Ενημέρωση από πορεία στον φράχτη του Έβρου

Ενημέρωση από πορεία στον φράχτη του Έβρου

Πραγματοποιήθηκε η πορεία ενάντια στον φράχτη του Έβρου και σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες σήμερα 31 Οκτώβρη που καλέστηκε από το συντονισ.

Το μέγεθος της πορείας ήταν γύρω στα 450-500 άτομα. Η πορεία ξεκίνησε από το χωριό των Καστανιων, όπου οι κάτοικοι του έκαναν εμφανή τα πατριωτικά/ρατσιστικά αντανακλαστικά τους πλην λίγων εξαιρέσεων, επιτέθηκαν φραστικά στους συντρόφους. Παρ' όλη την απαγόρευση των μπάτσων, οι οποίοι δήλωσαν ότι η περιοχή φυλλάσεται από τον στρατό και είναι ποινικό αδίκημα το να προσεγγίσουν το σημείο, οι σύντροφοι συνέχισαν κανονικά την πορεία τους προς τον φράχτη μέχρι το σημείο που υπήρξε σύγκρουση με τους μπάτσους που βρίσκονταν στο μπλόκο. Έγινε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης αλλά οι σύντροφοι ανασυντάχθηκαν μετά την επίθεση και πορεύθηκαν στους δρόμους του χωριού. Στην συνέχεια δεν υπήρξε κάποια πρόκληση απ τους μπάτσους
 και οι σύντροφοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι στην πλατεία του χωριού.

Συνολικά κιμητοποιήθηκαν σύντροφοι από πολλές πόλεις της χώρας, ενδεικτικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα σύντροφοι από Θεσ/νίκη, Λάρισα, Βόλο, Γιάννενα,  Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα και Αθήνα.

Πριν την αναχώρηση των λεωφορείων από την θεσ/νίκη στο αγ. βενιζέλου εμφανίστηκε λεωφορείο με μέλη του συριζα που ήθελαν και αυτοί να συμμετάσχουν στην πορεία. Εκεί τους έγινε ξεκάθαρο το ποιον ρόλο έχουν παίξει αυτοί και η κυβέρνηση τους στο προσφυγικό ζήτημα, καθώς και ότι δεν θα αφεθεί να αντλήσουν πολιτική υπεραξία προσπαθόντας να ξεπλύνουν την "αριστερή" τους συνείδηση.

 

Η αλληλεγγύη μας να γκρεμίσει σύνορα,φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης

 

από @222 31/10/2015 10:23 μμ.


SIMETIXAN KAI SINTROFOI APO TA XANIA

από @ 01/11/2015 8:18 πμ.


  

από @ 01/11/2015 8:46 πμ.


Όχι ότι έχει ιδιαίτερη αξία αλλά συμμετείχε και κόσμος από Αλεξανδρούπολη.

από @ 01/11/2015 9:19 πμ.


post image

και άλλες φωτό

Εικόνες:

από @ 01/11/2015 9:22 πμ.


στο youtube από τοπικό κανάλι

https://www.youtube.com/watch?v=DPy5GK2xKl8

από @ 01/11/2015 2 μμ.


Στο γνωστο τους ρολο οι συριζαιοι πανε να καπελωσουν.

Το καλεσμα παρωδια απο την νεολαια συριζα ξανθης

https://www.youtube.com/watch?v=dZkDPVQAIJw

από @Συντονιστικό Πάτρας ενάντια στο φράχτη του Έβρου 01/11/2015 2:02 μμ.


Η πορεία στο φράχτη του Έβρου νοηματοδότησε και κατηύθυνε την εναντίωση στους πνιγμούς προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο. Η συμμετοχή του κόσμου στην πορεία ήταν μαζικότατη (500 +άτομα ) και η συμετοχή αντίστοιχα της πρωτοβουλίας της Πάτρας αξιοπρεπής για τα δεδομένα της χιλιομετρικής απόστασης(1136 χλμ.)και απέδειξε έμπρακτα πως το ιδεολόγημα του φράχτη μπορεί να αποδομηθεί και θεωρητικά αλλα και πρακτικά .Ο κόσμος θέλησε να διαδηλώσει στον φράχτη , ομως οι δυνάμεις καταστολής έκλεισαν την δίοδο με αποτέλεσμα η πορεία να συγκρουστεί με τα ΜΑΤ , όπου και στη συνέχεια ''έπνιξαν'' την πορεία με χημικά. Σύνορα σημαίνει , πρόσφυγες πνιγμένοι. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι πνιγμοί και ο φράχτης της ντροπής κανονικότητα .
Πρωτοβουλία Πάτρας ενάντια στο φράχτη του Έβρου.


https://youtu.be/r2ZmBPINTqE  

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License