Γεια σου ρε συντρόφισσα Ρίκα

.

Είναι λυπηρό να πεθαίνουν νέοι άνθρωποι, η συντρόφισσα Ρίκα ήταν 6 μήνες μικρότερη μου δηλαδή 54 χρονών, σιγά σιγά από την γενιά μου φεύγουν πολλοί.

Στην πρώτη είδηση για το θάνατο της συντρόφισσας στο indymedia https://athens.indymedia.org/event/61298/ λέει για την γλυκιά Ρίκα, η συντρόφισσα δεν ήταν μόνο γλυκιά, ήταν και πικρή, σκέτο φαρμάκι για την εξουσία.

Η συντρόφισσα Αργυρώ Ροδάκη (Ρίκα) γεννήθηκε στην Αίγινα και οι γονείς της ήταν φτωχοί αγρότες.

Γνώρισα την Ρίκα την εποχή που κάναμε αλληλεγγύη το 1987 στον Μαουρίτσιο Φολίνι για να μην εκδοθεί στην Ιταλία, ήταν μια δυναμική συντρόφισσα και φεμινίστρια, ήταν μια συντρόφισσα που δεν κώλωνε να παρεμβαίνει και να υπερασπίζεται την άποψη της στις συνελεύσεις των αναρχικών, ειδικά εκείνων που βρώμαγαν αντρίλα.

 Η συντρόφισσα ήταν πάντα παρόν σε πολλούς εργατικούς αγώνες και κοινωνικής αλληλεγγύης, ήταν η ψυχή του περιοδικού “ΦΑΣΜΑ” που έκδωσε μαζί με άλλους συντρόφους/ες, επίσης συμμετείχε στην δημιουργία της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων, μαζί με των Μιχάλη Πρωτοψάλτη και άλλους/ες αντιεξουσιαστές οικολόγους, αργότερα όταν η ομοσπονδία πήρε ρεφορμιστική τροπή διαφώνησε και έφυγε, επίσης συμμετείχε και στήριζε για πολλά χρόνια στην κατάληψη Πάτμου και Καραβία.

https://athens.indymedia.org/post/1280637/

 Τελευταία πολιτική της συμμετοχή ήταν στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ και όταν η συνέλευση μετά τα γεγονότα της Μαρφιν δεν πήρε ξεκάθαρη θέση έφυγε και από εκεί.

 Έκανε και αγώνες για τις βιοκαλλιέργιες και τα βιολογικά προϊόντα, πάντα με μια άποψη ότι αυτά πρέπει να έχουν μια τιμή προσιτή για να μπορούν να τα αγοράσουν και οι φτωχοί προλετάριοι, γιαυτό είχε ταράξει στην καταγγελίες και μηνύσεις διάφορους εμπόρους βιολογικών.

 Το τελευταίο διάστημα είχε ανοίξει μαζί με τον σύντροφο της Θανάση που είναι πολύ καλός μελισσοκόμος ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα στα Εξάρχεια και συμμετείχε σε όλες τις κινήσεις και πρωτοβουλίες των κατοίκων Εξαρχείων.

Γεια σου ρε συντρόφισσα Ρίκα θυμάμαι που πόσο έκλαιγες για τον θάνατο του Μιχάλη Πρωτοψάλτη και έλεγες πόσο νωρίς έφυγε,θα σε θυμόμαστε ρε ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ.

 Η κηδεία θα γίνει στη Αίγινα αύριο Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, 1μμ στην εκκλησία Παναγίτσα Πολίτισσα κοντά στο νεκροταφείο, στον οικισμό Μεσαγρός.

 Υγ. αν ξέχασα κάτι από το πολιτικό βιογραφικό της Ρικας ας συμπληρώσει κάποιος - κάποια.

 

Γιώργος Μεριζιώτης

 


πρώτη είδηση για το θάνατο της συντρόφισσας στο indymedia

https://athens.indymedia.org/event/61298/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License