Αντιεκλογική παρέμβαση αναρχικών στην Πλ. Αμερικής

....

post image

Πραγματοποίηθηκε χθες το απόγευμα 17/9 στην πλ. Αμερικής στην Κυψέλη μια από τις παρεμβάσεις για την αποχή από τις εκλογές και τη συμμετοχή στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, της Συνέλευσης Αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Σήμερα 18/9 στις 6μμ αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία στο Κερατσίνι, Π. Τσαλδάρη 10 και αύριο 19/9 αντιεκλογική συγκέντρωση-παρέμβαση, στις 12, στο Μοναστηράκι.   

 

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ

 Στις 20 Σεπτέμβρη πραγματοποιούνται μέσα σε μια περίοδο παρατεταμένης πολιτικής ρευστότητας οι βουλευτικές εκλογές. Μια διαδικασία η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο απόσπασης συναίνεσης στα επερχόμενα σκληρά μέτρα του 3ου μνημονίου και μέσω της οποίας θα επιχειρηθεί η ανανέωση της νομιμοποίησης του κρατικού – καπιταλιστικού συστήματος.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΙ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Απέναντι στην ανάθεση και τη διαμεσολάβηση που προωθούν τη μοιρολατρία και την υποταγή, με τη συμμετοχή στα σωματεία βάσης, στις συνελεύσεις γειτονιάς, στις συλλογικότητες του αγώνα, να δημιουργήσουμε τους όρους της αντεπίθεσής μας στο καθεστώς.

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

                  

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

 

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

 Στις 20  Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνται μέσα σε μία περίοδο παρατεταμένης πολιτικής ρευστότητας οι βουλευτικές εκλογές. Μία διαδικασία, η οποία  θα χρησιμοποιηθεί  για να νομιμοποιηθούν κοινωνικά τα επερχόμενα σκληρά μέτρα του 3ου μνημονίου και να φέρουν σε θέση ισχύος τους μελλοντικούς πολιτικούς διαχειριστές που θα κληθούν να τα επιβάλλουν. Ένα  μνημόνιο που με την υπογραφή της ρεφορμιστικής αριστεράς- και την πλήρη στήριξη των περισσότερων κομμάτων- απέδειξε ότι το κράτος έχει συνέχεια. Από τη μία η οικονομική αφαίμαξη και φτωχοποίηση του μεγαλύτερου κομματιού της κοινωνίας και από την άλλη οι κατασταλτικές επιχειρήσεις ενάντια σε κάθε κοινωνική και ταξική αντίσταση κατέδειξαν ότι η κίνηση του καθεστώτος προς τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό παραμένει σταθερή και αταλάντευτη.

    Εν μέσω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης του το καθεστώς επιτίθεται στην κοινωνία προωθώντας: Tη λεηλασία των φτωχότερων στρωμάτων και την επίθεση σε κάθε ταξική κατάκτηση με μέτρα που κάνουν διαρκώς ακόμα πιο ασφυκτικούς τους όρους επιβίωσης των εκμεταλλευόμενων. Την προσπάθεια αφανισμού των συλλογικών αντιστάσεων με τις κατασταλτικές επιχειρήσεις να συμπληρώνονται από τη μιντιακή προπαγάνδα. Την εξάντληση  των φυσικών πόρων και την καταστροφή της φύσης. Τις αθρόες δολοφονίες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.

     Αυτή η επιθετική κίνηση του καθεστώτος είναι προϊόν της σήψης του, της δομικής του κρίσης και των αντιφάσεων που φέρει. Στον ελλαδικό χώρο, οι υποσχέσεις των ρεφορμιστών για τις δυνατότητες βελτίωσής του κατέρρευσαν εμφατικά μέσα σε λίγους μήνες καθιστώντας την όξυνση της κοινωνικής οργής, αναπόφευκτη. Οι εκλογές αποτελούν αφενός ένα εργαλείο υφαρπαγής συναίνεσης στα μέτρα τα οποία έχουν δρομολογηθεί κι αφετέρου ανανέωσης συνολικά της νομιμοποίησης του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Η ολοφάνερη αναντιστοιχία των κοινωνικών αναγκών από τη μία και των επιταγών των τοπικών και διεθνών κυρίαρχων από την άλλη, που οδηγεί στη διαρκή απαξίωση των θεσμών και των εκφραστών τους, δημιουργεί εκείνο το πεδίο για να εκφραστεί η διογκούμενη κοινωνική και ταξική δυσαρέσκεια και να εκδηλωθεί με όρους οργής στους δρόμους. Η εκλογική διαδικασία επιδιώκει να ανακόψει αυτή τη δυναμική για να ενισχύσει ξανά την ανάθεση και τη διαμεσολάβηση που οδήγησαν και οδηγούν τους καταπιεσμένους στη μοιρολατρία και την υποταγή.

    Η αποχή από τις εκλογές και  η οργάνωσή μας κοινωνικά ταξικά και πολιτικά, η συμμετοχή σε συνελεύσεις γειτονιάς, σε σωματεία βάσης και αντιιεραρχικές συλλογικότητες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να τεθούν αναχώματα στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων.  Με όπλα μας τη  συλλογικοποίηση και ριζοσπαστικοποίηση των αντιστάσεων, την  αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη  να δημιουργήσουμε τους όρους της αντεπίθεσής μας στο καθεστώς. Για να καταστήσουμε επίκαιρη και ρεαλιστική  την καταστροφή του κράτους και του καπιταλισμού και την πραγματοποίηση της Κοινωνικής Επανάστασης.

                            ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Σάββατο 12/9/2015, 12 μ. σταθμός ΗΣΑΠ Κ. Πετράλωνα

Τρίτη 15/9/2015, 6 μ.μ. σταθμός Μετρό Ν. Κόσμος

Πέμπτη 17/9/2015, 6 μ.μ. πλατεία Αμερικής, Κυψέλη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σάββατο 19/9/2015, 12 μ. Μοναστηράκι

                                                 

 

                                                  Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License