Καταληψη τωρα στα γραφεια της SIEMENS και αποκλεισμος της εισοδου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Καταληψη τωρα στα γραφεια της SIEMENS και αποκλεισμος της εισοδου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Δεν θα γίνουμε αποικία του γερμανικού και κανενός άλλου ιμπεριαλισμού.
Γερμανοί και ευρωπαίοι εργάτες ζητάμε την αλληλεγγύη σας.
Την τελευταία περίοδο στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι (όποιου είδους) διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διαχείριση του χρέους μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών μηχανισμών, τους οποίους κατευθύνει ο γερμανικός ιμπεριαλισμός. Πέρα από το θέαμα, τις δηλώσεις και τα κάθε λογής κινδυνολογικά σενάρια, πέρα ακόμη και από το ζήτημα του δημόσιου χρέους, βρίσκεται η ουσία: αυτή την ώρα παίζεται η ζωή και το μέλλον κάθε εργαζόμενου στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ε.Ε..
Η τωρινή στρατηγική του γερμανικού ιμπεριαλισμού συνίσταται από την μια στον δημοσιονομικό και πολιτικό έλεγχο των κρατών-μελών μέσω του ελέγχου του χρέους, από την άλλη, με όχημα το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εξασφαλίζεται ότι τα κέρδη των τραπεζών από τον δανεισμό στα κράτη-μέλη παραμένουν ιδιωτικά, ενώ παράλληλα όλη η “χασούρα” μετατοπίζεται στον δημόσιο τομέα μέσω της μετατροπής του χρέους σε δημόσιο και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Η ελληνική αστική τάξη, τόσο κατά την ένταξή της στην ΕΟΚ όσο και κατά την ένταξη της στην Ευρωζώνη, αλλά και σήμερα, σε σχέση με την διαχείριση του ζητήματος του χρέους και της προώθησης των καπιταλιστικών μεταρρυθμίσεων μέσα από τα κάθε είδους μνημόνια, έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή: να προσδεθεί στα ευρωπαϊκά μονοπώλια και να εξυπηρετήσει πρώτα τα δικά τους συμφέροντα επιδιώκοντας παράπλευρα δικά της οφέλη.
Είναι η ώρα τόσο ο ελληνικός όσο και ευρύτερα ο ευρωπαϊκός λαϊκός παράγοντας να βγει στο προσκήνιο και να αντιπαρατεθεί με τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Σε αυτή τη μάχη καλούμε να συμμαχήσουν μαζί μας, να δώσουν τους δικούς τους αγώνες ενάντια στην εκμετάλλευση και την υποδούλωση όλοι οι λαοί της Ευρώπης. Η σύγκρουση, παρ’ όσα παραπλανητικά προπαγανδίζονται, δεν είναι ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία. Οι λαοί της Ευρώπης, οι Έλληνες, Ισπανοί, Ιταλοί, Γερμανοί, Γάλλοι κλπ εργάτες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στο στενό οικονομικό πεδίο, παρόμοιες λογικές χειραγώγησης επικρατούν και σε όλους τους άλλους τομείς. Στην Ε.Ε. η υγεία, η παιδεία, η αγροτική πολιτική, το περιβάλλον, οι κοινωνικές παροχές όλα ελέγχονται και, αν χρειαστεί, τσακίζονται στο βωμό του κέρδους των καπιταλιστών. Οι “Ευρωπαικές αξίες”, που τόσο πολύ βάρος τους είχε δωθεί εδώ και δεκαετίες, πάνε περίπατο όταν τα συμφέροντα το απαιτούν, η γεωστρατηγική και οι παγκόσμιες ισσοροπίες είναι το παν! Άρα οι φασίστες στην Ουκρανία γίνονται “εταίροι” και οι μετανάστες των κατεστραμένων χωρών της Ασίας και της Αφρικής άψυχα νούμερα στη Μεσόγειο.
Η Ε.Ε αγκαλιά με τους άλλους “θεσμούς”, Δ.Ν.Τ, Π.Ο.Ε. Κλπ, δείχνει τα δόντια της αφού οι συνθήκες το επιτρέπουν. Αυτή η απόλυτη εξουσιαστική δομή δεν θα διστάσει να εξευτελίσει τις τοπικές κοινωνίες και να ποδοπατήσει το προλεταριάτο.
Το ελληνικό κεφάλαιο και η αστική τάξη κάθε χώρας δεν έχουν κοινλα συμφέροντα με τους εργαζόμενους. Μας κοροιδεύουν, γιατί την ώρα που τα μέσα προπαγάνδας τους μιλάνε για πατριωτικό καθήκον, ακριβώς την ίδια ώρα πνίγουν την οικονομία της χώρας, βγάζοντας πάνω απο 25 δις στο εξωτερικό μέσα σε ένα μήνα. Οι Ελληνες εφοπλιστές δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ ως φορολογία αυτά τα χρόνια της κρίσης, ίσα ίσα έχουν πλουτίσει και άλλο. Όταν οι αστοί μιλάνε για “χρέος προς την πατρίδα”, εννοούν τη βίαιη εξαθλιωση της μικρομεσαίας τάξης, της αγροτιάς, και κυρίως της εργαατικής τάξης.
Το ελληνικό κεφάλαιο και η αστική τάξη κάθε χώρας δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργαζόμενους. Μας κοροϊδεύουν, γιατί την ώρα που τα μέσα προπαγάνδας τους μιλάνε για πατριωτικό καθήκον, ακριβώς την ίδια ώρα πνιγούν την οικονομία της χώρας, βγάζοντας πάνω από 25 δις στο εξωτερικό μέσα σε ένα μήνα. Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ ως φορολογία αυτά τα χρόνια της κρίσης, ίσα ίσα έχουν πλουτίσει κι άλλο. Όταν οι αστοί μιλάνε για “χρέος προς την πατρίδα” εννοούν την βίαιη εξαθλίωση της μικρομεσαίας τάξης, της αγροτιάς και κυρίως της εργατικής τάξης.
Εμείς όμως που ζούμε στην ανεργία ή στην επισφαλή εργασία, με μειωμένους μισθούς ή συντάξεις, με αβέβαιο μέλλον και πετσοκομμένα δικαιώματα, δεν μένουμε θεατές απέναντι στη λεηλασία της ζωής μας, δεν περιμένουμε κανένα να δώσει την μάχη για εμάς.

Γι’ αυτούς τους λόγους, επιλέξαμε σήμερα να παρέμβουμε:
- Στα γραφεία της Siemens, μιας πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας, από τους κυριότερους στυλοβάτες του γερμανικού καπιταλισμού, και ένας από τους βασικότερους διαπλεκόμενους εταίρους των ντόπιων αστών.
- Στην είσοδο-έξοδο της κατασκευαστικής εταιρείας Ελλάκτωρ, ιδιοκτησίας Μπόμπολα, από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις της ντόπιας ελίτ, που από τη μία καρπώνονταν τους πακτωλούς των χρημάτων που έρχονταν από την ΕΕ, αναλαμβάνοντας σχεδόν αποκλειστικά κάθε μεγάλο κατασκευαστικό έργο της χώρας, από την άλλη, μέσω των τηλεοπτικών σταθμών ιδιοκτησίας του, προσπαθεί να μας πείσει για την αναγκαιότητα των μνημονίων και της παραμονής στην ΕΕ.

Η ιστορία της Siemens είναι άρρηκτα δεμένη με την η ιστορία του καπιταλισμού στην Ευρώπη. Στα 168 χρόνια της έχει εμπλακεί σε εκατοντάδες υποθέσεις που αφορούν από δωροδοκίες κρατικών λειτουργών σε όλα τα επίπεδα (κοινώς μίζες), τεράστιες περιβαλλοντολογικές καταστροφές, στυγνή εκμετάλλευση των εργατών της, ενώ ήταν αμέριστη η στήριξή της στο ναζιστικό κόμμα και αποφασιστική η συνδρομή της στην ανάπτυξη της στρατιωτικής μηχανής του Χίτλερ: η Siemens διέθετε δίκες της εγκαταστάσεις μέσα στο στρατόπεδο του Άουσβιτς και εκατοντάδες έγκλειστοι του εργάζονταν στις γραμμές παραγωγής της.
Φυσικά μετά το τέλος του πολέμου, όπως έγινε και με τις περισσότερες γερμανικές εταιρίες, το ναζιστικό παρελθόν της βολικά ξεχάστηκε και μάλιστα χρηματοδοτήθηκε γενναία μέσω του σχεδίου Μάρσαλ (χρήματα από τη φορολόγηση Αμερικανών εργατών) ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη της Δυτικής Ευρώπης.
Η παρουσία της Siemens στην Ελλάδα σε σχέση με τις προμήθειες του ελληνικού δημοσίου ανάγεται στην ίδρυση του ΟΤΕ το 1949. Μέχρι το 1977 η Siemens σχεδόν μονοπωλούσε τις προμήθειες του ΟΤΕ σε τηλεπικοινωνιακό και υποστηρικτικό υλικό (ηλεκτροπαροχικά συστήματα, ηλεκτρολογικό υλικό κλπ.).
Στις μέρες μας, όταν ξέσπασε το τελευταίο σκάνδαλο, αποκαλύφθηκε ότι στο εσωτερικό της Siemens υπήρχε οργανωτική δομή από ανώτατα στελέχη που ενεργούσαν από κοινού ως οικονομική μαφία, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα αφενός για την εξασφάλιση μαύρου χρήματος, αφετέρου για την διοχέτευσή του χωρίς ίχνη για παράνομες πληρωμές και φέρεται να διέπρατταν συστηματικά δωροδοκίες κρατικών υπαλλήλων (υπηρεσιακών και πολιτικών στελεχών) σε όλο το πεδίο των δραστηριοτήτων της. Δηλαδή στο σύνολο σχεδόν των δομών του Ελληνικού Κράτους (Υπουργεία Συγκοινωνιών, Άμυνας, Πολιτισμού, Υγείας, Δημοσίας Τάξης, καθώς και ΔΕΚΟ, όπως ΟΤΕ και ΟΣΕ κλπ.). Σκοπός αυτής της δραστηριότητας ήταν να εξασφαλιστεί προνομιακή και δεσπόζουσα θέση στον ανταγωνισμό σχετικά με τις προμήθειες του ευρύτερου ελληνικού δημοσίου τομέα.
Ανάλογη δραστηριότητα είχε εκδηλωθεί από στελέχη της Siemens παράλληλα σε πολλές χώρες του κόσμου και με τέτοια οργάνωση και έκταση, ώστε δίκαια να μπορεί να χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο βιομηχανικό-οικονομικό σκάνδαλο στην μεταπολεμική Ευρώπη.
Η κυριαρχία της εταιρείας στις προμήθειες του ΟΤΕ και αργότερα στο σύνολο του ελληνικού δημοσίου τομέα, με βάση αυτήν την πρακτική, κατέδειξε την τεράστια έκταση που έχει λάβει η διαφθορά στο σύγχρονο ελληνικό κράτος, ανεξάρτητα με το ποιος πολιτικός σχηματισμός είχε τη διαχείριση.
Για εμάς που είμαστε στο στρατόπεδο των καταπιεσμένων η Siemens αποτελεί στόχο, καθώς συμπυκνώνει όλα τα αποκρουστικά χαρακτηριστικά του κεφάλαιου. Μια εταιρία-μεγαθήριο που στο πέρασμα του χρόνου αφήνει πίσω της ρημαγμένους τόπους, ζωές και συνειδήσεις.

Η ελληνική αστική τάξη έχει κάνει μια στρατηγική επιλογή: να προσδεθεί στα ευρωπαϊκά μονοπώλια και να εξυπηρετήσει πρώτα τα δικά τους συμφέροντα επιδιώκοντας παράπλευρα δικά της οφέλη. Λέγοντας ‘ελληνική αστική τάξη’, αναπόφευκτα το πρώτο όνομα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο Μπόμπολας και το οικονομικό του συγκρότημα, το οποίο ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα: κατασκευαστικές και ενεργειακές εταιρίες, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης, καζίνο κ.α.. Η σχέση του εν λόγω καπιταλιστή με την Ε.Ε. είναι άρρηκτη. Μέσα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, ο “εθνικός” εργολάβος εισέπραξε το 50% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για τον κατασκευαστικό κλάδο (περί τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ), επιβάλλοντας το δικό του μονοπώλιο στα δημόσια έργα, πάντα με την αγαστή συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών και του ντόπιου πολιτικού προσωπικού τους, ενώ συχνά τα ποσά του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούσαν και μη κατασκευαστικές δραστηριότητες του ομίλου Μπόμπολα (όπως διαφημιστικές και δημοσκοπικές εταιρίες), δημιουργώντας οικονομικές τρύπες που καλείται να μπαλώσει ο ελληνικός λαός, μέσω των περικοπών που επέβαλλαν τα μνημονιακά μέτρα. Επίσης, οι εταιρείες του ομίλου, προχώρησαν σε εκτεταμμένο δανεισμό από τις ελληνικές τράπεζες (περίπου 3 δις ευρώ), ζημία που καλείται να καλύψει η εργατική τάξη, εφόσον τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις περικοπές μισθών και συντάξεων θα στηρίξουν τα προγραμμάτα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Τον όμιλο Μπόμπολα θα τον βρούμε ακόμη ανάμεσα στους μετόχους της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, εταιρεία που έχει αναλάβει την καταστροφική για το περιβάλλον επένδυση των μεταλλείων στις Σκουριές, και που σκανδαλωδώς απέκτησε την δημόσια έκταση από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι ασήμαντου οικονομικού ανταλλάγματος. Παράλληλα, τα ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης του συγκροτήματος Μπόμπολα ανέλαβαν να χρυσώσουν το χάπι της οικονομικής αφαίμαξης του ελληνικού λαού. Τα παπαγαλάκια ωρύονταν καθημερινά υπέρ της αναγκαιότητας των μνημονίων για τη “διάσωση” της χώρας και επέρριπταν την ευθύνη για την οικονομική κρίση στους εργαζόμενους, ενώ οι μεγαλοδημοσιογράφοι του συγκροτήματος (Mega, Έθνος) έβγαζαν ‘λάδι’ το αφεντικό τους, μιλώντας για “υγιή” επιχειρηματικότητα και ανάγκη για επενδύσεις και δημόσια έργα .Ο ρόλος τους μάλιστα ήταν τόσο εξόφθαλμα δουλικός, ώστε αποτυπώθηκαν στη λαϊκή μνήμη ως θλιβερές καρικατούρες του σύγχρονου δωσιλογισμού.
Η περίπτωση του μεγαλοκαπιταλιστή Μπόμπολα αποδεικνύει περίτρανα ότι το ελληνικό κεφάλαιο καθώς και η αστική τάξη κάθε χώρας δεν έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργαζόμενους. Ο αγώνας των εκμεταλλευομένων απέναντι στο ιμπεριαλιστκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Γερμανικού κεφαλαίου είναι και αγώνας ενάντια στην ντόπια αστική τάξη.

ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ
Εμείς που δεν αντέχουμε να χάσουμε τίποτα παραπάνω, βγαίνουμε στο δρόμο για να κερδίσουμε τα πάντα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 23/5 - 12.00 – ΟΜΟΝΟΙΑ


αναρχική ομάδα ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ
ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ -ομάδα για την εργατικη αντεπιθεση
Αντιφασιστικό Μέτωπο Καλλιθέας-Μοσχάτου
ΑΣΥΝΦ - Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας
κομμουνιστική ομάδα ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
αναρχική συλλογικότητα ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ
κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ
σύντροφοι/συντρόφισσες

 

από @ 11/05/2015 1:40 μμ.


Καιρός είναι να αρχίσουμε να δείχνουμε ξεκάθαρα τον ταξικό εχθρό. Να αρχίσουμε να βλέπουμε πίσω από τις μαριονέτες του πολιτικού προσωπικού, αυτούς που πραγματικά έχουν το κράτος ως ιδιοκτησία τους.

Από τις καλύτερες κινήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν αυτή τη στιγμή. Είμαι υπερήφανος.

Μακάρι να ήμουν κοντά σας. Δύναμη

από @αντι-κκε 11/05/2015 2:46 μμ.


Τα γρσφεια της ζιμενς κ της ελλακτωρ ειναι οντως υπεροχοι στοχοι επιθεσης..ομως το κειμενο εχει μια στειρα αντικαπιταλιστικη ρητορεια κ λειπει οποιοδηποτε αναρχικο προταγμα..Συντροφοι η εξουσια ειναι πιο παλια απο τον καπιταλισμο..αν εισαι αναρχικος εισαι κ αντικαπιταλιστης,οπως και αντιφασιστας,αντιχριστιανος,αντισεξιστης...το αντιστροφο ομως δεν ισχυει..Ζητω η μαυρη αναρχια κ ο μηδενσμος για το γκρεμισμα καθε εξουσιας,(και της κοκκινης)

από @αντί εξουσία 11/05/2015 4:07 μμ.


Εγω πάλι δεν καταλαβαίνω...Τελικά αναρχικοί είμαστε ή κομουνιστές???Πρέπει να ξανά μάθουμε την αλφαβήτα από την αρχή??να απομακρυνθεί αυτή η μετάλλαξη από τον αντιεξουσιαστικο χωρο..ας φτιάξουν δικο τους κομμα...ας κατέβουν και στις εκλογές αλλά μακριά από την αναρχία..και όποιος θέλει να επικαλεστει ιστορικά γεγονότα να αναλογιστεί τι εχουν κάνει κατά το παρελθόν οι "σύντροφοί" κομουνιστές στους αναρχικους...

από @@@ 11/05/2015 4:33 μμ.


τότε σίγουρα δεν είσαι αντικομμουνιστής

 

από @ 11/05/2015 4:35 μμ.


δεν ειπαν για κρατος, ειπαν για ιμπεριαλισμο= ΚΚΕ. Ειπε ο μπαμπουινος που θα μας  πει κ τι ειναι αναρχικο κ τι οχι. Συνηθως αυτοι που δεν κανουν τιποτα ειναι πολυ επαναστατες στα λογια κ σχεδον παντα κατι τους φταιει, ποτε ο στοχος, ποτε το κειμενο, ποτε ο τροπος παρεμβασης (συνηθως οχι αρκετα δυναμικος οτι κ να κανεις θα σου πουνε γιατι δεν εκανες κατι παραπανω) ωστε μετα να αποκτουν λογο υπαρξης οχι λογο αυτων που κανουν αλλα απο την διαφωνια τους με αυτα που κανουν αλλοι

Μπραβο συντροφοι πολυ καλη κινηση παντα τετοια

 

από @μαυρη αναρχια 11/05/2015 4:51 μμ.


Προς αντι-κκε

Σκεψου δρασε φιλαρακο, να μην κανεις τιποτα και να κρινεις αυτους που πραττουν απο το  PC κι ολας ειναι απαραδεκτο, ουτε εμενα με τρελενει η αναλυση του κειμενου αλλά εχω σιχαθει πια αυτη την κατατασταση, κραξιμο συνεχεια σε κοσμο, σε επιλογες, σε τασεις του χωρου, σεβομαι όλες τις τασεις ακομα και τον μηδενισμο σου. Επισης ο κομουνισμος σαν ιδεολογια δεν ειναι αντιθετος με την αναρχια, το ΚΚΕ ειναι, η μηπως οποιος ειναι κομμουνιστης ειναι και ΚΚΕ η θελει να φτιαξει κόμμα? Μηπως ειστε 15 χρονων? Γιατι μονο τοτε εξηγούνται τα συμπερασματα σας καθως και η "διεξοδική σας αναλυση"!Διαβαστε κανα βιβλιο να ξεστραβωθειτε

από @γιολο 11/05/2015 5:10 μμ.


Ας προλαβουμε την αντιπαραθεση πριν πολωθει αναμεσα στο περιεχομενο της σημερινης κινησης και στη μαυροκοκκινη βιβλο.

Δηλαδη ποιος ειναι ο ταξικος εχθρος, το γερμανικο κεφαλαιο? Και οι ντοπιοι λακεδες τους?

Δηλαδη, οι ελληνες καπιταλιστες που δεν ειναι με το γερμανικο μετωπο, δεν ειναι ταξικοι εχθροι αυτοι? Ή ειναι περισσοτερο ταξικοι εχθροι οι "γερμανοτσολιαδες" καπιταλιστες?

Ας μιλησουμε παλυ, μετα απο μια χιλιετια, για τον "ιμπεριαλισμο". Ας παρανοησουμε και ας δεχτουμε για μια στιγμη οτι η παγκοσμια οικονομια διαιρειται σε εθνικα κεφαλαια που επεκτεινουν την κυριαρχια τους με "ιμπεριαλισμο". Ας κανουμε αυτην την αναποδη αναγνωση της οικονομικης δυναμικης, ξεχνωντας τους διεθνεις ομιλους, τις πολυεθνικες συνεργασιες και, εν γενει, τη μορφη που εχει η κυκλοφορια του κεφαλαιου σημερα και ας μιλησουμε για "ιμπεριαλισμο".

Σε αυτην την περιπτωση θα μιλησουμε για "γερμανικο ιμπεριαλισμο"? Δεν θα μιλησουμε για "αμερικανικο ιμπεριαλισμο"? Στην ελλαδα της αμερικανικης σουδας, των αμερικανικων οπλικων συστηματων και των κατα παραγγελια επεμβασεων στην ανατολη? Στην ευρωπη που οι αμερικανοι κανουν περα τους γερμανους στην ουκρανια, κουνωντας τους το δαχτυλο οτι τα σκατωσαν?

Οι αντιφασεις μπορουν να φτιαξουν μια απειρη ακολουθια, εαν ξεκιναμε απο λαθος αφετηρια. Αλλα ας αφησουμε και αυτην την κριτικη για να πουμε το εξης.

Εστω οτι ο "γερμανικος ιμπεριαλισμος" ειναι το απολυτο καπιταλιστικο τερας. Το να καλεις εναντια σε αυτη τη γερμανικη ηγεμονια δεν ξυπναει τα ρατσιστικα αντανακλαστικα αυτης της κοινωνιας? Δεν δινει εθνικο αρωμα στο ταξικο αιτημα? Ιδιαιτερα στην παρουσα συγκυρια, με το ολο μηντιακο παιχνιδι που εχει στειθει μεταξυ "ελληνικης αξιοπρεπειας" και "γερμανικων κατοχικων δυναμεων" και στην σκια των "πολεμικων αποζημιωσεων"?

Ολα αυτα δεν απομακρυνουν αντιδιαμετρικα καποιον απο το να κατανοησει την καπιταλιστικη σχεση ξεκαθαρα γι αυτο που ειναι: σχεση εκμεταλλευσης μεταξυ κεφαλαιου και εργατη? Δεν τον απομακρυνουν απο το να δει την ταξικη σχεση, εναντι της εθνικης ταυτοτητας? 

Η ελληνικη κοινωνια δεν ειναι μια κοινωνια με εντονη την εθνικη ταυτοτητα? Που ακομα και οι εξωκοινοβουλευτικη αριστερα εχει πατριωτικες πτερυγες και αιτηματα? Σε μια τετοια συνθεση, στην οποια παρεμβαινεις και βαζεις ενα αιτημα με κρυμμενη παραλληλη συνδεσμολογια: οξυνση της εθνικης και της ταξικης αντιθεσης μαζι, ποια θα νικησει? Η μηπως δεν ειναι θεμα συγκρισης μεταξυ των δυο, και απλα εχει νοημα να "μπαινει το ταξικο"? Γιατι υπαρχουν ενα καρο προσφατα παραδειγματα απο την αφρικη μεχρι την ουκρανια, που αναδεικνυουν την σχεση μεταξυ ταξικης και εθνικης ή θρησκευτικης συνειδησης και φωναζουν ποιος νικαει στο τελος.

από @rafa 11/05/2015 5:19 μμ.


εμενα παλι μου αρεσει η αναλυση,ειναι προσαρμοσμενη στο σημερα.

ή μηπως να μαντρωθουμε στον ξυλινο λογο και να γραφουμε κειμενα αναλυσης στυλ μπακουνιν,κροποτκιν κλπ.
θα φοβομαστε να κανουμε μια πολιτικη αναλυση του σημερα μη τυχον και κουκουεδισει ο λογος μας???
αντι κκε δεν θελω να σε ταραξω αλλα ο κομμουνισμος ουδεμια σχεση εχει με το κκε,
οπως ο σοσιαλισμος με το πασοκ κλπ κλπ κλπ.

από @ζελντα 11/05/2015 6:08 μμ.


Κι ομως, δεν ειναι θεμα αισθητικης μια πολιτικη αναλυση να σου αρεσει η οχι.

Παρ'ολα αυτα ειναι οντως προσαρμοσμενη στο σημερα, καθως αναφερει ολες τις επικαιρες μεταφυσικες λεξεις της κεντρικης πολιτικης σκηνης, που εχουν να κανουν με εθνικη ταυτοτητα: λαος, γερμανικη αποικια, ιμπεριαλισμος..

Κανουμε κριτικη σε καποιον γι αυτο που κανει, οχι γι αυτο που "ειναι". Γιατι αυτο που "ειναι" καποιος, προσδιοριζεται απο αυτο που κανει. Κανουμε κριτικη στην αριστερα για το περιεχομενο και τα αιτηματα που βαζει, οχι επειδη "ειναι αριστεροι". Να τα διευκρινιζουμε μη χαθουμε παλυ στη μεταφραση.

Γιατι οι περισσοτεροι σε αυτον τον πολιτικο χωρο ειναι βαθια ηθικοι, δινοντας ετσι σημασια στα συμβολα και οχι στο περιεχομενο. Γι αυτο καλυτερα να μιλησουμε με περιγραφες και οχι με λεξεις βαρυγδουπες.

Γι αυτο, προς αποφυγην παρεξηγησης, δε λεμε οτι οι πολιτικες ομαδες, που καναν την καταληψη σημερα, ειναι "αριστερες" ή "αριστεριζουν", διοτι θα μεινει ως προσβλητικο σχολιο και οχι ως αυτο που πραγματικα σημαινει: Οτι δηλαδη δε τους λεμε "αριστερους" για να τους υποτιμησουμε πολιτικα, αλλα για να τους παραπεμψουμε στην κριτικη που κανουμε στην αριστερα.

Δηλαδη οτι, εν ολιγοις, εχουν τραβηξει μια ροτα στην οργανωση τους και, με αυτα και με τ αλλα, η οξυνση των ταξικων αντιθεσεων περασε σε δευτερη μοιρα. Τα αιτηματα ομως ειτε ειναι ταξικα ειτε δεν ειναι καθολου. Ταξικο αιτημα με χρωμα εθνικο δεν ειναι ταξικο αιτημα. Και οταν το αιτημα δεν ειναι ταξικο, δεν καλλιεργειται ταξικη συνειδηση, αλλα συνειδησεις ακριβως που την ανταγωνιζονται αμεσα.

από @ 11/05/2015 7:15 μμ.


οποιος απο το κειμενο δεν βλεπει ταξικη αναλυση 2 πραγματα του συμβαινουν. Η ειναι καθυστερημενος με πολυ σοβαρα προβληματα οποτε τον καταλαβαινω απολυτα κ δεν προκειτε να τον κραξω γιατι σεβομαι τους ανθρωπους με ειδικες αναγκες η ειναι κομπλεξικος κ τον ενοχλει που καποιοι οργανονονται κ πρατουν ενω ο ιδιος  αμπελοφιλοσοφει στον υπολογιστη κ στα καφενεια οποτε δεν θα τον κραξω γιατι τον καταλαβαινω, καπως πρεπει κ αυτος να δικαιολογησει την μιζερη υπαρξη του.

 

από @ 11/05/2015 7:17 μμ.


Παρατηρησε κανεις απο ολους αυτους που λενε για εθνικη ενοτητα πως εγινε παραλληλη οργανωμενη παρεμβαση στον ελλακτωρ του ομοεθνη μπομπολα?Οτι θελετε λετε ρε ?Κραζετε για να κραξετε?

Απο το πουθενα ερχομαι, στο πουθενα παω

από βοξιτης 11/05/2015 7:30 μμ.


καλα εσυ που θες να μας απομακρυνεις απο τον αναρχικο χωρο παρε φορα κ ελα ρε μαγκιτη να δουμε ποιος θα απομακρυνει ποιον, α ξεχασα ρε φιλε τοτε θα πρεπει να σηκωθεις απο τον καναπε κ επισης θα πρεπει να μας δειξεις το μουτρακι σου. Οποτε μαλλον θα συνεχισεις να βγαζεις τα κομπλεξ σου απο το πληκτρολογιο.

Για οσους νομιζουν οτι το κειμενο δεν ειναι αναρχικο θα προετρεπα να κανουν κατι που μπορει να τους φανει παλιομοδιτικο πιθανον κ δυσκολο, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.

από @ 11/05/2015 7:49 μμ.


Το κειμενο μιλαει για ντοπια κ ξενη αστικη μιλαει για τους λαους ολων των ευρωπαικων χωρων, εγιναν ταυτοχρονες παρεμβασεις στην siemens κ στην κατασκευαστικη του μπομπολα κ καποιοι εδω μεσα μιλανε για εθνικισμους για κκε κ αλλα κουλα. Μαγκες το γινατι βγαζει ματι κ σας στο λεω μαλλον το δικο σας βγει. Λεει οτι η αντιπαραθεση δεν ειναι αναμεσα στην ελλαδα κ την γερμανια. Τι αλλο θελετε? 

η αλληλεγγυη το οπλο των λαων πολεμο στο πολεμο των αφεντικων σας λεει κατι?

για λαους μιλαγε ο μπακουνιν ο κροποτκιν και ο ντουρουτι επισης, η μηπως αυτοι δεν ηταν αναρχικοι κ ειστε οσοι κραζετε εδω μεσα?

από @μια απο μακρια 11/05/2015 8:14 μμ.


Στη δραση κολλαει το σιδερο. Και ευτυχως υπαρχουν ανθρωποι που, παρολη την απεραντη χαοσυνη και μπουρδολαγνεια περι ταχα διαπραγματευσεων, κανουν δρασεις ακρος ξεκαθαρες και στοχευμενες. Ολοι το Σαββατο στην πορεια, ακομη κι οσοι ειμαστε μακρια.

Τα υπολοιπα,πιος ειναι λιγοτερο ή περισσοτερο αναρχικος ειμαστε οι τελευταιοι που θα το κρινουμε. Μην τρελαινεστε, θα μας κρινουν τα παιδια μας κι η ιστορια. 

από Ενας απο τους καταληψιες 11/05/2015 8:55 μμ.


Ενταξει ο Ντουρουτι ο Μπακουνιν ο Κροποτκιν ο Μαχνο ο Μαλατεστα  αλλα και αναρχικοι της πραξης οπως ο Εμιλ Ανρυ δεν ηταν αναρχικοι γιατι τα εβαζαν με τους αστους...Εκτος αν αλλο πραγμα οι μπουρζουαδες  και αλλο η αστικη ταξη...

Ουτε οταν στην Ισπανια το 1936 μιλουσε η FAI για ελευθεριακο κουμουνισμο η οι Μαχνοβιτες το 1918 ηταν αναρχικοι..

Και καλο να μην συνχεουμε την δολια χρησιμοποιησει της εννοιας κουμουνισμος απο τους Λενινιστες εξουσιαστες και τα παραγωγα τους

Η εννοια κρατικος καπιταλισμος σας λεει κατι; Μηπως ετσι  δεν χαρακτηριζαμε το καθεστως στην Σοβιετικη Ενωση και τους δορυφορους της.

Και στην Κινα σημερα την εξουσια ασκει το κουμουνιστικο κομμα αλλα το καθεστως ειναι ακρως καπιταλιστικο. Αυτοι ειναι η τριπλα της εξουσιας να χρησιμοποιει εννοιες με ιδεολογικη φορτιση για να εμπεδοδει στις συνειδησεις.

Κραχτε λοιπον οσο θελετε αλλωστε σε δουλεια να βρισκομαστε και κουβεντα να κανουμε...

Και ενταξει οποιος τα βαζει με αλλα κρατη και κεφαλαιο εκτος Ελληνικου ειναι ΚΚΕ και εθνικιστης;

ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

 

από @ 11/05/2015 9:09 μμ.


με σωστή στόχευση!

από @ απ'όλα 11/05/2015 10:17 μμ.


Σαλάτα χωρίς ξύδι δε γίνεται, οπότε ας ειπωθούν και πέντε πράγματα που μπορεί να τσούξουν.
Ωραίο το κείμενο, για κείμενο του κκε μ-λ που ανεβαινει στο ιντυμιντια εφόσον εξηγεί τη θεωρία εξάρτησης, μιλάει για ιμπεριαλισμό, τα κακά  αφεντικά(με ξένο διαβατήριο) ,τα κακά ντόπια αφεντικά (αλλά μόνο αυτά που συνεργάζονται μαζί τους )και μετά ο καημένος ο ελληνικός λαός που τρώει το αγγούρι και αναγκάζεται να ξεχρεώσει.
Και ξεκινάω εριστικά, αλλά όταν βλέπω μια ανάλυση που από τη μία λέει σκατά στα ντόπια και στα ξένα αφεντικά ,αλλά από την άλλη καμία κουβέντα για τα μικρά αφεντικά (τζιζ κακά, μικρά αφεντικά υπάρχουν και στα εξάρχεια, μπορεί να κατέβουν και στην πορεία και μετά να μας κεράσουν και καμιά μπυρίτσα), όταν βλέπω να βγαίνει μπροστά ο συναισθηματισμός των ελληνικών λαικών αιτημάτων αλλά χωρίς να εξετάζουμε το πώς αυτό λειτουργεί ως ομπρέλα για ανάδυση εθνικού φρονίματος, αποχαρακτηρισμό πραγματικού ταξικού αγώνα που μπορεί να γίνει επικύνδυνος, παρά  περισσότερο αφομοίωση υποδηλώνει ,προσφέροντας ταυτόχρονα επαναστατική ικανοποίηση,ναι θα γίνω εριστικός. Η μεταφορά του προβλήματος ,καμιά φορά μπορεί και να υποκρύπτει αδυναμία να τα βάλουμε με το άμεσο πρόβλημα και άρα το μεταθέτουμε σε κάτι ανώτερο, ένα κοινώς αποδεκτό μπαμπούλα. Γιατί δε βλέπω καμιά αναφορά στα αφεντικά της γειτονιάς που απολύουν εργαζόμενους και βιάζουν τον ψυχισμό τους με καθημερινές απειλές , οι οποίοι μάλιστα  δεν τα χουν τακιμιάσει με τους γερμανούς ιμπεριαλιστές («μα κι αυτοί υποφέρουν από τις οικονομικές πολιτικές που υπάρχουν για να εξυπηρετούν πολυεθνικές εταιρίες και αυτοί βιώνουν την ανασφάλεια του αύριο». Ναι. Την επιχειρηματική ανασφάλεια, οπότε ας κόψουν το λαιμό τους και όχι το μισθό των εργαζόμενων) να υποθέσω ότι αυτούς τους καθαγιάζουμε, τους δικαιολογούμε και περνούν στο απυρόβλητο; Κανένα πρόταγμα για άρνηση της καθημερινότητας των προλετάριων σε άμεσα βιώματα, ο  εχθρός ειναι οι τράπεζες και τα υπουργεία ( που είναι) αλλά όχι ο νταβατζής στα πέντε μέτρα που κάνει κουμάντο στις ζωές μας; Και όλο αυτό είναι προωθητικό ή αντίθετα θυμίζει λογικές αριστερών παρατάξεων όπου "όλοι οι φοιτητές έχουν κοινά συμφέροντα ενάντια στην καταστρατήγηση των σπουδών τους αφού οι θεσμοί δε δίνουν φράγκα να γίνουν επιστήμονες";

 Αλλά βέβαια, διαβάζουμε ένα κείμενο, ψιλοσυμφωνούμε, κοιτάμε και τις υπογραφές, όλα καλά και μετά κάνουμε και μια κουβέντα φρονήματων «όχι οι αναρχικοί το τάδε, όχι οι κομμουνιστές το δείνα», σμιλεύουμε λίγο καλύτερα τα σχήματα στο μυαλό μας και τι ωραία που ο αγώνας είναι πολύμορφος και αποτελεί πρωτοπορεία. Γιατί βλέπω ότι η εποχή των εικόνων καλά κρατεί όπως επίσης των φαντασιακών περί αυθυπαρξίας μέσω ιδεολογικών ταυτοτήτων και μάλιστα αυτοαναφορικά.

από @ 11/05/2015 10:22 μμ.


Από τα κείμενα που απενοχοποιούσαν τον υπουργό προστασίας του πολίτη (Πανούση) και απέδιδαν στους χαμηλόμπατσους το φταίξιμο, στην λενινιστική ανάλυση...

Κατά τα άλλα αναρχικοί...

Αναρωτιέμαι αύριο με τι μανδύα θα εμφανιστούν στην απέλπιδα προσπάθεια τους να ημεμονεύσουν τον χώρο. Θλιβερές ξεχειλωμένης συνείδησης παρεούλες που ξεφτιλίζουν τον όρο "Αναρχικός"...

Και τα γυμναστήρια και οι μαγκιές δεν αρκούν όπως έχει δείξει η ιστορία. Χρειάζεται συνείδηση, συνέπεια και συνέχεια.

 

...

από μλ 11/05/2015 11:08 μμ.


Να πω καιγω δυο πραγματα, αν και σε αλλο μηκος κυματος απο ολους τους προηγουμενος.

 

1)Να πω, σαν καποιος που λεει για εξαρτημενη ελλαδα(ταξικο εγκλημα οπως λενε οι παραπανω), οτι τα καλεσματα που εχετε κανει ειναι πολυ προβληματικα. Πορειες-συγκεντρωσεις σε ημερες eurogroup και γενικα ημερες "διαπραγματευσης" δινουν εναν εθνικο χαρακτηρα στον οποιο αγωνα αντι να του δωσει ενα ταξικο περιεχομενο. Το γεγονος οτι καποιος μιλαει για ιμπεριαλισμο και την εξαρτηση της ελληνικης αστικης ταξης δεν σημαινει οτι πρεπει να τρεχει πισω απο καθε εκφανση αυτης της εξαρτησης, ποσο δε μαλλον οταν αυτη παιρνει χαρακτηριστικα διαπραγμευτευσης αστικης ταξης-ιμπεριαλισμος για μια καλυτερη θεση της στον καπιταλιστικο-ιμπεριαλιστικο συστημα.

2)Τωρα προσπαθησατε και κανατε μια λιγο πιο σοβαρη αναλυση πανω στο ολο ζητημα(σε σχεση με τα προηγουμενα μαλλον εγκληματικα κειμενα), αλλα παραμενει προβληματικος ο τροπος που κανετε την αναλυση(εννοω ξεχωρα απο την κατευθυνση των κινητοποιησεων). Νομιζω οτι χρειαζεται να πιαστει πιο συνολικα η θεση της ελλαδας στο καπιτ.-ιμπερ. συστημα και οχι μονοπλευρα. Το ζητημα της εξαρτησης εχει την ιστορια του και εχει διαμορφωσει συγκεκριμενους συσχετισμους που δεν φαινονται πουθενα στο κειμενο.

3)Ξαναλεω για το 1, ειναι οντως προβλημα. Αλλο ψωροκωσταινα ή αποικια ή προτεκτορατο(που μπορει να μην φαινεται ιδιαιτερα στον λογο σας αλλα στην συγκεκριμενη πρακτικη υπαρχει αδιαμφησβητητα) και αλλο εξαρτηση.

4)Και κατι τελευταιο, δεν υπαρχει "θεωρια της εξαρτησης". Δεν μπορω να καταλαβω τι σημαινει αυτο. Εννοειται θεωρια του ιμπεριαλισμου(το ανωτατο σταδιο του καπιταλισμου), εννοειται την αναλυση(επαναλαμβανω αναλυση οχι θεωρια) πως η ελληνικη αστικη ταξη ειναι εξαρτημενη;

από @the papas and the skrapas 11/05/2015 11:26 μμ.


Με συγχωρείται που σας το χαλάω αλλά όσο κ αν έψαξα δε βρήκα κανένα δημοσιοποιημένο κείμενο του κκε που να λέει για κακούς γερμανούς, μεγάλο-κακούς ιμπεριαλιστές, ούτε βρήκα και παρεμβάσεις στα κεντρικά γραφεία που δουλεύουν οι διευθυντάδες και οι καριερίστες σε ποσοστό 80%. Α κ έτσι ενημερωτικά, βρήκα αρκετά ανάλογα του συριζα..

Αυτά, συνεχίστε και καλή συνέχεια!

@@

από @ 11/05/2015 11:35 μμ.


Το κειμενο της καταληψης της siemens θα μπορουσε ανετα να χρησιμοποιηθει ως πολιτικο εργαλείο καποιων απο το συριζα οι οποιοι φέρονται ως "αριστερη πλατφορμα" Ας πουμε ο Λαφαζανης δεν βλεπω που θα διαφωνουσε σε αυτο το κειμενο. Πως θα τον εφερνε σε δυσκολη θεση το περιεχομενο του. Παντελη η απουσια αναφορας στην αλλαγη διαχειρισης της νεοφιλελευθερης πολιτικης και η συνεχιση απο την σοσιαλδημοκρατικη γκρουπα, των οσων αναφερουν στο κειμενο. Ας μην ξεχναμε οτι αυτο γίνεται σε ενα χρονικό σημείο της "κρισιμης" διαπραγμάτευσης της ντοπιας κυριαρχιας με τα υπερεθνικα διευθυντηρια της ευρωπης. Ενα ισχυρο "ενδοκινηματικό πολιτκό βοήθημα" στα χέρια των εξουσιαστών. Ειναι ενα κουμουνιστικο μαρξιστικο κειμενο που δεν διεμβολιζει το οικοδομημα του κρατους δεν το αποδομει, αλλα αντιθετα ενισχυει την παραδοσιακη μαρξιστικη αντιληψη που λεει οτι το κρατος ειναι πιονι του κεφαλαιου. Και το αυτο το κειμενο υπογραφεται και απο καποιες φερομενες αναρχικες συλλογικοτητες. Γινονται σαφες λοιπον οι συσχετισμοι οι πολιτικες φιλοδοξιες και οι συμμαχιες απο καποιους χωρους που αλλοι τις ονομαζουν ωριμη πολιτικη κινηση και στο ονομα αυτής της ωριμότητας βγαινουν και επίσημα στο προσκηνιο. Και ο βαθυς οργανωτισμος και συγκεντρωτισμος σε δρασεις αποκτουν πλεον και ερμηνεια

από ,,,,,,, 12/05/2015 12:02 πμ.


"Και τα γυμναστήρια και οι μαγκιές δεν αρκούν όπως έχει δείξει η ιστορία. Χρειάζεται συνείδηση, συνέπεια και συνέχεια" Αληθεια πως μπορει να κρινει ο ανωνυμος σχολιαστης 1563652   τις ομαδες; Ξερει κατι; η οτι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια

Ωραια μπορει ο "ορθοδοξος"  να μας πει τι ειναι αναρχικη και τι μη αναρχικη αναλυση;

Οσο για την ηγεμονευση που την ειδε; Επειδη καποιοι τολμησαν να θιξουν ζητηματα περα απο τα κλασικα του χωρου ; 

Και αφου το παιζει ετσι ειναι αναρχικος αυτος ο ανωνυμος η μηπως ενας πονηρος η πονηρη καθεστωτικος που θελει να αποδομησει τους συντροφους και συντροφισες;

Και μια που μιλαμε για αναλυση αν ηταν ολοκληρωμενη ας πουμε Λενινιστικη οπως κανουν σε ολα τα λενινιστικα κομματα δεν θα προτεινε κατι; Π.χ την οργανωση σε ενα ιεραρχικο οργανισμο αλλα ΚΚΕ με τον περηφημο δημοκρατικο συγκεντρωτισμο  του;

Η μηπως οτι οποιος λεει οτι σε ενα παγκοσμοιομενο πλεον περιβαλον υπαρχουν κρατη που οδηγουν και καθοριζουν πολιτικες σε αυτα που εχουν υπο την κηδεμονια τους; Καποτε ηταν η ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ,

Η μηπως πιστευει  οτι το Ελληνικο κρατος λειτουργει αυτονομα εντελως στην ΕΕ.

Η μηπως πρεπει η αναλυση μας να μεινει σε ενα μονο ¨"μπατσοι γουρουνια δολοφονοί" η ACAB και ολα τελειωσαν

Το κειμενο θιγει ενας προβλημα που ταλανιζει την κοινωνια αυτην την περιοδο. και ολους μας εκτος αν εχουμε λυσει το προβλημα επιβιωσης Και η αναλυση ειναι η αναλογη

 Η Γερμανια ειναι το κρατος που κραταει το τιμονι πανω απο ολες τις χωρες τις ΕΕ και χαρασει πολιτικες.

Μηχανισμοι βεβαια του Ελληνικου κρατους εφαρμοζουν αυτες τις πολιτικες αλλα το προβλημα ειναι το κεφαλι .

Και καποιοι απο τους συντροφους και συντροφισες εχουν αποδειξει οτι μονο πλακακια δεν τα εχουν κανει με  τον ΣΥΡΙΖΑ η το κρατος  προσφατα.

από @ 12/05/2015 12:30 πμ.


Ρε πολιτικη κριτικη θα κανετε ή θα βγάζετε τα υπαρξιακά κόμπλεξ της ανυπαρξίας σας στο πληκτρολόγιο?Οι σύντροφοι έκαναν ταυτόχρονη παρέμβαση σε SIEMENS και Μπόμπολα.Στο πρώτο που ήταν κατάληψη θα μπορούσαν πολύ εύκολα να είχαν φύγει με 50 συλλήψεις.Και όλα αυτά ενώ εσείς τρώτε ποπ κορν και στάζετε χολή στο indymedia.Αντε περιμενουμε ξανα την υπεραπαραγωγη της πορειας κλωτσιες δεξια και αριστερα που προσπαθουσατε να φερετε τους μπατσους ενα 5ωρο στα Εξαρχεια...

από Θανασης Π 12/05/2015 12:35 πμ.


ενταξει για τη σχεση των αναρχικων κ του ιμπεριαλισμου την ανελυσε με ιστορικα παραδειγματα ο μεριζιωτης, βρειτε το εδω μεσα, εκει βεβαια κουβεντα ολοι σας. Ο γουρνας που μιλαγε για λαο κ ελλαδα ειναι μ-λ? Οσον αφορα τη χρηση της λεξης λαος σας εχει εξηγηθει παραπανω εκτενως αλλα ορισμενοι ειστε αυτονομοι ανθελληνες οποτε τι συζηταμε τωρα. Ο λαος ως εννοια εχει ξεκαθαρα ταξικο προσανατολισμο, μιας κ με την λεξη λαο δεν νομιζω οτι καποιος εννοει πισινες κ κοτερα, με την λεξη κοινωνια εννοουμε ολοκληρη την ελληνικη κοινωνια αλλα εκει δεν εχω δει κανεναν να τρελαινεται.

Επισης εννοειτε οτι θα χρησιμοποιουμε ευρυτερους ορισμους του επαναστατικου υποκειμενου απο την εργατικη ταξη κ παντα οι αναρχικοι θεωρουσαν οτι δεν ειναι αποκλειστικα κ μονο η εργατικη ταξη το επαναστατικο υποκειμενο ιδιως σε αντιδιαστολη με τους λενινιστες κ τους λοιπους μαρξιστες οι οποιοι εβλεπαν μονο τους βιομηχανικους εργατες ως επαναστατικο υποκειμενο. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι κ οι λουμπεν, οι αγροτες κ μικροαστικα στρωματα μαζι με την εργατικη ταξη ειναι ενδυναμη επαναστατικα υποκειμενα. 

Τωρα για τα μικρα αφεντικα το μονο που εχω να πω ειναι οτι ηταν μια παρεμβαση στη siemens κ τον ακτωρα δεν ειναι μπροσουρα για τον καπιταλισμο.

Καλα οσο αναφορα τον 1563652 ασε αγορακι ο συνδυασμος κομπλεξ κατωτεροτητας με θρασυδειλια οδηγει σε ανωνυμα σχολιακια σαν κ το δικο σου. Δεν πειραζει κοτουλα μου κατσε κ βγαλε την χολη σου στο πληκτρολογιο, ποιος νοιαστηκε?

Ασε που για να κρινουμε την συνειδηση, συνεπεια κ συνεχεια του καθενος θα πρεπει να ξερουμε ποιος μιλαει. Οπως κ για να ξερουμε ποιος ξεφτιλιζει την εννοια αναρχικος...

 

 

από @ 12/05/2015 12:55 πμ.


Τον Συριζα πολιτικα τον χτίζουν κινήσεις σαν την κατάληψη Νομικής.Και όχι κινήσεις που αναδεικνύουν τις αδυναμίες του και τα όρια της Σοσιαλδημοκρατιας.ΦιλοΣυριζαίοι είναι οι καταληψίες Νομικής .

από @ 12/05/2015 1:02 πμ.


"Θλιβερές ξεχειλωμένης συνείδησης παρεούλες που ξεφτιλίζουν τον όρο "Αναρχικός"...

Και τα γυμναστήρια και οι μαγκιές δεν αρκούν όπως έχει δείξει η ιστορία. Χρειάζεται συνείδηση, συνέπεια και συνέχεια."

με συγχωρείτε αλλα τι ακριβως ειναι αυτο εαν οχι εμπαθεια? Ο συγκεκριμενος μιλαει για ανθρωπους οι οποιοι συμμετεχουν σε ενα κατειλλημενο κοινωνικο κεντρο που ειναι ανοιχτο 11 ωρες καθε μερα  κ εχει δωσει πανω απο 140.000 ευρω στο κινημα, που συμμετεχουν σε ενα αντιφασιστικο στεκι στην πλατεια του αγ. παντελεημονα, που συμμετεχουν στην λαικη συνελευση των εξαρχειων, που εχουν μια σειρα δικαστηριων για διαφορους κινηματικους λογους, και πολλοι απο αυτους  ειναι στο κινημα πανω απο 10ετια, ορισμενοι σχεδον 20ετια. Αυτος που γραφει με αυτον τον τροπο κ με αυτους τους χαρακτηρισμους ποιος ειναι? Γιατι δεν γραφει επωνυμα?


Είναι στελεχος της κυβέρνησης και μάλιστα υπουργός της. Και μόνο σε δύσκολη θέση θα τον έφερνε ανάλογο κείμενο. Όταν πλέον τα εχουν βρει και η διαπραγμάτευση παίζει μόνο  ανευ ουσίας για να ρίζει στάχτη στα μάτια του κόσμου. Ετοιμάζονται να πάρουν μέτρα κάτι δις που πάλι η εκμεταλεύομενη θα τα πληρώσουν.

Τελικά μπορεί επιτέλους να αποφασίσουν αυτοί που σχολιάζουν τις ομάδες που καλούν. ΚΚΕ; ΣΥΡΙΖΑ; γενικότερα ακολουθούν λενινιστική γραμμή;

από βαλκυρία 12/05/2015 2:02 πμ.


Συγγνώμη, μόνο εγώ είδα στο "έλα να μας δείξεις το μουτράκι σου" που απευθύνει ο αποκαλούμενος βοξίτης (1563630) σε άλλο σύντροφο καμουφλαρισμένη απειλή που φέρνει λιγάκι ... σε μαφία; Καλό θα είναι πάντως, για λόγους προστασίας και του μέσου, και του ίδιου του βοξ (εκτός κι αν κρίνετε ότι δεν τη χρειάζεται) τέτοια σχόλια να κόβονται.

1. Τα κείμενα που υπογράφουν οι εν λόγω ομάδες όντως καταπιάνονται για πρώτη φορά με θέματα ταμπού του χώρου, και μ'αυτήν την έννοια είναι νεωτερικά. Είναι αλήθεια, δεν θυμάμαι παρόμοιο μπάσιμο του "πατριωτισμού" απ'την πίσω πόρτα σε κείμενα του ελλαδικού και ουχί ελληνικού αναρχικού χώρου, εκτός κι αν κάνω λάθος οπότε καλό είναι όποιος τα έχει να τα ανεβάσει.

2. Τώρα για τους Μπακούνιν, Κροπότκιν και Μαλατέστα δεν ξέρω, αλλά φαίνεται ότι τον Στάλιν κάποιοι δεν τον διάβαζαν πρόσφατα μόνο για να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

3. Η λογική να κάνω κάτι για να κάνω κάτι εκτός από μεταμοντέρνα, κοινωνικά φιλόδοξη, ύποπτη και ναρκισσιστική, είναι άκρως επικίνδυνη και σε αφήνει έκθετο κι ανοχύρωτο στο κάθε απίστευτο ιδεολογικό τουρλουμπούκι. Εκτος κι αν ακόμη νομίζουν κάποιοι ότι το "στη δράση κολλάει το σίδερο" δεν το έχουμε ήδη πληρώσει ακριβά με τους αγανακτισμένους. Έτσι απαντιέται εύκολα και η κατηγορία περί πουθενάδων: καλύτερα πουθενάδες λοιπόν παρά σε πορεία στη γερμανική πρεσβεία "ενάντια στην πρόσδεση της ελληνικής άρχουσας τάξης στο γερμανικό κεφάλαιο"!

4. Οι μ-λ θεωρίες περί ιμπεριαλισμού κι ελληνικής εξάρτησης αποδομούνται εύκολα από αντίστοιχα τροτσκσιστικά κείμενα. Μια ματιά στο βιβλίο του Πουλιόπουλου, και σε άλλα του σεκ αρκεί. Το κακό με αυτούς που καλούν σε τέτοιες πορείες είναι ότι μας ζητούν να ξαναδιαβάσουμε την αλφαβήτα λάθος. 

5. Η αλφαβήτα ξεκινάει ως εξής (και είμαστε ακόμη στο α): μόνη πραγματικότητα είναι οι σχέσεις καταπίεσης, εξουσίας κι εκμετάλλευσης. Αναπόσπαστο μέρος αυτών των σχέσεων και προϋπόθεση για την αναπαραγωγή τους είναι και το ιδεολόγημα του εθνικού διαχωρισμού ή η ανακαλάλυψη της ψευτοδιαφοράς των πραγμάτων με βάση εθνικά χρώματα. Ξαναπάρτε το απ'την αρχή λοιπόν, κι αν επιμείνετε, στο επόμενο (γράμμα β) θα σας αποδείξω πόσο δομικά (κοινωνικά-ταξικά) συριζέοι (δηλαδή αριστεροκυρίαρχοι) ειστε.

...

από @ 12/05/2015 2:06 πμ.


καλα εσυ που θες να μας απομακρυνεις απο τον αναρχικο χωρο παρε φορα κ ελα ρε μαγκιτη να δουμε ποιος θα απομακρυνει ποιον, α ξεχασα ρε φιλε τοτε θα πρεπει να σηκωθεις απο τον καναπε κ επισης θα πρεπει να μας δειξεις το μουτρακι σου. Οποτε μαλλον θα συνεχισεις να βγαζεις τα κομπλεξ σου απο το πληκτρολογιο.

Για οσους νομιζουν οτι το κειμενο δεν ειναι αναρχικο θα προετρεπα να κανουν κατι που μπορει να τους φανει παλιομοδιτικο πιθανον κ δυσκολο, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.

 

Προφανώς το κείμενο δεν είναι αναρχικό. Και φαίνεται ο άνθρωπος ο διαβασμένος. Άς αφήσουμε αυτούς που γράφουν τα κείμενα να απαντούν κι όλας. Εσύ καταφανώς απλά το υπέγραψες και εκθέτεις και αυτούς που το έγραψαν. Όπως και φαίνεται με ευκρίνεια ποια συλλογικοποίηση έχει προτείνει και γράψει αυτό το κείμενο. Οι υπογραφές από κάτω δεν συνδέονται με τίποτα στο πολιτικό. Αναρχικοί, αντιφασίστες, σταλίνες, κοινωνικό κέντρο..ενα έκτρωμα ανάλυσης που προφανώς το "αναρχικό" καπελώνεται. Μετωπικό σχήμα πάνω σε κεντρικές πολιτικές αναλύσεις και όχι σε επιμέρους ζητήματα, δεν κάνεις!(άλλο Κορυδαλλός άλλο αυτό, να τα λέμε όλα..) Και μην εκνευρίζεστε, κινηματική διαδικάσία που έχει ανοίξει σε 3 αναρχικές συλλογικότητες, εκ των οποίων οι δύο σχεδόν ανύπαρκτες...ε...δεν γίνεται και κάτι δεν πάει καλά. Φοβόντουσαν να απευθυνθούν στους άλλους αναρχικούς, μήπως είναι πολύ αναρχικοί για τα γούστα τους, λέω.. Δυστυχώς για μπράτσα σας θέλαν και για μπούγιο και εσείς τσιμπήσατε ή μάλλον, γιατί χαζοί δεν είστε, κάτι άλλο επιθυμείτε να κερδίσετε...το τι δεν το χω βρει ακόμα. Η έλλειψη αναφοράς στο όνομα Συ.ρι.ζα είναι γιατί δεν συμφωνήσατε ότι είναι απέναντί σας ή επειδή συμφωνήσατε ότι στηρίζετε την κυβέρνηση στο δύσκολο τούτο δρόμο των διαπραγματεύσεων, που γίνεται υπό το βάρος του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης πάλι η Γερμανία τα υπερασπίζεται; Η Αμερική παίζει κανά ρόλο, ή δεν μιλάμε γι' αυτήν επειδή ο Συ.ρι.ζα την διάλεξε ως συνομιλητή; Όταν υπογραφεί το μνημόνιο θα κλαίμε όλοι μαζί με το Συ.ρι.ζα στο Σύνταγμα και θα λέμε "άτιμε γερμανικέ ιμπεριαλισμέ άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις" αλλά εμείς να, είμαστε ενωμένοι. ΕΠίσης στο τέλος όταν λέτε, "βγαίνουμε στο δρόμο για να κερδίσουμε τα πάντα" το βάλατε έτσι αφηρημένα επειδή δεν συμφωνούσατε στο "μετά τη κοινωνική επανάσταση τι";θα έρθει η αναρχία και ο κομμουνίσμος ή μια πεφωτισμένη πρωτοπορεία, ή ο κολλεκτιβισμός ή απλά νταξ δεν πειράζει κάτσε τώρα να ενωθούμε όλοι να κράξουμε γερμανία, μαζί με όλους τους καλοπροαίρετους πατριώτες αριστερούς, τη νεογέννητη με "καλές προθέσεις" κυβερνησούλα, τους απογοητευμένους αναρχικούς που αποφάσισαν να το γυρίσουν λίγο αριστερά γιατί έλεος δεν άντεχαν με τον αφορμαλισμό του χώρου,( αντί να κατσουν να βοηθήσουν να οργανωθούμε) και κάποιους που υπογράφουν ως αναρχικοί, αλλά βάσικα όχι δεν είναι αναρχικοί, είναι από ανύπαρκτοι έως ακτιβιστές;

  Ως προς την κίνηση τώρα. Λάθος από μόνη της δεν μου φαίνεται. Αλλά επειδή το πολιτικό πλαίσιο είναι φάουλ, χαντακώνεται. Οι αναρχικοί σύντροφοι υπάρχει κάποιος λόγος που δεν αλληλεπίδρασαν με το χώρο στον οποίο υποτίθεται ανήκουν; Αυτό είναι για την ώρα το ερώτημα που με απασχολεί. Και μην δω τώρα καμία απάντηση "καναπές και μουτράκι" γιατί θα γελάσω πολύ. Μια πιό πολιτική απάντηση παρακαλώ...

από @ 12/05/2015 3:47 πμ.


Για να εισαι εναντια στον συριζα δεν χρειαζετε να λες 100 φορες σκατα στον συριζα. Η δυο γραμμες του χωρου οι οποιες συνωψιζονται στο, αντικρατικη πορεια κ νομικη απ τη μια, κ στο δεν μιλαω για τιποτα για το οποιο μιλαει η αριστερα γιατι θα με πουνε αριστερο οποτε κανα αντιμιλιταρισμο, καμοια διεθνη αλληλεγγυη κ μεχρι εκει ειναι ακριβως αυτο το οποιο θελει ο συριζα, τους αναρχικους εκτος τοπου κ χρονου για ακομα μια φορα.

Τωρα για το τι ειναι αναρχικο νομιζω οτι μιλησε καποιος πιο πανω για την αναλυση του μεριζιωτη που εδωσε μια σειρα παραδειγματων περι την σχεση ιμπεριαλισμου- αναρχικων, οπως επισης κ για το τελευταιο κειμενο του γουρνα, αλλα οπως βλεπω εκει πετατε την μπαλα στην εξεδρα.

Καλα επισης το ειναι απειλη το οταν κανεις κριτικη σε τοποθετημενες αποψεις με υπογραφες ομαδων να τοποθετησε αναλογα κ οχι ανωνημα τι να πω, μαλλον δειχνει το πολιτικο επιπεδο ορισμενων.

προς  βαλκυρια καλα το οτι δεν ξερεις για μπακουνιν, κροποτκιν κ μαλατεστα ειναι προφανεστατο κ επισης βλεπεις γιατι εχουν δικιο οσοι σε λενε πουθενα? μονος σου ειπες οτι στις συγκεντρωσεις εναντια στο μνημονιο δεν εισουν, να φανταστω ουτε στα αντιπολεμικα, ουτε στα φοιτητικα, ουτε στον κλιντον, ουτε στο ΑΣΕΠ, ουτε στην Θεσσαλονικη το 2003, ουτε ουτε ουτε ουτε. Ε τωρα εσυ αν νομιζεις οτι η αποψη σου εχει καποια σημασια ε εγω τι να πω τωρα. Εχει οση σημασια εχει του καθε μικροαστου ελληναρα που κραζεις. Καλα οσο για "το μπασιμο του πατριωτισμου" παλι θα σου πω οπως κ πολλοι αλλοι οτι η δεν εχεις διαβασει το κειμενο η οτι εισαι αυτονομος οποτε τι σε νοιαζει τι κανουν οι αναρχικοι?

από μια 12/05/2015 4:03 πμ.


ολοι εσεις που κραζετε 7 ομαδες που κανουν παρεμβασεις, καλουν σε πορεια, γενικα κατι κανουν και εχουν και μια καποια ιστορια δρασεων και παρεμβασεων το δε βοξ ειναι δομη απ τις ποιο σημαντικες του κινηματος εαν οχι η ποιο σημαντικη τα τελευταια 3 χρονια, ποιοι ακριβως ειστε που τους λετε  αριστερους κ πατριωτες? Αν δεν κανω λαθος ο ρουβικωνας ηταν η πρωτη ομαδα που εκανε καταληψη στα κεντρικα γραφεια του συριζα στην αθηνα και μετα ακολουθησαν αντιστοιχες παρεμβασεις σε ολη την Ελλαδα. Επισης το αντιφασιστικο στεκι στον Αγιο Παντελεημονα το εστησε ο ρουβικωνας και το βοξ εαν δεν κανω λαθος. Οποτε μηπως θα επρεπε να ειστε λιγο πιο προσεκτικοι στους χαρακτηρισμους? Δεν τα ξερετε ολα αυτα η απλα εχετε τις εμπαθειες σας και τις βγαζετε ετσι?

από @καρακαξα 12/05/2015 8:47 πμ.


Ο ένας κράζει τους συντρόφους ότι δεν είναι αναρχικοί και για να αποδομήσει την θεωρία του ιμπεριαλισμού επικαλείται τις αναλύσεις των τροτσκιστών και του ΣΕΚ? Δηλαδή αν είναι δυνατόν! Στο τέλος κάποιοι στο όνομα της αναρχίας θα χρησιμοποιούν και αναλύσεις των αστών...

 

Ο άλλος λέει ότι δεν λέει για τα μικρά αφεντικά, ο άλλος ότι δεν λέει για το σεξισμό.. Παιδιά συγγνώμη αλλά εδώ δεν είναι σούπα να βάλουμε ότι αντι παίζει στην κουζίνα. Εδώ είναι πολιτικές κινήσεις στοχευμένες στη συνείδηση του κόσμου. Και όταν θες να στοχεύσεις στη συνείδηση του κόσμου πρέπει να είσαι συγκεκριμένος. Ωραία τα γενικά για να μας δίνουν θάρρος και όνειρα, αλλά ο λαός θέλει ακρίβεια και μετρημένα λόγια. Και όχι γενικές αοριστολογίες για αναρχία κομμουνισμό αντικρατισμό και ότι άλλο διαπλανητικο μπορεί να σκεφτεί κάποιος..

 

Αλλά όπως ήδη ειπώθηκε, στα κείμενα του γουρνά και του μεριζιώτη κάνατε όλοι μόκο ε? Αυτά που θίγουν ακριβώς τα ΙΔΙΑ πράγματα, εκεί δεν σας παίρνει να πείτε για μ-λ κκε και πατριωτισμό? Αυτή είναι η "πολιτική σας κριτική"? Και καλά κρίνετε τα λόγια αλλά στην πράξη κρίνετε τους συντρόφους για τα προσωπικά σας... Μια ζωή σε αυτό τον χώρο το πολιτικό να χρησιμοποιείται ως μανδύα τους πολιτικού.... Αλλά δυστυχώς για εσάς αυτή η ψευτοκριτική έχει πολύ κοντά ποδάρια...

Κάντε ένα κόπο να διαβάσετε το κείμενο του Γουρνά και μη διαβάζετε μόνο ότι σας είναι εύκολο και σας χαϊδεύει τα αφτιά...

από @αναρχια 12/05/2015 9:19 πμ.


Πραγματικα θελω να ρωτησω τον καθενα..απο τους πιο μαυρους μηδενιστες,φιλο-σπφ μεχρι τους πιο κοκκινους κοινωνιστες,υπαρχει εστω ενας που οταν διαβασε το κειμενο,πριν δει τις υπογραφες ,να μην θεωρησε οτι ειναι κειμενο εξωκοινοβουλευτικης αριστερας;Ανετα αυτο το κειμενο  θα μπορουσε να το υπογραψει η ανταρσυα,το κκε μ-λ,το κκε..

από @ΟΡΓ 12/05/2015 10:21 πμ.


Δεν θα γίνουμε αποικία του γερμανικού και κανενός άλλου ιμπεριαλισμού.
Γερμανοί και ευρωπαίοι εργάτες ζητάμε την αλληλεγγύη σας.

οι 2 πρωτες γραμμες της ανακοινωσης που καποιοι ή δεν τις ειδαν ή κανουν πως δεν τις διαβασανε.
προσφατα ειχε γραψει και ο γουρνας ενα ωραιο κειμενο,μηπως ειναι εθνικιστης,μ-λ,κκε ή συιριζαιος και αυτος?
νομιζω πως μονο κακο εχει κανει στο χωρο η ταυτιση καθε αναφορας σε ελλαδα ή λαο σε εθνικιστικο-πατριωτικο λογο.
εκτος αν οι ανακοινωσεις πρεπει να στερουνται πολιτικο λογο και συγκεκριμενη αναλυση των δεδομενων της εποχης και απλα να αναπαραγουν παγιες αναρχικες αοριστες θεσεις.

από τς τςτς κάτι πράγματα 12/05/2015 10:21 πμ.


Δεν έχει το δικαίωμα κάποιος να κάνει παρέμβαση στα γραφεία της Siemens και του Μπόμπολα. Πρέπει πρώτα να το ανακοινώσει διαδικτυακά, για να πάρει άδεια από τις περσόνες.

!

από @ 12/05/2015 10:22 πμ.


Για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα... Το γεγονός ότι με το κείμενο μπορεί να συμφωνήσει μεγάλο μέρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είναι κακό.. Ιστορικά δεν έχει αποδειχθεί οτι κομουνιστές κ αναρχικοί έχουν συμπλέυσει για την αντίσταση στον καπιταλισμό ε; Τότε σύντροφοι γιατί οι αναρχικοί πηγαίνουν σε γενικές απεργίες αφού ειναι κάτι που οι κομμουνιστές και οι αριστεροί εν γένει συμφωνούν; Ωπ....!!!! Δεξιά διολύσθηση σύντροφοι!!! Βέβαια ο αντιφασισμός δεν είναι θέση... Είναι κοινός εχθρός... ενώ ο καπιταλισμός όχι ε; Και τέλος για να αποσαφινιστεί και κάτι... Εδώ υπάρχει κριτική όχι στην ανάλυση, αλλά στα θεωρητικά εργαλεία της ανάλυσης... Ο αναρχικός, ο κομμουνιστής κτλ φαίνεται από τη στόχευση που έχουν οι πράξεις του. όχι από τα εργαλεία του.. Χμμμμμ... αυτοί που είναι σπίτι τι πράξεις έχουν να παρουσιάσουν πέρα από την "ακαδημαϊκή" (αστειέυομαι) κριτικη;

από @the papas and the skrapas 12/05/2015 10:53 πμ.


βρε συ με το ! καλά τα λες αλλά η αριστερά εν γένει τέτοιες μπαρούφες δε λέει.. η κυβέρνηση (της αριστεροδεξιάς ) τα λέει αυτά.. ;)

από βαλκυρία 12/05/2015 11 πμ.


φίλε/η καρακάξα ότι η επιθυμία να "στοχεύσεις"(what?) "στη συνείδηση του κόσμου" (τώρα ο λαός έγινε κόσμος, καλά το πάτε) με βάση αυτό που θέλει να ακούει ο κόσμος για να του γίνεις αρεστός είναι "πολιτική" όπως λες, θα έλεγα όμως ότι δεν είναι απλά πολιτική, αλλά καθαρός πολιτικαντισμός, και μάλιστα έξυπνος, συριζέικος. Εϊναι ο ίδιος πολιτικαντισμός που σου δίνει την ικανότητα να μετέρχεσαι επιχειρημάτων (κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνεις την παράγραφο 4 που γράφω παραπάνω, και επιμένοντας να μη διαβάζεις την αμέσως επόμενη) του τύπου ότι λέω τάχα στους αναρχικούς να διαβάσουν βιβλία του σεκ. Αυτό που λέω είναι ότι η εθνικοσταλινική ανάγνωση του ιμπεριαλισμού είναι τόσο γελοία κι απλοϊκή που θα αρκούσε να της αντιπαρατεθεί η αντίστοιχη τροτσκιστική.

Πάμε παρακάτω. Λέτε και ξαναλέτε να διαβαστεί το κείμενο του Μεριζιώτη. Δεχόμενος ότι ο Μεριζιώτης είναι κάποιου είδους αυθεντία, μπήκα στον κόπο και το έκανα. Και ω του θαύματος ανακάλυψα, μεταξύ πολλών αντιφατικών, και αυτό: "Η ρητορική περί ανεξαρτησίας, ελευθερίας και εθνικής ενότητας γίνεται προκάλυμμα για τις δραστηριότητες των καινούριων εξουσιαστών και όπλο για τη συντριβή της εργατικής τάξης, των αγροτών και των φτωχών." Αυτά τα γράφει για τους λαούς (άντε πάλι) υπό ιμπεριαλιστική κατοχή, και για τις "εθνικές" και "φυλετικές" μειονότητες που επαναστατούν.

Έτσι πρώτα πρέπει να πείτε σε ποια κατηγορία ανήκει ο ελληνικός λαός, ώστε να δικαιολογείται όλος αυτός ο ξεσηκωμός των ομάδων σας (με την ανάλογη κειμενογραφία) για πορεία προς την γερμανική πρεσβεία. Είναι ή δεν είναι η "Ελλάς" στην ΕΕ, κομβική χώρα για την Ευρώπη και τον δυτικό (ιμπεριαλιστικό) κόσμο, και ακόμη όλες αυτές οι βάσεις, οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, το μακελειό στο αιγαιο στους μετανάστες την κατατάσσει στις επιτιθέμενες ή στις αμυνόμενες; Απαντήστε: Πίνουμε ή δεν πίνουμε (με το πρώτο πληθυντικό εννοώ, επειδή είστε και μπουνταλάδες, πρώτα τους αστούς και μετά μεγάλα κομμάτια των εγχώριων εκμεταλλευόμενων) για κάποιες εκατοντάδες χρόνια το αίμα κάποιων μη δυτικών εκμεταλλευόμενων, ζούμε ή δεν ζούμε με τους πόρους τους και με την δική τους δυστυχία; Ακόμη και να ήταν η "Ελλάς" στις αμυνόμενες (τραβώντας το απ'τα λαφαζανικά και ραχηλικά μαλλιά), αυτό και πάλι δεν δικαιολογεί το αντι-γερμανικό νταβαντούρι σας. Εκτός κι αν μου πείτει ότι η ελληνική άρχουσα τάξη είναι απ'τη φύση της καλη αλλα αναγκάζεται να κάνει ανήθικα πράγματα γιατί είναι εξαρτημένη σε άλλες, εγγενώς ανήθικες.  Τώρα αφού απαντήσετε σε αυτό, και αφού ξαναδιαβάσετε το παραπάνω απόσπασμα από το θρυλικό κείμενο του Μεριζιώτη, πρέπει να πείτε υπό ποιες προϋποθέσεις θα δικαιολογούσατε μια συμμαχία των εργατών με την εγχώρια αστική τάξη.

Λοιπόν ναι, ιμπεριαλισμός υπάρχει, αλλά υπάρχει μόνο ως ψευδής συνείδηση, ως ιδεολογία, που το τσάκισμά της δεν το βοηθά μια πορεία "ενάντια στην πρόσδεση της ελληνικής άρχουσας τάξης στο γερμανικό κεφάλαιο", και η παραφιλολογία σας που υπονοεί την ύπαρξη καλύτερων και χειρότερων κεφαλαιοκρατών. Οποιαδήποτε σκέψη εδαφικοποιείται σε εθνικές ή άλλες ταυτότητες πέραν αυτών που κωδικοποιεί - πάντοτε αστάθμητα - η συνθήκη της καταπίεσης από την εξουσία, ενισχύει πραγματικά την τελευταία.

από @μηδενιστης 12/05/2015 11:02 πμ.


Εγω αντικοινωνιστης ειμαι και μηδενιστης. Το κειμενο ισχυει οτι θα μπορουσε να ειναι εξωκοινοβουλευτικου κομματος της πατριωτικης αριστερας. Και τι εγινε? Καναν μια κινηση που τη επελεξαν και στρατηγικα αντικειμενικα σωστη ηταν. Το κειμενο και η ολη λογικη της ενεργειας μου ειναι ξενη αλλα αυτο τι σημαινει; Θα κανουμε εδω συζητηση για τις ανακοινωσεισ του κκε μ-λ ή αντιστοιχων κομματων? Ποιο το νοημα? Το προβλημα ειναι οτι για μια ενεργια λογω της κουλτουρας των social media πλεον ακολουθει δεκαπλασιος ογκος σχολιων και κριτικης. Ελεος δηλαδη. Αυτο κανανε,αυτο γουσταρανε. Ας τα πουμε ο καθενας με τη παρεα του. Οχι ανωνυμα απο εδω να εξυπηρετει ο καθενας τα πολιτικαντικα συμφεροντα του ή τη χολη του. Με ολες τις ενεργειες πια το ιδιο γινεται. Πρεπει να ξεκολησουμε με.την κουλτουρα της ευκολης κριτικης που δυστηχως ανεξαρτητα τασης ολοι εχουμε πεσει μεσα στη παγιδα της. Και διαδικτιακοι τσαμπουκαδες ειναι πραγματικα γελιοι ποσο μαλλον για τετοια ζητηματα. Ας κανει ο καθενας τη φαση του και ας ασχολουμαστε με αυτην αντι να κριτικαρουμε ολα τα αλλα. Μια ενεργεια και μετα τονοι ξινιλας απο ολους. Μονο εγω το βλεπω υπερβολικο και σπαστικο? Εχει ο καθενας γνωμη για την απεργια πεινας,για το ανταρτικο και για τα παντα...ελεος ρε παιδια..δεν εχει την ιδια βαρυτητα ο λογος ενος δραστη με ενος θεατη ανεξαρτητα τασης και αντιληψης. Εφτασα στο σημειο να ενοχλουμε με κειμενο κριτικης στο βοξ. Δηλαδη η κατασταση εχει ξεφυγει...

...

από @ 12/05/2015 11:23 πμ.


το δικό μου ζήτημα (και φαντάζομαι πολλών άλλων) δεν είναι τόσο το τι λέει το κείμενο, όσο το τι δεν λέει. Ο 1563668 με εξέφρασε σε μεγάλο βαθμό. Το κείμενο "ξενίζει" γιατί για κείμενο που έχει υπογραφές αναρχικών έχει ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, οι οποίες είναι πασιφανές ότι είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού για να υπάρξει συνυπογραφή.

Η αναφορά ενός μέρους μόνο της αλήθειας είναι ψέμμα. Δεν γίνεται ρε σύντροφοι να απουσιάζει η λέξη ΣΥΡΙΖΑ από το κείμενο, το κυβερνόν κόμμα είναι. Δεν γίνεται να μη γίνεται αναφορά στη συνέχεια του κράτους. Δεν μπορείς να μη μιλήσεις για εκλογικές αυταπάτες στις οποίες επανειλημμένα έχει υποπέσει ο "ελληνικός λαός" έστω και σε συνθηματολογικό επίπεδο. Και ναι, η αναφορά στην ντόπια μεσαία επιχειρηματικότητα (δεν είναι μόνο οι εφοπλιστές) δεν είναι θέμα πληρότητας του κειμένου, είναι θέμα ΑΡΧΗΣ, γιατί αλλιώς φαίνεται πράγματι σαν να είναι ο μοναδικός εχθρός μας όχι το μεγάλο, αλλά το τεράστιο κεφάλαιο. Ολα τα παραπάνω είναι φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας (αφού αυτή μας ενδιαφέρει να πιάσουμε) και άπτονται ευθέως του ζητήματος που αναλύεται στο κείμενο.

Για να το συνοψίσω: Οι ενέργειες μου άρεσαν σε τρομακτικό βαθμό. Είναι πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της χώρας. Και οι δύο εταιρείες είναι προκλητικά στο απυρόβλητο εδώ και δεκαετίες, πράγμα εξωφρενικό αν αναλογιστεί κανείς την ισχύ και την επιρροή τους. Επίσης είμαι ενθουσιασμένος από αυτήν την προσπάθεια του χώρου να φύγει από το σκέτο μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι και να μιλήσει με ΤΑΞΙΚΟ, ναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟ και ναι ΕΡΓΑΤΙΣΤΙΚΟ λόγο, καλά κάνει και μακάρι να έβρισκε μιμητές. Και θέλω να θυμήσω ότι σε άλλους τόπους και χρόνους οι αναρχικοί τους μεγαλοαστούς τους κρεμούσαν από τα καμπαναριά.

Το κείμενο όμως ρε παιδιά. Αν έλειπαν οι υπογραφές δεν θα προέκυπτε απο πουθενά ότι έχει αναρχικούς. Πουθενά όμως

από @@ 12/05/2015 11:49 πμ.


Αφού είσαι αντικοινωνιστής και μηδεντιστής απ όσο λες,τι ακριβώς κάνεις σε αυτό το φόρουμ και ασκείς κριτική στην κριτική;Γιατί δεν είσαι σε ένα φόρουμ όπου θα είσαι μόνος σου και να συζητάς με τον εαυτό σου ως κατά της κοινωνίας.Αυτό εδώ το σαιτ απευθύνεται στον ευρύτερο χώρο,άρα σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.Αφού έφτασες σε σημείο να σε ενοχλεί όπως λες η κείμενο με κριτική στο Κ*ΒΟΞ φαντάσου γενικότερα την πολιτική σου διάυγεια και σίγουρα της πράξεις σου απέναντι στον εαυτό σου και τους γύρω σου.

!!

από @ 12/05/2015 11:51 πμ.


Δηλαδή το να γραφτούν πραγματα που μπορούν να συσπειρώσουν 20 ανθρωπους και από 5 να υπάρξει κάτι που είναι 25 είναι κακό... Το να παραμένετε 5 αν ανοίκετε σε καμία συλλογικότητα και δεν είσθε επαναστατικά άτομα (πόσο μη αναρχικό άραγε), είναι το αρνητικό... Γιατί άραγε οι 5 συνεργαστηκαν με αλλους 5 για να κάνουν μια δράση που χρειάζεται 10 είναι κακό; Α ναι επειδή δε συνεργάστηκαν με τα επαναστατικά άτομα (πραγματικά πόσο μη αναρχικό) που προφανώς στις 12 ξύπνησαν γιατί ... (ας μη το αναλύσουμε αυτό). 'Ομως τα εναναστατικά αυτά άτομα αντε κ ομάδες ήταν (το πιό πιθανό... αν μερικοί δεν ήταν ας συγχωρέσουν) στην γιορτή της μαστούρας όταν οι άλλοι ετοίμαζαν δράσεις και όταν στον ασπρόπυργο εργάτες ήταν τραυματισμένοι από εργατικό "ατύχημα". Και στην τελική το παραμυθάκι ότι το κείμενο χωρίς υπογραφές δε θα προέκυπτε από πουθενά ότι έχει αναρχικούς το λενε αυτοί (οι αναρχικοί κ εντελώς φιλικά) που δε θα έκαναν ποτέ αυτή τη δράση....

από ταξικη παλη 12/05/2015 12:14 μμ.


Το σχολιο του "βοξιτη" ειναι ενδεικτικο της συμμοριτικης λογικης και ιδιοκτησιας που επικρατει σε ορισμενα κομματια του "χωρου".  

Γενικοτερα, η ιστορια επαναλαμβανεται ως φαρσα, και η στιγμη που καποιοι αυτοαποκαλουμενοι αναρχικοι ανακαλυψαν θεωριες για τον ιμπεριαλισμο-χωρις μιση κριτικη ταξικη προσεγγιση,απλα πετανε ενα "ντοπιο κεφαλαιο" ετσι για το ξεκαρφωμα, ειναι πραγματικα μια στιγμη ιστορικης φαρσας.

από @ 12/05/2015 12:36 μμ.


Φοβάμαι ότι πέσατε σε μεγάλη παγίδα σύντροφοι. Μια παγίδα στην οποία παρόλα τα λάθη του ο αναρχικος χώρος δεν είχε πέσει μέχρι τώρα.Το κείμενο σας και η πορεία στη γερμανική πρεσβεία (γιατί οχι άραγε στην βουλή των εθνικών αγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ;) μου φέρνουν πράγματα στο μυαλό που δεν θα ήθελα.. Δεν θα ακολουθήσω. 

από Α. 12/05/2015 1:31 μμ.


Η απάντηση ορισμένων στην κριτική που γίνεται είναι το φοβερό επιχείρημα "εσείς που διαφωνείτε να πάτε να κάψετε κάδους στη Στουρνάρη".

Θα σας σοκάρω, αλλά εκτός από εσάς και τους πολεμιστές των κάδων υπάρχουν κι άλλοι. Και γενικά αυτή τη νοοτροπία ότι όποιος δεν είναι μαζί μας και δεν ακολουθεί τυφλά τις υποδείξεις μας, είναι με τους άλλους, καλό θα ήταν να τη δείτε λίγο.

από @μακινα 12/05/2015 1:51 μμ.


Ειναι απο τις συζητησεις εδω μεσα που με πιανει λιγουρα να απαντησω σε ολα. Αλλα η λιγουρα πνιγει, οποτε ενα ενα και διασκορπα.

Δεν θα πω για τις ψευτοαπειλες των βοξιτων, δεν πιστευα ποτε οτι ασχολιοντουσαν πολιτικα με κατι πιο αναβαθμισμενο απ την εικονα της βιας. Μια εικονα που δεν θα μπορεσουν να στηριξουν και για πολυ.

Εν τω μεταξυ, ουτε το ιδιο το βοξ δεν θα πιστευε οτι θα λεγε τετοια πραγματα πριν παντρευτει με την κοκκινη γραμμη.

Μια κοκκινη γραμμη που εχει την ηγεμονια αναμεσα σε ολη την συμπραξη αυτη, καθως κατεχει παραλληλα επαρκη εικονα βιας και "εξεζητημενου" πολιτικου περιεχομενου συναμα. "Εξεζητημενου" για τον συγκεκριμενο κυκλο.

Προσωπικα και συλλογικα θα σαμποταρω την πορεια και το πολιτικο πλαισιο που εχει μπει λεζαντα. Και θα το σαμποταρω στον απολιτικ κοσμο της γειτονιας και της δουλειας μου, ως κατι εξωγενες του λεγομενου αα χωρου, που δυστυχως ως εικονα μας συμπυκνωνει στον βωμο του θεαματος.

από @βον φαν 12/05/2015 2:11 μμ.


Μιλαγα σημερα το πρωι με ενα συναδελφο στη δουλεια για το τσιρκο που εχει στηθει. Εξωκοινοβουλιο αυτος, δικη του εμπνευση η λεξη τσιρκο. Συζητουσαμε στην αρχη πως το κκε δηλα δηλα απεσυρε την αναλυση περι ιμπεριαλισμου, μυριζοντας οτι ουτε μαρκετιστικα δεν μπορει να πιασει πλεον στην ελλαδα της αμερικης.

 

Επειτα, λεγαμε για το πως καποια βαμμενα κρυφοσταλινια οπως η πτερυγα λαφαζανη, ο οποιος φροντισε να προχθες να κανει μια ηρωικη υποκλιση στον ρωσο απεσταλμενο, ή οπως καποιοι με επιρροες απο "πρωην" σταλινικους, οπως η κοκκινη γραμμη, επιθυμουν ανοιχτα (η οχι) την συνεργασια με τον Πουτιν. Βαζαμε το χερι μας στη φωτια για του λογου το ακριβες.

Απορειας αξιο θα ηταν, στην ιδια γραμμη σκεψης, πως κανεις απο αυτους που καλουν δεν εχουν κανει αναφορα στο ανοιγμα της ρωσιας στην ελλαδα, στις ελληνορωσικες σχεσεις εν γενει, αλλα δεν ειναι τελικα. Διοτι τα παιδια δεν βαζουν κατευθυνση χωρις στοχευση. Δεν λενε εναντια στον γερμανικο κεφαλαιο τελος. Λενε, ή μαλλον δεν λενε δημοσια αλλα και ο πιο χαζος εχει πιασει το νοημα, οτι δεν θελουμε "ευρωπαικη ηγεμονια", θεμουμε "ρωσικη χρηματοδοτηση" ως αμεση λυση στην πολιτικη λιτοτητας.

Επειδη καποιοι απ οτι φαινεται το νοημα δεν το βρηκαν ποτε σε αυτους τους κυκλους οργανωσης και δρασης. Με ολες τις αδυναμιες που χαρακτηριζουν αυτον τον πολιτικο χωρο ετσι. Αυτοι να κατσουν να δωσουν κανενα παραδειγμα στους υπολοιπους απο αυτα που μαθαν για το τι σημαινει οργανωση, μιας και το μαθαν προσφατα και καλα καναν, και οχι να πανε τη φαση 20 χρονια πισω.

..

από @.P 12/05/2015 2:29 μμ.


απο τις αρνητικες αντιδρασεις στο κειμενο φαινεται ποσο μεγαλη επιδραση ειχε η αυτονομια στους αναρχικους στην ελλαδα. το κειμενο μια χαρα αναρχικο ειναι...

από @μορντορ 12/05/2015 2:47 μμ.


Για αυτους που υπερασπιζεστε την πορεια στην πρεσβεια:

Εχει πολυ πλακα που η γραμμη υπερασπισης σας ειναι οτι σας λεμε εθνικιστες, ποιους εσας που ειστε τοσο ντουροι και μεσα σε ολα, καθως βαλατε τους εαυτους σας σε συγκριση με ολα τα υπολοιπα αγωνιζομενα κομματια.

Εχει πλακα που προσπαθειτε να ενοχοποιησετε αυτους που σας κατακρινουν με την κατηγορια ταμπου του χωρου: "..με λες πατριωτη δηλαδη?!?"...

ΟΧΙ. Δεν σας λεμε πατριωτες με τα καραγκιοζιλικια που βαζετε για πολιτικο πλαισιο. Ουτε ρατσιστες σας λεμε, κυριοι του βοξ, για την ρατσιστικη αφισα που ειχατε βγαλει για τα μεταναστευτικα ρευματα.

Δεν σας λεμε ετσι επειδη οντως δεν ειστε αυτοτελως πατριωτικα ή ρατσιστικα υποκειμενα. Αλλα επειδη το στιγμα που δινετε με το λογο σας ειναι πατριωτικο. Δεν μας ενδιαφερει στην τελικη τι ειστε και τι δεν ειστε, φροντιζετε να το βροντο-φωναζετε συχνα.

 

Και το στιγμα που δινετε ειναι οχι αισχος, αλλα πολεμιο στα ταξικα χαρακτηριστικα που εχουμε καταφερει να βαλουμε σφηνα εως τωρα.

Σας κατηγορουμε ανοιχτα, οτι με το πλαισιο που βαζετε εγειρετε το πατριωτικο ιδεωδες. Συσπειρωνετε γυρω απτην εθνικη ταυτοτητα, με κινητηριο δυναμη την ιδια την πραγματικη ταξικη καταπιεση. Μαλλον θεωρειτε οτι θα κανετε σοδισμο ετσι, αλλα προφανως δεν εχετε διαβασει καλα την ιστορια της αριστερας στην ελλαδα.

Στρεφετε ολο το κεντρο βαρους απο την αναδειξη την καθημερινης καπιταλιστικης σχεσης με τα αφεντικα μας, στη ιδια την επικαιρη αντιγερμανικη μαστιγα που αντιπαλευεται τις πραγματικες ταξικες αντιθεσεις.

 

από @καρακαξα 12/05/2015 2:51 μμ.


Βαλκυρια απο πολιτικαντισμό τα πας πολύ καλύτερα από ότι φαίνεται.. Σε πειράζει το λαός, σε πειράζει το κόσμος, αλλά στα συνθήματα "η αλληλεγγύη το όπλο των λαών" όλα είναι μια χαρά. Όπως επίσης όταν γράφονται αναρχικά κείμενα για την κοινωνία.. Ο λαός είτε το θέλετε είτε όχι έχει ιστορικά ταξικό πρόσημο. Η κοινωνία όμως είναι όλα τα στρώματα.. Οπότε ας σκεφτούν καλύτερα όσοι σκίζουν τα αναρχικά τους ιμάτια, πόσες φορές η αναρχία χρησιμοποιήσε τον όρο κοινωνία αντί για λαός με τον φόβο μην την χαρακτηρίσουν κκε ή αριστερή και κατέληξε να χρησιμοποιεί διαστρωματικές εκφράσεις καθαρά αντιταξικές...Άραγε το κείμενο του γουρνά το διάβασες? Από εκεί τι μπορείς να βρεις να κόψοράξεις να μας πεις?

Τώρα για τον πολιτικαντισμό. Καλώς ή κακώς φίλε μου η επανάσταση θέλει κόσμο. Η ιστορία αυτό έχει δείξει. Και ο κόσμος που κάνει τις επαναστάσεις, επίσης έχει δείξει η ιστορία ότι δεν παλεύουν όλοι για τα ίδια μάξιμουμ ιδανικά, αλλά συσπειρόνονται για έναν κοινό σκοπό - εχθρό. Για αυτόν τον λόγο και η επανάσταση είναι διαρκής και όχι 2 ημερών και ξημερώνουμε στην αναρχία. Τώρα αν εσένα σου φαίνεται πολιτικαντισμό το να λες ακριβώς ενάντια σε τι είσαι και ποιος ακριβώς είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου τώρα, σου φαίνεται πολιτικαντισμός, εμένα πολιτικαντισμός μου φαίνεται να ακούω αοριστολογίες περί αντικρατισμού,αναρχίας, κομμουνισμού ή οποιοδήποτε άλλο γενικό τσιτάτο.. Η στρατηγική ξαναλέω, θέλει μεθοδικότητα και βήματα. Αν δεν μπορείς να ορίσεις τους στόχους σου συγκεκριμένα, μάλλον πρέπει να βρεις να κάνεις κάτι άλλο στη ζωή σου ή να διαβάσεις κανένα βιβλίο παραπάνω..Εκτός και αν νομίζουν κάποιοι ότι ο μεγάλος στόχος αυτή την περίοδο πρέπει να είναι η ρήξη της κυβέρνησης του σύριζα και όχι το αν θα υπογραφεί ένα ακόμα μνημόνιο το οποίο το υπογράφουν δυο μπάντες.. Νομίζετε ότι ο στόχος μας πρέπει να είναι να ρίξουμε τον σύριζα από κυβέρνηση για να μην υπογραφτεί νέο μνημόνιο? Αν πέσει ο σύριζα τι θα γίνει μετά εκτός από εκλογές? Ο στόχος μας πρέπει να είναι ενάντια σε όσους επιβάλουν αλλά και υπογράφουν αυτή τη συμφωνία. Ο στόχος πρέπει να είναι ενάντια στο να γινόμαστε οικονομικός σάκος του μποξ είτε της ε.ε είτε της γερμανίας είτε του σύριζα είτε οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης. Μόνο όταν αυτό μπει σαν προοπτική στο μυαλό του κόσμου, θα μπορούμε να μιλάμε για επαναστατική συνείδηση. Γιατί τότε η συνείδηση αυτομάτως θα κρίνει τις πράξεις και δεν θα στέκεται ούτε στις αυταπάτες περι σύριζα ούτε οποιουδήποτε άλλου. Η στοχοποίηση μόνο του σύριζα είναι τελείως κοντόφθαλμη και ξεκομένη από την έννοια της στρατηγικής.. Στόχος είναι να μην φάμε καπέλο για άλλα 10 χρόνια σύντροφοι. Και αυτός ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί με οποιονδήποτε τρόπο και οποία κυβέρνηση και αν είναι πάνω. Και σε αυτό ακριβώς πρέπει να εστιάσουμε τη σκέψη  του λαού αντί να του λεμε για τις γενικές αντιφάσεις ενός κόμματος που μετά από ένα νέο μνημόνιο μάλλον θα καταρρεύσει σύντομα.. Δεν μας ενδιαφέρει είτε υπάρχει δεξιά, αριστερή, αριστεροδεξιά κυβέρνηση.. Μας ενδιαφέρουν τα συμφέροντα της τάξης και τίποτα παραπάνω. Το μόνο ενδιαφέρον που έχουμε για τις εκλογές και το αποτέλεσμά τους, είναι το πως εμάς θα μας επηρεάσουν σε ζητήματα καταστολής και συνείδησης του κόσμου. Όλοι οι κυβερνόντες του αστικού κοινοβουλίου, τον ίδιο θεο θα εξυπηρετούν για πάντα. Και αυτός ο θεός είναι το κεφάλαιο και η τάξη του.

Επίσης το αντιιμπεριαλιστικό δεν είναι σταλνινικό όπως εύκολα μπορεί να έμαθες στους πρώτους μήνες σου στην αναρχία χωρίς να έχεις διαβάσει κανένα βιβλίο.. Δεύτερον, οι μισοι λένε ότι οι σύντροφοι είναι συριζαίοι ενώ η ίδια η πολιτική γραμμή του σύριζα από το '80 μέσω του Μηλιού έχει απορρίψει την αντι-ιμπεριαλιστική ανάγνωση. Την εποχή που το κκε έλεγε για αντιιμπεριαλισμό ενώ τώρα θεωρεί την ελλάδα ιμπεριαλιστική χώρα...

Τρίτον, το αν είναι η ελλάδα ιμπεριαλιστική χώρα είναι ένα μεγάλο ζήτημα το οποίο οι αυτόνομοι μέσω της αοριστολογίας τους και του ψευτογηπεδικού λόγου που βγάζουν στις αφίσες (αλλά ποτέ στον δρόμο) έχουν επηρεάσει την αναρχία η οποία μια σοβαρή ανάλυση για το αν είναι η όχι η ελλάδα ιμπεριαλισιτκή δεν έχει.Η μόνη ίσως προσπάθεια για "σαοβαρή" ανάλυση περί ιμπεριαλισμού της ελλάδας ήταν το "τα μυστικά του βούρκου" των αυτόνομων όπου σχεδόν όλα είναι αντιγραφή από άποψη άλλου συγγραφέα... Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο κάποιοι καταλήγουν να παραπέμπουν σε κείμενα σεκ, κκε ή δεν ξέρω και γω τι άλλο για να επιχειρηματολογήσουν. Όποτε μας βολεύει το κκε είναι αυθεντία και το επικαλούμαστε αόριστα για να πούμε ότι έχουμε δίκιο και όποτε όχι είναι σταλινομούλαρα..Και φυσικά το γεγονός ότι στην ελλάδα υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις του νατο και της αμερικής, μόνο στο επιχείρημα περι "ιμπεριαλιστικής ελλάδας" δεν συνυγορούν..

Τώρα σχετικά με τις συμμαχίες με την αστική τάξη.. Ο μπόμπολας τι είναι ρε παιδιά που έγινε αποκλεισμός? Η συγκέντρωση που καλουν στην ένωση ελληνικών τραπεζών τι είναι ρε παιδιά? Συμμαχίες με την αστική τάξη?Οι μόνες συμμαχίες που θα πρέπει να γίνουν είναι μεταξύ των αντιδραστικών αριστερών και αναρχικών ρευμάτων όσο και αν δεν μας αρέσει αυτό.. Καμία επανάσταση δεν έγινε με καθαρά ιδεολογικά πρότυπα και όποιος την ονειρεύεται... δεν ξέρει πολύ καλά τι λέει η ιστορία για αυτό..

Η συμμαχία με τον σύριζα από που προκύπτει? Ο σύριζα είναι ενάντια στο γερμανικό κεφάλαιο ή τη γερμανία? Πραγματικά είστε τόσο τηλεορασάκιδες και χαζοί ώστε να πιστεύετε κάτι τέτοιο? Τώρα αν κάποιος φοβάται μην τον χαρακτηρίσουν συριζαίο πραγματικά είναι πρόβλημα δικό του. Αν οι πράξεις του και ο λόγος του δεν είναι ξεκάθαρα σε βαθμό που τέτοιες αμφιβολίες να διαλύονται, μάλλον πρέπει να εξετάσει αυτά τα δύο αντι να προσπαθεί με τσιτάτα "σκατά στον σύριζα" να αποβάλει την στάμπα του συριζαίου.. Η φοβάστε ότι ο λαός αν πεινάει θα κατηγορεί μόνο τους γερμανούς ή την αστική τάξη και όχι τον σύριζα? Ο λαός όταν πεινάει σύντροφοι, η ιστορία έχει δείξει ότι στοχεύει στον πιο άμεσο και εύκολο στοχο και δεν τον ενδιαφέρει τι ψήφισε προχθές.. Οπότε οι εκλογικές αυταπάτες που λένε κάποιοι ας τις κρατήσουν για τις προεκλογικές αφίσες. Δεν γίνεται να μπαίνουν σε ένα καζάνι όλα τα ζητήματα που έχει ανοίξει ο ριζοσπαστικός χώρος (από κεφάλαιο, αστική τάξη, μέχρι αντισεξισμό και αντισπισισμο).. Όταν πας για τα πολλά, χάνεις και τα λίγα και η στόχευση είναι πιο θολή και από μύωπα με 13 βαθμούς μυωπία..

Όσο για τον ταξική πάλη που δεν βλέπει ούτε μισή ταξική προσέγγιση, μάλλον πλησιάζει τους 15 βαθμούς μυωπία ή μάλλον (ακόμα πιο πιθανό) δεν διάβασε κανένα κείμενο..

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License