Βαλτιμόρη. ΗΠΑ: Η πόλη καίγεται

Σε εξέλιξη εξέγερση αφροαμερικανών στη Βαλτιμόρη

Μετά την πρόσφατη δολοφονία αφροαμερικανού μετά τη σύλληψη του σε αστυνομικό τμήμα, ξέσπασε εξέγερση αφροαμερικανών (κυρίως) στους δρόμους της Βαλτιμόρης. Ο αφροαμερικανός Φρέντυ Γκρέυ συνελλήφθη από μπάτσους ατις 12 Απρίλη που τον έκλεισαν σε κελί του αστυνομικού τμήματος. Κατα τη σύλληψη του οι μπάτσοι του είχαν σπάσει τη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα μια εβδομάδα αργότερα κι αφού δεν του παρασχέθη η απαιτούμενη ιατρική βοήθεια, να ξεψυχήσει στο κελί του. Οι ταραχές ξέσπασαν την περασμένη Παρασκευή αφότου οι μπάτσοι παραδέχτηκαν ότι δε φρόντισαν να του παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατρική βοήθεια.

Η δήμαρχος της πόλης Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ χαρακτήρισε τους διαδηλωτές "κακοποιά στοιχεία" και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην Βαλτιμόρη για όλους. Εκτός από τους εκατοντάδες μπάτσους, θέσεις μάχης στους δρόμους έλαβαν και ένοπλοι παρακρατικοί της εθνοφρουράς. Οι εξεγερμένοι επιτίθενται στις δυνάμεις καταστολής με πέτρες και μολότωφ ενώ συχνές είναι και οι ομαδικές μπούκες σε μαγαζιά, κυρίως κάβες και σουπερμάρκετ.

video από τις συγκρούσεις:

https://www.youtube.com/watch?v=oCDOwIyaGiM

https://www.youtube.com/watch?v=ehuBgfwd-rA

     

+

από video 28/04/2015 6:47 μμ.


https://youtu.be/e8vNfkA0AQQ

από occuppy the world 29/04/2015 1:19 πμ.


200 άτομα έχουν συλληφθεί, 15 κτήρια και  144 οχήματα.παραδόθηκαν στις φλόγες. 150 αστυνομικοί ήρθαν απο το Νιου Τζέρσεϊ προκειμένου να ενισχύσουν τη Βαλτιμόρη κατά της εξέγερσης. Η Βαλτιμόρη έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

https://youtu.be/akVBPq6BOR4

https://youtu.be/jX2QDa58HK8

https://youtu.be/gSmWuCx_VII

 

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License