Με αφορμή το κάλεσμα απο την “.... Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου καλεί στη διαδήλωση «ενάντια στον ψυχιατρικό ολοκληρωτισμό… για τους θανάτους που πέρασαν στα ψιλά», την Πέμπτη 24/9/15, στις 18:00, στην πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου (Παλατάκι)...”

 Κάλεσμα στη διαδήλωση «ενάντια στον ψυχιατρικό ολοκληρωτισμό»

από ΑΛΣΠ 22/09/2015 11:45 μμ., 1549314


Δείτε και αυτά τα κείμενα :

  Φασισμός- Δημοκρατία και ψυχιατρική

 «Χαριστικοί φόνοι» και ναζιστική γενοκτονία. Η ευθύνη των ψυχιάτρων.

 Ψυχιατρική μεταρρύθμιση – επανάσταση (Μέρος πρώτο)

 Ψυχιατρική μεταρρύθμιση – επανάσταση (Μέρος δεύτερο)

 

http://eleftheriakos.gr/

 

από ψαχτηρι 23/09/2015 2:33 μμ.


 

Όταν η πολιτική διαφωνία ταυτίζεται με την ψυχική ασθένεια


Σχόλιο της σύνταξις

Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές μελέτες και βιβλία γύρω από το πως χρησιμοποίησε την ψυχιατρική ο φασισμός ή τα δημοκρατικά καθεστώτα και ιδίως η ΗΠΑ, αντίθετα υπάρχουν ελάχιστες αναφορές για την χρησιμοποίηση για πολίτικους λογούς της ψυχιατρικής από τα καθεστώτα του πρώην “υπαρκτού σοσιαλισμού”. Αυτό για την μαρξιστική αριστερά όλων των αποχρώσεων αποτέλεσε- αποτελεί ταμπού, γιατί σε αυτή τη χώρα η μπολσεβίκικη αριστερά είναι κατά πλειοψηφία σταλινική ή κρυφοσταλινική (σταλινίζουσα), να πούμε εν συντομία φυσικά, ότι σταλινισμός δεν σημαίνει μόνο αυταρχισμός αλλά και ταξικός συμβιβασμός.

Κάθε σοβαρό κράτος και κάθε εξουσία που σέβεται τον εαυτό της, δημιούργησε ένα ψυχιατρικό πρόγραμμα για να εντάξει τους πολιτικά διαφωνούντες, εδώ εξετάζουμε περιληπτικά δυο περιπτώσεις. α) Ψυχιατρική καταστολή στην πρώην ΕΣΣΔ στην χώρα του λεγόμενου “υπαρκτού σοσιαλισμού” β) Η ψυχιατρική καταστολή στης ΗΠΑ στην χώρα του υπαρκτού καπιταλισμού και φιλελευθερισμού.από Μπαρμπούτσαλα. 25/11/2015 8:08 μμ.


Έβαλαν για πλάκα έναν ήδη φονιά στην πτέρυγα με τους ψυχασθενείς, να δουν τι θα κάνει, έκανε 3 φόνους, πόσο θα του κοστίσει, έχει το ακαταλόγιστο. Άμα θέλανε ας τον βάζανε φυλακή, τώρα είναι απλώς ακαταλόγιστος (πολύ βολικό ε; Και ο Κορκονέας τέτοια πήγε να πουλήσει στην αρχή στη φυλακή).

Ο ολοκληρωτισμός πού κολλάει; Ακαταλόγιστος ο κύριος, γιατί να μην κάνει και 2-3 φόνους, έτσι για πλάκα, ε; Εδώ άλλοι κάνουν τόσα και τόσα.


Προφανώς, σε όλα τα καθεστώτα, οι ανεπιθύμητοι φυλακίζονται ή εκτελούνται.

Η ψυχιατρική είναι πολύ άβολη λύση, κατά πρώτον γιατί χρειάζεται εκπαιδευμένο προσωπικό, ειδικές εγκαταστάσεις, φάρμακα, παρακολούθηση, ΜΚΟ να "καλύψουν την ανεργία" και "τα κενά του κράτους" (όπου ηθελημένα αφήνει τέτοια, για να βολέψει ημέτερους), κονδύλια, επιδόματα, επιτροπές, έρευνα, επενδύσεις κλπ.

Ένα οργανωμένο φασιστικό καθεστώς δε θα μπορούσε ποτέ να επενδύει σε τέτοιες ηλιθιότητες, με αμφίβολο δικό του όφελος και αποτελεσματικότητα, σε τελική ανάλυση, ως εκ τούτου η κατασυκοφάντηση όποιων έχουμε την άρρωστη τάση να θεωρούμε εχθρούς μας ή πολιτικούς αντιπάλους μας (χωρίς να είναι, γιατί δε βλέπω να υπάρχουν σοβαρές πολιτικές θέσεις) μέσω της ψυχιατρικής πρέπει να σταματήσει στο όριο του γεγονότος ότι κανένα σοβαρό καθεστώς δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ την ψυχιατρική εναντίον των πολιτικών κρατουμένων του ή των αντιπάλων του. Το πολύ πολύ να είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας πολύ ευρύτερης και περισσότερο εκτεταμένης κατασταλτικής και αυθαίρετης συμπεριφοράς εκ μέρους του, και πάλι δεν αποτελεί το κυρίως μενού.

Η επιστημονικότητα του ηλεκτροσόκ και της λοβοτομής είναι ισότιμες με αυτήν της ρίψης πυραύλων και των βομβαρδισμών, μακροπρόθεσμα θα νικήσεις, με τέτοιες βολές στον αντίπαλο. Δε χρειάζεται και δεν είναι τόσο δύσκολο να το φανταστεί κανείς, άρα δε χρειάζεται και τόση ανάλυση, εκτός αν είναι στις συνήθειές σου να απολαμβάνεις το θέαμα από τα πτώματα που σαπίζουν μετά από ένα βομβαρδισμό ή μια στρατιωτική επιδρομή, δεν ξέρεις, πολλοί δε φτάνουν πέρα από αυτό το επίπεδο, το επόμενο είναι να το έκαναν οι ίδιοι αλλά, επειδή δεν μπορούν, περιορίζονται να το καταγγείλουν, ώστε τουλάχιστον να έχουν την τιμή να είναι εχθροί και αντίπαλοί του. Είναι πολύ πιο άρρωστο από το να το κάνεις ή να το επιβάλεις/διατάξεις εσύ ο ίδιος. Υποδηλώνει απλώς κακία και φθόνο που έρπεται γιατί δεν μπόρεσε ποτέ να ανέλθει στο επίπεδο της πράξης.

Περαστικά (με τίποτα).

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License