Την Τρίτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μια ακόμη παρέμβαση στην πλατεία Βικτωρίας  προγραμματισμένη από πλήθος συλλογικοτήτων,  εγχειρημάτων, αλλά και μεμονωμένων συντρόφων και συντροφισσών της ευρύτερης περιοχής. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στην πλατεία μοιράστηκαν κειίμενα, αναρτήθηκε πανό σε ελληνικά και φαρσί, ενώ παράλληλα έγινε διανομή 180 μερίδων φαγητού και άλλων ειδών σε δεκάδες μετανάστες που βρίσκονταν στην πλατεία. Ταυτόχρονα με εμάς, αρκετός κόσμος από τη γειτονιά και άλλες περιοχές έφερνε – για ακόμη μια φορά- τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης στους μετανάστες και τα παιδιά τους. Ύστερα από τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών, στην πλατεία βρίσκονται εκ νέου εκατοντάδες μετανάστες και μετανάστριες. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις, η δημιουργία και η εμβάθυνση δικτύων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας θα συνεχιστούν μέσα στη βδομάδα και το επόμενο χρονκό διάστημα. Σε πείσμα των καιρών, του καιρού και κάποιων χρήσιμων ρατσιστών ηλιθίων.

Το βράδυ γύρω στις 10.30( μετά το πέρας της παρέμβασης) έκανε την εμφάνισή του στην πλατεία ένας ρατσιστικός συρφετός των 15 ατόμων. Με το μανδύα των αγανακτισμένων, ταγεράκια, πουκαμισάκια, αλλά και 2 φουσκωτούς (διατυμπανίζοντας τη σχέση τους με το δήμο), επιτέθηκε λεκτικά σε 7-8 ανθρώπους που είχαν έρθει στην πλατεία και μοίραζαν τρόφιμα στους μετανάστες. Η άμεση συγκέντρωση συντρόφων και συντροφισσών στην πλατεία τους έτρεψε σε φυγή και στην τρυφερή αγκάλη της αστυνομίας, για να παραπονεθούν και να ζητήσουν "προστασία".

 

Αλληλεγγύη - Αυτοοργάνωση - Αντίσταση

Με τους μετανάστες είμαστε και θα είμαστε μαζί

από συνέλευση πλατείας Βικτωρίας 23/09/2015 1:22 πμ.


post image

 

κείμενο που μοιράζεται σε αραβικά και φαρσί, 

στα ελληνικά:

 

μετανάστριες και μετανάστες,

έχετε διανύσει δύσκολους δρόμους για να φτάσετε μέχρι εδώ αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Ξέρουμε ότι για τους πολέμους στις χώρες σας ευθύνονται και τα ευρωπαϊκά κράτη (μαζί και το ελληνικό).  Όμως και εδώ διεξάγεται ένας άλλος ακύρηχτος πόλεμος. Το κράτος και τα media που ελέχγονται από μεγάλα αφεντικά συγκαλύπτουν τις δολοφονίες των μεταναστών/στριών που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα (στεριάς ή θάλασσας). Ταυτόχρονα έχουν φτιάξει στρατόπεδα συγκέτρωσης για να στοιβάξουν μέσα τους «ανεπιθύμητους-επικίνδυνους»  μετανάστες, όπως σας αποκαλούν. Ένα μεγάλο δίκτυο μαφίας (που σε αυτό συνεργάζεται και η ελληνική αστυνομία) πλουτίζει από την ανάγκη σας για ταξιδιωτικά έγγραφα και εισιτήρια, ζητώντας από εσας υπερβολικά χρήματα για τις μετακινήσεις σας. Ένα μέρος της κοινωνίας σας αντιμετωπίζει ως πρόβλημα, ζητώντας από το κράτος να σας διώξει. Ενώ πολλοί από αυτούς, σας περιμένουν για να βρουν φτηνά εργατικά χέρια. Και όλα αυτά σε ένα μέρος όπου ένα μεγάλο κοινωνικό κομμάτι έχει λεηλατηθεί και εξαθλιωθεί προς χάρη της ανάπτυξης του κεφαλαίου.

Όμως απέναντι σε αυτό το σύστημα που καταδυναστεύει τις ζωές μας, ο μόνος τρόπος να το πολεμήσουμε είναι ο αγώνας και η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων.  Ενώνουμε τις φωνές μας και τη δύναμή μας απέναντι στον ρατσισμό, τον φασισμό. Αντιστεκόμαστε απέναντι στην κάθε εξουσία: οικονομική, πολιτική, θρησκευτική, μεταξύ φύλων. Αγωνιζόμαστε για την ισότητα και την ελευθερία των ανθρώπων. Μέσα από τις συνελεύσεις γειτονιάς προσπαθούμε να χτίσουμε ένα μέλλον συλλογικό χωρίς αφέντες και χωρίς δούλους. Γι αυτό και η αλληλεγγύη στους μετανάστες και τις μετανάστριες είναι αγώνας όλων μας. 

 

συνέλευση πλατείας Βικτωρίας

 

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License