Αφίσα ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού

Αφίσα που κυκλοφόρησε στην Ξάνθη τον Μάρτη

post image

Αφίσα που κυκλοφόρησε τον Μάρτη στην Ξάνθη με αφορμή το βιασμό μιας φοιτήτριας από δυο ντόπιους άνδρες

Εικόνες:

από 175 survivor 04/05/2015 5:32 μμ.


post image

Πολύ καλή η αφίσσα, αλλά ρε παιδιά, όχι και κουλτούρα ο βιασμός...!

Ο βιασμός δεν έχει κουλτούρα!  Γενικά η βία δεν έχει κουλτούρα.

Η λέξη κουλτούρα προέρχεται απο το culture και σημαίνει καλλιέργεια, πολιτισμός, παιδεία.

Ο βιασμός είναι φασισμός και ο φασισμός είναι βιασμός.

Φιλικά και συντροφικά.

 

 

 

     

Εικόνες:

από @ 04/05/2015 7:22 μμ.


η λέξη κουλτούρα σημαίνει αυτό που σημαίνει, και δεν έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο, όπως και οι λέξεις πολιτισμός και παιδεία. Με άλλα λόγια υπάρχει καλή και κακή κουλτούρα, καλή και κακή παιδεία κτλ....

Προφανώς όταν αναφέρεται στην κουλτούρα του βιασμού, αναφέρεται και στην κουλτουρα/πολιτισμό που τον αναπαράγει και τον υπερασπίζεται, και αυτό είναι κάτι που υπάρχει.

Τώρα αυτό το "ο βιασμός είνια φασισμός και ο φασισμός είναι βιασμός" το θεωρώ ευφυολόγημα και δεν βλέπω πως μπορεί να σταθεί πολιτικά.

Δεν χρειάζεται να βαφτίζουμε τα πάντα φασισμό για να δείξουμε τον αποτροπιασμό μας, χάνουμε τα επιμέρους στοιχεία.

Όπως έγινε τελευταία με την μόδα του μπούλινγκ..

Επίσης αυτό το γενικά η βία δεν έχει κουλτούρα?

     

στην ΗΠΑ 1 στις  5 γυναικες εχει βιαστει.


ένα άρθρο στα αγγλικά που έχει σχέση: We Are Not A Rape Culture - Marijke Vonk  http://marijkevonk.com/we-are-not-a-rape-culture/

 

 

από 175 survivor 05/05/2015 11:01 πμ.


Η λέξη κουλτούρα σημαίνει καλλιέργεια πολιτισμό παιδεία κ.λ.π.

Φυσικά η κουλτούρα λόγω του οτι σημαίνει μόρφωση παιδεία,, ουδεμία σχέση έχει με τη βία, και φυσικά παίρνει θετικό πρόσημο.

Αν κάποιοι θεωρούν το βιασμό και τις αποτρόπαιες πράξεις καλλιέργεια.. τότε'εχει χαθεί η μπάλα.. Οι λέξεις καθορίζουν τα νοήματα.

Ο φασισμός είναι κατάλυση της ελευθερίας της δημοκρατίας της ατομικής ελευθερίας και επιβάλλεται δια της βίας. Ο βιασμός είναι επίσης κατάλυση της ελευθερίας του ατόμου που επίσης επίβάλλετα δια της βίαςι! Τι δεν καταλαβαίνεις..;

από @ 05/05/2015 5:44 μμ.


[---ειδοποίηση για πιθανή πρόκληση---] πρόχειρα λίγα λόγια για την "κουλτούρα του βιασμού" κουλτούρα του βιασμού ΔΕΝ σημαίνει: *ότι η κουλτούρα μας εγκρίνει κατηγορηματικά τον βιασμό *ότι όταν λέμε πως κάτι είναι μέρος της κουλτούρας του βιασμού ότι είναι βιασμός *ότι σε λέμε βιαστή (ή βιασμένο/η) κουλτούρα του βιασμού σημαίνει: *με λίγες εξαιρέσεις, ο βιασμός δεν είναι τυχαίες πράξεις βίας - οι βιαστές δεν είναι "απλά κακοί άνθρωποι". είναι άνθρωποι που συμπεριφέρονται με τρόπο που επιτρέπεται και ενθαρρύνεται από την κουλτούρα του βιασμού. *οι συνέπειες της κουλτούρας του βιασμού συμπεριλαμβάνει τον βιασμό, αλλά δεν είναι το μόνο αποτέλεσμά της *ότι βασίζεται σε πολλές κοινωνικές κατασκευές για το πως είναι τα φύλα, το σεξ κ.λπ *ότι κάποιος δεν χρειάζεται να είναι βιαστής για να την διαιωνίζει "κουλτούρα του βιασμού" είναι η καλλιέργεια, αποδοχή, η παιδεία ότι ο βιασμός είναι αναμενόμενος. διαμηνύει ότι η σεξουαλική κακοποίηση, βία και παρενόχληση είναι κανονικοποιημένες συμπεριφορές στην κοινωνία μας. κατανόηση της κουλτούρας του βιασμού εμπεριέχει την αποδοχή πως η συμπεριφορά σου παίζει ρόλο. ας μην γράφουμε αφοριστικά σχόλια πριν αναρωτηθούμε τι συμβαίνει. ή, αν καιγόμαστε τόσο για την λανθασμένη χρήση λέξεων, ας κατανοήσουμε την πρότερη χρήση και ας προτείνουμε βελτιωμένη εκδοχή.

από Εμενα 06/05/2015 2:59 πμ.


Μια στις πεντε γυναικες εχει βιαστει.

Αυτο ειναι ψεμα.

Φιλε/η δεν ισχυει.

Κατα τ'αλλα το προταγμα σου καλο.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License