μια οφειλόμενη απάντηση στην καΜαρκάκη σχετικα με την κατάληψη τού ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Για μένα λίγη σημασία έχει η "λεκτική χυδαιότητα" και η "λεκτική ύβρις" τελικά,όταν υπάρχουν αντίστοιχες πράξεις (χυδαίες και υβριστικές),τίς οποίες κανένας λεκτικός ακροβατισμός δεν μπορεί να αποκαθαρίσει.Η διαφορά λεκτικής αντιπαράθεσης και πράξης (=γεγονός μη αναστρέψιμο)είναι τεράστια.

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ καΜΑΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ σχετικά με την κατάληψη τού ραδιοσταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ /δεύτερο κείμενοκαι τελευταίο

Χαίρομαι με την απάντηση-φράση προς φράση-στο πρώτο κειμενό μουhttp://www.efsyn.gr/arthro/pros-toys-katalipsies-toy-rs-sto-kokkino "ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ"-τής Μάνιας Μαρκάκη ,απο τήν ιστοσελίδα mpalothia.wordpress.com (αναδημοσίευση και στο athens indymedia),με τον τίτλο "Μια οφειλόμενη απάντηση στη Ν.Παύλου και την Εφημερίδα Συντακτών".

https://mpalothia.wordpress.com/2015/03/24/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%bf%cf%86%ce%b5%ce%b9%ce%bb%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%8d%ce%bb%ce%bf%cf%85/

https://athens.indymedia.org/post/1541635/

Ετσι- φράση πρός φράση-θ΄απαντήσω κι εγώ .Υπάρχει έτσι μεγαλύτερη σαφήνεια κι ακριβολογία.

Για λόγους συντομίας δεν ξαναγράφω τα πάντα(τά οποία άλλωστε υπάρχουν στίς ιστοσελίδες που δημοσιεύθηκε η απάντηση τής κας Μαρκάκη),χρησιμοποιώ αποσιωπητικά .

Δύο απαραίτητες διευκρινίσεις πρώτα,

1/Είμαι γυναίκα(στο τέλος του κειμένου γράφεται "πρός τον κο(sic!)Παύλου και τους παντός είδους ρόζ-καμμένους ακροατές")

2/Δέν έχω καμμία σχεση με την Εφημερίδα Συντακτών.Δέν είμαι δημοσιογράφος.Οι όποιες αναφορές λοιπόν τής συντάκτριας , όπως "στο αρχείο της εφημερίδας σας",είναι άκυρες!

α."Το υβριστικό και χυδαίο κείμενο της Ν.Παύλου....."

Για μένα λίγη σημασία έχει η "λεκτική χυδαιότητα" και η "λεκτική ύβρις" τελικά,όταν υπάρχουν αντίστοιχες πράξεις (χυδαίες και υβριστικές),τίς οποίες κανένας λεκτικός ακροβατισμός δεν μπορεί να αποκαθαρίσει.Η διαφορά λεκτικής αντιπαράθεσης και πράξης (=γεγονός μη αναστρέψιμο)είναι τεράστια.

Εσας σας προσβάλλουν οι λέξεις μου,εμένα με προσβάλλουν οι πράξεις σας.

β."Το υβριστικό...κείμενο...είναι μια πρόκληση όχι μόνο σε σχέση με την κατάληψη..."Στό Κόκκινο",αλλά για το σύνολο τού αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου....και .....για το σύνολο τού αγωνιστικού κινήματος"

Η λέξη "σύνολο",που χρησιμοποιείται,επιβεβαίωνει για μενα (δυστυχώς)τον χαρακτηρισμό "ναρκισσιστική στάση",που σάς καταλόγισα στο πρωτο κειμενό μου.Ούτε κάν η "πλειοψηφία"...αλλά τό "σύνολο" του αναρχικού χώρου!

Οσο για το "αγωνιστικό κίνημα",προφανώς η γράφουσα θεωροί πώς μόνο οι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές επανδρώνουν το κίνημα αυτό.Κάνετε έναν κόπο και ρωτήστε πώς κρίνουν-ευρύτερα-οι αριστεροί,προοδευτικοί ,δημοκράτες άνθρωποι και γενικά οι "ταξικά συντροφοί" σας τήν κατάληψη.

Παρ΄όλα αυτά -μακριά απο μένα,οι γενικεύσεις-αυτόν τον "ναρκισσισμό" δεν τον καταλογίζω σε όλους τους αυτοαποκαλούμενους αναρχικούς-αντιεξουσιαστές .Και επειδή στό πρώτο κειμενό μου αυτο δεν ήταν ίσως σαφές,απ΄αυτούς ζητώ συγνώμη!

γ."Στα δικά μας τα στέκια και στις καταλήψεις εισβάλλουν συχνά κάποιοι....η αστυνομία....κτλπ..."

Προφανώς και δεν εννοούσα την αστυνομία!(Εχετε την συμπαραστασή μου για την καταστολή πού έχετε υποστεί).Ρώτησα:Aν εισβάλλανε στα στέκια σας με το στανιό πχοι εργαζόμενοι τού ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ή μια άλλη ομάδα αριστερών που διαφωνούσαν μαζί σας,πως θα σας φαινόταν??

Υποθέτω πώς κάποιοι από εσάς θα τούς "ξερίζωναν την καρδιά" και όχι απλά θάπεφτε "μαύρο".Κι άλλωστε εσείς πρέπει να λειτουργήσετε σαν αστυνομία?Σ΄έναν ραδιοσταθμό προοδευτικό που ποτέ δεν αρνήθηκε να περάσει την αποψή σας?

Συγχαρητήρια που έχετε τους δικούς σας ραδιοσταθμους,άρα και την δυνατότητα να ακουστεί άμεσα η αποψή σας.Κι εύχομαι στο μέλλον να έχετε έναν σταθμό μεγαλύτερης εμβέλειας για την ευρύτερη διάχυση στην κοινωνία των αποψεών σας!Θά χαιρόμουν ν΄άκουγα στους "αυτοοργανωμένους" ραδιοσταθμούς σας και απόψεις "αιρετικές" σε σχέση με τα πιστεύω σας!

δ.Σημείο πρώτο "....ο αναρχικός...χώρος έχει καταλάβει για λόγους αλληλεγγύης και πληροφόρησης....ραδιοσταθμούς....τηλεοπτικούς σταθμούς....Το Κράτος έχει αντιδράσει με προσαγωγές και συλλήψεις....και έχουν γίνει μια σειρά δικαστήρια...."

Γνωρίζω πολλές απ τις καταλήψεις σας.Καλώς πράξατε.Κυρίως γιατί δείχνετε να αντιλαμβάνεστε ότι έχετε ανάγκη τον κόσμο,τον λαό,το σύνολο της αριστεράς.Δεδομένου πως έχετε και δικούς σας ραδιοσταθμούς και έντυπα,προφανώς θέλατε να εκφραστείτε σε μέσα μεγαλύτερης εμβέλειας και απήχησης.

Εδώ όμως (ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ)η κατάληψη κλείνει 3η μέρα (!)και κανείς δεν σας έβγαλε (αντίθετα παλαιότερη συμβολική κατάληψη στον ραδιοσταθμό FLASH στο Μαρούσι για αλληλεγγύη στους κρατούμενους τού "ΕΑ" ,έληξε κατασταλτικά μέσα σε λίγη ώρα απο την παρέμβαση τής αστυνομίας).Κάντε ένα κόπο(αν σας ενδιαφέρει πραγματικά)να ρωτήσετε τους ταξικά συντρόφους σας,αριστερούς,προοδευτικούς ,τους εργαζόμενους στον σταθμό,τόν ίδιο τόν λαό....,πώς κρίνουν αυτή την στάση.

Η κατάληψη ξεπέρασε τον σκοπό της ,γίνεται "εξουσιαστική","χυδαία","υβριστική" και αυτά συμβαίνουν στήν πράξη και όχι στά λόγια(ο "αυτισμός" και η "κατάληψη εκ του ασφαλούς" που σας καταλόγισα στο πρώτο κείμενο)!

Σημείο δεύτερο "......Δεν υπάρχει εκ του ασφαλούς κατάληψη.Και το μαύρο που έπεσε.....το αποδεικνύει.Το βασικό είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση,ειναι εξουσία...."

Για το μαύρο πού έπεσε δες και απαντησή μου παραπάνω στο (γ).Επιπλέον το πρόβλημα δεν ειναι η πληροφόρηση.Δεν αρνήθηκε ο ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ να εκφράσει τις απόψεις σας και όπως είπαμε έχετε κι εσείς τα δικά σας μέσα....Ισως οι "καταλήψεις" νά είναι για σάς (για κάποιους από σάς)κάτι σαν πανάκεια.......

Για το ότι ο Σύριζα είναι κυβέρνηση,ναί είναι.Ο κόσμος έτσι αποφάσισε.Και δεν είναι σίγουρα "επαναστατική κυβέρνηση" .

Αν και είναι τεράστια κουβέντα,-εσείς αλήθεια-φαντάζεστε πώς μιά μέρα(κάποτε),θα γίνει η επανάσταση και αυτόματα ο κόσμος θα αυτοοργανωθεί?Κι επειδή κανείς δεν έχει ανάγκη απο μαθήματα οργής και θυμού,κι επειδή κανείς (-ή έστω ελάχιστοι-)δεν έχει ανάγκη μόνο να κάψει ,να σπάσει,να βεβηλώσει,πρέπει να δώσεις μια πρόταση ,έστω και μόνο για την επόμενη μέρα της επανάστασης και μάλιστα ακριβώς(εφ΄οσον δεν θα υπάρχει κυβέρνηση -κράτος).Απ το πώς πχ θα πληρωθούν πχ επιδόματα πρόνοιας σε ανάπηρους,συντάξεις,μέχρι ποιός πχ θα καθαρίζει τούς δρόμους κτλπ).

Αν εννοείς πώς θα υπάρχει "επαναστατική κυβέρνηση" τότε (με βάση τα λεγομενά σου )κι αυτή είναι καταδικασμένη να γίνει εξουσία.....

Σημείο τρίτο 1/"...η βασική αντίθεση κεφαλαίου εργασίας είναι αυτή που καθορίζει σε τελική ανάλυση τους κοινωνικούς συσχετισμούς...."

Συμφωνώ απολύτως .Μόνο που τώρα (απο το 1970 και μετά)το κεφάλαιο είναι παγκοσμιοποιημένο(κυκλοφορεί ελεύθερα στον πλανήτη χωρίς δασμούς,λοιπούς περιορισμούς κτλπ) .Υπάρχουν εξαιρετικές αναλύσεις περί αυτού τού θέματος άλλωστε!Τά κέντρα εξουσίας είναι εκτός χώρας.Δέν υπάρχει πιά εθνικός καπιταλισμός,ώστε μια "επαναστατική" κυβέρνηση να του δεσμεύσει π.χ τά κεφάλαια.Η χώρα είναι οικονομικά εξαρτημένη.Είναι τεράστια επίσης συζήτηση,αλλά για το κεφάλαιο (σ ΄αυτή την "ιστορική φάση")είναι εξαιρετικά βολικό να χρεωκοπήσει η Ελλαδα και να αλληλοεξοντωθούμε οι ταξικά σύντροφοι που μόνο οι διαφορετικές ιδεολογικές θέσεις μάς "χωρίζουν"!.

Θα δείτε -προσωπική εκτίμηση-"εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα" απο Κρήτη έως Σουφλί(μέχρι και ανεξάρτητο Κράτος Βλάχων οραματίζονται κάποιοι εθνικιστές!).

Το κεφάλαιο δεν θα ιδρώσει.Θα πλουτίσει πιό πολύ πουλώντας μας και όπλα που θα αλληλοσκοτωθούμε σε έναν ακόμη εμφύλιο.

Σημείο τρίτο 2/"....η κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ....μοναδική επιλογή του συστήματος για την συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων .....κτλπ"

Αυτη την στιγμή-προσωπική άποψη-δεν υπάρχουν πολλές επιλογές.Μακάρι στην κυβέρνηση να ήταν και πολλοί άλλοι ,ακόμα κι αναρχικοί(λες πώς είστε πολιτικά ώριμοι).Κρατώ-όπως και τόσοι άλλοι-στάση αναμονής .Αλλά και ελάχιστα να το "σπρώξει" ο Τσίπρας ,και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (γιατι σέ ενα παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο ,αντιστοιχεί παγκοσμιοποιημένη αντίσταση),με βρίσκει σύμφωνη!

Μπορώ να φανταστώ ότι ο καπιταλισμός ίσως νικηθεί μετά από 30 ή 50 χρόνια καί όχι αύριο αλλά παράλληλα να αγωνίζομαι για τό καλύτερο και σε ατομικό επίπεδο να καλλιεργώ πιό "προχωρημένες" αναρχικές απόψεις.

Τι νά κάνουμε,πού το 2015 πιό εύκολα καταρρέει μια πολυεθνική άν έστω για ένα 24ωρο ,όλοι στον πλανήτη σαμποτάρουν τα προιόντα της,παρά άν κάποιοι σκοτώσουν τους διευθυντές της ή τους σεκιουριτάδες που φυλάνε τα κτιριά της!

Είναι σίγουρα "ρόζ άποψη" ,σε σχέση με τον αντάρτη με τά σταυρωτά φυσεκλίκια. Και αυτό δεν το λέω ειρωνικά.Ολη η οικογενειά μου,αντάρτες ήταν.

Ειναι ίσως και "ρεφορμιστική" άποψη .Αλλά πού πέτυχε η "φόρμα" της επανάστασης μετά απο εκατόμβες νεκρών στον πλανήτη?Να γινει και να διατηρηθεί,όχι μόνο "ηρωικές" σύντομες μέρες.Και ποιός λέει τελικά πώς η "φόρμα" είναι κάτι σάν τίς 10 εντολές?(αυτα ως αναφορά στον "εγκλωβισμό σας σε μύθους" που σας απέδωσα)

ε/"....Δεν συμμερίζομαι την βολική για τον Σύριζα άποψη περί βαθέως Κράτους που καιροφυλακτεί.....ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος έχει πρωτοστατήσει στον αντιφασιστικό αγώνα...."

Η αποψή σου σεβαστή και μακάρι ναχεις εσύ δίκιο.Γνωρίζω πάντως πως αναρχικοί στήν Ολλανδία(Ουτρέχτη),πολύ πρίν απο τις εκλογές είχαν κάνει μια πολιτική ανάλυση,πώς ήταν βέβαιο(λόγω αγανάκτησης τής κοινωνίας)ότι θα κερδίσει ο Σύριζα στίς εκλογές αλλά θα χτυπηθεί ανελέητα εσωτερικά και εξωτερικά ώστε νά "πέσει" σύντομα,ώστε μετά θριαμβολογώντας να κυβερνήσει η Δεξιά + ακροδεξιά!

Οταν έγραφα με εισαγωγικά,"τσαμπουκάδες και αγωνιστές" δέν εννούσα τον αντιφασιστικό αγώνα του χώρου σας-που τον αναγνωρίζω-με τους φασίστες σαν αντιπολίτευση(και μάλιστα κάποιους στην φυλακή).Εννοώ με τους φασίστες κυβέρνηση ,να δώ πόσοι "αγωνιστές" ,θα συνεχίσουν τις καταλήψεις.Προφανώς είσαι νέα και δεν έζησες σε καθεστώς δικτατορίας.Ακροδεξια κυβέρνηση=φασισμός,είναι χειρότερη και απο την Δεξιά.

στ/"οποιος υιοθετεί την θεωρια των δύο άκρων...."

Αντι άλλης απάντησης,αντιγράφω ένα μικρό απόσπασμα απο τον "Δωδεκάλογο τού Γύφτου" τού Κ.Παλαμά.Αυτος ο ταλιμπανισμός =χυδαιότητα στην πράξη,στο αγαλμά του (και όχι ο μοναδικός δυστυχώς) στο κέντρο τής Αθήνας από "συμπαραστάτες αναρχικούς-αντιεξουσιαστές" στούς απεργους πείνας,που δέν καταδικάστηκε απ τό σύνολο τού χώρου σας ,για μένα είναι άκρο ,χειρότερο κι απο το ακροδεξιό!

Λυπάμαι που θα προσβάλλω (λεκτικά!)πάλι κάποιους από εσάς αποκαλώντας τους και "αγράμματους" ,αλλά όσοι βεβήλωσαν τον Παλαμά,τήν Κυβέλη και τόν Ξενόπουλο είναι όντως...αγράμματοι!

"....Είμαστε εμείς οι αθάνατοι απολίτιστοι

κι οι πολιτείες λημέρια των ακάθαρτων

κι οι πολιτείες λημέρια των κιοτήδων

στη στρούγγα λυσσομάνημα και φαγωμός

λύκων,σκυλιών,προβάτων και τσοπάνηδων

Γιούχα και πάλι γιούχα τών πατρίδων!

Τέλος -φιλική συμβουλή-

διαβάστε,διαβάστε ...όχι μόνον τά επαναστατικά "εκλαϊκευμένα Κοράνια" και ψαχτείτε πολύ ,μα πάρα πολύ αναμεταξύ σας!Ο χώρος σας είναι εξαιρετικά ευάλωτος για παρείσφρυση οποιουδήποτε προβοκάτορα,που μπορεί να παρασύρει-όπως ξανάγραψα-τα καλύτερα μυαλά στην εξόντωση!

Ν.ΠΑΥΛΟΥ

υγ/για την διαφορά της πράξης και τού λόγου πάλι,σημειώνω οτι το δικό μου κείμενο λογοκρίθηκε και κόπηκε απο την διαχειριστική ομάδα τού athens.indymedia σε αντίθεση με εκείνο τής καςΜαρκάκη.Ελπίζω αυτή την φορά το κειμενό μου να μήν έχει τήν ίδια τύχη με το πρώτο......

...

από @ 26/03/2015 3:13 μμ.


ΣΟ θα ήθελα να αναφέρω πως προσωπική μου άποψη είναι πως το παρών κείμενο ακόμα και αν το εκλάβουμε με τις καλύτερες προθέσεις και υποθέσουμε πως γράφτηκε ξεκάθαρα για να εκφράσει απλά τις προσωπικές θέσεις της υπογραφούσας, περιλαμβάνει απόψεις και κοινωνικές θεωρήσεις που θεωρώ πως δεν έχουν καμία θέση σε ένα αναρχικό κινηματικό μέσο και ειδικά στις αναλύσεις.

Από εκεί και πέρα, αν θεωρείτε πως το κείμενο έχει θέση εδώ μέσα θεωρώ πως τουλάχισον θα έπρεπε να μεταφερθεί στις Συζητήσεις/Απόψεις.

από μοράβα 26/03/2015 3:38 μμ.


Ο ραδιοφωνικός σταθμός Κόκκινο δεν είναι ένα αυτοδιαχειριζόμενο ραδιόφωνο αλλά μια καπιταλιστική επιχείρηση. Ισχύουν οι αστικοί νόμοι- εξαρτημένη μισθωτή εργασία, ιεραρχία, διευθυντικό δικαίωμα, πρόσληψη, απόλυση, διαφημίσεις, που ισχύουν σε κάθε επιχείρηση ενημέρωσης. Είναι μια αστικοδημοκρατική προοδευτική φωνή διαχείρισης του καπιταλισμού, και όχι η φωνή των καταπιεσμένων όπως παρουσιάζεται.

Η κίνηση των αναρχικών για κατάληψη με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και σε όση διάρκεια χρειαστεί.

Επίσης λέει η κα. Παύλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση επειδή το θέλησε ο λαός. Τεράστιο ψέμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση με ένα καλπονοθευτικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής όπου με 37% έχει πάρει 149 έδρες δηλαδή το 37% μετατράπηκε σε 50% ! Και μάλιστα χωρίς να υπολογίσουμε την αποχή –άκυρα-λευκά- μετανάστες που δεν ψηφίζουν, που στην πραγματικότητα το 37%των ψηφοφόρων είναι το πολύ το 20 % του λαού.

Έγινε κυβέρνηση απεμπολώντας την πάγια θέση του ότι η αριστερά θα δεχθεί να γίνει κυβέρνηση μόνο με απλή αναλογική.

Οπότε ας μην κάνετε κριτική στους αναρχικούς για την κατάληψη ενάντια στα κολαστήρια των φυλακών και ας κάνετε την αυτοκριτική σας.

ΥΓ. Θεωρώ ότι το κείμενο της Παύλου πρέπει να παραμείνει και να μην κρυφθεί, ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε.

 

από Η αναρχία δεν είναι materia subtilis στα χέρια της αριστεράς. 26/03/2015 3:44 μμ.


Οι τύραννοι όλων των ειδών, αγαπούν να βιάζουν την ιστορία για να την κάνουν να μοιάζει με μια προετοιμασία, με μια σειρά από σκαλοπάτια που οδηγούν σ' αυτούς"

Φ.Νίτσε

 

 

Μετά την πολύ απλή και στοχευμένη απάντηση της Μ. Μαρκάκη στην Ν.Παύλου για το λιβελλογράφημα της ενάντια στους καταληψίες και τους αναρχικούς εν γένει και την απάντηση της Ν. Παύλου η οποία στην ουσία δεν απαντά (παραδεχόμενη έτσι ότι εκανε λαθροχειρίες και είπε ψέμματα) περιττεύει μια ακόμη συνολική απάντηση. Ομως θα ήταν χρήσιμες μερικές παρατηρήσεις και οπτικές που δεν αναφέρθηκαν στην απάντηση της Μ. Μαρκάκη. 

Αναρωτιέται η Παύλου «Πώς θα σας φαινόταν, αν στα δικά σας στέκια εισβάλλανε κάποιοι με το στανιό, σας πέταγαν έξω και αναμετάδιδαν, έστω με ντουντούκες, τις δικές τους αλήθειες;»

Δεν είναι φιλοσοφικό/ιδεολογικό το ζήτημα. Είναι ζήτημα υλικό. Αυτή τη στιγμή διώκονται, φυλακίζονται και βασανίζονται σύντροφοι μας/άνθρωποι με βάση τους συγκεκριμένους νόμους που υπηρετεί η κυβέρνηση που τόσο στηρίζει. Αν λοιπόν κι εμείς είχαμε πιάσει ομήρους και διώκαμε, στήνωντας σκευωρίες συριζαίους, για πολιτικούς, φρονηματικούς λόγους αλλά και για εγκληματικούς λόγους και τους βασανίζαμε στις φυλακές μας, τότε ένα ντου σε μια κατάληψη μας θα ήταν και λίγο. Όμως προς το παρόν ο σχετικισμός αυτός είναι άσχετος με το επίδικο και απλά κάνει μια υπόθεση εργασίας εντελώς ουτοπική καθότι για να κάνουμε κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχαμε γίνει Κράτος. Συ είπας: "Η διαφορά λεκτικής αντιπαράθεσης και πράξης (=γεγονός μη αναστρέψιμο)είναι τεράστια". Μας προσβάλλουν οι πράξεις του Κράτους και της κυβέρνησης που ως γνωστόν και κοινώς αποδεκτόν από όλα τα πολιτικά ρεύματα και ιδεολογίες είναι η πηγή της πρωτογενούς συστηματοποιημένης βίας, αυτού που κατ ευφημισμόν ονομάζεται "τάξις".... Μας χρωστάτε λοιπόν, δε σας χρωστάμε.

Δε γίνεται στο ερώτημα "τι κάνεις;" να απαντά κανείς "κι εσύ στη θέση μου το ίδιο θα κανες", υπεκφεύγοντας. Δεν είμαστε στην ίδια θέση και δε σκοπεύουμε καν να βρεθούμε ως αντικρατιστές που είμαστε. Κι επειδή βλέπω ότι η υπομονή περισσεύει στη συντάκτρια, θα την παροτρύνω να περιμένει και να είναι συνεπής προς τις νουθεσίες της εφαρμόζοντας τες πρώτη, "να γίνουμε κυβέρνηση πρώτα" και "μετά να κάνει τις κινήσεις της" δλδ, να δώσει τέτοια ερώταπάντηση... Στα χέρια σας, λοιπόν, αγαπητή υπάρχουν διωκόμενοι, φυλακισμένοι και πτώματα, με τελευταίο τον Πακιστανό στο Δομοκό.  Άρα λοιπόν, το λιγότερο που αντιστοιχεί σε μια τέτοια κυβερνητική πραγματική πρακτική είναι μια εξίσου πραγματική κατάλήψη (αν και ποτέ δεν εννόησα τι σημαίνει "συμβολική κατάληψη") του φερέφωνου της κυβέρνησης...Ο σκοπός της κατάληψης δεν ξεπεράστηκε λοιπόν, καθότι τον έθεσαν τα ίδια τα υποκείμενα της" Δεν αποχωρούμε αν δε δικαιωθούμε". Υβρις λοιπόν είναι τα το παίζουν τιμητές της αντεξουσίας οι κυβερνητικοί υποστηρικτές του κράτους και διαχειριστές του καπιταλισμού, αυτοί που είπαν ότι η απεργία είναι εκβιασμός (για κακό, όχι ότι δεν είναι)...

Είναι επίσης τραγική, υποκριτική και καθαρό σόφισμα, μια λογική που υποστηρίζει ότι είμαστε "ταξικοί σύντροφοι" με τους κυβερνητικούς, και μας χωρίζει μόνο η ιδεολογία μαζί τους, οπότε δε πρέπει να τους "τσαμπουκαλευόμαστε", αλλά να δικαιολογεί τον αντιφασιστικό μας τσαμπουκά όταν αφορά χρυσαυγίτες ή ακροδεξιούς. Θα πρέπει λοιπόν να θεωρήσουμε κόντρα σε κάθε πραγματικότητα ότι με το φασίστα εργάτη που δουλεύουμε μαζί, δε μας χωρίζει μόνο η ιδεολογία παρότι μόνο αυτό μας χωρίζει,(προς το παρόν), ενώ με τον συριζαίο πρωθυπουργό ή οπάδο ή στέλεχος που στηρίζει την κυβέρνηση αυτή, μας χωρίζει μόνο η ιδεολογία και όχι οι πολύ υλικές δομές και συμφέροντα του Κράτους που διαχειρίζονται κι ενσαρκώνουν από τις πολύ προνομιούχες θέσεις τους...  Αυτή είναι η λεγόμενη, κενή περιεχομένου, "πολιτική της ταμπελας" με βάση την οποία πολιτικοποιείται και πολιτικοποιεί η εξουσιαστική αριστερά.

Δε θα επεκταθώ καθόλου στα περί "παγκόσμιου καπιταλισμού, εξαρτημένης χώρας και αδύναμίας εθνικού καπιταλισμού", που διαφωνώ, απλά θα θυμίσω στην υποστηρίκτρια των ρεαλιστικών προτάσεων ότι στην πρόταση του συριζα υπήρχε η έξοδος από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή, υπήρχε η φορολόγηση του μεγάλου πλούτου ακόμα κι αυτού που έφυγε στο εξωτερικό, των offshore και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης...Το συριζα δεν το χτυπάμε εμείς, έτσι όπως το εννοεί αυτή, δλδ. αναίτια. Μόνος του αυτοχαστουκίζεται μετανοώντας στην ποδιά των πιστωτών και του κεφαλαίου ντόπιου και μη κι εμείς απλά φροντίζουμε αυτά τα χαστουκάκια να πονάνε... Οφείλει λοιπόν, όποιος συριζαίος βγαίνει από τα ρούχα του τώρα, να είχε βγεί πιο πριν με την κυβέρνηση που στηρίζει και να έχει ήδη αποκτήσει υπαρξιακό πρόβλημα. Οφείλει πριν ζητήσει "προτάσεις" για το μέλλον από τους άλλους (που υπάρχουν και ειναι κατατεθειμένες, παρεπιπτόντως) να αναλάβει την ευθύνη της έλλειψης των δικών του προτάσεων ή της εφαρμογής προτάσεων άλλων που υιοθετεί και στηρίζει έμπρακτα, (οργανωμένων ψευδών, παρεπιπτόντως) που έχουν γίνει θεσμός πλέον, με τα πολύ γνωστά και ορατά αποτελέσματα.Οφείλει να απολογηθεί και να λογοδοτήσει για τις επιλογές του, ειδικά από τη στιγμή που επικαλείται την κοινωνία ή την τάξη και όχι να προσπαθεί να στρεψοδικήσει....

Οπότε αγαπητή κα Παύλου και για να τελειώνουμε: Στο Κόκκινο κανονικά θα έπρεπε να κάνεις κατάληψη εσύ και οι όμοιοι σου, κι όχι εμείς, για τους απεργούς πείνας. Νομίζω, ότι ο πολιτικός σου στραβισμός, η ιδιοτέλεια και ο οπαδισμός σε εμποδίζουν να λυπηθείς πραγματικά που προσβάλλεις όσους θες να προσβάλεις, οπότε εκλαμβάνω είτε ότι "μόνο λεκτικά, λυπάσαι που προσβάλλεις" είτε ότι "λυπάσαι που προσβάλλεις μόνο λεκτικά...). Ιδού η Ρόδος, φώναξε τα ΜΑΤ που σταθμεύουν παρακάτω..... 

υ.γ: πριν κάνεις φτηνούς εντυπωσιασμούς  περί αγραμμάτων, αδιαβάστων και ταλιμπάν και αρχίσεις τις νουθεσίες, διάβασε κανά βιβλίο να μάθεις τη διαφορά ανάμεσα στο σαμποτάζ και το μποϋκοτάζ και τη διαφορά ανάμεσα στην πολιτική και το ευχολόγιο...

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License