'Οταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για το κράτος

Γράμμα των 2 αναρχικών συντρόφων που συνελήφθησαν στην πορεία στις Σκουριές Χαλκιδικής την Κυριακή 23/8

Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για το κράτος...

 

Την ίδια στιγμή που όλο και περισσότερες περιοχές της γής λεηλατούνται βαύναυσα στο όνομα του κέρδους των υψηλά ιστάμενων της κοινωνίας, γεννιούνται όλο και περισσότεροι αγώνες από τα κάτω αντιδρώντας σε αυτά τα καταστρεπτικά σχέδια.

Ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές χαρακτηρίζεται εδώ και χρόνια από τον πειραματισμό καινούργιων τεχνικών ελέγχου και καταστολής, όπως οι μαζικές λήψεις DNA, πολλές φορές με βιαίο τρόπο, η απαγόρευση προσέγγισης οποιουδήποτε εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων χιλιομέτρων ή η εισβολή των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ στην Ιερισσό την άνοιξη του 2013.

Στις 23 αυγούστου πραγματοποιήθηκε μια διαδήλωση στην περιοχή Σκουρίες της Β.Α Χαλκιδικής με μαζική και πολυάριθμη συμμετοχή κόσμου. Κατά τη διάρκεια της πορείας έγιναν πολύωρες προσπάθειες προσέγγισης του εργοταξίου, το οποίο προστατευόταν από εκατοντάδες μπάτσους. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, το τελευταίο λεωφορείο που είχε μόλις αναχωρήσει για να επιστρέψει στο camping στην Ιερισσό ακινητοποιήθηκε από τα όργανα της τάξης, τα οποία για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν ποιός είναι ο ρόλος τους, ρίχνοντας κάτω μια διαδηλώτρια και σπάζοντας της το πόδι με γκλοπιές. Στη συνέχεια το λεωφορείο με τους 78 επιβάτες του, οδηγήθηκε στο Α.Τ Πολυγύρου, όπου οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλλήψεις με την κατηγορία της στάσης (που αργότερα μετατράπηκε σε διατάραξη κοινής ειρήνης) και μετά από τη λήψη φωτογραφιών και αποτυπωμάτων, ξεκίνησε η διαδικασία της αποφυλάκισης για τους 74. Από τους υπόλοιπους 4 οι δύο αρνηθήκαμε να δώσουμε αποτυπώματα ενώ οι άλλες δύο συλληφθείσες αρνήθηκαν να δώσουν και τα υπόλοιπα στοιχεία τους και μείναμε υπό κράτηση περιμένοντας τη δίκη της επόμενης μέρας.

Η ημέρα αντίστασης στα βουνά των Σκουριών στις 23 αυγούστου είναι μια από τις μέρες και τις στιγμές αγώνα που σαμποτάρουν πραγματικά τα πλάνα πολυεθνικών και ισχυρών που γεμίζουν τις τσέπες τους καταστρέφοντας τη γη. Είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τον καπιταλισμό αυτά τα σχέδια που οποιοσδήποτε τολμά να αντισταθεί από τα κάτω τιμωρείται σκληρά και εκδικητικά.

Άλλο τόσο σκληρά και εκδικητικά το κράτος τιμωρεί όσους εναντιώνονται στην κοινωνία ελέγχου, αρνούμενοι για παράδειγμα να δώσουν στην αστυνομία τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα και δείγμα γενετικού τους υλικού.

Σε αυτά τα πλαίσια εμπίπτει λοιπόν και η σημερινή δικαστική απόφαση, σήμερα 24 αυγούστου το δικαστήριο καταδίκασε εμάς τους δύο σε 17 μήνες με αναστολή και σε 18 μήνες φυλάκισης χωρίς αναστολή τις 2 συντρόφισσες. Στην δικαστική ποινή προστίθεται αργότερα και η διοικητική απέλαση που ασκείται από την αστυνομία.

Αποφασίσαμε να μην δώσουμε τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα γιατί αρνούμαστε το φακέλωμα στο οποίο το σύστημα προσπαθεί να μας υποβάλλει και δεν θέλουμε να υποταχθούμε σε καμία διαδικασία ελέγχου.

Μαχόμαστε αυτό το σύστημα που αποβάλλει τόσο αυτούς που αποτελούν εμπόδιο στην πραγμάτωση των σκοπών του όσο και αυτούς που δεν παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες του κεφαλαίου.

Αλληλεγγύη σε όσους αγωνίζονται, σε όσους είναι έγκλειστοι, σε όσους ταλαιπωρούνται και υποφέρουν στα σύνορα χωρών ή οπουδήποτε αλλού περιμένοντας κάποια απέλαση.

Οι στιγμές αντίστασης και εξέγερσης να πολλαπλασιαστούν

και να οξυνθούν παντού.

 

 

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ´ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

 

 

 

Δυο αναρχικοί σύντροφοι

Α.Τ Πολυγύρου, 24 αυγούστου 2015

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License