απαλλοτρίωση σούπερ μάρκετ, θεσσαλονίκη

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε μία καθημερινότητα όπου κυριαρχεί όλο και περισσότερο η εξαθλίωση και η ακραία εκμετάλλευση. Μέσα από την αδυναμία μας να καλύψουμε τις ανάγκες μας, γίνεται εμφανές ένα διαχρονικό συμπέρασμα: ότι η ζωή μας δεν καθορίζεται από εμάς, αλλά από άλλους με βάση τους όρους της αγοράς και της παραγωγής κέρδους για τα αφεντικά, ντόπια και ξένα. Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε το σύστημα να έχει εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση ώστε να προστατέψει τα συμφέροντα του. Η αστυνομία έχει γίνει ο στρατός κατοχής των πόλεων. Ο φόβος και ο τρόμος, η βασική προπαγάνδα των ΜΜΕ. Υπό ένα καθεστώς μόνιμης απειλής, τα αφεντικά μας καλούν στον συμβιβασμό και την απάθεια, είτε μέσω προτετελεσμένων αποφάσεων, είτε με πιο ύπουλες μεθόδους που δίνουν την ψευδαίσθηση της δυνατότητας επιλογής από μεριάς μας, όπως είναι το δημοψήφισμα.

Πέρα από τα διλήμματα της εξουσίας, να ξεπεράσουμε την αδράνεια και το φόβο.

Να μην αναθέτουμε τη λύση των προβλημάτων μας σε αυτούς που τα δημιουργούν.

Οι καταπιεσμένοι να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Απέναντι στο δίλημμα: μνημόνιο των δανειστών ή μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, απαντάμε με αυτό-οργάνωση και ρήξη, τόσο με ξένα όσο και με ντόπια αφεντικά και τους στρατούς τους.

Απέναντι στην νομιμότητα των εκμεταλλευτών που μας κρατάει δούλους απαντάμε με ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ των καταπιεσμένων και συλλογική αυτό-οργάνωση των ζωών και του αγώνα.

  • Άρνηση υπακοής στις προσταγές των αφεντικών

  • Άρνηση πληρωμών (εισιτηρίων, λογαριασμών, τραπεζικών χρεών, φόρων)

  • Δημιουργία δομών συλλογικής κάλυψης των αναγκών μας (καταλήψεις, συλλογικές κουζίνες)

  • Αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και δημιουργία κοινοτήτων.

  • Να πάρουμε πίσω από τα αφεντικά όλα όσα με αίμα και ιδρώτα έχουμε παράγει

  • Απαλλοτρίωση συσσωρευμένου πλούτου

  • Οπλισμός των κοινοτήτων μας για την οργάνωση της αυτό-άμυνας και τις επίθεσης στους καταπιεστές μας

Το Σάββατο 11/7 ομαδα συντρόφων προχωρήσαμε σε απαλλοτρίωση του σούπερ μάρκετ της επωνυμίας "ΑΦΡΟΔΙΤΗ" στην περιοχή της Μαρτίου, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης. Τα προϊόντα που απαλλοτριώθηκαν αφορούσαν είδη που καλύπτουν βασικές ανάγκες (λάδια, ζυμαρικά, όσπρια κλπ) και μοιράστηκαν σε παρακείμενη λαϊκή αγορά με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι θετική, παίρνοντας τα προϊόντα και επικροτώντας την κίνηση.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License