Προς τη νεολαία της Αμερικής

Ένα διαχρονικό κείμενο του Αλεξάντερ Μπέργκμαν από το 1917.

post image

Στην τυραννία πρέπει να πας κόντρα εξαρχής.

Η απολυταρχία, άπαξ και δέσει το γάιδαρό της, είναι δύσκολο να την εκτοπίσεις.

Αννομίζετε ότι η Αμερική μπαίνει στον πόλεμο «για να κάνει τη δημοκρατία ασφαλής,» τότε γίνε άντρας και εθελοντής.

Αλλάαν γνωρίζετε έστω κάτι, τότε θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η κραυγή της δημοκρατίας είναι ένα ψέμα και μια παγίδα για τον ασυλλόγιστο. Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι η δημοκρατία (republic) δεν είναι συνώνυμη με τη δημοκρατία (democracy), και ότι η Αμερική δεν ήταν ποτέ μια πραγματική δημοκρατία, αλλά ότι είναι η ελεεινότερη πλουτοκρατία στο πρόσωπο του πλανήτη.

Αν βλέπετε, ακούτε, αισθάνεστε, και σκέφτεστε, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι ο Βασιλεύ Δολάριο κυβερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ότι οι εργάτες έχουν ληστευτεί και έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης σε αυτή τη χώρα όσο τραβάει η όρεξη των αφεντικών.

Αν δεν είστε κουφοί, βουβοί και τυφλοί, τότε γνωρίζετε ότι η Αμερικανική αστική δημοκρατία και ο καπιταλιστικός πολιτισμός είναι οι χειρότεροι εχθροί του εργατικού δυναμικού και της προόδου, και ότι αντί να τα προστατεύετε, θα έπρεπε να αγωνιστείτε για να τα καταστρέψετε.

Αν το γνωρίζετε αυτό, θα έπρεπε επίσης να γνωρίζετε ότι οι εργάτες της Αμερικής δεν έχουν εχθρό τους τούς εργάτες των άλλων χωρών. Πράγματι, οι εργάτες της Γερμανίας υποφέρουν το ίδιο από τους εκμεταλλευτές και τους κυβερνήτες τους όπως οι μάζες της Αμερικής.

Θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τα συμφέροντα του Εργατικού δυναμικού είναι ίδια σε όλες τις χώρες. Ο αγώνας τους είναι διεθνής.

Τότε γιατί να σφάζονται μεταξύ τους;

Οι εργάτες της Γερμανίας έχουν παραπλανηθεί από τους κυβερνήτες τους στο να φορέσουν τη στολή και να γίνουν δολοφόνοι.

Το ίδιο και οι εργάτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, και της Αγγλίας έχουν παραπλανηθεί.

Αλλά γιατί θα έπρεπε εσείς, άνδρες της Αμερικής, να αφεθείτε να παραπλανηθείτε στο να φονεύετε ή να φονεύεστε;

Αν είναι να χυθεί το αίμα σας, ας χυθεί για την υπεράσπιση των δικών σας συμφερόντων, στον πόλεμο των εργατών ενάντια στους λεηλατητές τους, στον αγώνα για την πραγματική ελευθερία και ανεξαρτησία.

Μετάφραση: Αιχμή

 

https://aixmi.wordpress.com/

       

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License