Συνέντευξη με Σπύρος Τζανόπουλος της Χρυσής Αυγής, Ιούνιος 1995

MEGA Channel, Φώτης Καρύδης Συνέντευξη με Σπύρος Τζανόπουλος της Χρυσής Αυγής, Ιούνιος 1995

 

MEGA Channel, Φώτης Καρύδης Συνέντευξη με Σπύρος Τζανόπουλος της Χρυσής Αυγής, Ιούνιος 1995

Ξεχωριστή (και ουσιαστικά άγνωστη περίπτωση, μέχρι στιγμής, αποτελούσε ο Σπύρος Τζανόπουλος, ένας 25χρονος τότε φοιτητής από την Πάτρα και λοχίας της ΕΕΦ. Ηταν κι αυτός στέλεχος της ΧΑ και αρθρογράφος στο εθνικοσοσιαλιστικό περιοδικό Αντίδοτο. Στο βίντεο τον βλέπουμε ντυμένο στην τρίχα σαν μοντελάκι, με τα καινούργια στρατιωτικά του ρούχα, collection-creation, τον Ιούνιο του 1995, από το Βελιγράδι και από το ξενοδοχείο Beograd.

Οταν βρίσκεται στο φιλικότερο περιβάλλον της εφημερίδας Ελεύθερη Ωρα, ο εθνικοσοσιαλιστής λοχίας της ΕΕΦ και στέλεχος της ΧΑ, που μετείχε στην επίθεση κατά της Σρεμπρένιτσα, εξηγεί τις θέσεις της ΧΑ περί «ισλαμικού τόξου, Λευκής Φυλής και Ορθοδοξίας» και δηλώνει χαρακτηριστικά σε άρτιο μιχαλολιάκειο λεξιλόγιο:

«Η Ευρώπη ανήκει στους Λευκούς και τους Χριστιανούς. Πολεμάμε για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη, σε μια Ευρώπη ελεύθερη από μουσουλμάνους και σιωνιστές».

Λίγο αργότερα, σαν στέλεχος (προφανώς μέλος της Κεντρικής Επιτροπής) της ΧΑ και επίτιμο πρόσωπο σε πανηγυρική (και περιπετειώδη) συνεδρίαση της ΚE της ΧΑ σε ξενοδοχείο της Φλώρινας, στις 04/11/1995, κάνει έναν χαιρετισμό, κι εδώ πλέον, νιώθοντας άνετα ανάμεσα στην δική του ναζιστική συνομοταξία, μιλάει εντελώς ανοιχτά. Ενα τμήμα του λόγου του:

«Αγαπητοί συναγωνιστές,
εκπροσωπώ τα μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή που πολέμησαν ως εθελοντές στο πλευρό των Σέρβων της Βοσνίας. Εμείς οι Ελληνες Εθνικιστές της ΧΑ, που καταταγήκαμε ως εθελοντές στον σερβοβοσνιακό στρατό, πολεμήσαμε για την Ευρώπη. Για την Ευρώπη της Λευκής Φυλής, για την Ευρώπη των Εθνών, για την Εθνικιστική Ευρώπη του αύριο, ενάντια στους εβραιοσιωνιστές της Αμερικής και τους μασωνοκαπιταλιστές της Γερμανίας και τα άνομα σχέδιά τους ενάντια στον Ελληνισμό. Η Ευρώπη ανήκει στους Λευκούς και τους Χριστιανούς. Διότι τόσο οι μογγόλοι Τούρκοι, όσο και οι Εβραίοι σιωνιστές είναι οι μεγαλύτεροι και προαιώνιοι εχθροί της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Εμείς οι χρυσαυγίτες που πολεμήσαμε στα κακοτράχαλα βουνά της Δυτικής Σερβίας, είδαμε και πιστέψαμε ότι η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί.
[...]
Αγαπητοί συναγωνιστές, αγαπητά μέλη της ΧΑ, εμείς οι Ελληνες εθελοντές στο μέτωπο της Βοσνίας, και μέλη της ΧΑ, δίνουμε σε όλους σας τον λόγο μας ότι θα πολεμήσουμε ξανά, αυτή τη φορά για να ελευθερώσουμε τους σκλάβους αδελφούς μας της Βόρειας Μακεδονίας που υποφέρουν κάτω από την μπότα των κομιτατζήδων, για να κάνουμε τα Σκόπια Ελληνική επαρχία».

https://www.youtube.com/watch?v=MxTiRVKdt9E

https://www.youtube.com/watch?v=MxTiRVKdt9E

...

από @ 24/05/2015 5:12 πμ.


αυτο το λινκ μαζι με τα λινκς στα αλλα 2 ποστ

https://athens.indymedia.org/post/1544622/

https://athens.indymedia.org/post/1544621/

Είναι private και δεν μπορώ να τα δω. Εάν εσύ έχεις πρόσβαση σε αυτά κατέβασε τα και ανεβασέ τα ξανά για να μπορούμε να τα δούμε κι εμείς γιατί απ όσο έψαξα δεν υπάρχει διαφορετικός τρόπος.

από @ 24/05/2015 8:02 μμ.


Καλά όποιος έκανε την αρχική ανάρτηση, χρησημοποίησε βίντεο του youtube τρίτου χρήστη? Αν ναι έκανε βλακεία γιατί ο "τρίτος" τα έχει κάνει ιδιοτικά και τα 'χει κρύψει. Κρίμα γιατί πρόλαβα και τα είδα, και ήταν πραγματικά μοναδικό υλικό. Ήταν κανονικά πρόσωπα από τους φασίστες που πήγαν εθελοντές στη Γιουγκοσλαβία. Αν κάποιος τα έσωσε ας τα ανεβάσει σε δικό του account και ας τα ξαναδημοσιεύσει.

από @ 25/05/2015 3:40 πμ.


Πήρε μέρος στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα; Πώς συντονίστηκαν οι Χρυσαυγίτες  με τους διεθνείς φασίστες και πώς πήγαν στη Βοσνία; Πού βρήκαν όπλα, πολεμικό υλικό,χρήματα κ.λπ;

Για ποιο στρατό μιλάει; Αφού "σερβοβοσνιακός στρατός" δεν υπήρχε παρά μόνο κρατικός κι αυτός δεν εμπλέκονταν στο παραμικρό σ΄αυτά τα γεγονότα. Στις διαταγές ποιου στρατού πήγε εθελοντής;

 


"Στις 26 Φεβρουαρίου 2007, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε την απόφασή του στην υπόθεση της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας σχετικά με τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα το 1995. Σύμφωνα με την απόφαση, η σφαγή συνιστά μεν γενοκτονία, δεν μπορεί όμως να αποδοθεί στα εναγόμενα κρατικά όργανα της πρώην Γιουγκοσλαβίας"

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%A3%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1

Αποδίδεται στο διεθνές δίκτυο φασιστών που έφεραν μετέπειτα το ΝΑΤΟ  και την ΕΕ να βομβαρδίσει και να διαλύσει τη χώρα στα εξ ων συνετέθη......

Εισαγγελέας δεν μπαίνει εδώ για να εξετάσει εγκλήματα πολέμου της Χ.Α. και ενδεχομένως άλλων ελληνικών φασιστικών οργανώσεων; 

από @ 25/05/2015 8:44 μμ.


Η δικογραφία τα έχει αυτά μέσα? Σιγά να μην τα έχει.  Η δίκη θα είναι του στυλ:

Πρόεδρος: "είσαι ναζί?"

ΧΑίτης: "όχι δεν είμαι, είμαι πατριώτης"

Πρόεδρος: "μα αφού σε έχουμε φωτογραφία ντυμένο σα ναζί"

ΧΑίτης: "είναι από τα καρναβάλια"

 

Το γελοίο ελληνικό κρατος θέλει να τους ξελασπώσει, και τους μάζεψε για τα μάτια του κόσμου!

Ενώ στα βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα οι ΧΑίτες μαζί με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος έχει καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου! Η εφημερίδα της Χ.Α. εκείνη την εποχή είχε σχεδόν ανάληψη ευθύνης για την Σρεμπένιτσα, αλλά ούτε και αυτό θα είναι στην δικογραφία.

Τελικά θα καταδικαστούν για ηθική αυτουργία σε ξυλοδαρμούς μεταναστών (μόνο ο πεταμένος ο χοντροναζί ο Ρουπακιάς θα πάει μέσα για δολοφονία) και θα μιλάνε μετά για σκευωρίες κτλ... ενώ πρέπει να καταδικαστούν για ένταξη σε παραστρατιωτική οργάνωση που συμμετείχε σε γενοκτονία υπό τις διαταγές του Κάρατζιτς (για να μη πω και του Αρκάν).

 

...

από @ 26/05/2015 12:23 πμ.


https://www.youtube.com/user/target8000/videos

εδώ το βίντεο μαζί με άλλα.

από @ 26/05/2015 4 μμ.


τα 2 από τα 3 που ανεβηκαν στο ιντυ ειναι κρυμμενα πλεον και δε βρίσκονται στο προφιλ που ανεβασες

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License