“Καλύτερα δαίμονας της εκδίκησης, παρά άγγελος της συγχώρεσης” – Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

“Καλύτερα δαίμονας της εκδίκησης, παρά άγγελος της συγχώρεσης” – Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

Για τη Nataly, τον Juan, τον Guillermo και τον Enrique

Ένα σινιάλο συνενοχής από τις ελληνικές φυλακές, στο διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης των Publicacion Refractario, Colectivo Lucha Revolucionaria (Συλλογικότητα Επαναστατικός Αγώνας) και Sin Banderas Ni Fronteras, προς τα αδέρφια μας Nataly Casanova, Juan Flores, Guillermo Durán και Enrique Guzmán, που κρατούνται στις φυλακές της Χιλής, κατηγορούμενοι για επιθέσεις της Διεθνούς Συνωμοσίας Εκδίκησης και της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Χιλής

Τίποτα πιο άσχημο απ’ την ασχήμια που επαναλαμβάνεται δύο φορές.

Χιλή: συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται ο αναρχικός Enrique Guzmán.

Ο λόγος: η αστυνομία λέει ότι βρέθηκαν ίχνη DNA του, σε απόσταση από στόχο που είχε τοποθετηθεί βόμβα, η οποία συμπεριλαμβάνεται στην υπόθεση για την οποία έχουν συλληφθεί πριν έξι μήνες τα αδέρφια μας Juan Flores, Nataly Casanova, Guillermo Durán.

Ο πραγματικός λόγος: ο Guzmán ήταν φίλος των τριών φυλακισμένων συντρόφων, που δεν τους εγκατέλειψε ούτε για μια στιγμή στις δύσκολες συνθήκες της αιχμαλωσίας. Ήταν ο φίλος που περιφρόνησε τα αστυνομικά βλέμματα και τους ελέγχους και τους επισκεπτόταν συχνά στις φυλακές. Ήταν ο φίλος που, με την επικοινωνία του, κατήργησε την εξορία και τη μοναξιά τους, στη χώρα των κλειδωμένων ανθρώπων.

Είναι ο φίλος που αποδεικνύει πως οι πραγματικοί φίλοι δε δειλιάζουν, αλλά μοιράζονται τόσο τα γέλια από τις χαρές, όσο και την ανηφόρα από τις λύπες…

Η μάχη, όμως, είναι άνιση. Όποιος δε συμμορφώνεται ή δεν πειθαρχεί στα όρια της επιτρεπτής ηθικής των σιωπηλών ανθρώπων που σκύβουν το κεφάλι, τότε οδηγείται στον τόπο της εξορίας, στα κρύα κελιά της φυλακής.

Η Nataly, ο Juan και ο Guillermo αρνούνται να δεχτούν το φόβο. Αρνούνται το φόβο του συναισθηματικού εκβιασμού της εξουσίας, που οδηγεί το φίλο τους στην κοιλιά του κτήνους της φυλακής. Αποφασίζουν να πράξουν. Γιατί, όταν δεν πεθαίνει ο ένας για τον άλλον, είμαστε κιόλας νεκροί. Από την πρώτη στιγμή ξεκινούν απεργία πείνας, με βασικό αίτημά τους την άμεση απελευθέρωση του Enrique Guzmán αλλά και την άρση των μέτρων απομόνωσης της Nataly, την παύση της τραμπούκικης συμπεριφοράς των μπάτσων απέναντι στους συγγενείς τους και την επανεξέταση της εγκυρότητας της διαδικασίας του DNA.

Είκοσι ημέρες μετά, η εξουσία δοκιμάζει την αντοχή τους, καθώς μοιάζει ανυποχώρητη. Η ασχήμια αποτυπώνεται σε καρμπόν, κάνοντας μοντάζ καταστολής, από την Ελλάδα στη Χιλή. Στην Ελλάδα, πριν λίγο καιρό, η εξουσία δοκίμασε την εκδίκησή της πάνω μας, με τον ίδιο τρόπο. Προφυλάκισε τη μητέρα δύο συντρόφων της ΣΠΦ και τη φίλη του ενός, για την υπόθεση της απόπειρας απόδρασής μας από τις φυλακές. Αν δε μπορούν να υποτάξουν τη σκέψη σου, τότε στοχεύουν στην καρδιά σου. Θέλουν να σε εξημερώσουν και να σε κάνουν ένα υπάκουο κατοικίδιο ζώο.

Οι φυλακές είναι ο ζωολογικός κήπος των ανθρώπων. Ακόμα και ο ουρανός καλύπτεται από συρματοπλέγματα. Με τον καιρό, ο ζωολογικός κήπος της φυλακής γίνεται το σπίτι των περισσοτέρων. Όμως, υπάρχουν και αυτοί που δεν τους χωράει το κελί. Είναι αυτοί που δεν κοίμισαν το λύκο μέσα τους. Είναι αυτοί που τον ταϊζουν κάθε μέρα με οργή, θυμό, εκδίκηση, τοίχους, σίδερα, κλειδαριές, που τον θεριεύουν με λύσσα και συνείδηση και αναζητά ανάσες ελευθερίας…

Η Nataly, ο Juan, ο Guillermo και ο Enrique είναι αδέρφια μας, δίχως να έχουμε το ίδιο αίμα.

Μοιραζόμαστε, όμως, τις ίδιες επιθυμίες, την ίδια αγωνία, τον ίδιο θυμό για τους μπάσταρδους που φόρεσαν στολή, αποστήθισαν τους νόμους και κλείδωσαν τις ζωές μας και τους φίλους μας.

Η γεύση του μίσους για την κοινωνία των δικαστών, των μπάτσων και των υπηκόων τους, στεγνώνει στο στόμα μας σα δηλητήριο.

Είναι η γεύση της ανημποριάς που σου γεννάει η φυλακή. Είναι ο θυμός και η οργή για όλα αυτά που σχεδιάζεις αλλά δε μπορείς να κάνεις, γιατί σε περικυκλώνουν κάγκελα, κάμερες, δεσμοφύλακες.

Έμειναν μόνο τα λόγια… Λόγια αλληλεγγύης και δύναμης, στη Nataly, τον Juan, τον Guillermo και τον Enrique.

Όμως, Αδέρφια, μην ανησυχείτε… Αυτά τα λόγια δεν αντηχούν στο κενό. Σφυρηλατούν μέσα μας την αιώνια αναρχική επίθεση και την πυρώνουν με ανεξίτηλο σημάδι στην ψυχή. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν παντού λύκοι έτοιμοι να κυνηγήσουν τους ανθρώπους του νόμου και της τάξης. Υπάρχουν τα αδέρφια μας, ο Alfredo και ο Nicola στις ιταλικές φυλακές, υπάρχουν δεκάδες πυρήνες της FAI σε όλον τον κόσμο, έτοιμοι να πυρπολήσουν τις νύχτες για να τις κάνουν να λάμψουν στα χρώματα της φωτιάς, υπάρχουν αναρχικοί της πράξης και σύντροφοι μηδενιστές της νέας αναρχίας, που εξυφαίνουν τη συνωμοσία της Mαύρης Διεθνούς παντού.

Τέρμα οι μισές κουβέντες, οι μισές πράξεις, οι μισές σκέψεις… Καλύτερα δαίμονας της εκδίκησης, παρά άγγελος της συγχώρεσης. Περνάμε ολόψυχα τη σκοτεινή άβυσσο του πολέμου για να κάψουμε τα ινδάλματα του νόμου και της τάξης, στις φλόγες του χάους και της αναρχίας.

«Νιώθουμε σα να πέφτουμε με τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν… Όμως, στο τέλος, θα λυγίσουν τα σίδερα».

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΔΥΝΑΜΗ – ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ NATALY CASANOVA, JUAN FLORES, GUILLERMO DURAN, ENRIQUE GUZMAN

ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ – FAI/IRF,
Πυρήνας Φυλακής

από @acab 17/05/2015 7:17 πμ.


Τετοια κειμενα σε μια εποχη που η πυξιδα γυρναει προς τα αριστερα της κομμουνιστικοποιησης κρατανε σταθερη την πορεια προς την Αναρχια..

από @ 17/05/2015 10:45 πμ.


Τετοια κειμενα, θρησκευτικα στην ουσια, δομημενα πανω στις αντιθεσεις της Διακεκτικης, φανερωνουν την πραγματικη ΣΠΦ.. Η Νεα Αναρχια για αυτους, ο Παραδεισος για τους χριστιανους, ειναι ο σκοπος που αγιαζει τα μεσα. Το κειμενο απευθυνεται σε πιστους. Ο Καζαντζακης ομως και αυτο ωφειλουν να το γνωριζουν οι συγγραφεις, δεν πιστευει τιποτα. 

από @ 17/05/2015 1:21 μμ.


Νομιζω οτι ειναι αστοχο να αναφερεσαι σε κειμενο θρησκευτικο. Δεν το αντιλαμβανομαι πως το εννοεις. Ειναι ενα συντροφικο κειμενο που απευθυνεται στους χιλιανους απεργους πεινας με αιτηματα παρομοια με των συντροφων εδω. Σε μια περιοδο που ο χωρος ξεκαθαριζει σσ δυο τασεις μια αυτη τη αντιιμπεριαλιστικης κομμουνιστικοποιησης και απο την αλλη της νεας αναρχιας με εμφαση στην κοινωνικη κριτικη της υπαρκτης απαθειας ας επιλεξει ο καθενας αυτο που του ταιριαζσι καλυτερα. Νομιζω ειναι αστοχο να τεθει με γηπεδικους ορους το ζητημα. Πολλοι παντωα ωθουνται πλεον στις αντιληψεις της νεας αναρχιας κουρασμενοι απο τις παθογενειες του χωρου και τις αντιληψιακες υπερβασεις που τεινουν να γινουν μοδα και αναφερονται σε εαμ και Ελληνικο λαο...Η ιστορια θα δειξει... Πολυ ωραιο κειμενο και συνεπεις συντροφοι αυτοι της ΣΠΦ...


Τρεις συλλογικότητες δε συνιστούν τάση "αντιιμπεριαλιστικης κομμουνιστικοποιησης". Επίσης 50 λατομα δε συνιστούν τάση "νέας αναρχίας".

Βρήκατε τώρα χάρτινο πυργάκι για να πολώσουμε την κατάσταση όπως σας βολεύει μπας και μαζευτεί κάνας "νέος αναρχικός".

από @μαυρη αναρχια 17/05/2015 2:10 μμ.


Εινσι σημαντικο να ενισχυεται η ζωτικης σημασια της διεθνους αναρχικης αλληλεγγυης που διαχρονικα ειναι κομβικη για τους αναρχικους(βλεπε απαρχες Σακκο κ Βαντσετι κ.α)Ισως  ο διεθνισμος κ η συνεπεια της ΣΠΦ ειναι η καλυτερη απαντηση στην συντηριτικη πατριαρχικη στροφη ενος κομματιου του χωρου που φαντασιωνετσι την νεκρανασταση  μαρξιστικων ιδεολογηματων παντρεμενα με αντιιμπεριαλιστικη ρητορικη..Κ για να μην ξεχναμε την ουσια Αλληλεγγυη στους συντροφους απεργους πεινας στην Χιλη..

από @ 17/05/2015 5:49 μμ.


Η πολιτικη δεν ειναι μονο συναισθημα, ειναι και λογικη. Οταν ξεκινησεις να διαβαζεις τα κειμενα της ΣΠΦ με λογικη και οχι με συναισθημα, θα διακρινεις τον αμοραλισμο της. Αλλωστε τον υπερασπιζεται πιστα. Μονο ενας ακαρδος ανθρωπος αναζητει την αληθεια μεσα στο μισος. Αγαπη ρε μ..

από πορτοκαλοκιτρινοτιρκουάζ @ναρχία 17/05/2015 11:02 μμ.


Ο γνωστός μηδενιστικός αγκιτατόρικος βερμπαλισμόςεπενδεδυμένος με άφθονο συναίσθημα, για να κρύψει την κοσμοθεωρητική του φτώχεια και την αντιδιαλεκτική του βάση :

"σινιάλο συνενοχής" : άν είσαι εκει κοντά στα 18, είτε βιολογικά είτε πνευματικά, νιώθεις με ανατριχίλα να "μοιράζεσαι" την δόξα του έγκλειστου "αντάρτη", να νιώθεις μια κρυφή συνενοχή.

"Αν δε μπορούν να υποτάξουν τη σκέψη σου, τότε στοχεύουν στην καρδιά σου. Θέλουν να σε εξημερώσουν και να σε κάνουν ένα υπάκουο κατοικίδιο ζώο." : είναι ξεκάθαρη η υποβάθμιση της συνείδησης (σκέψη) σε σχέση με το συναίσθημα (καρδιά), μιας και η συνείδηση απαιτεί διαλεκτική ανάλυση, αντίληψη της πραγματικότητας και ψυχρές λογικές επιλογές, ενώ το συναίσθημα σου επιτρέπει να λές ότι νάναι, να κάνεις ότι σου κατέβει και να αυτοδικαιώνεσαι κιόλας, μιας και κριτική στο συναίσθημα δεν παίζει. Τα κατοικίδια πάντως, λόγω έλειψης σκέψης γίνονται υπάκουα κι όχι λόγω έλλειψης συναισθήματος (καρδιάς).

"Είναι αυτοί που δεν κοίμισαν το λύκο μέσα τους." : νά σου και οι γνωστοί λυκάνθρωποι. Εκτός απο συναίσθημα το κείμενο αποκτάει και θεαματικά στοιχεία θρίλερ, για να είναι πιασάρικο στο νεανικό κοινό που απευθύνεται. Τι σόι θέαμα να πουλησεις, χωρίς λυκανθρώπους και φωτιές...

"Η γεύση του μίσους για την κοινωνία των δικαστών, των μπάτσων και των υπηκόων τους, στεγνώνει στο στόμα μας σα δηλητήριο." : Και οι "υπήκοοι" είναι στόχοι του μίσους σας ? Αχ βρε καημένη γιαγιά τι έχεις να πάθεις. Απο την μια θα σου κόβουν την σύνταξη και τα φάρμακα κι απο την άλλη θα σε βρίζουν και θα σε φτύνουν οι μηδενιστές επειδή είσαι "υπήκοος".

Αυτά τα όμορφα διαβάζει κι ο Στεφανάκος, γι αυτό τους αποκαλεί συγκινημένος, αδέρφια του και "αετόπουλα". Η λατρεία του θεάματος, σε επίπεδο γλώσσας, έκφρασης και πράξης έχει χτυπήσει κόκκινο. Ο εγκλεισμός τελικά προκαλεί πολύ σοβαρές παρενέργειες στην νόηση...

από @αθεος 17/05/2015 11:37 μμ.


  1. Αμοραλισμος ειναι να διαβαζεις ενα κειμενο της ΣΠΦ για συντροφους που κανουν απεργια πεινας στην χιλη κ καποιοι να βγαζουν την χολη τους εναντιον της τασης του αναρχομηδενισμου..

από @αντι κκε 18/05/2015 7:15 πμ.


Εμφανιστηκαν παλι οι γραφικοι πολεμιοι της ΣΠΦ  με τα σφυροδρεπανα.Ενοχλουνται που η κοινωνιστικη ταση  δεν εχει την επιρροη που φαντασιωνονταν..Δεν πειραζει,διαβαστε ξανα το κειμενο κ απολαυστε το.Καλυτερα η παρορμηση του συναισθηματος ,παρα η μιζερια του ορθολογισμου.Αναρχικοι ειμαστε οχι λογιστες..

@

από @@ 18/05/2015 11:10 πμ.


Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η αναρχία είναι παρουσία και δράση στην καθημερινότητα και τη ζωή, και όχι αναλύσεις και κραξίματα πίσω από τις οθόνες μας. Προς όλους όσους "την λένε" στη ΣΠΦ, είναι φυλιακισμένοι αντάρτες πόλης, οι οποίοι παρά τα χρόνια εγκλεισμού συνεχίζουν να εφαρμόζουν τόσο λεκτικά (κείμενα) όσο και πράκτικα, όπου μπορούν, επίθεση στους φασίστες την Παρασκευη, τις ιδέες τους και να είναι υπερήφανοι και μάχημοι για αυτές. Έυγε που δεν σας νίκησε η φυλακή, γερά ως την απόδραση αλάνια της σπφ!

 

Αναρχία δεν είναι αναλύσεις και αμπελοσοφίες, αναρχία είναι επίθεση στις δομές της εξουσίας

Προς τους σχολιαστές, σταματήστε επιτέλους να κράζετε τη ΣΠΦ κάτω από κείμενα της στο ιντιμίντια, πηγαίνετε να το κάνετε είτε σε εκδηλώσεις που γίνονται για αυτούς, είτε σε ραδιοφωνικές εκπομπές που μιλάνε. Αυτό είναι διάλογος, και όχι στο ίντερνετ που δεν μπορούν να σας απαντήσουν. Αυτό είναι άλλο πράγμα....

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License