Ηράκλειο: Τάξη εναντίον τάξης. Συγκέντρωση ενάντια στον νεοφιλελέ συρφετό του ΝΑΙ (photos).


post image

Σήμερα στις 19:30 είχε καλεστεί συγκέντρωση για την υποστήριξη του ΝΑΙ.

Παλιοί και νυν παράγοντες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας έδωσαν το παρόν αγκαλιασμένοι για να διαλαλήσουν την κατάφαση τους στον συμβιβασμό και την συμπόρευση με τις επιταγές των διεθνών ελίτ.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης από ΝΔ, ο πρώην συριζαίος,πρώην Πασοκος και νυν βολευτής του Ποταμιού Δανέλλης καθώς και ο γνωστός ακραιφνής νεοφιλελές βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έδωσαν το παρόν.

Από τους διάφορους προύχοντες έλαβαν το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Μανώλης Αλιφιεράκης και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γ. Χαρωνίτης.

Στην κυριολεξία οι αστοί εμφανίστηκαν δημόσια με τα πιο ταξικά χαρακτηριστικά τους  και συγκεντρώθηκαν στην μικρή πλατεία των Λιονταριών για να φαίνονται περισσότεροι.
 Μέχρι τώρα οι σύγκεντρώσεις τους στην πολύ μεγαλύτερη πλατεία Ελευθερίας ήταν γραφικές με καμιά εικοσαριά μπαρμπάδες να διαμαρτύρονται για την ρήξη με το Ευροδιευθυντήριο.
 Αυτή την φορά έδωσαν ραντεβού για να δώσουν ένα μήνυμα και στο δημόσιο χώρο και ήταν αρκετά περισσότεροι καθώς όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί πήραν φωτιά.

Δυστυχώς όμως γι αυτούς ήμασταν και εμείς εκεί.
 Δεν είχαμε σκοπό να χάσουμε την ευκαιρία για άμεση και ευθεία αντιπαράθεση με αυτούς που μας έχουν φορέσει τις αλυσίδες τόσα χρόνια και συνεχίζουν να διεκδικούν να σκύψουμε και άλλο το κεφάλι. Έτσι λοιπόν δώσαμε και εμείς το παρόν σε αυτή τη συγκέντρωση με τα δικά μας ταξικά χαρακτηριστικά, υλοποιόντας την δέσμευση ότι ο νεοφιλελέ-αστικός εσμός θα μας βρει ανάχωμα στην επιδίωξή του να διεκδικήσει το δημόσιο χώρο.

Από πρωτοβουλία συντρόφων αναρτήθηκε πανό στην συγκέντρωσή τους με το μήνυμα:

Δεξιοί και Φιλελεύθεροι Γερμανοτσολιάδες -Ο Λαός θα πει την τελευταία λέξη

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - Ⓐ


Αυτό που ακολούθησε στην συνέχεια ήταν επίθεση από κάποιους παριστάμενους τρέντηδες μαζί με κάποιους μεγαλύτερους σε ηλικία με ύφος μαγκουροφόρων κομματαρχών του παρελθόντος που θεώρησαν ότι η συνήπαρξη μας στην πλατεία ήταν ασύμβατη.
Δώσαμε την απάντηση που τους αναλογούσε και συγκεντρωθήκαμε μπροστά στην Βασιλική όπου ήταν το κάλεσμα για το ΝΑΙ. Αυτό που ακολούθησε ήταν η εμφάνιση των ΜΑΤ που μπήκαν στην μέση και προσπάθησαν να μας απωθήσουν από την πλατεία χτυπώντας μας με τις ασπίδες τους. Η περιφρούρηση μας όμως κράτησε και καταφέραμε να κρατήσουμε την μισή πλατεία με τους ΝΑΙ να έχουν στηθεί από την άλλη πλευρά ανταλλάσοντας συνθήματα και ευφημισμούς.

Το αποτέλεσμα ήταν οι ομιλίες τους να λήξουν πολύ σύντομα και να μαζευτεί η μικροφωνική τους κακήν κακώς και de facto να διαλυθεί μετά από καποια ώρα.

Το μπλοκ μας κράτησε εκεί μέχρι και το τέλος της συγκέντρωσης τους και αποχωρήσαμε με ικανοποίηση καθώς σε μια από τις πιο ταξικά σαφείς αντιπαραθέσεις στο δημόσιο πεδίο πράξαμε το καθήκον μας.

 

Στη συγκέντρωσή μας ακούστηκαν και τα εξής συνθήματα

 

ΝΑΙ, είστε δούλοι μέχρι το μεδούλι.

Αλήτες λέρες νεοφιλελέδες

Η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών, είναι το σφαγείο των καπιταλιστών

Φασίστες και αφεντικά σου πηγαδιού το πάτο - ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο

 

Τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς από Ηράκλειο Κρήτης.

Θα ακολουθήσει και ανακοίνωση

 

Εικόνες:

από A/A Ηρακλείου Κρήτης 03/07/2015 12:59 πμ.


post image

ακολουθούν φωτο

Εικόνες:

από Ηρ@κλειο 03/07/2015 1:19 πμ.


post image

.

Εικόνες:

από @ 03/07/2015 4:08 μμ.


post image

.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License