ΤΡΑΝΣΦΟΒΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Σκηνές μίσους στην Αττική! Από την πλατεία Εξαρχείων έως τον σταθμό Λαρίσης, ανθρωποειδή επιτίθενται σε τρανς άτομα είτε με σκοπό να τα μειώσουν λεκτικά είτε να τα τρομάξουν είτε ακόμη και να τα σκοτώσουν. Δεν είναι καινούριο το φαινόμενο όμως είναι φανερό ότι η κλιμάκωση των τρανσφοβικών επιθέσεων εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερης φασιστικής νοοτροπίας που πηγάζει από τον σημερινό άνθρωπο, ο οποίος είναι ανίκανος να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να διεκδικήσει μια ζωή δίκαιη και ελεύθερη από τα δεσμά του ανεξέλεγκτου ατομικισμού που οδηγεί στο μίσος. Όταν προτάσσουμε μια κοινωνία ισοελευθερίας που διέπεται από την αρχή της αυτοοργάνωσης και της έννοιας του αυτεξούσιου ατόμου που σέβεται τους άλλους, αλλά και τον εαυτό του, δεν μπορούμε να μη συζητήσουμε πολύ σοβαρά αφενός την έννοια της δικαιοσύνης αφετέρου τον τρόπο άσκησής της της από εμάς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σκηνές  μίσους στην Αττική! Από την πλατεία Εξαρχείων έως τον σταθμό Λαρίσης, ανθρωποειδή επιτίθενται σε τρανς άτομα είτε με σκοπό να τα μειώσουν λεκτικά είτε να τα τρομάξουν είτε ακόμη και να τα σκοτώσουν. Δεν είναι καινούριο το φαινόμενο όμως είναι φανερό ότι η κλιμάκωση των τρανσφοβικών επιθέσεων εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερης φασιστικής νοοτροπίας που πηγάζει από τον σημερινό άνθρωπο, ο οποίος είναι ανίκανος να πάρει τη ζωή του στα χέρια του και να διεκδικήσει μια ζωή δίκαιη και ελεύθερη από τα δεσμά του ανεξέλεγκτου ατομικισμού που οδηγεί στο μίσος. Όταν προτάσσουμε μια κοινωνία ισοελευθερίας που διέπεται από την αρχή της αυτοοργάνωσης και της έννοιας του αυτεξούσιου ατόμου που σέβεται τους άλλους, αλλά και τον εαυτό του, δεν μπορούμε να μη συζητήσουμε πολύ σοβαρά αφενός την έννοια της δικαιοσύνης αφετέρου τον τρόπο άσκησής της της από εμάς.

Μπορεί η αστυνομία, η οποία βέβαια ποτέ δεν παρείχε ασφάλεια στην περιοχή ούτε λειτουργούσε αποτρεπτικά στις εγκληματικές ενέργειες, προσωρινά να έφυγε από τα Εξάρχεια όμως αυτό δεν μπορεί να αφήνει το περιθώριο σε δολοφόνους και μαφίες να εκμεταλλεύονται αυτό το καθεστώς και να κάνουν τους τσιφλικάδες. Η απόπειρα ανθρωποκτονίας στο σταθμό Λαρίσης από έναν άγνωστο φουσκωτό τύπο μας δείχνει ξεκάθαρα ότι βιώνουμε μια περίοδο κατά την οποία το μίσος για κάθε διαφορετικό άνθρωπο όπως είναι οι τρανς, οι μετανάστες κλπ, εξαπλώνεται και αποτελεί το άλλοθι για το μίσος που αισθάνονται οι άνθρωποι για τους ίδιους τους τους εαυτούς.

Η εφεύρεση εχθρών είναι μια ψυχολογική αντανακλαστική αντίδραση των ανθρώπων που δε σκέφτονται τίποτε άλλο εκτός από τον εαυτό τους, ανθρώπων χωρίς καμία απολύτως αξία και χωρίς καμία συλλογική κουλτούρα. Η κοινωνία του θεάματος βιώνει κρίση και πρέπει πάση θυσία να βρει ένα υποκατάστατο ευφορίας. Οι άνθρωποι ρομποτάκια είναι ο κανόνας και η αποξένωση σε μια ετερόνομη ανταγωνιστική κοινωνία  της ελεύθερης αγοράς μετεξελίσσεται σε ταξίδι στη ζούγκλα. Οι άνθρωποι ποτέ δεν είμαστε ίσοι/ες και δε θα γίνουμε ποτέ αν δεν εξαλείψουμε αποφασιστικά αυτά τα φαινόμενα βίας. Χτες οι τρανς και οι μετανάστες αύριο όλοι/ες μας.

Η σιωπή δεν είναι απλά συνενοχή, είναι αυτοκτονία!

Να σταματήσουμε τις επιθέσεις κατά των τρανς ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Να σταματήσουμε τη βία ενάντια σε κάθε μειονότητα.

Να  αντιδράσουμε μαζικά σε όλες τις επιθέσεις που συμβαίνουν γύρω μας με αμεσότητα και αλληλεγγύη.

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

 

 

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License