Σήμερα τα ξημερώματα συνεργεία του δήμου, σε συνεργασία με εργολάβο που έφερε τα μηχανήματα κατεδάφισαν ολοσχερώς το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος.

Ας ελπίσουμε οτι στον αγώνα για την υπεράσπιση του άλσους και της πόλης από τα ιδιωτικά συμφέροντα (Μελισσανίδης) το εμπόδιο (όπως είχε χαρακτηριστεί ο χώρος της Κατάληψης) να ήταν το μοναδικό.

Το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος αποτέλεσε στους 3,5 μήνες ζωής του χώρο αντίστασης και αλληλεγγύης, πολιτικών και ταξικών ζυμώσεων. Πραγματοποιήθηκαν προβολές ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις (τούρκοι κομμουνιστές DHKP-C), καφενεία, παιδικά εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Πεδίο του Άρεως, εργατικοί αποκλεισμοί σε συνεργασία με το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα και άλλες εκδηλώσεις.

Στο ερώτημα ανάπλαση ή αυτοοργάνωση επιλέγουμε την αυτοοργάνωση και τη δημιουργία δομών και πολιτικής δράσης.

Εμπόδιο στους αγώνες για τη σωτηρία του άλσους δεν αποτελεί ένα κοινωνικό κέντρο με ταξικό προσανατολισμό. Εμπόδιο στην καταστροφή του άλσους θα είμαστε με μεγάλη μας χαρά...

Οι επιθέσεις της πρώτης φοράς φασιστερά δεν θα μείνουν αναπάντητες.

 

Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License