Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.
 Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

Κ. Π. Καβάφης

 

 Τώρα που η απεργία πείνας των αναρχικών κρατουμένων έληξε χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι πολύ σοβαρό κάποιος (ελπίζω), είναι η κατάλληλη στιγμή να πω τη γνώμη μου, η οποία θεωρώ, από τις συζητήσεις με κόσμο όλο αυτό τον καιρό, ότι απηχεί τις απόψεις πολλών ανθρώπων που βρίσκονται μέσα, δίπλα, κοντά και γύρω από τον αναρχικό χώρο και την αριστερά. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στην απεργία της σπφ.

Η απεργία πείνας ξεκίνησε με αιτήματα, το 80% των οποίων είχε ανακοινωθεί ή αναμενόταν ότι θα ικανοποιηθούν – παρά τον πόλεμο από τη δεξιά, τις ‘συστάσεις’ της αμερικανικής πρεσβείας (για τον Ξηρό) και την αντίθετη κοινή γνώμη που σε θέματα ασφάλειας είναι σταθερά συντηρητική (για να το πούμε χαλαρά) και σίγουρα πιο δεξιά από την κυβέρνηση. Και που τελικά ψηφίστηκαν. Όσον αφορά για την κατάργηση των ν.187/187α, ο ίδιος ο Μαζιώτης ανέφερε, στην επιστολή λήξης της δικής του απεργίας, ότι δεν ήταν ρεαλιστική. Δηλαδή ξεκινάμε το έσχατο μέσο αγώνα, με αιτήματα που είτε είναι ήδη ψιλό-σίγουρο ότι θα ικανοποιηθούν είτε τα θεωρούμε εμείς οι ίδιοι μαξιμαλιστικά. Αυτό δεν στέκει. Όπως δεν στέκει η επιλογή της χρονικής στιγμής (πολλά ακούγονται για την επιλογή της τελευταίας, και αν αληθεύουν ανάγονται στο πεδίο της μικροπολιτικής).

Αν η απεργία πείνας ήταν μία φορά άστοχη, κάποιες από τις κινήσεις αλληλεγγύης σε αυτήν ήταν δύο φορές άστοχες. Κατάληψη στο κόκκινο: αρμένικη βίζιτα, επειδή ο οικοδεσπότης ντρέπεται να σε διώξει. Για την ποιότητα του προγράμματος (υποκειμενικό, θέμα αισθητικής θα πεις, αλλά εγώ από κάτι τέτοια είχα αγαπήσει μικρός την αναρχία): ξύλινος λόγος, ασυνταξία, φρικτή μουσική. Για τα μπάχαλα στα εξάρχεια και στο πολυτεχνείο: αφού οι μπάτσοι δεν έρχονται, την πέφτουμε σε κάδους για να έρθουν. Αφού ανακοινώθηκε ότι χαλαρώνουν οι μπάτσοι, κάνουμε τα πάντα για να τους ξαναφέρουμε και να ξανακάνουμε την δημόσια ασφάλεια πρωτοσέλιδο – το προνομιακό πεδίο της δεξιάς δηλαδή.

Και πότε συμβαίνουν όλα αυτά; Τη στιγμή που μία ενδεχόμενη χρεωκοπία θα έπρεπε να είναι το θέμα εστίασης όσων θέλουν να μιλούν για αυτό-οργάνωση, ειδικά στο βαθμό που με αριστερή κυβέρνηση το πεδίο για την ανάπτυξη δράσεων και δομών είναι πρόσφορο (κοινώς: δεν θα την πέσουν στα στέκια σου).  Τη στιγμή που αρχίζει η δίκη της χ.α. που επίσης θα έπρεπε να είναι βασικό θέμα ώστε να στριμωχτούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι φασίστες (και εδώ το πεδίο είναι πρόσφορο με κυβέρνηση σύριζα).

Τελικά το όλο πράγμα έμεινε να αφορά 500 άτομα (έναν στους δέκα χιλιάδες κατοίκους της Αθήνας). Αν το «κίνημα» στις καλές του στιγμές (πχ πορεία για τη βίλλα Αμαλίας, για το Ρωμανό) φτάνει να κατεβάζει στο δρόμο 10,000 άτομα, τα τελευταία γεγονότα κατάφεραν να αποστασιοποιήσουν τα 8,500 από αυτά. Και επίσης τον περισσότερο αριστερό κόσμο, τον φυσικό σύμμαχο της αναρχίας διαχρονικά. Και ούτε λόγος για την υπόλοιπη κοινωνία. Αν αυτό δεν είναι φιάσκο, τότε εγώ δεν ξέρω καλύτερη λέξη για να πω. Και είναι ένα φιάσκο που απομαζικοποιεί το χώρο, μειώνει τη σοβαρότητά του και θα κάνει ζημιά σε βάθος χρόνου. 


Μετά την ανακοίνωση της λήξης της απεργίας πείνας από τα μέλη του ΔΑΚ, είναι φυσιολογικό και επιθυμητό να ανοίξει ο διάλογος σχετικά με τον σχεδιασμό, την προετοιμασία, την εξέλιξη, το αποτέλεσμα, της αγωνιστικής κινητοποίησης των κρατουμένων και του κινήματος αλληλεγγύης.

Καλό είναι οι όποιοι εκφραστές απόψεων να προσπαθήσουν να κινηθούν στα πλαίσια της πολιτικής εκτήμισης και να αποφύγουν μειωτικούς χαρακτηρισμούς προς εκείνους που εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές σκέψεις και πρακτικές.

Οι όποιες ιδιαιτερότητες που χαρακτήρισαν την κινητοποίηση μπορούν να αποτελέσουν έφορο έδαφος για τις επόμενες δράσεις που θα ακολουθήσουν αρκεί η ανάλυση και η εξήγησή τους να στοχεύει προς τα εκεί.

Καμία παρεκτροπή από αυτό δεν μπορεί και δεν μπορεί γίνει ανεκτή. Καλό είναι να βοηθηθεί η διαχειριστική ομάδα του μέσου ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

από Παριζαίε 19/04/2015 2:35 μμ.


Εκτός του ότι είσαι άσχετος και παρατηρητής των κινητοποιήσεων, είσαι και  συκοφάντης.

1ον, δεν έχει καμμία σχέση το αρχικό νομοσχέδιο που εμφανίστηκε, με το τελικό που ψηφίστηκε, αφού οι τροπολογίες για το DNA και τον κουκουλονόμο μπήκαν χρονικά μετά, έπειτα από σκληρό αγώνα των απεργών και των αλληλεγγύων. Αυτά που λες εσύ αποτελούν την Παριζαίικη "κριτική", βλέπε παραπληροφόρηση και συκοφαντία που στόχευε στην απονομιμοποίηση, την υποβάθμιση και εν τέλει την ακύρωση του αγώνα.

2ον, την επιλογή της χρονικής στιγμής την κάνουν αυτοί που βιώνουν τις συνθήκες (δηλαδή οι κρατούμενοι) και όχι οι παρατηρητές ή η οποιαδήπωτε πεφωτισμένη ηγεσία, αλλά που να τα καταλάβεις εσύ αυτά μικρό κομματικό μου κουτάβι, μήπως είχες ποτέ σύντροφο/ισσα στις φυλακές για τον πολιτικό του αγώνα ή μήπως ξέρεις να αποφασίζεις με όρους αυτοοργάνωσης? Για αυτό άλωστε δεν σε ενδιαφέρει τόσο εάν π.χ. ο Σ.Ξηρός θα καθίσει μερικούς μήνες παραπάνω στην φάκα  ή εάν οι συγγενείς των κρατουμένων θα τους κάνουν παρέα από κοντά, έτσι γιατί τους έλειψαν,  (έλα μωρέ σιγά, εδώ κινδυνεύει η χώρα!). Και έχεις και το θράσσος να μιλάς και για μικροπολιτική.

3ον, η κατάληψη στο κόκκινο, καθώς και άλλες αντίστοιχες σε όλη την χώρα, ήταν ακριβώς αυτό που προκάλεσε τις πρώτες ρωγμές στο κυβερνητικό μέτωπο και έσπασε την σιωπή που υπήρχε από τα μμε σχετικά με το θέμα, βγάζοντας στον αέρα την φωνή των ίδιων των κρατουμένων.Παράλληλα αποκάλυψε τον υποκριτικό και χρησιμοθηρικό τρόπο που βλέπουν τον αναρχικό χώρο κάποια κομματόσκυλα όπως εσύ. Επιτέλους έπεσαν ανοιχτά οι μάσκες όλων των "φίλων" που όσο υπήρχε το ζήτημα της ψήφου τρέχανε πίσω ή βασίζονταν στους αγώνες μας. Κοινώς: μπείτε εσείς μπροστά (φάτε εσείς τις προσαγωγές-συλλήψεις, το ξύλο) και εμείς στηρίζουμε, παίρνοντας παράλληλα την πολιτική υπεραξία στο τηλεοπτικό, σοσιαλμιντιακό και τελικά εκλογικό τοπίο. Και μετά να σου την λένε κιόλας ότι κακώς αγωνιζεσαι τώρα για τους αιχμαλώτους των αγώνων σου! Κλασικα κομματικά παράσιτα.

4ον, Λες: "ξύλινος λόγος, ασυνταξία, φρικτή μουσική", αναφέρεσαι στην πανκ, στο χιπι χοπ, στη μέταλ, στην ηλεκτρονική μουσική που ακούστηκαν και που προφανώς για σένα είναι φρικτά και δεν ταυτίζονται με την αναρχία που είχες αγαπήσει μικρός! Πόσο μικρός, μήπως ποτέ? Και μιλάς και για την βίλλα, αριστερέ atenistas.

5ον, "με αριστερή κυβέρνηση το πεδίο για την ανάπτυξη δράσεων και δομών είναι πρόσφορο", για αυτό λοιπόν 20 χρόνια μετά το 95, λίγο πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, οι μπάτσοι έσπασαν  το άσυλο που ούτε ο Σαμαράς δεν τόλμησε.  Επίσης, στα Ιωάννινα την έπεσαν σε κατάληψη στέγης (acta verba) και στην Φιλαδέλφεια ο αριστερός Βασιλόπουλος έστειλε τα ΜΑΤ ώστε να μην γίνει κατάληψη σε χρόνια παρατημένο οίκημα και προοριζόμενο για μελισσανίδειο "μόντε κάρλο".Θα γελάνε και τα μουστάκια του Βορίδη μαζί σας.

6ον,όσον αφορά τον κόσμο, ξέρεις πολύ καλά την υπομονή που δείχνει για την ροζ σαπουνόπερα σου, ελπίζοντας στο "θαύμα", όπως επίσης ότι αυτός ο αγώνας έγινε με όλα τα μέσα να βάλλουν χυδαία εναντίον μας. Αποκρύπτεις εσκεμμένα την απόπειρα λιμοκτονίας των καταληψιών, τον αποκλεισμό και την τρομοκράτηση ακόμα και με προσαγωγή-σύλληψη όποιου τολμούσε  να προσεγγίσει τον χώρο της πρυτανείας. Επίσης υπήρξαν και αστοχίες όπως στην νομική, όμως αυτό δεν μας πτόησε αλλά μας πείσμωσε ακόμα περισσότερο, παίρνοντας κουράγιο από τον αγώνα των απεργών πείνας. Πέρα από το καθαρά νομικό κομμάτι και φυσικά την ζωή των ίδιων των απεργών, η γελοιοποίηση της τρομοκρατίας και της συκοφαντίας, η απόπειρα σπασίματος του αποκλεισμού της πρυτανείας, η ανάπτυξη του κινήματος με διάφορες μορφές σε όλη την χώρα και όχι μόνο και η σύνδεση του αγώνα με αυτούς των κατοίκων της Β.Α.Χαλκιδικής και των εργαζόμενων ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας είναι αναμφίβολα θετικά στοιχεία που φυσικά εσύ δεν βλέπεις, γιατί ποτέ δεν ήσουν μαζί μας.  

Σε αυτον τον αγώνα φάνηκε ποιοι πήραν θέση υπέρ, ποιοι σιώπησαν και ποιοί ήταν εναντίον, όλα θα μετρήσουν...καιροί που έρχονται.

από @ 19/04/2015 3:41 μμ.


Με βάση το κείμενο του Νίκου του Μαζιώτη που δημοσιεύτηκε σήμερα, φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες παράμετροι που δεν έχουν βγει ακόμα στη δημοσιότητα. Μήπως πρέπει να περιμένουμε λίγο;

από @ 19/04/2015 5:53 μμ.


και δεν θα επρεπε να βγουν στη δημοσιοτητα

από ΑναρχικόςΚομμουνιστής 19/04/2015 6:11 μμ.


Όποιος διαφωνεί μαζί σου Παριζαίε είναι κομματικό κουτάβι; Δηλαδή δεν πρόφτασε ο rebelian να πατήσει το κουμπί "Δημοσίευση" αμέσως με το ρεβόλβερ στο χέρι να πυροβολήσεις. Η διαφωνία και η κριτική με κάποιους αποτελεί κριτήριο κατάταξης/ χαρακτηρισμό ώς κομματικό κουτάβι; Αυτό είναι αποδεκτό από την ΠΔ της ΣΟ; Δηλαδή αν τον αποκαλούσε τρόμπα δε θα ήταν αποδεκτό; Όποιος ξεφεύγει από την ομοιομορφία που επιδιώκουν οι αφορμαλιστές τον τρώει η ΟΠΛΑ τους; Ας μην τσιμπήσει κανείς για την διασύνδεση με τον Μελισανιδικό αγώνα και προκληθεί κανένα εγκεφαλικό σε κανένα μαφιόζο οπαδό της Ορίτζιναλ. Βγαίνω τώρα στην γειτονιά κι αρχίζω γκάλοπ, αν γνωρίζει κανείς έναν απ'τους λόγους των καταλήψεων, αν θεωρεί ότι κάποιος από αυτούς την/τον αφορά, αν κατάλαβε τι πως και γιατί ο αγώνας αυτός, και αν ο αγώνας για τροπολογία της νομοθεσίας εν τέλει αποτελεί ρεφορμισμό ή ριζοσπαστική αλλαγή του ολοκληρωτικού καθεστώτος. Αν επιζήσω θα επανέλθω με στατιστικές μελέτες επί των ευρημάτων. Γιατί έχει αρχίσει να βρωμάει τόσο πολύ το ψάρι που ούτε ψωρόγατα δεν "το" πλησιάζει.

και τον αγώνα που πέτυχαν πλήγματα ενάντια στην κατασταλτική θωράκιση του καθεστώτος.Θα κάνουν οι αγωνιζόμενοι.Οι συριζαίοι θα κάνετε αποτίμηση των εισβολών και της καταπάτησης του ασύλου,των συλλήψεων και των δικών,της μηντιακής λάσπης.Φιάσκο προφανώς είναι η γελοία επιμονή οι παρακυβερνητικοί παρατρεχάμενοι να εμφανίζεστε ως κάτι άλλο,το έχετε κουράσει.

 Ο αγώνας που διεξήχθη τις τελευταίες εβδομάδες πέτυχε σίγουρα την κατάργηση του κουκουλονόμου σε ότι αφορά τα πρακτικά αποτελέσματα.Πέτυχε και κάτι σημαντικότερο που δεν αποτιμαται πρακτικά.Μέσα σε μία πολύ δύσκολη συνθήκη και με μία τεράστεια επιχείρηση απομόνωσης κατάφερε να δημιουργήσει κοινότητες αγώνα και νέες κινήσεις αντίστασης.

από @ 19/04/2015 7:23 μμ.


πιο μακροπρόθεσμο.

Να ρίξει τις μάσκες της αριστεράς μετά το οικονομικό φιάσκο της και στο επίπεδο των αστικών δικαιωμάτων και της καταστολής, δλδ να φανεί η γυμνή φύση της εξουσίας και να διαλυθούν κάποιες αυταπάτες περί αριστεράς, δεξιάς, αντιφασισμού, κράτους, ευρώπης κ.τ.λ.

Να οριοθετήσει τις κόκκινες γραμμές που ξεχωρίζουν τα στρατόπεδα της συντήρησης και της εξουσίας από το στρατόπεδο του επαναστατικού ριζοσπαστισμού και της κοινωνικής αντιεξουσίας

Να δημιουργήσει τις παρακαταθήκες, κινηματικές και ευρύτερα κοινωνικές ώστε να δώθουν οι μελλοντικοί αγώνες από καλύτερες θέσεις με μεγαλύτερες συσπειρώσεις και με λιγότερες αυταπάτες.

Η κατάληψη της πρυτανείας ήταν κίνηση ΜΑΤ. Υπό αυτή της έννοια δεν είχαν και μεγάλη σημασία οι αριθμοί. Απλώς άλλαξε τον τρόπο που έπεσε ο συριζαίος βασιλιάς....

Τα Μ.Α.Τ απλώς έκαναν κατάληψη της πρυτανείας.

Μπράβο στους συντρόφους που χειρίστηκαν αυτή την κατάληψη κατά τον καλύτερο κι εξυπνότερο τρόπο.

 

@

από η μουσική ήταν υπέροχη 19/04/2015 7:39 μμ.


- Ξεκινάς διχαστικά, δηλώνοντας ότι δεν θα αναφερθείς καθόλου στην απεργία πείνας της ΣΠΦ, πράγμα που δείχνει ότι η ποινικοποίηση της συγγένειας σου είναι αδιάφορη.
- Ο Μαζιώτης λέει, όμως, ότι τα αιτήματα για 187/187Α έπρεπε να μπουν για λόγους πολιτικού πλαισίου, γιατί το γενικότερο πλαίσιο είναι βεβαίως αυτό της καταστολής του “εσωτερικού εχθρού”.
- Η “χρονική στιγμή” ξεμπρόστιασε μια ώρα αρχύτερα τον λαϊκίστικο αριστεροδεξιό μόρφωμα Σύριζα, αναγκάζοντάς τον να βγάλει τη μάσκα του, αναγκάζοντάς τον να παίξει και το παιχνίδι “εσωκομματικές διαφωνίες” για να μη γίνει εντελώς ρόμπα την ώρα που ο Πανούσης ενεργεί με εντολές της ηγετικής ομάδας του (με Βούτση, Μπαλτά, Παρασκευόπουλο κλπ. να τον υπερασπίζονται δημόσια). Χωρίς την απεργία πείνας γύρευε πότε θα προχωρούσαν το νομοσχέδιο και με ποιους όρους.
- Εκτός από τις ατενίστικες καταλήψεις της μιας ώρας, υπάρχουν και πραγματικές, αφού και τα συριζαϊκά ΜΜΕ συκοφαντούσαν ασύστολα.
Έλα που η “δημόσια ασφάλεια” έγινε τώρα και προνομιακό πεδίο της αριστεράς... (μεταξύ μας, πάντα ήταν – να τα λέμε αυτά!!!)
- Υπάρχει η συστημική αυτοδιαχείριση (την προωθούν και οι καπιταλιστές, ως σωσίβιο ασφαλείας τους, αλλά και οι συριζαίοι), και η αυτοδιαχείριση ως πρόταγμα πέρα από “χρεοκοπίες”...
- Για τη δίκη της χα, οι συριζαίοι έχουν πολλούς αντιφασίστες “της πένας”. Στον δρόμο όμως τους έχουν μόνον όταν “πέσει γραμμή” από το κόμμα... και πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας! Είναι ανύπαρκτοι εκεί που συμβαίνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις, γιατί εκεί χρειάζεται ο πραγματικός, μαχητικός αντιφασισμός και όχι απλώς οι καταγγελίες. Ξέχασες το “μορφώστε τους ναζί” από τους συριζαίους “φίλους του Π. Φύσσα”;
- “Και επίσης τον περισσότερο αριστερό κόσμο, τον φυσικό σύμμαχο τής αναρχίας διαχρονικά.” Μπούρδες!!! Ποτέ, μα ποτέ (ούτε παλιά, ούτε τώρα) δεν ήταν στην πράξηη κοινοβουλευτική αριστερά “φυσικός σύμμαχος τής αναρχίας”. Όποιος έχει βρεθεί μαζί τους στο δρόμο το ξέρει πολύ καλά. Ο Σύριζα πάντα χρησιμοθηρικά στήριζετις δράσεις των αναρχικών. Η πραγματική στάση του Σύριζα απέναντι στην αναρχία είναι αυτή που είδαμε σε όλο της το μεγαλείο με την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων από τα παπαγαλάκια του στα ΜΜΕ και τα στελέχη του (συκοφάντηση, υπονόμευση και προβοκατόρικες δηλώσεις).

Το σημερινό κείμενο του Μαζιώτη θέτει θέματα προς συζήτηση και προβληματισμό, αλλά δεν μειώνει καθόλου την αξία της ενιαίας αλληλεγγύης εκτός των τειχών που, κατά τη γνώμη μου, είναι ένα από τα μεγάλα επιτεύγματα της απεργίας πείνας στην τωρινή συγκυρία, απέναντι σε μια κυβερνώσα αριστερά που έχει πάρει την αναμενόμενη κάτω βόλτα.

 

 

από @rafa 19/04/2015 7:47 μμ.


πραγματι η καταληψη της πρυτανειας(οπως και η εισβολη στο προαυλιο της βουλης)  καταφερε να ριξει τις μασκες της αριστερας και  το παραμυθι των κουκουλοφορων,πρεζακηδων κλπ κλπ  του πανουση και των μμε.
επισης ομως καταφερε καπως να αντιστρεψει το κλιμα απο την καταληψη της νομικης(μπαχαλα ολε) και απο τα (ασκοπα κατα τη γνωμη μου) συνεχομενα επεισοδια στο πολυτεχνειο,που φαινοταν σαν να ζηταμε τους μπατσους πισω γιατι μας ελειψαν.

από απογοητευμένος 19/04/2015 7:49 μμ.


 

δυστυχώς τα σχόλια επιβεβαιώνουν το επίπεδο και τον πολιτισμό αυτών των λίγων αντικειμενικά ατόμων που έχουν μείνει στον 'σκληρό πυρήνα'. Οποιος διαφωνεί τον κοσμούν με χαρακτηρισμούς, βρισιές, προσωπικές επιθέσεις και βέβαια τη μεγαλύτερη των προσβολών - 'συριζαίος'. Καταρχάς δεν είμαι συριζαιος, και για το αν είχα ποτέ κόσμο στη φυλακή και πως το χειρίστηκα και με τι κόστος άσε να το ξέρω καλύτερα εγώ.

Και η πολιτική ανάλυση πέφτει σε τέτοιο νηπιακό επίπεδο, ώστε το επίδικο να είναι να αποδείξουμε ότι ο σύριζα δεν είναι...αναρχικός! Οτι μετά από ενα μήνα μη επέμβασης, το να στείλουν τα ματ είναι...τρομοκρατία και νέος...ολοκληρωτισμός! 

Συγχαρητήρια, αποδείξατε ότι είσαστε πολύ αναρχικοί. 

Λυπάμαι ειλικρινά για την αναρχία, και δεν το λέω ειρωνικά. 

 

από βλέπε καλά 19/04/2015 7:55 μμ.


Ο χαρακτηρισμός παριζαίος αναφέρεται στον "απογοητευμένο" που προβοκάρει χαρακτηρίζοντας έναν ολόκληρο αγώνα φιάσκο, υιοθετώντας επιχειρήματα τύπου εφσυν, κάιν και διαστρεβλώνοντας γεγονότα.Στο κείμενό του είναι φανερή η μη ενασχόλησή του με το κίνημα και η ανυπαρξία κριτικής απέναντι στην τραγική αριστερά και το κράτος. Δέχομαι καλοπροαίρετη κριτική αλλά όχι αναπαραγωγή των πιο χυδαίων επιχειρημάτων που ακούστηκαν για αυτον τον αγώνα (ψάξε λίγο και θα δεις) 

Επίσης εσύ βγες στην γειτονιά σου, βγες και στα κανάλια και κάνε ότι θες, δεν είναι αυτό ικανό κριτήριο για έναν αγώνα ενώ μην ξεχνάς, επαναλαμβάνω, ότι είχαμε απέναντί μας όλα τα μμε. Εάν δεν σου αρέσει αυτό που έγινε κινήσου εσύ την άλλη φορά με βάσει τις δημοσκοπήσεις, θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα περί κοινωνικού αυτοματισμού, που μάλλον θα σε σοκάρουν. Περίεργο που τέτοια πρόταση δεν άκουσα σε καμμία σχετική συνέλευση.Οσον αφορά τον αγώνα, δεν με ενδιαφέρει τι χαρακτηρισμό θα του δώσεις ή την ταμπέλα που θα του βάλεις πρόβλημά σου, με ενδιαφέρει το δίκαιο των αιτημάτων.

ΟΠΛΑ διαθέσεις φαίνεται να έχεις εσύ που έρχεσαι εδώ με μια political correct διάθεση για να μας πεις αν πρέπει να κινηθούμε βάσει δημοσκοπήσεων και εάν πρέπει να δεχτώ να χαρακτηρίζεται ο αγώνας που μόλις τελείωσε φιάσκο. Γιατί επειδή είχε αντίπαλο και την αριστερά?Πρόβλημά της.

Όσο για το ψάρι, εάν βρώμαγε τόσο πολύ δεν θα το πλησίαζαν τόσες πολλές γάτες και ψωρόγατες...

από flying anarchy 19/04/2015 9:51 μμ.


post image

Εχω απογοητευτεί τόσες μέρες ότι δεν είχε αρχίσει ακόμα το κατινάζ στα φόρα. Καλοί οι αγώνες και οι θυσίες αλλά το κατινάζ είναι το αλάτι του χώρου.

Οπως βλέπω ξεκίνησε δίνοντας μια νέα διάσταση τόσο στον ειδοδισμό στο κίνημα όσο και στις ίδιες τις διαδικασίες.

Οσο κι αν πεθαίνω για κατινάζ, υπάρχουν ορισμένες απαντήσεις που πρέπει να δωθούν άμεσα για να ξεχωρίσει η πραγματικότητα από την προπαγάνδα.

1. Τα αιτήματα ήταν ήδη δρομολογημένα;

Εχει απαντήσει ο Γουρνάς. Τα αιτήματα αποτελούσαν προεκλογικές υποσχέσεις του σφυριζα όπως πολλά άλλα που κάθε άλλο παρά δρομολογημένα είναι. Βλέπε καθαρίστριες, βλέπε "σχίζω μνημόνια", βλέπε "περιφρουρώ το άσυλο", βλέπε "οι κλέφτες θα πάνε φυλακή" και πάει λέγοντας. Οσο απομακρυνόμασταν από την προεκλογική περίοδο τόσο απομακρυνόταν και η πιθανότητα να υλοποιηθούν κουτσά-στραβά κάποιες υποσχέσεις. Αυτό εξηγεί την επίσπευση της απεργίας πείνας σύμφωνα με τους ίδιους τους πολιτικούς κρατούμενους.

2. Επιλογή του χρόνου που ξεκίνησε η απεργία πείνας.

Εχει απαντηθεί ήδη από το παραπάνω και επιβεβαιώθηκε από τα γεγονότα. Αν σε 2,5 μήνες τοξίκωσης από την εξουσία η αριστερά του σφυριζα κατέλυσε το άσυλο στην Πρυτανεία, σε 4-5 μήνες θα κατέβαζε τα τανκς.

3. Κατάληψη Νομικής και Κατάληψη στο Κόκκινο.

Και οι δύο καταλήψεις αποφασίστηκαν σε κλειστό κύκλο αλληλέγγυων, δεν βγήκαν δηλαδή από καμία ανοιχτή διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη βαραίνει εκείνους που αποφάσισαν την εκάστοτε ενέργεια και όχι ολόκληρο το κίνημα αλληλεγγύης. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι μεγάλες.

α. Η κατάληψη στο Κόκκινο έπαιξε το συμβολικό της ρόλο, την καταγγελία των ΜΜΕ που παραμόρφωσαν τον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων. Αν είχε καλό ή κακό πρόγραμμα, αυτό έχει να κάνει με την ικανότητα των ατόμων που δραστηριοποιήθηκαν και έχουν να δώσουν λόγο στους συντρόφους τους που οργανώθηκαν από κοινού. Δεν έχουν να δώσουν λόγο στον κάθε πικραμένο που του άρεσε ή δεν του άρεσε το πρόγραμμα.

β. Η κατάληψη στη Νομική ξεκίνησε επίσης από κλειστό κύκλο ατόμων τη στιγμή που στις ανοιχτές διαδικασίες είχε επιλεγεί η κλιμάκωση σε επίπεδο αντιπληροφόρησης, πορείες, μοτοπορείες κλπ. Το επόμενο βήμα θα ήταν πιθανότατα οι καταλήψεις. Ορισμένοι διαφώνησαν και ήθελαν να ξεκινήσουν τις καταλήψεις νωρίτερα. Οπως φάνηκε, δεν είχαν τη μαζικότητα που απαιτείται σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και δεν κατάφεραν να περιφρουρήσουν το εγχείρημά τους. Αυτό όμως είναι κάτι που το γνώριζαν από την αρχή άρα έχουν τις ανάλογες ευθύνες. Οταν ζητήθηκε η αλληλεγγύη του κινήματος από τους καταληψίες της Νομικής, η κατάσταση είχε ήδη ξεφύγει από τα χέρια τους. Αφενός κάποια μη κινηματικά στοιχεία είχαν κατορθώσει να συκοφαντήσουν με τις πράξεις τους την κατάληψη, αφετέρου απειλούσαν τους ίδιους τους καταληψίες.

4. Μπαχαλάκι στα Εξάρχεια.

Κάπου εδώ θα πρέπει να ενταχθούν και τα μπαχαλάκια στο Εξάρχειο. Οι αλληλέγγυοι περιφρουρώντας τις κινητοποιήσεις τους, κατέστησαν σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτές θα έχουν το χαρακτήρα που αποφασίζεται στις ανοιχτές, συλλογικές διαδικασίες των διοργανωτών κι όχι το χαρακτήρα που αποφασίζει η κάθε ατομικότητα επι τόπου ανάλογα με την ψυχική της διάθεση.

Ετσι, οι θερμόαιμοι φίλαθλοι μάζεψαν τις βαριοπούλες και τα σαλάμια και πήγαν να παίξουν παραπέρα. Ετυχε νάναι στο Εξάρχειο. Το γεγονός ότι μετά από πορείες 1000δων (ή 1000δας) βρίσκονταν στο Εξάρχειο 30-40 "πολύ θυμωμένοι" που πάλευαν με τους κάδους και τα παρκαρισμένα αμάξια μέχρι να έρθουν οι μπάτσοι, τα λέει όλα. Οι 30 απολογούνται για τους 30 και οι υπόλοιποι 970 απολογούνται για την πάρτη τους. Οταν αποφασίζει κανείς να κάνει τα δικά του αντίθετα με τους άλλους, οι υπόλοιποι δεν έχουν καμιά διάθεση να τον εμποδίσουν, ούτε βέβαια καμιά υποχρέωση να του δείξουν αλληλεγγύη.

Δεν κατάλαβα γιατί θα πρέπει να απολογούνται όσοι σέβονται τις συλλογικές διαδικασίες για λογαριασμό όσων δεν τις σέβονται. Αν έχουν κάτι να πουν ας το πουν οι ίδιοι.

5. Κατάληψη Πρυτανείας ΕΚΠΑ.

Αντίθετα με τις κλειστές αποφάσεις που πάρθηκαν για τις καταλήψεις στη Νομική και στο Κόκκινο, η απόφαση για την κατάληψη της Πρυτανείας πάρθηκε συλλογικά, τη στιγμή που η κυβέρνηση σφυριζα σφύριζε αδιάφορα για τον κουκουλονόμο και το DNA, ενώ όλα μα όλα τα μέσα, καθεστωτικά και μη (ο τίτλος στο indymedia για παράδειγμα ήταν "Απεργία πείνας για τις φυλακές τύπου Γ'") ενώ αρκετοί πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονταν ήδη σε  νοσοκομεία, κάποιοι με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους. Τα μέλη της ΣΠΦ απειλούσαν ότι θα ξεκινήσουν και απεργία δίψας ενώ η μητέρα του Τσάκαλου δήλωνε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την αποφυλάκιση μόνο για εκείνη.

Η απόφαση ήταν για πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο αγώνα, με πολιτικά χαρακτηριστικά και με σεβασμό στο δημόσιο κτίριο. Ολες αυτές οι αποφάσεις τηρήθηκαν μέχρι τέλους και μέχρι κεραίας. Δεν πήγε κανένας τυχαίος φίλαθλος να κάνει την πλάκα του στην Πρυτανεία. Πήγαν άνθρωποι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και των κινδύνων που διέτρεχαν. Εκεί την πάτησε ο σφυριζα.

6. Οι απεργίες πείνας.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν αποφάσισαν συλλογικά την απεργία πείνας, άσχετο αν στήριξε ο ένας τον άλλο. Ο καθένας αποφάσισε στις διαδικασίες της ομάδας που βρίσκεται. Αλλη απόφαση πήραν οι ΣΠΦ, άλλη οι κρατούμενοι στο Δομοκό κι άλλη το ΔΑΚ. Επόμενο ήταν να σταματούν την απεργία πείνας σε διαφορετικό χρόνο ο καθένας. Ηταν μεγάλο λάθος η σπέκουλα σε βάρος όσων σταματούσαν από κάποιους άλλους. Πολύ καλά έκανε η ΣΠΦ και σταμάτησε όταν πήρε τις διαβεβαιώσεις που χρειαζόταν για την απελευθέρωση των συγγενών της αφού αυτή ήταν η απόφασή της από την αρχή κι αφού κινδύνευε η ζωή μελών της. Το ίδιο και ο Κουφοντίνας ο οποίος ακόμα βρίσκεται στο νοσοκομείο λόγω επιβαρυμένης υγείας. Πόσο μάλλον ο Μαζιώτης ο οποίος λόγω της κατάστασής του δε θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει καν απεργία πείνας. Και βέβαια οι του ΔΑΚ που κράτησαν μέχρι να φανεί η κατάληξη με τις τροπολογίες για κουκουλονόμο-DNA, τα αιτήματα δηλαδή που πρόσθεσαν οι ίδιοι.

Οι αλληλέγγυοι εξετάζοντας κάθε πλευρά και βλέποντας ότι ο σφυριζα σέρνεται στο σκοτάδι, τάζοντας στα κρυφά άλλα στους απεργούς πείνας και άλλα στους τρομοκράτες με τους οποίους συνδιαλλάσεται (Ντόρα, Κυριάκο, Σαμαρά, Αδωνη κλπ ρεμάλια), στήριξαν μέχρι τέλους και όλα τα αιτήματα των απεργών πείνας. Οπως είδαμε, μέχρι τελευταίας στιγμής έγιναν τραγικές αλλαγές προς το φασιστικότερο τόσο στις τροπολογίες του νομοσχεδίου όσο και στην κατασταλτική του πολιτική.

Πιστεύω εν γένει ότι καλώς πράξαμε σε κάθε επίπεδο, με τις γνωστές οργανωτικές αδυναμίες μας και τις πολιτικές ασυμφωνίες που μας κατέστησαν ανίκανους να εμβαθύνουμε περισσότερο πολιτικά στο πολιτικό μας πλαίσιο αλλά και στην επικοινωνιακή μας πολιτική. Αν δεν είμασταν οργανωμένοι μέχρι χτες θα ματαιοπονούσαμε πιστεύοντας ότι θα μας οργάνωνε η απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων.

Ο αγώνας αυτός άνοιξε αρκετά ζητήματα που ανέδειξαν στον υποκριτικό ρόλο του σφυριζα με τον πιο γλαφυρό τρόπο. Οποιος αμφιβάλλει ότι μετά την καταστολή των αλληλέγγυων δε θα ακολουθήσει η γνωστή καταστολή συνολικά του κινήματος, των ευπαθών ομάδων και κάθε καταπιεσμένου, μάλλον παίρνει από τα ναρκωτικά που μοιράζει ο Πρύτανης.

Οσο πάει η εξουσία θα τοξικώνει κάθε πτυχή της αυτοαποκαλούμενης "αριστεράς" όπως συνέβη κάθε φορά στην ιστορία, όποτε η κοινωνία εκχώρησε τη σωτηρία της σε τρίτους.

 

Εικόνες:


στα περισσότερα και μου έκανε εντύπωση και συμφωνώ κι επαυξάνω περί του ποσοστού του..λαού των αθηνών που ''ασχολείται'' με όλα αυτά (είναι ενδεικτικότατο και όσον αφορά την ενασχόληση της κοινωνίας αλλά και άλλα). Η συντριπτική πλειοψηφία όμως της κοινωνίας είναι καθαρά αδιάφορα και εχθρική ως προς πολλά από αυτά τα ζητήματα. Ιδίως το αναρχικό κίνημα εάν υπήρχε θα ήταν μην πω και λοιδωρητέο από όλους αυτούς. Ο κόσμος η κοινωνία ή  όπως αλλιώς θέλουμε να ονομάσουμε αυτόν τον φιλοαστικό ή wannabe αστικό εγωπαθή συρφετό δεν ενδιαφέρεται ούτε για πολιτικοκοινωνικούς αγώνες, ούτε για ισότητα κι ελευθερία, ούτε για συνεταιριστική κοινωνία ισότητας σε όλα τα πεδία απ'το διαμοιρασμό αγαθών ή τη λήψη αποφάσεων τα ''δικαώματα'' κτλ. ΑΥΤΟ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ

Η δε τεράστια ένσταση που έχω είναι το γεγονός ότι διαβάζουμε και εδώ αλλά και σε έντυπα του υποτιθέμενου ''α/α'' ''χώρου'' (τα εισαγωγικά και στις δυό περιπτώσεις δεν είναι τυχαία, φυσικά) περί αριστερής ''κυβέρνησης'' και της καραμέλας με την οποία συνεπάγεται και περί πρόσφορου εδάφους για δημιουργία αντιδομών κτλ. κτλ.

Αριστερός στο να...φυτέψει κανά δυό λεμονιές στην πάρνηθα, στο να νομιμοποιήσει επιμέρους και ανέξοδα χωρίς οικονομικό κτλ. αντίκτυπο ζητήματα όπως πχ. γάμο ομοφυλοφίλων ή να στειρώσει κανά μπουλ τεριέ ή να επαναφέρει το άσυλο στα ΑΕΙ/ΤΕΙ ξέρει να'ναι κι η γιαγιά μου..Μπορεί από τη μία να μη μας πέφτει λόγος ως εν δυνάμει α/α να μοιράσουμε ταυτότητες αλλά είναι πολύ άσχημο να ακούμε συνεχώς για ΑΡΙΣΤΕΡΟ συριζα κι ΑΡΙΣΤΕΡΟ μυριζα. ΑΡΙΣΤΕΡΑ στο πολιτικό σπέκτρουμ και στο μυαλό και στην πρακτική και στην καρδιά ακόμη πολλών είναι ήταν και θα είναι ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ πράγμα με το οποίο ο συριζα δεν είχε

δεν έχει και δεν θα έχει καμία σχέση (και δεν ήθελε δε θέλει και δε θα θελήσει). Πολύ ωραίες ειρωνικά μιλώντας οι κορώνες αλλά όταν κυρία/ε θέλεις να αυτοχαρακτηριστείς ως ΑΡΙΣΤΕΡΑ τότε οφείλεις πχ. να κοινωνικοποιήσεις με τη μία οτιδήποτε έχει να κάνει με ''κοινή ωφέλεια'', οφείλεις να ισορροπήσεις μισθούς (αν όχι διαμοιρασμό αγαθών βλέπε κομμουνισμό κτλ.) οφείλεις να τσακίσεις πλήρως κάθε μορφής ανισότητα σε πράγματα που έχουν να κάνουν με την πραγματική ζωή και όχι με μπούρδες και επιμέρους ζητήματα που δεν αφορούν όλο το κόσμο και είναι όπως προανέφερα ανέξοδα. ο σύριζα κι ο μύριζα ΗΤΑΝ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΚΕΝΤΡΩΟ - σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα και πλέον ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ όπως φαίνεται και στην πράξη μόρφωμα. Ευαγγελίζεται απλά έναν καλύτερο καπιταλισμό με τάχαμου κοινωνικές ευαισθησίες/παροχές/κοινωνικό κράτος (ο ορισμός του κέντρου και της σοσιαλδημοκρατίας) και είναι πρόκληση για τα υγειώς σκεπτόμενα να τον εκλαμβάνουμε ως ''ΑΡΙΣΤΕΡΟ'' και να του συμπεριφερόμαστε έτσι. Άντε γιατί τρίζουν και τα κόκκαλα της ρόζας και των λοιπών..

Όσον αφορά τον ''χώρο'' ούτε χώρος είναι μιάς και δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε κοινό μέσο αγώνα ούτε στόχοι, αλλά και αν πιάσεις κι έναν έναν, μία μία όλα αυτά τα άτομα που ευαγγελίζονται διάφορα μόνο ένα δέκα τις εκατό κι άμα, θέλει πραγματικά να πορευτεί προς μία κοινωνικοπολιτική οργάνωση που θα εμπεριέχει ως κύρια προτάγματα της την πλήρη κι όχι μπουρδοειδή α λα δημοκρατία και λοιπά πολιτεύματα, ισότητα ελευθερία κι αυτοδιεύθυνση. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να αγαπιόμαστε να συνευρίσκεται κανείς σεξουαλικά με διαφόρους και να τονώνει την αυτοπεποίθηση της κωλοτρυπίδας του (του εγώ του) και να αποκομίζει οτιδήποτε μπορεί να βάλει το μυαλό μας. Οι προσεγγίσεις είναι καθαρά χουλιγκανίστικες και εγωϊστικές εις το έπακρον, συνήθως για προσωπικό όφελος. Δεν είναι τυχαίο ότι η κουλτούρα που επικρατεί είναι μονίμως το ''ποιός την έχει μεγαλύτερη'' κι η έπαρση του καθενός που κάθε άλλο παρά αναρχική μπορεί να είναι, δεξιά όμως είναι σίγουρα

Δεν διακρίνω καμία ουσιαστική κίνηση για δημιουργία αντιδομών, για δημιουργία εξεγερτικής διάθεσης σε κάποιο μέρος της κοινωνίας, για διάθεση ισοπέδωσης κράτους κεφαλαίου και λοιπών διαχωριστικών/καταπιεστικών μηχανισμών. Ειλικρινά νιώθω πολύ άσχημα που κάποιοι άνθρωποι είναι ''μέσα''κι έχουν ''πληρώσει τη νύφη'' είτε λέγονται αναρχικοί είτε λέγονται μηδενισταί. Η πλειοψηφία δυστυχώς δεν ''ασχολούμαστε με τα πολιτικά'' αλλά ''φλερτάρουμε με αυτό..και τα πολιτικά είναι ένα πράγμα σοβαρότατο που δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι. Επίσης θα τολμήσω να πω ότι κι έτσι που είναι ο περισσότερος κόσμος που αυτοχαρακτηρίζεται ως ''αναρχικός'' στον ελλαδικό γεωγραφικό χώρο ...καλύτερα και να ''μην έρθουν ποτέ στα πράγματα'' η πάστα είναι πολύ κακή εκτός από ένα μικρό ποσοστό. Στην πραγματικότητα είναι άκρως καπιταλιστόφρωνες (δεξιοί) και εγωπαθείς

Ευτυχώς που ..βγήκε κι ο σφύριζα και ικανοποίησε κάποια αιτήματα (δεν μιλάω σε καμία των περιπτώσεων για την υπόθεση της απεργίας πείνας και τα περί φυλακών και του εν λόγω νομοσχεδίου κτλ.) τύπου να φύγουν κανά δυό κλούβες και σε βάθος χρόνου να πάρουν καμιά 10αριά ευρώ μισθό παραπάνω κάποιες/οι και ξεμπροστιάστηκαν πολλοί δήθεν φλογεροί α/α του ελλαδικού χώρου που κλείναν το μάτι στο νεοπασοκικό κεντρώο σύριζα. Καλό το ξεχορτάριασμα στην πραγματικότητα τη σοσιαλδημοκρατία και την πολιτική υφεσιοποίηση ήθελαν..

υ.γ. στο τέλος θα χαρακτηριστεί κι αναρχικός όποιος......καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ

από Κλαπαναρας 20/04/2015 1:46 πμ.


Το φιάσκο αυτό έχω την αίσθηση ότι είναι η τελευταία  κίνηση του λεγόμενου χώρου προς τα "εξω". Απο εδώ και πέρα θα ξεκινήσει μια μακρά περίοδος εσωστρέφειας και φαγωμάρας ή οποία θα τον περιθωριοποιήσει και άλλο. Μακάρι να βγω ψεύτης.

 

Αυτή η υπόθεση έβγαλε ή μάλλον συντόνισε μαζί όλες τις αδυναμίες του κινήματος αλληλεγγύης και των πολιτικών κρατούμενων.

Η έπαρση, οι κρίσεις μεγαλείου, η αδυναμία προσδιορισμού ενός κοινού στόχου, η αδυναμία αυτοπροσδιορισμού αλλά μόνο σε σχέση με κάτι άλλο, διάφορα εσωτερικά προβλήματα, η έλλειψη στοχασμού, οι αυταπάτες, η αφέλεια,  οι κοντόφθαλμες πολιτικές συντονίστηκαν καταστροφικά με αποτέλεσμα να ληφθεί μια εντελώς λάθος απόφαση (η απεργία) σε εντελώς λάθος στιγμή και με εντελώς λάθος τρόπο.

 

Η απεργία αν δεν κάνω λάθος σχεδιαζόταν εδώ και μήνες και ήταν γνωστή σε όλους. Μάλιστα για κάποιο λόγο πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν ένας περίπατος γιατί ο Συριζα θα υποχωρούσε αμέσως. Έπεσαν όμως έξω, και ας μην κατηγορούν ως "συριζαίους" όσους διαφωνούσαν με την επιλογή τους. Τελικα τις μεγαλύτερες αυταπάτες για τον ρόλο του Συριζα τον είχαν αυτοί.

 

 

 

 

 

 

από Α/Α 20/04/2015 5:45 μμ.


 Η παράθεση χαρακτηρισμών μόνο πολιτική κριτική δεν είναι.Όποιος δεν μιλάει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για ελλείψεις και αδυναμίες (ποιες ήταν αυτές;) και επιλέγει την συκοφαντική ασάφεια των υβριστικών χαρακτηρισμών.Είναι πανεύκολοι αυτοί κι αν συνεχιστεί το ίδιο μοτίβο δεν έχουμε παρα να προσπεράσουμε όσους μιλούν χωρίς να λένε τίποτα.

 Η απεργία πείνας έθεσε συγκεκριμένους στόχους,πέτυχε κάποιους από αυτούς (ειδικά για κουκουλονόμο δεν υπάρχει αμφιβολλία ότι χάρις στην απεργία πείνας κερδήθηκε η κατάργησή του) και αποτέλεσε σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.Μέσα σε μία πολύ δύσκολη συνθήκη με το καθεστώς συνολικά σε κίνηση ενάντια στην απ.πείνας κ της κινητοποιήσεις κάποιοι επέλεξαν να αντισταθούν στο Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης και την νομική του θωράκιση.Οι απόντες μπορούν να εξαπολύουν χαρακτηρισμούς τζάμπα είναι,πρόταση για αγώνα δεν βλέπω να έχουν.Οι αγωνιστές με διαδηλώσεις,εκδηλώσεις,καταλήψεις,συγκρούσεις στο πλάι των απεργών πείνας έδωσαν μία σημαντική πολιτική μάχη κι αυτό θα μείνει.Η αστειότητα της αόριστης ιντερνετικής λάσπης πάλι θα ξεχαστεί απελπιστικά (για τους φορείς της) γρήγορα

από @ 20/04/2015 6:45 μμ.


δεν φτάνει που την κατάργηση του κουκουλονόμου ούτε στα όνειρά σας την είχατε ποτέ φανταστεί μιλάτε και για φιάσκο από πάνω. ο καναπές φέρνει γκρίνια...

από αριστερος 20/04/2015 8:18 μμ.


να προσπαθει καποιος να πεισει οτι οι αναρχικοι τελικα ηττηθηκαν. Η σημερινη φωτογραφια του Πανουση με τον Τσιπρα δεν χωρει παρερμηνειες. Αυτο που θα μεινει απ αυτην την υπόθεση θα ειναι η κριτικη του Γλεζου απ την μια και η στηριξη του Τσιπρα στον σοσιαλδημοκρατη υπουργο, απο την αλλη. Και στην προκειμενη περιπτωση το μεγεθος του πρωτου ειναι σαφως μεγαλυτερο απο αυτο του δευτερου. Στην ιστορια ετσι θα καταγραφει.

Λιγο πριν το τελος της απεργιας, οι αναρχικοι - εναντια σε καθε προγνωστικο- κερδισαν τους αριστερους.

Οι αναρχικοι τα του οικου τους και οι αριστεροι τα δικα μας. Οποιος ξεχνα τον ταξικο εχθρο ειναι προδοτης της ταξης του. 

από Κλαπαναρας 21/04/2015 1:52 πμ.


Με την τροπή που πήραν τα πράγματα δηλαδή το φιάσκο απεργίας, φιάσκο Πρυτανείας-επιστολή Μαζιώτη) θα προτιμουσαν 1000 φορές να γινόταν ο κουκουλονόμος ιδιώνυμο παρά αυτή η κατάσταση. Και εν πάση περιπτώσει και ο καναπές είναι προτιμότερος από τέτοιες ολέθριες κουταμάρες.

Ειδικά για την πρυτανεία έχω να κάνω μια επισήμανση. Αν την είχαν καταλάβει τίποτα χουλιγκανς  ή πιτσιρικάδες και άγριοι νεολαίοι θα έλεγα ΟΚ, δεν έχουν εμπειρία τα παιδιά, έπεσαν στα βαθιά, κτλ. Περίπου ότι έγινε και στη Νομική.

Το θέμα όμως είναι ότι στην πρυτανεία βρέθηκαν και  άτομα που είχαν και παλιότερες εμπειρίες όπως οι εφτα θεσσαλονίκης  κτλ

από argus 21/04/2015 1:54 πμ.


Kαταργήθηκε λέει ο κουκουλονόμος. Σοβαρότατος λόγος να κάνεις απεργία πείνας, γιατί ο σύριζα εδώ και 3 μήνες τον εφαρμόζει κατα κόρον.  Και να φανταστώ τι κάνει την επόμενη κυβέρνηση να μην τον επαναφέρει; H μαζική απήχηση που είχε στην ελληνική κοινωνία ο αγώνας των κρατουμένων; Eντάξει, δεν πιστεύω να ζει κάποιος τόσο στην μαγική γυάλα της ιδεολογίας του. Όλο και κάτι θα έχει πάρει χαμπάρι.

Το έχω πει και το ξαναλέω. Στον αναρχικό χώρο υπάρχουν οι πιο αισιόδοξοι υποστηρικτες του σύριζα, γιατί νομίζουν θα είναι στην εξουσία για 1000 χρόνια κι έτσι απλά θα πιέζουμε μεσω των εσωκομματικών του συσχετισμών δυνάμεων και θα καταφέρνουμε να κατακτούμε δικαιώματα. Την βρήκαμε την συνταγή πλέον! Ούτε μαζικά κινήματα χρειάζονται, ούτε δουλειά στους χώρους δουλιεάς και στις γειτονιές, ούτε τίποτα.

Τι να σας πω ρε παιδιά. Μακάρι να βγείτε αληθινοί...

από grigorus 21/04/2015 2:48 πμ.


Έλα όμως που αυτοί που είχαν την πολιτική κρίση (κι όχι από θυμικό) να στηρίξουν μια απεργία πείνας που αποτελεί, σας αρέσει δεν σας αρέσει, ο πρώτος αγώνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτοί που και σε συνελεύσεις γειτονιάς πάνε και σε σωματεία συμμετέχουν; Εσείς λοιπόν που αναρρωτιέστε για την απήχηση του αγώνα στην ελληνική κοινωνία, θα ήταν φρόνιμο να σκεφτείτε πώς συμβάλλατε στην κοινωνικοποίηση αυτού του αγώνα. Προσωπικά, σε παρέμβαση αλληλεγγύης σε τοπική κοινωνία, μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι πέρα από τη συνήθη αδιαφορία υπήρξαν ασυνήθιστα πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ενδιαφέρθηκαν. Αλλά ακόμα περισσότερο ήταν εντυπωσιακό ότι οι καθεαυτό συριζαίοι, όταν δεν είναι πίσω από την ανωνυμία του δήθεν απογοητευμένου αντιεξουσιαστή του πληκτρολογίου, ήταν μαζεμένοι και απολογούνταν για την εκκένωση της Πρυτανείας. 

Α, και να μην το ξεχάσουμε: Πρόκειται για ένα κεντρικό πολιτικό ζήτημα που δημιούργησε πρόβλημα στην κυβέρνηση και αποκάλυψε τη συνέχεια του κράτους και στους πιο ανόητους.

Εξάλλου, κύριοι και κυρίες καμουφλαρισμένοι συριζαίοι, προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητούσε από τα κινήματα να κάνουν κινητοποιήσεις για να τους πιέσουν να πραγματοποιήσουν τις προεκλογικές τους εξαγγελίες; Τι διαμαρτύρονται τώρα;

από @ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΘΕΑΜΑ 21/04/2015 4:23 πμ.


Την αποτίμηση του αγώνα θα την κάνουν αυτοί που αγωνίστηκαν τελεία.- Και αυτη η αποτίμηση θα γίνει σε 1ο ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ με πραγματικούς συντρόφους και όχι σε διαδικτυακές ανώνυμες παρτούζες που θα μετράτε τις αποψάρες σας.

Γιατί απλά όλα αυτά είναι κατασκευάσματα των μπάτσων και του σύριζα για να μπορέσουν να σφυγομετρήσουνε το πολιτικό κόστος τους και εσείς οι χρήσιμοι ηλίθιοι ρουφιάνοι παίζεται το παιχνίδι τους ενώ την ίδια στιγμή δικαιολογείτε την απουσία σας για τον Φ.Χ.Ψ. λόγο.

Σκάτα στον σύριζα και στους λαηφστάηλ αναρχικούς

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

 

από @ κ στα μεγαλα λογια 26/04/2015 11:44 μμ.


Παραβλεπωντας την αστοχη ,αν μη τι αλλο ,προτροπη του προηγουμενου θα ηθελα να του πω οταν βρεθει σε ¨πραγματικο'' χρονο με ''πραγματικους'' να κανει κ να κανουν πραγματικη αυτοκριτικη-αποτιμηση χωρις δογματικες εσωστρεφιες κ αντιπαλοτητες.Να λαβουν υποψη τους οτι ηταν μια απεργια πεινας ,με συλογικα αιτηματα κατα το πλειστων, με την μικροτερη συμμετοχη κ αλληλεγγυη απο το χωρο απο τοτε που θυμαμαι.

Αν πεσουν στην παγιδα να λενε οτι ο ενας στον αλλον οτι ηταν αντισυντροφικος κ μονο η στην καλυτερη περιπτωση οτι αυτοι ηταν οι πραττοντες με τα οποια ΄΄τυχον'' λαθη τους κ ολοι οι αλλοι που δεν ακολουθησαν χαζοι που δεν καταλαβαν η δεν ξερω εγω τι αλλο...ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ για το προσεχες μελλον κ το μονο που θα μεινει θα ειναι μια γαγγραινα που θα σερνεται για καποιο διαστημααα..... 

Τελος επειδη ολα τα αλλα λυνονται κ θα λυθουν το ζητουμενο ειναι απο την απολογιστικη να συζητηθουν ολα για να μη ξαναγινουν τα ιδια λαθη την επομενη φορα οσον αφορα ποιος σερνει ποιον(εδω δεν εννοω μονο την διενεξη μαζιωτη -δακ),την συννενοηση μεταξυ των απεργων, μεταξυ των απεργων με τους αλληλεγγυους(τοσο πριν οσο κ κατα τη διαρκεια κ μετα το περας της οποιας απεργιας),οπως επισης κ την επικοινωνια των κοντινων η ''αμμεσα''αλληλεγγυων με τον υπολοιπο χωρο σε ολεσ τις στιγμες πριν κ μετα.

αντε περαστικα μας κ καλη λεφτερια σε ολους μας κ πανω απο ολα στα μυαλα μας!

από @ 27/04/2015 2:01 μμ.


Το μεσο δεν προσφερεται για αυτην την συζητηση.

Αλλα ενταξει εγιναν αστοχιες (νομικη, ψευτομπαχαλα στη στουρναρη) αλλα εγιναν κ σωστες κινησεις καταληψη πρυτανειας, καταληψη των γραφειων του συριζα, εισβολη στην βουλη, παρεμβαση στο τζανειο κ εξω απο το σπιτι του τσιπρα κ του αθανασιου. Η καταληψη στο κοκκινο ηταν σωστη αλλα κρατησε περισοτερο απο οτι επρεπε χανωντας σταδικα το νοημα της αλλα ετσι ειναι ο αγωνας θα κανεις κ σωστες κινησεις θα κανεις κ λαθη δεν γινεται αλλιως.


Λες ότι "Το μεσο δεν προσφερεται για αυτην την συζητηση"

Αρκετοί έχουν ισχυριστεί το ίδιο αλλά η πρόταση αυτή δεν είναι ποτέ ολοκληρωμένη. Η συζήτηση ήταν ήδη εδώ, άρα το μέσο προσφέρεται. Αν όχι γιατί; Αν όχι εδώ τότε που; Αν όχι έτσι τότε πως; Αν όχι τώρα, πότε; Κι αυτό δεν σημαίνει ότι αυτόματα έχεις άδικο αλλά χωρίς επιχειρήματα η επίκληση αυτή παραπέμπει στον αυτοματισμό "αυτά είναι αυτονόητα", που είναι το δεύτερο στάδιο της λήξης μιας συζήτησης. Αντί να επιχειρηματολογήσουν κάποιοι θεωρούν πιο ωφέλιμη την διακοπή μιας συζήτησης και αυτή σαν τακτική έχει ένα πολιτικό περιεχόμενο από μόνη της. Ο τρόπος δηλαδή που μερικοί γύρω μας διαχειρίζονται την κριτική σε ότι θεωρούν ότι πρέπει να φυλάσσεται σε σεντούκι με ναφθαλίνη.

Η ιεράρχηση της ατζέντας ενός πολιτικού κινήματος είναι κάτι που θα έπρεπε να αφορά όλους μας και να συμμετέχουμε στην διαμόρφωση της κι όχι να την αποδεχόμαστε σαν θεόσταλτη. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι αυτονόητη.


Αρκετοί που προηγήθηκαν κραυγάζουν οτι δεν είναι ούτε ο χώρος (indymedia) ούτε ο σημερινός χρόνος "κατάλληλοι" για την έτσι κι αλλιώς απαραίτητη πολιτική αποτίμηση του αγώνα που πραγματοποιήθηκε απο απεργούς πείνας και αλληλέγγυους. Για τον ζητούμενο "κατάλληλο χρόνο", αν δεν υπάρχει σκοπιμότητα να πεταχτεί το θέμα στην λήθη, ωστε να ξεχαστούν και να μην υποστούν την οποιοαδήποτε κριτική (ωστε να μπορούν ΑΝΕΤΑ να επαναληφθούν στο μέλλον...) ένα σωρό αστοχίες τακτικής, πολιτικά λάθη σχεδιασμού και συνειδητές πολιτικές επιλογές διαπνεόμενες απο μια στείρα στρατηγική απομονωτισμού απο το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι, τότε αυτοί που κράζουν "διαμαρτυρόμενοι" για το άνοιγμα της συζήτησης τώρα, θα πρέπει να μας πούνε το ΠΟΤΕ θεωρούν δόκιμο να γίνει. Αν δεν το λένε, τότε η άποψή τους είναι κενή ουσιαστικού περιεχομένου και απλά προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα τραμπούκικου διαδικτυακού εκφοβισμού και "αναρχοπατριωτικής" πειθάρχηνσης, σε όσους πλαισίωσαν και ενδυνάμωσαν το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης, και έχουν διαφορετική απο αυτούς άποψη για τις κινηματικές διαδικασίες.

Η πρωτοβουλία έναρξης αυτού του αγώνα ανήκε στους ίδιους τους πολιτικούς κρατούμενους, σ' αυτούς που κατάφεραν μια σημαντική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΗ με τον αγώνα τους, κατάφεραν να γίνουν δηλαδή ΟΡΑΤΟΙ. Οι απεργοί πείνας πολιτικοί κρατούμενοι έχουν ήδη τοποθετηθεί είτε ατομικά είτε κατα ομαδοποιήσεις, αναφορικά με την έναρξη, την εξέλιξη και την κατάληξη-αξιολόγηση του αγώνα τους. Δυστυχώς ή ευτυχώς, αυτή η μαζική απεργία πείνας πολιτικών κρατουμένων ΔΕΝ ήταν ΠΟΛΙΤΙΚΑ εννιαία, παρότι ήταν εννιαία (ως προς την έναρξη) χρονικά. Ήταν τουλάχιστον 3 οι ομάδες πολιτικών κρατουμένων, με παρόμοιες ή και διαφορετικές ιδεολογικοπολιτικές τοποθετήσεις, που ξεκίνησαν με συγχρονισμό την απεργία πείνας. Αν αυτό δεν ήταν ξεκάθαρο εξαρχής στους αλληλέγγυους λόγω ελλειπούς παρακολούθησης των γεγονότων και μικρής γνώσης για το ποιός πρεσβεύει τι, αν κάποιοι αλληλέγγυοι στον αγώνα των πολιτικών κρατουμένων αδυνατούν να αναλύσουν το πολιτικό περιεχόμενο των τότε ανακοινώσεων απο τους εντός των τοιχών, νομίζω οτι ξεκαθαρίστηκε ολοκληρωτικά τόσο στο πώς και πότε σταματούσαν την απεργία κατα διαστήματα προς το τέλος της, όσο και στο σκεπτικό-αιτιολογία που συνόδευε την κάθε λήξη της απεργίας, ατομική ή συλλογική.

Οπότε ΤΩΡΑ είναι ο "χρόνος", μιας και δεν εκρεμμεί κάποια άλλη τοποθέτηση των ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ. Εκτός κι αν θεωρειται ως εκρεμμότητα το "ξεκατίνιασμα" που κάποιοι (λίγοι ευτυχώς) περιμένουν με αγωνία να παρακολουθήσουν.

Οποιαδήποτε κριτική στους πολιτικούς κρατούμενους απεργούς πείνας ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ είναι άστοχη, απο την στιγμή που δεν λαμβάνει υπόψη της το ΜΗ ΕΝΝΙΑΙΟ πλαίσιο του αγώνα τους. Άλλοι κρατούμενοι (είτε με ατομικά κείμενα είτε με ομαδικά) είχαν θέσει στην κορυφή του πολιτικού πλαισίου που συνόδευε και εξηγούσε τον αγώνα τους, κινηματικά-κοινωνικά αιτήματα και προτάγματα (κατάργηση 187, 187Α, κουκουλονόμου, λήψης και διαχείρισης dna κλπ), αποζητώντας διαλεκτικά την σύνδεση του αγώνα τους με τους κοινωνικούς αγώνες αντίστασης απέναντι στον καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό, σύνδεσή τους δηλαδή με αγωνιζόμενα κοινωνικά υποκείμενα (πχ αγώνας διωκόμενων  κατοίκων ενάντια στα χρυσορυχεία στις Σκουριές). Άλλοι πάλι κρατούμενοι υπερασπιζόντουσαν ως πρώτιστο θέμα του αγώνα τους, την μη ποινικοποίηση των κοινωνικών και συγγενικών τους σχέσεων, εκφράζοντας απλά στο τέλος των κειμένων που κοινοποιούσαν (ως ΜΗ προτασσόμενη θεματολογία) την αλληλεγγύη τους στον αγώνα και τα αιτήματα των υπολοίπων πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας, και καλώντας με ανακοινώσεις τους τους αλληλέγγυους στον αγώνα τους να σκορπίσουν το χάος και την αναρχία, βανδαλίζοντας τα σύμβολα του "υπάρχοντος"...

Άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι αποφάσισαν να ΜΗΝ συζητήσουν και συνδιαλλαγούν off the record με τους κομματικούς και κυβερνητικούς καρεκλοκένταυρους της συριζοκαμμένης συνκυβέρνησης, βγάζοντας εξαρχής σχετικές ανακοινώσεις και καταγγελίες για τις προσπάθειες που έγιναν απο αυτά τα νεοφιλελεύθερα ερπετοειδή της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, προσπάθειες για διακοπή της απεργίας απο μεριάς των πολιτικών κρατουμένων με γελοία και θολά ταξίματα δευτεροκλασάτων και τριτοκλασάτων συριζαίων και συριζοfun δικτυάδων, κι αλλοι πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονταν παράλληλα με την απεργία πείνας που έκαναν, σε μια διαλεκτική σχέση "προωθητικής πολιτικής πίεσης", με τους εκπροσώπους του Παρασκευόπουλου και τα συριζοκαμμένα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.

Κάποιοι απεργοί πείνας αποφάσισαν ξεκινώντας να κάνουν δήλωση για "απεργία πείνας μέχρι θανάτου" για να ικανοποιηθεί το κύριο αίτημά τους. Άλλοι αποφάσισαν ως τακτική, χωρίς πομπώδεις δηλώσεις περι "μέχρι θανάτου", να κάνουν εξαρχής ΣΤΕΓΝΗ απεργία πείνας και άλλοι μπήκαν σε μια πιο ελεγχόμενη ιατρικά και χρονικά μορφή απεργίας πείνας (χρήση χυμών), χωρίς όμως αυτό να ανακοινωθεί ΔΗΜΟΣΙΑ στους αλληλέγγυους ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ. Αλληλέγγυων που προσπαθούσαν να μαζικοποιήσουν και να εννιαιοποιήσουν πολιτικά, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά τις σχετικές συνελεύσεις για το θέμα, νιώθοντας παράλληλα την πίεση του χρόνου να τους σφυροκοπάει αλύπητα. Αλληλέγγυων εκτός των τοιχών, που οργάνωναν (όσο μπορούσαν) τις κινήσεις αλληλεγγύης τους με άγχος και χωρίς σαφή εικόνα για το ποιά ήταν τα χρονικά περιθώρια για σχεδιασμό της κλιμάκωσης των δράσεων αλληλεγγύης. Είναι νομίζω προφανές οτι αλλιώς σχεδιάζεις χρονικά την κλιμάκωση της προπαγάνδισης των αιτημάτων και την ποιοτική και ποσοτική κλιμάκωση των δράσεών σου, όταν ξέρεις οτι έχεις μπροστά σου ένα deadline 10-12 ημερών μέχρι δηλ. να αρχίσουν κάποιοι απεργοί πείνας να παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα υγείας και αλλιώς αν ξέρεις οτι έχεις χρονικό περιθώριο 20-25 μέρες...

Αυτό το αρκετά ευρύ μωσαϊκό πολιτικών σκεπτικών και προταγμάτων, σε ότι αφορά το πολιτικό πλαίσιο, την στρατηγική και τις τακτικές επιλογές των απο μέσα, παρά τον συγχρονισμό ΟΛΩΝ στο ξεκίνημα της απεργίας πείνας, είχε αναπόφευκτα την αντανάκλασή του και στους απέξω. Έτσι δεν πρέπει να μας παραξενεύει που κάθε ιδεολογικό ρεύμα, κάθε ευρύτερη πολιτική συγκρότηση (τυπική ή άτυπη) του ευρύτερου αναρχικού και αντιεξουσιαστικού "χώρου", λειτούργησε με διαφορετική ταχύτητα και πρωτεραιότητες στην μορφή και το πλάνο κλιμάκωσης των δράσεων αλληλεγγύης, δίνοντας "επικοινωνιακά" προς τα έξω την εικόνα της ΜΗ μαζικής και συντονισμένης συλλογικής δράσης. Την ώρα που κάποιες συλλογικότητες και συνελεύσεις επέλεγαν την προπαγάνδιση του αγώνα των πολιτικών κρατουμένων ξεκινώντας με μικροφωνικές ενημέρωσης και αντιπληροφόρησης, κάνοντας προσπάθειες για πρώτες μαζικές πορείες κλπ, κάποιες άλλες ομαδοποιήσεις και εγχειρήματα κλιμάκωναν κατευθείαν με καταλήψεις και κάποιοι τρίτοι επέλεγαν τους βανδαλισμούς και το στήσιμο "οδομαχιών" με τις δυνάμεις καταστολής...

Αυτή η εικόνα προς τα έξω, ενός ασυντόνιστου, πολλών ταχυτήτων και πολιτικών σκεπτικών κινήματος αλληλεγγύης, είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, επιρέασε και την στάση ενός ευρύτερου κόσμου, πολιτικά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένου, που απο θέση αποτελεί το ευρύτερο "πολιτικό ακροατήριο" της κοινωνικής αναρχίας και των προταγμάτων της, κόσμος που συμμετείχε τουλάχιστον με την φυσική του παρουσία-στήριξη κατα χιλιάδες στα εξεγερσιακά γεγονότα του '08, κόσμος που πλαισίωσε με την παρουσία-στήριξή του στους δρόμους, τους αντικαθεστωτικούς-αντιμνημονιακούς κοινωνικούς αγώνες του 2010-2012.

Δεδομένης μάλιστα και της πολιτικής και κοινωνικής συγκυρίας, οπου κατα γενική ομολογία το εμπόριο "ελπίδας" του πασοκοσύριζα για έναν "ήπιο καπιταλισμό", για έναν καπιταλισμό "λιγότερο βάρβαρο", ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΔΟΜΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ, αλλα εξακολουθεί να έχει (λόγω στήριξης-πλύσης εγκεφάλου απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ) γερές ρίζες, στο συλλογικό ασυνείδητο ευρύτερων ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών σκεπτικών, σκεπτικών που ΔΕΝ κυριαρχούνται απο την "νοικυραίικη φασίζουσα λογική", σκεπτικών που δεν κλείνουν πονηρά το μάτι όπως εσφαλμένα νομίζουν κάποιοι, στον κοινωνικό κανιβαλισμό και στο καθεστώς κοινωνικής και πολιτικής εξαίρεσης, σκεπτικών που ΔΕΝ διάκεινται απο θέση εχθρικά, αλλα "κάθονται κι ακούνε" παράλληλα με όλα τα άλλα ΚΑΙ το αναρχικό λόγο, η επικοινωνιακή αποδόμηση των αιτημάτων των απεργών πείνας και η συκοφάντηση του αγώνα των αλληλέγγυων, με τον ασυντόνιστο και "πολυμορφικά ασύντακτο" και αρκετές φορές "μπαχαλίστικα συγκρουσιακό" τρόπο που πραγματοποιήθηκε, ήταν βούτυρο στο ψωμί του καθεστώτος για να τον αποδομήσει επικοινωνιακά. Έτσι, σε μεγάλο βαθμό, τα κοινωνικά εκείνα κομμάτια που δεν παρακολουθούνε απο κοντά και καθημερινά τις εξελίξεις, διαμόρφωναν την (λανθασμένη) εντύπωση οτι τα περισσότερα αιτήματα των απεργών πείνας είχαν δρομολογηθεί προς επίλυση απο το νομοσχέδιο του Παρασκευόπουλου, κι οτι δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος συνέχισης και κορύφωσης του αγώνα των αλληλέγγυων.

Για όσους και όσες εξακολουθούν να διαλέγονται με τον ευρύτερο κοινωνικό τους περίγυρο, στην γειτονιά, στη δουλειά, στις εξωκινηματικές παρέες, για όσους και όσες δεν έχουν απομονωθεί κοινωνικά είτε στον "χώρο" των Εξαρχείων είτε στους χώρους των κινηματικών στεκιών και καταλήψεων, για όσους και όσες εξακολουθούν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα ως έχει κι όχι όπως θα ήθελαν να είναι, το γιατί αυτός ο αγώνας ΔΕΝ μαζικοποιήθηκε είναι σχετικά εύκολο να εξηγηθεί. Για όλους τους υπόλοιπους μπορούν να αναζητηθούν είτε μεταφυσικές εξηγήσεις ολοκληρωτικής αλλοτρίωσης και καναπεδισμού των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων και των υπηκόων του "υπάρχοντος", είτε να αναζητηθούν ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ κάποια εξιλαστήρια θύματα, που κάνανε προφανώς (σύμφωνα με το παρόδοξο σκεπτικό τους) κάποιο τεράστιο στρατηγικό σφάλμα που οδήγησε σε "αποτυχία" και "πισωγύρισμα"...

ΕΝΑΣ χώρος και ΜΙΑ οργανωτική δομή που να μπορεί να στεγάσει μια ΕΝΝΙΑΙΑ συζήτηση που να περιλαμβάνει τις απόψεις ΟΛΩΝ των αλληλέγγυων στον πρόσφατο αγώνα των πολιτικών κρατουμένων, ούτε κινηματικά ως δομή, ούτε πολιτικά και οργανωτικά ως εννιαίο πλαίσιο διαδικασίας υπάρχει. Δεδομένου οτι δεν υπάρχει μια εννιαία οργάνωση, τότε αναγκαστικά αυτός ο απολογιστικός διάλογος διεξάγεται αποσπασματικά κι όχι συνολικά και συντονισμένα, όπου μπορεί να διεξαχθεί συλλογικά, δηλαδή σε στέκια, καταλήψεις, πολιτικές συλλογικότητες, εσωκινηματικές παρέες κλπ  Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ χώρος που μπορούν άμεσα να έχουν πρόσβαση ΟΛΕΣ οι απόψεις, για να διαβαστούν τουλάχιστον, είναι το indymedia, με τις όποιες (διατυπωμένες απο προηγούμενους) αδυναμίες έχει μια τέτοια ANOIXTH στα μάτια όλων, διαδικασία διαλόγου-απολογισμού.

Τι έχουμε να διαλέξουμε λοιπόν ? Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον ΜΗ διάλογο και την ΜΗ τοποθέτηση, και σε μια ανοιχτή παράθεση απόψεων σε ένα δημόσιο μέσο.

ΕΔΩ είναι ο τόπος, και ΤΩΡΑ είναι ο χρόνος. Όσοι πετάνε την μπάλα στην κερκίδα, υποδεικνύοντας ουσιαστικά τον ΜΗ διάλογο, τον ΜΗ απολογισμό-αποτίμηση, ας μας υποδείξουν με επιχειρήματα εφικτότητας, το ΠΟΤΕ και το ΠΟΥ θα βρεθούν να τοποθετηθούν και να συντεθούν (αν μπορούν να μπούν σε διαδικασία σύνθεσης...) όλα αυτά τα διαφορετικά και σε κάποιες περιπτώσεις ανταγωνιστικά πολιτικά σκεπτικά του "χώρου", κι ας αφήσουν στην άκρη τους φλογερούς αναρχο-πατριωτισμούς και τους συνομοσιολογικούς τακτικισμούς.

από @@@ 29/04/2015 5:46 πμ.


Αφού λέτε ο καθένας ότι του κατέβει , έτσι ωραία και ανώνυμα νομίζω ότι είναι η ώρα να ακουστούν κάποια πραγματάκια...

1. Μιλάμε για 3 παράλληλες απεργίες πείνας ΣΠΦ, ΔΑΚ και οι του Δομοκού, οι οποίες προσέφεραν κάποιες νίκες όσο αναφορά το ανταγωνιστικό κίνημα στο σύνολό του, νίκες τις οποίες , όσο και αν κάποιοι επιμένουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν , δεν θα είχαμε σήμερα από καμία κυβέρνηση χωρίς τον αγώνα των απεργών και των αλληλέγγυων. (κουκουλονόμος, DNA, κλπ)

2. Πολλοί σύντροφοι μέσα από αυτές τις νίκες είναι πιθανό να μειώσουν ποινές αν είναι έγκλειστοι και άλλοι που θα συλληφθούν στο μέλλον δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν κουκουλονόμους και να αποδεικνείουν σε δικαστήρια ότι δεν είναι "ελέφαντες" όπως τώρα από τα στημένα κατηγορητήρια της αντιτρομοκρατικής (DNA). Το ίδιο ισχύει και για τα συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων κλπ...

3. Η γενική και αόριστη κουβέντα για τον "χώρο" δεν είναι τίποτα περισσότερο από  ξεκατίνιασμα και κουβέντες καφενείου. Δεν υπάρχει χώρος έτσι γενικά αλλά υπάρχουν συλλογικότητες και πολιτικές ομάδες με υπογραφές και ουσιαστική ευθύνη των όσων λένε και πράττουν. Τα κλειστά πηγαδάκια και οι αποψάρες διαφόρων "πατέρων" αφορών και ενδιαφέρουν μόνο τους λάτρεις του lifestyle του χώρου.

4. Η παρούσα απεργία πείνας , αποτέλεσε ένα εξαιρετικό κινηματικό πείραμα για τον αναρχικό χώρο , καθώς μόνος ο αναρχικός χώρος έτρεξε το ζήταμα της απεργίας πείνας. Τι είδαμε λοιπόν σύντροφοι, ότι ο χώρος μόνος του έχει μεγαλύτερη δύναμη από ότι ολόκληρη η εξωκοινοβουλευτική αριστερά όλα αυτά τα χρόνια , πράγμα αρκετά χρήσιμο και ελπιδοφόρο μιας και μιλάμε για νίκες. Ακόμη είδαμε τοπικά ανα τον ελλαδικό χώρο που έχουμε πρόβλημα και πού πάμε καλά και ξαναλέω μιλάμε μόνο για τις δικές μας δυνάμεις.

5. Το γεγονός ότι στην Αθήνα , οι δράσεις αλληλεγγύης δεν μαζέψαν κόσμο φανερώνει ότι οι δομές μας στην Αθήνα έχουν σοβαρό πρόβλημα , καθώς στην υπόλοιπη επικράτεια εγιναν πολλές και ποιοτικά και αριθμιτικά δράσεις αλληλεγγύης σε μέρη και πόλεις που κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε παλαιότερα. Η επαρχεία και οι δομές της ακμάζουν την ίδια στιγμή που η Αθήνα αρχίζει να παρακμάζει.

6. Ο χώρος δεν είναι η Αθήνα ,ευτυχώς, η οποία φαίνεται να είναι εγκλωβισμένη σε ένα φαύλο κύκλο εσωστρέφιας και μιζέριας. Στην επαρχία συλλογικότητες και πολιτικές ομάδες με υπογραφή σήκωσαν το βάρος όλων των δράσεων αλληλεγγύης όπως και έπρεπε. Στην Αθήνα οι συλλογικότητες επιμένουν πεισματικά να μην καλούν τίποτα ( εκτός από μερικές φωτεινές εξαιρέσεις) , να μην συνεργάζονται μεταξύ τους  με αποτέλεσμα ενέργειες να πραγματοποιούνται πρωτοβουλιακά, ανοργάνοτα μεταξύ τους και πολλές φορές προβληματικά. 

Καλά θα κάνουν λοιπόν οργανωμένα οι συνελέυσεις να κάνουν απολογισμούς των πράξεων και των παραλήψεών τους και από εκεί και πέρα όλοι οι σύντροφοι ατομικά , ειδικά αυτοί που τις 48 αυτές ημέρες ήταν απόντες . Την ίδια στιγμή που οι σύντροφοί μας παλεύαν με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής , την ίδια στιγμή που οι νίκες που έχουμε σήμερα πετύχει αφορούν όλους μας , κάποιοι είχαν "άλλες" δήθεν κινηματικές προτεραιότητες. Να τελειώνουμε με τις δικαιολογίες.   

 

από @ 29/04/2015 8:58 πμ.


Θα προσυπογράψω την ανάλυση του παραπάνω που δείχνει μεταξύ άλλων την αξία του μέσου, μια χρήσιμη και σοβαρή χρήση του, την ειλικρίνεια και το υψηλό πολιτικό επίπεδο μερικών συντρόφων σε σχέση με το χαμηλότατο άλλων και την υποκρισία προκειμένου να καλυφθούν οι απουσίες από τον αγώνα.

...

από ... 29/04/2015 9:39 πμ.


σύντροφοι η προσωπική μου άποψη για την απεργία πείνας δεν εγκλωβίζεται στο δίπολο επιτυχία / αποτυχία. Σίγουρα δεν έφτασε τις προσδοκίες, ούτε το μέγιστο της δυναμικής που θα μπορούσε να έχει, πέτυχε πάντως πράγματα. Και σίγουρα ο αγώνας αυτός έδειξε τη χειρότερη πλευρά του χώρου (χωρίς εισαγωγικά η λέξη, ο χώρος είναι έτσι κι αλλιώς αρκετά αόριστη έννοια), αλλά έδειξε και δράσεις πολυ διαφορετικές από άλλες που έλαβαν χώρα στο ίδιο διάστημα, με κορυφαία κατά τη δική μου γνώμη την κατάληψη της πρυτανείας.

Τα θετικά αποτέλεσματα από αυτόν τον αγώνα ήταν κατά τη γνώμη μου δύο: το λιγότερο σημαντικό ότι εξέθεσε σε μια μεγάλη μερίδα κόσμου την κάλπικη "αριστεροσύνη" του συριζα και κατέδειξε τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ του κράτους, κάτι κατά τη γνώμη μου αυτονόητο, που πολλοί αρνούνταν να δουν. Το περισσότερο σημαντικό όμως φάνηκε μέσα από την ποικιλία αγωνιζόμενων υποκειμένων, προταγμάτων, δράσεων και τακτικών. Από την κατάληψη της Νομικής και τα μπάχαλα στη Στουρνάρη, μέχρι την οργανωμένη απόπειρα επανακατάληψης της πρυτανείας, και από τις συζητήσεις σε συνελεύσεις και καφενεία, μέχρι τη συζήτηση αυτή στο ιντιμίντια, αυτή η απεργία πείνας ήταν, αν μη τι άλλο, ένα τεράστιο ΣΧΟΛΕΙΟ. Δεν υπάρχει κανένας που δεν έχει αντλήσει τα συμπεράσματά του, όποια και αν είναι αυτά.

Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας είναι το σημαντικότερο, και νομίζω ότι αυτό συμβαίνει, αυτή τουλάχιστον την εντύπωση αποκομίζω εγώ από όσα διαβάζω και συζητώ

από @ 29/04/2015 12:51 μμ.


εχουν ανακοινωθει. Αλλα τοτε στο γκινη θα κανετε ολοι τις παπιες γιατι θα πρεπει να τα πειτε ολα αυτα δημοσια μπροστα σε κοσμο κ οχι εδω ανωνυμα

από ψηφιακό αναρχόμετρο 29/04/2015 4:12 μμ.


Λοιπόν με την τροπή που πήραν τα πράγματα η συζήτηση είναι αναπόφευκτη, είτε γίνει στο Γκίνη είτε όχι. Έχει ήδη ξεκινήσει και δεν περιμένει τις δήθεν απολογιστικές  που παραβρίσκονται ελάχιστοι και  συμφωνούν σε όλα (αλλιώς γιατί να έρθουν;). Οι περισσότεροι δεν θα ξαναπατήσουν στο Γκίνη πιστεύω.

Όπως φάνηκε, το χάσμα ανάμεσα στους λεγόμενους πολιτικούς κρατουμένους, τους οπαδους τους, και τον υπόλοιπο κόσμο δεν υπάρχει τρόπος να κρυφτεί. Οι πρώτοι, ακολουθούν κατα κανόνα προσωπικές στρατηγικές αλλά έχουν την απαίτηση να τους ακολουθεί ο κόσμος αδιαμαρτύρητα και να τρέχει σε κινήσεις αλληλεγγύης, όταν κρίνουν εκείνοι, όπως στην τελευταία απεργια πείνας. Δηλαδή να πλαισιώνει τις ήδη αποφασισμένες ενέργειες αλληλεγγύης από τους πολιτικούς κρατούμενους -οπαδους.

Αυτή η ιστορία φανέρωσε τα όρια αυτής της λογικής. Ο κόσμος, είτε γιατί κουράστηκε, είτε γιατί θύμωσε, είτε γιατί αδιαφόρησε, την απέρριψε και αρνήθηκε να συμμετασχει στις κινησεις αλληλεγγύης στις απεργίες πείνας των πυρήνων και του ΔΑΚ. Αυτό ήταν ΤΟ συντριπτικό πλήγμα και όχι η γνωστή διένεξη Μαζιώτη-ΔΑΚ που εμφανίστηκε εξ των υστέρων και μετά την αποτυχία.

 

 

 

 

από Π@πι@ς 29/04/2015 5:01 μμ.


Δηλαδή για να καταλάβω το πνεύμα σου 1562773, τι σε κάνει να πιστεύεις οτι στου Γκίνη που θα μαζευτεί κόσμος όπως λές για απολογισμό ( ποιοί καλούν δεν μας είπες), θα υπάρχουν κάποιοι που δεν θα μιλάνε αν και θα έχουν άποψη και θα κάνουν την πάπια ? Μήπως θα κινδυνεύουν με τραμπουκισμό και λυντσάρισμα αν ανοίξουν το στόμα τους και πούνε μη αρεστά στους περισσότερους πράγματα, μήπως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να αυτολογοκρίνονται και να φυλάγονται απο τιποτα αγέρωχους μαύρους μοναχικούς λύκους ? Για ξεκαθάρισέ μας αυτή την βεβαιότητά που έχεις, αποσαφήνισε αυτή την αδιόρατη απειλή.

από .............. 29/04/2015 6:36 μμ.


Νομιζω πως ο πιο πανω εννοει οτι στο Γκινη και γενικα στις συνελευσεις πολυς κοσμος συμφωνα με τη λογικη της αναθεσης αφηνει αλλους να μιλανε και κανει τουμπεκι ενω στο ιντι η γλωσσα του παει ροδανι. Μερικοι , η μαλλον αρκετοι , φιμωνονται απο μονοι τους γιατι οι δημοσιες διαδικασιες σε καθιστουν υπευθυνο για οτι λες και ισχυριζεσαι μεσα σε αυτες. Στο ιντερνετ απο την αλλη η καθε αποψαρα λεγεται ανεμποδιστα καθως πουθενα δε φαινεται ποιος λεει τι. 

από πελεκάνος 29/04/2015 7:53 μμ.


Το κάλεσμα βρίσκεται εδώ: https://athens.indymedia.org/event/56862/ και όπως αναφέρεται καλεί η συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας/κατάληψη πρυτανείας.

Η διαδικασία αυτή, από τις αρχές του Μάρτη γίνεται στου Γκίνη ενώ μεταφέρθηκε στην πρυτανεία μετά την κατάληψη. Αποτελείται από όσους και όσες σραστηριοποιήθηκαν μέσα από τη συγκεκριμένη συνέλευση είτε πριν είτε μετά την κατάληψη της πρυτανείας. Δεν αποτελείται προφανώς από όσους επέλεξαν να δραστηριοποιηθούν σε κάποιες άλλες διαδικασίες ή να μη δραστηριοποιηθούν καθόλου στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Λύκοι κι αρκούδες δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι τώρα στη συνέλευση, όποιος/α θέλει παίρνει το λόγο και λέει τα δικά του, σωστά ή λάθος, παίρνοντας την ευθύνη απέναντι στους άλλους.

Σε κάτι άλλες απολογιστικές, λίγο μετά την αντιφασιστική στα Ιμια αν δεν κάνω λάθος, εμφανίστηκαν κάτι λύκοι και δράκοι προπηλακίζοντας μέλη της συνέλευσης (όσο άδικο κι αν είχαν). Πήραν την απάντησή τους στην επόμενη, όταν τους ασκήθηκε η ανάλογη κριτική από συντρόφους και συλλογικότητες.

Στην απολογιστική της απεργίας πείνας/πρυτανείας δε θα υπάρξουν τέτοια φαινόμενα, νάσαι σίγουρος. Κανένας δεν εμποδίζει κανέναν άλλο να μιλήσει, να πει όσα θέλει, κι ανάλογα να βάλει το λιθαράκι του στο κίνημα ή απλά να γίνει ρόμπα λέγοντας ότι νάναι. Κι αυτό το δικαίωμα τόχει.

Σίγουρα, οι διαδικασίες στου Γκίνη δεν είναι ότι καλύτερο. Για πολλούς/ες είναι η τελευταία επιλογή όταν δεν υπάρχουν άλλες οργανωμένες δομές. Στη συγκεκριμένη κινητοποίηση όμως, με αυτές τις διαδικασίες προχωρήσαμε. Μακάρι να υπήρχαν καλύτερες, αντάξιες του αναρχικού προτάγματος αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα τέτοιες.

από σύντροφισσα/ε 1562831 29/04/2015 8:32 μμ.


από την επανάληψη με ρυθμο πολυβόλου της λέξης οργάνωση, δομές κ.τ.λ, χωρίς κανείς από αυτούς που τις επικαλούνται να μας τις κατονομάζει. Μάθαμε λοιπόν ότι μια "συνέλευση" είναι απλά "διαδικασίες", πάει στο διάολο η "οργάνωση" και οι "δομές" τι ακριβώς είναι; Με λίγα λόγια "ποιά είναι η πρώτη επιλογή αφού η τελευταία είναι η συνέλευση, ποιές είναι οι καλύτερες και γιατί και ποιές είναι "αντάξιες" του αναρχικού προτάγματος; Είναι η συνέλευση σε αντιπαράθεση με τα αναρχικά προτάγματα;

Ειλικρινά και συντροφικά αλλά παρότι συμφωνώ με την υπόλοιπη τοποθέτηση σου,  πραγματικά απορώ, με τον επίλογο. Αν θες λύσε μου την απορία για να μην είναι απλά κούφια λόγια.

     

από @ 30/04/2015 12:30 πμ.


νομιζω σου απαντησαν ηδη αλλα γενικα παρατηρείται το φαινομενο εδω να γινεται χαμος κ στις συνελευσεις να μην βγαινει κιχ. οποτε 2 τινα συμβαινουν, ή αλλοι ανθρωποι γραφουν εδω κ αλλοι πηγαινουν στις συνελευσεις, οποτε ποιος νοιαστηκε για το τι λετε εδω μεσα αφου δεν συμμετέχετε στην διαμορφωση των γεγονοτων? Η εδω μεσα η γλωσσα σας παει ροδανι αλλα οταν πρεπει να υποστηριξετε την αποψη σας κ ολοι να ξερουν ποιος ειναι αυτος που λεει κατι τοτε κοκοκοκο οποτε ποιος νοιαστηκε για την αποψη σας?

από π@πι@ς 30/04/2015 10:47 πμ.


Προς 1562863, μαγκιόρους πελεκάνους και κουτσαβάκικα βατράχια :

1. Αγαπητέ 1562863, το οτι η σκέψη σου είναι αθηνοκεντρική, για να μην πώ εξαρχειοκεντρική, κάνει μπαμ. Προφανώς δεν μπορείς να αντιληφθείς οτι ολόκληρη η χώρα δεν είναι η Αθήνα, κι οτι εκτός απο κάποιους αθηναίους συντρόφους που θα πάνε στου Γκίνη με μηχανή, ποδήλατο, λεωφορείο, τρόλευ, πόδια, για να συμμετάσχουν αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι (το εύχομαι) απο αυτούς, είτε ως μεμονωμένα άτομα, είτε ως συλλογικότητες, υπάρχουν και οι θεσσαλονικείς, και οι πατρινοί κι οι χανιώτες, κι οι ρεθυμνιώτες κι οι ηρακλειώτες κι οι βολιώτες  κι οι λαρισαίοι και οι βεριώτες και οι λαμιώτες και οι γιαννιώτες και οι καβαλιώτες, και και και. Αυτονών η άποψη έχει βαρύτητα ή όλα παίζονται στου Γκίνη ? Στου Γκίνη θα βρίσκεται το απόσταγμα της αναρχικής σκέψης του ελλαδικού χώρου ? Απο εκεί να περιμένουμε να μάθουμε την "επίσημη αναρχική αποτίμηση" του αγώνα που δώσαμε ? Γιατί απ' όσο γνωρίζω, δεν έγινε κάποιο πανελλαδικό κάλεσμα, ούτε ακόμα περισσότερο οργανώθηκε κάποια τέτοιας εμβέλειας συζήτηση με συλλογικότητες και συνελεύσεις πανελλαδικά, για τον απολογισμό του αγώνα που δώσαμε ΟΛΟΙ. Κατάλαβες τώρα γιατί πρωτοέγραψα ειρωνικά "Γκίνη οοοοεεεοοο", όπως δηλαδή ουρλιάζουν οι χουλιγκάνοι "παο οοοεεοοο" "αεκ οοοεεοοο" κλπ κλπ ? Κατάλαβες τουλάχιστον τώρα, πόσο χαζοχαρούμενη και αυτάρεσκα ανόητη είναι η μαγκιόρικη ατάκα που έγραψε κάποιος αγωνισταράς, οτι "ο τόπος κι ο χρόνος εχουν ηδη ανακοινωθεί" ?

2. Αυτό το "σας", "σας", "σας" που χρησιμοποιείς συνέχεια, σε τι σε εξυπηρετεί ? Ποιοί είμαστε εμείς που απευθύνεσαι με "σας" και ποιοί είστε εσείς, και τι υπάρχει ανάμεσά μας που μας χωρίζει σε "σας" και "μας" ? Εντάξει, η ύπαρξη ή έστω η υπόνοια ύπαρξης εσωτερικού εχθρού, πάντα βοηθάει για να συσπειρώνουμε τους "δικούς μας", αλλα μήπως βιάστηκες λίγο να δώσεις χαρακτηριστικά αντιπαλότητας με κάτι που δεν υπάρχει σαν μόρφωμα ? Σε εξυπηρετεί πολιτικά σε κάποια στόχευσή σου, να υπάρχει εσωτερικός αντίπαλος/εχθρός ? Ούτε "σας", ούτε "μας". Αν σκέφτεσαι έτσι, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

3. Προφανώς κάποιοι μπερδεύονται εδώ μέσα, εξισώνοντας στο κεφάλι τους τον γραπτό με τον προφορικό λόγο. Κι ακόμα περισσότερο μπερδεύονται τακιμιάζοντας απο πλευράς συνθηκών, τις παρείστικες συζητήσεις και τις συνελεύσεις συλλογικοτήτων με τις συνελεύσεις στου Γκίνη. Όχι λοιπόν, δεν είναι το ίδιο και δεν μπορούμε να απαιτούμε απο όλους να λειτουργούν παντού και πάντα το ίδιο. Άλλοι νιώθουν άνετα να μιλάνε μπροστά σε γεμάτα αμφιθέτρα κι άλλοι δεν το αντέχει η ιδιοσυγκρασία τους να μιλάνε μπροστά σε τόσο κόσμο. Και υπάρχουν και σύντροφοι που δεν θέλουν να συζητάνε εσωτερικά θέματα του κινήματος, φάτσα-κάρτα μπροστά σε αρκετό άγνωστο κόσμο, που απλά είναι μαυροντυμένος κι αξύριστος, κι έχει απλά το γνωστό dress code για να μην ξεχωρίζει. Οι συζητήσεις αυτές αφορούν αυτούς που είναι δεσμευμένους στο κίνημα, όχι όλους. Άλλοι πάλι είναι μανούλες στον προφορικό λόγο κι άλλοι λιγότερο μπλαμπλάδες και προτιμούν να αποστάζουν τις τοποθετήσεις τους πριν τις δώσουν στην κοινή θέα, να γράφουν, να σβήνουν, να ξαναγράφουν, για να παράξουν ένα κείμενο μεστό σε νοήματα και λειτουργικές σκέψεις. Εξάλλου, μια και γίνεται εδώ μέσα λόγος, με ιδιαίτερα υποτιμητικό τρόπο, για "γλώσσες ροδάνι", ας κάτσει κάποιος απο αυτούς τους φαφλατάδες μαγκίτες που κάνουν αυτά τα υποτιμητικά σχόλια, να χρονομετρήσει πόσο χρόνο πέρνει να ακουστεί με normal ρυθμό μια τοποθέτηση 5 παραγράφων. 2 ? 3 λεπτά ? Και μετά ας χρονομετρήσει την δικιά του προφορική τοποθέτηση στου Γκίνη, που θα κυλάει η γλώσσα του "ροδάνι". 10? 15 ? 20 λεπτά ?

Κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να ξεκολήσουμε απο το ευκολάκι μιας συνέλευσης στου Γκίνη και να δούμε μόνιμες δομές λειτουργικού πανελλαδικού εσωτερικού διαλόγου, η θα συνεχίσει για πολλές δεκαετίες ακόμα αυτή η αθηνοκεντρική εργασειοθεραπεία ?

από κερκυραιος 30/04/2015 11:09 πμ.


Προς 1562863

Δεν ειναι ετσι. Σου διαφευγει οτι ο μισος και πλεον χωρος βρισκεται στην επαρχια. Δεν μπορουμε να ερθουμε στο γκινη. Μπορουμε ομως να συμμετασχουμε σε μια συζητηση στο ιντυ.

Γενικα εχω την αισθηση οτι οι συντροφοι απο αθηνα μας ξεχνατε συχνα. Οι απολογιστικες μεσω ιντιμιντια ειναι χρησιμες δεν πρεπει να απαξιωνονται για χαρη καποιας αοριστης "εγγυτητας".

Επισης ο γραπτος λογος δινει τη δυνατοτητα για πιο ολοκληρωμενες τοποθετησεις.

Αυτο

από κερκυραιος 30/04/2015 11:20 πμ.


Καποιες αλλες "δομες" που θα μπορουσαν να υπαρχουν αντι των γκινικων συνελευσεων θα μπορουσαν ισως να ειναι καποιες μονιμοτερες μορφες οργανωσης \ συντονισμου συλλογικοτητων. Τις εχουμε μεγαλη αναγκη και ειναι ενα θεμα που κανεις δεν θιγει.

Καποια συνομοσπονδιοποιηση ισως; ας δουμε ποσο εμφανης εγινε η ελλειψη της σε αυτην την απεργια πεινας και ποσο διαφορετικος θα μπορουσε να ηταν αυτος ο αγωνας. Εχει συζητηθει χιλιαδες φορες το ξερω αλλα ισως εφτασε ο καιρος. Η τεχνολογια μας δινει τα μεσα.

Δεν χρειαζεται κατι περιπλοκο. Για αρχη κατι που απλως να συντονιζει δρασεις και ανακοινωσεις ρε παιδια. Νομιζω προτιμοτερο απο το απολυτο χαος. Το προβλημα σε αυτον τον αγωνα συνοψιζεται κατα τη γνωμη μου στη φραση οτι ο καθενας εκανε του κεφαλιου του...

από @ 30/04/2015 12:45 μμ.


οτι οι συντροφοι απο επαρχια εχουν τις δικες τους διαδικασιες κ μπορουν εκει να κανουν την αποτιμηση του αγωνα που εδωσαν εκει, αφου βγαλουν τα συμπερασματα τους μπορουν μετα επωνυμα να δημοσιευσουν εαν θελουν τα συμπερασματα τους. Οποιαδηποτε συζητηση γινεται ανωνυμα ειναι χωρις νοημα.

Η μηπως θελετε να μου πειτε οτι οσοι κραζουν εδω ειναι απο επαρχια?

Α καλα το αλλο με την ασφαλεια ειναι αστειο, επισφαλης η δια ζωσης τοποθετηση κ  ασφαλης η ηλεκτρονικη. Α καλααα, τρεις λαλουν κ δυο χορευουν.

από Zofistan 30/04/2015 1:23 μμ.


Ξαφνικά η κερκίδα του αφορμαλισμού είναι υπέρ της διαδικασίας, αλλά ποιας διαδικασίας, όλοι Γκίνη, όλοι πρυτανεία. Δεν θυμάμαι να είχαν γίνει προτάσεις μεταξύ συλλογικοτήτων για συντονισμό κινήσεων μόνο η συλλογικότητα "όλοι κάτω" είχε καλέσει και η πλάκα είναι ότι υπάρχουν δύο και παραπάνω ομώνυμες συλλογικότητες. Ξαφνικά οι συλλογικότητες αυτές "Όλοι κάτω 1" "... 2" κλπ απαιτούν να σταματήσει η συζήτηση εδώ και να γίνει συντονισμένα μέσα στις τοπικές "όλοι κάτω". Αλλά και για εμάς που ήρθαμε από την "επαρχία" στην μεγαλούπολη και ακούσαμε το κάλεσμα "όλοι κάτω, συνέλευση στις 6 στο Χ" πήγαμε και βρήκαμε όχλο στους δρόμους, στα κάγκελα, στα πεζοδρόμια αλλά συνέλευση δεν έγινε μέχρι τις 11. Εεε... και τι να πεις στις 11 μετά από 5 ώρες ορθοστασίας και πηγαδιού; Σύριζα - α/α 6-0 και δεν ήμαστε ακόμα στα μισά του ημιχρόνου. Καλά τα λέμε εδώ γιατί δεν υπάρχει δυστυχώς κάπου αλλού.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License