Παρέμβαση αττικά αρτοποιεία (Λάρισα)

Παρέμβαση στα αττικα αρτοποιεία πραγματοποιηθηκε την παρασκευή 29/5 στην Λάρισα απο 25-30 συντρόφους.

post image

Παρέμβαση στα αττικά αρτοποϊεία πραγματοποιηθηκε την παρασκευή 29/5 στην Λάρισα  απο 25-30 συντρόφους.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

 

Κάθε υποκατάστημα και franchise αποτελεί πηγή κέρδους για τον Γιαννακόπουλο και τους συνεργάτες του. Τα ίδια άτομα που εκμεταλλεύονταν γυναίκες και τις εκδίδανε, τις κακοποιούσαν και βγάζανε κέρδος εις βάρος τους.

Πίσω από τους φούρνους ‘’Χωριάτικο’’ και ‘’Αττικά Αρτοποιεία’’,  κρύβεται ένα τεράστιο κύκλωμα σωματεμπορίας που χρόνια τώρα αποφέρει εκατομμύρια κέρδη στους ιδιοκτήτες του. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες αδερφοί Γιαννακόπουλοι διατηρούν από τη δεκαετία του ‘90 αλυσίδα στριπτιζάδικων ενώ παράλληλα είναι οι εγκέφαλοι πίσω από ένα κύκλωμα trafficking που μέσω ταξιδιωτικών γραφείων και εταιρειών ευρέσεως εργασίας παραπλανεί εκατοντάδες γυναίκες, μεταξύ των οποίων και ανήλικες. Οι συγκεκριμένοι μαφιόζοι διατηρούσαν -μεταξύ άλλων- μια offshore εταιρεία στην Κύπρο ενώ χρησιμοποιούσαν ακόμα και ΜΚΟ για κακοποιημένες γυναίκες. Κεντρικό ρόλο στο κύκλωμα έπαιζε ο απόστρατος και αποταγμένος για υπεξαίρεση αστυνομικός Κώστας Κύρος ο οποίος εξασφάλιζε χαρτιά για τις αιχμάλωτες γυναίκες ενώ παράλληλα τέθηκε υπεύθυνος προσωπικού στους φούρνους “Χωριάτικο”.

Παρά την συνεχή εκτέλεση αδικημάτων και τις βαριές κατηγορίες που βαραίνουν το κύκλωμα (αρπαγή, σωματεμπορία, σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διακίνηση ναρκωτικών, κ.α.), η εκδίκαση της υπόθεσης έλαβε χώρα μόλις στα τέλη Απρίλη. Από τους 23 κατηγορούμενους, μόλις τέσσερις καταδικάστηκαν (Άγγελος Γιαννακόπουλος, Κ. Κύρος, Ι. Φιλιοστορ και Μ. Κρέτος). Παρά την καταδίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, για όλες τις κατηγορίες πλην του ξεπλύματος και του εμπορίου ναρκωτικών, το δικαστήριο αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους με αναστολή - αφού τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου !- και με τη χρηματικές εγγυήσεις  που ξεκινούν από 200.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση καθώς και η προκλητική επιχορήγηση της επιχείρησης από το ελληνικό κράτος με 201.939,87 ευρώ το 2013 (παρότι οι δικαστικές διώξεις είχαν ξεκινήσει ένα χρόνο πριν), επιβεβαιώνει τις διασυνδέσεις και την ανοχή του κρατικού μηχανισμού απέναντι στο κύκλωμα σωματεμπορίας. Έτσι, το εν λόγω κύκλωμα συνεχίζει απρόσκοπτα τις “επιχειρηματικές του δραστηριότητες” με τους φούρνους “Χωριάτικο” να αποτελούν το βασικό μέσο ξεπλύματος του μαύρου χρήματος των ιδιοκτητών του.

 

ΑΝ ΨΩΝΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΤΟΥ TRAFFICKING

 

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας

 

Εικόνες:

Αρχεία:

από @Aνοιχτη Lgbtqi συνελευσης Λάρισας 17/06/2015 9:38 μμ.


Συμμετειχαμε στην παρεμβαση που πραγματοποιηθηκε στα αττικα αρτοποιεια Λαρισας της γνωστης αλυσιδας σωματεμπορων . Πεταχτηκαν τρικακια , ακουστηκαν συνθηματα σε παραλληλη ενημερωση του περαστικου κοσμου. Καταδικαζουμε την πρακτικη του trafficking , καθε εμφυλη διακριση που χρησιμοποιειει το γυναικειο σωμα προς οφελος της πατριαρχιας , του υπαρχων συστηματος και του καπιταλισμου . Αλλυλεγγυη στις αιχμαλωτες γυναικες των κυκλωματων σωματεμποριας . Εναντια σε καθε μορφη καταπιεσης και συστηματα εξουσιων

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License