Εμείς που δε γνωρίσαμε αλάνες, μάθαμε από μικροί να παίζουμε στους δρόμους!

.

No Fear Riot Soccer in the streets of Athens, Greece during the 15 July 2015 fierce austerity riots, outside the greek parliament, where protesters defied continuous volleys of teargas canisters and flash bang grenades thrown at them by the riot police.

[VIDEO]

Το αυτοκόλλητο στο τέλος του βίντεο "Εμείς που δε γνωρίσαμε αλάνες, μάθαμε από μικροί να παίζουμε στους δρόμους" προέρχεται από την αναρχική ομάδα γειτονιάς "Εκτός Δακτυλίου" (Ζωγράφου, Γουδή, Ιλίσια) και κολλήθηκε στις γειτονιές της Αθήνας από τον Ιούλιο του 2008 έως και την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008. Αποτυπώνει σκηνή από τις σφοδρές συγκρούσεις ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο της  Μαριέττας Γιαννάκου τη μέρα ψήφισης του στη Βουλή στις 8 Μάρτη 2007, ακριβώς στο ίδιο σημείο με το βίντεο, όταν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες το Σύνταγμα "κρατήθηκε" από χιλιάδες διαδηλωτές ενάντια στα ΜΑΤ για 3-4 ώρες με συνεχείς συγκρούσεις και δακρυγόνα που κατέληξαν στο κάψιμο του φυλακίου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License