Σχετικά με περιστατικό ομοφοβίας που παρουσιάστηκε στην Κατάληψη Ανάληψης στο Βύρωνα.

ομοφοβικό περιστατικό

post image

.

Εικόνες:


Στις 2/10 στην Κατάληψη της Ανάληψης πραγματοποιούταν χιπ-χοπ συναυλία για τον έναν χρόνο λειτουργίας της. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας ενημερώθηκε το μπαρ από άτομα ότι ένα ζευγάρι αντρών που φιλιέται δέχονται σεξιστική επίθεση, ζητώντας ν' αντιδράσουμε “πετώντας τους σεξιστές έξω”. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους υπόθηκαν κάποια προσβλητικά σχόλια, και κατά την κρίση τους υπήρχε διάθεση σωματικής επίθεσης και τραμπουκισμού.

Άμεσα, υπήρξε προσωπική επικοινωνία με τα άτομα που μας ενημέρωσαν για το περιστατικό και προκρίναμε ότι εν μέσω ανοιχτής εκδήλωσης έπρεπε να διερευνηθεί καλύτερα το γεγονός, ώστε να μη μετατραπεί ο χώρος σε “ρινγκ” άνευ λόγου.

Έπειτα μιλήσαμε με το ζευγάρι που όχι μόνο δεν δέχθηκε ενόχληση αλλά ούτε αντιλήφθηκε το γεγονός. Τους ρωτήσαμε εαν δέχθηκαν κάποιου είδους ενόχληση/διωγμό και μας απάντησαν αρνητικά. Μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ένας τους παρέμεινε στην κατάληψη μέχρι το πέρας της εκδήλωσης.

Διαπιστώσαμε, έπειτα από συζήτηση με τα άτομα που προκάλεσαν το επεισόδιο ότι αυτά τα ομοφοβικά/σεξιστικά σχόλια όντως διατυπώθηκαν μεταξύ τους, και τους ξεκαθαρίστηκε ότι τέτοιες απόψεις δεν γίνονται ανεκτές σε χώρους με συγκεκριμένες αξίες όπως η κατάληψη. Αποτέλεσμα ήταν να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να συνεχιστεί η εκδήλωση.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση της συνέλευσης πρέπει να σημειωθεί ο αρχικά διερευνητικός χαρακτήρας μέσω της συζήτησης. Εμείς ως κατάληψη γειτονιάς αντιλαμβανόμαστε το αντιφατικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε και θεωρούμε στόχο μας τη διάχυση του αναρχικού λόγου και δράσης, και την αλλαγή συνειδήσεων μέσα από την καθημερινή ζύμωση και τριβή. Το λιντσάρισμα αποτελεί για εμάς λύση, αλλά έσχατη. Θεωρούμε ότι έχουμε τα εργαλεία αγώνα και την υπομονή για να απονοηματοδοτήσουμε και εξαλείψουμε τέτοιες συμπεριφορές. Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία κατανόησης των ιδιαιτεροτήτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνικός χώρος σε ένα πάρκο, παρόλ' αυτά δεν ανεχόμαστε ανακρίβειες, υπερβολές και κούνημα του δαχτύλου.

Ένα από τα βασικά μας προτάγματα είναι -και θα είναι- ο αντισεξισμός/αντιφασισμός. Η συνέλευσή μας έχει στηρίξει, και θα στηρίξει, στο μέλλον οποιαδήποτε δράση τέτοιου χαρακτήρα.

Προφανώς, υπάρχει διάσταση απόψεων με τους /τις συντάκτες /συντάκτριες του κειμένου, αλλά αυτό δεν επιτρέπει να μας κατηγορούν μέσω στρεβλών δημοσιεύσεων, απαξιώνοντας το χώρο συνολικά και τις διαδικασίες του. Υπάρχει τακτική συνέλευση στην οποία λύνονται ζητήματα, σύμφωνα με τις αξίες και τους όρους του α/α χώρου.

Τους/τις καλούμε σε συζήτηση στα πλαίσια των διαδικασιών της κατάληψης.

 

Συνέλευση Κατάληψης Ανάληψης

??

από ?? 11/10/2015 3:53 μμ.


το παρον κειμενο αναφερετε σε καποιο άλλο το οποιο σχολιάζει, υπαρχει το άλλο στο ιντυμεδια? μπορει να μπει ενα λινκ για να το διβασουμε? ευχαριστω

από @ 12/10/2015 12:40 πμ.


https://mpalothia.wordpress.com/2015/10/09/%CE%B2%CF%8D%CF%81%CF%89%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License