Athens IMC - Πρακτικά από την εκδήλωση στις 25/4

Πρακτικά από την συζήτηση που καλέστηκε από την Διαχειριστική Ομάδα του Athens Indymedia στις 25/4 στο Κ*ΒΟΞ

Στο κάλεσμα του Σαββάτου 25/4 ανταποκρίθηκαν γύρω στα 20 άτομα από διάφορες συλλογικότητες. Πρώτη προτεραιότητα του καλέσματος ήταν να γίνει μια αποτίμηση της λειτουργίας του τελευταίου χρόνου και να ακουστούν απόψεις/προτάσεις για την βελτίωση και την ποιοτική αναβάθμιση του μέσου. Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής :

* Όλες οι ομάδες/συλλογικότητες που συμμετείχαν εξέφρασαν την επιθυμία να μπορούν να επεξεργαστούν τα κείμενα τους μετά την δημοσίευση, κυρίως για την διόρθωση λαθών κτλ. Αφού εξηγήθηκαν από την ΔΟ διάφοροι προβληματισμοί, συμφωνήθηκε να δοθεί αυτή η δυνατότητα για 48 ώρες μετά την κάθε δημοσίευση, χρόνος ικανός να γίνει οποιαδήποτε διόρθωση αλλά και να αποφευχθούν διάφορες προβληματικές χρήσεις της δυνατότητας αυτής.

* Μέχρι στιγμής η δυνατότητα κλειδώματος σχολίων ίσχυε μόνο για την κατηγορία Έντυπα-Αφίσες-Προκυρήξεις. Η δυνατότητα αυτή επεκτείνεται πλέον και στις Ανακοινώσεις.

* Οι οδηγίες που παρέχονται στην φόρμα δημοσίευσης κρίθηκαν ως όχι ιδιαίτερα βοηθητικές, ειδικά από την στιγμή που ακόμη υπάρχουν προβλήματα που δεν γίνεται να τα γνωρίζει ο χρήστης (π.χ αρχεία με ελληνικούς χαρακτήρες στο filename δεν γίνονται δεκτά, κάτι που το γνωρίζουμε αλλά δεν έχει διορθωθεί ακόμη). Για τον λόγο αυτό θα βελτιωθούν μαζί με κάποιες άλλες διορθώσεις (π.χ αναφέρεται ότι η περίληψη είναι προαιρετική ενώ είναι υποχρεωτική για να δημοσιευτεί το άρθρο).

* Η απουσία μέχρι στιγμής των μέσων αντιπληροφόρησης (π.χ αυτοοργανωμένα ραδιόφωνα) δεν αποτελεί κάποια επιλογή της ΔΟ απλώς υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση. Η δημιουργία τέτοιας ενότητας μπαίνει πλέον σε πρώτη προτεραιότητα (δηλαδή μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες).

* Κάτι που έχουμε λάβει ως σχόλιο πολλές φορές και επαναλήφθηκε και στην συζήτηση ήταν το "στήσιμο" του ημερολογίου όταν εμφανίζει τις εκδηλώσεις του μήνα. Στα πλαίσια μιας γενικότερης ανανέωσης της εμφάνισης που θα ετοιμαστεί στον επόμενο καιρό θα συμπεριληφθεί και αυτό.

* Η mailing list μας λόγω της εξαιρετικά μεγάλης κίνησης που έχει (και των ποσοτήτων spam που λαμβάνει) δεν γίνεται να είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας. Αναφέρθηκαν πολλά περιστατικά που μηνύματα έχουν απαντηθεί εβδομάδες μετά ή έχουν αγνοηθεί κατά λάθος. Θα δημιουργηθεί ένα επιπλέον mail για πιο άμεση επικοινωνία.

Επειδή με το πέρασμα των χρόνων κάποια πράγματα καλό είναι να επαναλαμβάνονται, υπενθυμίζουμε ότι τα κεντρικά αν και αποτελούν ουσιαστικά τον λόγο της ΔΟ πολλές φορές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αναδειχθούν θέματα τα οποία, λόγω των δυνατοτήτων μας, μας διαφεύγουν. Κάθε άτομο ή συλλογικότητα είναι ευπρόσδεκτο/η να συμμετέχει στην διαμόρφωση των κεντρικών μέσω της αντίστοιχης ενότητας στην κοινότητα (https://community.athens.indymedia.org/index.php/board,3.0.html), στέλνοντας ένα κείμενο και αντίστοιχους συνδέσμους από το site, εφόσον υπάρχουν.

Παράλληλα τέθηκαν διάφορα άλλα ζητήματα, τα οποία συζητήθηκαν και θα αποτελέσουν πεδίο προβληματισμού τόσο για την ΔΟ όσο και για τους χρήστες του μέσου. Μερικά απ' αυτά :

* Τρόποι για την ποιοτική αναβάθμιση του μέσου.

* Διαφορές μεταξύ της άμεσης πληροφόρησης (π.χ μέσω social media) και της αντιπληροφόρησης. Η δραστική μείωση συνολικών ενημερώσεων από γεγονότα που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια και η αντικατάσταση τους από μια συνεχόμενη ροή πληροφοριών.

* Το θέμα των συζητήσεων κάτω από αμφιλεγόμενες δημοσιεύσεις/άρθρα κείμενα. Άποψη όσων εκφράστηκαν ήταν ότι κάτι τέτοιο πρέπει να περιορίζεται στις Συζητήσεις. Διαφορετικά υποβαθμίζεται το αρχικό περιεχόμενο.

* Η διαχείριση δημοσιεύσεων των οποίων ο αρχικός δημιουργός είναι άτομο ή ομάδα που δεν επιθυμεί την δημοσίευση των κειμένων του στο Indymedia. Αυτό έχει αποτελέσει για χρόνια πρόβλημα στην διαχείριση μιας και ενώ από την μία έχει γίνει προσπάθεια να ικανοποιείται αυτή η επιθυμία, αναγνωρίζονται πλέον διάφορες προβληματικές. Αφενός αυτή την στιγμή κείμενα αναδημοσιεύονται παντού στο διαδίκτυο χωρίς κανείς να είναι σε θέση να το εμποδίσει, αφετέρου με την μη δημοσίευση τους μόνο στο Αthens Indymedia μένει ελλιπές πολλές φορές το κινηματικό αρχείο που διατηρείται εδώ και 15 χρόνια. Π.χ υπάρχουν ζητήματα στα οποία μπορεί κάποιος να ανατρέξει στις απόψεις μόνο μιας πλευράς, καθώς η άλλη δεν επιθυμούσε τα γραπτά της στο Indymedia.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License