Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995

Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995

Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την ΕΕΦ σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα, Ιούλιος 1995

Από την 5η μεγάλη έρευνα του XYZ Contagion
'Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής - Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα'

Ελληνες εθελοντές και χρυσαυγίτες από την Ελληνική Εθελοντική Φρουρά σε επιχειρήσεις στην Σρεμπρένιτσα
Συμμετοχή σε απόσπασμα θανάτου: Ενέδρες ενάντια στους τρομοκρατημένους Μουσουλμάνους που έψαχναν διαφυγή.
Δηλώσεις χρυσαυγιτών της ΕΕΦ που αποδεικνύουν την εθνικοσοσιαλιστική/εθνικιστική φυσιογνωμία της ΕΕΦ

Δύο σκηνές από φιλμ επικαίρων-ρεπορτάζ από την ολλανδική τηλεόραση και το Associated Press. Eδειχναν Μουσουλμάνους που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την καυτή περιοχή, και τις ενέδρες που έστηναν οι τσέτνικ. Ανατρέχοντας στα πρακτικά των δικών στο ΔΠΔΧΓ και στις εκθέσεις των στρατιωτικών αναλυτών, μαθαίνουμε ότι ο υποδιοικητής της Ταξιαρχίας Ζβόρνικ Obrenovic (καταδικασμένος σε 17 χρόνια κάθειρξη), στα πλαίσια της πλήρους κινητοποίησης του Σώματος Στρατού, είχε φτιάξει έναν μικτό λόχο, με ειδικό σκοπό τις ενέδρες στους Μουσουλμάνους.

Δείτε το βίντεο με αυτά τα αποσπάσματα θανάτου, και σημειώστε τη δήλωση του υποδιοικητή της ΕΕΦ Βασιλειάδη πως: «Η πρώτη φορά που σκότωσα Μουσουλμάνους, τρεις, ήταν σε ενέδρα».
Το φορετό σήμα με τον δικέφαλο αετό και τον ήλιο της Βεργίνας, δεν αφήνει καμία αμφιβολία.

Διακρίνονται όλοι όσοι έλαβαν μέρος στην πτώση της Σρεμπρένιτσα, εκτός από τον Β****η Σ***ά, που φαίνεται δεν τον έπιασε η κάμερα (υπάρχει, όμως, σε άλλη φωτογραφία από εκείνη τη μέρα, όταν μαζί με δύο άλλους κάνουν κάτι αηδιαστικά αστεία με μια κεφαλή γουρουνιού, ύψιστη προσβολή για τους Μουσουλμάνους), και τον διοικητή της ΕΕΦ Αντώνη Μήτκο με τον βοηθό του Κ********η Κ*********ο (βαμμένος χρυσαυγίτης κι αυτός σήμερα), που εκείνες τις ώρες, σύμφωνα με στοιχεία από τις δίκες στο ΔΠΔΧΓ, συνόδευαν στις μετακινήσεις του τον Σερβοβόσνιο διοικητή της ΕΕΦ και υψηλόβαθμο στέλεχος-κλειδί στον σερβοβοσνιακό στρατό Μπάγιαγκιτς.

Στη 1η σκηνή, βλέπουμε τους Ελληνες της ΕΕΦ μαζί με ένοπλους και παραστρατιωτικούς από το 10ο Απόσπασμα Σαμποτάζ, και διακρίνεται 2ος ο χρυσαυγίτης λοχίας της ΕΕΦ Σπύρος Τζανόπουλος, 3ος ο Ελληνορουμάνος Αννα Φλορίν και οι άλλοι τρεις είναι οι Κυριακίδης Κ., Λυμπερίδης Γ. και Δημουλάς Xαράλαμπος.

Στη 2η σκηνή του AP (απ' το 0.44' και μετά), πρώτος περνάει ο υποδιοικητής Βασιλειάδης, ο χρυσαυγίτης Τζανόπουλος, οι Φλορίν, Κυριακίδης, Λυμπερίδης, Δημουλάς, και τελευταίος ο αρχιλοχίας της ΕΕΦ Ζαβιτσάνος Δημήτριος.
Το 10ο ΑΣ, στο οποίο υπερήφανα υπηρετούσαν δύο Ελληνες της ΕΕΦ, ο ένας λεγόταν Α*****ς Λ*****ς, ήταν η πιο αιμοσταγής μισθοφορική παραστρατιωτική μονάδα (1.200 εκτελέσεις σε 5 ώρες, προς 5 μάρκα το κεφάλι, μόνον οι 4 απ' αυτούς έφαγαν 142 χρόνια φυλακή για εγκλήματα πολέμου).

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=SOajNwAMKX0

...

από @ 26/05/2015 12:23 πμ.


https://www.youtube.com/user/target8000/videos

εδώ το βίντεο μαζί με άλλα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License