Ομηρία Συγγενών – Δικαιοσύνη ή βαρβαρότητα

.

Ομηρία Συγγενών – Δικαιοσύνη ή βαρβαρότητα

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της αυθαιρεσίας των δικαστών και των ανακριτών εις βάρος των κρατουμένων.

Εδώ και τρεις μήνες βλέπουμε πως οι δικαστικές αρχές με κυριότερο υπεύθυνο τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχιο Νικόπουλο επιμένουν να κρατούν στην φυλακή χωρίς κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο την φίλη του συγκρατούμενου μας και μέλους της ΣΠΦ Γεράσιμου Τσάκαλου παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου μετά την σκληρή απεργία πείνας των μελών της ΣΠΦ και της Αγγελικής Σπυροπούλου.

Την ίδια στιγμή η μητέρα του των συγκρατούμενων μας Χρήστου και Γεράσιμου Τσάκαλου παραμένει σε καθεστώς εξορίας στην Σαλαμίνα καθώς το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε πριν λίγες μέρες με πρόεδρο την Ισιδώρα Πόνγκα αρνήθηκε να μετατρέψει τους περιοριστικούς όρους ώστε να μπορεί τουλάχιστον να βλέπει τα παιδιά της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μεταβεί ούτε σε νοσοκομείο ώστε να φροντίσει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, στερούμενη την κατάλληλη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Είμαστε συνηθισμένοι στις προκλητικές αυθαιρεσίες δικαστών και ανακριτών σαν τον Νικόπουλο και την Πόνγκα που τσουβαλιάζουν κόσμο στις φυλακές μόνο και μόνο από εκδικητικότητα.

Αυτό που δεν περιμέναμε όμως είναι η προκλητική αδιαφορία του Υπουργείου μιας Αριστερής κυβέρνησης που παλιότερα έδειχνε να στηρίζει όλα τα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων και των κινητοποιήσεων τους.

Φαίνεται πως ακόμα και αυτοί οι δήθεν αριστεροί και προοδευτικοί δημοκράτες δε νοιάζονται για τα πραγματικά προβλήματα των κρατουμένων αλλά για το πως θα κερδίσουν μερικές ακόμα ψήφους από βασανισμένους ανθρώπους και τις οικογένειες τους.

Εμείς ως Πρωτοβουλία Κρατουμένων δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στην πραγματική εγκληματική δικαστική αυθαιρεσία.

Απαιτούμε την αλλαγή του καθεστώτος εξορίας της μητέρας των συγκρατούμενων μας Χρήστου και Γεράσιμου και την Άμεση απελευθέρωση της συζύγου του δεύτερου αλλιώς θα προβούμε σε κάθε είδους διαμαρτυρία και τότε ας αναλάβουν ανακριτές, δικαστές και πολιτικοί τις ευθύνες τους.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

από α 07/06/2015 9:47 μμ.


Τί σημαίνει "πρωτοβουλία κρατουμένων κορυδαλλού";

Μια κάποια ομάδα από τους πολλούς κρατούμενους, ή όλοι οι κρατούμενοι εκεί πέρα πήραν πρωτοβουλία;

από @ 07/06/2015 11:19 μμ.


Ειναι μια πρωτοβουλεια που πηραν καποιοι κρατουμενοι απο τις φυλακες κορυδαλλου και ειναι καποιοι απο αυτους που κατα τη διαρκεια της απεργια πεινας της σπφ ειχαν κρατησει τον κορυδαλλο το  βραδυ ανοιχτο μεχρι να ερθει κοσμος απο το υπουργειο να  τους ενημερωσουν. Το ζητημα ειναι να εστιασεις στην ουσια του κειμενου της υποκρισιας του συριζα και της εκδικησης των δικαστικων. 

από κ 08/06/2015 8:48 πμ.


Ok,  αλλά το ερώτημα δεν είναι άκυρο.

Είναι λάθος να μένει κανείς με την εντύπωση ότι υπάρχει ένα γενικότερο κίνημα στις φυλακές Κορυδαλλού εξ' αιτίας και μιας αόριστης υπογραφής (κι όχι απλής φράσης). Μιας υπογραφής εξ αιτίας της οποίας θα μπορούσε μάλιστα κάποιος ανούσιος και κακεντρεχής, να κατηγορήσει την ομάδα εκεί για εσκεμμένη 'δημιουργική επαναστατική ασάφεια', με σκοπό να καπελώσει μια ευρύτερη κοινωνία, για ιδίον ώφελος.

Η ουσία και η πληροφόρηση συχνά αλλοιώνονται από λεπτομέρειες, ακούσια ή εσκεμμένα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License