ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινοί στρατιώτες ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν Παλαιστίνιο

ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινοί στρατιώτες ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν Παλαιστίνιο χωρίς λόγο – στους 6200 περίπου οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

[Σημ. για να δείτε το βίντεο κάντε κλικ στο λινκ]

 

ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινοί στρατιώτες ξυλοκοπούν και συλλαμβάνουν Παλαιστίνιο χωρίς λόγο – στους 6200 περίπου οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι

 

Η ισραηλινή οργάνωση B’Tselem έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο ένας Παλαιστίνιος δέχεται βάναυση επίθεση πριν συλληφθεί χωρίς λόγο κοντά στο Αλ Μπιρέχ, νωρίτερα αυτό το μήνα.

 

Ο Ανσαρ Αάσι, 25 ετών, δούλευε σε μια αποθήκη εταιρίας καθαριστικών ειδών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην περιοχή, στις 6 Οκτωβρίου, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες τον εντόπισαν και άρχισαν να τον κλωτσούν και να τον χτυπούν με τα τουφέκια τους, πριν τον συλλάβουν.

 

Ο Αάσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαντάσα για ιατρική περίθαλψη μια ημέρα αργότερα, για τραύματα που υπέστη κατά την επίθεση.

 

Στη συνέχεια παρέμεινε υπό κράτηση επί δύο ημέρες προτού ανακριθεί για κατηγορίες ότι πέταγε πέτρες, καθώς είχε «αναγνωριστεί» από τρεις Ισραηλινούς στρατιώτες, σύμφωνα με ανακριτές της αστυνομίας.

 

Ο Αάσι αρνήθηκε τις κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος μόνο όταν η ισραηλινή αστυνομία είδε τελικά το οπτικό υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος που πάρθηκε από την αποθήκη όπου δούλευε, και το οποίο απέδειξε το άλλοθί του.

Αφέθηκε ελεύθερος στις 11 Οκτωβρίου μετά από πέντε ημέρες κράτησης.

 

Το B’ Tselem είπε ότι δεν ξέρει εάν οι Ισραηλινοί στρατιώτες που ξυλοκόπησαν τον Αάσι και κατασκεύασαν κατηγορίες, έχουν καταστεί υπόλογοι.

 

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συλλάβει τουλάχιστον 876 Παλαιστίνιους τον Οκτώβριο, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Μαάν η οργάνωση δικαιωμάτων των κρατουμένων Addameer.

 

Το Addameer ανέφερε ότι οι 876 νέοι κρατούμενοι ανέβασαν τον συνολικό αριθμό Παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ στους 6.200 περίπου.

 

Πάνω από 500 έχουν συλληφθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, 213 στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και 152 στο Ισραήλ. Πάνω από 130 από τους συλληφθέντες ήταν παιδιά, ανέφερε το Addameer.

 

Πηγή: Maan από B’Tselem

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License