Παρέμβαση στο "Χωριάτικο" στην Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι)

Παρέμβαση στο "Χωριάτικο" στην Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι)

post image

Το Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τη 13:30 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον φούρνο "Χωριάτικο" που βρίσκεται στη λεωφόρο Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι. Κολλήθηκαν χαρτοπανό σε απέναντι διαφημιστικό ταμπλό και μοιράστηκε κείμενο μπροστά από το μαγαζί.

 

Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν μοιρασμένες. Αρκετοί επέλεγαν να μην μπουν μέσα αλλά πολλοί ήταν και αυτοί που απαντούσαν με ένα πνεύμα "έλα μωρέ, αυτά συμβαίνουν παντού" ή "εντάξει αλλά εγώ μια φραντζολίτσα ψωμί θέλω να πάρω μόνο".

 

Το αφεντικό του μαγαζιού εμφανίστηκε κάποια στιγμή και με μάλλον απολογητικό ύφος άρχισε να μας εξηγεί ότι το μαγαζί είναι απλώς franchise, αυτός δεν ξέρει τίποτα και απλώς πριν δύο χρόνια αποφάσισε να αγοράσει τον φούρνο που υπήρχε πριν στο ίδιο σημείο και να κάνει τη συγκεκριμένη επενδυτική κίνηση.

Του επισημάναμε ότι στο site της επιχείρησης το μαγαζί του δεν εμφανίζεται ως franchise αλλά ως εταιρικό και ότι έτσι κι αλλιώς μικρή σημασία έχει αφού ξέρουμε ότι τα συγκεκριμένα αφεντικά-μαφιόζοι ακόμα και τα franchise δεν τα δίνουν απλώς σε "υγιείς επενδυτές" αλλά -για ευνόητους λόγους- σε άτομα του στενού τους κύκλου. Επιπλέον, όταν αποφάσιζε πριν δύο χρόνια να κάνει την επένδυσή του (των 250 χιλιάδων κατά δήλωσή του) δεν υπήρχε περίπτωση να μη γνώριζε ότι αυτοί που θα συνεργαστεί είναι υπόδικοι για σωματεμπορία και ξέπλυμα αλλά προφανώς δεν είχε πρόβλημα.

Σε όλα αυτά το μόνο που είχε να απαντήσει είναι ότι αυτός είναι οικογενειάρχης που μεγαλώνει σωστά τα παιδιά του. Κερασάκι ήταν και το "ακλόνητο" επιχείρημα ότι δίνει δουλειά σε Έλληνες.

 

Η σιωπή και η αδιαφορία είναι συνενοχή!

Έξω οι μαφιόζοι από τις γειτονιές μας!

Εικόνες:

από Κάτοικοι από Μπραχάμι και γύρω περιοχές 10/05/2015 3:44 μμ.


"ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ" ΚΑΙ ΟΙ "ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ"
ΒΡΩΜΑΝΕ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΟΡΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Οι φούρνοι των αδερφών Γιαννακόπουλων είναι βιτρίνα για να ξεπλένονται χρήματα από την εξαναγκαστική πορνεία, τα στριπτιζάδικα και το trafficking γυναικών, «δουλειές» που εδώ και χρόνια κρύβονταν πίσω από τα μαγαζιά των φούρνων της συμμορίας, αφήνοντας πίσω τους πολλά θύματα κακοποιημένων γυναικών, αφού το κύκλωμα ελέγχει το 80% των εκδιδόμενων γυναικών στην Ελλάδα.

Το κύκλωμα των σωματεμπόρων, μέσω offshore εταιρείας με έδρα την Κύπρο, διαχειριζόταν 5 στριπτιτζάδικα στην Αθήνα. Οι επιχειρηματίες-νταβατζήδες διέθεταν και μία πολυκατοικία στη Λ. Ηρακλείου 29 όπου κρατούσαν φυλακισμένες τις γυναίκες που εξανάγκαζαν σε πορνεία. Συνεργάζονταν με αντίστοιχα μαφιόζικα κυκλώματα της Ρωσίας και μέσω ταξιδιωτικού γραφείου και εταιρείας ευρέσεως εργασίας, έρχονταν σε επαφή με γυναίκες, κυρίως από Αν. Ευρώπη και με υποσχέσεις για δουλειά τις έφερναν στην Ελλάδα. Έκτοτε ξεκίναγε ο εφιάλτης  γι’ αυτές τις γυναίκες: έμεναν φυλακισμένες και εξαναγκάζονταν να εκδίδονται ή να δουλεύουν στα στριπτιτζάδικα. Οι νταβατζήδες Γιαννακόπουλοι με τους συνεργάτες τους τις εκβίαζαν μέσω των χαρτιών τους, των οικογενειών τους ή ακόμα και με την απειλή των ζωών τους.

Στη μαφιόζικη επιχείρηση υπήρχε και ένας απόστρατος αστυνομικός, ο Κωνσταντίνος Κύρος, σε ρόλο τσιλιαδόρου αλλά και λόγω των επαφών του μπορούσε να εξασφαλίζει χαρτιά για τις φυλακισμένες γυναίκες. Αργότερα ο Κύρος έγινε υπεύθυνος προσωπικού στους φούρνους «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ»…

Από το 2006 με πλούσια εγκληματική δράση οι ιδιοκτήτες των… φούρνων της γειτονιάς «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» και «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ», εμφάνιζαν ημερήσια κέρδη μέχρι και 25000 ευρώ, ακόμα και την περίοδο της κρίσης, με τον ένα φούρνο ν’ ανοίγει μετά τον άλλον αφού οι μπίζνες της σωματεμπορίας, πίσω από τις βιτρίνες με τις φρατζόλες, ήταν γι’ αυτούς χρυσωρυχείο! Για την πλούσια «επιχειρηματική» τους δράση, έχοντας εν τέλει την αποδοχή των θεσμών του κράτους, οι φουρνάρηδες μαστροποί επιδοτήθηκαν μάλιστα από το υπουργείο Ανάπτυξης με κοινοτικά κονδύλια το 2013 κι ενώ ήταν ήδη υπόδικοι! Οι νυχτερινές δουλειές του κυκλώματος, κρύβονταν καλά πίσω από τις ισχυρές φιλίες των σωματεμπόρων ακόμα και με ΜΚΟ, που τάχα κυνηγούσαν μαστροπούς αλλά το βράδυ όλοι μαζί χόρευαν στα στριπτιζάδικα των φουρνάρηδων. Ως βασικοί χορηγοί της εν λόγω ΜΚΟ, παρίσταναν κιόλας τους… διώκτες του trafficking!

Όπως έχει καταγγελθεί από εργαζόμενους, οι ιδιοκτήτες της αλυσίδας των φούρνων «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» και «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ»,  δεν αρκούνταν στην εκμετάλλευση γυναικών στα στριπτιζάδικα που είχαν στη κατοχή τους αλλά επέκτειναν το νταβατζιλίκι και στους φούρνους τους. Στους εργαζόμενους δεν αναγνωρίζονται ούτε τα υποτυπώδη εργασιακά τους δικαιώματα. Εξευτελιστικοί μισθοί, απάνθρωπα ωράρια και φυσικά ούτε λόγος για πληρωμή υπερωριών ή κανονικών ενσήμων. Χρηματικά πρόστιμα και υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών ως τιμωρία για τυχόν «παράβαση κανόνων», που μειώνουν τον ήδη πενιχρό μισθό, φασιστική συμπεριφορά από υπεύθυνους τσιράκια των αποδεδειγμένα μεγάλων αφεντικών-νταβατζήδων, είναι μερικές από τις εργασιακές συνθήκες στους φούρνους τους.

Κατά καιρούς, διάφορα δημοσιεύματα, έκαναν λόγο και για χρηματοδότηση της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής από τα αφεντικά των φούρνων. Πέρα από την απευθείας χρηματοδότηση προς τη Χρυσή Αυγή, η συγκεκριμένη αλυσίδα, όπως έχει γραφτεί, κάλυπτε και ανάγκες «προσλήψεων» από τη σχετική λίστα «ευρέσεως εργασίας» που διαθέτει η ναζιστική οργάνωση προκειμένου να στρατολογεί νέα μέλη με «αντάλλαγμα» μια (κακοπληρωμένη) θέση εργασίας.

Οι νταβατζήδες του «άρτος και πορνεία» που κρύβονταν πίσω από τις αλυσίδες των φούρνων «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» και «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ», δικάστηκαν και καταδικάστηκαν μεν στη πρόσφατη δίκη πριν λίγες μέρες σε 10 έως 12,5 χρόνια κάθειρξη αλλά παρ’ όλα αυτά αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με εγγυήσεις και οι επιχειρήσεις τους συνεχίζουν να λειτουργούν, ενώ κανείς δεν γνωρίζει την τύχη των γυναικών θυμάτων του κυκλώματος.

Είναι υποκρισία να συγκλονιζόμαστε ως κοινωνία για το πρόσφατο αποκρουστικό και έξω από κάθε ανθρώπινη διάσταση έγκλημα, που οδήγησε στον θάνατο το 4χρονο κοριτσάκι ή για το άδικο τέλος που έδωσε στη ζωή του ο φοιτητής από τα Γιάννενα πριν λίγο καιρό και την ίδια στιγμή να σφυράμε αδιάφορα μένοντας απαθείς απέναντι σε διαρκή εγκλήματα, όπως είναι οι συνεχιζόμενοι πνιγμοί στις θάλασσές μας εκατοντάδων παιδιών προσφύγων και μεταναστών ή ο εξαναγκασμός σε πορνεία γυναικών, που απειλούνται με την ίδια τους τη ζωή ή τη ζωή των οικογενειών τους προκειμένου να αποτελούν εύκολα θύματα για εκμετάλλευση από φουρνάρηδες - νταβατζήδες.

Παρά την σιγή ιχθύος από τα μμε ενώ υπήρχαν κατηγορίες και συλλήψεις και την αποσιώπηση για 10 σχεδόν χρόνια των βρώμικων «δουλειών», που με μαφιόζικο τρόπο είχαν στήσει τ’ αφεντικά των φούρνων «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» και «ΑΤΤΙΚΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ», ξέρουμε καλά ότι το ψωμί τους βρωμάει βία και εκμετάλλευση. Ξέρουμε καλά ότι πίσω από τις καλογιαλισμένες τους βιτρίνες κρύβεται ο εφιάλτης κακοποιημένων γυναικών.

 

ΜΗΝ ΤΡΩΣ «ΤΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» ΤΟΥΣ – ΒΡΩΜΑΕΙ ΒΙΑ ΚΑΙ TRAFFIKING

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΥΣ

 

 

Κάτοικοι από Μπραχάμι και γύρω περιοχές

09/05/2015

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License