ακύρωση φασιστικής εκδήλωσης στη Λάρισα

Οι τοπικοί φασίστες της ΧΑ είχαν προγραμματίσει παρουσίαση του ψηφοδελτίου τους σε μαγαζί στο κέντρο της πόλης.

Αντιφασίστες/ ιριες προχώρησαν σε αποκλεισμό του μαγαζιού που ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση του ψηφοδελτίου των φασιστών. Παρά την αυξημένη παρουσία των μπάτσων γύρω από το μαγαζί τα συντρόφια κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό και να κρεμάσουν πανό, να μοιράσουν κείμενα και να γεμίσουν το μέρος τρικάκια.

Οι φασίστες δεν φάνηκαν πουθενά στο κέντρο της πόλης, τουλάχιστον οργανωμένα.

Αύριο στις 18:00 στην πλατεία Ταχυδρομείου αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

 

Δύναμη στους συντρόφους στην Αλεξανδρούπολη...

από @ 17/09/2015 8:42 μμ.


Σήμερα στη Λάρισα, η Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί παρουσίαση ψηφοδελτίου εν όψει των βουλευτικών εκλογών στις 19 Σεπτέμβρη.

Είναι γεγονός, πως μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και την υποταγή της κυβέρνησης της «αριστεράς» η απογοήτευση κυριαρχεί σε πολλά στρώματα της κοινωνίας. Βάσει αυτών των δεδομένων, το ναζιστικό και φασιστικό κόμμα της χρυσής αυγής δεν χάνει ευκαιρία να έρθει ξανα στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά με ακόμα πιο πατριωτικό και λαϊκό προσωπείο (έχουν αφήσει πίσω τη στρατιωτική τους παρουσία και οργάνωση). Αποσκοπούν με αυτόν τον τρόπο στη συλλογή ψήφων από αγανακτισμένα κομμάτια πολιτών. Ας μην ξεχνάμε πως επι κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ηγετικά στελέχη της χρυσής αυγής κατηγορήθηκαν και εκδιώχθηκαν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Επιπλέον, δικάστηκαν σε μία δίκη όπου ο εισαγγελέας αποφάσισε να μην κρατηθούν πρακτικά και να μην υπάρχει δημοσιογραφική κάλυψη ούτως ώστε να μην είναι επαρκής η ενημέρωση και η πληροφόρηση για αυτό το ζήτημα. Όπως ήταν αναμενόμενο μεσα σε λίγο διάστημα η ηγεσία του ναζιστικού κόμματος αφέθηκε και είναι ελεύθερη.

Σήμερα, λοιπόν, η τοπική οργάνωση της Λάρισας ανανεωμένη με καινούργια μέλη κάνει παρουσίαση ψηφοδελτίου δείχνοντας το λαϊκό της προσωπείο προσπαθώντας όσο γίνεται να αποτάξει την εικόνα εγκληματικής οργάνωσης και του φασισμού από πάνω της. Με αυτό τον τρόπο η ΧΑ διεκδικεί χώρο και δύναμη στο κοινοβούλιο στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Θέλει χώρο για να κάνει πράξη τη ναζιστική ρητορική της. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι οι βουλευτές της ήταν υπέρ του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και των ιδιωτικοποιήσεων όπως και υπέρ του αφορολογήτου των εφοπλιστών. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι στη βουλή θέλουν να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των τεχνοκρατών και της οικονομικής ελίτ.

Για ακόμα μια φορά, οι οργανωμένοι φασίστες, ως δεξί χέρι του συστήματος εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να συσκοτίσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τον πραγματικό εχθρό που είναι το κράτος και το κεφάλαιο και να στρέψουν την αγανάκτηση και τα πυρά της σε πρόσφυγες, αλλόθρησκους, ομοφυλόφιλους και σε οποιονδήποτε άλλο αντιτάσσεται στην κυρίαρχη ιδεολογία.

Εμείς, προσπαθώντας να διακρίνουμε τον πραγματικό εχθρό σε κάθε έκφανση της ζωής μας αντιπαλεύουμε την εκμετάλλευση καθημερινά. Πρόταγμα μας η ισότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων. Ισότητα και αλληλεγγύη ενάντια στην επίθεση που δεχόμαστε από κράτος και κεφάλαιο. Στόχος μας η δημιουργία κοινωνικών δομών από τα κάτω όχι μόνο για την επιβίωση μας αλλά και για τη ριζοσπαστικοποίηση των κοινωνικών αγώνων απέναντι στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Σημερα ο αρχηγος του κομματος μιχαλολιακος ανελαβε την πολιτικη ευθυνη για τη δολοφονια του αντιφασιστα παυλου φυσσα.

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις ρατσιστες;

Αντιφασιστική συγκέντρωση 

Παρασκευή 18/09, 18:00

πλ. Ταχυδρομείου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License