Κάποιες πρώτες σκέψεις σχετικά με την πολιτική ευθύνη της Χ.Α. για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα


Η αισχρή και προκλητική τοποθέτηση του αρχηγού της Χ.Α. συμπυκνώνει κάποια νοήματα, τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αποσαφηνίσουμε (όχι γιατί μας όρισε κανείς γραφείο τύπου ή προπαγάνδας της αναρχίας, αλλά επειδή η κατανόηση των πραγμάτων γύρω μας σε συνδυασμό με τον απαραίτητο κάθε φορά απολογισμό των σκέψεων και των δράσεών μας, είναι τα όπλα εκείνα που μπορούν να εξελίξουν αυτό που λέγεται κίνημα.

 

 

-Είναι αλήθεια πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήτανε ταμπού και προκαλούσε διχασμό, αν όχι σύγχυση, στους οπαδούς της οργάνωσης. Μια τέτοια δήλωση έρχεται να δώσει άλλο αέρα στο ρατσιστικό και φασιστικό παρόν και μέλλον της ελλάδας και βάζει γερές πλάτες για να ορθώσουν ανάστημα οι κρυμμένοι μέχρι σήμερα φασίστες.

 

-Λειτουργεί ως σινιάλο τόνωσης του ηθικού στους απανταχού μισάνθρωπους που νιώθουν ασφάλεια στην αγκαλιά μιας οργάνωσης σαν τη Χ.Α. και αφήνει να εννοηθεί πως οι μηχανές είναι φρεσκογυαλισμένες, θα ξαναμπούνε μπρος και ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει.

 

-Η πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία Φύσσα, αυτό που κάνει, πέρα απ' το να ανεβάζει τον πήχη του θράσους και της χυδαιότητας, είναι να βάζει ταφόπλακα στην ασόβαρη Χ.Α..

Ανοίγει το δρόμο για μια Χ.Α. "σοβαρή" (ενδεχομένως όπως την περιέγραφε ο προάγγελός της Μπάμπης Παπαδημητρίου), η οποία δε διστάζει "να κάνει την αυτοκριτική της" (https://youtu.be/lFNrxsVWWyQ?t=258 [4:18]), η οποία τολμάει να τα βάλει με τα ίδια της τα μέλη, η οποία ενώ πριν 2 χρόνια ακριβώς, δήλωνε ευθαρσώς πως για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν ευθύνεται αυτή, την καταδίκαζε απερίφραστα, δήλωνε με σιγουριά πως δεν είχε καν πολιτικό χαρακτήρα (https://youtu.be/QCcGGJaeunc?t=210 [3:30]) και καταδίκαζε κάθε πράξη βίας, τώρα κάνει σε όλους σαφές ότι ανοίγει ο δρόμος για μια "ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ". Και προφανώς είχε δίκιο ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς όταν για να περιγράψει πρόσφατα τα τωρινά δεδομένα της οργάνωσης, δήλωνε ότι "η Χ.Α. από ένα άγριο πουλάρι που ήταν, έχει γίνει πλέον ένα καθαρόαιμο άλογο".

 

-Όπως δήλωσε "άθελά του" ο αρχηγός της Χ.Α. (https://youtu.be/lFNrxsVWWyQ?t=298 [4:58]), "είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων" η Χρυσή Αυγή να αναγεννηθεί μετά την τεχνητή περιθωριοποίησή της, με την οποία θα αποσυρόταν απ' τα πράματα, τόσο όσο χρειαζόταν ώστε να μπορέσει ο κοινός νους να τους συγχωρέσει(!), να ζυμωθεί καλά στις τάξεις της κοινωνίας η ιδέα ότι το κόμμα σωφρονίστηκε και ότι η δικαιοσύνη, παρότι τιμωρεί και σε βγάζει με χειροπέδες απ' την πόρτα, αφήνει ένα μικρό παραθυράκι ανοιχτό ώστε να σε επαναφέρει από 'κει στα πράγματα, με την αυστηρή προϋπόθεση να δηλώσεις μετανιωμένος...

 

 

Οι μεθοδεύσεις των εχθρών απαιτούν την επαγρύπνηση εκείνων που αποφασίζουν να αντισταθούν στο ρήμαγμα των ζωών μας.

 

Ο φασισμός δεν τσακίζεται ούτε στην κάλπη, ούτε στα τηλεοπτικά πάνελ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License