ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΟ ΔΑΚ

Το παρακάτω κείμενο είναι μια οφειλόμενη απάντηση εκ μέρους μου η οποία δημοσιεύεται μετά την λήξη της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργού δικαιοσύνης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΖΙΩΤΗ ΣΤΟ ΔΑΚ

Το παρακάτω κείμενο είναι μια οφειλόμενη απάντηση εκ μέρους μου η οποία δημοσιεύεται μετά την λήξη της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργού δικαιοσύνης.

Σε συνέλευση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας την 5η Απριλίου, εκπρόσωπος του ΔΑΚ ισχυρίστηκε χωρίς να με κατονομάζει ότι ο τερματισμός από μέρους μου της απεργίας πείνας, ενώ έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης συνιστά υπονόμευση της απεργίας πείνας. Σε μεταγενέστερο κείμενο του ΔΑΚ υπήρχε επίσης παράγραφος που απαντούσε  στην δήλωση που έκανα όταν τερμάτισα την απεργία πείνας που άφηνε αιχμές εναντίων μου μιλώντας για «παραίτηση» από τον αγώνα.

Πριν εκστομίσει κάποιος μια τέτοια κατηγορία ή ένα παρόμοιο υπαινιγμό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στο που βασίζεται. Σε συνομιλίες που είχα με το ΔΑΚ για την εξέλιξη της απεργίας πείνας, είχα πει ότι:

Πρώτον δεν πιστεύω ότι το υπουργείο δικαιοσύνης θα θίξει καν τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο, το άρθρο 187Α και τον νόμο για «εγκληματική» οργάνωση, το άρθρο 187, και ότι θεωρώ λάθος να συνεχίσουμε την απεργία πείνας για αυτά τα θέματα.

Δεύτερον ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο έχει τροποποιήσεις για τον κουκουλονόμο και το DNA σύμφωνα με το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο που έχουμε, ότι θα σκεφτώ σοβαρά να σταματήσω. Είχα ξεκαθαρίσει εδώ κι πολλές μέρες ότι δεν θα πάω μέχρι τέλους για το 187Α και το 187 γιατί παρότι δεν θεωρούσα ότι μπορούν να επιτευχθούν ρεαλιστικά, έπρεπε να μπουν στο πολιτικό διεκδικητικό πλαίσιο για πολιτικούς λόγους. Σε επανειλημμένη ερώτηση μου αν θα κάναν απεργία πείνας μέχρι θανάτου σιώπησαν και δεν μου απάντησαν, πράγμα που ανέμενα. Απέδειξαν πόσο αφελής είναι όταν ισχυρίστηκαν ότι μπορούμε να πιέσουμε το ΣΥΡΙΖΑ για τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο όταν μετά βίας ο ΣΥΡΙΖΑ, την τελευταία στιγμή έβαλε τις τροποποιήσεις για τον κουκουλονόμο και το DNA την ήμερα που σταμάτησα την απεργία πείνας, για τις οποίες τροποποιήσεις  συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις.

 Τελικά η κυβέρνηση Σύριζα ενδίδοντας στις πιέσεις αυτών των πολιτικών δυνάμεων που είναι ένθερμοι υποστηρικτές του πολέμου κατά της «τρομοκρατίας» δεν τόλμησαν να καταργήσουν στο σύνολό του τον κουκουλονόμο τροποποιώντας τον μόνο για τις διαδηλώσεις και αφήνοντάς τον άθικτο για τις υποθέσεις απαλλοτριώσεων  και ενεργειών αντάρτικου ενώ επίσης δεν κατήργησαν ουσιαστικά την βίαιη λήψη DNA. Στην ίδια συνομιλία δεν παρέλειψαν να μου απαντήσουν σε ερώτηση μου αν θα έκαναν την ίδια απεργία πείνας με μια κυβέρνηση Σαμαρά και μου απάντησαν αρνητικά δείχνοντας ότι έχουν αυταπάτες σε σχέση με την κυβέρνηση Σύριζα.

Από την πλευρά μου δεν έκανα κάτι διαφορετικό από αυτά που είχα ξεκαθαρίσει. Που λοιπόν οφείλετε αυτή η υπονόμευση ή η παραίτηση ; Στην  διαφορετική υποκειμενική μου άποψη για την απεργία πείνας και μέχρι που μπορούμε  να φτάσουμε; Καταπάτησα κάποια συμφωνία και δεν το ξέρω; Όμως ο ισχυρισμός περί υπονόμευσης ή παραίτησης από μεριάς μου δημιουργεί ερωτηματικά, γιατί δεν είμαι ο μόνος κρατούμενος που σταμάτησε την απεργία πείνας αφού μάλιστα σε αυτούς που σταμάτησαν συμπεριλαμβάνεται και μέλος του ΔΑΚ ο οποίος μίλησε για μερική ικανοποίηση των αιτημάτων, σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν δεν υπήρχε υπονόμευση ή παραίτηση από τον αγώνα και αν όχι γιατί; Γιατί υπήρξε μόνο στην δική μου περίπτωση;

Υπήρχε ουσιαστικά μια απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων με 4 διαφορετικά πλαίσια, πράγμα που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο λόγω διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης και διαφορετικού διεκδικητικού πλαισίου, να υπάρχει και διαφορετικός χειρισμός από τους κρατούμενους.

Πως γίνεται να αφήνουν υπαινιγμούς και ουσιαστικά να κατηγορούν εμένα για υπονόμευση όταν έκανα απεργία πείνας 35 ημερών με σπασμένο χέρι με κίνδυνο μόλυνσης των πληγών, ενώ αυτοί για τουλάχιστον 2 βδομάδες, πίνανε χυμούς δηλαδή λήψη υγρής τροφής για να αντέξουν περισσότερο όπως λέγανε, ενώ κάποιοι από αυτούς δεν έκαναν καν απεργία πείνας. Αυτό τους το είχα πει από την αρχή να μην το κάνουν γιατί δεν είναι καθαρή απεργία πείνας.

Αλήθεια υπάρχει κάποια διεθνής εμπειρία απεργίας πείνας πολιτικών κρατουμένων με χυμούς να το πουν και σε μένα  τον αδαή; Έπαιρναν χυμούς οι απεργοί πείνας της RAF της Action Direct του IRA ή της ETA;  Είναι τυχαίο ότι όλοι οι υπόλοιποι απεργοί πείνας πήγαν στα νοσοκομεία στις 20 μέρες, εκτός από αυτούς του ΔΑΚ, με εξαίρεση 2 περιπτώσεις. Πιστεύει κανείς ότι πιέζει μια κυβέρνηση πίνοντας χυμούς;

Έχω κάνει 4 απεργίες πείνας τουλάχιστον μικρές και μεγάλες και τώρα παρότι αρκετοί μου λέγανε να μην κάνω απεργία πείνας λόγω του σπασμένου χεριού μου, εγώ συμμετείχα με ότι αυτό συνεπάγεται. Κίνδυνος για μόλυνση και αργοπορία στην πόρωση του σπασμένου οστού.

Προτού με κατηγορήσουνε για υπονόμευση ή παραίτηση  οι του ΔΑΚ θα έπρεπε να πάρουν υπόψη τους αυτά τα δεδομένα. Αν κάποιος χρειάζεται να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε τα πράγματα είναι αυτοί και όχι εγώ. Όμως πέρα από το ότι παίρνανε χυμούς υπάρχουν και γεγονότα που αποδεικνύουν  πώς εννοούν κάποιοι την ενότητα των πολιτικών κρατουμένων. Είναι γεγονός ότι προτού καν ξεκινήσει η απεργία πείνας – αυτό το έμαθα εκ των υστέρων – το ΔΑΚ μέσω δικηγόρου και κάποιων γονέων τους που πήγαν στον υπουργό δικαιοσύνης Παρασκευόπουλο του γνωστοποίησαν τα αιτήματα των κρατουμένων εν αγνοία των κρατουμένων του Δομοκού της πτέρυγας τύπου Γ΄. Μήπως θα πρέπει το ΔΑΚ να δώσει εξηγήσεις γιατί έγινε αυτό, σε τι αποσκοπούσε αυτή η ταχτική και γιατί δεν ενημερώθηκαν οι κρατούμενοι στην πτέρυγα τύπου Γ΄ στο Δομοκό; Αργότερα εν μέσω απεργίας πείνας ο υπουργός Παρασκευόπουλος κάλεσε 2 γνωστούς δικηγόρους που αντιπροσώπευαν το ΔΑΚ για «διαπραγματεύσεις» σε σχέση με τα αιτήματα, γιατί το ΔΑΚ δεν με ενημέρωσε γι’αυτό το γεγονός αφού κρατούσα επαφή μαζί τους; Φυσικά και δεν ήταν πειστική η δικαιολογία ότι δεν μπορούσαν να με βρουν. Έτσι εννοεί το ΔΑΚ τις λεγόμενες «διαπραγματεύσεις» ή την ενότητα των πολιτικών κρατουμένων απεργών πείνας;  Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι  το ΔΑΚ χειρίστηκε τον αγώνα αυτό σαν να ήταν το δικό του τσιφλίκι.

Δεν είχα σκοπό να κάνω τέτοια κριτική με το πώς χειρίστηκαν κάποιοι την απεργία πείνας, γιατί δεν θεωρώ ότι θα πρέπει οι σύντροφοι κρατούμενοι να εκτοξεύουν κατηγορίες ο ένας εναντίων του άλλου, όμως δεν θα μπορούσα να μείνω απαθείς σε υπαινιγμούς εναντίων μου για υπονόμευση και παραίτηση.

 

Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Φυλακές Δομοκού

 

ΥΓ Σύντομα θα τοποθετηθώ με νέο κείμενο μου για ένα συνολικότερο απολογισμό του αγώνα των πολιτικών κρατουμένων και των κινήσεων αλληλεγγύης που έγιναν.

από @ 19/04/2015 1:16 μμ.


Μα δεν μπορω να αλλαξω τον εαυτο μου.

από @ 19/04/2015 2:27 μμ.


Αντε τωρα να ξαναπάρει κανένας σοβαρα μια απεργια πεινας, τέλμα η κατασταση.

από @ 19/04/2015 3:30 μμ.


ασε μας ρε νικο... όλος αυτός ο αγώνας στην δυσκολότερη συνθήκη και με την υσποστήριξη ελάχιστων τελείωσε χωρίς να έχουμε θύματα αλλά δεκάδες συλλήψεις και συ ξαφνικά βγαίνεις επειδή θίχτηκε ο εγωισμός σου να μας πεις τι; "δεν τράβηξα όλα τα βλέμματα πάνω μου, ας ξεκινήσω μία κόντρα για κάποιους υπαινιγμούς προς το πρόσωπό μου, που ειπώθηκαν κάπου κάποτε." αυτό δηλαδή το θεωρείς πολιτική αξιολόγηση και στο κίνημα πιστεύεις πως προσφέρει πολλά; ή μήπως έχεις πάρει έναν πολιτευόμενο χαρακτήρα που αποσκοπεί μόνο στις εντυπώσεις;

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟς ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

από -Α- 19/04/2015 5:17 μμ.


ελεος ρε μαζιωτη..πως την εχεις δει τελικα??ποιος νομιζεις οτι εισαι?? αν νομιζεις οτι ολοι και ολσ πρεπει γυριζουν γυρω απο σενα εισαι πολυ γελασμενος..με το (τουλαχιστον) γελοιο κειμενο για τους συντροφους του Κ*ΒΟΞ  τωρα βγαζεις το συγκεκριμενο κειμενο που ειναι (τουλαχιστον) εμετικο..ελεος πια

από @ 19/04/2015 6:04 μμ.


Μαζιωτη συντροφε οσο πας και απογοητευεις περισσοτερο δυστηχως.Κριμα πραγματικα.οτι και να γραψει κανεις ειναι λιγο.

από @ενας απο τους καταληψιες της πρυτανειας 19/04/2015 6:34 μμ.


Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω ούτε το παραπάνω κείμενο του Ν. Μαζιώτη όυτε την προσβλητική τοποθετηση του την δευτερη κι ολας μερα της καταληψης πρυτανειας. Αλλά επειδή συμμετειχα στην κατάληψη και παρακολούθησα όλες τις συνεΛέυσεις της, συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του συντρόφου απο το ΔΑΚ στις 5 απριλίου ουδεποτε ακούστηκε ειτε ευθέως είτε με υπαινιγμο κάτι που να θίγει τον συντροφο μαζιώτη. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση μεταφέρθηκε αλλοιωμένη στον συντροφο και για αυτο εχουν αποκλειστικα την ευθύνη οι σύντροφοι που συνομιλούν μαζί του. Γι αυτό οφείλουμε να μεταφέρουμε αυτα που υπόνονται σε ανοιχτες διαδικασίες σε αντικειμενικο επίπεδο και όχι να προσπαθούμε να αποκρυπτογραφίσουμε τα πίσω κείμενα ειδικα και αν δεν το κανουμε σωστά.

από @ 19/04/2015 6:35 μμ.


ναι στον πολιτικό απολογισμό και στην κριτική , ΟΧΙ άλλο ξεκατίνιασμα! φτάνει πια... ειχε μια 17Ν ο τοπος μην αποκτήσει και δεύτερη...


Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση στην πρυτανεία με την τελευταία τοποθέτηση Μαζιώτη κατάλαβαν ότι το πρόβλημα υπήρχε από πριν.

Η μαγνητοφώνηση υπάρχει εδώ: 

http://radio98fm.org/audio/ekdilwsi_apo_tin_kateilhmmenh_prytaneia/

από d* 19/04/2015 7:26 μμ.


Δεν ξέρω αν οι σύντροφοι του ΔΑΚ έπιναν ή δεν έπιναν χυμούς και ποσώς με νοιάζει. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με αυτή την "ελαφρά τη καρδία" χρήση των απεργιών πείνας. Στην ιστορία των απεργιών πείνας άνθρωποι έχουν πεθάνει, άλλοι έχουν μείνει σακατεμένοι, κι εδώ στη βαλκανική ελλαδίτσα μπορούμε να παίζουμε για να εξυπηρετούμε τα ιδεοληπτικά μας σκαλώματα.

Έχουμε λοιπόν μια παγκόσμια (απ' όσο γνωρίζω) πρωτοτυπία: να ξεκινάει μια απεργία πείνας με αιτήματα που τα περισσότερα (και μάλλον τα σημαντικότερα) περιλαμβάνονταν... στις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης (!!!)

Οι σύντροφοι του ΔΑΚ είχαν καταθέσει μέσα στις διαδικασίες του κινήματος ένα (πρωτοτυπόντας για τα δεδομένα του α/α χώρου) σοβαρό σκεπτικό και μεθοδολογία αγώνα: ξεκίνημα με αποχές συσσιτίου, άρνηση κλειδώματος και άλλες μορφές αγώνα μέσα στη φυλακή, με προοπτική κορύφωσης με μια (απειλούμενη) απεργία πείνας αν τα αιτήματα δεν ικανοποιούνταν. Με αυτή τη λογική αγώνα έδιναν χρόνο στο κίνημα να κλιμακώσει και τη δική του πίεση απ' έξω. 

Ήταν μια λογική που σεβόταν το κατ' αρχήν ύψιστο: την υγεία και τη ζωή των φυλακισμένων συντρόφων μας. Σεβόταν επίσης το κόστος και τα ρίσκα που θα έπαιρνε το έξω κίνημα. Σεβόταν τέλος την κοινή λογική ότι η απεργία πείνας δεν είναι μικροπολιτικό καλαμπούρι.  

Όλα αυτά ήρθε να τα σκορπίσει ο Νικός Μ. ξεκινόντας (δίχως καμία συνεννόηση και σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους κρατούμενος, οι οποίοι ανάγκαστηκαν να ακολουθήσουν θέλοντας ο αγώνας να δωθεί ενωμένα) απεργία πείνας με μοναδικό σκεπτικό και κωλοπιλάλα να προλάβουμε το Σύριζα πριν νομοθετήσει, να φανεί ότι το "κίνημα" επέβαλλε τα (έτσι κι αλλιώς εξαγγελθέντα) μέτρα, να δικαιωθεί η αντι-Σύριζα ρητορική. 

Λίγο παραπάνω σκέψη, λίγο παραπάνω καρδιά

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

από @@ 19/04/2015 8:21 μμ.


Πρωτη φορα βλεπω καποιον να γραφει  οτι του ειναι αδιαφορο αν οι απεργοι πεινας πινανε η οχι χυμους. Δεν χρειαζοταν να το γραψει, τοσες μερες "νηστικοι" και εκτος απο 2  κανεις δεν μπηκε στο νοσοκομειο.

Οσο για τους λογους της απεργιας - να ψηφιστει το κρατικο νομοσχεδιο- με κανουν να γελαω. Την επομενη φορα να κανουν απεργια πεινας , αν ο Τσιπρας (ο συντροφος , να μην χεχναμε) δεν τα καταφερει στο (οπως δεν καταφερε να σκισει και ο μνημονιο, σαν τον Σαμαρα) στο Eurogroup. Αυτοι ειναι κοινωνικοι αγωνες! ΕΛΕΟΣ.

Για οποιον ειναι αναρχικος ενα πραγμα ισχυε και θα ιχυει παντα: 

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤ'ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

 

 

από Επίσης ένας από τους καταληψίες της Πρυτανείας 19/04/2015 8:22 μμ.


Σε σχέση με το σχόλιο που αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση μεταφέρθηκε αλλοιωμένη στο σύντροφο Μαζιώτη έχω να πω το εξής: Προκαλώ αν υπάρχει ηχογραφημένη η τοποθέτηση του συντρόφου απο το ΔΑΚ να βγει στο indymedia και εκεί να δούμε αν υπήρχαν υπαινιγμοί ή όχι. 

Επειδή ο συγκεκριμένος σύντροφος αφήνει σαν υπονοούμενο ότι ο σύντροφος Μαζιώτης έγραψε το κείμενο ως θύμα παραπληροφόρησης να επισημάνω ότι υπάρχουν και τα γραπτά. Αυτό είναι το απόσπασμα από το κείμενο του συντρόφου Μαζιώτη που αναφέρεται στον τερματισμό της απεργίας πείνας "πιστεύω ότι με δεδομένο τις εξελίξεις όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο, ο αγώνας αυτός έκλεισε τον κύκλο του και εξάντλησε τη δυναμική του" και αυτό είναι απόσπασμα από το κείμενο του ΔΑΚ στις 11-4 "Κάθε αγώνας εξαντλεί τη δυναμική του μόνο όταν παραιτούμαστε, και αυτός ο αγώνας ούτε την δυναμική του εξάντλησε ούτε τον κύκλο του έκλεισε."

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του

Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν

από Ήμουν κι εγώ στην πρυτανεία 19/04/2015 8:23 μμ.


Το πιο προβληματικό στο κείμενο του Μαζιώτη είναι το "Στην ίδια συνομιλία δεν παρέλειψαν να μου απαντήσουν σε ερώτηση μου αν θα έκαναν την ίδια απεργία πείνας με μια κυβέρνηση Σαμαρά και μου απάντησαν αρνητικά δείχνοντας ότι έχουν αυταπάτες σε σχέση με την κυβέρνηση Σύριζα.".

Ενισχύει ένα από τα επιχειρήματα της ΝΔ περί της πίεσης που ασκείται στο ΣΥΡΙΖΑ>

Πάντως, για να είμαστε και λίγο δίκαιοι, στο ηχητικό που υπάρχει παραπάνω, μην ακούσετε μόνο τον Μαζιώτη. Ακούστε και τον σύντροφο του ΔΑΚ που "αποκαλύπτει" ότι το ΔΑΚ ήταν έτοιμο για απεργία πείνας ακόμα και 60 ημερών. Το θυμάμαι γιατί μου έκανε εντύπωσει με το που το άκουσα.  Αυτό μόνο με χυμούς και βιταμίνες γίνεται. Έχει ένα δίκιο ο Μαζιώτης σε αυτό

από @ 19/04/2015 8:54 μμ.


Να ξεκινάει ολόκληρο "ξεμπρόστιασμα" (πως αλλίως να το πω) επείδη κάποιος του ΔΑΚ σε μια εκδήλωση της Πρυτανείας είπε κάτι που έθιξε το Νίκο (χωρις μάλιστα να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτόν) θεωρώ ότι έιναι άστοχο και άνευ λόγου. Ο Νίκος αμαυρώνει όλο τον αγώνα με την απεργία πείνας στον οποίο μάλιστα συμμετείχε με επίπονο τρόπο. Ακυρώνει με μια λέξη όλο το ΔΑΚ και αυτοακυρώνεται παράλληλα.

από Nάρδης 19/04/2015 8:56 μμ.


Δεν ξέρω αν οι σύντροφοι του ΔΑΚ έπιναν ή δεν έπιναν χυμούς και ποσώς με νοιάζει. Αυτό που με νοιάζει είναι ότι πρέπει κάποτε να τελειώνουμε με αυτή την "ελαφρά τη καρδία" χρήση των απεργιών πείνας.

 

Πριν μερικές μέρες είχα εκφράσει σε ένα σχόλιο σοβαρές αμφιβολίες για το αν πράγματι συνεχίζεται η απεργία πείνας και η ΔΟ του Ιντυ δεν το ενέκρινε και ίσως καλά έπραξε αφού (τυπικά) δεν την είχε λήξει το ΔΑΚ.

 

Το τρομακτικό με αυτή την ιστορία είναι η απίστευτη επιπολαιότητα που γίνονται διάφορα πράγματα και η ευκολία που δικαιολογούνται μετά με αστεία επιχειρήματα. Δεν τον ενδιαφέρει λέει αν πίνουν ή δεν πίνουν χυμό αλλα, τον ενοχλεί η "ελαφρά τη καρδία" χρήση των απεργίων πείνας. !!!!!

 

Το πρόβλημα (αν ισχύει αυτό βέβαια) είναι ότι την ξεκίνησε ο Μαζιώτης) και όχι αν έκλεβαν κάποιοι με αποτέλεσμα να φτάσουν σχεδόν στις 50 μέρες και να είναι μια χαρά.

 

Ξέρετε πως λέγεται αυτό σύντροφοι; ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ.

Ο κόσμος έξω γελάει με αυτό το Φ-Ι-Α-Σ-Κ-Ο.

 

 

 

 

από ε 19/04/2015 10:49 μμ.


εγω εχω μια απορια, οταν αναφερεται ο μαζιωτης στους "υπολοιπους απεργους πεινας" που πηγαν στα νοσοκομεια απ τις 20 μερες ενω οι του δακ δεν πηγαν(εκτος απο 2) αγνοει οτι και ο ιδιος δεν πηγε στο νοσοκομειο παρα μονο στις 33 μερες, οπου και εφυγε την επομενη μερα; Αρα με λιγα λογια το επιχειρημα του αφορα και τον ιδιο;! τι μας λεει ο συντροφος ακριβως; Επισης επικαλειται εναν υπαινιγμο που αν καταλαβα καλα δεν ακουσε καν ο ιδιος με τ αυτια του, ποιος ειναι πραγματικα λοιπον ο στοχος του συγεκριμενου κειμενου; Ομολογω οτι η λογικη του με ξεπερναει!

από a 19/04/2015 11:29 μμ.


Apo palioteri metafrasi keimenou tou Black Cross Health Collective gia thn apergia peinas:

 

"Πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό. Ένας υγιής ενήλικας μπορεί να επιβιώσει δίχως φαγητό για δυο σχεδόν μήνες, αλλά μπορεί ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ χωρίς νερό. Σε σχέση πάντα με το πόσο ακραία είναι μια απεργία πείνας, είναι καλό να πίνουμε αν το επιλέξουμε, χυμούς φρούτων και σούπες, ώστε να παρέχουν στο σώμα μας ένα μίνιμουμ σακχάρων, λιπαρών και βασικών θρεπτικών συστατικών. Το ίδιο όσον αφορά διάφορα συμπληρώματα τροφής."


Το κείμενο αυτό διαβάζουμε στον τίτλο ότι είναι μια απάντηση του Μαζιώτη προς τους συντρόφους του ΔΑΚ. Από το ΔΑΚ δεν έχω δει κάποιο κείμενο προς το Μαζιώτη ή έστω να αναφέρει το ονομά του για κάτι άλλο εκτός από αλληλεγγύη. Συνεπώς αυτή την επιστολή θα έπρεπε να τη στείλει ο Μαζιώτης στο ΔΑΚ και να μη χρησιμοποιεί τα μέσα αντιπληροφόρησης για να πει τα δικά του. Ακόμα και αν οι αιχμές του ΔΑΚ απευθύνονταν όντως προς τον Μαζιώτη, τουλάχιστον είχαν τη στοιχειώδη σοβαρότητα να μην εκθέσουν ονόματα, γεγονότα και εσωτερικές καταστάσεις στο δημόσιο λόγο.

Και στην τελική ευτυχώς που υπήρχαν και αυτοί και κράτησαν την απεργία πείνας μέχρι τέλους μαζί με την κατάληψη στην πρυτανεία για να απονοηματοδοτηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως η προοδευτική κυβέρνηση που θα καταργούσε τις φυλακές τύπου γ' και για να ψηφιστούν έστω τα αιτήματα που αν δεν υπήρχε ενεργή απεργία πείνας μάλλον θα είχαν χαριστεί εξ ολοκλήρου στο παζάρεμα με το δεξιό συνοθύλευμα (κουκουλονόμος και dna παίζει να μην είχε αλλάξει τίποτα, κι ο Σ. Ξηρός το πολύ να έπαιρνε κανά παραπεμπτικό για νοσοκομεί, αν είχαν τα χέρια τους λυμένα από κίνημα και απεργούς πείνας και με τους μπακογιάννηδες, μομφεράτους και σία να παίζουν μπάλα).

Θα έπρεπε να εξεταστεί σοβαρά από τη διαχειριστική ομάδα η δημοσίευση αυτού του κειμένου*, ακόμα και αν προέρχεται από κρατούμενο αγωνιστή, καθώς εκθέτει εσωτερικά ζητήματα και δίνει πάτημα σε πολλά από τα επιχειρήματα όλων όσων βρέθηκαν απέναντι στα αιτήματα αυτής της απεργίας πείνας. Για την ακρίβεια, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι φτάνει στο σημείο άθελά του να ρουφιανέψει συνθήκες, σχέσεις και γεγονότα που δε θα έπρεπε να βγαίνουν στο δημόσιο πεδίο, με τον ίδιο τρόπο και για τον ίδιο λόγο που δεν βγαίνουν π.χ. πρακτικά των συνελεύσεών μας στο indymedia.

Και ας σοβαρευτούν και όσοι γράφουν σχόλια για να αποδείξουν ποιος την έχει μεγαλύτερη την απεργία πείνας. Έλεος δηλαδή, ας αυτοκτονήσουμε σαν πολιτικό κίνημα καλύτερα.

*Επειδή το ζήτημα δεν είναι να αναλαμβάνει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα όμως η σ.ο. αυτό το αναφέρω σαν έσχατη λύση, γιατί το σωστότερο θα ήταν να καταλάβει από μόνος του ο Μαζιώτης το λάθος και να αποσύρει το κείμενό του, αν δε θέλει τουλάχιστον να ξεφτιλίζει τον εαυτό του. Πραγματικά, προς την κατεύθυνση ποιας κοινωνικής επανάστασης οδηγούν τέτοια λιβελογραφήματα δεν μπορώ να καταλάβω...

από @ 20/04/2015 12:20 πμ.


Υπαινιγμος ειναι η πολιτικη θεση οτι '' αυτος ο αγωνας ουτε την δυναμικη του εξαντλησε... '' ??επισης ποσο συντροφικο ειναι να δημοσιευονται ζυμωσεις και συζητησεις εσωτερικων διαδικασιων  οπως αυτες του μαζιωτη με αναρχικους του δακ που γινονται μεταξυ τους? Για ποιο λογο ο μαζιωτης να βγαινει και να λεει ''μου ειπαν αυτο,τους ειπα εκεινο'' ??και θα μας μιλησει για καθαροτητα φυσικα κι οτι εκεινος οτι λεει στις εσωτερικες διαδικασιες τα λεει και δημοσια.αλλα ποσο καθαρο ειναι να βγαινει και να λεει οτι 'Επέλεξα να μη συνεχίσω την απεργία πείνας μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου δικαιοσύνης που θα γίνει μετά το Πάσχα, σε δέκα μέρες τουλάχιστον, αλλά μέχρι την κατάθεσή του, παραμένοντας εξαιρετικά επιφυλακτικός για τις τυχόν τροποποιήσεις που θα έφερνε το υπουργείο όσον αφορά τον κουκουλονόμο ή το DNA. Γιατί η κυβέρνηση έχει αποδείξει πόσο αναξιόπιστη είναι στο να τηρεί τις εξαγγελίες της.'' ????? Και τοτε γιατι ξεκινας αυτο τον αγωνα με αυτα τα αιτηματα??και ποσο τιμιο ειναι ναι κανεις τετοιες δηλωσεις οταν οι αλλοι συνεχιζουν την απεργια πεινας με τα αιτηματα για κουκουλονομο και  dna την ιδια στιγμη που ο μαζιωτης τα "αδειαζει" ενω ξεκινησαν μαζι τον συγκεκριμενο αγωνα με τα ιδια αιτηματα ?? Πολιτικα τι θα ειχε να επιφερει, να βγαινει ο μαζιωτης και να αδειαζει τη συνεχεια του αγωνα τους και τα κοινα τους αιτηματα ? Και αφου δεν πιστευε στον αγωνα αυτο και σε αυτα τα αιτηματα γιατι τον ξεκινησε ??

από @poulaki 20/04/2015 1 πμ.


Το κείμενο του μαζιώτη δεν προσφέρει στον αγώνα ακόμα και αν προσφέρει στην αλήθεια. άμα είναι τα διάφορα ζητήματα μας να τα λύνουμε έτσι, φόρα παρτίδα μετά από έναν αγώνα που δώσαν οι απεργοί και οι αλληλέγγυοι..

από @ 20/04/2015 1:12 πμ.


Συντροφοι για να μην τρελαθουμε. Ο συντροφος νικος βγαζει ενα κειμενο επειδ καποιοι απο ο δακ κυκλοφορησαν οτι ο μαζωτης πουλησε...δηλαδη να γελανε και οι πετρες...αυτοι πινανε χυμους και δεν ξερω τι αλλο οπως του λεγαν του ιδιου και κραταγαν ενω αυτος δομοκο δεν επαιρνε τιποτα για αυτο και πηγε να φαει πακετο με το χερι του. Το δακ αμα ισχυε οτι εκανε ετσι απεργια πεινας η οτι εκανε διαπραγματευσεις με το υπουργεοο σε εναν κοινο αγωνα χωρις να το ξερουν οι αλλοι δομοκο ειναι λαθος. Απλο νομιζω ειναι. Και δεν νομι,ω ο νικος να μιλαγε αν δεν κυκλοφοεουσε παντου απο το δακ οτι χασαν εξαιτιας του δομοκου. Ενω η αληθεια ειναι οτι χασαν λογω συριζα. Ο συριζα δεν εκανε πισω και πετσοκοψε οτι εδωσε. Το μονο ισως που θελει διερευνηση ειναι οτι ο καθενας απο το δακ εκανε διαφορετικα πραγματα. Ας ξεκαθαρισει το καθε ατομο του δακ τι εγινε. Και ποιοι ακριβως ειναι γιατι πολλα ακουγονται...

από @ 20/04/2015 1:48 πμ.


Πατε καλα; Λογοκρισια σε κειμενο συντροφου; Αντι να πειτε οτι το δακ πρεπει να παρει θεση καθεστε και κραζετε το συντροφο που ξεκαθαρισε καποια πραγματα. Ε 60 μερες απεργια πεινας δεν ειναι οτι καλυτερο. Δημιουργεις ζητημα στο μεσο της απεργιας...στο κατω κατω να αποφασιζαν να κανουν κατι κοινο ολοι μαζι οκ. Οι μισοι ετσι και οι μισοι αλλιως ειναι θεμα. Ας απαντησει το δακ να κλεισει το ζητημα. Το προβλημα ειναι οτι δεν πρεπει να κατηγορουμε καποιον αποδεδειγμενα συνεπη συντροφο οτι πουλησε ενα αγωνα που ισως ηταν λαθος απο την αρχη. Απλα ο καθενας ειχε τα δικα του σκεπτικα. Ο μαζιωτης ηθελε να προβοκαρει το συριζα με αυτη τη απεργια και το δακ ηθελε βαση του κατηγορητηριου του να αλαξει νομους ωστε να του πανε καλα τα δικαστηρια που εχουν με dna κλπ. Διαφορετικα συμφεροντα φερνουν προβληματα οοως φανηκε.

από μπαλκονι με θεα 20/04/2015 1:57 πμ.


σε πια αλήθεια; μη τρελαθούμε .

κατ ουσία αντιστροφή της αλήθειας ειναι

όποιος θελει μπορει να ακουσει το ηχητικο που λινκαρεται παρα πάνω να πάρει μερικά χαμπάρια από την αλήθεια και την "αλήθεια".

Ανέντιμο αυτό που έκανε. Ακόμα και λάθος να του τα λένε και ξεχνώντας τι μπορει να προκαλέσει ένα τέτοιο κείμενο (μεταξύ μας, μεταξύ των φυλακισμένων συντρόφων μας, με την φαρέτρα των λασπολογιων των "αλλων" που όλο και βαθαίνει) θεωρώ ότι στερήται το κείμενο ηθικής υπόστασης αναρχκικού , αντεξουσιαστή κ επαναστάτη.

 

 

 

από αταξιθέτης 20/04/2015 4:31 πμ.


Ας προστατεύσει όποιος μπορεί τον Μαζιώτη, αφού δε μπορεί ο ίδιος να προστατευτεί από τον εαυτό του, είτε μη δημοσιεύοντας τα κείμενα του είτε ακόμα καλύτερα συμβουλεύοντας τον να σταματήσει να γράφει κάθε τρεις και λίγο. Έτσι κι αλλιώς από το 09 μέχρι σήμερα έχει εξευτελιστεί κάθε διαδικασία και κάθε κατινιά βγαίνει στην δημόσια σφαίρα (με κύριο δίαυλο τα indymedia). Το να το κάνει επανειλημμένα αυτό όμως και ο "παλιός", "σοβαρός" και επαναστάτης Μαζιώτης δίνει την πλήρη νομιμοποίηση σε αυτή την ιστορία που έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη κουλτούρα ανευθυνότητας. Καμία εσωτερική κινηματική συνοχή. Μόνο μια παιδική χαρά που ότι του φανεί του καθενός γράφει και ένα κείμενο και το δημοσιοποιεί.

 

Υπάρχουν εσωτερικά κείμενα αν θέλει ο οποιοσδήποτε για να απευθυνθεί σε συντρόφους στο κίνημα. Ας τελειώνει αυτή η ξευτίλα που δεν έχει τίποτα να κάνει με κίνημα αλλά με "οίκο ανοχής" (sic). Ας σταματήσει το indymedia να βγάζει αυτές τις αηδίες. Με αυτά έχει προσφέρει χείριστες υπηρεσίες στην υπόθεση της επανάστασης.

 

Και επιτέλους δημιεύστε και κάτι που να ασκει κριτική και στο μέσο που διαχειρίζεται. Δε μπορεί να έχουν βγει από εδώ μέσα τα μύρια όσα για όλους τους άλλους αλλά μόλις θίξουμε το indy να κόβεται το σχόλιο.

από αλληλέγγυος αλλά όχι πρόβατο 20/04/2015 8:08 πμ.


Το μόνο καλό που βγήκε από αυτόν τον αγώνα για το κίνημα είναι ότι απομυθοποιεί τις ιερές αγελάδες του και κοιτάζεται μετά από πολύ καιρό στο καθρέφτη.

Κατά τα άλλα πολλά που γίναν και ειπώθηκαν τον τελευταίο καιρό έχουν συγκεντρώσει αρκετό υλικό για το sequel "The Life of Brian II".

Τι να σβηστεί ρε παιδιά; scripta manent...

Θα το πιούμε μέχρι τέλους αυτό το πικρό το ποτήρι, αλλά ελπίζω η επόμενη μέρα να είναι διαφορετική.


Ο αγώνας και όσοι προσπαθούν μέσα σ αυτόν δεν είναι παιχνίδι και πιόνια για προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις οποιουδήποτε προσώπου και των καλοθελητών φίλων του.  Ο Μ δεν απαντάει σε τίποτα γιατί τίποτα δεν ειπωθηκε γι αυτόν και μαλιστα δημόσια, ενώ αυτός γράφει για να απαξιώσει το ΔΑΚ και την απεργία πεινας. Αλλά και τίποτα δεν απάντησε κανείς για τις συνεχείς παρεμβάσεις του προφορικές και γραπτές που σταθερά πια έχουν τον ίδιο πικρόχολο χαρακτήρα, ίσως για να μην διαιωνιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

από @ 20/04/2015 10:26 πμ.


" Ο συντροφος νικος βγαζει ενα κειμενο επειδ καποιοι απο το δακ κυκλοφορησαν οτι ο μαζιωτης πουλησε...δηλαδη να γελανε και οι πετρες...". Οι πετρες γελανε με αυτα που λες !! Ποτε ακριβως ο οποιοσδηποτε συντροφος που συμμετεχει στο δακ κατηγορησε τον μαζιωτη οτι πουλησε τον αγωνα ?????

από αναρχομάγειρας 20/04/2015 11:27 πμ.


Δεν καταλαβαίνω τη λογική μερικών να σβηστεί το κείμενο του Μαζιώτη επειδή θίγει "εσωτερικά ζητήματα" που προφανώς δεν πρέπει να ξέρουν οι "έξω". Πέραν του ότι το κείμενο αναδημοσιεύεται αυτούσιο από τα καθεστωτικά μέσα, απο που και ως που είναι "εσωτερικό ζήτημα" το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη του ΔΑΚ έκαναν μια πολύ-πολύ χαλαρή απεργία πείνας για να συντηρούνται; Τοτε έλεγαν ψέματα τα δελτία τύπου από την γιατρό Λίνα Βεργοπούλου που έγραφαν στερεότυπα για "οριακή κατάσταση των απεργών";

 

Φοβάμαι ότι σε αυτό το θέμα δεν θα μας διαφωτίσει το ΔΑΚ. Αντίθετα οι απαντήσεις εστιάζουν στο (δευτερεύον) ζήτημα ότι ο Μ. δεν ήταν συνεπής (γιατί αφού τα ήξερε αυτά από την αρχή θα έπρεπε να τα καταγγείλει τότε και όχι τωρα κατόπιν εορτής).

 

Ακόμα και έτσι να είναι, το συνολικό φιάσκο δεν μπορεί να αποδίδεται στο ότι κάποιοι σταμάτησαν πιο νωρίς την απεργία. Όλοι καταλάβαιναν ότι κάτι συμβαίνει, αλλά και αυτό ήταν "εσωτερικό ζήτημα" που δεν θα έπρεπε να ξέρουν οι "έξω". Εαν σταματούσε πιο νωρίς η απεργία πείνας και με κάποιο συντονισμό με τους έξω δεν θα ήταν τόσο βαρύ το πλήγμα. Αλλα αυτά απαιτουν ανοιχτές διαδικασίες και πολύ διαφορετική κουλτούρα αγώνα από αυτή που έχουν αρκετοί  που κανονίζουν αυτά τα ζητήματα. 

 

 

από G 20/04/2015 11:33 πμ.


Αυτά που θα πω παράκληση να μην εκληφθούν σαν πατερναλιστικά.

Όταν μπήκα στην αναρχία ήμασταν λίγη και στην Αθήνα καμιά 60-80 νοματαίοι, θυμάμαι κρύες νύχτες του χειμώνα στο καφενείο στα Εξάρχεια να συζητάμε με αγωνία πως μπορεί να στεριώσει ένα αναρχικό κίνημα στην χώρα. Περάσαν πολλά χρόνια από τότε, περάσαμε πολλά, άλλα το κίνημα στέριωσε, έστω με τις ανεπάρκειες του , τα λάθη του, τις παραλήψεις του αλλά και τους αγώνες του και τα σωστά του.

Νίκο το ξέρω ότι η θέση σου είναι πολύ δύσκολη, άλλα θα σου θυμίσω κάποια πράγματα.

Νίκο σε γνωρίζω από μικρο, θυμάσαι που ερχόσουνα στο σπίτι μου και σου φτιάξαμε (μαζί με την παλιά ομάδα που ήμουν) το πρώτο σου κείμενο σαν αντιρρησίας συνείδησης;

Νίκο θυμάσαι που παλεύαμε να φτιάξουμε τον σύνδεσμο αντιρρησιών που θα περιέχει όλους τους αντιμιλιταριστές ανεξάρτητα από τις επιλογές τους, δηλαδή αυτούς που θέλουν εναλλακτική θητεία , αυτούς που θέλουν ολική άρνηση, αυτούς που θέλουν τρελόχαρτο, ακόμα και αυτούς που πάνε στο στρατό και κάνουν αγώνα από μέσα.

Νίκο θυμάσαι ότι στην ομάδα μας υπήρχαν πέντε αντιρρησίες η δυο αδέρφια μου, και είπαμε να μην δηλώσουμε ολική άρνηση γιατί βρίσκονταν σε απεργία πείνας ο Μιχάλης Μαραγκάκης ο πρώτος πολιτικός αντιρρησίας στην Ελλάδα και δεν έπρεπε να διασπάσουμε τον αγώνα, μετά από λίγο εσύ δήλωσες ολικός.

Νίκο θυμάσαι σε μια από της απερίεργες πείνας σου ότι βρισκόμενος κοντά της τριάντα μέρες και ενώ εμείς τρέχαμε την αλληλεγγύη είδαμε στις εφημερίδες δημοσιευμένη φωτογραφία σου να παίζεις μπάσκετ στο προαύλιο της φυλακής; Και η εφημερίδες έλεγαν “ορίστε ο απεργός που παίζει μπάσκετ”, σε ρωτήσαμε και είπες ότι το έκανες για να πέσει ο οργανισμός σου!! σε συγχωρήσαμε γιατί ήσουνα μικρός.

Νίκο αυτό το κίνημα έχει τόσο μεγάλη καρδιά που τα συγχωρεί όλα (κακός για μενα)

Νίκο ποτές δεν ενδιαφέρθηκες για τις κινηματικές διεργασίες, ποτέ δεν σε ένοιαξε το γενικότερο κινηματικό συμφέρον, ήσουν πάντα άτομο και σαν και αυτούς που λένε ότι είναι αναρχοκομμουνιστές άλλα στην ουσία είναι ατομικιστές.

Νίκο έχεις απασχολήσει πολύ το κίνημα, ασχολούμαστε μαζί σου χρονιά τώρα.

Νίκο εσύ λίγο παλιότερος άλλα και οι σημερινοί νέοι του κινήματος γράφουν στα αρχίδια τους την κινηματική εμπειρία δεν τους ενδιαφέρει και δεν θέλουν να μάθουν τίποτα από τους παλιότερους διαιωνίζοντας την καπιταλιστική εκδοχή του χάσματος γενεών.

Νίκο έχεις κάνει τόσα λάθη εσύ και οι υπόλοιποι (ακόμα και η ΣΠΦ) στις ένοπλες εκδοχές του αγώνα που έχετε μετατρέψει αυτό τον αγώνα σε ιλαροτραγωδία, θα μου πείτε ότι κανείς δεν είναι αλάνθαστος, ότι λάθη δεν κάνουν μόνο αυτή που κάθονται σπίτι τους και ότι αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις (πάθω-μάθω) όμως υπάρχει και η άλλη εκδοχή, ότι δεν χρειάζεται να πάθεις για να μάθεις, (παρεμπίπτοντος και ο Τσουτσουβής έκανε μεγάλο επιχειρησιακό λάθος). Έχετε καταστρατηγήσει βασικούς αξιακούς και επιχειρησιακούς “κανόνες” του ενόπλου. Θα μου πείτε τώρα ποιος είσαι εσύ που κάνεις κρητική και στην τελική στα αρχίδια μας οι κανόνες γιατί είμαστε ενάντια στους κανόνες.

Νίκο αναφέρω ενδεικτικά μερικούς συντρόφους που έκανα σκληρή απεργία πείνας, ο Χριστόφορος Μαρίνος που του στοίχισε βλάβη στο νευρολογικό σύστημα και του δημιούργησε ψυχολογικό πρόβλημα. Ο Κυργιακος Μαζοκόπος την ώρα που ήταν πολυτραυματίας από το κρεβάτι του πόνου, χωρίς χέρι και μάτι έκανε απεργία πεινάς. Επίσης ο Σπύρος Δαπέργκολας ο Κώστας Καλαρέμας, ο Δαυίδ Κωσταντίνου... και τόση άλλοι έκαναν αξιοπρεπή απεργία, φυσικά υπήρξε και ο Καμπούρης που το ξεφτίλισε και έφτασε στις 80 και ήμερες ( για το πως ξεφτιλίζετε η απεργία πεινάς είναι μια άλλη συζήτηση). Νίκο ξέρεις ότι την ώρα που διεξάγετε ο αγώνας το μεγαλύτερο αχως το έχουν οι αλληλέγγυοι και όχι ο απεργός.

Νίκο ο αγώνας διεξήχθη όπως διεξήχθη με λάθη και παραλήψεις ( και εγώ δεν τον ακολούθησα) άλλα άλλο αυτό και άλλο να τον απαξιώνεις με τα κείμενα σου, Νίκο ένας επαναστάτης δεν δίνη τροφή στο εχθρό, δεν ρίχνει “ νερό στον μήλο της αντίδρασης” που έλεγαν οι παλαιοί και λύνει τα ζητήματα “εσωτερικά” ακόμα και αν συκοφαντείτε, τα κείμενα σου έχουν αναπαραχθεί από όλα τα καθεστωτικά σαιτ.

Νίκο τόσα χρονιά δεν σε έχω ενοχλήσει, άλλα τώρα τα πήρα και είμαι πολύ στεναχωρημένος.

Νίκο πρόσεξε γιατί έχεις γίνει αλαζονικός .

Γιώργος Μεριζιώτης

από Άσε μας και συ ρε d* 20/04/2015 12:20 μμ.


 Ἴδε ὁ ἄνθρωπος. ὅτε οὖν εἶδον αὐτὸν οἱ ἀρχιερεῖς καὶ οἱ ὑπηρέται, ἐκραύγασαν λέγοντες· Σταύρωσον σταύρωσον αὐτὸν

Το κατά Ιωάννην ευαγγέλιο, Κεφ. 19

Απολύτως λογικό κι επόμενο, για ένα βαθιά αντι-πολιτικό και παθογενές κίνημα, όπως οι εν ελλάδι αναρχικοί, να ανακαλύπτεται ένας αποδιοπομπαίος τράγος για να του αποδωθεί η συσσωρευμένη μαλακία που δέρνει τα μέλη του.

Τον ίδιο επαρχιωτισμό που διακατέχει τον Μαζιώτη, χαρακτηρίζει τόσο το ΔΑΚ όσο και τους από έξω υποστηρικτές του. Εϊναι εύκολο να λέμε ότι το ΔΑΚ και το τραγελαφικό κίνημα αλληλεγγύης σύρθηκε από τη μεγαλομανία του Μαζιώτη. Κάνεις δεν εμπόδιζε το ΔΑΚ να ακολουθήσει το σκεπτικό που είχε καταθέσει. Ούτε φυσικά το κίνημα αλληλεγγύης εμπόδισε κανείς να ακολουθήσει τη δική του τακτική σε σχέση με το ζήτημα. Κι όμως, οι αυλικοί και φετιχιστές των φυλακισμένων -με δική τους επιλογή- έμειναν πιστοί στη λατρεία του τοτεμισμού τους.

Η de facto διάσπαση που επέβαλε ο Μαζιώτης σε καμία περίπτωση δεν θα ανατρεπόταν με το να ακολουθήσει το ΔΑΚ μία βεβιασμένη και εργαλειακή απεργία πείνας. Αντιθέτως, επιτάχυνε τα ρήγματα και το βάθος της. Προσωπικά θα ικανοποιηθώ μόνο αν αυτή η de facto διάσπαση πάρει και το χαρακτήρα της de jure. Τη ρητή και διατυπωμένη, δηλαδή, ύπαρξή της.

Φιλικά και συντροφικά προς το πρόσωπό σου.

Στους υπόλοιπους εύχομαι ευτυχισμένο το 1995

από Διονύσης 20/04/2015 1 μμ.


Το' να χέρι δέρνει τ' άλλο και τα δυο το κίνημα. Το γνωρίζετε ότι κάνετε λάθος αυτή τη στιγμή, μιας και σε ένα δημόσιο διάλογο δεν είστε μόνοι και μόνες σας. Ο διάλογος αυτός παρακολουθείται και μαζεύονται στοιχεία που αξιοποιούνται και αξιολογούνται. Σταματήστε τον. Τι λύσσα είναι αυτή να διασύρετε ο ένας τον άλλον; Οϋτε με τον ταξικό σας εχθρό δεν έχετε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν υπάρχουν δομές διαβουλευτικές; Δεν υπάρχουν συνελεύεσεις; Ακόμα και οι πιο σοβαρές νύξεις ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ σ' αυτό το διάλογο. Σταματήστε τον, μέλη της ΣΟ, τουλάχιστον εσείς.

από ~ 20/04/2015 1:17 μμ.σου απάντησαν άλλοι παραπάνω, Διονύση. Και η απάντηση είναι ΟΧΙ δεν υπάρχουν διαβουλευτικές δομές, ούτε διαδικασίες που να σέβονται τον εαυτό τους. Για αυτό εξάλλου φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, στον αυτοεξευτελισμό και στην αυτογελοιοποίηση.

από αναρχομάγειρας 20/04/2015 2:55 μμ.


Τί σημαίνει "διαδικασία διαβούλευσης"; Να συζητιώνται αυτά τα θέματα σε κλειστό κύκλο; ΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Ο εξευτελισμός οφείλεται ακριβώς στο ότι όλα αυτά συζητιόνταν σε κλειστές λέσχες και στο κίνημα αλληλεγγύης -στη "βάση" που λέμε- ανακοινώνονταν οι αποφάσεις, οι δράσεις (πορείες κτλ) και επιγραμματικά ένα πολιτικό σκεπτικό. Υποχρέωση της βάσης είναι να στηρίζει, να τρέχει σε πορείες, να κολλάει αφίσες χωρίς να πολυρωτά.

Αυτός ο διαχωρισμός ήταν που έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Κανείς δεν ανέχεται πια να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν και αυτό φάνηκε στην τελευταία ιστορία.

 

Η λογική των κλειστών αποφάσεων δημιουργεί και την αντίστοιχη κουλτούρα, μην το ξεχνάμε. Αυτοί που αποφασίζουν θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να είναι πιο επιεικείς με τους εαυτούς τους και αυτοί που εκτελούν, θεωρούν πως έτσι είναι ένα αναρχικό/αντεξουσιαστικό/ελευθεριακό κίνημα.

Ήρθε η ώρα να σπάσει αυτό.

από @@@@ 20/04/2015 4:02 μμ.


Το προβλημα ορισμενων ειναι οτι ο μαζιωτης εβγαλε στην φορα την αιτια που 48 μερες δεν κινδυνευσε κανεις του ΔΑΚ.  Δηλαδη δεν εχουν προβλημα που συρθηκαν πισω απο μια φαση που δεν ηταν σοβαρη??

 

από ... 20/04/2015 4:26 μμ.


Η τακτική γνωστή, λάσπη λάσπη, όλο κάτι θα μείνει.... Ο Χριστόφορος Κ. ''δηλωσίας'', το Κ*ΒΟΞ ''Δούρειος Ίππος του Σύριζα στον αναρχικό χώρο'', η ΔΑΚ ''δεν εκανε απεργια πεινας, έπινε χυμούς'', και διαφορα άλλα.... Και όλα αυτά, όχι σε εσωτερικές διαδικασίες, αλλά σε δημόσια κείμενα στο Indymedia. Η ιερή αγελάδα του χώρου, εφόσον όλοι δεν χορεύουνε ρυθμικά στα παλαμάκια που βαράει, βγαίνει με πύρινους λόγους, με κακοπροαίρετη κριτική που οχι μόνο δεν εχει να προσφέρει τίποτα όταν τιθετε σε δημόσια κείμενα, αλλά κανει και τεράστιο κακό καθως δίνει πατημα και επιχειρηματα σε ολους τους εχθρούς του χώρου, θεσμικους και μη. τα κείμενα του πλεόν προκαλούν απλά θυμηδία...  Ο Νίκος έχει γίνει πιο μηδενιστής και από τους Πυρήνες, και αυτοί είναι μόνο οι μόνοι πλεον που μιλάει εντός μαζί με τους ελαχιστότατους που τον στηρίζουν πολιτικά εκτός... Αν και ολοι όσοι τον ξερουν γνωριζουν οτι ειναι αγυριστο κεφάλι και δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξει τακτική, καλο είναι να του μεταφέρουν το κλιμα που υπαρχει έξω για αυτόν και τα κείμενα του. Κριμα για ενα ανθρωπο που τα επαιξε ΟΛΑ για την κοινωνικη επανασταση αλλα η επαρση αλλά και το αλαθητο που νομιζει οτι εχει, συνεβαλουν στο να γκρεμιζετε η εικονα που ειχαμε ολοι για αυτον.


Ρεσπέκτ σε αυτούς που είχαν απέναντί τους το κράτος, λύπη για αυτούς που είχαν απέναντί τους ο ένας τον άλλο περιμένοντας στη γωνία. Ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και απωθημένων, απαξίωση κι αυτοαπαξίωση αγωνιστών, ευτελισμός του αγώνα και της αλληλεγγύης, δικαίωση της απουσίας και χαρά του κράτους και των μμε. Οχι άλλο κάρβουνο!

από Γ 20/04/2015 5:19 μμ.


Πρόκειται για μεγάλη κατρακύλα ανθρώπων και νοημάτων. Αυτό όσο μπορεί ας το συγκρατήσει η ΣΟ του ιντιμέντια. Ας τη σταματήσει τώρα και ας τη στείλει στο διάολο αυτή τη συζήτηση. Εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν: Νοσοκομεία και Κέντρα υγείας είναι χωρίς υλικό, χωρίς προσωπικό, σχολεία που υπολειτουργούν, συγκοινωνίες που στοιβάζουν τον κοσμάκη σαν σαρδέλες, χιλιάδες μετανάστες πνίγονται στη Μεσόγειο, απειλούνται λαοί μαζί με τον ελληνικό λαό ότι θα περάσουν επισιτιστική κρίση αν δεν συνεχίσουν να χρεώνονται, χιλιάδες κρατούμενοι φτωχοί, προλετάριοι, ξένοι και έλληνες βρίσκονται στις φυλακές κυρίως για λόγους ταξικούς, τα μεταλλαγμένα προχωράνε και υποχρεώνουν ολόκληρες κοινωνίες να υποταχθούν σε μοντέλα διαιτητικά, πόλεμοι ετοιμάζονται στη γειτονιά μας, φασιστόμουτρα χτυπάνε μάρτυρες της δίκης, κόσμος που πεινάει και σέρνεται, άστεγοι, ναρκωτικά, φανφάρες της τηλεόρασης, ζούμε ένα μεσαίωνα ΚΑΙ ... ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ ΝΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΝ; Σταματήστε, υπάρχουν όλοι οι τρόποι σήμερα, όλα τα δίκτυα άμεσα και έμμεσα να δουλεύουν για λογαριασμό όσων θέλουν να αναμετρηθούν. Σταματήστε το. Σας ακούνε. Σας καταγράφουν. Δεν σας νοιάζει αυτό; Πόση ανθρωποφαγία, πόση αυτοαναφορικότητα, πόση νοσηρή εσωστρέφεια ακόμα; Όσοι το νιώθετε είτε έχετε "ιδιαίτερο ρόλο" είτε είστε απλοί συμμέτοχοι ενός αγώνα, κάνετε κάτι να σταματήσει το κακό. Γιώργο Μεριζιώτη, σε παρακαλώ μην απαντάς σ' αυτόν που λέει ότι έχει "άποψη". Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Και λάθος σου που παρεμβαίνεις ΕΔΩ.

από (Α) 20/04/2015 5:28 μμ.


Αν αυτή είναι η ποιότητα, η σοβαρότητα και η οργανωτική προοπτική των ανθρώπων που θέλουν να φέρουν και να πραγματώσουν την επανάσταση καλύτερα να μείνουμε στον καπιταλισμό. Πολύ καλύτερα όμως.

Η πολιτική και προπαγανδιστική στην κοινωνία ανεπάρκεια τώρα δικαιώνονται.

 

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επόμενη απεργία πείνας στην οποία θα συρθεί ένα ολόκληρο κίνημα, μέχρι τον ολοκληρωτικό εκφυλισμό της απεργίας πείνας, των τρόπων, των λόγων, και της κινηματικής συνενόησης που μία απεργία πείνας θα έπρεπε να έχει.(κι αν ήταν για κάτι λάθος η απεργία, σίγουρα δεν ήταν απλά επειδή είχαν εξαγγελθεί κάποιες βελτιώσεις από τους συριζαίους).

 

από @ντε ρε 20/04/2015 5:42 μμ.


Είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ με το Μεριζιώτη δεν έχει σημασία. Ό,τι εχω να του πω και να συζητήσω μαζί του θα το κάνω όταν τον συναντήσω. Όχι εδώ. Το γεγονός πάντως είναι ότι απευθύνεται δημόσια στον Μαζιώτη αναλαμβάνοντας την ευθύνη των λεγόμενών του με τη υπογραφή του! Αντιθέτως "καποιος από δυτικά" γράφει στον Μεριζιώτη για να τον προβοκάρει και να τον μειώσει γράφοντας μπούρδες, υπονοούμενα και καλαμπούρια της συμφοράς, κρυμένος δειλά και βολικά στην ανωνυμία του. Ήθος; Τι είναι αυτό; Δεν ξέρει.

από * 20/04/2015 5:52 μμ.


Κριμα..

Η κριτικη που γινεται σε γονιμα πλαισια προωθησης του αγωνα και η αυτοκριτικη που εχει στοχο να επαναπροδιορισει τα λαθη μας και να σταθει ως παρακαταθηκη για την συνεχεια μας ειναι πραγματα αναγκαια και απαραιτητα για καθε αγωνιζομενο που ενδιαφερεται να παει τον αγωνα ενα βημα μπροστα.
Η λασπολογια, οι πρωσοπικες επιθεσεις με καθολου πολιτικους ορους και μαλιστα με ασταθεις δικαιολογιες(καθ'οτι το ΔΑΚ ουδεποτε λασπολογησε δημοσια αναφεροντας το ονομα του Ν.Μαζιωτη), το μηδαμινο ιχνος αυτοκριτικης στα κειμενα και στις προφορικες τοποθετησεις που εκφραζονται δημοσια και η ταση (γιατι τουλαχιστον αυτο φαινεται) του να εκλαμβανει καποιος αγωνιστης τον εαυτο του ως μοναδικο εξφενδονιζοντας επιθεσεις προς αλλους συντροφους προσπαθωντας να τους καταστησει κατωτερους των περιστασεων ειναι τουλαχιστον αναντιστοιχο για καθε αγωνιστη που εχει δωσει τη ζωη και τα χρονια του στον αγωνα. Ολα τα παραπανω μεσα, λασπολογια κλπ δεν ανηκουν στον δικο μας πολιτικο χωρο, η τουλαχιστον δεν θα επρεπε να ανηκουν, αλλα στους δημοσιογραφισκους της κακιας ωρας, στα μεγαλοκαναλα που εξηπυρετουν τα συμφεροντα της αστικης ταξης και του κρατους. Δηλαδη στους εχθρους! και οχι σε εμας..
Και μεσα σε ολα αυτα, υστερα απο το τελος του αγωνα της απεργιας πεινας πολιτικων κρατουμενων και του αγωνα του κινηματος αλληλεγγυης αντι να βρεθει ενας κοινος τοπος προβληματισμου, απολογισμου, γονιμης κριτικης και πανω απ' ολα αυτοκριτικης του καθε υποκειμενου που συμμετειχε σε αυτο τον αγωνα, ετσι ωστε να δουμε τα λαθη μας και να επαναπροσδιοριστουμε μεσα απο αυτα και να δουμε πως θα προχωρησουμε επιτελους με σοβαροτητα οπως αντιστοιχει σε ενα πολιτικο χωρο, εαν θελει να λεγεται σοβαρος και ικανος να δημιουργει γεγονοτα στην κεντρικη πολιτικη σκηνη, αντι γι' αυτο δινεται χωρος και πατημα σε οσους θελουν να μας απονοηματοδοτουν, να μας υποτιμουν και να μας χαρακτηριζουν εφηβους και ανικανους..

Η αλαζονεια και η ελλειψη σεβασμου ποτε δεν πηγε μπροστα κανεναν..τουλαχιστον προς την κατευθυνση που κοιταμε εμεις..

από @ 20/04/2015 5:58 μμ.


Περα απο τους προσβλητικους χαρακτηρισμους που ισως αισθανεσαι οτι σε θιγουν προσωπικα μεριζιωτη ας αναλογιστεις τι εγραψες εδω. Κριτικη για ατομα που εχουν πεθανει στον αγωνα. Οσο αφορα αυτα που λεει ο "αποψη" θα μπορουσες να απαντησεις νηφαλια και με λογο αντιστοιχο των 35 χρονων στο κινημα? Εφοσον ανεφερες για ενα δημοσιευμα για το μαζιωτη με φωτογραφια του να παιζει μπασκετ ενω κανει απεργια πεινα μηπως θα ειχες τη στοιχειοδη σκεψη να το πιστοποιησεις ανεβαζωντας το εδω μαζι με τη φωτογραφια? Θα θελες να δωσεις στοιχεια για αυτο που ισχυριζεσαι? Ο "αποψη" με ακομψο τροπο σου κανει κριτικη για σεξιστικη συμπεριφορα οσον αφορα την ποιοτητα και τη ποσοτητα της συμμετοχης σου στο κομματι της αμεσης δρασης. Θεωρεις τον εαυτο σοτ καποιου ειδους ειδικο να αναφερεσαι στον τσουτσουβη! ετσι? Ισως δεν γνωριζουμε κατι αλλα αν ισχυει αυτα που λεει ο "αποψη" εστω και με λαθος τροπο θεωρω οτι δεν προσφερει πουθενα το κειμενο σου περα απο το να ριξει λαδι στη φωτια που πρεπει να σβησει. Οποτε συντροφς απο το να ζητασ διευθυνσεις 50+ χρονων να βαλεις γκαζια σε εναν αγνωστο αναλογισου λιγο το τι γραφεις και εσυ. Η νηφαλιοτητα ειναι σημαντικη αρετη. Μην χανεται. Δεν πρεπει να γραφωνται παρορμητικα κειμενα υπο την επηρεια συναισθηματικης φορτισης ή αλκοολ και πρεπει να βαζουμε ενα λιθαρακι στο να ηρεμησει το ζητημα οχι να προκαλουμε. Ο μαζιωτησ μιλησε. Το δακ λογικα θα μιλησει. Και ολοι οι συντροφοι θα κρινουμε καποια πραγματα. Εως εκει. Ουτε θα δικασουμε ή θα καταδικασουμε καποιον εμεις. Ο καθενας ειναι υπευθυνος για το τι λεει και κανει. Οποτε συνοψιζωντας συντροφε μεριζιωτη αμα θες απαντα με ηρεμο τροπο σε αυτα που σου θετω και ανεβασε τα στοιχεια ή αμα εχεις κανει λαθος οσον αφορα δημοσιευματα καθ γενικα ζητα ενα δημοσιο συγνωμμη να τελειωσει ολο αυτο.

από χ@ 20/04/2015 6:06 μμ.


"Σοβαροί" λοιπόν είναι αυτοί που δεν κούνησαν ως συνήθως ουτε το δαχτυλάκι τους κι "ασόβαροι" αυτοί που "σύρθηκαν" λέει ένας ξύπνιος παραπάνω, πίσω από την απεργία. Πλάκα έχετε σύντροφοι. Αραχτοί και λάιτ! :))

από α 20/04/2015 6:46 μμ.


...να υπάρχει έστω κι ένας που υποστηρίζει οτι δεν κινδύνευσε κανείς του ΔΑΚ αυτές τις 48 ημέρες απεργίας πείνας. Είναι ντροπή και μεγάλη ξεφτίλα.

από * 20/04/2015 6:52 μμ.


Κριμα..

Η κριτικη που γινεται σε γονιμα πλαισια προωθησης του αγωνα και η αυτοκριτικη που εχει στοχο να επαναπροδιορισει τα λαθη μας και να σταθει ως παρακαταθηκη για την συνεχεια μας ειναι πραγματα αναγκαια και απαραιτητα για καθε αγωνιζομενο που ενδιαφερεται να παει τον αγωνα ενα βημα μπροστα.
Η λασπολογια, οι πρωσοπικες επιθεσεις με καθολου πολιτικους ορους και μαλιστα με ασταθεις δικαιολογιες(καθ'οτι το ΔΑΚ ουδεποτε λασπολογησε δημοσια αναφεροντας το ονομα του Ν.Μαζιωτη), το μηδαμινο ιχνος αυτοκριτικης στα κειμενα και στις προφορικες τοποθετησεις που εκφραζονται δημοσια και η ταση (γιατι τουλαχιστον αυτο φαινεται) του να εκλαμβανει καποιος αγωνιστης τον εαυτο του ως μοναδικο εξφενδονιζοντας επιθεσεις προς αλλους συντροφους προσπαθωντας να τους καταστησει κατωτερους των περιστασεων ειναι τουλαχιστον αναντιστοιχο για καθε αγωνιστη που εχει δωσει τη ζωη και τα χρονια του στον αγωνα. Ολα τα παραπανω μεσα, λασπολογια κλπ δεν ανηκουν στον δικο μας πολιτικο χωρο, η τουλαχιστον δεν θα επρεπε να ανηκουν, αλλα στους δημοσιογραφισκους της κακιας ωρας, στα μεγαλοκαναλα που εξηπυρετουν τα συμφεροντα της αστικης ταξης και του κρατους. Δηλαδη στους εχθρους! και οχι σε εμας..
Και μεσα σε ολα αυτα, υστερα απο το τελος του αγωνα της απεργιας πεινας πολιτικων κρατουμενων και του αγωνα του κινηματος αλληλεγγυης αντι να βρεθει ενας κοινος τοπος προβληματισμου, απολογισμου, γονιμης κριτικης και πανω απ' ολα αυτοκριτικης του καθε υποκειμενου που συμμετειχε σε αυτο τον αγωνα, ετσι ωστε να δουμε τα λαθη μας και να επαναπροσδιοριστουμε μεσα απο αυτα και να δουμε πως θα προχωρησουμε επιτελους με σοβαροτητα οπως αντιστοιχει σε ενα πολιτικο χωρο, εαν θελει να λεγεται σοβαρος και ικανος να δημιουργει γεγονοτα στην κεντρικη πολιτικη σκηνη, αντι γι' αυτο δινεται χωρος και πατημα σε οσους θελουν να μας απονοηματοδοτουν, να μας υποτιμουν και να μας χαρακτηριζουν εφηβους και ανικανους..

Η αλαζονεια και η ελλειψη σεβασμου ποτε δεν πηγε μπροστα κανεναν..τουλαχιστον προς την κατευθυνση που κοιταμε εμεις..


Σταχυολογώντας κάποια σημεία από τον «διάλογο» που έχει ανοίξει

Μετά από 6-7 χρόνια στις φυλακές και δεν ξέρω εγώ πόσα στην παρανομία, μετά από 17 ενέργειες του ΕΑ και 50 χρόνια κάθειρξη (οσονούπω έρχονται και τα υπόλοιπα), μετά από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι που στοίχισε τον τραυματισμό του ίδιου αλλά και ενός μπάτσου, ο Μαζιώτης «έχει πάρει έναν πολιτευόμενο χαρακτήρα που αποσκοπεί μόνο στις εντυπώσεις». Εδώ γελάμε μέχρι δακρύων και δε σχολιάζουμε.

Πάμε παρακάτω: Ο Μαζιώτης έπεσε θύμα παραπληροφόρησης από τους συντρόφους που μιλάνε μαζί του. Συμφωνώ. Αυτοί τον ενημέρωσαν για τις διαπραγματεύσεις με τον υπουργό, αυτοί του είπαν ψέματα για τους χυμούς, στα τηλέφωνα προσποιόταν πως είναι εκπρόσωποι του ΔΑΚ, και το χειρότερο έγραψαν κείμενο ως ΔΑΚ όπου του έλεγαν ότι ουσιαστικά παραιτήθηκε από τον αγώνα. Για τέτοιου μεγέθους προβοκάτσια μιλάμε.

Οι σύντροφοι από το ΔΑΚ «είχαν καταθέσει μέσα στις διαδικασίες του κινήματος ένα σοβαρό σκεπτικό και μια μεθοδολογία αγώνα». (Αν αληθεύει αυτό τότε οι σύντροφοι από το ΔΑΚ ήταν πολύ επιλεκτικοί στο ποιες διαδικασίες ενημέρωναν και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιες είναι αυτές)… με αυτή τη λογική έδιναν χρόνο στο κίνημα να προετοιμαστεί, ή μήπως χρόνο στην κυβέρνηση να νομοθετήσει.

Και συνεχίζω. «Όλα αυτά τα σκόρπισε ο Νίκος Μαζιώτης ξεκινώντας μόνος του την απεργία πείνας», αλήθεια ο Κουφοντίνας και ο Γουρνάς δε συμφωνούσαν με το άμεσο ξεκίνημα της απεργίας πείνας λόγω ότι ήδη στο Δομοκό υπήρχε ποινικός κρατούμενος που είχε κατέβει σε απεργία πείνας ζητώντας την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ; Ο συγγραφέας του παραπάνω σχόλιου συνεχίζει λέγοντας ότι έτσι το ΔΑΚ εκβιάστηκε και σύρθηκε να ξεκινήσει την απεργία. Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα από το ΔΑΚ. Ή έχεις την πολιτική βούληση να ακολουθήσεις το σχέδιο που έχεις χαράξει (αν υπήρχε τέτοιο) ανεξάρτητα από το ποιος ξεκινάει και πότε ή έχεις την πολιτική ευελιξία να προσαρμόζεσαι στις εκάστοτε συνθήκες που διαμορφώνονται. Λογικές του τύπου «εκβιάστηκε το ΔΑΚ από το Μαζιώτη κλπ» το μόνο που δείχνουν είναι συλλογικότητες χωρίς πολιτική συγκρότηση και χωρίς πολιτικό σχεδιασμό.

Τα σχόλια πολλών συντρόφων μου δίνουν την εντύπωση ή ότι δεν έχουν διαβάσει το κείμενο του Μαζιώτη ή ότι σκόπιμα για λόγους τακτικής απομονώνουν κάποια σημεία. Πχ μένουν μόνο στην εκδήλωση της Πρυτανείας και την τοποθέτηση του ΔΑΚ και κάνουν σαν να μην υπάρχουν τα όσα αποκαλύπτει ο σύντροφος Μαζιώτης στο υπόλοιπο κείμενό του. Η μικροπολιτική θριαμβεύει για άλλη μια φορά στο «χώρο». Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η άποψη περί εσωτερικού κειμένου που έπρεπε να στείλει ο Μαζιώτης. Γιατί αντίστοιχη «ευαισθησία» δεν υπάρχει και για το δημόσιο κείμενο του ΔΑΚ που επιτίθεται στο Μαζιώτη μιλώντας για παραίτηση από τον αγώνα των απεργών πείνας; Οι μεν μπορούν δημόσια, αλλά ο Μαζιώτης μπορεί να απαντήσει σε δημόσιο κείμενο μόνο με εσωτερικό;

Άλλο ένα ερώτημα που επιλεκτικά δεν απαντιέται: Γιατί το ΔΑΚ επιτίθεται στο Μαζιώτη και όχι στον Κουφοντίνα και το Γουρνά που σταμάτησαν πιο νωρίς την απεργία πείνας ή ακόμα χειρότερα στο μέλος του τον Τάσο Θεοφίλου που σταμάτησε λίγο αργότερα από το Μαζιώτη; Ποια λογική ή μάλλον πια πολιτικάντική πρακτική υπαγορεύει κάτι τέτοιο;

Καλά, για τους διάφορους που θέλουν να λέγονται και αναρχικοί και ζητάνε από το indymedia  να κατεβάσει το άρθρο δε θέλω ούτε καν να το σχολιάσω. Πολλοί σταλινικοί ωχριούν μπροστά τους, στην ίδια κατηγορία μπαίνει και το σχόλιο «Όποιος μπορεί ας προστατεύσει το Μαζιώτη μη δημοσιεύοντας τα κείμενά του». Ρε μπας είναι καλύτερα να τον απομονώσουμε σε κανένα λευκό κελί, μη μας χαλάει και την εικόνα της «αγαπημένης οικογένειας»;

Τελειώνοντας, ας πούμε και ένα ανέκδοτο να γελάσουμε και λίγο: «Ο Νίκος έχει γίνει πιο μηδενιστής και από τους Πυρήνες».

ΥΓ: Μην επιτίθεστε στο Γιώργο Μεριζιώτη. Δεν κάνει, είναι αμαρτία. Πάντως Γιώργο, επειδή μάλλον τελείς υπό σύγχυση ο Μαραγκάκης την τελευταία απεργία πείνας την έκανε το 1988 και ο Μαζιώτης δήλωσε ολικός αρνητής στράτευσης το 1990, δηλαδή δύο χρόνια μετά. Γι αυτό ρε Γιώργο, άστο καλύτερα. 

 

από @αισχος 20/04/2015 11:22 μμ.


47 μερες χαλαρη απεργια...?

Πινανε χυμους και ειπανε ψεματα....!

Το δακ θα απαντησει συντομα,οταν βγουνε απο το νοσοκομειο ,γιατι ηταν πολυ χαλαρη αυτη η απεργια,οι συντροφοι με το καλο.καλη αναρρωση απο εμενα.σταματηστε αυτη την εμετικη συζητηση που πυροδοτηθηκε απο το υπερεγω του υπερεπαναστατη ν.μ.

 

από @ληθειες 20/04/2015 11:41 μμ.


Δεν ειναι θεμα φετιχισμου του ενοπλου αλλα δεν μπορω να καταλαβω την επιθεση που γινεται εναντιον του μαζιωτη πριν καν απαντησει το δακ..Μαλλον καποιοι ψαχναν αφορμη..Παντως εγω που δεν ξερω προσωπικα ουτε τον μαζιωτη ουτε τους δακ , διαβαζοντας το κειμενο του θα περιμενω κ την απαντηση του δακ ,αλλιως τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα κ ο μαζιωτης απλα λεει ενοχλητικες αληθειες..

από Α σε κυκλο 21/04/2015 1:19 πμ.


ένας επαναστάτης δεν δίνει τροφή στο εχθρό, δεν ρίχνει νερό στον μήλο της αντίδρασης

Απο ολη την κουβεντα και το αρχικο κειμενο, κραταω μονο αυτο και θεωρω προς απευθυνεται σε ολους μας και οχι μονο στον Νίκο Μαζιωτη

Κατα τ΄αλλα ας συνεχισουμε ετσι οπως τοσα χρονια και μετα ας αναρωτιομαστε τι φταιει και δεν πανε τα πραγματα οπως τα σχεδιαζουμε ....

Καλη συνεχεια , ο αγωνας συνεχιζεται.

από αναρχομάγειρας 21/04/2015 1:30 πμ.


Αγαπητο αίσχος (11.22μμ), οι καταγγελίες είναι του ΝΜ και όχι δικές μου.

Δεν είναι μόνο οι χυμοί, αλλά οτι κάποιοι ενώ δήλωναν απεργοί δεν έκαναν καν απεργία. Τα λέει τόσο καθαρά που δεν καταλαβαίνω γιατί επανέρχεσαι.

Εγω θα χαρώ πολύ αν διαψεύσει το ΔΑΚ που τωρα αναρρώνει και να του ευχηθώ περαστικά κ καλή ανάρρωση

 

από γιαγκούλας από imc 21/04/2015 2:27 πμ.


επειδή κατηγορηθήκαμε πολύ εύκολα με την καραμέλα προς κάθε χρήση της λέξης "λογοκρισίας" το άρθρο του Ν. Μαζιώτη είναι δημοσιευμένο στις Ανακοινώσεις https://athens.indymedia.org/post/1543255/

και εδώ μεταφέρθηκε η συζήτηση


Προς τον ΑΑΑ 1562157

Λες “ ΥΓ: Μην επιτίθεστε στο Γιώργο Μεριζιώτη. Δεν κάνει, είναι αμαρτία. Πάντως Γιώργο, επειδή μάλλον τελείς υπό σύγχυση ο Μαραγκάκης την τελευταία απεργία πείνας την έκανε το 1988 και ο Μαζιώτης δήλωσε ολικός αρνητής στράτευσης το 1990, δηλαδή δύο χρόνια μετά. Γι αυτό ρε Γιώργο, άστο καλύτερα.”

μου αρέσει η ειρωνεία σου ε

το θέμα εδώ δεν είναι η αντιρρησίες συνείδησης, ανεβάζω κάποια ντοκουμέντα σε ένα πρόχειρο μπλοκ για να δείτε ότι με τον Μαζιωτη βγάζαμε το “Αντιμιλιταριστικό Δελτίο”, και να δείτε κάποιες ημερομηνίες, το λάθος που έκανα (έχουν περάσει και τόσα χρόνια ) ήταν ότι αναφέρομε την τελευταία απεργία του Μαραγκακη που την έκανε μαζί με τον Μακρή τον δεύτερο αντιρρησία μετά τον Μαραγκακη. Και έπρεπε να το εξηγήσω. (όπως πρέπει να εξηγείς στο κάθε μαλακιστηρη αν ξέρεις από παρανομία γατί για αυτούς μόνο αν συλληφθείς ξέρεις, γιατί κατά τα ηλίθια δεν υπάρχουν ασύλληπτα πνεύματα... οπότε αρχίζουν, μην μιλάς για πεθαμένους , μην μιλάς για ζωντανούς, μην μιλάς για λάθη, τι ξέρεις εσύ....)

Το μπλοκ εδώ: Sesimasmenos

υγ. μην απαντήσετε γιατί το θέμα δεν είναι οι αντιρρησίες .O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License