Ανακοίνωση για την υπόθεση της Εύης Στατήρη (Πάτρα)

.

Στις 2 Μαρτίου του 2015 δεκάδες πολιτικοί κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ και των ειδικών συνθηκών κράτησης, των τρομονόμων 187 και 187Α, του κουκουλονόμου, την οριοθετημένη χρήση DNA ως αποδεικτικό στοιχείο και την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού. Ο πολυήμερος αγώνας τον πολιτικών κρατουμένων πλαισιώθηκε από ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης που με ευρείες και πολύμορφες κινητοποιήσεις ανέδειξε πως πέρα από τους φυλακισμένους, ο αγώνας αυτός αφορά το σύνολο του αγωνιζόμενου κόσμου που σε κάθε του κίνηση βρίσκεται αντιμέτωπος με το καθεστώς έκτακτης ανάγκης και τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση Σύριζα, στην προσπάθεια επίδειξης ενός πιο “ανθρώπινου” καπιταλιστικού προσωπείου, μεταξύ άλλων, ψηφίζει τροπολογία για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, όμως στην πραγματικότητα οι ειδικές συνθήκες κράτησης παραμένουν οι ίδιες.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πληθώρας κατασκευασμένων διώξεων που οδηγούν σε ομηρία συγγενικών ή φιλικών προσώπων πολιτικών κρατουμένων με στόχο από τη μία την ηθική, φυσική και υλική τους εξόντωση και από την από την άλλη την επιβολή ενός ευρύτερου κατασταλτικού σχεδίου στην κοινωνία για την τρομοκράτηση και την καθυπόταξή της. Κομμάτι του εκδικητικού αυτού σχεδίου αποτελεί η σύλληψη και προφυλάκιση της Εύης Στατήρη και της Αθηνάς Τσακαλούς τον Μάρτη του 2015 συγγνείς και οι δύο πολιτικών κρατουμένων. Και οι δυο κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση (τρομονόμος 187Α). Έπειτα από την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων, η Α. Τσάκαλου αποφυλακίζεται με ειδική τροπολογία που ψηφίζεται και της επιβάλλεται κατ’ οίκον περιορισμός στο σπίτι της και απαγόρευση επισκεπτηρίου των παιδιών της στη φυλακή. Η ειδική τροπολογία αποφυλάκισης δεν ίσχυσε όπως προβλεπόταν και για την Εύη Στατήρη, που παραμένει εδώ και 6 μήνες προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού με βάση τον τρομονόμο 187Α. Στις 14/9, ύστερα από την απόρριψη και της 5ης αίτησης της για αποφυλάκιση, η Ε. Στατήρη ξκίνησε απεργία πείνας απαιτώντας την απελευθέρωσή της.

Η αξιοπρεπής και αυτονόητη στάση της Ε. Στατήρη να σταθεί στο πλευρό των συγγενικών της προσώπων φαίνεται να μην συγχωρείται από τα κράτος και την εκδικητική του μανία. Μια μανία που οξύνεται μέρα με τη μέρα, εναρμονιζόμενη πλήρως με τον επελαύνοντα σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Ο αγώνας της Εύης αφορά το σύνολο του κόσμου του αγώνα υπενθυμίζοντάς του πως η εκδικητικότατα σε συνδυασμό με τις ειδικές συνθήκες κράτησης και τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις αποτελούν απαντήσεις του κράτους στην αμφισβήτηση, την αντίσταση και τον αγώνα των ανθρώπων ενάντια στο κράτος το κεφάλαιο και τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς τους.

Από την πλευρά μας, ως αναρχικοί, στο πλαίσιο του ευρύτερου αγώνα μας για την κοινωνική επανάσταση, τον κομμουνισμό και την αναρχία, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα της Ε. Στατήρη για την απελευθέρωσή της και τασσόμαστε ενάντια στην κάθε είδους στοχοποίηση και δίωξη συγγενικών και φιλικών προσώπων πολιτικών κρατουμένων.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος

ipposd.wordpress.com

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License