ΗΠΑ: Νέα αστυνομική δολοφονία νεαρου Αφροαμερικάνου στο St. Louis.

Summary


 

Οι δυνάμεις καταστολής του  St. Louis επιτέθηκαν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες εναντίον  συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την δολοφονία ακόμα ενός νεαρού Αφροαμερικάνου εχθές Τετάρτη 19 Αυγούστου. Οι βίαιες συγκρούσεις διαδραματίστηκαν 500 μέτρα απο το σημείο που πραγματοποιούνταν άλλη διαδήλωση στην μνήμη άλλου δολοφονημένου απο τις δυνάμεις καταστολής, νεαρού Αφροαμερικάνου, ένα χρόνο πρίν.
Το απόγευμα της χθεσινής ημέρας διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές απέκλεισαν κεντρικούς δρόμους της πόλης. Λίγη ώρα μετά εμφανίστηκαν στο σημείο οι ειδικές δυνάμεις καταστολής με θωρακισμένα οχήματα απαιτώντας την διάλυση του πλήθους, που εκνευρισμένο απο την παρουσία τους άρχισε να τους πετά μπουκάλια νερού.


Τις πρώτες βραδινές ώρες ή πλήρως στρατιωτικοποιημένη αστυνομία επιτέθηκε στο πλήθος κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και συνέλαβε τουλάχιστος 3 απο αυτούς.
Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας μιλά ως συνήθως για προσπάθεια διαφυγής 2 νεαρών απο τον έλεγχο εκ των οποίων ο ένας τράβηξε όπλο κάτι που ανάγκασε το πλήρωμα του περιπολικού να ανοίξη πύρ.  Αυτόπτες μάρτυρες λένε οτι οι μπάτσοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίων των δύο νεαρών μαύρων αμέσως αφού βγήκαν απο το περιπολικό. Ο νεκρός τα στοιχεία του οποίου ακόμα δεν εχουν ανακοινωθεί δεν ξεπερνά τα 20 χρόνια.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License