Τσεχία : Η επιχείρηση «Φοίνικας» της αστυνομίας ενάντια στους αναρχικούς

Τσεχία : Η επιχείρηση «Φοίνικας» της αστυνομίας ενάντια στους αναρχικούς συνεχίζεται

Η αστυνομία μόλις ανακοίνωσε οτι οι 3 άνθρωποι απ´αυτούς που κρατούνται, κατηγορούνται με τρομοκρατία. Σύμφωνα με τον τσέχικο νόμο η ελάχιστη ποινή φυλάκισης γι’αυτό το έγκλημα είναι 12 χρόνια και ειναι απο τα πολύ λίγα αδικήματα που εχουν πιθανή ισόβια κάθειρξη.

2 άλλοι άνθρωποι κατηγορούνται για συγκάλυψη και οι άλλοι 2 για κατοχή παράνομου οπλισμου (η αστυνομία δήλωσε οτι βρήκαν μια ωρολογιακή εκρηκτική μηχανή). Η υπόθεση είναι προφανώς πολύ σοβαρή.

Η κατηγορία της τρομοκρατίας δίνει στην αστυνομία μερικά έξτρα δικαιώματα και δύναμη. Άλλα άτομα που εχουν συλληφθεί διερευνούνται για «στήριξη του κινήματος που επιδιώκει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας», το οποίο είναι ένα έγκλημα που έχει οριστεί για χρήση εναντίων κινημάτων μισους [ρατσιστικά/ακροδεξιά]

Η αστυνομία διέρρευσε αυτή την υπόθεση δημόσια: οι κατηγορούμενοι είχαν σχεδιάσει μια επίθεση με μολότοφ σε ένα τρένο που μεταφέρει αυτοκίνητα Hyundai. Δυο απο αυτούς θα είχαν «εκρηκτικά», δύο άλλοι θα έπρεπε να επιτεθούν στο τρένο, και οι 3 τελευταίοι θα ήταν αυτοί που θα κρατούσαν τσίλιες.

Η επίθεση αυτή θα έπρεπε να γίνει τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά δε συνέβη ποτέ για έναν άγνωστο λόγο, είναι πιθανό απλά να καθυστέρησε.

Η αστυνομία δήλωσε ότι όλοι οι συλληφθέντες ανήκουν στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Όλα τα άτομα ηταν υπό παρακολούθηση από τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Μετάφραση : @Karvounina

Πηγή : 325.nostate.net

 

 


https://mpalothia.wordpress.com/2015/05/07/%CF%84%CF%83%CE%B5%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%83%CF%84/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License