Είναι η αυξανόμενη αποχή ένδειξη της πολιτικής κατάρρευσης της αντιπροσωπευτικής αστικής δημοκρατίας; Και αν συνεχίσει έτσι αυτή η απαξίωση του πολιτικού συστήματος προς τα που θα εξελιχθεί το καθεστώς; Εμείς πως μπορούμε να επενδύσουμε πολιτικά σε αυτό το κενό. Σίγουρα ότι προκύπτει σημαντική αποχή δεν σημαίνει ότι υπάρχει μαζική συνείδηση αποχής από το ίδιο το σύστημα, είναι απλά μια άλλου επιπέδου ανάθεση. "Ας αποφασίσουν οι άλλοι που ξέρουν ποιός θα κυβερνήσει". Αποχή δηλαδή με ανάθεση στους μη-απέχοντες ψηφοφόρους να αναθέσουν εκείνοι την διαχείριση του τόπου.
Υπάρχει βέβαια και η ψυχοσύνθεση του ηττημένου, "δεν ψηφίζω αυτούς που δεν θα βγουν νικητές" και "δεν γουστάρω κανέναν από αυτούς που θα νικήσουν". Η ουσία είναι ότι αν όντως ζούμε μια κατάρρευση τότε θα πρέπει να εξετάσουμε ποιά θα είναι η διάδοχη κατάσταση αν δεν παρέμβουμε αποτελεσματικά και ποιά θα μπορούσε να είναι εάν δυναμικά παρέμβουμε. Αυτά που λέγαμε το 2004 και ίσχυαν για την κατάσταση του 2004 δεν μπορεί να παραμένουν πάγια. Δηλαδή αφού ήδη υπάρχει τεράστια αποχή στην οποία καλούσαμε τώρα που είναι πραγματικότητα ποιό είναι το επόμενο βήμα για τους απέχοντες;
Καλά, μη σε πιάνει τόση καούρα να μας πεις ότι η αποχή των εκλογών δε σημαίνει αποδοχή της αναρχικής άποψης για τις εκλογές. Το ξέρουμε.
Δεν πέτάμε ούτε σε ροζ, ούτε "αντάρτΥκα συννεφάκια, όπως δε φοράμε και ΛΑ(μ)Ε ταχυδακτυλουργικά καπελάκια, για να καπελώσουμε το 43,5&%.
Και μην κάνεις τον κόπο να ξαναγράψεις σε πρώτο πληθυντικό του στυλ "τι κάνουμε". Δεν πείθεις.
Οι δεκάδες τοποθετήσεις αναρχικών συλλογικοτήτων που έγιναν για τις εκλογές, δεν περιγράφουν την κατάσταση του 1884, ούτε του 2004. Αναλύουν τη σημερινή πραγματικότητα και έχουν προτάγματα για τη στάση της κοινωνίας κάτω από σημερινά δεδομένα.
Ά, και που 'σαι. Περαστικά...
Φιλικά.