Η Παλαιστίνια που είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί στην Αφούλα απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες


 

Η Παλαιστίνια που είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί στην Αφούλα απαλλάχτηκε από όλες τις κατηγορίες

 

Το Ισραηλινό Κανάλι 2 ανέφερε την Τετάρτη ότι το Ισραηλινό Υπουργείο Δικαιοσύνης είπε ότι οι ανακρίσεις για τους πυροβολισμούς της Ισραα Άμπεντ έδειξαν ότι δεν είχε την πρόθεση να πραγματοποιήσει επίθεση με μαχαίρι, προτού την πυροβολήσουν και την τραυματίσουν.

 

Το ειδησεογραφικό κανάλι μετέδωσε ότι ως αποδεικτικό στοιχείο, το υπουργείο ανέφερε ένα βίντεο του περιστατικού στο οποίο η Άμπεντ στέκεται κοντά σε έναν νεαρό Ισραηλινό πριν τους πυροβολισμούς, τον οποίο θα μπορούσε να είχε μαχαιρώσει αλλά δεν το έκανε.

 

Η Άμπεντ μεταδίδεται ότι δε θα υποστεί δίωξη για επίθεση και αναμένεται να αποφυλακιστεί.

 

Ο πατέρας της, Ζεϊντάν Άμπεντ, είπε στο πρακτορείο Μαάν ότι δε θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον της κόρης του και η υπόθεση θα κλείσει.

 

«Η αστυνομία απέδειξε αυτό που έλεγα εξαρχής, η Ισράα είναι μια μορφωμένη νεαρή κοπέλα που έχει στόχο να υπηρετήσει την κοινότητα και δεν είχε σκοπό να βλάψει κανέναν», είπε.

 

Το Κανάλι 2 μετέδωσε επίσης ότι καμία ενέργεια δε θα γίνει εναντίον των Ισραηλινών αστυνομικών που πυροβόλησαν τη νεαρή κοπέλα.

 

Ο Παλαιστίνιος βουλευτής της Κνεσέτ Γιούσιφ Αλ Τζαμπαρίν, είπε ότι η απόφαση να μην γίνουν ενέργειες εναντίον των Ισραηλινών αστυνομικών, επιτρέπει στην αστυνομία να πυροβολεί Παλαιστίνιους αδιακρίτως.

 

Η Άμπεντ είχε πυροβοληθεί και τραυματιστεί στις 9 Οκτωβρίου.

 

Ένα βίντεο του περιστατικού τη δείχνει περικυκλωμένη από ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στο σταθμό λεωφορείων και φαίνεται να κρατά ένα αντικείμενο στο χέρι της.

 

[Σημ. για να δείτε το βίντεο κάντε κλικ σε κάποιο από τα παραπάνω links]

 

Εν μέσω κραυγών, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν πολλές φορές την γυναίκα που πέφτει στο έδαφος. Φαίνεται να μην αποτελεί απειλή για τις βαριά οπλισμένες δυνάμεις όταν την πυροβολούν.

Άρθρο μεταφρασμένο από το Maan

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License