Αγωνίστριες/ες του NOTAV πραγματοποιούν νυχερινή παρέμβαση στο εργοτάξιο στην Seghino

Αγωνίστριες/ες του NOTAV πραγματοποιούν νυχερινή παρέμβαση στο εργοτάξιο στην Val Clarea

Αγωνίστριες/ες του NOTAV πραγματοποιούν νυχερινή παρέμβαση στο εργοτάξιο στην Val Clarea  

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου στην Seghino και συγκεκριμένα στη δασική περιοχή Val Clarea που βρίσκεται το  εργοτάξιο της εταιρείας Vinci, η οποία έχει αναλάμβει την κατασκευή ταχειας σιδηροδρομικής γραμμής που θα ενώνει την γαλλία με την ιταλία, δεκάδες αγωνιστές του κινήματος NOTAV διαχωρίστηκαν από 100 περίπους συντρόφους/ες που είχαν σταματήσει μπροστά απο φραγμό των μπάτσων για να μην φτάσουν στο εργοτάξιο. Μετά από μια δύσβατη διαδρομή μέσα στο δάσος, ακολουθόντας κάποια μονοπάτια, κατόρθωσαν να φτάσουν κοντά στην περιφραγμένη περιοχή του εργοταξίου και να διαδηλώσουν ενάντια στο έργο, ¨προσφέροντας» μια έκπληξη στους μπάτσους που βρίσκονταν πίσω απο τους φράχτες, με πυροτεχνήματα κουδούνια και χτυπώντας με ξύλα τα σύρματα. Οι καταλταστατικές δυνάμεις χρησιμοποιήσαν δακρυγόνα και κρότου λάμψεις για την απώθηση των συντρόφων/ισων ενώ έγιναν και κάποιες προσαγωγές. Τα δυο τμήματα των αγωνιστών/ριων της NOTAV μετά το τέλος της παρέμβασης  ενώθηκαν στο σταθμό της πόλης περιμένοντας να απελευθερωθούν οι προσαχθέντες.

Η παρέμβαση έγινε στα πλαίσια της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την μέρα της 31ης Οκτωβρίου 2005 όπου εκαντοντάδες μέλη του κινήματος του NOTAV συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που είχαν καταφτάσει στην κατειλημμένη δασική περιοχή της Seghino απο αγωνίστριες και αγωνιστές ενάντια στο έργο της σιδηροδρομικης σύζευξης γαλλίας ιταλίας το οποίο προυποθέτει την αποψίλωση χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης και καταστροφή του βιότοπου των περιοχών που εντάσσονται στο σχέδιο κατασκευής της.

Περισσότερες πληροφορίες για τα γεγονότα της 31 Οκτώβρη 2005 στην Seghino μπορείτε να βρείτε (ιταλικά)  εδώ

Ακολουθεί το βίντεο της παρέμβασης

 https://www.youtube.com/watch?v=blBCGyAYXhY

 

http://baktirio.espivblogs.net/2015/10/31/692/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License