ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΟ ΔΑΚ

Το παρακάτω κείμενο είναι μια οφειλόμενη απάντηση εκ μέρους μου η οποία δημοσιεύεται μετά την λήξη της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργού δικαιοσύνης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΟ ΔΑΚ

Το παρακάτω κείμενο είναι μια οφειλόμενη απάντηση εκ μέρους μου η οποία δημοσιεύεται μετά την λήξη της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργού δικαιοσύνης.

Σε συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας την 5η Απριλίου, εκπρόσωπος του ΔΑΚ ισχυρίστηκε χωρίς να με κατονομάζει ότι ο τερματισμός από μέρους μου της απεργίας πείνας, ενώ έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης συνιστά υπονόμευση της απεργίας πείνας. Σε μεταγενέστερο κείμενο του ΔΑΚ υπήρχε επίσης παράγραφος που απαντούσε  στην δήλωση που έκανα όταν τερμάτισα την απεργία πείνας που άφηνε αιχμές εναντίων μου μιλώντας για «παραίτηση» από τον αγώνα.

Πριν εκστομίσει κάποιος μια τέτοια κατηγορία ή ένα παρόμοιο υπαινιγμό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο που βασίζεται. Σε συνομιλίες που είχα με το ΔΑΚ για την εξέλιξη της απεργίας πείνας, είχα πει ότι:

Πρώτον δεν πιστεύω ότι το υπουργείο δικαιοσύνης θα θίξει καν τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο, το άρθρο 187Α και τον νόμο για «εγκληματική» οργάνωση, το άρθρο 187, και ότι θεωρώ λάθος να συνεχίσουμε την απεργία πείνας για αυτά τα θέματα.

Δεύτερον ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο έχει τροποποιήσεις για τον κουκουλονόμο και το DNA σύμφωνα με το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο που έχουμε, ότι θα σκεφτώ σοβαρά να σταματήσω. Είχα ξεκαθαρίσει εδώ κι πολλές μέρες ότι δεν θα πάω μέχρι τέλους για το 187Α και το 187 γιατί παρότι δεν θεωρούσα ότι μπορούν να επιτευχθούν ρεαλιστικά, έπρεπε να μπουν στο πολιτικό διεκδικητικό πλαίσιο για πολιτικούς λόγους. Σε επανειλημμένη ερώτηση μου αν θα κάναν απεργία πείνας μέχρι θανάτου σιώπησαν και δεν μου απάντησαν, πράγμα που ανέμενα. Απέδειξαν πόσο αφελής είναι όταν ισχυρίστηκαν ότι μπορούμε να πιέσουμε το ΣΥΡΙΖΑ για τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο όταν μετά βίας ο ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία στιγμή έβαλε τις τροποποιήσεις για τον κουκουλονόμο και το DNA την ήμερα που σταμάτησα την απεργία πείνας, για τις οποίες τροποποιήσεις  συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις.

 Τελικά η κυβέρνηση Σύριζα ενδίδοντας στις πιέσεις αυτών των πολιτικών δυνάμεων που είναι ένθερμοι υποστηρικτές του πολέμου κατά της «τρομοκρατίας» δεν τόλμησαν να καταργήσουν στο σύνολό του τον κουκουλονόμο τροποποιώντας τον μόνο για τις διαδηλώσεις και αφήνοντάς τον άθικτο για τις υποθέσεις απαλλοτριώσεων  και ενεργειών αντάρτικου ενώ επίσης δεν κατήργησαν ουσιαστικά την βίαιη λήψη DNA. Στην ίδια συνομιλία δεν παρέλειψαν να μου απαντήσουν σε ερώτηση μου αν θα έκαναν την ίδια απεργία πείνας με μια κυβέρνηση Σαμαρά και μου απάντησαν αρνητικά δείχνοντας ότι έχουν αυταπάτες σε σχέση με την κυβέρνηση Σύριζα.

Από την πλευρά μου δεν έκανα κάτι διαφορετικό από αυτά που είχα ξεκαθαρίσει. Που λοιπόν οφείλετε αυτή η υπονόμευση ή η παραίτηση ; Στην  διαφορετική υποκειμενική μου άποψη για την απεργία πείνας και μέχρι που μπορούμε  να φτάσουμε; Καταπάτησα κάποια συμφωνία και δεν το ξέρω; Όμως ο ισχυρισμός περί υπονόμευσης ή παραίτησης από μεριάς μου δημιουργεί ερωτηματικά, γιατί δεν είμαι ο μόνος κρατούμενος που σταμάτησε την απεργία πείνας αφού μάλιστα σε αυτούς που σταμάτησαν συμπεριλαμβάνεται και μέλος του ΔΑΚ ο οποίος μίλησε για μερική ικανοποίηση των αιτημάτων, σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν δεν υπήρχε υπονόμευση ή παραίτηση από τον αγώνα και αν όχι γιατί; Γιατί υπήρξε μόνο στην δική μου περίπτωση;

Υπήρχε ουσιαστικά μια απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων με 4 διαφορετικά πλαίσια, πράγμα που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο λόγω διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης και διαφορετικού διεκδικητικού πλαισίου, να υπάρχει και διαφορετικός χειρισμός από τους κρατούμενους.

Πως γίνεται να αφήνουν υπαινιγμούς και ουσιαστικά να κατηγορούν εμένα για υπονόμευση όταν έκανα απεργία πείνας 35 ημερών με σπασμένο χέρι με κίνδυνο μόλυνσης των πληγών, ενώ αυτοί για τουλάχιστον 2 βδομάδες, πίνανε χυμούς δηλαδή λήψη υγρής τροφής για να αντέξουν περισσότερο όπως λέγανε, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν έκαναν καν απεργία πείνας. Αυτό τους το είχα πει από την αρχή να μην το κάνουν γιατί δεν είναι καθαρή απεργία πείνας.

Αλήθεια υπάρχει κάποια διεθνής εμπειρία απεργίας πείνας πολιτικών κρατουμένων με χυμούς να το πουν και σε μένα  τον αδαή; Έπαιρναν χυμούς οι απεργοί πείνας της RAF της Action Direct του IRA ή της ETA;  Είναι τυχαίο ότι όλοι οι υπόλοιποι απεργοί πείνας πήγαν στα νοσοκομεία στις 20 μέρες, εκτός από αυτούς του ΔΑΚ, με εξαίρεση 2 περιπτώσεις. Πιστεύει κανείς ότι πιέζει μια κυβέρνηση πίνοντας χυμούς;

Έχω κάνει 4 απεργίες πείνας τουλάχιστον μικρές και μεγάλες και τώρα παρότι αρκετοί μου λέγανε να μην κάνω απεργία πείνας λόγω του σπασμένου χεριού μου, εγώ συμμετείχα με ότι αυτό συνεπάγεται. Κίνδυνος για μόλυνση και αργοπορία στην πόρωση του σπασμένου οστού.

Προτού με κατηγορήσουνε για υπονόμευση ή παραίτηση  οι του ΔΑΚ θα έπρεπε να πάρουν υπόψη τους αυτά τα δεδομένα. Αν κάποιος χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε τα πράγματα είναι αυτοί και όχι εγώ. Όμως πέρα από το ότι παίρνανε χυμούς υπάρχουν και γεγονότα που αποδεικνύουν  πώς εννοούν κάποιοι την ενότητα των πολιτικών κρατουμένων. Είναι γεγονός ότι προτού καν ξεκινήσει η απεργία πείνας – αυτό το έμαθα εκ των υστέρων – το ΔΑΚ μέσω δικηγόρου και κάποιων γονέων τους που πήγαν στον υπουργό δικαιοσύνης Παρασκευόπουλο του γνωστοποίησαν τα αιτήματα των κρατουμένων εν αγνοία των κρατουμένων του Δομοκού της πτέρυγας τύπου Γ΄. Μήπως θα πρέπει το ΔΑΚ να δώσει εξηγήσεις γιατί έγινε αυτό, σε τι αποσκοπούσε αυτή η ταχτική και γιατί δεν ενημερώθηκαν οι κρατούμενοι στην πτέρυγα τύπου Γ΄ στο Δομοκό; Αργότερα εν μέσω απεργίας πείνας ο υπουργός Παρασκευόπουλος κάλεσε 2 γνωστούς δικηγόρους που αντιπροσώπευαν το ΔΑΚ για «διαπραγματεύσεις» σε σχέση με τα αιτήματα, γιατί το ΔΑΚ δεν με ενημέρωσε γι’αυτό το γεγονός αφού κρατούσα επαφή μαζί τους; Φυσικά και δεν ήταν πειστική η δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν να με βρουν. Έτσι εννοεί το ΔΑΚ τις λεγόμενες «διαπραγματεύσεις» ή την ενότητα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας;  Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι  το ΔΑΚ χειρίστηκε τον αγώνα αυτό σαν να ήταν το δικό του τσιφλίκι.

Δεν είχα σκοπό να κάνω τέτοια κριτική με το πώς χειρίστηκαν κάποιοι την απεργία πείνας, γιατί δεν θεωρώ ότι θα πρέπει οι σύντροφοι κρατούμενοι να εκτοξεύουν κατηγορίες ο ένας εναντίων του άλλου, όμως δεν θα μπορούσα να μείνω απαθείς σε υπαινιγμούς εναντίων μου για υπονόμευση και παραίτηση.

 

Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Φυλακές Δομοκού

 

ΥΓ Σύντομα θα τοποθετηθώ με νέο κείμενο μου για ένα συνολικότερο απολογισμό του αγώνα των πολιτικών κρατουμένων και των κινήσεων αλληλεγγύης που έγιναν.

από @ 19/04/2015 1:16 μμ.


Μα δεν μπορω να αλλαξω τον εαυτο μου.

από @ 19/04/2015 2:27 μμ.


Αντε τωρα να ξαναπάρει κανένας σοβαρα μια απεργια πεινας, τέλμα η κατασταση.

από @ 19/04/2015 3:30 μμ.


ασε μας ρε νικο... όλος αυτός ο αγώνας στην δυσκολότερη συνθήκη και με την υσποστήριξη ελάχιστων τελείωσε χωρίς να έχουμε θύματα αλλά δεκάδες συλλήψεις και συ ξαφνικά βγαίνεις επειδή θίχτηκε ο εγωισμός σου να μας πεις τι; "δεν τράβηξα όλα τα βλέμματα πάνω μου, ας ξεκινήσω μία κόντρα για κάποιους υπαινιγμούς προς το πρόσωπό μου, που ειπώθηκαν κάπου κάποτε." αυτό δηλαδή το θεωρείς πολιτική αξιολόγηση και στο κίνημα πιστεύεις πως προσφέρει πολλά; ή μήπως έχεις πάρει έναν πολιτευόμενο χαρακτήρα που αποσκοπεί μόνο στις εντυπώσεις;

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟς ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

από -Α- 19/04/2015 5:17 μμ.


ελεος ρε μαζιωτη..πως την εχεις δει τελικα??ποιος νομιζεις οτι εισαι?? αν νομιζεις οτι ολοι και ολσ πρεπει γυριζουν γυρω απο σενα εισαι πολυ γελασμενος..με το (τουλαχιστον) γελοιο κειμενο για τους συντροφους του Κ*ΒΟΞ  τωρα βγαζεις το συγκεκριμενο κειμενο που ειναι (τουλαχιστον) εμετικο..ελεος πια

από @ 19/04/2015 6:04 μμ.


Μαζιωτη συντροφε οσο πας και απογοητευεις περισσοτερο δυστηχως.Κριμα πραγματικα.οτι και να γραψει κανεις ειναι λιγο.

από @ενας απο τους καταληψιες της πρυτανειας 19/04/2015 6:34 μμ.


Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω ούτε το παραπάνω κείμενο του Ν. Μαζιώτη όυτε την προσβλητική τοποθετηση του την δευτερη κι ολας μερα της καταληψης πρυτανειας. Αλλά επειδή συμμετειχα στην κατάληψη και παρακολούθησα όλες τις συνεΛέυσεις της, συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του συντρόφου απο το ΔΑΚ στις 5 απριλίου ουδεποτε ακούστηκε ειτε ευθέως είτε με υπαινιγμο κάτι που να θίγει τον συντροφο μαζιώτη. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση μεταφέρθηκε αλλοιωμένη στον συντροφο και για αυτο εχουν αποκλειστικα την ευθύνη οι σύντροφοι που συνομιλούν μαζί του. Γι αυτό οφείλουμε να μεταφέρουμε αυτα που υπόνονται σε ανοιχτες διαδικασίες σε αντικειμενικο επίπεδο και όχι να προσπαθούμε να αποκρυπτογραφίσουμε τα πίσω κείμενα ειδικα και αν δεν το κανουμε σωστά.

από @ 19/04/2015 6:35 μμ.


ναι στον πολιτικό απολογισμό και στην κριτική , ΟΧΙ άλλο ξεκατίνιασμα! φτάνει πια... ειχε μια 17Ν ο τοπος μην αποκτήσει και δεύτερη...


Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση στην πρυτανεία με την τελευταία τοποθέτηση Μαζιώτη κατάλαβαν ότι το πρόβλημα υπήρχε από πριν.

Η μαγνητοφώνηση υπάρχει εδώ: 

http://radio98fm.org/audio/ekdilwsi_apo_tin_kateilhmmenh_prytaneia/

από d* 19/04/2015 7:26 μμ.


Δεν ξέρω αν οι σύντροφοι του ΔΑΚ έπιναν ή δεν έπιναν χυμούς και ποσώς με νοιάζει. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με αυτή την "ελαφρά τη καρδία" χρήση των απεργιών πείνας. Στην ιστορία των απεργιών πείνας άνθρωποι έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν μείνει σακατεμένοι, κι εδώ στη βαλκανική ελλαδίτσα μπορούμε να παίζουμε για να εξυπηρετούμε τα ιδεοληπτικά μας σκαλώματα.

Έχουμε λοιπόν μια παγκόσμια (απ' όσο γνωρίζω) πρωτοτυπία: να ξεκινάει μια απεργία πείνας με αιτήματα που τα περισσότερα (και μάλλον τα σημαντικότερα) περιλαμβάνονταν... στις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης (!!!)

Οι σύντροφοι του ΔΑΚ είχαν καταθέσει μέσα στις διαδικασίες του κινήματος ένα (πρωτοτυπόντας για τα δεδομένα του α/α χώρου) σοβαρό σκεπτικό και μεθοδολογία αγώνα: ξεκίνημα με αποχές συσσιτίου, άρνηση κλειδώματος και άλλες μορφές αγώνα μέσα στη φυλακή, με προοπτική κορύφωσης με μια (απειλούμενη) απεργία πείνας αν τα αιτήματα δεν ικανοποιούνταν. Με αυτή τη λογική αγώνα έδιναν χρόνο στο κίνημα να κλιμακώσει και τη δική του πίεση απ' έξω. 

Ήταν μια λογική που σεβόταν το κατ' αρχήν ύψιστο: την υγεία και τη ζωή των φυλακισμένων συντρόφων μας. Σεβόταν επίσης το κόστος και τα ρίσκα που θα έπαιρνε το έξω κίνημα. Σεβόταν τέλος την κοινή λογική ότι η απεργία πείνας δεν είναι μικροπολιτικό καλαμπούρι.  

Όλα αυτά ήρθε να τα σκορπίσει ο Νικός Μ. ξεκινόντας (δίχως καμία συνεννόηση και σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους κρατούμενος, οι οποίοι ανάγκαστηκαν να ακολουθήσουν θέλοντας ο αγώνας να δωθεί ενωμένα) απεργία πείνας με μοναδικό σκεπτικό και κωλοπιλάλα να προλάβουμε το Σύριζα πριν νομοθετήσει, να φανεί ότι το "κίνημα" επέβαλλε τα (έτσι κι αλλιώς εξαγγελθέντα) μέτρα, να δικαιωθεί η αντι-Σύριζα ρητορική. 

Λίγο παραπάνω σκέψη, λίγο παραπάνω καρδιά

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

από @@ 19/04/2015 8:21 μμ.


Πρωτη φορα βλεπω καποιον να γραφει  οτι του ειναι αδιαφορο αν οι απεργοι πεινας πινανε η οχι χυμους. Δεν χρειαζοταν να το γραψει, τοσες μερες "νηστικοι" και εκτος απο 2  κανεις δεν μπηκε στο νοσοκομειο.

Οσο για τους λογους της απεργιας - να ψηφιστει το κρατικο νομοσχεδιο- με κανουν να γελαω. Την επομενη φορα να κανουν απεργια πεινας , αν ο Τσιπρας (ο συντροφος , να μην χεχναμε) δεν τα καταφερει στο (οπως δεν καταφερε να σκισει και ο μνημονιο, σαν τον Σαμαρα) στο Eurogroup. Αυτοι ειναι κοινωνικοι αγωνες! ΕΛΕΟΣ.

Για οποιον ειναι αναρχικος ενα πραγμα ισχυε και θα ιχυει παντα: 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

 

από Επίσης ένας από τους καταληψίες της Πρυτανείας 19/04/2015 8:22 μμ.


Σε σχέση με το σχόλιο που αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση μεταφέρθηκε αλλοιωμένη στο σύντροφο Μαζιώτη έχω να πω το εξής: Προκαλώ αν υπάρχει ηχογραφημένη η τοποθέτηση του συντρόφου απο το ΔΑΚ να βγει στο indymedia και εκεί να δούμε αν υπήρχαν υπαινιγμοί ή όχι. 

Επειδή ο συγκεκριμένος σύντροφος αφήνει σαν υπονοούμενο ότι ο σύντροφος Μαζιώτης έγραψε το κείμενο ως θύμα παραπληροφόρησης να επισημάνω ότι υπάρχουν και τα γραπτά. Αυτό είναι το απόσπασμα από το κείμενο του συντρόφου Μαζιώτη που αναφέρεται στον τερματισμό της απεργίας πείνας "πιστεύω ότι με δεδομένο τις εξελίξεις όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο, ο αγώνας αυτός έκλεισε τον κύκλο του και εξάντλησε τη δυναμική του" και αυτό είναι απόσπασμα από το κείμενο του ΔΑΚ στις 11-4 "Κάθε αγώνας εξαντλεί τη δυναμική του μόνο όταν παραιτούμαστε, και αυτός ο αγώνας ούτε την δυναμική του εξάντλησε ούτε τον κύκλο του έκλεισε."

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του

Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν

από Ήμουν κι εγώ στην πρυτανεία 19/04/2015 8:23 μμ.


Το πιο προβληματικό στο κείμενο του Μαζιώτη είναι το "Στην ίδια συνομιλία δεν παρέλειψαν να μου απαντήσουν σε ερώτηση μου αν θα έκαναν την ίδια απεργία πείνας με μια κυβέρνηση Σαμαρά και μου απάντησαν αρνητικά δείχνοντας ότι έχουν αυταπάτες σε σχέση με την κυβέρνηση Σύριζα.".

Ενισχύει ένα από τα επιχειρήματα της ΝΔ περί της πίεσης που ασκείται στο ΣΥΡΙΖΑ>

Πάντως, για να είμαστε και λίγο δίκαιοι, στο ηχητικό που υπάρχει παραπάνω, μην ακούσετε μόνο τον Μαζιώτη. Ακούστε και τον σύντροφο του ΔΑΚ που "αποκαλύπτει" ότι το ΔΑΚ ήταν έτοιμο για απεργία πείνας ακόμα και 60 ημερών. Το θυμάμαι γιατί μου έκανε εντύπωσει με το που το άκουσα.  Αυτό μόνο με χυμούς και βιταμίνες γίνεται. Έχει ένα δίκιο ο Μαζιώτης σε αυτό

από @ 19/04/2015 8:54 μμ.


Να ξεκινάει ολόκληρο "ξεμπρόστιασμα" (πως αλλίως να το πω) επείδη κάποιος του ΔΑΚ σε μια εκδήλωση της Πρυτανείας είπε κάτι που έθιξε το Νίκο (χωρις μάλιστα να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτόν) θεωρώ ότι έιναι άστοχο και άνευ λόγου. Ο Νίκος αμαυρώνει όλο τον αγώνα με την απεργία πείνας στον οποίο μάλιστα συμμετείχε με επίπονο τρόπο. Ακυρώνει με μια λέξη όλο το ΔΑΚ και αυτοακυρώνεται παράλληλα.

από Nάρδης 19/04/2015 8:56 μμ.


Δεν ξέρω αν οι σύντροφοι του ΔΑΚ έπιναν ή δεν έπιναν χυμούς και ποσώς με νοιάζει. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με αυτή την "ελαφρά τη καρδία" χρήση των απεργιών πείνας.

 

Πριν μερικές μέρες είχα εκφράσει σε ένα σχόλιο σοβαρές αμφιβολίες για το αν πράγματι συνεχίζεται η απεργία πείνας και η ΔΟ του Ιντυ δεν το ενέκρινε και ίσως καλά έπραξε αφού (τυπικά) δεν την είχε λήξει το ΔΑΚ.

 

Το τρομακτικό με αυτή την ιστορία είναι η απίστευτη επιπολαιότητα που γίνονται διάφορα πράγματα και η ευκολία που δικαιολογούνται μετά με αστεία επιχειρήματα. Δεν τον ενδιαφέρει λέει αν πίνουν ή δεν πίνουν χυμό αλλα, τον ενοχλεί η "ελαφρά τη καρδία" χρήση των απεργίων πείνας. !!!!!

 

Το πρόβλημα (αν ισχύει αυτό βέβαια) είναι ότι την ξεκίνησε ο Μαζιώτης) και όχι αν έκλεβαν κάποιοι με αποτέλεσμα να φτάσουν σχεδόν στις 50 μέρες και να είναι μια χαρά.

 

Ξέρετε πως λέγεται αυτό σύντροφοι; ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

Ο κόσμος έξω γελάει με αυτό το Φ-Ι-Α-Σ-Κ-Ο.

 

 

 

 

από ε 19/04/2015 10:49 μμ.


εγω εχω μια απορια, οταν αναφερεται ο μαζιωτης στους "υπολοιπους απεργους πεινας" που πηγαν στα νοσοκομεια απ τις 20 μερες ενω οι του δακ δεν πηγαν(εκτος απο 2) αγνοει οτι και ο ιδιος δεν πηγε στο νοσοκομειο παρα μονο στις 33 μερες, οπου και εφυγε την επομενη μερα; Αρα με λιγα λογια το επιχειρημα του αφορα και τον ιδιο;! τι μας λεει ο συντροφος ακριβως; Επισης επικαλειται εναν υπαινιγμο που αν καταλαβα καλα δεν ακουσε καν ο ιδιος με τ αυτια του, ποιος ειναι πραγματικα λοιπον ο στοχος του συγεκριμενου κειμενου; Ομολογω οτι η λογικη του με ξεπερναει!

από a 19/04/2015 11:29 μμ.


Apo palioteri metafrasi keimenou tou Black Cross Health Collective gia thn apergia peinas:

 

"Πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό. Ένας υγιής ενήλικας μπορεί να επιβιώσει δίχως φαγητό για δυο σχεδόν μήνες, αλλά μπορεί ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ χωρίς νερό. Σε σχέση πάντα με το πόσο ακραία είναι μια απεργία πείνας, είναι καλό να πίνουμε αν το επιλέξουμε, χυμούς φρούτων και σούπες, ώστε να παρέχουν στο σώμα μας ένα μίνιμουμ σακχάρων, λιπαρών και βασικών θρεπτικών συστατικών. Το ίδιο όσον αφορά διάφορα συμπληρώματα τροφής."


Το κείμενο αυτό διαβάζουμε στον τίτλο ότι είναι μια απάντηση του Μαζιώτη προς τους συντρόφους του ΔΑΚ. Από το ΔΑΚ δεν έχω δει κάποιο κείμενο προς το Μαζιώτη ή έστω να αναφέρει το ονομά του για κάτι άλλο εκτός από αλληλεγγύη. Συνεπώς αυτή την επιστολή θα έπρεπε να τη στείλει ο Μαζιώτης στο ΔΑΚ και να μη χρησιμοποιεί τα μέσα αντιπληροφόρησης για να πει τα δικά του. Ακόμα και αν οι αιχμές του ΔΑΚ απευθύνονταν όντως προς τον Μαζιώτη, τουλάχιστον είχαν τη στοιχειώδη σοβαρότητα να μην εκθέσουν ονόματα, γεγονότα και εσωτερικές καταστάσεις στο δημόσιο λόγο.

Και στην τελική ευτυχώς που υπήρχαν και αυτοί και κράτησαν την απεργία πείνας μέχρι τέλους μαζί με την κατάληψη στην πρυτανεία για να απονοηματοδοτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως η προοδευτική κυβέρνηση που θα καταργούσε τις φυλακές τύπου γ' και για να ψηφιστούν έστω τα αιτήματα που αν δεν υπήρχε ενεργή απεργία πείνας μάλλον θα είχαν χαριστεί εξ ολοκλήρου στο παζάρεμα με το δεξιό συνοθύλευμα (κουκουλονόμος και dna παίζει να μην είχε αλλάξει τίποτα, κι ο Σ. Ξηρός το πολύ να έπαιρνε κανά παραπεμπτικό για νοσοκομεί, αν είχαν τα χέρια τους λυμένα από κίνημα και απεργούς πείνας και με τους μπακογιάννηδες, μομφεράτους και σία να παίζουν μπάλα).

Θα έπρεπε να εξεταστεί σοβαρά από τη διαχειριστική ομάδα η δημοσίευση αυτού του κειμένου*, ακόμα και αν προέρχεται από κρατούμενο αγωνιστή, καθώς εκθέτει εσωτερικά ζητήματα και δίνει πάτημα σε πολλά από τα επιχειρήματα όλων όσων βρέθηκαν απέναντι στα αιτήματα αυτής της απεργίας πείνας. Για την ακρίβεια, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι φτάνει στο σημείο άθελά του να ρουφιανέψει συνθήκες, σχέσεις και γεγονότα που δε θα έπρεπε να βγαίνουν στο δημόσιο πεδίο, με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο που δεν βγαίνουν π.χ. πρακτικά των συνελεύσεών μας στο indymedia.

Και ας σοβαρευτούν και όσοι γράφουν σχόλια για να αποδείξουν ποιος την έχει μεγαλύτερη την απεργία πείνας. Έλεος δηλαδή, ας αυτοκτονήσουμε σαν πολιτικό κίνημα καλύτερα.

*Επειδή το ζήτημα δεν είναι να αναλαμβάνει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα όμως η σ.ο. αυτό το αναφέρω σαν έσχατη λύση, γιατί το σωστότερο θα ήταν να καταλάβει από μόνος του ο Μαζιώτης το λάθος και να αποσύρει το κείμενό του, αν δε θέλει τουλάχιστον να ξεφτιλίζει τον εαυτό του. Πραγματικά, προς την κατεύθυνση ποιας κοινωνικής επανάστασης οδηγούν τέτοια λιβελογραφήματα δεν μπορώ να καταλάβω...

από @ 20/04/2015 12:20 πμ.


Υπαινιγμος ειναι η πολιτικη θεση οτι '' αυτος ο αγωνας ουτε την δυναμικη του εξαντλησε... '' ??επισης ποσο συντροφικο ειναι να δημοσιευονται ζυμωσεις και συζητησεις εσωτερικων διαδικασιων  οπως αυτες του μαζιωτη με αναρχικους του δακ που γινονται μεταξυ τους? Για ποιο λογο ο μαζιωτης να βγαινει και να λεει ''μου ειπαν αυτο,τους ειπα εκεινο'' ??και θα μας μιλησει για καθαροτητα φυσικα κι οτι εκεινος οτι λεει στις εσωτερικες διαδικασιες τα λεει και δημοσια.αλλα ποσο καθαρο ειναι να βγαινει και να λεει οτι 'Επέλεξα να μη συνεχίσω την απεργία πείνας μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου δικαιοσύνης που θα γίνει μετά το Πάσχα, σε δέκα μέρες τουλάχιστον, αλλά μέχρι την κατάθεσή του, παραμένοντας εξαιρετικά επιφυλακτικός για τις τυχόν τροποποιήσεις που θα έφερνε το υπουργείο όσον αφορά τον κουκουλονόμο ή το DNA. Γιατί η κυβέρνηση έχει αποδείξει πόσο αναξιόπιστη είναι στο να τηρεί τις εξαγγελίες της.'' ????? Και τοτε γιατι ξεκινας αυτο τον αγωνα με αυτα τα αιτηματα??και ποσο τιμιο ειναι ναι κανεις τετοιες δηλωσεις οταν οι αλλοι συνεχιζουν την απεργια πεινας με τα αιτηματα για κουκουλονομο και  dna την ιδια στιγμη που ο μαζιωτης τα "αδειαζει" ενω ξεκινησαν μαζι τον συγκεκριμενο αγωνα με τα ιδια αιτηματα ?? Πολιτικα τι θα ειχε να επιφερει, να βγαινει ο μαζιωτης και να αδειαζει τη συνεχεια του αγωνα τους και τα κοινα τους αιτηματα ? Και αφου δεν πιστευε στον αγωνα αυτο και σε αυτα τα αιτηματα γιατι τον ξεκινησε ??

από @poulaki 20/04/2015 1 πμ.


Το κείμενο του μαζιώτη δεν προσφέρει στον αγώνα ακόμα και αν προσφέρει στην αλήθεια. άμα είναι τα διάφορα ζητήματα μας να τα λύνουμε έτσι, φόρα παρτίδα μετά από έναν αγώνα που δώσαν οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι..

από @ 20/04/2015 1:12 πμ.


Συντροφοι για να μην τρελαθουμε. Ο συντροφος νικος βγαζει ενα κειμενο επειδ καποιοι απο ο δακ κυκλοφορησαν οτι ο μαζωτης πουλησε...δηλαδη να γελανε και οι πετρες...αυτοι πινανε χυμους και δεν ξερω τι αλλο οπως του λεγαν του ιδιου και κραταγαν ενω αυτος δομοκο δεν επαιρνε τιποτα για αυτο και πηγε να φαει πακετο με το χερι του. Το δακ αμα ισχυε οτι εκανε ετσι απεργια πεινας η οτι εκανε διαπραγματευσεις με το υπουργεοο σε εναν κοινο αγωνα χωρις να το ξερουν οι αλλοι δομοκο ειναι λαθος. Απλο νομιζω ειναι. Και δεν νομι,ω ο νικος να μιλαγε αν δεν κυκλοφοεουσε παντου απο το δακ οτι χασαν εξαιτιας του δομοκου. Ενω η αληθεια ειναι οτι χασαν λογω συριζα. Ο συριζα δεν εκανε πισω και πετσοκοψε οτι εδωσε. Το μονο ισως που θελει διερευνηση ειναι οτι ο καθενας απο το δακ εκανε διαφορετικα πραγματα. Ας ξεκαθαρισει το καθε ατομο του δακ τι εγινε. Και ποιοι ακριβως ειναι γιατι πολλα ακουγονται...

από @ 20/04/2015 1:48 πμ.


Πατε καλα; Λογοκρισια σε κειμενο συντροφου; Αντι να πειτε οτι το δακ πρεπει να παρει θεση καθεστε και κραζετε το συντροφο που ξεκαθαρισε καποια πραγματα. Ε 60 μερες απεργια πεινας δεν ειναι οτι καλυτερο. Δημιουργεις ζητημα στο μεσο της απεργιας...στο κατω κατω να αποφασιζαν να κανουν κατι κοινο ολοι μαζι οκ. Οι μισοι ετσι και οι μισοι αλλιως ειναι θεμα. Ας απαντησει το δακ να κλεισει το ζητημα. Το προβλημα ειναι οτι δεν πρεπει να κατηγορουμε καποιον αποδεδειγμενα συνεπη συντροφο οτι πουλησε ενα αγωνα που ισως ηταν λαθος απο την αρχη. Απλα ο καθενας ειχε τα δικα του σκεπτικα. Ο μαζιωτης ηθελε να προβοκαρει το συριζα με αυτη τη απεργια και το δακ ηθελε βαση του κατηγορητηριου του να αλαξει νομους ωστε να του πανε καλα τα δικαστηρια που εχουν με dna κλπ. Διαφορετικα συμφεροντα φερνουν προβληματα οοως φανηκε.

από μπαλκονι με θεα 20/04/2015 1:57 πμ.


σε πια αλήθεια; μη τρελαθούμε .

κατ ουσία αντιστροφή της αλήθειας ειναι

όποιος θελει μπορει να ακουσει το ηχητικο που λινκαρεται παρα πάνω να πάρει μερικά χαμπάρια από την αλήθεια και την "αλήθεια".

Ανέντιμο αυτό που έκανε. Ακόμα και λάθος να του τα λένε και ξεχνώντας τι μπορει να προκαλέσει ένα τέτοιο κείμενο (μεταξύ μας, μεταξύ των φυλακισμένων συντρόφων μας, με την φαρέτρα των λασπολογιων των "αλλων" που όλο και βαθαίνει) θεωρώ ότι στερήται το κείμενο ηθικής υπόστασης αναρχκικού , αντεξουσιαστή κ επαναστάτη.

 

 

 

από αταξιθέτης 20/04/2015 4:31 πμ.


Ας προστατεύσει όποιος μπορεί τον Μαζιώτη, αφού δε μπορεί ο ίδιος να προστατευτεί από τον εαυτό του, είτε μη δημοσιεύοντας τα κείμενα του είτε ακόμα καλύτερα συμβουλεύοντας τον να σταματήσει να γράφει κάθε τρεις και λίγο. Έτσι κι αλλιώς από το 09 μέχρι σήμερα έχει εξευτελιστεί κάθε διαδικασία και κάθε κατινιά βγαίνει στην δημόσια σφαίρα (με κύριο δίαυλο τα indymedia). Το να το κάνει επανειλημμένα αυτό όμως και ο "παλιός", "σοβαρός" και επαναστάτης Μαζιώτης δίνει την πλήρη νομιμοποίηση σε αυτή την ιστορία που έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη κουλτούρα ανευθυνότητας. Καμία εσωτερική κινηματική συνοχή. Μόνο μια παιδική χαρά που ότι του φανεί του καθενός γράφει και ένα κείμενο και το δημοσιοποιεί.

 

Υπάρχουν εσωτερικά κείμενα αν θέλει ο οποιοσδήποτε για να απευθυνθεί σε συντρόφους στο κίνημα. Ας τελειώνει αυτή η ξευτίλα που δεν έχει τίποτα να κάνει με κίνημα αλλά με "οίκο ανοχής" (sic). Ας σταματήσει το indymedia να βγάζει αυτές τις αηδίες. Με αυτά έχει προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στην υπόθεση της επανάστασης.

 

Και επιτέλους δημιεύστε και κάτι που να ασκει κριτική και στο μέσο που διαχειρίζεται. Δε μπορεί να έχουν βγει από εδώ μέσα τα μύρια όσα για όλους τους άλλους αλλά μόλις θίξουμε το indy να κόβεται το σχόλιο.

από αλληλέγγυος αλλά όχι πρόβατο 20/04/2015 8:08 πμ.


Το μόνο καλό που βγήκε από αυτόν τον αγώνα για το κίνημα είναι ότι απομυθοποιεί τις ιερές αγελάδες του και κοιτάζεται μετά από πολύ καιρό στο καθρέφτη.

Κατά τα άλλα πολλά που γίναν και ειπώθηκαν τον τελευταίο καιρό έχουν συγκεντρώσει αρκετό υλικό για το sequel "The Life of Brian II".

Τι να σβηστεί ρε παιδιά; scripta manent...

Θα το πιούμε μέχρι τέλους αυτό το πικρό το ποτήρι, αλλά ελπίζω η επόμενη μέρα να είναι διαφορετική.


Ο αγώνας και όσοι προσπαθούν μέσα σ αυτόν δεν είναι παιχνίδι και πιόνια για προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις οποιουδήποτε προσώπου και των καλοθελητών φίλων του.  Ο Μ δεν απαντάει σε τίποτα γιατί τίποτα δεν ειπωθηκε γι αυτόν και μαλιστα δημόσια, ενώ αυτός γράφει για να απαξιώσει το ΔΑΚ και την απεργία πεινας. Αλλά και τίποτα δεν απάντησε κανείς για τις συνεχείς παρεμβάσεις του προφορικές και γραπτές που σταθερά πια έχουν τον ίδιο πικρόχολο χαρακτήρα, ίσως για να μην διαιωνιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

από @ 20/04/2015 10:26 πμ.


" Ο συντροφος νικος βγαζει ενα κειμενο επειδ καποιοι απο το δακ κυκλοφορησαν οτι ο μαζιωτης πουλησε...δηλαδη να γελανε και οι πετρες...". Οι πετρες γελανε με αυτα που λες !! Ποτε ακριβως ο οποιοσδηποτε συντροφος που συμμετεχει στο δακ κατηγορησε τον μαζιωτη οτι πουλησε τον αγωνα ?????

από αναρχομάγειρας 20/04/2015 11:27 πμ.


Δεν καταλαβαίνω τη λογική μερικών να σβηστεί το κείμενο του Μαζιώτη επειδή θίγει "εσωτερικά ζητήματα" που προφανώς δεν πρέπει να ξέρουν οι "έξω". Πέραν του ότι το κείμενο αναδημοσιεύεται αυτούσιο από τα καθεστωτικά μέσα, απο που και ως που είναι "εσωτερικό ζήτημα" το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη του ΔΑΚ έκαναν μια πολύ-πολύ χαλαρή απεργία πείνας για να συντηρούνται; Τοτε έλεγαν ψέματα τα δελτία τύπου από την γιατρό Λίνα Βεργοπούλου που έγραφαν στερεότυπα για "οριακή κατάσταση των απεργών";

 

Φοβάμαι ότι σε αυτό το θέμα δεν θα μας διαφωτίσει το ΔΑΚ. Αντίθετα οι απαντήσεις εστιάζουν στο (δευτερεύον) ζήτημα ότι ο Μ. δεν ήταν συνεπής (γιατί αφού τα ήξερε αυτά από την αρχή θα έπρεπε να τα καταγγείλει τότε και όχι τωρα κατόπιν εορτής).

 

Ακόμα και έτσι να είναι, το συνολικό φιάσκο δεν μπορεί να αποδίδεται στο ότι κάποιοι σταμάτησαν πιο νωρίς την απεργία. Όλοι καταλάβαιναν ότι κάτι συμβαίνει, αλλά και αυτό ήταν "εσωτερικό ζήτημα" που δεν θα έπρεπε να ξέρουν οι "έξω". Εαν σταματούσε πιο νωρίς η απεργία πείνας και με κάποιο συντονισμό με τους έξω δεν θα ήταν τόσο βαρύ το πλήγμα. Αλλα αυτά απαιτουν ανοιχτές διαδικασίες και πολύ διαφορετική κουλτούρα αγώνα από αυτή που έχουν αρκετοί  που κανονίζουν αυτά τα ζητήματα. 

 

 

από G 20/04/2015 11:33 πμ.


Αυτά που θα πω παράκληση να μην εκληφθούν σαν πατερναλιστικά.

Όταν μπήκα στην αναρχία ήμασταν λίγη και στην Αθήνα καμιά 60-80 νοματαίοι, θυμάμαι κρύες νύχτες του χειμώνα στο καφενείο στα Εξάρχεια να συζητάμε με αγωνία πως μπορεί να στεριώσει ένα αναρχικό κίνημα στην χώρα. Περάσαν πολλά χρόνια από τότε, περάσαμε πολλά, άλλα το κίνημα στέριωσε, έστω με τις ανεπάρκειες του , τα λάθη του, τις παραλήψεις του αλλά και τους αγώνες του και τα σωστά του.

Νίκο το ξέρω ότι η θέση σου είναι πολύ δύσκολη, άλλα θα σου θυμίσω κάποια πράγματα.

Νίκο σε γνωρίζω από μικρο, θυμάσαι που ερχόσουνα στο σπίτι μου και σου φτιάξαμε (μαζί με την παλιά ομάδα που ήμουν) το πρώτο σου κείμενο σαν αντιρρησίας συνείδησης;

Νίκο θυμάσαι που παλεύαμε να φτιάξουμε τον σύνδεσμο αντιρρησιών που θα περιέχει όλους τους αντιμιλιταριστές ανεξάρτητα από τις επιλογές τους, δηλαδή αυτούς που θέλουν εναλλακτική θητεία , αυτούς που θέλουν ολική άρνηση, αυτούς που θέλουν τρελόχαρτο, ακόμα και αυτούς που πάνε στο στρατό και κάνουν αγώνα από μέσα.

Νίκο θυμάσαι ότι στην ομάδα μας υπήρχαν πέντε αντιρρησίες η δυο αδέρφια μου, και είπαμε να μην δηλώσουμε ολική άρνηση γιατί βρίσκονταν σε απεργία πείνας ο Μιχάλης Μαραγκάκης ο πρώτος πολιτικός αντιρρησίας στην Ελλάδα και δεν έπρεπε να διασπάσουμε τον αγώνα, μετά από λίγο εσύ δήλωσες ολικός.

Νίκο θυμάσαι σε μια από της απερίεργες πείνας σου ότι βρισκόμενος κοντά της τριάντα μέρες και ενώ εμείς τρέχαμε την αλληλεγγύη είδαμε στις εφημερίδες δημοσιευμένη φωτογραφία σου να παίζεις μπάσκετ στο προαύλιο της φυλακής; Και η εφημερίδες έλεγαν “ορίστε ο απεργός που παίζει μπάσκετ”, σε ρωτήσαμε και είπες ότι το έκανες για να πέσει ο οργανισμός σου!! σε συγχωρήσαμε γιατί ήσουνα μικρός.

Νίκο αυτό το κίνημα έχει τόσο μεγάλη καρδιά που τα συγχωρεί όλα (κακός για μενα)

Νίκο ποτές δεν ενδιαφέρθηκες για τις κινηματικές διεργασίες, ποτέ δεν σε ένοιαξε το γενικότερο κινηματικό συμφέρον, ήσουν πάντα άτομο και σαν και αυτούς που λένε ότι είναι αναρχοκομμουνιστές άλλα στην ουσία είναι ατομικιστές.

Νίκο έχεις απασχολήσει πολύ το κίνημα, ασχολούμαστε μαζί σου χρονιά τώρα.

Νίκο εσύ λίγο παλιότερος άλλα και οι σημερινοί νέοι του κινήματος γράφουν στα αρχίδια τους την κινηματική εμπειρία δεν τους ενδιαφέρει και δεν θέλουν να μάθουν τίποτα από τους παλιότερους διαιωνίζοντας την καπιταλιστική εκδοχή του χάσματος γενεών.

Νίκο έχεις κάνει τόσα λάθη εσύ και οι υπόλοιποι (ακόμα και η ΣΠΦ) στις ένοπλες εκδοχές του αγώνα που έχετε μετατρέψει αυτό τον αγώνα σε ιλαροτραγωδία, θα μου πείτε ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος, ότι λάθη δεν κάνουν μόνο αυτή που κάθονται σπίτι τους και ότι αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις (πάθω-μάθω) όμως υπάρχει και η άλλη εκδοχή, ότι δεν χρειάζεται να πάθεις για να μάθεις, (παρεμπίπτοντος και ο Τσουτσουβής έκανε μεγάλο επιχειρησιακό λάθος). Έχετε καταστρατηγήσει βασικούς αξιακούς και επιχειρησιακούς “κανόνες” του ενόπλου. Θα μου πείτε τώρα ποιος είσαι εσύ που κάνεις κρητική και στην τελική στα αρχίδια μας οι κανόνες γιατί είμαστε ενάντια στους κανόνες.

Νίκο αναφέρω ενδεικτικά μερικούς συντρόφους που έκανα σκληρή απεργία πείνας, ο Χριστόφορος Μαρίνος που του στοίχισε βλάβη στο νευρολογικό σύστημα και του δημιούργησε ψυχολογικό πρόβλημα. Ο Κυργιακος Μαζοκόπος την ώρα που ήταν πολυτραυματίας από το κρεβάτι του πόνου, χωρίς χέρι και μάτι έκανε απεργία πεινάς. Επίσης ο Σπύρος Δαπέργκολας ο Κώστας Καλαρέμας, ο Δαυίδ Κωσταντίνου... και τόση άλλοι έκαναν αξιοπρεπή απεργία, φυσικά υπήρξε και ο Καμπούρης που το ξεφτίλισε και έφτασε στις 80 και ήμερες ( για το πως ξεφτιλίζετε η απεργία πεινάς είναι μια άλλη συζήτηση). Νίκο ξέρεις ότι την ώρα που διεξάγετε ο αγώνας το μεγαλύτερο αχως το έχουν οι αλληλέγγυοι και όχι ο απεργός.

Νίκο ο αγώνας διεξήχθη όπως διεξήχθη με λάθη και παραλήψεις ( και εγώ δεν τον ακολούθησα) άλλα άλλο αυτό και άλλο να τον απαξιώνεις με τα κείμενα σου, Νίκο ένας επαναστάτης δεν δίνη τροφή στο εχθρό, δεν ρίχνει “ νερό στον μήλο της αντίδρασης” που έλεγαν οι παλαιοί και λύνει τα ζητήματα “εσωτερικά” ακόμα και αν συκοφαντείτε, τα κείμενα σου έχουν αναπαραχθεί από όλα τα καθεστωτικά σαιτ.

Νίκο τόσα χρονιά δεν σε έχω ενοχλήσει, άλλα τώρα τα πήρα και είμαι πολύ στεναχωρημένος.

Νίκο πρόσεξε γιατί έχεις γίνει αλαζονικός .

Γιώργος Μεριζιώτης

από Άσε μας και συ ρε d* 20/04/2015 12:20 μμ.


 Ἴδε ὁ ἄνθρωπος. ὅτε οὖν εἶδον αὐτὸν οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ ὑπηρέται, ἐκραύγασαν λέγοντες· Σταύρωσον σταύρωσον αὐτὸν

Το κατά Ιωάννην ευαγγέλιο, Κεφ. 19

Απολύτως λογικό κι επόμενο, για ένα βαθιά αντι-πολιτικό και παθογενές κίνημα, όπως οι εν ελλάδι αναρχικοί, να ανακαλύπτεται ένας αποδιοπομπαίος τράγος για να του αποδωθεί η συσσωρευμένη μαλακία που δέρνει τα μέλη του.

Τον ίδιο επαρχιωτισμό που διακατέχει τον Μαζιώτη, χαρακτηρίζει τόσο το ΔΑΚ όσο και τους από έξω υποστηρικτές του. Εϊναι εύκολο να λέμε ότι το ΔΑΚ και το τραγελαφικό κίνημα αλληλεγγύης σύρθηκε από τη μεγαλομανία του Μαζιώτη. Κάνεις δεν εμπόδιζε το ΔΑΚ να ακολουθήσει το σκεπτικό που είχε καταθέσει. Ούτε φυσικά το κίνημα αλληλεγγύης εμπόδισε κανείς να ακολουθήσει τη δική του τακτική σε σχέση με το ζήτημα. Κι όμως, οι αυλικοί και φετιχιστές των φυλακισμένων -με δική τους επιλογή- έμειναν πιστοί στη λατρεία του τοτεμισμού τους.

Η de facto διάσπαση που επέβαλε ο Μαζιώτης σε καμία περίπτωση δεν θα ανατρεπόταν με το να ακολουθήσει το ΔΑΚ μία βεβιασμένη και εργαλειακή απεργία πείνας. Αντιθέτως, επιτάχυνε τα ρήγματα και το βάθος της. Προσωπικά θα ικανοποιηθώ μόνο αν αυτή η de facto διάσπαση πάρει και το χαρακτήρα της de jure. Τη ρητή και διατυπωμένη, δηλαδή, ύπαρξή της.

Φιλικά και συντροφικά προς το πρόσωπό σου.

Στους υπόλοιπους εύχομαι ευτυχισμένο το 1995

από Διονύσης 20/04/2015 1 μμ.


Το' να χέρι δέρνει τ' άλλο και τα δυο το κίνημα. Το γνωρίζετε ότι κάνετε λάθος αυτή τη στιγμή, μιας και σε ένα δημόσιο διάλογο δεν είστε μόνοι και μόνες σας. Ο διάλογος αυτός παρακολουθείται και μαζεύονται στοιχεία που αξιοποιούνται και αξιολογούνται. Σταματήστε τον. Τι λύσσα είναι αυτή να διασύρετε ο ένας τον άλλον; Οϋτε με τον ταξικό σας εχθρό δεν έχετε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν υπάρχουν δομές διαβουλευτικές; Δεν υπάρχουν συνελεύεσεις; Ακόμα και οι πιο σοβαρές νύξεις ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ σ' αυτό το διάλογο. Σταματήστε τον, μέλη της ΣΟ, τουλάχιστον εσείς.

από ~ 20/04/2015 1:17 μμ.σου απάντησαν άλλοι παραπάνω, Διονύση. Και η απάντηση είναι ΟΧΙ δεν υπάρχουν διαβουλευτικές δομές, ούτε διαδικασίες που να σέβονται τον εαυτό τους. Για αυτό εξάλλου φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, στον αυτοεξευτελισμό και στην αυτογελοιοποίηση.

από αναρχομάγειρας 20/04/2015 2:55 μμ.


Τί σημαίνει "διαδικασία διαβούλευσης"; Να συζητιώνται αυτά τα θέματα σε κλειστό κύκλο; ΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Ο εξευτελισμός οφείλεται ακριβώς στο ότι όλα αυτά συζητιόνταν σε κλειστές λέσχες και στο κίνημα αλληλεγγύης -στη "βάση" που λέμε- ανακοινώνονταν οι αποφάσεις, οι δράσεις (πορείες κτλ) και επιγραμματικά ένα πολιτικό σκεπτικό. Υποχρέωση της βάσης είναι να στηρίζει, να τρέχει σε πορείες, να κολλάει αφίσες χωρίς να πολυρωτά.

Αυτός ο διαχωρισμός ήταν που έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Κανείς δεν ανέχεται πια να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν και αυτό φάνηκε στην τελευταία ιστορία.

 

Η λογική των κλειστών αποφάσεων δημιουργεί και την αντίστοιχη κουλτούρα, μην το ξεχνάμε. Αυτοί που αποφασίζουν θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να είναι πιο επιεικείς με τους εαυτούς τους και αυτοί που εκτελούν, θεωρούν πως έτσι είναι ένα αναρχικό/αντεξουσιαστικό/ελευθεριακό κίνημα.

Ήρθε η ώρα να σπάσει αυτό.

από @@@@ 20/04/2015 4:02 μμ.


Το προβλημα ορισμενων ειναι οτι ο μαζιωτης εβγαλε στην φορα την αιτια που 48 μερες δεν κινδυνευσε κανεις του ΔΑΚ.  Δηλαδη δεν εχουν προβλημα που συρθηκαν πισω απο μια φαση που δεν ηταν σοβαρη??

 

από ... 20/04/2015 4:26 μμ.


Η τακτική γνωστή, λάσπη λάσπη, όλο κάτι θα μείνει.... Ο Χριστόφορος Κ. ''δηλωσίας'', το Κ*ΒΟΞ ''Δούρειος Ίππος του Σύριζα στον αναρχικό χώρο'', η ΔΑΚ ''δεν εκανε απεργια πεινας, έπινε χυμούς'', και διαφορα άλλα.... Και όλα αυτά, όχι σε εσωτερικές διαδικασίες, αλλά σε δημόσια κείμενα στο Indymedia. Η ιερή αγελάδα του χώρου, εφόσον όλοι δεν χορεύουνε ρυθμικά στα παλαμάκια που βαράει, βγαίνει με πύρινους λόγους, με κακοπροαίρετη κριτική που οχι μόνο δεν εχει να προσφέρει τίποτα όταν τιθετε σε δημόσια κείμενα, αλλά κανει και τεράστιο κακό καθως δίνει πατημα και επιχειρηματα σε ολους τους εχθρούς του χώρου, θεσμικους και μη. τα κείμενα του πλεόν προκαλούν απλά θυμηδία...  Ο Νίκος έχει γίνει πιο μηδενιστής και από τους Πυρήνες, και αυτοί είναι μόνο οι μόνοι πλεον που μιλάει εντός μαζί με τους ελαχιστότατους που τον στηρίζουν πολιτικά εκτός... Αν και ολοι όσοι τον ξερουν γνωριζουν οτι ειναι αγυριστο κεφάλι και δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξει τακτική, καλο είναι να του μεταφέρουν το κλιμα που υπαρχει έξω για αυτόν και τα κείμενα του. Κριμα για ενα ανθρωπο που τα επαιξε ΟΛΑ για την κοινωνικη επανασταση αλλα η επαρση αλλά και το αλαθητο που νομιζει οτι εχει, συνεβαλουν στο να γκρεμιζετε η εικονα που ειχαμε ολοι για αυτον.


Ρεσπέκτ σε αυτούς που είχαν απέναντί τους το κράτος, λύπη για αυτούς που είχαν απέναντί τους ο ένας τον άλλο περιμένοντας στη γωνία. Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και απωθημένων, απαξίωση κι αυτοαπαξίωση αγωνιστών, ευτελισμός του αγώνα και της αλληλεγγύης, δικαίωση της απουσίας και χαρά του κράτους και των μμε. Οχι άλλο κάρβουνο!

από Γ 20/04/2015 5:19 μμ.


Πρόκειται για μεγάλη κατρακύλα ανθρώπων και νοημάτων. Αυτό όσο μπορεί ας το συγκρατήσει η ΣΟ του ιντιμέντια. Ας τη σταματήσει τώρα και ας τη στείλει στο διάολο αυτή τη συζήτηση. Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν: Νοσοκομεία και Κέντρα υγείας είναι χωρίς υλικό, χωρίς προσωπικό, σχολεία που υπολειτουργούν, συγκοινωνίες που στοιβάζουν τον κοσμάκη σαν σαρδέλες, χιλιάδες μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο, απειλούνται λαοί μαζί με τον ελληνικό λαό ότι θα περάσουν επισιτιστική κρίση αν δεν συνεχίσουν να χρεώνονται, χιλιάδες κρατούμενοι φτωχοί, προλετάριοι, ξένοι και έλληνες βρίσκονται στις φυλακές κυρίως για λόγους ταξικούς, τα μεταλλαγμένα προχωράνε και υποχρεώνουν ολόκληρες κοινωνίες να υποταχθούν σε μοντέλα διαιτητικά, πόλεμοι ετοιμάζονται στη γειτονιά μας, φασιστόμουτρα χτυπάνε μάρτυρες της δίκης, κόσμος που πεινάει και σέρνεται, άστεγοι, ναρκωτικά, φανφάρες της τηλεόρασης, ζούμε ένα μεσαίωνα ΚΑΙ ... ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΝΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ; Σταματήστε, υπάρχουν όλοι οι τρόποι σήμερα, όλα τα δίκτυα άμεσα και έμμεσα να δουλεύουν για λογαριασμό όσων θέλουν να αναμετρηθούν. Σταματήστε το. Σας ακούνε. Σας καταγράφουν. Δεν σας νοιάζει αυτό; Πόση ανθρωποφαγία, πόση αυτοαναφορικότητα, πόση νοσηρή εσωστρέφεια ακόμα; Όσοι το νιώθετε είτε έχετε "ιδιαίτερο ρόλο" είτε είστε απλοί συμμέτοχοι ενός αγώνα, κάνετε κάτι να σταματήσει το κακό. Γιώργο Μεριζιώτη, σε παρακαλώ μην απαντάς σ' αυτόν που λέει ότι έχει "άποψη". Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Και λάθος σου που παρεμβαίνεις ΕΔΩ.

από (Α) 20/04/2015 5:28 μμ.


Αν αυτή είναι η ποιότητα, η σοβαρότητα και η οργανωτική προοπτική των ανθρώπων που θέλουν να φέρουν και να πραγματώσουν την επανάσταση καλύτερα να μείνουμε στον καπιταλισμό. Πολύ καλύτερα όμως.

Η πολιτική και προπαγανδιστική στην κοινωνία ανεπάρκεια τώρα δικαιώνονται.

 

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επόμενη απεργία πείνας στην οποία θα συρθεί ένα ολόκληρο κίνημα, μέχρι τον ολοκληρωτικό εκφυλισμό της απεργίας πείνας, των τρόπων, των λόγων, και της κινηματικής συνενόησης που μία απεργία πείνας θα έπρεπε να έχει.(κι αν ήταν για κάτι λάθος η απεργία, σίγουρα δεν ήταν απλά επειδή είχαν εξαγγελθεί κάποιες βελτιώσεις από τους συριζαίους).

 

από @ντε ρε 20/04/2015 5:42 μμ.


Είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ με το Μεριζιώτη δεν έχει σημασία. Ό,τι εχω να του πω και να συζητήσω μαζί του θα το κάνω όταν τον συναντήσω. Όχι εδώ. Το γεγονός πάντως είναι ότι απευθύνεται δημόσια στον Μαζιώτη αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λεγόμενών του με τη υπογραφή του! Αντιθέτως "καποιος από δυτικά" γράφει στον Μεριζιώτη για να τον προβοκάρει και να τον μειώσει γράφοντας μπούρδες, υπονοούμενα και καλαμπούρια της συμφοράς, κρυμένος δειλά και βολικά στην ανωνυμία του. Ήθος; Τι είναι αυτό; Δεν ξέρει.

από * 20/04/2015 5:52 μμ.


Κριμα..

Η κριτικη που γινεται σε γονιμα πλαισια προωθησης του αγωνα και η αυτοκριτικη που εχει στοχο να επαναπροδιορισει τα λαθη μας και να σταθει ως παρακαταθηκη για την συνεχεια μας ειναι πραγματα αναγκαια και απαραιτητα για καθε αγωνιζομενο που ενδιαφερεται να παει τον αγωνα ενα βημα μπροστα.
Η λασπολογια, οι πρωσοπικες επιθεσεις με καθολου πολιτικους ορους και μαλιστα με ασταθεις δικαιολογιες(καθ'οτι το ΔΑΚ ουδεποτε λασπολογησε δημοσια αναφεροντας το ονομα του Ν.Μαζιωτη), το μηδαμινο ιχνος αυτοκριτικης στα κειμενα και στις προφορικες τοποθετησεις που εκφραζονται δημοσια και η ταση (γιατι τουλαχιστον αυτο φαινεται) του να εκλαμβανει καποιος αγωνιστης τον εαυτο του ως μοναδικο εξφενδονιζοντας επιθεσεις προς αλλους συντροφους προσπαθωντας να τους καταστησει κατωτερους των περιστασεων ειναι τουλαχιστον αναντιστοιχο για καθε αγωνιστη που εχει δωσει τη ζωη και τα χρονια του στον αγωνα. Ολα τα παραπανω μεσα, λασπολογια κλπ δεν ανηκουν στον δικο μας πολιτικο χωρο, η τουλαχιστον δεν θα επρεπε να ανηκουν, αλλα στους δημοσιογραφισκους της κακιας ωρας, στα μεγαλοκαναλα που εξηπυρετουν τα συμφεροντα της αστικης ταξης και του κρατους. Δηλαδη στους εχθρους! και οχι σε εμας..
Και μεσα σε ολα αυτα, υστερα απο το τελος του αγωνα της απεργιας πεινας πολιτικων κρατουμενων και του αγωνα του κινηματος αλληλεγγυης αντι να βρεθει ενας κοινος τοπος προβληματισμου, απολογισμου, γονιμης κριτικης και πανω απ' ολα αυτοκριτικης του καθε υποκειμενου που συμμετειχε σε αυτο τον αγωνα, ετσι ωστε να δουμε τα λαθη μας και να επαναπροσδιοριστουμε μεσα απο αυτα και να δουμε πως θα προχωρησουμε επιτελους με σοβαροτητα οπως αντιστοιχει σε ενα πολιτικο χωρο, εαν θελει να λεγεται σοβαρος και ικανος να δημιουργει γεγονοτα στην κεντρικη πολιτικη σκηνη, αντι γι' αυτο δινεται χωρος και πατημα σε οσους θελουν να μας απονοηματοδοτουν, να μας υποτιμουν και να μας χαρακτηριζουν εφηβους και ανικανους..

Η αλαζονεια και η ελλειψη σεβασμου ποτε δεν πηγε μπροστα κανεναν..τουλαχιστον προς την κατευθυνση που κοιταμε εμεις..

από @ 20/04/2015 5:58 μμ.


Περα απο τους προσβλητικους χαρακτηρισμους που ισως αισθανεσαι οτι σε θιγουν προσωπικα μεριζιωτη ας αναλογιστεις τι εγραψες εδω. Κριτικη για ατομα που εχουν πεθανει στον αγωνα. Οσο αφορα αυτα που λεει ο "αποψη" θα μπορουσες να απαντησεις νηφαλια και με λογο αντιστοιχο των 35 χρονων στο κινημα? Εφοσον ανεφερες για ενα δημοσιευμα για το μαζιωτη με φωτογραφια του να παιζει μπασκετ ενω κανει απεργια πεινα μηπως θα ειχες τη στοιχειοδη σκεψη να το πιστοποιησεις ανεβαζωντας το εδω μαζι με τη φωτογραφια? Θα θελες να δωσεις στοιχεια για αυτο που ισχυριζεσαι? Ο "αποψη" με ακομψο τροπο σου κανει κριτικη για σεξιστικη συμπεριφορα οσον αφορα την ποιοτητα και τη ποσοτητα της συμμετοχης σου στο κομματι της αμεσης δρασης. Θεωρεις τον εαυτο σοτ καποιου ειδους ειδικο να αναφερεσαι στον τσουτσουβη! ετσι? Ισως δεν γνωριζουμε κατι αλλα αν ισχυει αυτα που λεει ο "αποψη" εστω και με λαθος τροπο θεωρω οτι δεν προσφερει πουθενα το κειμενο σου περα απο το να ριξει λαδι στη φωτια που πρεπει να σβησει. Οποτε συντροφς απο το να ζητασ διευθυνσεις 50+ χρονων να βαλεις γκαζια σε εναν αγνωστο αναλογισου λιγο το τι γραφεις και εσυ. Η νηφαλιοτητα ειναι σημαντικη αρετη. Μην χανεται. Δεν πρεπει να γραφωνται παρορμητικα κειμενα υπο την επηρεια συναισθηματικης φορτισης ή αλκοολ και πρεπει να βαζουμε ενα λιθαρακι στο να ηρεμησει το ζητημα οχι να προκαλουμε. Ο μαζιωτησ μιλησε. Το δακ λογικα θα μιλησει. Και ολοι οι συντροφοι θα κρινουμε καποια πραγματα. Εως εκει. Ουτε θα δικασουμε ή θα καταδικασουμε καποιον εμεις. Ο καθενας ειναι υπευθυνος για το τι λεει και κανει. Οποτε συνοψιζωντας συντροφε μεριζιωτη αμα θες απαντα με ηρεμο τροπο σε αυτα που σου θετω και ανεβασε τα στοιχεια ή αμα εχεις κανει λαθος οσον αφορα δημοσιευματα καθ γενικα ζητα ενα δημοσιο συγνωμμη να τελειωσει ολο αυτο.

από χ@ 20/04/2015 6:06 μμ.


"Σοβαροί" λοιπόν είναι αυτοί που δεν κούνησαν ως συνήθως ουτε το δαχτυλάκι τους κι "ασόβαροι" αυτοί που "σύρθηκαν" λέει ένας ξύπνιος παραπάνω, πίσω από την απεργία. Πλάκα έχετε σύντροφοι. Αραχτοί και λάιτ! :))

από α 20/04/2015 6:46 μμ.


...να υπάρχει έστω κι ένας που υποστηρίζει οτι δεν κινδύνευσε κανείς του ΔΑΚ αυτές τις 48 ημέρες απεργίας πείνας. Είναι ντροπή και μεγάλη ξεφτίλα.

από * 20/04/2015 6:52 μμ.


Κριμα..

Η κριτικη που γινεται σε γονιμα πλαισια προωθησης του αγωνα και η αυτοκριτικη που εχει στοχο να επαναπροδιορισει τα λαθη μας και να σταθει ως παρακαταθηκη για την συνεχεια μας ειναι πραγματα αναγκαια και απαραιτητα για καθε αγωνιζομενο που ενδιαφερεται να παει τον αγωνα ενα βημα μπροστα.
Η λασπολογια, οι πρωσοπικες επιθεσεις με καθολου πολιτικους ορους και μαλιστα με ασταθεις δικαιολογιες(καθ'οτι το ΔΑΚ ουδεποτε λασπολογησε δημοσια αναφεροντας το ονομα του Ν.Μαζιωτη), το μηδαμινο ιχνος αυτοκριτικης στα κειμενα και στις προφορικες τοποθετησεις που εκφραζονται δημοσια και η ταση (γιατι τουλαχιστον αυτο φαινεται) του να εκλαμβανει καποιος αγωνιστης τον εαυτο του ως μοναδικο εξφενδονιζοντας επιθεσεις προς αλλους συντροφους προσπαθωντας να τους καταστησει κατωτερους των περιστασεων ειναι τουλαχιστον αναντιστοιχο για καθε αγωνιστη που εχει δωσει τη ζωη και τα χρονια του στον αγωνα. Ολα τα παραπανω μεσα, λασπολογια κλπ δεν ανηκουν στον δικο μας πολιτικο χωρο, η τουλαχιστον δεν θα επρεπε να ανηκουν, αλλα στους δημοσιογραφισκους της κακιας ωρας, στα μεγαλοκαναλα που εξηπυρετουν τα συμφεροντα της αστικης ταξης και του κρατους. Δηλαδη στους εχθρους! και οχι σε εμας..
Και μεσα σε ολα αυτα, υστερα απο το τελος του αγωνα της απεργιας πεινας πολιτικων κρατουμενων και του αγωνα του κινηματος αλληλεγγυης αντι να βρεθει ενας κοινος τοπος προβληματισμου, απολογισμου, γονιμης κριτικης και πανω απ' ολα αυτοκριτικης του καθε υποκειμενου που συμμετειχε σε αυτο τον αγωνα, ετσι ωστε να δουμε τα λαθη μας και να επαναπροσδιοριστουμε μεσα απο αυτα και να δουμε πως θα προχωρησουμε επιτελους με σοβαροτητα οπως αντιστοιχει σε ενα πολιτικο χωρο, εαν θελει να λεγεται σοβαρος και ικανος να δημιουργει γεγονοτα στην κεντρικη πολιτικη σκηνη, αντι γι' αυτο δινεται χωρος και πατημα σε οσους θελουν να μας απονοηματοδοτουν, να μας υποτιμουν και να μας χαρακτηριζουν εφηβους και ανικανους..

Η αλαζονεια και η ελλειψη σεβασμου ποτε δεν πηγε μπροστα κανεναν..τουλαχιστον προς την κατευθυνση που κοιταμε εμεις..


Σταχυολογώντας κάποια σημεία από τον «διάλογο» που έχει ανοίξει

Μετά από 6-7 χρόνια στις φυλακές και δεν ξέρω εγώ πόσα στην παρανομία, μετά από 17 ενέργειες του ΕΑ και 50 χρόνια κάθειρξη (οσονούπω έρχονται και τα υπόλοιπα), μετά από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι που στοίχισε τον τραυματισμό του ίδιου αλλά και ενός μπάτσου, ο Μαζιώτης «έχει πάρει έναν πολιτευόμενο χαρακτήρα που αποσκοπεί μόνο στις εντυπώσεις». Εδώ γελάμε μέχρι δακρύων και δε σχολιάζουμε.

Πάμε παρακάτω: Ο Μαζιώτης έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από τους συντρόφους που μιλάνε μαζί του. Συμφωνώ. Αυτοί τον ενημέρωσαν για τις διαπραγματεύσεις με τον υπουργό, αυτοί του είπαν ψέματα για τους χυμούς, στα τηλέφωνα προσποιόταν πως είναι εκπρόσωποι του ΔΑΚ, και το χειρότερο έγραψαν κείμενο ως ΔΑΚ όπου του έλεγαν ότι ουσιαστικά παραιτήθηκε από τον αγώνα. Για τέτοιου μεγέθους προβοκάτσια μιλάμε.

Οι σύντροφοι από το ΔΑΚ «είχαν καταθέσει μέσα στις διαδικασίες του κινήματος ένα σοβαρό σκεπτικό και μια μεθοδολογία αγώνα». (Αν αληθεύει αυτό τότε οι σύντροφοι από το ΔΑΚ ήταν πολύ επιλεκτικοί στο ποιες διαδικασίες ενημέρωναν και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιες είναι αυτές)… με αυτή τη λογική έδιναν χρόνο στο κίνημα να προετοιμαστεί, ή μήπως χρόνο στην κυβέρνηση να νομοθετήσει.

Και συνεχίζω. «Όλα αυτά τα σκόρπισε ο Νίκος Μαζιώτης ξεκινώντας μόνος του την απεργία πείνας», αλήθεια ο Κουφοντίνας και ο Γουρνάς δε συμφωνούσαν με το άμεσο ξεκίνημα της απεργίας πείνας λόγω ότι ήδη στο Δομοκό υπήρχε ποινικός κρατούμενος που είχε κατέβει σε απεργία πείνας ζητώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ; Ο συγγραφέας του παραπάνω σχόλιου συνεχίζει λέγοντας ότι έτσι το ΔΑΚ εκβιάστηκε και σύρθηκε να ξεκινήσει την απεργία. Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα από το ΔΑΚ. Ή έχεις την πολιτική βούληση να ακολουθήσεις το σχέδιο που έχεις χαράξει (αν υπήρχε τέτοιο) ανεξάρτητα από το ποιος ξεκινάει και πότε ή έχεις την πολιτική ευελιξία να προσαρμόζεσαι στις εκάστοτε συνθήκες που διαμορφώνονται. Λογικές του τύπου «εκβιάστηκε το ΔΑΚ από το Μαζιώτη κλπ» το μόνο που δείχνουν είναι συλλογικότητες χωρίς πολιτική συγκρότηση και χωρίς πολιτικό σχεδιασμό.

Τα σχόλια πολλών συντρόφων μου δίνουν την εντύπωση ή ότι δεν έχουν διαβάσει το κείμενο του Μαζιώτη ή ότι σκόπιμα για λόγους τακτικής απομονώνουν κάποια σημεία. Πχ μένουν μόνο στην εκδήλωση της Πρυτανείας και την τοποθέτηση του ΔΑΚ και κάνουν σαν να μην υπάρχουν τα όσα αποκαλύπτει ο σύντροφος Μαζιώτης στο υπόλοιπο κείμενό του. Η μικροπολιτική θριαμβεύει για άλλη μια φορά στο «χώρο». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η άποψη περί εσωτερικού κειμένου που έπρεπε να στείλει ο Μαζιώτης. Γιατί αντίστοιχη «ευαισθησία» δεν υπάρχει και για το δημόσιο κείμενο του ΔΑΚ που επιτίθεται στο Μαζιώτη μιλώντας για παραίτηση από τον αγώνα των απεργών πείνας; Οι μεν μπορούν δημόσια, αλλά ο Μαζιώτης μπορεί να απαντήσει σε δημόσιο κείμενο μόνο με εσωτερικό;

Άλλο ένα ερώτημα που επιλεκτικά δεν απαντιέται: Γιατί το ΔΑΚ επιτίθεται στο Μαζιώτη και όχι στον Κουφοντίνα και το Γουρνά που σταμάτησαν πιο νωρίς την απεργία πείνας ή ακόμα χειρότερα στο μέλος του τον Τάσο Θεοφίλου που σταμάτησε λίγο αργότερα από το Μαζιώτη; Ποια λογική ή μάλλον πια πολιτικάντική πρακτική υπαγορεύει κάτι τέτοιο;

Καλά, για τους διάφορους που θέλουν να λέγονται και αναρχικοί και ζητάνε από το indymedia  να κατεβάσει το άρθρο δε θέλω ούτε καν να το σχολιάσω. Πολλοί σταλινικοί ωχριούν μπροστά τους, στην ίδια κατηγορία μπαίνει και το σχόλιο «Όποιος μπορεί ας προστατεύσει το Μαζιώτη μη δημοσιεύοντας τα κείμενά του». Ρε μπας είναι καλύτερα να τον απομονώσουμε σε κανένα λευκό κελί, μη μας χαλάει και την εικόνα της «αγαπημένης οικογένειας»;

Τελειώνοντας, ας πούμε και ένα ανέκδοτο να γελάσουμε και λίγο: «Ο Νίκος έχει γίνει πιο μηδενιστής και από τους Πυρήνες».

ΥΓ: Μην επιτίθεστε στο Γιώργο Μεριζιώτη. Δεν κάνει, είναι αμαρτία. Πάντως Γιώργο, επειδή μάλλον τελείς υπό σύγχυση ο Μαραγκάκης την τελευταία απεργία πείνας την έκανε το 1988 και ο Μαζιώτης δήλωσε ολικός αρνητής στράτευσης το 1990, δηλαδή δύο χρόνια μετά. Γι αυτό ρε Γιώργο, άστο καλύτερα. 

 

από @αισχος 20/04/2015 11:22 μμ.


47 μερες χαλαρη απεργια...?

Πινανε χυμους και ειπανε ψεματα....!

Το δακ θα απαντησει συντομα,οταν βγουνε απο το νοσοκομειο ,γιατι ηταν πολυ χαλαρη αυτη η απεργια,οι συντροφοι με το καλο.καλη αναρρωση απο εμενα.σταματηστε αυτη την εμετικη συζητηση που πυροδοτηθηκε απο το υπερεγω του υπερεπαναστατη ν.μ.

 

από @ληθειες 20/04/2015 11:41 μμ.


Δεν ειναι θεμα φετιχισμου του ενοπλου αλλα δεν μπορω να καταλαβω την επιθεση που γινεται εναντιον του μαζιωτη πριν καν απαντησει το δακ..Μαλλον καποιοι ψαχναν αφορμη..Παντως εγω που δεν ξερω προσωπικα ουτε τον μαζιωτη ουτε τους δακ , διαβαζοντας το κειμενο του θα περιμενω κ την απαντηση του δακ ,αλλιως τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα κ ο μαζιωτης απλα λεει ενοχλητικες αληθειες..

από Α σε κυκλο 21/04/2015 1:19 πμ.


ένας επαναστάτης δεν δίνει τροφή στο εχθρό, δεν ρίχνει νερό στον μήλο της αντίδρασης

Απο ολη την κουβεντα και το αρχικο κειμενο, κραταω μονο αυτο και θεωρω προς απευθυνεται σε ολους μας και οχι μονο στον Νίκο Μαζιωτη

Κατα τ΄αλλα ας συνεχισουμε ετσι οπως τοσα χρονια και μετα ας αναρωτιομαστε τι φταιει και δεν πανε τα πραγματα οπως τα σχεδιαζουμε ....

Καλη συνεχεια , ο αγωνας συνεχιζεται.

από αναρχομάγειρας 21/04/2015 1:30 πμ.


Αγαπητο αίσχος (11.22μμ), οι καταγγελίες είναι του ΝΜ και όχι δικές μου.

Δεν είναι μόνο οι χυμοί, αλλά οτι κάποιοι ενώ δήλωναν απεργοί δεν έκαναν καν απεργία. Τα λέει τόσο καθαρά που δεν καταλαβαίνω γιατί επανέρχεσαι.

Εγω θα χαρώ πολύ αν διαψεύσει το ΔΑΚ που τωρα αναρρώνει και να του ευχηθώ περαστικά κ καλή ανάρρωση

 

από γιαγκούλας από imc 21/04/2015 2:27 πμ.


επειδή κατηγορηθήκαμε πολύ εύκολα με την καραμέλα προς κάθε χρήση της λέξης "λογοκρισίας" το άρθρο του Ν. Μαζιώτη είναι δημοσιευμένο στις Ανακοινώσεις https://athens.indymedia.org/post/1543255/

και εδώ μεταφέρθηκε η συζήτηση


Προς τον ΑΑΑ 1562157

Λες “ ΥΓ: Μην επιτίθεστε στο Γιώργο Μεριζιώτη. Δεν κάνει, είναι αμαρτία. Πάντως Γιώργο, επειδή μάλλον τελείς υπό σύγχυση ο Μαραγκάκης την τελευταία απεργία πείνας την έκανε το 1988 και ο Μαζιώτης δήλωσε ολικός αρνητής στράτευσης το 1990, δηλαδή δύο χρόνια μετά. Γι αυτό ρε Γιώργο, άστο καλύτερα.”

μου αρέσει η ειρωνεία σου ε

το θέμα εδώ δεν είναι η αντιρρησίες συνείδησης, ανεβάζω κάποια ντοκουμέντα σε ένα πρόχειρο μπλοκ για να δείτε ότι με τον Μαζιωτη βγάζαμε το “Αντιμιλιταριστικό Δελτίο”, και να δείτε κάποιες ημερομηνίες, το λάθος που έκανα (έχουν περάσει και τόσα χρόνια ) ήταν ότι αναφέρομε την τελευταία απεργία του Μαραγκακη που την έκανε μαζί με τον Μακρή τον δεύτερο αντιρρησία μετά τον Μαραγκακη. Και έπρεπε να το εξηγήσω. (όπως πρέπει να εξηγείς στο κάθε μαλακιστηρη αν ξέρεις από παρανομία γατί για αυτούς μόνο αν συλληφθείς ξέρεις, γιατί κατά τα ηλίθια δεν υπάρχουν ασύλληπτα πνεύματα... οπότε αρχίζουν, μην μιλάς για πεθαμένους , μην μιλάς για ζωντανούς, μην μιλάς για λάθη, τι ξέρεις εσύ....)

Το μπλοκ εδώ: Sesimasmenos

υγ. μην απαντήσετε γιατί το θέμα δεν είναι οι αντιρρησίες .
Επειδή συνηθίζω να προσέχω τα λεγόμενά μου ΄και κατά συνέπεια τα γραπτά μου στο κείμενο που έστειλα αναφέρομε ότι το κείμενο του Μαζιώτη κόπηκε από τα ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ όχι συνολικά από το Indymedia αυτά που κόπηκαν ήταν τουλάχιστον 10 σχόλια που η πλειοψηφία τους στέκονταν θετικά απέναντι στο κείμενο του Μαζιώτη και αυτό ονομάζω λογοκρισία επίσης σας τα ξαναέστειλα όλα τα σχόλια είτε ήταν θετικά είτε ήταν αρνητικά  προκαλώντας σας να τα ξαναδημοσιεύσετε εσεις για άλλη μια φορά επιλέγετε να απαντάτε αποσπασματικά. Ξαναστέλνω το κείμενο που μιλάει για λογοκρισία για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις λανθασμένες. Επίσης θα πρότεινα να ξανανεβάσετε τα κομμένα σχόλια.

Λογοκρισία η αγαπημένη πρακτική των εξουσιαστών μάλλον και κάποιον «αναρχικών» που νιώθουν ότι κατέχουν την δύναμη της πληροφορίας και συγχρόνως κάνουν και «ανοιχτό» κάλεσμα στο χώρο για «συνδιαχείριση του εγχειρήματος από το κίνημα στο σύνολο του». Την ίδια στιγμή που κόβουν από τα τοπικά νέα το κείμενο του Νίκου Μαζιώτη ως άλλοι ιεροεξεταστές που αυτοί γνωρίζουν το καλό του χώρου και έχουν την αποκλειστική ευθύνη να τον υπερασπίσουν από κακόβουλες πολιτικές απόψεις που δεν ταιριάζουν με τις δικές τους ή των φίλων τους. Ακόμα και τα σχόλια που πήγαν στις συζητήσεις κομμένα πήγαν, και ω τι σύμπτωση όσα κόπηκαν στέκονταν θετικά απέναντι στο κείμενο του Μαζιώτη κατά τα άλλα «ανοιχτό κινηματικό μέσο», ΟυαίυμίνΓραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, και μετά ψάχνεται να βρείτε την αιτία που έχετε μείνει τρεις και ο κούκος.

Βάζω ξανά τα σχόλια που κόψατε έχετε το θάρρος να τα δημοσιεύσετε?

Ακολουθούσαν τα σχόλια που είχαν κοπεί.

από @ 21/04/2015 10:48 πμ.


η λύσσα υπέρ και κατα του γμ ειναι απολύτως φυσιολογική όταν εδώ και χρόνια είναι κυρίαρχη η αναζητηση (συλληφθεντων) ηγετων - ηρωων πισω από τους οποιους σερνουμε τη κενη περιεχομενου ιδεοληψία και απραξια μας.

παρακολουθουμε την αναρχικη εκδοχη του χιλιοπαιγμενου εργου ο βασιλιας ειναι γυμνος.

 

από γιαγκούλας από imc 21/04/2015 11:13 πμ.


αγαπητέ σύντροφε δεν έχει καμία απολύτως διαφορά αν είναι στα Τοπικά Νέα ή στις Ανακοινώσεις, αν παρόλα αυτά το θεωρείς πρόβλημα να το μεταφέρουμε. Αλλά μη μιλάμε έτσι εύκολα για "λογοκρισία" τη στιγμή που δεν υπάρχει. Διαχείριση προσπαθούμε να κάνουμε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, γιατί πίστεψε με οι διάλογοι σαν αυτόν είναι πολύ πολύ δύσκολοι στην διαχείριση τους και ειδικά όταν λέγονται πράγματα που δεν θα πρέπει να λέγονται δημόσια.

Οσον αφορά τα σχόλια, κρύψαμε κάποια για να μείνει η συζήτηση σε ένα επίπεδο και κάποια στιγμή να κλείσει αφού λεχθεί ότι λεχθεί, κλείνοντας τον κύκλο της ομαλά. Δυστυχώς για εμάς τα σχόλια - τοποθετήσεις συνεχίστηκαν με μεγάλο ρυθμό και συνεχίζονται ακόμη, έτσι επιλέξαμε την λύση της μεταφοράς στις συζητήσεις. Κάποια σχόλια που είχαμε κρύψει στην πρότερη κατάσταση έμειναν κρυμμένα, κάτι που μόλις ανέτρεψα εμφανίζοντας τα.

 

από @τα μυαλα μου πονανε 21/04/2015 11:34 πμ.


Ρε εισαι καλα...?

Ποιος ελεγε απο το δακ οτι εκανε απεργια και δεν εκανε...?

Ουτε να διαβαζεις δεν ξερεις...λεει ο ν.μ. οτι καποιος απο το δακ,δλδ ο αλεξ.μητρουσ.,δεν μπηκε στην απεργια οντας μελος του δακ και οχι οτι μπηκε αλλα ετρωγε...!!!

Και μια τελευταια διευκρινηση:απο τα 9 μελη του δακ που μπηκανε στην απεργια μονο 2 δεν πηγανε νοσοκομειο(ο μπουρζ. Και ο σαραφουδης) οι οποιοι προφανως ειχαν τους λογους τους και οχι φυσικα λογω χυμων...ολοι οι αλλοι συντροφοι ακπμη και τωρα ειναι ακομη νοσοκομειο και μερικοι με σοβαρες επιπλοκες μετα απο αυτη την χαλαρη χαλαρη απεργια...αυτα προς το παρον και να θυμηθει ο ν.μ. οτι στο νοσοκονειο πηγε στις 33 μερες απεργιας και εφυγε την επομενη που σταματησε κιολας...αληθεια δεν μας ειπε ο ν.μ. ζαχαρη επινε η οχι...?ρητορικη ερωτηση αλλα ο χυμος αμιτα ειναι ζαχαρονερο για τους αδαεις...και ζαχαρη λοιπον επινε και νευρομπιον για να ξερετε και ρωτηστε τους συγκρατουμενους του δομοκου....

από ΑΑΑ 21/04/2015 11:35 πμ.


Κατανοητές οι δυσκολίες που αναφέρεσαι σύντροφε το θέμα θεωρείτε λήξαν, καλή δύναμη.

από @ 21/04/2015 12:18 μμ.


Η σταση του ινδυμιδια ειναι υποδειγματικη. Η κρητικη που παρουσιαζεται ειναι ειτε αδικη, ειτε κακοπροαιρετη. 

Καλη δυναμη.

από @ 21/04/2015 12:32 μμ.


Μετά από 30 χρόνια αγώνων και αξιοπρέπειας κατάφερες  με τα τελευταία σου κείμενα να κατακτήσεις το βραβείο Κουνταρδάς 2015

από @καταληψιας 21/04/2015 12:45 μμ.


Το κειμενο του Ν.Μ. επρεπε να σταλεί σε συλλογικότητες και συνελευσεις οχι σε δημόσια θέα και η κουβεντα που γινετε εδω να γίνει σε διαδικασίες. Τι ωραια να ρίχνεις κατηγορίες είτε ισχύουν είτε όχι και να τις θέτεις δημόσια, τι ωραία να αδείαζεις συντρόφους σε δημόσια θέα, πολύ συντροφικο. Ας μην συνεχίσουμε την επιλογη του Ν.Μ να βγαλει κειμενο σε δημοσια θεα. Να σταμητησει το ξεκατινιασμα.

Σας παραθετω λινκ που δημοσιευτηκε το κείμενο, μπραβο ετσι γίνετε ενας ριζοσπαστικος χωρος θελκτικός σε άλλους ανθρωπους. Το χουμε Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ η σοβαρότητα που αποπνέουμε ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ....

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/parembasi-maziwti-gia-koukoulonomo-kai-apergia-peinas

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33966&subid=2&pubid=113506148

http://thepaper.gr/apantisi-mazioti-se-dak/

http://www.axortagos.gr/apantisi-mazioti-se-dak.html

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5230149/epistolh-maziwth-gia-koykoylonomo-apergia-peinas/

από @νομος 21/04/2015 1:49 μμ.


Μια χαρα τα λεει ο νικος..αρκει καποιοι να βγαλουν τους τοιχους απο τα αυτια τους και να καταλαβουν το πολιτικο κενο που εχει πεσει το δακ.Αληθεια γιατι ο συντροφος τους Α.Μ που συμμετεχει στο δακ δεν εκανε απεργια πεινας; Κατι δεν παει καλα με το τι ειναι τελικα το δακ;Γιατι εξω καποιοι χρησιμοποιουν το δακ για να  αντιστρεψουν το κλιμα της πολιτικης τους χρεωκοπιας κ να επανεμφανηστουν απο το πουθενα..(αυτο φανηκε στην κοκκινη πρυτανεια)Ειναι κριμα  ο αγωνας καποιων να μεταφραζεται σε πολιτικη μετοχη για καιροσκοπους πουθεναδες..

από G 21/04/2015 2:56 μμ.


λέπω ότι κάνεις εδώ μέσα δεν σχολιάζει ότι ο πρώην καταληψίας πρωθυπουργός χθες επισκέφτηκε το Υπουργείο Προστασίας ( νταβατζιλίκι) του Πολίτη και σήμερα έχουμε επέτειο, 21 γαρ.

1. Κανείς δεν στέκεστε την σημειολογία (σημείο και σημαινόμενο) αυτής της επίσκεψης ο πρώην καταληψίας πρωθυπουργός μέσα στα άλλα είπε για την συμφιλίωση αστυνομίας και κοινωνίας, το ίδιο που έλεγε και το ΠΑΣΟΚ την πρώτη του τετραετία . Την έχουμε την εμπειρία πως αντιμετωπίσαμε αυτή την κατάσταση από το ΠΑΣΟΚ που ήταν δέκα φόρες πιο ριζοσπαστικό από το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ που έχει πρόγραμμα ούτε καν σοσιαλδημοκρατικό άλλα του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

2. Αυτός ο λελές ο κρατικοδίαιτος καθηγητής οπαδός της αμερικάνικης σχολής εγκληματολογίας δεν πρέπει να αποδομηθεί ο λόγος του; όπως και η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς ναι η ου; πως θα γίνει αυτό μέσα από την κινηματική παιδική χαρά; πως να αποδομηθεί όταν οι νεότεροι/ες συναγωνιστές - σύντροφοι θεωρούν ότι η ιστορία αρχίζει από αυτούς; και δεν αλουνε μονω λένε..λένε.. για ποιο ανθρωπολογικό τύπο να μιλάμε ; για αυτόν που σέρνει ο αστικός πολιτισμός στην σύγκρουση γενεών ως χάσμα;

3. Οι ψευδαίσθηση της κινητικότητας ( όπου εμείς οι παλιότεροι τα είδαμε όλα), από πρωθυπουργούς βομβιστές μέχρι υπουργούς αντάρτες πόλεις, αυτή η ψευδεπίγραφη κινητικότητα πως θα αποδομηθει; με το να βγάζουμε μόνη μας τα μάτια μας ; ε λιπών αυτή η απεργία πρόχειρη, ελλιπείς, με καφριλες κλπ εν μέρη το κατάφερε, σίγουρα όχι σε κοινωνικό επίπεδο αλά έστω σε κινηματικό, δηλαδή έσπασε την ψευδαίσθηση σε ένα κομμάτι του ευρύτερου κινήματος και του περίγυρου ότι οι αριστερούλιδες θα λύσουν τα ζητήματα με διάλογο και διαβούλευση, ρε συ ξέρετε τι είναι η 'βελούδινη καταστολή”; που την φάγαμε στην μάπα εμείς οι παλαιοί από το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς ιστορία δεν ανατρέπεται αλλά επαναλαμβάνετε (σημείο των καιρών) και που να δείτε τη μας έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για μετά.

4. Γράφω εδώ : 1986 – 87 Δυο ημερομηνίες σταθμός (στην σημείωση 2) δυστυχώς μετά από τις “επιχείρησης αρετής” άρχισε ο χώρος της Αθήνας να δρα αντανακλαστικά, χωρίς σκέψη και στρατηγική, αντί να κάνουμε αντι-κατασταλτικό, αντικρατικό, αντικαπιταλιστικό αρχίσαμε έναν αντι-μπατσικό (έχει σημασία αυτό δεν είναι λογοπαίγνιο) αγώνα, αντί να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε την κοινωνική δυσαρέσκεια με τις αναρχικές ιδέες με κινηματική δουλειά στην κοινωνική βάση, εγκλωβιστήκαμε και περιθωριοποιηθήκαμε στα Εξάρχεια και στο ιστορικό κέντρο.

Λέτε να συμβεί και με την σημερινή αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή να κάνει πολιτική στου κασίδα το κεφάλι (σε εμάς) για να εξισορροπήσει την αριστερή της πτέρυγα και τους ψηφοφόρους από την δυσαρέσκεια που θα δημιουργηθεί από την μη τήρηση των προγραμματικών της υποσχέσεων ; Και να αρχίσει για εμάς ένας νέος εγκλωβισμός – περιθωριοποίηση; Και τότε όπως και τώρα, για ένα διάστημα απομάκρυναν τις ειδικές δυνάμεις καταστολής από τον δρόμο. Κάποιοι θα πουν οι συνθήκες και η σύνθεση του αναρχικού χώρου δεν είναι ίδιες με τότε. Λέτε να γίνομαισυνωμοσιολόγος; Μακάρι να διαψευστώ.

5. Επανειλημμένα έχω (δυστυχώς χρησιμοποιώ πρώτο ενικό) πει ότι θέλει λίγη προσοχή με τους απεργούς πεινάς, γιατί πολλοί/πολλές μετά από απεργία εκτός ότι επηρεάζονταν τα νευρά, το συκώτι κλπ, όμως μπορεί να πειραχτεί και το νευρολογικό σύστημα γιατί ο εγκέφαλος ταβά πρωτεΐνες από παντού, και κάποιοι να παρουσιάσου ψυχωτικά προβλήματα (δεν είμαι γιατρός αλλά ρωτήστε) γιαυτό οι σύντροφοι/σες χρίζουν και ψυχιατρικής εξέτασης.

Όμως όλοι η απεργοί πείνας χρειάζονται μετά την απεργία έναν καλό λόγο , λίγη θαλπωρή, λίγη τρυφερότητα ρε γαμώτο και όχι πέσιμο, το ξέρω καλά αυτό γιατί ο σύντροφος Μαρίνος αντιμετώπισε σκληρότητα και ενώ ήταν πειραγμένα τα νεύρα του πειράχτηκε και η ψυχή του.... σταματάω εδώ.

Ρωτάω λυπών τι θα εμπόδιζε τον σύντροφο Μαζιώτη να έστελνε ένα κείμενο στο ΔΑΚ και μετά από τρις τέσσερις μήνες ας έβγαινενα μιλήσει ανοικτά για αυτά που νομίζει, γιατί τόση πρεμούρα;

 

Υγ. Συμφωνώ και επαυξάνω με τον Γ “δώστε ένα τέλος στην ντροπή” 1562141 εκτός από το τη θέλω εδώ μέσα.

Γαμώ την χιμαιρική αναρχία τον μακιαβελισμό, τον ιησουητισμό,τον νετσαγιεφισμό , τον ...

 

από @πεινασμένος 21/04/2015 3:05 μμ.


Ο κίνδυνος να χαρακτηριστούμε φιλοσυριζαίοι ειναι μικρότερος πολυ τώρα από τον κίνδυνο να χαρακτηριστούμε πολιτικά βλάκες. Ευτυχώς η πλειοψηφία του αναρχικου αντιεξουσιαστικου χώρου απείχε μέχρι τα όρια της αποδοκιμασίας απο αυτη την κινητοποίηση αφου κανένα κάλεσμα δεν τύχαινε στοιχειώδους αξιοπρεπής παρουσίας του κόσμου με αποκορύφωμα το κάλεσμα της πρυτανείας όπου μαζεύτηκαν τόσοι λίγοι μετα  απο καταπάτηση ασυλου.Η απεργεία πείνας εκτος απο το ότι αυτοαναιρείται απο τα μέσα σαν  τέτια ανέδυξε και τη δεξιά ατζέντα που μάρτυρες ειμαστε ακόμη και σήμερα.Αν όμως αυτοι που την ξεκίνησαν ειχαν στο νου τους την υποδειγματική κινητοποίηση του κινήματος φυλακισμένων του 2008 με την συμμετοχη χιλιαδων στην αποχή συσιτίου και τα 17 αιτήματα ισως να ηταν αλλιώς τα πράγματα. Με τοσους πολιτικους μέσα θα περίμενε κανεις μεγαλύτερη ευαισθησία για το σύνολο των κρατουμένων όπου το πλαίσιο των αιτημάτων  θα διευρύνονταν και θα  ηταν στο προσκήνιο όλο το υποκείμενο των φυλακών και όλο το κινημα αντίστασης και όχι οι πολιτικοι εν ειδη ελιτ με κάποιους φίλους τους που ήταν βέβαιοι για την νίκη αλλά φροντισανε να έρθει η οριακή και πιστευω ανεπίστρεπτη ήττα.Αλλά ευτυχώς δεν τους πήρε όλους η μπάλλα. Το αναρχικό στην πλειοψηφία τους διατήρησε με την σιωπή του την αξιοπρέπειά του τουλάχιστον

από Ψυχραιμος 21/04/2015 3:20 μμ.


Η αισθηση οτι κατι δεν πηγαινε καλα στην απεργια υπηρχε πριν αυτη ληξει οπως εληξε και απο τους τελευταιους. Απο κει και περα για οσους καταλαβαινουμε σαφως και υπηρχε υπαινιγμος του ΔΑΚ στο Μαζιωτη, σε αυτα που εγραψε και στην επιλογη του να διακοψει την απεργια πεινας. Ειδικα σε μια φαση που η απεργια συνεχιζοταν και η εκβαση της δεν ηταν ξεκαθαρη. Εγω δε σταθω στους χυμους. Απο τα ιατρικα ανακοινωθεντα προκυπτει οτι μεσα στο ΔΑΚ υπηρχαν απεργιες διαφορετικων ταχυτητων. Οχι μονο ως προς το χρονο που στρατηγικα επελεγε ο καθε συντροφος να μπει στον αγωνα , κατι ππυ φυσικα δεν ειναι κατι νεο ουτε εχει τιποτα μεπτο, αλλα ως προς το οτι καποιοι φανηκε να παρουσιαζουν πολυ πιο σοβαρα προβληματα υγειας απο καποιους αλλους μεσα στο ιδιο το ΔΑΚ αν και εκαναν ακριβως τις ιδιες μερες απεργια . Δεν ειναι δυνατον καποιος να χανει πανω απο το 25% του σωματικου του βαρους στις 40κατι μερες ενω ειναι ηδη στο νοσομειο εδω καιρο και να εχει χαμηλες τιμες σε ολα τα ζωτικα σημεια του οργανισμου του και αλλοι στις ιδιες μερες να εχουν χασει το 12% η το 13% του σωματικου τους βαρους και οι ανακοινωσεις να τους εμφανιζουν "φαινομενικα" φυσιολογικους αλλα εν δυναμει σε επικινδυνη κατασταση. Ενταξει δεν ειμαι γιατρος και ουτε εχω κανει ποτε απεργια αλλα τι σκατα;  Εν πασει περιπτωση αυτα αφορουν το ιδιο το ΔΑΚ και φανταζομαι θα τα βρουν η δε θα τα βρουν μεταξυ τους. Οπως και να χει προκυπτει πως δεν ειναι ολοι το ιδιο. Εμενα προσωπικα και το κειμενο του Μαζιωτη δεν μ αρεσει ως τετοιο γιατι αναπαραγει εσωστρεφεια και συνεχιζει μια αντιπαραθεση που αν και δεν ξεκινησε ο ιδιος , παρολα αυτα συνεισφερει στο κλιμα διαλυσης. Βεβαια εδω καποιος θα πει : ποτε ημασταν ενωμενοι; Εν παση περιπτωση καποιοι τον προκαλεσαν και απαντησε. Ετσι πανε αυτα συνηθως. Ισως οι συντροφοι του ΔΑΚ επρεπε να περιμενουν να ληξει απεργια και μετα να συνεισφερουν σε ενα γενικοτερο απολογισμο σχετικα με το τι πιστευουν οτι πηγε καλα η δεν πηγε. τωρα με το κλιμα που διαμορφωνεται απαξιωνονται γενικα οι απεργιες πεινας, οι πολιτικοι κρατουμενοι φαινονται σα  κοκορια που μαλωνουν και γενικα ζημιωνεται η αμεση δραση σαν προταγμα ενισχυοντας την γενικοτετη απαξια συγκεκριμενων επιλογων . Ελπιζω να επικρατησει ψυχραιμια απο δω και περα . 


όταν κάποιος αδυνατεί να αντιληφθεί και να εκφράσει το κοινωνικό γίγνεσθαι με σημερινούς όρους οδηγείται στην ερμηνεία του με παρελθοντολογίες. πόσες χαζομάρες έχουμε ακούσει(νέο πασόκ, νέα βάρκιζα, νέο κούγκι) και τι έχουμε να ακούσουμε ακόμη.

 

 

από G 21/04/2015 8:34 μμ.


 

“ Μετά από την ένταση που προκλήθηκε στις σχέσεις της Αθήνας με την Ουάσιγκτον για το νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε εκτελεστική πράξη με την οποία χαρακτηρίζει τον Χριστόδουλο Ξηρό και τον Νίκο Μαζιώτη “διεθνής τρομοκράτες”.

H κυβέρνηση των ΗΠΑ δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία και παγώνει τους λογαριασμούς του Χρ. Ξηρού και του Ν. Μαζιώτη που τυχόν βρίσκονται σε αμερικανικό έδαφος ή υπάγονται στην αμερικανική νομοθεσία.

Oι ΗΠΑ προχώρησαν σε αυτή την απόφαση, βάσει του αμερικανικού εκτελεστικού διατάγματος 13224 ” .

 

Το διάταγμα αυτό δίνει το οκ στης αμερικανικές υπηρεσίες να απαγάγουν από έτερη χώρα άτομα και να τα δικάσουν στις ΗΠΑ, μετά από αυτό σταματάω οπουδήποτε παρέμβαση μου εδώ.

Δηλώνω στους Αμερικάνους τρομοκράτες παγκόσμιους εγκληματίες ιμπεριαλιστές και σφαγείς των λαών να μην τολμήσουν. ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ στον Νίκο Μαζιώτη και Χριστόδουλο Ξηρό

 

 

από @ 21/04/2015 8:51 μμ.


και καλά να πάθετε όσοι αναζητείτε ηγέτες στην επανάσταση και πρότυπα τελειωμένα μαφιοζικα και ξεφτιλισμένα.

χαθείτε εκεί στη λήθη σας και κάντε ότι δε βλέπετε μπας και πουλήσετε μούρη στην ιστορία μια μέρα. εντωμεταξύ η πραγματικότητα θα σας ξεπερνά όλους κατά έτη φωτός.

 

από @ 21/04/2015 9:10 μμ.


Διαβαζοντας την επιστολή Μαζιώτης θα συνφωνήσω με αυτόν που έγραψε παραπάνω:

ένας επαναστάτης δεν δίνει τροφή στο εχθρό, δεν ρίχνει νερό στον μήλο της αντίδρασης

Επιπλέον ο ΝΜ ξεκίνησε πρώτος και καλύτερος μετα την απεργία πείνας το γνωστό αλληλοφαγωμα και την ομφαλοσκόπηση του α/α χώρου μακριά και περα από τα πραγματικά του ζητήματα που έχουν να κανουνμε το πως συνδέεται με την κοινωνία ώστε να μην απομονώνεται.

Η ερώτηση του ΝΜ στο ΔΑΚ για το αν θα έκανε την απεργία πείνας επί Σαμαρά είναι δεν είναι σοβαρή  και προφανώς δεν απέδειξε ότι το ΔΑΚ είχε αυταπάτες για το Συριζα. Αν έκαναν κι αυτός και το ΔΑΚ την απεργία επί Σαμαρα κατα πάσα πιθανότητα δεν θα καταφερναν τίποτα πέρα από απώλειες. Γιαυτό και την έκαναν τώρα με διαφορετικούς συσχετισμούς και διαφορετικά αποτελέσματα.

Αν σε κάποιον αρκούσαν οι εξαγγελίες και οι προεκλογικές υποσχέσεις ΣΥΡΙΖΑ αυτός ήταν που θα είχε αυταπάτες και εμπιστοσύνη στην ανάθεση.

Το ΔΑΚ έκανε απεργία μέχρι την τελευταία στιγμή επειδή δεν είχε εμπιστοσύνη στην ανάθεση και τις υποσχέσεις.

Ο καθενας απεργός έχει την ευθύνη του και τους λόγους του για το πότε και πως ξεκίνησε και σταματησε την απεργία. Η απεργία όμως δεν έληξε μέχρι που σταματησε κι ο τελευταίος απεργός. Το να θεωρεί κανείς οτι η απεργία ξεκινά και με τελειώνει με βαση τον εαυτό του είναι αλαζονικό και άτοπο.

Το τι εννοεί κανείς με την εννοια της δυναμικής των αλληλέγγυων και τι προσδοκίες είχε είναι ζήτημα προς συζήτηση, προσωπικά πάντως δεν νομίζω πως ο κύκλος της απεργίας και η δυναμική της αλληλεγγύης τελειωσε  με  την απόσυρση του Νίκου. Η κυβέρνηση στριμώχτηκε πολύ με την επιμονή των ΔΑΚ και την αντοχή της πρυτανείας γιαυτό και κατεφυγε στην εκκένωση της παρα να φανεί τελείως νικημένη.         

από @για πρυτανεια 21/04/2015 9:27 μμ.


Συντροφοι για να μην κοροιδευομαστε μεταξυ μας η πρυτανεια ειχε τελειωσει ως ζωντανο εγχειρημα μερες πριν την καταστολη του συριζα..Τα 14 ατομα που συνεληφθησαν δειχνουν οτι η καταληψη ειχε φτασει στο τελμα της(και για αυτο δεν φταιει παντως ο μαζιωτης)..

από G-είσαι-τρέλα 21/04/2015 9:43 μμ.


Το τι σημαίνει κύκλος ιστορικά είναι μια μεγάλη ιστορία της φιλοσοφίας. Νταξ' δεν πρόκειται για κανένα κύκλο, αλλά το ΠΑΣΟΚ ήταν μια τακτική της κυριαρχίας για να αφομοιώσει και να ενσωματώσει όσες περισσότερες ταξικές/λαϊκές αντιστάσεις είχαν πλησιάσει το οριακό σημείο της έκρηξης. Κυκλικά ναι, αναπαράγεται αυτή σαν τακτική μέσα απ΄το ΣΥριζα, μόνο που οι προ-81 συνθήκες ήταν πολύ μεγαλύτερης έντασης και απαιτούσαν ένα πολύ ριζοσπαστικότερο μόρφωμα απ'αυτό του Σύριζα του 14. Και το ΠΑΣΟΚ ήταν τέτοιο το 80-81, ριζοσπαστικότερο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Μια όμως σημαντική διαφορά για όσους αναφέρονται στο Σύριζα σαν ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΠΑΣΟΚ όντως πληρούσε τις προϋποθέσεις της "σοσιαλδημοκρατίας". Η σοσιαλδημοκρατία δεν είναι απλά ένα σύστημα πολιτικής διαχείρισης του κράτους λιγότερο αυταρχικό από το "κεντρο-δεξιό" τρόπο. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό μιας σοσιαλδημοκρατίας είναι να αντιστρέφει τις επικίνδυνα μεγάλες συσσωρεύσεις πλούτου προς τα πάνω και να στέλνει κάποιο από αυτόν τον πλούτο προς τα κάτω τόσο ώστε να κοπάσει το κίνημα αγανάκτησης και ανατροπής. Για να μπορεί να γίνει αυτό πρέπει οι σοσιαλδημοκράτες κυβερνήτες να ελέγχουν και να διαχειρίζονται την εσωτερική οικονομία. Τουλάχιστον να είναι κατά κάποιο σημαντικό βαθμό ρυθμιστές της (επιτόκια/ρευστότητα). Αυτό δεν υπάρχει σήμερα πέρα από κάποια διαχείριση του ταμείου του κράτους και των εσωτερικών εξόδων του. Η υπόλοιπη οικονομία ελέγχεται και ρυθμίζεται κεντρικά απ'την ΕΟΚ/ΕΚΤ. κι αυτή στο ελάχιστο ως προς την διεθνή νεο-φιλελεύθερη αγορά προϊόντων και ανθρώπων. Άρα το Σύριζα εκτός κι αν αποχωρήσει η Ελλάδα απ'το Ευρώ και την ίδια την ΕΟΚ, είναι απλά ένα άλλο κόμμα που διαχειρίζεται το νεο-φιλελεύθερο κράτος μέσα στην Ευρωπαίκή και παγκόσμια νεο-φιλελεύθερη οικονομία. Αν βγει η Ελλάδα από Ευρώ/ΕΟΚ τότε μόνο ένα ΚΚΕ μπορεί να σώσει κάποια συνέχεια του Ελληνικού κράτους. Δεν θα ήθελα να διανοηθώ μια εναλλακτική κρατική διαχείριση μιας κλειστής οικονομίας από του ΚΚΕ (εθνοσοσιαλισμός πχ).

Στην πρώτη παράγραφο αναφέρω το οριακό σημείο της κοινωνικής έκρηξης. Σε αυτό το σημείο είναι γνήσιο και κοινωνικά νομιμοποιημένο κάποιες ομάδες να περάσουν σε ένοπλο αγώνα γιατί είναι φως φανάρι για μεγάλο κομμάτι του κινήματος ότι τα αφεντικά δεν παίρνουν από διαδηλώσεις και απεργίες, απλά τις καταστέλλουν και κάνουν τον κουφό. Σε τέτοιες συνθήκες το ένοπλο και οι συνθήκες διαμόρφωσης του είναι "φυσικές". Ήταν μεγάλα και σημαντικά τμήματα της κοινωνίας του 70-80 που χαιρόντουσαν έστω και ντροπαλά και σιωπηρά με τα χτυπήματα του ΕΛΑ και της ΕΟ17Ν. Ο Μαρξιστικός και δολοφονικός χαρακτήρας των χτυπημάτων αυτών παρείχε βάση για κριτική. Στην μετά 08 κατάσταση και μέχρι το 12 υπήρχε μια τέτοια νομιμοποίηση από την νεολαία κυρίως, χωρίς ταξικά χαρακτηριστικά, αλλά ελευθεριακά αντικρατικά. Αυτό όμως πέρασε, η συνέχεια του τώρα είναι καθαρά ένα λάϊφστάίλ φετίχ κίνημα χωρίς το κίνημα. Σε αυτό το κενό κινήματος το Συριζα θα θερίσει με την κοινωνική νομιμοποίηση όποιον κουνηθεί εναντίον του. Σε αυτόν τον χορό του Ζαλόγγου δεν θα ακολουθήσουμε όλοι και σίγουρα δεν θα αφήσουμε ότι έχει στεριώσει εδώ και 30+ χρόνια να το διαλύσουν ένα μάτσο ανεγκέφαλοι κάγκουρες.

Αυτή τη στιγμή να μιλήσεις πιο ριζοσπαστικά και πιο επαναστατικά από κάποιους άλλους θα πρέπει να υπάρχουν αυτοί οι άλλοι. Εκτός κι αν ζω σε παράλληλο σύμπαν ούτε καν καθαρά ρεφορμιστικά δεν κουνιέται κάτι. Απλήρωτοι εργαζόμενοι με τόνους υπερωρίας, χωρίς σύμβαση δεν μιλάνε. Μετανάστες μέσα κι έξω απ'τα κελιά δεν μιλάνε. Άνεργοι δεν μιλάνε. Άστεγοι και νηστικοί δεν μιλάνε. Αθενείς, συνταξιούχοι, νεολαία, κανείς δεν μιλάει. Τι νόημα έχει κάποια συζήτηση για επανάσταση όταν ούτε για ρεφορμισμό δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Μια κοινωνία σε κατάσταση ψυχολογικού σόκ (09-14). Ούτε προσευχή δεν κάνει πια ο κόσμος (και μιλάει ένας εντελώς υλιστής άθεος), δηλαδή ούτε από τον ουρανό δεν περιμένει κανείς κάποια βελτίωση πόσο μάλλον να την διεκδικήσει και μόνος του.

Το πιο λογικό αυτή τη στιγμή είναι να αναλωθούμε στην οργάνωση και κινητοποίηση με οποιαδήποτε αιτήματα, και ρεφορμιστικές κινητοποιήσεις για ουσιαστικά και "υλικά" προβλήματα του λαού. Μέσα σε αυτά αν προκύψουν και μαζικοποιηθούν θα υπάρξει και ριζοσπαστικός λόγος. Ο ριζοσπαστικός λόγος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο κενό. Ας διαβάσει Μπακούνιν και Κροπότκιν ο κόσμος δε χρειάζεται εμείς να λέμε κάτι παραπάνω. Μέχρι και το 30/900 που πλασάριζαν κάποιοι αυτόνομοι πριν κάτι χρόνια είναι σαν όνειρο θερινής νυκτός, όχι ρεφορμισμός. Ακραίο και ουτοπικό ακούγεται. Το στρατιωτικό είναι εργαλείο ενός επαναστατικού πολιτικού κινήματος μέσα σε ένα ευρύτερο μη-επαναστατικό κίνημα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η βάση ούτε καν για επαναστατικό πολιτικό κίνημα. Ας χτιστεί εξαρχής το πολιτικό και θα ξαναφτάσουμε κάποτε στην αναγκαιότητα της ένοπλης πάλης που εξτασιάζει τόσο πολύ την γενιά του Νιντέντο.

Δυστυχώς αυτοί που παγιδεύτηκαν σήμερα στα κελιά και ψάχνουν αλληλεγγύη από έναν κόσμο εγκλωβισμένο σε έναν ανούσιο (για την Κοινωνία) μικρόκοσμο. Ο μικρόκοσμος αυτός είναι ανίκανος να επικοινωνήσει στην κοινωνία κατά πόσο ο αγώνας του ΔΑΚ και του Μαζιώτη θα έπρεπε να είναι αγώνας όλων. ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΛΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Ο μόνος λόγος που του δίνουν ύπαρξη τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση είναι για να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες για τα δικά τους προβλήματα και την ανεπάρκεια. Ποπ-κόρν κύριες/οι κι ας τους δούμε να καίγονται μόνοι τους.

Δεν είναι θέμα πατριαρχίας G, είναι θέμα πείρας και έκθεσης στην ίδια την ιστορία. Αλλιώς να την διαβάζεις κι αλλιώς να την έχεις ζήσει. Το πόσο δυσνόητα είναι κάποια πράγματα που γι αυτούς που τα έζησαν είναι απλά είναι έλλειμμα πολιτικού λόγου. Κι αυτό φταίει η νηπιακή αντιμετώπιση της αυτοκριτικής ενός κινήματος που δεν θέλει να μάθει απ'τα λάθη του αλλά υπερασπίζει το δικαίωμα να τα επαναλαμβάνει.

 


Ο ισχυρισμός Μαζιώτη ότι το ΔΑΚ έκανε υπαινιγμούς για το πρόσωπό του δεν είναι σοβαρός. Ο Μαζιώτης όταν σταματησε τη δική του συμμετοχή έγραψε ότι ο κύκλος αυτού του αγώνα έκλεισε και η δυναμική του εξαντλήθηκε. Δηλαδή επειδή ο ίδιος σταμάτησε κυρηξε και το τελος της απεργίας η οποία όμως συνεχιζόταν από άλλους. Με προφορική τοποθέτηση του το ΔΑΚ είπε απλά ότι η απεργία δεν τελείωσε, συνεχίζεται, και η δυναμική του αγώνα δεν εξαντλείται παρά μόνον όταν παραιτούμαστε από αυτόν. Τα περί υπαινιγμών για το πρόσωπό του είανια αστεία. Ήταν μια πολιτική θέση διαφορετική από τη δική του και σε αντίθεση με αυτήν (τη θέση όχι το πρόσωπο του) που ήταν αυθαίρετη γιατί συμπεριλάμβανε με το έτσι θέλω και τους άλλους. Το ότι πολιτικά είχε δίκιο το ΔΑΚ αποδείχτηκε τις επόμενες μέρες. Αλλα όταν΄ο άλλος νομίζει ότι είναι αλάθητος και τη διατύπωση της πολιτική θέσης των άλλων που δεν τον ακολουθούν στις επιλογές του τη θεωρεί προσωπική προσβολή καθεται και γραφει μια "απαντηση" χωρίς τίποτα το πολιτικό και τίποτα χρήσιμο για τον αγώνα παρά μόνο για τον εχθρό και τους απέχοντες και τους πουθενάδες. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα παρασυρθεί κανείς σε αυτό το επίπεδο που επέλεξε να κινηθεί ο Μαζιώτης για να εκφραστεί και οι απαντήσεις για όσους θέλουν να απαντήσουν θα είναι πολιτικές, σεμνές, συντροφικές και αυτοσυγκρατημένες. Η απεργία πείνας είναι κορυφαίο μεσο αγώνα και δεν μπορεί καθε φορά σχεδόν να βγαίνουμε εμέις οι ίδιοι και να καταγγέλουμε και να απονοηματοδούμε τον αγώνα των απεργών πείνας για λόγους πολιτικού ανταγωνισμού μαζί τους.     

ι

από 22/04/2015 11:09 πμ.


Σύντροφοι θα σταθώ μόνο στο αν πρέπει η όχι το IMC να δημοσιοποιεί κείμενα που μπορεί να φέρουν ένταση ή ακόμα και ξεκατίνιασμα.

  Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά , ιδεολογικά μας εκφράζει όλους ένας ελεύθερος χώρος που προσπαθεί πάντα με γνώμονα το καλό και το δίκαιο. Μέσα από την ελευθερία της σκέψης μας έχουμε την γνώση να την σύνεση να μην θεοποιούμε πράγματα και καταστάσεις. Θέλουμε να λέμε ότι είμαστε "καλύτεροι" οπότε τα "εσωτερικά μας" δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλάκι , δεν μας πτοούν και πάνω απ όλα μαθαίνουμε από κάθε κατάσταση. Τα κρυφά προβλήματα ας τα αφήσουμε για τα κόμματα εξουσίας , και το αδηφάγο κοινό των πρωινάδικων.   Εμείς έχουμε την δύναμη και ικανότητα να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας και να γινόμαστε σοφότεροι μέσα από την κουβέντα και όχι κλείνοντας το φως κοιτώντας τον καθρέφτη 

από 1098543 22/04/2015 12:29 μμ.


Μου κάνει τρομερή εντύπωση το γεγονός ότι ορισμένοι εδώ μέσα πετάνε λάσπη με τρομερή ευκολία ενάντια στον σύντροφο Μαζιώτη.... Τα έχουμε ισοπεδώσει ολα. Ανύπαρκτοι σχολιαστές να εχουν την εντύπωση ότι μπορούν να συκοφαντούν εναν σύντροφο που εδώ και 20 χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση.

Το γεγονός ότι το ΔΑΚ  δεν προωθεί σαφή πολιτικά προταγματα αλλα έναν λόγο αντικαπιταλιστικό χωρις συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές βοηθάει όλους τους πολιτικά ανυπαρκτους να κερδιζουν υπεραξια απο το ΔΑΚ κάνοντας ταυτόχρονα πολεμική στους ενδοχωρικους πολιτικούς τους αντιπάλους. 

Ας τα δουν αυτά οι σύντροφοι του ΔΑΚ και ας σταματήσουν να δίνουν πάτημα σε όσους βρίσκονται από άποψη απέναντι στην πρακτική του ένοπλου αγώνα.

!

από 22/04/2015 4:52 μμ.


Αυτό ακριβώς θα μπορούσε να είναι μια νηφάλια και περιεκτική απάντηση του ΔΑΚ στον Νίκο. Εμείς έχουμε την δύναμη και ικανότητα να ξεπερνάμε τα προβλήματά μας και να γινόμαστε σοφότεροι μέσα από την κουβέντα και όχι κλείνοντας το φως κοιτώντας τον καθρέφτη. 

από @ 22/04/2015 10:07 μμ.


Μια στιγμή μόνο σύντροφοι, να πάρουμε μια ανάσα καθαρού αέρα και μετά πάλι τα κεφάλια μέσα...

Το Ακατανόητο και το Αδιανόητο

η κατάληψη της πρυτανείας και ο αγώνας των φυλακισμένων απεργών πείνας

Η κατάληψη της πρυτανείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για τον υπουργό Παιδείας και για πολλούς άλλους (αλλά για άλλους λόγους) ήταν ακατανόητη. Δηλαδή η εν λόγω πράξη, κατ’ αυτόν, δεν μπορούσε εξηγηθεί λογικά καθώς δεν εμπεριείχε ουσιαστικό περιεχόμενο αφού τα αιτήματα των καταληψιών ήταν δρομολογημένα.

Η λογική συνήθως απαιτεί αποδείξεις αληθείας, αληθείας νοημένης ως ακεραιότητα υπό την έννοια της κατευθυντήριας και εγκαθιστάμενης διαβεβαίωσης της ασφάλειας της εξουσίας, όπως έγραφε ο Χάιντεγκερ[1]. Μια λογική που για άλλους εξορθολογίζει το παράλογο όπως λ.χ. η απαίτηση μείωσης μισθών για την επίτευξη της ανάπτυξης και που πολλές φορές παράγει τέρατα[2]. Ακόμα κι έτσι όμως, η ορθότητα του λόγου των αναρχικών καταληψιών αποδεικνύονταν από τα αιτήματά τους, -που δεν θα επαναλάβω εδώ καθώς είναι χιλιοειπωμένα-, τα οποία μάλλον βρίσκουν μερική αποδοχή από το επικείμενο νομοσχέδιο για  τις φυλακές, η ολοκλήρωση του οποίου μόλις προχθές επιτεύχθηκε, και τα οποία σίγουρα δεν είναι παράλογα, τουλάχιστον για όποιον διαθέτει μια ουμανιστική συνείδηση (πόσο επικίνδυνος π.χ. μπορεί να είναι οποιοσδήποτε τρομοκράτης ή δολοφόνος με αναπηρία 98%;).

Όμως ο άνθρωπος αρκείται μόνο στην πίστη της προσιτής αλήθειας, στην πολύ κοντινή αυταπάτη που του εμπνέει εμπιστοσύνη και έτσι ζει κατά βάθος χάρη σε μια ηθελημένη, συνεχή εξαπάτηση[3]. Μια εξαπάτηση που του διαμορφώνει μια ψευδή συνείδηση η οποία στρέφεται ακόμα και ενάντια στον εαυτό του. Σύμφωνα με τους αναρχικούς καταληψίες η ενόρμηση για την δική τους αλήθεια τούς ‘υποχρεώνει’ στην παρόρμηση της δράσης τής κατάληψης ως πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα των φυλακισμένων για αξιοπρέπεια. Κι εδώ υπεισέρχεται το φαινομενικά αδιανόητο, το ά-λογο, αυτό που δεν μπορεί να συλλάβει η λογική.  

Το πανεπιστημιακό άσυλο σύμφωνα και με τον νόμο 1268/1982 (άρ.2, παρ.5,7) και με τον 3549/2007 (άρ.3, παρ.4,6) αποτρέπει κάθε επέμβαση δημόσιας δύναμης στους ακαδημαϊκούς χώρους εκτός εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής (παρ.7 και 6 αντίστοιχα). Οι καταληψίες και εδώ και σε άλλες ιστορικότερες καταλήψεις παλαιότερων εποχών (Νομική, Πολυτεχνείο, μαθητικό κίνημα του ’90-’91), παρέμειναν στο συμβολικό χαρακτήρα προπαγάνδισης αιτημάτων και παθητικής υπεράσπισης αυτών. Δηλαδή, κατ’ ουσία υπεράσπισης ιδεών οι οποίες αν και αποκλίνουν από τον στενό ορίζοντα της πανεπιστημιακής έρευνας, αποκλίνουν εξίσου από την έννοια του κακουργήματος. Το άσυλο στην Ελλάδα δεν είναι το ίδιο με το άσυλο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ευρώπης και αλλού. Έχει ζυμωθεί με τους αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια και αποτελεί κοινωνικό κεκτημένο των μη προνομιούχων και των ταξικά αδυνάτων. Έτσι λοιπόν η επέμβαση των κατασταλτικών δυνάμεων κατά πολλούς θεωρείται αδικαιολόγητη ενέργεια και ταυτοχρόνως πλήρως δικαιολογημένη εάν το ζητούμενο είναι η επιβεβαίωση της δύναμης επιβολής του κράτους.

Το αδιανόητο είναι όταν γίνεται με Αριστερή κυβέρνηση η οποία υπερασπίζονταν πάντα με τον τρόπο της αντίστοιχες ενέργειες (και τις μαθητικές καταλήψεις και αντίστοιχες ενέργειες μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου) σε συνάφεια με τις αριστερές ιδέες της ελεύθερης έκφρασης, της αυτοδιάθεσης, της κινηματικής δράσης και της αλληλεγγύης προς τον ταξικά και κοινωνικά αδύναμο.  

Κι όμως, κατά βάθος το αδιανόητο αυτό, είναι εύλογο. Η διήκουσα γραμμή της εξουσίας δεν μπορεί να διαρραγεί χωρίς σύγκρουση. Δυσαρεστεί όμως γιατί επιβεβαιώνει τις προβλέψεις για μια Αριστερά που αδυνατεί να εφαρμόσει τις ριζοσπαστικές ιδέες που πρεσβεύει και παρασύρεται σε μια παθητική διαχείριση η οποία συμπεριλαμβάνει την ικανοποίηση συντηρητικών φωνών (ή μάλλον κραυγών) και έτσι μετατοπίζεται ραγδαία προς τα δεξιά, προς τον χώρο της εξουσιαστικής συναίνεσης αλλοιώνοντας τα ίδια της τα ιδεώδη.

Οι καταληψίες της πρυτανείας αντιθέτως, ενάντια στον κυρίαρχο λόγο, υπερασπίστηκαν τα δικά τους ιδεώδη αρνούμενοι να αποφύγουν το τίμημα, υπερτονίζοντας έτσι την τραγική και απαράδεκτη συνθήκη των φυλακών που κάποιοι, στην δική τους άλογη-λογική, θεωρούν φυσιολογική. 

  Ν.Μιτζάλης, δρ.ΕΜΠ

[1] M.Heidegger, Parmenide, Milano 1999, σσ.109-110.
[2] G.Colli, La ragione errabonda, Milano 1982
[3] Φ.Νίτσε, Τα κείμενα της νεότητας, Πανοπτικόν, 2014, σσ.142, 161.

από @αλληλεγγυη 22/04/2015 10:07 μμ.


Το προβλημα ειναι το θολο πολιτικο πεδιο που φαινεται οτι υπαρχει στο δακ κι οχι ο συντροφος μαζιωτης κ οι αληθειες που γραφει.Εμενα δεν με ενδιαφερουν οι πορτοκαλαδες του δακ(δικαιωμα τους εφοσον δεν το εκαναν κρυφα αλλα το ειχαν πει στο μαζιωτη εξαρχης).Αυτο που οφειλει το δακ ειναι να τοποθετηθει για τις συναντησεις των γονιων κ των δικηγορων τους με τον παρασκευοπουλο που ηταν αγνωστο σε ολους εμας που τρεχαμε στις συνελευσεις..

από G 23/04/2015 11:31 πμ.


Επειδή λέγετε ότι “τα γραπτά μένουν” στην πρώτη μου τοποθέτηση εδώ: “Γιατί ρε Νίκο;

1562104” λόγο της στεναχώριας (όπως και τα ορθογραφικά μου λάθη) παρέλειψα να πω εκεί που αναφέρω τα περί μπάσκετ αυτό δεν το ανάφερα για να μηδενίσω τον αγώνα του Μαζιώτη, ο Νίκος έχει κάνει πολύ σκληρές απεργίες πείνας και φυσικά έχει τύχη μεγάλης αλληλεγγύης από τον χώρο.

Υγ. Αν θέλει η σο ας βάλει αυτά με τα μπολτ σαν υστερόγραφο στην πρώτη μου παρέμβαση, δεν θα απαντήσω για τους λόγους που εξηγώ εδώ: “Μετά από αυτό 1562224 “ έπρεπε όμως να προβώ σε αυτή την διευκρίνηση για να μην αδικήσω τον Νίκο.

 

από @ρκετά 23/04/2015 3:23 μμ.


Το πρόβλημα δεν είναι ο εγωκεντρισμός του Μαζιώτη που θίχτηκε επειδή το ΔΑΚ συνέχισε την απεργία πείνας ενώ αυτός σταμάτησε λέγοντας ότι η απεργία έληξε! Όχι, το προβλημα λέει ο άλλος ειναι το θολό πολιτικό πεδίο που φαινεται οτι υπαρχει στο δακ...

Και φτάνει ο θιγμένος εγωκεντρισμός μέχρι την απονοηματοδότηση της ίδιας της απεργίας και την απαξίωση των απεργών που τόλμησαν να συνεχίσουν με βλακείες για χυμούς, 'αυταπάτες' για το σύριζα κλπ. Κι αφού τα γραφει καλά καλά κι εκτίθεται πρωτα από όλους ο ίδιος κάνοντας το ίδιο που είχε κανει ο Γ.Τ. στον απεργό πείνας Σακκά γράφει τώρα ο άλλος "δικαιωμα τους δεν το εκαναν κρυφα αλλα το ειχαν πει στο μαζιωτη εξαρχης"! Ε βέβαια, είναι προφανές πως ό,τι δεν λέγεται και δεν εξηγείται στο Μαζιώτη γίνεται κρυφά. Και ό,τι γίνεται πέρα από αυτόν όπως η συνεχιση της απεργίας από το ΔΑΚ πρέπει να υποστεί τη δίκαιη οργή του! 

Όσο για τον άλλον που θέλει να συνετίσει κι από πανω το ΔΑΚ κι αφού πρώτα τούς απαξιώνει τούς γραφει μετά πονηρά  "να σταματήσουν να δίνουν πάτημα σε όσους βρίσκονται από άποψη απέναντι στην πρακτική του ένοπλου αγώνα" είναι για γέλια. Η ατζέντα της απεργίας ήταν τα αιτήματα της και όχι η όποια ένοπλη πρακτική. Δεν ήταν αυτό το διακύβευμα εκτός αν στα πίσω πίσω αυτό ήταν και δεν το είπατε στο ΔΑΚ και στους υπόλοιπους.

Άλλωστε, λόγω του ποιοί απεργούσαν στις φυλακές, όσοι από άποψη είναι απέναντι στις ένοπλες πρακτικές δεν ασχολήθηκαν με την απεργία πείνας ή ψευτοασχολήθηκαν για τα μάτια του κόσμου. Μέχρι για το σπουδαστικό δικαίωμα και τα βραχιόλια ήταν...

Οπότε δεν χρειάζονταν κανένα πάτημα από το ΔΑΚ και δεν τους έδωσε δικαίωμα γιατί μεχρι τέλους πάλεψε για την ατζέντα της απεργίας που είναι ατζέντα συνολικά του κινήματος πετυχαίνοντας αρκετά.

Το πάτημα για όλους όσους, φίλους και εχθρους, στραβωσαν με αυτή την απεργία πείνας το έδωσε ο Μαζιώτης κατηγορώντας τους πάντες κατα τη διάρκεια της απεργίας, σταματώντας την απότομα κι απροειδοποίητα εκεί που μίλαγε για κλιμάκωση και απαξιώντας τους απεργούς πείνας και την απεργία που συνεχίσθηκε χωρίς αυτόν.

Το πρόβλημα είναι ο θιγμένος εγωκεντρισμός, η εργαλειακή αντίληψη για τους άλλους απεργούς και αλληλέγγυους, που μαλλον δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και η εκδικητική διάθεση απαξίωξής τους που καταλήγει σε αυτοαπαξίωση, σε απαξίωση του των απεργών και του αγώνα και σε πατήματα σε αυτούς που γύρισαν την πλατη στην απεργία και τους εχθρούς, Πανούσηδες και παπαγαλάκια, που την πολέμησαν.

από Ψυχραιμος 23/04/2015 6:15 μμ.


ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ 

 

Θεωρω οτι η ανακοινωση της ιατρου κυριας Λινας Βεργοπουλου απαντα σε πολλα απο τα ερωτηματα που εθεσα στο 1562210 σχολιο μου πολυ εντιμα και με ευθυτητα. Φαινεται ετσι οτι οσοι δεν γνωριζουμε λεπτομερειες σε σχεση με την απεργια πεινας ισως να εχουμε περισσοτερη υπομονη και να μην ειμαστε συνεχως καχυποπτοι    ειδικα σε τοσο κρισιμα θεματα. 

Επομενως θεωρω οτι οι προβληματισμοι που εθεσα καλυφθηκαν επαρκως σε σχεση με το τι φαινοταν στα ιατρικα ανακοινωθεντα. Παρολα αυτα συνεχιζω να πιστευω οτι το ΔΑΚ βιαστηκε να καυηγορησει το Μαζιωτη για παραιτηση, ο Μαζιωτης βιαστηκε να κατηγορησει το ΔΑΚ για τους χυμους (αν και υποχρεωθηκε λογω  της εμμεσης καταγγελιας του ΔΑΚ) οι υποστηριχτες των μεν και των δε βιαζονται να αλληλοφαγωθουν στα σχολια και στα πηγαδακια και γενικα δε βλεπω κανενος ειδους ψυχραιμια απο κανεναν. Επιμενω πως ετσι απαξιωνεται συνολικα η απεργια πεινας , η αμεση δραση ειτε αφορα απαλλοτροιωσεις ειτε ανταρτικο και οι ιδιοι οι πολιτικοι κρατουμενοι. Ο χωρος και το κινημα θα βουλιαξουν ετσι στη χειροτερη εσωστρεφεια ever. 

Ελπιζω να βγω λαθος. 

από @λληλέγγυος 23/04/2015 11:30 μμ.


Οι πολιτικοί κρατούμενοι δεν είναι Δαλάι Λάμα, είναι άνθρωποι από κρέας και οστά, αρωσταίνουν όταν κάνουν απεργία πείνας και κάνουν λάθη. Αλλωστε μιλάμε για απεργίες πείνας που αποφασίστηκαν σε διαφορετικές διαδικασίες, με διαφορετικά αιτήματα και με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η συμφωνία τους ήταν για αλληλοστήριξη και αυτό έγινε σεβαστό από τους αλληλέγγυους παρά τις χαώδεις πολιτικές τους διαφορές.

Οπως ξέρουμε πολύ καλά στα κινήματα, η εμπιστοσύνη κερδίζεται με τη διαρκή ζύμωση μέσα σε κοινούς αγώνες. Αντί λοιπόν αυτή η απεργία πείνας να αφήσει σαν παρακαταθήκη την αλληλοφαγωμάρα μεταξύ των συντρόφων, ας αφήσει το γεγονός ότι υπάχουν λόγοι να κρατήσουμε διαύλους επικοινωνίας μεταξύ μας σε σταθερή βάση. Τόσο μεταξύ των πολιτικών κρατουμένων όσο και μεταξύ αυτών και των αλληλέγγυων.

Θα μπορούσαν δηλαδή να δημιουργήσουν πάνω στις συμφωνίες τους ένα ευρύτερο δίκτυο πολιτικών κρατουμένων όπου θα εντείνει τον αγώνα μέσα από τα κελιά κινητοποιώντας το ανάλογο αυτόνομο και αυτοτελές κίνημα αλληλεγγύης.

Ξέρω ότι πολλοί μπορεί να διαβάσουν το σχόλιο με κάποιο τρόπο και να το σκεφτούν.

Οσο για τα κοράκια που μυρίστηκαν φαγωμάρα κι έσπευσαν να τροφοδοτήσουν, ξυδάκι.

από Καποιος 24/04/2015 9:51 πμ.


Ηταν ωρα, επιτελους να εκφραστουν και οι πιο ψυχραιμες αποψεις οπως αυτες των τελευταιων σχολιαστων.Οχι οτι οι υπολοιπες αποψεις δεν εχουν την αξια τους και την σημασια τους. Ακομα και αυτων, που αδικωντας τον ιδιο τον εαυτο τους πρωτιστως, επιχειρησαν να μειωσουν ειτε τον Μαζιωτη ειτε τον Μεριζιωτη.

Επαναστατες σαν και αυτους, που τοποθετουνται παντα με τολμη επωνυμα και δημοσια, που εχουν αφιερωθει στην αναρχια , που εχουν ξεγραψει προσωπικες αναγκες και ζωες και που δεν στηριζονται σε κανενος ειδους καβαντζες, τους σεβομαστε τουλαχιστον γιαυτους ακριβως τους λογους, οχι γιατι αποτελουν ιερες αγελαδες η εχουν το αλαθητο.

Σκεφτηκες αραγες, εσυ ο ευκολος στους χαρακτηρισμους, τι ειναι αυτο που τους εχει μεινει?

Η τιμη και η υποληψη, μονο αυτο εχουν και γιαυτο η ευθιξια που και οι δυο επιδειξαν, δεν ειναι εγωκεντρισμος αλλα αυτοσεβασμος

Για τον Νικο, που η ζωη του ηταν και θαναι μια ατελειωτη ομηρια ειτε εγκλειστος ειτε κυνηγημενος, με την γυναικα του και το παιδι του επισης κυνηγημενους, τι ειναι αυτο που τον κραταει ορθιο?

Οποιος δεν εχει χασει ποτε την ελευθερια του δεν προκειται να καταλαβει.

Δεν μπορεις να αισθανθεις, αν δεν εισαι πατερας, ουτε κατα διανοια τι σημαινει απελπισια να μην μπορεις να προστατεψεις, να μεγαλωσεις να ζησεις το τριχρονο παιδι σου, ποσο μαλλον να του προσφερεις μια καλυτερη ζωη  απο το να μεγαλωνει και αυτο , ειτε μεσα σε ενα μπουντρουμι ειτε επισης κυνηγημενο.

Απελπισια, στο μεγιστο που δεν θα αισθανθεις ποτε εσυ (και δε στο ευχομαι) και απο που να αντλησει δυναμη και ελπιδα, απο τους αλληλεγγυους και τους συντροφους ?Διαβασε τους σε αυτο το νημα και πες μου εσυ.

Μπορει να εχει εμπιστοσυνη στους εγκλειστους συντροφους οταν απο καποιους εισπραττει υπαινιγμους και διαπιστωνει αυτα που κατεγγειλε?

Σκεψου αυτο που λεω, σκεψου τι του εχει μεινει και πες μου ακομα και τι σου εχει μεινει εσενα απο ολη αυτη τη ιστορια.

Απο τη μερια μου,ουτε τα αιτηματα ουτε ο αγωνας ουτε οι σχεσεις , τιποτα απο ολα αυτα.

Τα λογια, μοναχα, μιας γενναιας μανας, της Αθηνας Τσακαλου

« ...γιατι πιστευω οτι η ομορφια του ανθρωπου ειναι να κανει τα παντα για τον αλλο ανθρωπο.Δεν μπορω να νιωσω καμια χαρα για την δικη μου αποφυλακιση οσο συνεχιζεται η αδικη και εκδικητικη προφυλακιση της Ευης...»

Ποιοι μηδενιστες και ποιοι κοινωνικοι, ποιοι ενοπλοι και ποιοι αοπλοι, ποιοι αναρχικοι οταν αυτη η γυναικα με δυο λογια και με τη σταση της ειπε ολα οσα εμεις δεν εχουμε ακομα....


Mια άλλη γυναίκα, μάνα και γιατρός των απεργών πείνας, η Λ. Βεργοπούλου, έδωσε επιστημονικά και όχι μόνο, τις απαντήσεις στις κατηγορίες του Νίκου Μ. ενώ αρκετοί  απεργοί παραμένουν ακόμα στα νοσοκομεία. Και επειδή τιμή και υπόληψη έχουν όλοι οι αγωνιστές κι όχι μόνο μερικοί, οι απεργοί του ΔΑΚ είχαν ενημερώσει εξαρχής ότι μπορούν να κρατήσουν απεργία πείνας μέχρι και 60 ημερών. Ο Νίκος Μ. σταματώντας τη δική του απεργία γύρω στις 35 μέρες διακήρυξε και το τέλος του αγώνα ενώ αυτοί συνέχιζαν. Λάθος του και σ΄αυτό απάντησαν οι ΔΑΚ. Και η αναφορά του σε απεργίες στο εξωτερικό άστοχη. Στην Ισπανία και τη Γαλλία καταγράφονται απεργίες ποινικών και πολιτικών που έφθασαν τις 80-90 μέρες ακόμα και 100 μέχρι την αναγκαστική σίτιση. Ένα σχετικό γκουγκλάρισμα αρκεί. Στην Ελλάδα αντιρρησίας συνείδησης απεργός πείνας εφθασε τις 110. Στην Τουρκία απεργίες πείνας θανάτου φθάνουν μέχρι και 140-150 μέρες. Την μορφή τους επιλέγουν οι ίδιοι οι απεργοί και αυτό είναι σεβαστό. 

από @μνημη 24/04/2015 10:19 μμ.


Επειδηυπαρχει μνημη ο μαζιωτης και η σταση του αποτελει οροσημο στην εξελιξη του αναρχικου κινηματος.Η  κριτικη του στο ΔΑΚ ειναι απολυτα ευστοχη και αναγκαια για την διατηρηση της απεργιας πεινας ως αιχμηρο εργαλειο πιεσης στο κρατος κι οχι ως φαρσα απεναντι ακομα κ στους αλληλργγυους.Αληθεια ποιοι απο τους αλληλεγγυους ηξεραν για την συναντηση με τον υπουργο δικαιοσυνης που εγινε πριν καν την εναρξη της απεργιας;;;

από @ 25/04/2015 1:40 μμ.


προς:  Σεβασμό σε όλους τους απεργούς πείνας

Υπάρχουν θέματα και για την κυρία Λίνα που περιγράφονται εδω:

"Οι σχολιαστές ας είναι πιο προσεχτικοί και ακριβείς στις ερμηνείες και στις παρατηρήσεις τους επί ιατρικών θεμάτων και δεδομένων, καθότι τα σχόλιά τους δύνανται να αποτελέσουν - εκτός από πολιτική προβοκάτσια -προσβολή και συκοφάντηση της υπογράφουσας γιατρού, γεγονός που ξεπερνά την έκφραση πολιτικών απόψεων και κριτικής ιδεολογικού περιεχομένου."

Δηλαδή στην ουσία μας λέει ότι να υποκύψουμε στην αυθεντία του (της) γιατρού σε αυτή την περίπτωση.

Αν και δεν αμφισβητει κανείς την καλή της πρόθεση πιστεύω, ότι ο τρόπος που χειρίζονται οι απεργίες πείνας μπορεί να βελτιωθεί, τόσο από πλευράς ιατρικής επικοινωνίας, μεθοδολογίας κοκ ώστε να υπάρξουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Αυτό φυσικά και μπορεί να συζητηθεί μεταξύ των ιατρών εφόσον υπάρξει ανοικτό κάλεσμα. Αλήθεια γιατί δεν καλέσθηκε σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός η πρωτοβουλία υγιειονομικών που είχε συσταθεί στην απεργία των 4500? Γιατί αφέθηκε το βάρος μόνο σε αυτή και άντε σε δυο τρεις επιλέκτικα, αντί να συσταθεί μια πιο ισχυρή κινηματική διαδικασία? Είναι δεδομένο ότι έχουμε κινηματικά αρκετούς γιατρούς, ψυχιάτρους, νοσηλευτές, κοκ που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά. Το ζήτημα είναι να μην δημιουργούνται ρόλοι και στην συνέχεια να κατασκευάζεται μια δημόσια εικόνα η οποία εγκαλεί τους διαφωνόυντες όπως το πιο πάνω απόσπασμα. Αν τέλος θεωρεί ότι την προσβάλουν η την προβοκάρουν ας μην ξανασχοληθεί,  διότι υπάρχει ως γνωστόν το δικαίωμα της κριτικής ακόμα και επί ιατρικών θεμάτων μιας και κανένας δεν έχει το αλάθητο, ούτε ο γιατρός, αλλά ούτε και θα γίνει θέσφατο ο ιατρικός λόγος, ειδικά δε αν δεν συνδεύεται από την αντίστοιχη πολιτικότητα. Προσωπικά θα ζητούσα όσους ιατρούς εμπλάκηκαν με τον έναν ή τνο άλλον τρόπο να καλέσουν σε μια συζήτηση για τα πεπραγμένα της απεργίας τους συναδέλφους τους και να δρομοληγήσουν τρόπους και μεθόδους ώστε τα πράγματα να είναι ακόμα καλύτερα στην επόμενη απεργία.     


να τελειώνουμε με την παιδική καταγγελία των 'αυθεντιών'. 

Ναι, σε ενα ιατρικό ζήτημα η γιατρός ξέρει και οι μη-γιατροί δεν ξέρουν. Πως να το κανουμε.

Είναι "εξουσιαστικό" αυτό? 

από σύντροφος 26/04/2015 1:44 μμ.


Και πως υποθέτέςι ότι αυτός που το γράφει είναι "παιδί" ή δεν ειναι γιατρός?  Το μόνο πάντως που μπορεί να καταλάβει κανείς από αυτή την συζήτηση είναι η Κολοτούμπα του Μεριζιώτη, ο οποίος δεν ανέβασε ποτέ την εν λόγω φωτογραφία, αλλά υπό το πρόσχημα της αναβάθμιση του Μαζιώτη σε διεθνή τρομοκράτη, βρήκε να ανασκευάσει προσχηματικά τα πράγματα, πάλι με έναν αλαζονικό τρόπο του στυλ "σου τράβηξα το αυτί" αλλά είμαι υπεράνω και συνεχίζω να συο κάνω αλληλεγγύη. Επίσης το "δεν απαντώ λόγο...." Είναι τουλάχιστον αστείο, μιας και "στην χιμαιρική αναρχία" απευθύνεται (δυστυχώς αυτή είναι η πιο μεγάλη τάση) αλλά και στο νετσαγεφισμό κοκ που ενυπάρχει στην νεοαναρχική υποκουλτούρα. Οπότε θα περίμενε κανείς ότι ένας που σέβεται τον εαυτό του δεν θα ασχολούταν με αυτόν το τρόπο προς κάτι που το αποχαιρέτησε ούτε θα διερεύγνείε τα ιμάτια του.    Προσωπικά για μένα και οι δυο στάσεις διακτέχονται από έναν ενδελεχή ηγεμονισμό για διαφορετικούς λόγους η κάθε μια, πράγμα πολύ προβληματικό που δείχνει την ένδεια του χώρου. Αυτόν τον πατερναλισμό πρέπει να ξεπεράσουμε αν θέλουμε να γίνουμε κοινωνικό κίνημα. Οπως επίσης και τον ματερναλισμό του ρόλου που διακατέχεται η ανακοίνωση της Λ.Β σχετικά με την απεργία πείνας. Τέλος να πω ότι στην ανακοίνωση της ΛΒ ο προσεκτικός αναγνώστης θα αντιληφθεί ότι υπάρχει μια αλλοιωμένη & διαστρεβλωμένη εξήγηση του ορισμού της WMA για την απεργία πείνας ώστε να δεχθεί την αιτίαση για τους χυμούς ως ισοδύναμα υγρά με εισαγωγικά που δεν κλέινουν πότε.... 

από Καποιος 27/04/2015 9:13 πμ.


Ευτυχως που υπογραφεις ως «συντροφος» , γιατι διαφορετικα θα ειχα την εντυπωση οτι το σχολιο σου  ειχε γραφτει απο καποιο αρθρογραφο αστικης φυλλαδας,ξερεις απο καποιον που η αντιληπτικοτητα του τον οδηγει σε συμπερασματα του ειδους οτι ο Μαζιωτης ειναι αρχηγος του επαναστατικου αγωνα και τα παρομοια.

Εβδομηντα χιλιαδες που φλερταραν με τις αναρχικες ιδεες , δεν θα επρεπε να περιμενει κανεις οτι θα καταφερναν να ξεπερασουν την επιρροη της κυριαρχης νοοτροπιας (βλεπε μικροαστιλα) και πολλοι απο τους «ενεργους» αναρχικους που την κουβαλανε εισαει αδυνατουν να καταλαβουν οτι οποιος ασκει κριτικη –που μπορει να ειναι φορτισμενη συναισθηματικα- δεν ειναι πατερναλιστης, οποιος εχει το θαρρος να εκφραζει την διαφορετικη του θεση δεν το κανει απο ηγεμονισμο, οτι αν καποιοι ξεχωριζουν λογω προσωπικοτητας , προσωπικης διαδρομης , στασης ζωης και ευσυνειδησιας δεν πρεπει να χλευαζονται για να εξασφαλιστουν συνθηκες δημιουργιας «κοινωνικου κινηματος» αλλα να αποτελεσουν παραδειγμα και κινητρο εμπνεοντας τους υπολοιπους σε συνεχη αυτοβελτιωση.Αυτοι που δεν το κανουν αυτο , συντελουν σε αυτο που εσυ ονομαζεις ενδεια του χωρου.

Μονο ενας τετοιος λοιπον θα μετεφραζε ως «κολοτουμπα» μια κριτικη ενος πραγματικου συντροφου προς εναν αλλο επισης πραγματικο που εκφραζει μεν την διαφωνια του αλλα και αναγνωριζει την αξια του και δηλωνει την αλληλεγγύη του.

Που αποτελει και τον ορισμο της αλληλεγγύης για τους αναρχικους, στην περιπτωση που σου διαφευγει.

Οπως σου διαφευγει οτι ο ορος του Μεριζιωτη «χιμαιρικη αναρχια» δεν χαρακτηριζει μια απο τις τασεις του χωρου –πλειοψηφικη για σενα-οπως και παλι κακως κατανοησες, αλλα ολοκληρο τον χωρο με την αδυναμια συννενοησης που επικρατει μεταξυ των τασεων του.

Ειπα να σε προλαβω οταν μιλουσα πιο πανω σε οποιον βιαζεται και με ευκολια εκτοξευει χαρακτηρισμους.

Και ελπιζω να γινεται αντιληπτο οτι αυτος ηταν ο σκοπος μου και οχι η ασεβεια στους απεργους πεινας , εννοειται οτι ολοι οι φυλακισμενοι απεργοι πεινας αξιζουν τον σεβασμο μας δεν διαφωνω με τον συντροφο πιο πανω.

από @ 05/10/2015 1:47 μμ.


Για την απρόκλητη επίθεση του Ν. Μαζιώτη στην αναρχική συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς»

 

Κάνοντας σε ανοιχτή διαδικασία συνέλευσης τον απολογισμό μας για την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων, τις κινήσεις αλληλεγγύης στην Αθήνα και ειδικότερα την κατάληψη της πρυτανείας, ενημερωθήκαμε για έναν απολογισμό του Ν. Μαζιώτη, στον οποίο συνεχίζοντας την επίθεσή του σε άλλους απεργούς πείνας συμπεριέλαβε σε αυτήν και αλληλέγγυους, κάνοντας προνομιακά μια ιδιαίτερη αναφορά στη συλλογικότητά μας γεμάτη από διάφορους χαρακτηρισμούς. Θα μπορούσαμε να αρκεστούμε στην προφορική απάντησή που δώσαμε αμέσως για αυτήν την επίθεση στη συνέλευση απολογισμού και να την προσπεράσουμε, όπως έχουμε κάνει και για άλλες ανοησίες, μη δίνοντας περισσότερη σημασία. Το φαινόμενο να τοποθετεί κανείς τον εαυτό του στο κέντρο του κόσμου μετρώντας τους πάντες και τα πάντα αναλόγως του αν και πώς εξυπηρετούν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις του, τις οποίες θεωρεί κεντρικής πολιτικής σημασίας υπεράνω όλων, είναι γνωστό. Ωστόσο, η υπομονή μας απέναντι στο φαινόμενο έχει αρχίσει να εξαντλείται και θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η συλλογικότητά μας δεν αποτελεί μέρος του πολιτικού σχεδιασμού οποιουδήποτε για να την εγκαλεί επειδή κινείται με τρόπο που δεν τον εξυπηρετεί και δεν είναι σάκος του μποξ για να βγάζει τον καημό του για όσα του φταίνε.

 

Την ανάλυσή μας για την πρόσφατη απεργία πείνας, την αξιολόγηση για τα ζητήματα που έθετε μέσα στην παρούσα πολιτική συγκυρία, το πλαίσιο της δικής μας κίνησης και τις προτεραιότητές μας σε σχέση με αυτήν την απεργία, τα θέσαμε με δημόσιο κείμενο εξαρχής και παραμείναμε συνεπείς σε ό,τι καταθέσαμε μέχρι τέλους. Το τι θα ήθελε ή θα περίμενε από εμάς ο οποιοσδήποτε με βάση τις δικές του επιδιώξεις, τις δικές του απευθύνσεις μέσα στο κίνημα και τα δικά του επίδικα από την απεργία και την αλληλεγγύη σε αυτήν, δεν ήμασταν σε θέση να το γνωρίζουμε και σε τελική ανάλυση δεν μας ενδιαφέρει και πολύ. Αυτό που μας απασχολεί είναι να ακολουθούμε αυτό που πιστεύουμε εμείς και δεν ασχολούμαστε με ό,τι θα ήθελε ή υπαγορεύει ο ένας ή ο άλλος. Η αλληλεγγύη μας έχει να κάνει με την υποστήριξη των αιτημάτων της απεργίας και όχι με την άκριτη αλληλεγγύη σε οποιαδήποτε οργάνωση και την ανάδειξη του ευρύτερου πολιτικού της λόγου, εφόσον μάλιστα διαφωνούμε με αυτόν. Και ειδικότερα σε ό,τι μας απωθεί αξιακά και ιδεολογικοπολιτικά, στηρίζουμε το αίτημα χωρίς αυτό να σημαίνει και την υποχρέωση να συμμετέχουμε και στην αναπαραγωγή του ευρύτερου λόγου μιας οργάνωσης, τον οποίο θεωρούμε αντικοινωνικό, αντικινηματικό και σε τελική ανάλυση αντιαναρχικό. Η ανάδειξη του λόγου μιας οργάνωσης είναι δικό της θέμα και όχι δικό μας, ειδικά όταν μας χωρίζει άβυσσος με αυτόν. Παραμένοντας συνεπείς στις θέσεις μας και τις προτεραιότητές μας, στηρίξαμε την απεργία και συμπράξαμε σε ό,τι τεμνόταν με το δικό μας πλαίσιο κίνησης για την επιτυχή έκβασή της.

 

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την κατάληψη της πρυτανείας, που αποτέλεσε το κεντρικότερο και σημαντικότερο εγχείρημα αλληλεγγύης στην Αθήνα, αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε όταν μας προτάθηκε, αφενός διότι είχε προηγηθεί το αρνητικό παράδειγμα της κατάληψης στη Νομική και δεν μας ήταν πολύ καθαρό πού θα μπορούσε να καταλήξει αυτό το νέο εγχείρημα, εφόσον εμπεριείχε κι αντιλήψεις που είχαν οδηγήσει στο χάλι της Νομικής, και αφετέρου διότι συμπεριλάμβανε εκ του πλαισίου της, μεταξύ άλλων, όπως επίσης έγινε και σε άλλα εγχειρήματα, την αναπαραγωγή και προβολή ενός μηδενιστικού-αντικοινωνικού λόγου.

 

Τώρα αν δεν καταλαβαίνει κάποιος ότι μπορούμε να στηρίζουμε ένα αίτημα χωρίς κατ' ανάγκην να είμαστε υποχρεωμένοι να προβάλλουμε και τα μανιφέστα της οργάνωσης που το θέτει, πρόβλημά του. Και το να καταφέρεται κανείς εναντίον μας, διότι δεν εννοούμε με τίποτα να προβάλλουμε κι έναν λόγο που θεωρούμε εχθρικό για το κίνημα στο οποίο εντάσσουμε τους εαυτούς μας και για την κοινωνία στην οποία απευθυνόμαστε, δεν αποτελεί για μας μομφή αλλά ακριβώς το αντίθετο.

 

Επιπλέον θα συρόμασταν όντως, αν -εξαιτίας της πεποίθησής μας ότι στη θέση της διωκόμενης οικογένειας ενός αγωνιζόμενου αλλά και στη δική του θέση ως απεργού πείνας, αύριο μπορεί να βρίσκονται η οικογένεια οποιουδήποτε και ο κάθε αγωνιζόμενος που βρίσκεται στη φυλακή-, καταλήγαμε να συνεισφέρουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα και στην προπαγάνδιση ενός αντικοινωνικού λόγου, με τον οποίο διαχωριζόμαστε αξιακά και ιδεολογικοπολιτικά και στρέφεται ευθέως εναντίον μας και ενάντια σε όσα παλεύουμε ως αναρχικοί κομμουνιστές.

 

Ωστόσο, παρά τη διαφωνία και την επιφύλαξή μας αντίστοιχα ως προς τα δυο σημεία που ήδη αναφέραμε σχετικά με την πρόταση να συμμετάσχουμε στην κατάληψη της πρυτανείας, από την πρώτη κιόλας στιγμή σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους καταληψίες απέναντι στις προσπάθειες περικύκλωσης και καταστολής του εγχειρήματος. Και το ίδιο πιθανότατα θα κάναμε και για τη Νομική, αν οι καταληψίες είχαν τη στοιχειώδη πολιτική δυνατότητα να σταθούν απέναντι στην καταστολή και να μην παραδώσουν την κατάληψη στο κράτος, αφού πρώτα την παρέδωσαν στην πλήρη ανυποληψία. Πέραν δε της στήριξης της πρυτανείας απέναντι στην επαπειλούμενη αρχικά καταστολή, σύντροφοί μας παρακολουθούσαν σταθερά τις συνελεύσεις της, λόγω της συμφωνίας μας σε πολλά σημεία της και του πολιτικού χαρακτήρα της ως κεντρικού σημείου αναφοράς του αγώνα αλληλεγγύης στην απεργία την οποία υποστηρίζαμε. Και επιπλέον, εφόσον τέμνονταν με το δικό μας πλαίσιο κίνησης, υποστηρίζαμε τα καλέσματά της πρυτανείας σε κινητοποιήσεις με δικά μας καλέσματα και τη συμμετοχή μας σε αυτές με διακριτά τα δικά μας πολιτικά χαρακτηριστικά. Και έτσι θα προχωρούσαμε μέχρι τέλους, συντονιζόμενοι με την κατάληψη της πρυτανείας αν δεν προέκυπτε, σε ένα κρίσιμο σημείο της στις 7 Απρίλη, ως αναγκαιότητα του αγώνα αλληλεγγύης η πιο ενεργή συμμετοχή μας σε αυτήν, ώστε να συνεισφέρουμε για να αποφευχθεί το πρόωρο τέλος της πριν λήξει η απεργία πείνας. Όταν ενημερωθήκαμε ότι είχε δρομολογηθεί η λήξη της κατάληψης, έσπευσαν σύντροφοί μας για να καταθέσουν υποστηρικτικά στη συνέλευσή της ένα πολιτικό σκεπτικό για τις δυνατότητές της ως κεντρικό σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης στην απεργία πείνας και για τα προβλήματα που δημιουργεί ως αγκάθι στους χειρισμούς του αντίπαλου στρατοπέδου. Και θα ήταν ξένο προς την πολιτική μας αντίληψη, το να θέσουμε οτιδήποτε στους καταληψίες της πρυτανείας χωρίς να θέσουμε και τους ίδιους τους εαυτούς μας μέσα σ' αυτό.

 

Κατόπιν διήμερης συζήτησης στην πρυτανεία και της ενημέρωσης από τους απεργούς πείνας του ΔΑΚ ότι -μετά την άρνηση του υπουργού δικαιοσύνης να συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο της προπαρασκευαστικής επιτροπής τις προτεινόμενες τροπολογίες για τον κουκουλονόμο και το DNA- θα συνεχίσουν μέχρι και την Παρασκευή μετά το Πάσχα, που θα ξανάνοιγε η Βουλή για να συζητηθεί εκ νέου και να ψηφιστεί ο νόμος, οι καταληψίες αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης και το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για τις μέρες του Πάσχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο υπουργός δημόσιας τάξης ανακοίνωνε ήδη στα ΜΜΕ την «αναμενόμενη» εντός ωρών λήξη της κατάληψης και έκτοτε ματαιοπονούσε περιμένοντας από μέρα σε μέρα.

 

Αναλογιζόμενοι αναδρομικά τη στάση του Μαζιώτη με βάση τόσο την επίθεση που εξαπέλυσε στους απεργούς του ΔΑΚ, ισχυριζόμενος ότι απαντά σε κάποιον υπαινιγμό τους όταν επιβεβαίωσαν με ανακοίνωσή τους τη συνέχιση της απεργίας, αλλά και την επίθεση που εξαπέλυσε κατόπιν στη συλλογικότητά μας και σε άλλους συντρόφους χωρίς να υπάρχει ούτε καν η πρόφαση κάποιου υπαινιγμού σε βάρος του, πρέπει να δούμε πού βρίσκεται πραγματικά το πρόβλημά του και τι εξηγεί το μένος του. Ο Μαζιώτης ανακοίνωσε το σταμάτημα της απεργίας του στις 5 Απριλίου. Τη δική τους απεργία πείνας είχαν σταματήσει στις 4 Απρίλη και τα μέλη των Πυρήνων μετά την ικανοποίηση του αιτήματός τους κι αφού ο απεργός πείνας Νικολόπουλος έφθασε στα όρια του θανάτου από ανακοπή. Ήδη είχαν σταματήσει ο Κουφοντίνας και ο Γουρνάς στις 27 Μαρτίου και την 1η Απριλίου αντίστοιχα, εξηγώντας τους λόγους τους χωρίς όμως να οριοθετήσουν και τη λήξη της απεργίας. Αντιθέτως, ο Μαζιώτης, με την ανακοίνωσή του για τους λόγους που σταματά, οριοθέτησε συνολικά την απεργία πείνας γράφοντας πως «ο αγώνας αυτός έκλεισε τον κύκλο του και εξάντλησε τη δυναμική του», ρίχνοντας έτσι αυλαία τέλους σε έναν αγώνα ο οποίος όμως συνεχιζόταν από άλλους 9 απεργούς πείνας! Κατά συνέπεια, προκύπτει και η δυσφορία του για αυτούς που συνέχισαν «εκτός γραμμής» την απεργία πείνας, μέχρι και την ψήφιση του επίμαχου νομοσχέδιου και των τροπολογιών του, και για αυτούς που τη στήριξαν μέχρι τέλους, ειδικά στην περίπτωση της κατειλημμένης πρυτανείας όπου προκλήθηκαν κεντρικής σημασίας γεγονότα. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι τόσο η μαζική απεργία πείνας για το ειδικό κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους όσο και η αλληλεγγύη δεν είναι κάποιου είδους τσιφλίκι, όπου η αρχή και το τέλος, τα πλαίσια και τα επίδικα, οι «καλοί» και οι «κακοί» απεργοί και αλληλέγγυοι ορίζονται κατά τη βούληση και τα σχήματα οποιασδήποτε ιδιοκτησιακής αντίληψης του αγώνα.

 

Η «αποκάλυψη» της ύπαρξης διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα σε διαφορετικά υποκείμενα του αγώνα δεν συνεισφέρει τίποτα καινούργιο γιατί είναι ήδη παγκοίνως γνωστή και η «ανακάλυψη» του Μαζιώτη ότι τόσο μεταξύ των πολιτικών κρατούμενων όσο και μεταξύ των αλληλέγγυων υπάρχουν περισσότερα του ενός πλαίσια και επίδικα δεν συνιστά βέβαια κάτι μεμπτό για όποιον έχει διαφορετικό πλαίσιο και επίδικο από το δικό του.

 

Σε ό,τι μας αφορά, θα πρέπει να θυμίσουμε ότι δεν είμαστε εμείς αυτοί που αναφώνησαν από χρόνια και σε όλους τους τόνους το «όλοι μαζί πέθανε», ξεκίνησαν τους αποκλεισμούς και προειδοποιούσαν τους διαφωνούντες να μην ασχολούνται με τις υποθέσεις τους. Από μέρους μας πάντως, κι επανερχόμενοι στο παρόν, δεν είδαμε καμία προοπτική σε μια πολιτικά αβάσιμη και χρηστική νεκρανάσταση του «όλοι μαζί» και δεν φανταστήκαμε ότι θα περίμενε κανείς στοιχειωδώς σοβαρός να συμμετέχουμε κι εμείς στην υποστήριξη και προπαγάνδιση αντικοινωνικών αντιλήψεων με τις οποίες έχουμε αποστασιοποιηθεί αμοιβαία από 10ετίας! Ούτε βέβαια πράξαμε όλα όσα πράξαμε μέσα σε αυτόν τον αγώνα, ενοποιημένοι μάλιστα με ένα «συνονθύλευμα» όπως γράφει ο Μαζιώτης, κινητοποιούμενοι εξαιτίας του διαχωρισμού μας με οποιονδήποτε. Αυτά είναι παιδιάστικα κι ανόητα σχήματα όποιου εμφορούμενου από εγωκεντρικές αντιλήψεις «πρωτοπορίας» θεωρεί ότι αποτελεί κάποιου είδους κεντρικό σημείο αναφοράς του αγώνα και φαντάζεται πως όλα σε τελική ανάλυση γίνονται είτε γι' αυτόν είτε εναντίον του.

 

Η κίνησή μας αποκτά το νόημά της μέσα στο φως του κατατεθειμένου δημόσια πολιτικού πλαισίου που την ορίζει, της απαρέγκλιτης συνέπειας στις γνωστές θέσεις μας και της μακρόχρονης στράτευσής μας μέσα στο αναρχικό κίνημα. Και οπωσδήποτε είναι ολοφάνερο στην περίπτωσή μας ότι δεν κινηθήκαμε καθόλου με βάση «προσωπικές» προτιμήσεις ή σχέσεις όπως συνηθίζεται στο «χώρο», γιατί απλούστατα δεν είχαμε καν τέτοιες, αλλά αποκλειστικά και μόνο με βάση τις πολιτικές αντιλήψεις μας γιατί το τι είναι θετικό για το κίνημα και τον ευρύτερο κοινωνικό-ταξικό αγώνα όπου εντάσσουμε τους εαυτούς μας...

Αλλά ενώ ο Μαζιώτης καταφέρεται κατά των διαχωρισμών, αναφερόμενος για την ακρίβεια στη διαρκή και ουσιώδη διάκριση μέσα στον αγώνα μεταξύ κοινωνικών-ταξικών προσεγγίσεων από τη μια και μηδενιστικών-αντικοινωνικών από την άλλη, είναι ο ίδιος που προωθεί κάποιους άλλους διαχωρισμούς, που επιφέρουν συρρίκνωση, ήττες και αδιέξοδα, με βάση ανούσιες κατηγοριοποιήσεις και δηλώσεις περί «αντιένοπλων» από τη μια και κατ' αναλογία «φιλοένοπλων» από την άλλη. Σε ό,τι μας αφορά πάντως, οι διαχωρισμοί του δεν μας ενδιαφέρουν και ζητούμενο για εμάς είναι να συνεισφέρουμε σ' ένα αυτοτελές μέσα στην πολυμορφία του αναρχικό κίνημα, με συστατικό του στοιχείο μεταξύ άλλων μια αμφίδρομη σχέση αλληλεγγύης με τους φυλακισμένους αγωνιστές και όχι σ’ ένα μονοδιάστατο «κίνημα αλληλεγγύης», ετεροκαθοριζόμενο από τα κελεύσματα και τις υπαγορεύσεις κάποιας «ένοπλης πρωτοπορίας».

 

Όσο για την έννοια του «συνονθυλεύματος» που χρησιμοποιεί ο Μαζιώτης για τους καταληψίες της πρυτανείας, θα πρέπει να πούμε ότι δεν αντιληφθήκαμε να άλλαξε και πολύ η σύνθεσή της μετά τη λήξη της απεργίας από μέρους του. Αυτοί που ήταν πριν, όταν απευθυνόταν ο ίδιος στη συνέλευση της κατάληψης, αυτοί με μερικές προσθαφαιρέσεις ήταν και μετά. Και σε τελική ανάλυση αυτό που αποκαλεί «συνονθύλευμα» δεν είναι κάτι διαφορετικό από την ίδια τη Συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας, μέσα από την οποία ξεκίνησε η κατάληψη. Εκτός αν υποθέσουμε ότι μόνο ένα μέρος της κατάληψης της Πρυτανείας ήταν κατά τον Μαζιώτη ένα «συνονθύλευμα» ("εναλλακτικών καταληψιών, αντιένοπλων, «σοβαρών» αναρχικών ή νεοκομμουνιστών - πρώην χαοτικών μηδενιστών"!), οπότε προκύπτει και το ερώτημα: οι υπόλοιποι τι άλλο ήταν δηλαδή;

 

Και να σημειώσουμε ότι αναφέρεται εκ των υστέρων με αυτόν τον απαξιωτικό τρόπο για τα υποκείμενα του αγώνα επειδή ακριβώς δεν λειτούργησαν έτσι, δηλαδή σαν ένα χειραγωγούμενο συνονθύλευμα με χρηστική αξία, αλλά επέδειξαν δική τους πολιτική υπόσταση, βούληση και κατευθύνσεις μέσα στον αγώνα.

 

Χρησιμοποιώντας μια από τις προσεγγίσεις μας για το ζήτημα της αλληλεγγύης, ο Μαζιώτης μας πετάει κι ένα ερώτημα - «η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ή το κόλπο μας;» - το οποίο απευθύναμε εμείς το 1996-97, για την υπόθεση του Χρ. Μαρίνου σε κάτι αριστερούς και άλλους τύπους που προσπάθησαν τότε να συγκαλύψουν απαράδεκτες καταστάσεις. Επειδή λοιπόν στην περίπτωσή μας συνηθίζουμε να πράττουμε βάσει των ξεκάθαρων και κατατεθειμένων θέσεων μας, είμαστε υποχρεωμένοι να του επιστρέψουμε τη μομφή «η αλληλεγγύη είναι το κόλπο μας», γιατί δεν είμαστε εμείς που αντιμετωπίσαμε εργαλειακά την απεργία πείνας, τους απεργούς, τα αιτήματα, τους αλληλέγγυους και τις κινήσεις τους, για να αρχίσουμε μετά να τα απαξιώνουμε δυσαρεστημένοι κι οργισμένοι από την τροπή των πραγμάτων.

 

Επιπλέον, πράγμα που είναι μάλλον αστείο από ιστορικής άποψης όταν μιλάει ο Μαζιώτης για εμάς, δεν διστάζει να βάλει σε εισαγωγικά την αλληλεγγύη μας, προφανώς γιατί δεν βρίσκεται εντός της πολιτικής γραμμής του, και μας αναφέρει μάλιστα σαν «αισχρά μειοψηφία»! Ως προς τι αλήθεια αισχρά μειοψηφία, ως προς το δικό του πλειοψηφικό ρεύμα;

 

Παρεμπιπτόντως, εμείς που καταγγελλόμαστε από τον Μαζιώτη σαν ψευτοαλληλέγγυοι, προφανώς γιατί σπεύσαμε στην κατάληψη για να τη στηρίξουμε στην πιο κρίσιμη στιγμή της χωρίς να λάβουμε υπόψη μας τη γραμμή του, μετρήσαμε 7 συλληφθέντες στην πρυτανεία καθώς και τρεις προσαχθέντες για δυο εκ των οποίων ανοίχτηκε δικογραφία για παραβίαση περιοριστικών όρων. Οπότε προκύπτει και το ερώτημα, κάτι υποστηρικτές του Μαζιώτη που είναι αλληλέγγυοι χωρίς εισαγωγικά και δεν κάνουν διαχωρισμούς, πού πήγαν και εξαφανίστηκαν μετά τη λήξη της απεργίας από μέρους του;

 

Σε ό,τι αφορά πάντως την απόφαση της συνέχισης της κατάληψης, αυτή δεν ήταν πλειοψηφική ή μειοψηφική αλλά ομόφωνη και δεν θυμόμαστε κανένα να λέει το ελάχιστο από όσα ισχυρίζεται ο Μαζιώτης σήμερα. Αν όντως υπήρχε μια πλειοψηφία που συμμεριζόταν ό,τι ο ίδιος θα ήθελε, δηλαδή το τέλος της κατάληψης και τους χαρακτηρισμούς του απλώς θα αποχωρούσαμε, αποφεύγοντας στο κάτω-κάτω το χρόνο, τον κόπο και το κόστος που σήμαινε η συμμετοχή μας σε αυτήν. Η κατάληψη θα έληγε βγάζοντας την κυβέρνηση από τη δυσχερή θέση της και οι απεργοί πείνας του ΔΑΚ θα αφήνονταν μόνοι τους μέσα στη σιωπή, με κάποιες σποραδικές ίσως και μικρής εμβέλειας κινήσεις αλληλεγγύης. Τυχόν δε λήξη κι από μέρους τους της απεργίας, θα σήμαινε πραγματικά την εγκατάλειψη του αγώνα στις «καλές προθέσεις» της αριστερής κυβερνητικής διαχείρισης του κράτους, δηλαδή την ανάθεση και τις αυταπάτες, την απρόσκοπτη υπαναχώρησή της σε ό, τι αφορά το επίμαχο νομοσχέδιο σε όποια σημεία ήθελε ή της ζητούσαν οι πολιτικοί συνομιλητές της και τη διευκόλυνση των αφομοιωτικών και χειραγωγικών ελιγμών της απέναντι στο κίνημα και την κοινωνία, παρουσιάζοντας το όποιο αποτέλεσμα σαν παραχώρηση.

 

Μιλώντας δε για το χαρακτήρα της κατάληψης στην πρυτανεία, κι αφού δεν θα έπρεπε να συνεχίσουν μετά από τον Μαζιώτη οι απεργοί πείνας του ΔΑΚ διότι δεν κατάφεραν λέει και τίποτα περισσότερο από αυτόν(!), άρα δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν η κατάληψη, δεν καταλαβαίνουμε τι νόημα έχει να γράφει ότι ήταν «εσωστρεφής» και ότι δεν πρόσφερε απολύτως τίποτα στους απεργούς πείνας! Για αυτό μάλιστα το ζήτημα, καταλληλότεροι να μιλήσουν είναι οι ίδιοι οι απεργοί και θα προτιμήσουμε να εμπιστευτούμε την κρίση αυτών που αγωνίζονταν ως αιχμή του κινήματος για όλους όσοι βάλλονται και στοχεύονται από το ειδικό νομικό κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους. Και οπωσδήποτε η γνώμη του απεργού που μιλούσε εκ μέρους του ΔΑΚ στη συνέλευση ήταν σίγουρα διαφορετική από αυτή του Μαζιώτη για τη χρησιμότητα και τη συμβολή της κατάληψης στον αγώνα τους.

 

Ας δούμε όμως και τα περί της δήθεν εσωστρέφειας: Καταρχάς δεν είμαστε εμείς που επιλέξαμε το χρόνο έναρξης της απεργίας πείνας άρα δεν είμαστε κι υπεύθυνοι για τη σύμπτωσή της με τη μεγάλη βδομάδα και το Πάσχα κι εκείνο που ήμασταν υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε με τους συντρόφους στην Πρυτανεία, ήταν ο αγώνας αλληλεγγύης μέσα σε εκείνες τις «νεκρές» μέρες. Με ένα καθημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων για ζητήματα στην Ελλάδα (όπως στη Χαλκιδική) αλλά και την Τουρκία, άμεσα σχετιζόμενα με τα αιτήματα της απεργίας (ειδικές φυλακές, τρομονόμοι, κουκουλονόμος, DNA), η κατάληψη όχι μόνο κράτησε τις δυνάμεις της αλλά και τις αύξησε μέσα στο Πάσχα. Για αυτό άλλωστε, εξαιτίας αυτών των εκδηλώσεων και των κινήσεων με αφετηρία την κατάληψη (όπως η συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή του Πάσχα έξω από τις φυλακές και το νοσοκομείο της Νίκαιας όπου βρίσκονταν απεργοί πείνας), άρχισε αμέσως μετά ο αστυνομικός κλοιός προκειμένου να παρεμποδίσει ή να καταστείλει τη συνέχειά τους. Και δεν υπήρξε καθόλου αδιαφορία για τους 9 συλληφθέντες στο Πολυτεχνείο που τους φόρτωσαν μεταξύ άλλων τον κουκουλονόμο. Αντιθέτως, ήταν ένας από τους λόγους που εκτέθηκαν για τη συνέχιση της κατάληψης το γεγονός ότι την ίδια ώρα που παλευόταν η κατάργηση του κουκουλονόμου αυτός εξακολουθούσε να χρησιμοποιείται πάνω σε συλληφθέντες. Ωστόσο, η προγραμματισμένη εκδήλωση από εκείνους που αρνήθηκαν τη συμμόρφωση με τους περιοριστικούς όρους που τους έχουν επιβληθεί με βάση τον κουκουλονόμο, της οποίας μέρος ήταν και η συνεχιζόμενη χρησιμοποίησή του πάνω στους συλληφθέντες, δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί διότι η πρυτανεία ήταν αποκλεισμένη από τους μπάτσους. Και πάνω σε αυτό ακριβώς το ζήτημα, θα σημειώσουμε την αποσιώπηση εκ μέρους του Μαζιώτη της κίνησης πολιτικής ανυπακοής που έκαναν σύντροφοι και συντρόφισσες κατηγορούμενοι με τον κουκουλονόμο, κατά τη διάρκεια της απεργίας και σε αλληλεγγύη με αυτήν, δημοσιοποιώντας την απόφασή τους να πάψουν να δίνουν παρών στα αστυνομικά τμήματα.

 

Αλλά και η μοτοπορεία που αναφέρει ο Μαζιώτης ότι δεν έγινε, δεν ακυρώθηκε από μόνη της, όπως ισχυρίζεται. Καταρχάς να πούμε ότι αν η ακύρωση της πορείας συνιστά δείγμα εσωστρέφειας τότε το κάλεσμά της μοτοπορείας αποτελεί δείγμα για το ακριβώς αντίθετο. Και να θυμίσουμε ότι την μοτοπορεία εκείνο που την ακύρωσε δεν ήταν η υποτιθέμενη εσωστρέφεια, αλλά ο κλοιός ενός στρατού από δυνάμεις ΜΑΤ και Δέλτα γύρω από τα Προπύλαια. Με απλά λόγια, ο ασφυκτικός αστυνομικός κλοιός πέριξ της πρυτανείας και οι συνέπειές του δεν αποτελούν σοβαρό επιχείρημα περί «εσωστρέφειας» της κατάληψης. Αντιθέτως, θα ήταν εσωστρεφής η κατάληψη της πρυτανείας, αν μπορούσε κιόλας να σταθεί, στο βαθμό που θα αυτοπεριοριζόταν πολιτικά με βάση τις κατηγοριοποιήσεις, τους διαχωρισμούς και τους αποκλεισμούς του Μαζιώτη.

 

Η κατειλημμένη πρυτανεία κινούνταν καθημερινά, με βάση έναν προγραμματισμό εκδηλώσεων και κινήσεων που σχεδίασε η συνέλευσή της για πριν και μετά το Πάσχα και βρέθηκε να αντιμετωπίζει, αφού υπέστη μια άνευ προηγουμένου συκοφαντική εκστρατεία (περί ναρκωτικών κλπ) από το σύνολο των ΜΜΕ που ευθυγραμμίζονταν με την καταστολή, έναν αστυνομικό κλοιό με συλλήψεις και προσαγωγές στον περιβάλλοντα χώρο, που έγινε σύντομα ολοκληρωτικός αποκλεισμός. Αναπόφευκτα, ο αποκλεισμός περιόρισε ασφυκτικά τις δυνατότητές της και ανέστειλε πολλά από τον προγραμματισμό της. Την στιγμή μάλιστα που επιβλήθηκε ο πλήρης αποκλεισμός, μέσα στην Πρυτανεία υπήρχε μια 15μελής περιφρούρηση και όλοι οι υπόλοιποι καταληψίες αποκλείστηκαν έξω από αυτήν. Ας σημειωθούν όμως ως σημαντικά γεγονότα από μέρους τους, η μαχητική απόπειρα για τη διάσπαση του αστυνομικού κλοιού στα Προπύλαια και η πραγματοποίηση της απόφασης για συμμετοχή της κατάληψης με μπλοκ στην πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής.

 

Ο αποκλεισμός της κατάληψης έγινε ακριβώς για να πάψει να είναι προσβάσιμη, να σταματήσει κάθε δραστηριότητά της, να απομονώσει και να εξουθενώσει τους πολιορκημένους καταληψίες αναγκάζοντάς τους σε αποχώρηση. Καθόλου τυχαία, κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού προτάθηκε στους καταληψίες από τις πρυτανικές αρχές η οικειοθελής κι ασφαλής αποχώρηση από την πλαϊνή πόρτα, με ταυτόχρονη απόσυρση των μπάτσων. Χάρη όμως στα πολιτικά χαρακτηριστικά της, στην απαράβατη απόφασή της να στηρίξει μέχρι τέλους την απεργία, στην αλληλεγγύη και τη διαρκή τροφοδοσία της από συντρόφους με τα αναγκαία, η κατάληψη ως διαρκές πολιτικό γεγονός στο κέντρο της Αθήνας άντεξε, εκθέτοντας καθημερινά και φέρνοντας σε όλο και πιο δύσκολη θέση την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της. Και όταν καλέστηκε από τους συντρόφους μέσα κι έξω από την Πρυτανεία συγκέντρωση στα Προπύλαια ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή, την Παρασκευή 17 Απρίλη, το ίδιο πρωί έγινε και η εισβολή της αστυνομίας αφού είχε αποτύχει κάθε προσπάθεια να καταβληθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση της εισβολής οι καταληψίες καλέστηκαν για μια ακόμη φορά να βγουν από μόνοι τους γιατί, όπως είπε ο αντιπρύτανης για να τους εκφοβίσει, «η αστυνομία είναι πλέον ανεξέλεγκτη», ενώ όταν αυτοί αρνήθηκαν να παραδώσουν την κατάληψη εκείνος άρχισε να τους παρακαλάει. Κατόπιν, κι αφού η προσπάθεια να παραβιαστεί η κεντρική είσοδος της Πρυτανείας απέτυχε παταγωδώς, η αστυνομία εισέβαλε τελικά στο κτίριο από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και τα εκεί παράθυρα που ήταν αδύνατο να σφραγιστούν, συλλαμβάνοντας τους καταληψίες.

 

Το γιατί έγινε αυτή η επιχείρηση -η οποία μετά την καθημερινή καταπάτηση του άσυλου στα Προπύλαια καταπάτησε το άσυλο και μέσα στην Πρυτανεία, αποτελώντας κορυφαίο πολιτικό γεγονός, πολλαπλής σημασίας για τη νέα περίοδο της αριστερής διακυβέρνησης της χώρας και για τη σχέση της με τα κινήματα από τα κάτω- το λέει ο ίδιος ο υπουργός δημόσιας τάξης δείχνοντας και το διακύβευμα: «Έπρεπε να τελειώσει διότι άρχισε να γυρνάει ανάποδα η ιστορία όλη. Αυτοί (οι καταληψίες) κατά 99% θα έβγαιναν μετά λέγοντας κερδίσαμε, θριαμβεύσαμε, τους επιβάλαμε τους όρους μας και πάει λέγοντας. Εγώ νομίζω ότι η κίνηση αυτή έσωσε την τιμή της κυβέρνησης με την έννοια ότι ακόμα και αν ψήφισε όσα αυτοί έλεγαν και όσα η ίδια είχε εξαγγείλει ως αντιπολίτευση, τουλάχιστον δεν το έκανε υπό την πίεση μιας κατάληψης. Δηλαδή, εγώ κάνω τη δουλειά μου στερώντας από τους καταληψίες τον ηρωισμό».

 

Για να προσθέσει σχετικά με την κατάληψη της πρυτανείας και την καταστολή της ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επισκεπτόμενος την επομένη το υπουργείο δημόσιας τάξης: «Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται», δίνοντας μια εικόνα για το πώς γινόταν αντιληπτή η κατάληψη στο υψηλότερο επίπεδο της κυβερνητικής διαχείρισης και τι αιχμηρό αγκάθι αντιπροσώπευε γι’ αυτήν και τους χειρισμούς της σχετικά με το επίμαχο νομοσχέδιο.

 

Την δική της απάντηση, μπροστά στον αποκλεισμό της και την επαπειλούμενη εισβολή της αστυνομίας, η κατάληψη της Πρυτανείας την είχε ήδη εκφράσει και την εννοούσε μέχρι τέλους: το κίνημα δεν εκφοβίζεται, δεν υποχωρεί, μάχεται!

 

Η συμβολή μας στη συνέχιση της κατάληψης της Πρυτανείας, η γόνιμη συνεργασία μας στη συνέλευση εκείνο το κρίσιμο 10ήμερο και τα πολιτικά γεγονότα που προκάλεσε η κατάληψη μετά τους τίτλους τέλους που έθεσε στον αγώνα ο Μαζιώτης, εξηγούν και την επίθεση του εναντίον μας όπως κι εναντίον της ίδιας της κατάληψης. Μόνο που το δικό μας κριτήριο για ό,τι κάναμε δεν έχει να κάνει με ό,τι φαντάζεται αυτός ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά με τη συνέπεια στη θέση μας ότι ο αγώνας ενάντια στο ειδικό νομικό κατασταλτικό οπλοστάσιο του κράτους είναι υπόθεση του αναρχικού κινήματος και της αγωνιζόμενης κοινωνίας, καθώς και τη συνακόλουθη απόφαση μας να στηρίξουμε, με βάση πάντα τα αξιακά και πολιτικά χαρακτηριστικά μας, την απεργία πείνας και το δρόμο που αυτή άνοιξε για τον αγώνα μέσα κι έξω από τις φυλακές, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

 

Αναρχική συλλογικότητα «Κύκλος της Φωτιάς», Μάης 2015

http://squathost.com/a_deltio/gr/d69_ap.htm

από @λληλέγγυος 05/10/2015 4:01 μμ.


Οσο κι αν εκπλήσσομαι με τον εαυτό μου, συμφωνώ μέχρι κεραίας με την απάντηση του ΚτΦ, μια συλλογικότητα με την οποία έχω διαφωνήσει και εξακολουθώ να διαφωνώ πολιτικά. Οι σύντροφοι από τον ΚτΦ όσο αντιπαθείς κι αν είναι, κράτησαν υποδειγματική στάση στην απεργία πείνας, τόσο στο λόγο τους όσο και στη δραστηριοποίησή τους. Παρακολουθούσαν από την αρχή τις συνελεύσεις αλληλεγγύης, συμμετείχαν σε όλες τις κινητοποιήσεις και εντάχθηκαν στην κατάληψη Πρυτανείας σαν άτομα, χωρίς μάλιστα να εκφράζουν κάποια κοινή "γραμμή" ή τακτικισμούς (τους οποίους, ομολογουμένως, θα περίμενα από πλευράς τους όντας κακοπροαίρετος απέναντί τους). Εντάχθηκαν στην κατάληψη σε μια κρίσιμη καμπή όπου όλα θα μπορούσαν να χαθούν και συνέβαλλαν με όλες τους τις δυνάμεις στο να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας που κατ'ομολογία όλως των πολιτικών κρατουμένων (με πρώτο το Ν.Μ.) ήταν κοινός.

Δε θα σχολιάσω τα κίνητρα που έφεραν τη στροφή της στάσης κάποιων πολιτικών κρατουμένων. Κρατάω όμως, όπως κρατάει κι οποιοσδήποτε άλλος αλληλέγγυος που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις, την ανεπάρκεια των δομών που αποφασίζουν χωρίς ευθύνη και αλλάζουν τις συλλογικές αποφάσεις κατα βούληση συκοφαντώντας και αφήνοντας στην τύχη τους συντρόφους/σσες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα αλληλεγγύης.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πλαισιώθηκε ο αγώνας της Εύης Στατήρη όσο θα έπρεπε από συντρόφους/σσες που κάθε άλλο παρά απαξίωσαν τα αιτήματα αυτού του αγώνα. Δεν είμασταν λίγοι εκείνοι κι εκείνες που θέλαμε να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι αλλά δεν το κάναμε βλέποντας την ανεπάρκεια των δομών που έτρεχαν αυτό τον αγώνα.

Τα αποτελέσματα της φαγωμάρας και της συκοφάντησης των αλληλέγγυων της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων από τον ΚτΦ και μη είναι καταστροφικά για το κίνημα αλληλεγγύης και τώρα και στο μέλλον. Θα πρέπει να ασκηθεί αυτοκριτική σε συγκεκριμένα σημεία για να αποκατασταθεί εν μέρει το κλίμα που θα επιτρέψει σε ένα κίνημα αλληλεγγύης τη μαζικότητα και μαχητικότητα που απαιτούν οι καιροί.

από @ 06/10/2015 1:03 πμ.


αλλαγιατι ανέβασε κάποιος το κείμενο του κτφ 6 μήνες μετα; Τι ακριβώς εξυπηρετει; Προβοκάτσιας καραμπινάτη μου μυριζει...

από @@@ 06/10/2015 7:47 πμ.


το κείμενο αυτό είχε κυκλοφορήσει δημόσια από καιρό και είναι γνωστό. Προστέθηκε και σε μια συζήτηση όπου έπρεπε να έχει δημοσιευτεί από καιρό. 

Προβοκάτσια είναι για όσους ενημερώνονται περι των πολιτικών εξελίξεων ανάλογα με το ποιο θέμα είναι πρώτο σε συζητήσεις στο ιντυ. 

Έλεος

από @ 06/10/2015 2:22 μμ.


επειδή έχει δημοσιευθεί εδώ και 7 μήνες την ώρα όπου διεξαγόταν η κουβέντα γύρω απο το ζήτημα δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετει τωρα η δημοσίευση αυτού του κειμένου την ώρα που αυτή η συζήτηση στην ουσία της έχει κλείσει, μιας και οι εμπλεκόμενοι είπαν ότι είχαν να πουν.

εαν ήθελαν οι ίδιοι οι "πρωταγωνιστες" να επανέλθουν θα μπορούσαν πολυ εύκολα να το κάνουν ένας ανώνυμος όμως τι ακριβώς εξυπηρετει; Προσωπικα δεν βλέπω ποιο ειναι το νόημα αυτής της κίνησης, πέρα απο την δημιουργεια έντασης χωρίς λογο και ο μαζίωτης και ο Κτφ μπορουν να αρθωσουν μια χαρά λόγο και στην ώρα που αυτοί θα επιλέξουν δεν χρειάζονται καλοθελητές.

από @λληλέγγυος 06/10/2015 5:17 μμ.


Από τη στιγμή που οι επιπτώσεις εξακολουθούν να υφίστανται σε βάρος των πολιτικών κρατουμένων και των αγώνων τους, το ζήτημα δεν έχει κλείσει. Παραμένει ανοιχτό και χάσκει σαν το στόμα του παρατηρητή που βλέπει τους αναρχικούς να τρώνε τη μια γροθιά μετά την άλλη από την εξουσία κι αντί να απαντούν, σκυλιάζουν αναμεταξύ τους.

Δεν είναι το πρώτο άλλωστε ζήτημα που αφήνουμε ανοιχτό και μας εμποδίζει να προχωρήσουμε παραπέρα. Κι άλλα ζητήματα όπως π.χ. αυτό της Ενωσης Αναρχικών παραμένουν ανοιχτά και τα συζητάμε κι ας έχουν περάσει δεκαετίες.

Το ιντυμίντια από την άλλη, δημοσιεύει ανώνυμα σχόλια γενικότερα. Αν το θεωρείς αυτό προβοκατόρικο τότε σταμάτα να το διαβάζεις.

από Κομπάρσος 06/10/2015 5:19 μμ.


Ίσως επειδή ακριβώς κυκλοφορεί αυτή η ασθένεια ώς πολιτικό σκεπτικό, ότι ο πολιτικός διάλογος αφορά μόνο πρωταγωνιστές και ειδικούς, δεν αφορά τους ανώνυμους. Και για να εμβαθύνουμε στο νόημα της αντιπληροφόρησης ως μέσο συμμετοχής του καθενός ποιό σκεπτικό είναι αυτό του συντάκτη που "προσωπικά πρέπει να δει το νόημα κάποιας κίνησης" για να δημοσιευτεί κάτι; Αυτών που γίνονται τσιμπούρια στη ΣΟ/ΔΟ όλη μέρα κόψε αυτό και κόψε εκείνο; Πως θα αποφασίσουν κάποιοι εμπλεκόμενοι ότι κάτι έχει λήξει και το ακροατήριο δεν θέλει συνέχεια. Ο πολιτικός χώρος σαν θεατρική παράσταση κάποιων ανήκει σε άλλο πεδίο σκέψης, όχι στο ελευθεριακό/αναρχικό.

από @ 06/10/2015 8 μμ.


η ασφαλιτολογια και η καχυποψια δεν ειναι φαινομενο μονο στο indymedia αλλα και σε ολο τον επαναστατικο χωρο α/α αριστερα καθεστωτικη και εξωκοινοβουλευτικη και επειδη ειμαι συνηθισμενος σε τετοια φαινομενα δε θα απολογηθω γιατι εκανα αναρτηση το κειμενο του κτφ

από @ 06/10/2015 9:32 μμ.


με πεισατε ειναι εξαιρετικά λογικό μετά απο 6 μήνες που έιναι ανενεργό ένα θρεντ ξαφνικά να αναδημοσιευεται ένα κείμενο.  Επίσης όχι ο διάλογος δεν αφορά κάποιους που εμπλεκονται η κάποιους ειδικούς αλλά οι υπόλοιποι καλά θα κάνουν να μπορόυν να αρθρώσουν δικό τους λόγο και όχι να αναπαράγουν τι έχουν πει άλλοι εαν φυσικά θέλουν να τους περνούμε στα σοβαρά εμείς οι υπόλοιποι.

καμια ασφαλιτολογια φίλε μου προβοκάτορες δεν ειναι μονο οι μπατσοι μπορεί μια χαρά να ειναι και αναρχικοί ιδίως στην περίπτωση που ανήκουν στις γνωςτες και ως Ρουβίτσες της αλληλεγγύης η στους βασιλικότερους του βασιλέως. 

Αλλη μεγάλη κατηγορία προβοκατόρων αναρχικων επίσης ειναι όλοι όσοι έχουν κόντρα με μια απο τις 2 μπάντες η και με τις 2 και βάζουν φιτιλιές μονο και μονο για να δημιουργήσουν προβλημα. 

Οποιος πει ότι ολα αυτά που λέω δεν ισχύουν η ανήκει σε μια εκ των ανώτερων κατηγοριών η ειναι 15 χρόνων και ειναι εξαιρετικά αθώος. Απο τις απαντήσεις σας/σου ( μάλλον σου) βέβαια μάλλον ανήκεις σε μια απο τις παραπάνω κατηγορίες.

μην ανησυχείς δεν τρωμε κουτόχορτο ούτε είμαστε όλοι βυθισμένοι στην εσωστρέφεια του μικρόκοσμου των εξαρχειων οποτε δεν θα συνεχίσω να ασχολούμαι άλλο μαζί σου απλά ελπίζω να μην τσιμπήσει κανης άλλος με τις χαζομάρες σου...

αντε γεια και απλά ελπίζω να είσαι προβοκάτορας και όχι οπαδός γιατί αν είσαι οπαδός προσφέρεις πολυ κακές υπηρεσίες...

 

από N.Π 12/10/2015 10:14 πμ.


94 σχόλια χωρίς να μιλούν οι πλευρές που τους αφορά ή όχι.Μια βασική αναρχική θέση.Υπάρχουν εδώ αντιπρόσωποι(η αντιπροσώπευση μπαίνει με ένα ειρωνικό συγνώμη τρόπο) ή εκπρόσωποι της μια ή της άλλης δήθεν πλευράς;Μπορείτε να απευθυνθείτε και στις 2 πλευρές τουλάχιστον να ρωτήσετε εαν έχουν πρόβλημα με το πίσω από ένα πληκτρολόγιο και έξω από την φυλακή κουτσομπολίστικο πολλές φορές ξεκατίνιασμα.Το θέμα που τίθεται είναι όμως η έμμεση εκπροσώπηση χωρίς να το θέλουν κάποιοι ίσως που μπορεί να έχουν και σοβαρή άποψη και πολιτικό σκεπτικό.<Παιδιά> τον Μαζιώτη τον έχουν βάλει σε λίστα οι Η.Π.Α.Άσχετα αν συμφωνείς ή όχι με τα λεγόμενα και τις ενέργειες που έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη πρέπει να τον ρωτήσεις αν θεωρείς τον εαυτό σου αντιεξουσιαστή και να μην εμφανίζεσαι ως "δημόσιος υπερασπιστής" ή "κατήγορος"

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License