Ιωάννινα- Ενημέρωση από απεργιακή πορεία


post image

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή πορεία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη και στα Γιάννινα. Πολλά σωματεία και οργανώσεις, με συνολικό κόσμο περίπου 1200 άτομα, πορεύτηκαν απο το Εργατικό Κεντρο στο κέντρο της πόλης. Άλλα 1000 άτομα περίπου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ στο δημαρχείο. Επίσης κατέβασαν πανό το Σωματείο Βάσης Σερβιτόρων Μαγείρων, Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων και η ΕΣΕ. Τα τρια αυτά μπλόκ συγκέντρωσαν περίπου 100 άτομα, ενω μοιράζονταν κείμενα καθ΄όλη την διάρκεια της πορείας.

 

Κατά την προσυγκέντρωση έφαγαν γερό κράξιμο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι υποστηρικτές τους οι οποίοι βρίσκονταν διάσπαρτοι στα μπλόκ. Αυτό πυροδότησε την γενική απομόνωσή τους απο πολλούς άλλους εργαζόμενους που δεν συμμετείχαν αρχικά στην κίνηση. Με έντονο και ξεκάθαρο τρόπο τους έγινε σαφές οτι δεν έχουν καμιά θέση στην απεργιακή πορεία οσο στηρίζουν ή δικαιολογούν την κυβερνητική πολιτική με αποτέλεσμα να προχωρήσουν μπροστά, κοντά στους γραφειοκράτες του εργατικού κέντρου.

 

Στην διάρκεια της πορείας αδειάστηκαν κάδοι ανακύκλωσης γεμάτοι σκουπίδια μπροστά απο το Δημαρχείο, την Περιφέρεια και το Δικαστικό μέγαρο, ως μια συμβολική ενέργεια αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους της ¨Ανακύκλωσης”, οι οποίοι είχαν δεχτεί επίθεση απο τα ΜΑΤ την προηγούμενη μέρα εξω απο το εργοστάσιο με αποτέλεσμα 7 συλλήψεις εργατών και αλληλέγγυηων.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License