Ανάληψη ευθύνης στη μνήμη του Σπύρου Δραβίλα.

...

            Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΔΡΑΒΙΛΑ

Πέρα για πέρα αληθείς μαρτυρίες τότε κρατουμένων, διηγούνται πως όταν ο Σπύρος Δραβίλας ( που ως εκείνη τη στιγμή παρίστανε το πλουσιόπαιδο που αρέσκεται σε βόλτες με ελικόπτερα ) διέταξε τον πιλότο να δώσει καθοδική τροχιά πάνω από το κάτεργο του Κορυδαλλού, ο Βασίλης Παλαιοκώστας ανέμιζε ένα κόκκινο λάβαρο με τον Che Guevara, ώστε να δώσει το στίγμα του σημείου προσγείωσης στο προαύλιο της Α΄ πτέρυγας.
Τι απίστευτης ομορφιάς στιγμή όπου ''... τέθηκε σε κίνηση μία ακόμη επίθεση κατά αυτού του κόσμου ...''.
Ο Σπύρος Δραβίλας έζησε στα όρια τα χρόνια που ακολούθησαν, με στιγμές επίθεσης στον κόσμο των ένστολων δολοφόνων, του χρήματος, της ρουφιανιάς, του σωφρονιστικού κτήνους. Και ίσως τελικά η έξοδός του να μην μπορούσε να τελεστεί με έναν λιγότερο απόλυτο τρόπο από αυτόν που έζησε.

Έτσι κι εμείς θέλωντας να τιμήσουμε τη μνήμη του, πυρπολήσαμε τη Δευτέρα 8 Ιούνη τα προσωπικά οχήματα μπάτσων στην οδό Δικαιάρχου στη Γούβα και στην οδό Γράμμου στο Μαρούσι.

Η θύμηση του Σπύρου Δραβίλα να μείνει για πάντα ζωντανή στη σκέψη όσων συνεχίζουν τον πόλεμο, μέσα και έξω από τις φυλακές.
Γροθιά υψωμένη και δύναμη στον αναρχικό Γρηγόρη Τσιρώνη και στον Σπύρο Χριστοδούλου.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License