Φασιστική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στην πλατεία Αμερικής

Επίθεση τάγματος εφόδου

Μπορεί στις δημόσιες εμφανίσεις τους ο Μιχαλολιάκος και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, εν όψει της επικείμενης δίκης, να φορούν το προσωπείο της νομιμοφροσύνης και της αποκήρυξης της βίας, όμως όπως όλα δείχνουν, στους δρόμους τα τάγματα εφόδου έχουν επανακάμψει για τα καλά. Νέα φασιστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της πλατείας Αμερικής.

Τα δύο θύματα της επίθεσης επέβαιναν σε μηχανάκι και εκείνη τη στιγμή περνούσαν από τη διασταύρωση Λέλας Καραγιάννη και Λευκωσίας. Οπως καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο οδηγός της μηχανής, σε εκείνο το σημείο τούς πλησίασε ένα άλλο μηχανάκι και οι δύο επιβαίνοντες -ο ένας είχε ξυρισμένο κεφάλι- τους έκαναν νόημα να σταματήσουν δήθεν για να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με κάποια διεύθυνση. Στη συνέχεια το μηχανάκι τούς έφραξε τον δρόμο με τέτοιο τρόπο ώστε η δική τους μηχανή να ανατραπεί και να πέσει στο έδαφος. Τότε εμφανίστηκαν άλλοι τρεις άνδρες κι έτσι πλέον η ομάδα των αγνώστων έγινε πενταμελής.

Οι τέσσερις από τους πέντε στράφηκαν εναντίον του συνοδηγού της μηχανής, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Του έβγαλαν το κράνος και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλοτσιές στο πρόσωπο, το κεφάλι και σε όλο του το σώμα, αφήνοντας του πολλές πληγές και τραύματα. Ο πέμπτος δράστης κατευθύνθηκε προς τον οδηγό της μηχανής, ο οποίος ευτυχώς κατάφερε να γλιτώσει.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που φώναζαν οι δράστες κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία ήταν «αναρχικοί κουφάλες!». Τα θύματα της επίθεσης θεωρούν ότι στοχοποιήθηκαν λόγω της εμφάνισής τους και εξηγούν ότι επρόκειτο για μέλη τάγματος εφόδου που «μάλλον ήταν βραδιά που βγήκαν παγανιά».

Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης   Πηγή efsyn.gr  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License