Σχετικά με την επίθεση στο Πολυτεχνείο

Περίληψη

Προς τον συντάκτη της επιστολής για την επίθεση στο Πολυτεχνείο τα ξημερώματα της Κυριακής.

Αγαπητέ φίλε,

σε αποκαλώ έτσι μιας και δεν μπορώ να σε χαρακτηρίσω συντροφο, καθώς μάλλον αντιλαμβανόμαστε παντελώς διαφορετικά το νόημα και την ουσία της αναρχίας,

σου απαντώ από εδώ διότι έχεις απενεργοποιήσει τα σχόλια στην τοποθέτησή σου και ελπίζω να παραχθει από εδώ γόνιμος διάλογος.

Προσπερνώ την ομολογουμένως έντονη αυτοκριτική που διέπει σχεδόν ολόκληρο το κείμενό σου για την δίχως άλλο εντελώς εξοργιστική πράξη σας επίθεσης σε συντρόφους της επαναστατικής. ή όπως αλλιώς θέλεις πες το αριστεράς, και αναρχοσυνδικαλιστές της Ροσινάντε.

Πρέπει να είμαστε η πρώτη χώρα που διαθέτει πια τα θλιβερά πρωτεία αυτοαποκαλούμενοι "αναρχικοί" να επιτίθονται σε αναρχοσυνδικαλιστές!!!!!! Μπράβο παληκάρια!!!

Πάμε τώρα στο προκείμενο. Από τα λεγόμενά σου προκύπτει η μεταμέλεια μεν για το λάθος που έγινε, αλλά αν ήταν στη θέση των συντρόφων που στείλατε στο νοσοκομείο το μπλοκ της ΚΝΕ, τότε όλα θα είχαν πάει όπως είχαν σχεδιαστεί.

Και σε ρωτάω ευθέως:Σε τι διαφέρεις εσύ και όσοι συμμετείχαν στη εν λόγω επίθεση από τους τραμπούκους του ΚΚΕ που πέταξαν έξω από το Εργατικό Κέντρο της Μυτιλήνης τους πρόσφυγες και τους συντρόφους; Το μόνο που προσφέρει κάποιος με ανάλογες πράξεις, είναι βούτυρο στο ψωμί του ΚΚΕ, επιχειρήματα για να ορθώσει τον αντικινηματικό του λόγο.

Εξέφρασες τον συλλογισμό σου στην εισαγωγή όταν μας είπες το λόγο που σχεδιάστηκε η επίθεση.

Για να σε προλάβω, καταθέτω την πλήρη απέχθειά μου προς το ΚΚΕ, το δεκανίκι του αστικού συστήματος που εγκλωβίζει έντιμους ανθρώπους από την εργατική τάξη και με τη σεχταριστική του τακτική, αντιδιαλεκτικά και απομονωμένα, αποτελεί εμπόδιο σε κάθε δυναμική διεκδίκηση της κοινωνίας από τα κάτω.

Από τις χαοτικές ιδεολογικές διαφορές όμως, που μας χωρίζουν με τους λάτρεις του Στάλιν, έως την χουλιγκάνικη επίθεση που έλαβες μέρος δεν συμφωνείς ότι τις χωρίζει ένα πελώριο μεσοδιάστημα, το οποίο ουσιαστικά εσύ (εσείς) το υπερκαλύπτεις με μια δρασκελιά, επικαλούμενος τη πράξη σου ως αντίποινα για μία άλλη κατάπτυστη ενέργεια του ΚΚΕ.

Κατά τα λοιπά, δεν θέλατε να προκαλέσετε "εμφύλιο" ανάμεσα στις δυνάμεις του κινήματος. Δηλαδή αν ήταν το μπλοκ της ΚΝΕ αποδέκτης της επίθεσης αντί των συντρόφων που εν τέλει στείλατε στο νοσοκομείο, θα ήσασταν ευχαριστημένοι; Αν είχατε ανοίξει κεφάλια άλλων νεαρών κομμουνιστών που για τους δικούς τους λόγους δεν βρίσκονται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή την ΟΚΔΕ και το ΕΕΚ, αλλά στην ΚΝΕ, θα είχες επιτελέσει το ρόλο σου ως "αναρχικός".....

Έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα λοιπόν και ανοίγουμε πολεμικό μέτωπο με όσους διαφωνούμε ιδεολογικά και μαζί ανοίγουμε κεφάλια ανθρώπων, αλλά είμαστε "αναρχικοί" που οραματιζόμαστε μία άλλη κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και αδερφοσύνης...

Θα σε ρωτούσα μήπως βρέθηκες στα Εξάρχεια τέτοια ώρα επειδή είχε ρεπό ο Ολυμπιακός, αλλά δεν περιμένω απάντηση.

Αισθάνομαι ντροπή........

 

 

από ένας 16/11/2015 12:43 πμ.


Συγνώμη που στείλαμε 9 άτομα στο νοσοκομείο. Συγνώμη που τα ''μάτια'' μας ΜΠΕΡΔΕΨΑΝ τους ΚΚΕδες με τους ΕΑΑΚιτες και την ροσινάντε.

Τουλάχιστον ΔΕΝ βρήκατε το θάρος να αναγνωρίσετε το λάθος σας..

Δική μου άποψη είναι οτι όντως τα γεγονότα στο εργατικό κέντρο της μυτιλήνης ήταν πολύ σοβαρά και χρειάζεται ένα ξεφτίλισμα του ΚΚΕ. Μόνο που το ξεφτίλισμα θα έπρεπε να έρθει με την μορφή παρέμβασης με κείμενο και συνθήματα. Δημόσια παρέμβαση για την ξεφτίλα τους, αλλα όχι και έτσι ρε σύντροφοι. Με οτιδήποτε διαφωνούμε είμαστε έτοιμοι να το ισοπεδώσουμε; Η βία έχει γίνει αυτοσκοπός για μερικούς και η ματσίλα δεν έχει όρια. Έτσι απαντάει η αναρχία; με καδρόνια και σπασμένα μπουκάλια;

Ο ή οι συντάκτες του κειμένου λένε ουσιαστικά οτι αστοχίσανε. Θέλανε να ''τελειώσουνε'' το μπλόκ της ΚΝΕ. Συγχαρητήρια ''σύντροφοι'' είστε τραγικοί.


Υ.Γ Η βλακεία είναι ανίκητη.

''Συντροφικα''

 

 

από γκασμάς 16/11/2015 1:59 πμ.


Με την "παληκαρίσια αυτοκριτική" σας και την ακόμα χειρότερη συγνώμη σας είπατε μόνο ένα πράγμα: Συγνώμη που είμαστε ανερμάτιστοι, τραμπούκοι, αιμοδιψείς. Συγνώμη που την είδαμε μαύροι εκδικητές, υπερασπιστές και μπράβοι του κινήματος. Συγνώμη που υπερασπιζόμαστε με κάθε μέσο και σε κάθε ευκαιρία στο όνομα οπιουδήποτε την ηλιθιότητα!

 

Συγχαρητήρια μάγκες. Συνεχίστε να βαράτε τα κεφάλια σας στον τοίχο (αν δεν είστε ασφαλίτες)

από @ 16/11/2015 2:01 πμ.


H ειλικρίνεια της ανακοίνωσης μερικών από τους επιτιθεμενους που ζητούν συγγνώμη για το καρτερι που έστησαν στο πολυτεχνείο γιατί έκαναν λαθος στο ...στόχο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με μια προηγούμενη ανακοίνωση κάποιων άλλων από τους επιτιθέμενους https://athens.indymedia.org/post/1551384/ που όχι μόνο λένε ότι επί τούτου χτυπησαν τους οκδίτες και προφανώς όλους τους υπόλοιπους αλλά και καλά τους έκαναν γιατί εμποδίστηκαν λένε οι τραμπούκοι να μπουν στο πολυτεχνείο! Οι μεν δηλαδή λένε ότι δεν ήξεραν ποιους χτυπούσαν οι δε ότι ήξεραν πολύ καλά κατηγορώντας κιόλας τους δαρμένους ότι κανουν γκαιμπελική προπαγάνδα! Αν θεωρήσουμε ειλικρινείς αυτές τις ανακοινώσεις προκύπτει ότι καλέστηκε ένα ραντεβού διαφόρων ατόμων ή παρεών που πήγαν μαζί στο καρτέρι ο καθένας για δικούς του λόγους, αλλοι για κνίτες κι άλλοι για όποιον έβρισκαν μπροστα τους στο πολυτεχνείο. Οι πρωτοι όταν καταλαβαν επιτέλους ποιους χτυπουν σταματησαν και προσπάθησαν να σταματήσουν και τους υπόλοιπους ζητώντας συγγνώμη αλλά οι άλλοι όχι μόνο συνέχισαν αλλά καμαρώνουν κιόλας γιατί καλά έκαναν. Δηλαδή το λαθος δεν βρίσκεται απλά στο ότι οι μεταμεληθέντες δείρανε αριστεριστές και αναρχοσυνδικαλιστές αλλά το ότι πήγαν με αυτούς που πήγαν για τους οποίους έτσι κι αλλιώς όλοι "κνίτες" είναι. Οι πρακτικές και οι νοοτροπίες που εκδηλώθηκαν χθες το πρωί και δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνονται δείχνουν από καιρό ότι όσο πιο έγκαιρα διαφοροποιείται κανείς από όσα ξεφτυλίζουν την αναρχία τόσο το καλύτερο για αυτόν για να μην κλαίει μετα για όσα απαράδεκτα έκανε στο όνομά της.  

από @rk 16/11/2015 2:19 πμ.


«κουφάλες, μόνο η μαύρη σημαία θα αναρτηθεί στο Πολυτεχνείο και όχι η κόκκινη»
τί πράγματα είναι αυτά ρεεεεε???????????? Έτσι αντιλαμβάνεστε την αναρχία εσείς? Λίγο ντροπή ρε! Σπάζοντας κεφάλια ανθρώπων που απο τη πρώτη στιγμή στήριξαν τους πρόσφυγες προσφέροντάς τους τρόφιμα και φάρμακα (http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/79385/trofima-gia-prosfyges-kai-metanastes-sygkentronei-i-grammateia-peiraia) σηκώνοντας πανό (https://www.youtube.com/watch?v=yB-hHeXT8jM) στην Ακρόπολη?

από @αναρχικός προλετάριος 16/11/2015 3:46 πμ.


Η φάση είναι ότι αυτοί οι τραγικοί που ζητάνε συγγνώμη ανώνυμα θα έπρεπε να ζητήσουν καταρχάς συγγνώμη όχι για το ότι δεν πέτυχαν τον άθλιο στόχο τους, γιατί άθλιος ειναι να χτυπάς άοπλους φοιτητές κομμουνιστές οι οποίοι για κάποιο λόγο(ας ειναι και λάθος) είναι στην ΚΝΕ, αλλά για το ότι κατέβηκαν στο Πολυτεχνείο με ενα ετεροκλητο μείγμα ατόμων (για τα σκουπίδια που) δεν ειχαν καν τους ιδιους στοχους. Μπάχαλοι που λενε οτι όλοι οι κοινωνικοι αναρχικοι ειναι "κνιτες" και θελουν ξυλο, χουλιγκάνοι που μετα το ξενύχτι είπαν να ξεδώσουν να ξυπνήσουν λίγο κλπ κλπ με αποτέλεσμα σιγουρα να μη συμφωνουν οι περισσοτεροι με αυτο το κειμενο απολογια αφου γι αυτους εγινε οτι αυτοι ηθελαν να γινει, να δειρουν αριστερους και την "αναρχοκνε" οπως αποκαλουν τη ροσιναντε. Γιατι το κειμενο αυτο σιγουρα εκφραζει το πολυ 3 ατομα, αφου οι υπολοιποι και τις σημαιες της Ροσιναντε καβατζωσαν αρα εβλεπαν οτι ηταν μαυροκοκκινες και οχι ΚΝΕ και τις φωνες των γυναικων που ουρλιζαν οτι ειναι ΕΑΑΚ κλπ κλπ. Αυτούς ηθελαν να δειρουν και αυτο εκαναν. Λοιπον να τελειωνουμε με τα μαλακισμενα. Ας αναλαβουν η αναρχικη ομοσπονδια και η αναρχικη πολιτικη οργανωση την ιστορικη τους ευθυνη και ας βγαλουν ανακοινωση καταγγελια και να κοπουν οι μαλακιες εμπρακτα στο δρομο. Δε θα γινομαστε εμεις μια ζωη ερμαια των μαλακισμενων που τρεχουν μολις καταφτανουν οι μπατσοι ενω εχουν κανει τη μαλακια τους και μενουν πισω τα οργανωμενα μπλοκ να τρωνε το ξυλο. Λιγη σοβαροτητα.

από ένας που δεν ήταν εκεί 16/11/2015 8:49 πμ.


Στην ελλάδα οι αναρχικοί (ή κάποιες τάσεις της αναρχίας) συγκρούονται βίαια με το ΚΚΕ από τη δεκαετία του 70. Χαρακτηριστικές στιμές οι μαζικές συγκρούσεις που είχαν λάβει χώρα στην πατησίων το 78 ή το 79 (ας μιλήσει για αυτές κάποιος παλαιότερος που τα ξέρει καλύτερα), η πανωλεθρία των κνιτών στις 15-11-1995, όπου μάλιστα κνίτης παραμορφώθηκε μόνιμα στο πρόσωπο με εγκαύματα από μολότοφ (και καλά να πάθει), η επίθεση στη Νομική το Νοέμβρη του 1998, μετά από τη σύλληψη 150 αναρχικών με τη συνεργασία ΜΑΤ και ΚΝΑΤ και η σύγκρουση με τις ομάδες περιφρούρησης της Βουλής τον Οκτώβρη του 11. Και φυσικά οι πολυάριθμες εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία του ΚΚΕ. Και πολύ καλώς γίνονται όλα αυτά, στο βαθμό που  το ΚΚΕ αποτελεί "δεκανίκι του αστικού συστήματος που εγκλωβίζει έντιμους ανθρώπους από την εργατική τάξη και με τη σεχταριστική του τακτική, αντιδιαλεκτικά και απομονωμένα, αποτελεί εμπόδιο σε κάθε δυναμική διεκδίκηση της κοινωνίας από τα κάτω" για να μιλήσω και στη γλώσσα σας.  

 

Με την ίδια λογική που "ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο" και όχι με κείμενα καταγγελίας, στο δρόμο τσακίζονται και τα ΚΝΑΤ. Μου φαίνεται ότι κάποιοι, μέσα στην πρεμούρα σας να γίνετε αρεστοί στην κοινωνία και να επιδείξετε πιστοποιητικά πολιτικής σοβαρότητας, έχετε ξεχάσει ότι ένα από τα βασικά στοιχεία που διακρίνουν την αναρχία από την αριστερά είναι ο αυθορμητισμός και η άμεση δράση.

 

Φυσικά μπορεί και πρέπει να γίνει αυστηρή κριτική στην πρόχειρη προετοιμασία της συγκεκριμένης ενέργειας και τις σοβαρές επιχειρησιακές ανεπάρκειές της, που οδήγησαν σε ό,τι έγινε, έτσι ώστε την επόμενη φορά να υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα. Όχι όμως και να καταντήσουμε αριστερότεροι των αριστερών.

 

Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Τα παιδιά είχαν ευγενή σκοπό και έκαναν την αυτοκριτική τους. Μακάρι την επόμενη φορά να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη και να έχουμε μπόλικους κνίτες στο νοσοκομείο, όπως πρέπει. Ε, και αν φάει καμιά ψιλή και κανένας αριστερός δεν τρέχει και τίποτα. Και αυτοί αντίπαλοί μας είναι, ως εξουσιαστές κομμουνιστές που, μάλιστα, κατεβαίνουν στις εκλογές.

 

Και είναι αηδιαστικό να βλέπεις άτομα που όλη τους η δράση περιορίζεται σε συγγραφή κειμένων, αφισσοκολλήσεις και ειρηνικές πορείες να φτύνουν τόση χολή ενάντια στο πιο υγιές κομμάτι του χώρου. Υγιές επειδή διατηρεί τη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό και την επιθετικότητα που το μεγαλύτερο μέρος του χώρου έχει απωλέσει στο πλάισιο πολιτικάντικων και αριστερίστικων λογικών απεύθυνσης σε μια κοινωνία εθελόδουλων κωφαλάλων.

 

 

 

από αναρχικός κομμουνιστής 16/11/2015 9:26 πμ.


Ας πληροφορήσει κάποιος, όσους νομίζουν πως η αναρχία είναι λάηφσταηλ εναλλακτικούρα και τραμπουκίστικες συμπεριφορές, πως αντιθέτως, η αναρχία είναι αγώνας για ζωή κι ελευθερία ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους φασίστες...

Η λογική της επιβολής, η κυριαρχία διαμέσου του εκφοβισμού, οι συσχετισμοί ισχύος είναι χαρακτηριστικά που παραδοσιακά χρησιμοποιεί η εξουσία και διαχέει στους από τα κάτω προωθώντας τον κανιβαλισμό και τον αλληλοσπαραγμό ανάμεσα μας.

Τέτοιες συμπεριφορές είναι εχθρικές απέναντι στους συλλογικούς αγώνες αλλά και απέναντι σε αγωνιστές είτε αυτοί είναι αναρχικοί είτε αγωνιστές της αριστεράς. Όσοι συμπεριφέρονται κατ΄αυτό τον τρόπο πρέπει να αποκλείονται από τις διεργασίες και τις διαδικασίες του αναρχικού κινήματος.

Πρέπει οι αναρχικές συλλογικότητες να πάρουν σαφή απόσταση από την οποιαδήποτε συνύπαρξη και επαφή μαζί με ανθρώπους που διακατέχονται από ατομικιστικά και αμοραλιστικά κίνητρα. 

Κοινώς και με απλά λόγια, να μην επιτρέψουμε σε κοινούς αμοραλιστές να ξεφτιλίζουν τους αναρχικούς και τους αγώνες τους.


 

από @ 16/11/2015 9:42 πμ.


Μπραβο στους συντροφους για την διαθεση να πανε να την πεσουν σε αυτους που εκαναν τον κομμουνισμο βρισια στην ελλαδα,δυστηχως εγινε μεγαλο λαθος και χτυπηθηκαν ατομα τις ροσιναντε και του εεκ αλλα επειδη ειμουν παρων οι συντροφοι μολις καταλαβαν οτι δεν ηταν κνατ αυτοι που χτυπηθηκαν γυρισαν με ρισκο στο πολυτεχνειο αφου η περιοχη ειχε γεμισει ματ για να ζητησουν συγνωμη και να βοηθησουν οπως μπορουσαν τους τραυματιες.

Σημερα βγηκε και κειμενο που ζητανε και δημοσιος συγνωμη...

τα λαθη ανθρωπινα ειναι συντροφοι ο καθενας θα μπορουσε να ειναι σε αυτη τη θεση.

από "αριστεριστης" που δε φοβαται αλλο 16/11/2015 10:12 πμ.


Επιβεβαιωνω και γω με τα ματια μου, και παρα τριχα με το κεφαλι μου, την παρουσια "κομμουνιστη" νεου-τυπου στο πεσιμο. Τι να πω πια, τελικα οσο ιδεολογικο φανατισμο να ποτισει καποιον ο εκαστοτε αρχηγος του, αν απουσιαζει το ηθος, χουλιγκανος θα παραμεινει.

Να παρει θεση ολοκληρος ο @/@ χωρος για τη νεα αυτη αλητεια. Ως αιδω!

από Ροσινάντε 16/11/2015 11:44 πμ.


Τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Νοέμβρη ομάδα ατόμων οπλισμένων με βαριοπούλες, φρεάτια, μάρμαρα, πέτρες, σιδερογροθιές και κοκτέιλ  μολότοφ, εξαπέλυσε τραμπούκικη επίθεση εναντίον αγωνιστών – μελών κινηματικών και αντικαπιταλιστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων έξω από την είσοδο της οδού Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο, την ώρα που αυτοί κατευθύνονταν προς τον χώρο του ιδρύματος προκειμένου να τοποθετήσουν το υλικό τους.

Η επίθεση που υπήρξε απόλυτα απρόκλητη και χωρίς την παραμικρή αφορμή, συνοδεύτηκε από έναν οχετό σεξιστικού υβρεολόγιου και απειλές του τύπου «θα τα ξαναπούμε την Τρίτη στην πορεία». Από την επίθεση, επτά σύντροφοι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο σώμα από σιδερολοστούς, ανοιγμένα κεφάλια από μπουκάλια που εκτοξεύτηκαν πάνω τους κ.ά. Ανάμεσά τους δύο μέλη της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, όπως και μέλη από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς [ΕΕΚ, ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ κ.ά]. Από την τραμπούκικη βία των επιτιθέμενων, δε γλίτωσαν ούτε γυναίκες συντρόφισσες που χτυπήθηκαν στα πόδια και στο σώμα με σιδερογροθιές.   Φεύγοντας,  μάλιστα, δεν παρέλειψαν να «απαλλοτριώσουν» και τις σημαίες των τραυματιών ως λάφυρα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας εκ των επιτιθέμενων απολογήθηκε για το συμβάν στους χτυπημένους συντρόφους μας λέγοντας «συγνώμη δεν καταλάβαμε τι ήσασταν, νομίζαμε ότι ήσασταν η ΚΝΕ». Κάποιες ώρες αργότερα, ανάλογο κείμενο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ‘’indymedia’’, με την ίδια ακριβώς εξήγηση και την κάπως γελοιογραφική επισήμανση ότι  τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να… απαντήσουν.

Από τη μεριά μας, χωρίς να υποτιμάμε την ειλικρινή διάθεση γα αυτοκριτική, δε μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια συγνώμη.

-Γιατί τα ίδια τα γεγονότα διαψεύδουν το σενάριο του «μπερδέματος», τουλάχιστον για τη συντριπτική πλειονότητα των συμμετεχόντων.

-Γιατί ακόμα κι αν ίσχυε το «μπέρδεμα», δε βλέπουμε γιατί αυτό θα σχετικοποιούσε καθ” οιονδήποτε τροπο τον τραμπουκισμό. Τυφλές επιθέσεις με σιδερόβεργες και πλακάκια, σεξιστική βία σε γυναίκες, απειλές ότι θα υπάρξουν νέα χτυπήματα σε διαδήλωση, ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια αποτελούν μια καθόλα καταδικαστέα πρακτική σε οποιονδήποτε κι αν απευθύνεται, ανεξάρτητα από πολιτικές διαφορές. Η απόρριψη ειδικά του σεξισμού και της μυστικιστικής λατρείας της δύναμης και της επιβολής θα έπρεπε να αποτελούν στοιχεία ακόμα και της αντιφασιστικής βίας, δεδομένου ότι αποτελούν δομικά στοιχεία του αντιφασισμού.

-Γιατί κανένας εκ των υστέρων διαχωρισμός από τέτοιου τύπου πρακτικές δεν έχει έννοια, αν δε συνοδεύεται από έμπρακτη δράση απομόνωσης τους και προστασίας του κοινωνικού κινήματος και των αγωνιστών του.

Για εμάς, δεν τίθεται κανένα ζήτημα «εμφύλιου» του κινήματος. Δε λογαριάζουμε ως μέρος του κινήματος κομμάτια που εδώ και αρκετό καιρό διακρίνονται στη διάλυση των δημόσιων εκδηλώσεων και των διαδικασιών του και αντίθετα, καλούμε όλες τις πραγματικές δυνάμεις του κινήματος να οργανώσουν την αυτοάμυνά τους απέναντι σε κάθε τέτοια πρακτική.

Το αντικαπιταλιστικό, το ελευθεριακό και το κοινωνικό κίνημα δε λύγισαν στην κρατική και στην εργοδοτική τρομοκρατία. Δεν θα λυγίσουν ούτε στην τρομοκρατία ομάδων αντικοινωνικής βίας που παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων.

Όποιος σκεφτεί να απειλήσει τις διαδικασίες του κινήματος και την ακεραιότητα των αγωνιστών του, θα βρεθεί στο εξής αντιμέτωπος με τη συλλογική του δύναμη.

Όποιος λογαριάζει τον εαυτό του ως κομμάτι της κοινωνικής αντιπαράταξης, ας το σκεφτεί ξανά πριν συναινέσει σε πρακτικές που το Κράτος και το Κεφάλαιο θα ονειρεύονταν να νομιμοποιήσουν για δικό τους λογαριασμό.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, άνεργους και άνεργες, νέους και νέες, κάθε ελευθεριακό/ή και αντικαπιταλιστή/ρια να βρεθεί σήμερα και αύριο στον χώρο του Πολυτεχνείου και να πλαισιώσει τα μπλοκ της διαδήλωσης , περιφρουρώντας έμπρακτα το κοινωνικό κίνημα και τις δομές του.

Για να προετοιμάσουμε την οργανωμένη αντεπίθεση ενάντια στο Κεφάλαιο και το Κράτος και για να απαντήσουμε έμπρακτα σε κάθε εκφοβισμό και τρομοκρατία

Τρίτη 17 Νοέμβρη, 3 μμ, πλ. Κλαυθμώνος

Στον εκφοβισμό να αντιπαρατάξουμε την αλληλεγγύη!   

από RC 16/11/2015 11:45 πμ.


Μακάρι να ήταν η πρώτη φορά σύντροφοι αλλά δεν είναι. Πόσες φορές έχουμε δεί όλοι μας πεσίματα σε πορείες σε άτομα που τα περνάνε για ασφαλίτες ή φασίστες όχι επειδή έχουν κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο αλλά επειδή κάτι δεν άρεσε σε κάποιον και μετά απο 4-5 κλωτσομπουνίδια διαπιστώνουν οτι δεν είναι τελικά εχθροί και σταματάνε σα να μην έχει γίνει τίποτα.
Δυστυχώς η επίθεση χωρίς ιδιαίτερη προηγούμενη σκέψη (ο "αυθορμητισμός" όπως  πολύ άστοχα λέει κάποιος απο πάνω) είναι χαρακτηριστικό μερικών ατόμων στο χώρο. Κάτι σαν τους μπάτσους που πρώτα τραβάνε το όπλο και μετά ψάχνου να δούν τι και πως.
Θετικό μεν το οτι βγάλανε ανακοίνωση που αυτοκαταδικάζονται, αλλά ακόμα κι εκεί δε σώσαν τίποτα αφού ουσιαστικά λένε οτι αν ήταν τελικά ΚΝίτες θα τους στέλναν στο νοσοκομείο (ή και στον τάφο να προσθέσω) γιατί τους αξίζει.
Να τελειώσουμε με τους απολίτικους τραμπούκους στο χώρο χρησιμοποιούν τις πλάτες μας για εκτόνωση.

από ενημερωτικα 16/11/2015 11:46 πμ.


https://www.alfavita.gr/arthron/epitethikan-se-meli-aristeron-kai-anarhikon-organoseon-sto-polytehneio-me-siderolostoys-kai

από Νέα,φρέσκια,ημέρας Αναρχία 16/11/2015 11:57 πμ.


Θα αντιγράψω σχόλιο από το fb όπου νομίζω είναι αρκετά κατατοπιστικό.

"Όταν τα χεις πλακάκια με τους εμπόρους της πλατείας, δε σημαίνει πως θα σου πουλήσουν καλό πράμα...ηλίθιοι"

Αναφέρετε στους "Μαύρους Λύκους" της πλοατείς όπου έχουν γίνει τακίμια με τους χασισέμπορες αλλά παρ όλα αυτά μάχονται για τον χώρο΄ψάχνοντας να βρουν ΚΚέδες να τους τσακίσουν.Το ίδιο το κίνημα έθρεψε αυτό το φίδι στον κόρφο του,το ίδιο το κίνημα πρέπει να το τελειώσει.Ως πότε θα δίνουμε γραμμή στα άμυλα πιτσιρίκια βαμένα στην τάση του μηδενισμου να απαξιώνει οποιαδήποτε διαδικασία της Αναρχίας;


ΕΔΩ (ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ) ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΑΣΕΙΣ.

από αντιεξουσιαστης που σύντροφοί του πήγαν στο νοσοκομείο 16/11/2015 12:30 μμ.


 

Γιατί η σεξιστική, αντισυντροφική συμπεριφορά χαρακτηρίζει -δυστυχώς- το χώρο που αυτοχαρακτηρίζεται ως μηδενιστικός.

 

από @#@# 16/11/2015 12:58 μμ.


απ' 'οτι φαινεται το κειμενο αυτων που απολογουνται γι' αυτο που εγινε, πρεπει να ξανανεβηκε με ορισμενες διορθωσεις που εξηγειται καλυτερα.
<<Σήμερα 15/11 πραγματοποιήσαμε επίθεση(που κακώς εξελίχθηκε σε τέτοια, σε σχέση με την αρχική σκέψη απομάκρυνσης και όχι επίθεσης)>> και παρακατω 
<< Οι άνθρωποι που συμμετείχαμε στην όπως εξελίχθηκε επίθεση αυτή περιμέναμε το μπλοκ της ΚΝΕ προκειμένου να δώσουμε μία απάντηση(όχι επίθεση,αλλά προσπάθεια απομάκρυνσής τους από το χώρο του Πολυτεχνείου)>>

όπως και να χει ειναι λανθασμενη επιλογη να συμμετεχεις σε κατι τετοιο με συγκεκριμενο κοσμο που ξερεις τι αποτελεσματα μπορει να εχει και που μπορει να καταληξει.
αλλα ειναι θετικο απο την πλευρα αυτων των ατομων τουλαχιστον το οτι απολογουνται γι αυτο και το λενε.
αυτοι που συνεχιζουν να το υποστηριζουν δεν ειναι αναξιοι σχολιασμου.

από @#@# 16/11/2015 1 μμ.


λαθος πριν. εννοουσα αυτοι που συνεχιζουν να το υποστηριζουν ειναι αναξιοι σχολιασμου


τωρα που την κανανε τη μαλακια αυτοι που την κανανε δεν βγαζετε μιλια.

ε βεβαια τα χερια και η ματσιλα φαινεται χρησιμη στον χωρο ενιοτε οποτε μη τα σπασουμε μαζι τους και με τους αναρχοπατερες που καθοδηγουσαν την επιθεση.

 

λυπαμαι πραγματικα

από με την 16/11/2015 1:59 μμ.


αρχική σκέψη απομάκρυνσης... με βαριοπούλες, σιδερολοστούς και σπασμένα μπουκάλια. Συγγνώμη αλλά αν οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι αυτά τα μέσα θα χρησιμοποιούνταν για την απομάκρυνση της ΚΝΕ από το χώρο του πολυτεχνείου, τότε τα μέσα της επίθεσης ποια είναι;

Επίσης, πως γίνεται να μπερδέψει κάποιος έναν κνιτη με έναν εακκιτη ή έναν ροσιναντεο;
α) αν έχει κάνει χρήση ναρκωτικών
β) αν αρέσκεται μόνο να βλέπει ανοιγμένα κεφάλια ανεξαρτήτως παιάνων είναι
γ) αν δεν μπορεί να διαχωρίσει το χρώμα και το λόγκο που διακρίνεται πάνω στις σημαίες (π.χ. φαίνονται ξεκάθαρα οι σημαίες της ροσιναντε)
δ) οσους/ες δεν φέρουν μαύρες σημαίες αλλά κόκκινες

από @ 16/11/2015 2:13 μμ.


Moύγκα κανουν σχεδόν όλοι στο "χώρο" εδώ και καιρό, χρόνια ολόκληρα. Για όλους τους λόγους, δημόσιες σχεσεις στη πλατεία, συμφέρον και επένδυση στα "παιδιά", κανένα μπαχαλάκι στη νομική ναχουμε να λέμε αλληλεγγύη στους ενοπλους ανταρτες και 'αλλα τετοια. Και κυρίως φόβο. Φόβο για την αγελαία κτηνωδία τους. Μπλοκ διαλύονται,αναρχικοί συντροφοι κι αγωνιστές από την αριστερα, χτυπιούνται και απειλούνται, πρακτικές όπως η συγκρουση και η καταληψη ξεφτυλίζονται σε επίπεδο μπαχαλου και πλιατσικου. Καποιοι έπρεπε να φθασουν τα πραγματα ως εδώ με ένα τραγικό γεγονός, όπως έγινε και στις 5 Μάη του 10 μ ένα ακόμα τραγικότερο, για να πουν μια λέξη για μερικούς αληταμπουρες που απειλούν την υπόσταση και την ύπαρξη του κινήματος.

από τρολλ σολιντ 16/11/2015 2:16 μμ.


τι μας λένε οι ηρωικοί "α"/"α"  που επιτέθηκαν στις αριστερές οργανώσεις στο εμπ? ότι μπερδεύτηκαν.. ήθελαν το κκε. Τι έκανε το κκε? έβγαλε από ένα κτίριο (χωρίς ηλεκτρικό) αλληλέγγυους, που ήθελαν να βοηθήσουν μετανάστες-τριες καλοπροαίρετα και ανιδιοτελώς (υποθέτω), για να βοηθήσουν οι ίδιοι μετανάστες-τριες καλοποραίρετα και ανιδιοτελώς (υποθέτω). Καλώς ή κακώς έκανε το κκε? δεν παίρνω θέση αλλά ας παραδεχτώ κακώς (αν και όλοι-ες γνωρίζουμε ότι θα είχε καλύτερα μέσα-άκρες-τρόπους-γνώσεις για την καλύτερη και ορθολογικότερη χρήση επισκευή του κτιρίου.. κ αυτό σαν υποσημείωση). Οι αλληλέγγυοι βέβαια έβλεπαν κοινή χρήση του κτιρίου ριζοσπαστικοποίηση και άμεση δράση των προσφύγων "αυτοί το κατέλαβαν" και άλλα τέτοια ρομαντικά... ενω πνίγονται οι φίλοι κ οι συγγενείς τους.. τεσπά το προχωράμε και έκαναν λάθος οι κκεδες.. και λέμε ότι παρόλαυτα δεν έπρεπε να την πέσουν σε κανέναν ασχέτως πολιτικών διαφορών (τις βρήκαμε ΚΑΙ τις πολιτικές διαφορές). Και να βγάλει ανακοινωση η ΑΠΟ λέει κάποιος. Είναι ιστορική στιγμη κλπ.. μάλιστα.. αυτά τα λένε οι καλοί α/α. (είπαμε οι κακοί α/α, τα κακά παιδιά του χώρου είναι οι μπερδεμένοι -γενικώς ή ειδικώς-). Μια ερώτηση σύντροφοι και συντρόφισσες επιτρεψτε μου. ΣΟ σε εκλιπαρώ δημοσίευσε το μόνο κ μόνο για αυτή την ερώτηση. ΄΄Ολοι οι θιγμενοι α/α (από το κόμμα που έκανε βρισιά τη λέξη κομμουνισμός -την ίδια στιγμή που οι α/α εδώ και 20 χρονια έχουν κάνει τη λέξη αναρχία παιδικό νανούρισμα). Όλοι οι στεναχωρεμένοι αλληλέγγυοι και οι προβληματισμένοι για τη στάση του κόμματος. Τεσπα όλοι όσοι ξαφνιάστηκαν, νευρίασαν, εξαγριώθηκαν απο τη στάση του κκε στη λέσβο. (καλοί και κακοί α/α) ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ Α/Α ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΥ ΜΕ ΒΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΠΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΑ (ΣΠΡΕΥ, ΤΡΙΚ) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 2ης ΓΕΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ? Δε παρεξηγηθήκατε τότε, δεν ήταν ντροπή αυτό για την αναρχία? δεν ήταν εκεί η βάση της αναρχίας που υλοποίησε εντολές της κορφής και άλλα ωραία? αλήθεια ποιοι πήγαν στην ασοεε τα καλά ή τα κακά παιδιά των α/α? κανείς δε θα τα μάθει αυτά.. δε χρειάζεται άλλωστε.. το πρόβλημα της αναρχίας είναι το κκε, οι αποκλίνοντες της πλατείας, αν μπερδεύτηκαν ή όχι, αν κάνουν deals στην πλατεία κλπ και τη συνέχει ατην ξέρουμε θα βγουν οι καλοί και θα χωριστούν στα 2. Παιδαγωγικές σχολές αναρχίας. Αυτοί που θέλουν να τις βρέξουν στα κακά παιδιά και αυτοί που θέλουν να τους αγκαλιάσουν στοργικά. Το σίγουρο είναι ένα: εμείς είμαστε καλοί και ωραίοι το πρόβλημα το χουν οι κκεδες, οι αριστεροί, το νεγκατιβ και οι αυτόνομοι και... τα κακά παιδια μωρέ που αυτά διορθώνονται, θα μεγαλώσουν, θα στρώσουν, θα τα παρατήσουν, θα γίνουν έμπορες, τζάνκια, χουλιγκανς, μαφιόζοι, λιτες.. και η ζωή συνεχίζεται.. εμείς να μαστε καλά (και οι καλοί)..

α

από @ 16/11/2015 3:12 μμ.


η πράξη και οι προθέσεις δεν μπορούν να κριθούν από το κείμενο γιατί πολύ απλά δεν προκύπτει από πουθενά ότι όσοι πήραν μέρος στην επίθεση έκατσαν και συνδιαμόρφωσαν ή συμφώνησαν με το κείμενο μετά.

από @ 16/11/2015 6:22 μμ.


Ρε δεν πάτε να ..........τροτσκιστές αριστεριστές και αναρχικοί.Αν έχετε τα αρχιδια απαντήστε,αν δεν δέχεστε τη συγνώμη ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα.Δεν μπορείτε να κουμανταρετε σαράντα πιτσιρίκια και θέλετε  να ρίξετε το κράτος ή τον καπιταλισμό.Όποιος ξέρει να διαβάζει,αντιλαμβάνεται ότι οι νεαροί που πήραν την ευθύνη έχουν ΜΠΕΣΑ ,κάτι που οι «οργανώσεις» και οι αναρχοτσουτσουνοι δεν θα αποκτήσουν ΠΟΤΕ.Κατά λάθος μάγκες χτυπήσατε τους σωστούς στόκους αυτοί έσκαβαν το λάκκο του κκε με τις προβοκάτσιες στη Λέσβο,αυτοί έπεσαν μέσα .Είναι αυτοί που έκαναν σπέκουλα στους μετανάστες για να εκθέσουν το κκε.Το κκε στη Λέσβο έχει δίκιο,ίσως στο μόνο τα τελευταία χρόνια.Άραγε τα παλούκια οι αντικαπιταλιστες γιατί τα είχανε το πρωί ,μάλλον για να πάρουν αέρα και τελικά τα βάλανε στο κολο τους  Αυτοί οι νεαροί που έστειλαν το κείμενο αυτοκριτικής από πολιτική δεν εχουν ιδέα αλλά είναι τίμιοι και το λέει η καρδιά τους ενώ οι άλλοι που το παίζουν εξοργισμένοι είναι κότες και παλιές πρυτάνεις.Παιδιά μην μασάτε ,ποια αλλη κουφάλα έχει ζητήσει συγγνώμη τα τελευταία σάραντα χρονιά.

από @ 16/11/2015 6:36 μμ.


Αρχικά χρειάζεται να δούμε το περιστατικό με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Από οτι φαινεται υπαρχει μια διάσταση απόψεων απο τα ίδια τα άτομα που συμμετείχαν στο περιστατικό. Κάτι το οποίο είναι προβληματικό και δείχνει έλλειμα στο οργανωτικό και πολιτικό σκέλος του πράγματος. Απ την άλλη όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την ειλικρινή προσπάθεια αυτής της μερίδας των συντρόφων που βγήκε μπροστά και εκείνη την ώρα αλλά και μετέπειτα με δημόσιο κείμενο αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις ελλείψεις τους. Πραγματικά είναι αρκετά στενάχωρο το πως καποιοι συντροφοι συναντιώνται στο δρομο με ανθρωπους ανεύθυνους και πολιτικα αποπροσανατολιστους, παρ ολα αυτα το ιδιο ασχημο και κανιβαλικο ειναι να διαπομπευονται κατα αυτον τον τροπο συντροφοι με μπολικη δόση λάσπης ψευτιών και συκοφαντιων, αυτό βεβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει να λαμβανονται απ αυτον τον κόσμο οσα γινονται αψηφιστα και ακριτα. Πρέπει αυτοί οι συντροφοι να συλλογιστουν τι έχει σύμβει κάνοντας μια ουσιαστική αυτοκριτική. Να εκτιμήσουμε το άδολο των προθέσεων και την συντροφική μεταμέλεια.

από @αααααααα 16/11/2015 6:50 μμ.


Κριμα που πρεπει να γινονται τετοια περιστατικα για να αρχισει να ασκει λιγη κριτικη το κινημα για την παθογενεια που κουβαλαει μεσα του εδω και χρονια. Ο αναρχικος συντροφοι δεν ειναι "δηλωση" και συνεχη συμμετοχη σε μπαχαλα και τσαμπουκαδες. Ειναι θεση και σταση ζωης που αποδεικνυεται απο δρασεις και πραξεις με νοημα και ουσια. Αν δεν σκοτωσεις τον μπατσο και τον φασιστα μεσα σου ποτε δεν θα μπορεις να αυτοαποκαλεισαι Αναρχικος. Ουτε οταν το παιζεις ηρωας και σωτηρας μιας κοινωνιας που δεν θελει να σωθει. Επισης η αναρχια δεν τελειωνει στα 30 και μετα οικογενεια, αφεντικο, παντοφλα και γηπεδο.

 

Τα τελευταια χρονια οταν καποιος προσπαθει να μιλησει για την εξουσια της βιας στις συνελευσεις τρωει κραξιμο οτι προσπαθει να καταστειλει την εξεγερσιακη ορμη του κινηματος και αλλες τετοιες γραφικοτητες.

 

Κουβεντα δεν γινεται ποτε για τα αποτελεσματα της καθε δρασης και την αποτελεσματικοτητα της. Καλουν συνεχως για μπαχαλα, πεσιματα και καταστροφες λες και αυτο θα φερει καποια αλλαγη στις ζωες μας.

 

Εγινε ο μηδενισμος και η καταστροφη η κυριαρχη ταση και αναρωτιεμαι αν σημερα η Αναρχια ειναι τελικα μονο αυτο.Και για να μην παρεξηγηθω, θεωρω οτι η πολυμορφια δρασεων και τασεων ειναι απαραιτητη και γι αυτο διαμαρτυρομαι. Διαμαρτυρομαι για την καθολικοτητα της βιας που ποτισε το κινημα.

 

Ξερω δεκαδες συντροφων που αρνουνται να κατεβουν σε πορεια γιατι απλα δεν θελουν να καινε τα πνευμονια τους για το τιποτα. Οι φωτογραφιες των ασφαλιτων που οπλιζονται με καδρονια και φορανε κουκουλες ειναι προβοκατσια; Δεν εγιναν ποτε αυτα; Ας βγει καποιος να εξηγησει τι βλεπουμε τελικα στις φωτογραφιες αυτες που κυκλοφορουν τοσα χρονια.

 

Σε καμια περιπτωση δεν θελω να ηθικολογησω αλλα ο αμοραλισμος δεν ειναι χαρακτηριστικο της Αναρχιας αλλα της εξουσιας και του φασισμου.

 

Τελος αναρωτιεμαι που βρισκουν οι μπαχαλοι ιδεολογικο πατημα και κανουν την Επανασταση η εστω και την Εξεγερση χωρις αποτελεσμα μια περιοδικη μονιμη κατασταση, ξεφτυλιζοντας ετσι καθε νοημα και ουσια για αυτες. Οταν τα σπας για πλακα και συχνα τοτε δεν αντιδρας σε κατι. Απλα υπηρετεις τη συνηθεια σου, τις εντολες σου...η την εξαρτηση σου.

 

Γεμισαμε παντου δηθεν αντιφασιστες αλλα τελικα οι χρυσαυγιτες τριτο κομμα στη βουλη και τα τσιρακια τους να αλωνιζουν.

 

Ποσο δυσκολο ειναι να καταλαβει καποιος οτι οταν αντιγραφεις τις πρακτικες και τις μεθοδους του εχθρου τοτε το μονο που κανεις ειναι να γινεσαι ιδιος με αυτον;

 

Εναντια στην βια της εξουσιας. Εναντια στην εξουσια της βιας.

 

ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ.


Επειδή αναφέρθηκε η παρέμβαση στην ΑΣΟΕΕ που έγινε σε αντιφασιστική συναυλία για τους μετανάστες δεύτερης γενιάς που διοργάνωναν αντιφα νεγατιβ και 0151 περνάω την ανακοίνωση των διοργανωτών γιατί δεν έχει δημοσιευτεί έως τώρα στο ιντυμίντια για να ξέρουμε την άποψη και των δύο μερών μιας κα αυτοί που έκαναν την παρέμβαση δημοσίευσαν το κείμενό τους εδώ:

Η θέση των διοργανωτών της συναυλίας:


Στις 16 Οκτώβρη διοργανώσαμε συναυλία για τη λεγόμενη ‘2η γενιά μεταναστών’ στο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Το γνωρίζουμε ότι το χάσμα μεταξύ των όσων έχουν και όσων δεν έχουν ελληνικά χαρτιά σε αυτή την κοινωνία, δεν ξεπερνιέται έτσι εύκολα και γνωρίζουμε επίσης ότι αυτή η συναυλία ενοχλεί. Απέναντι σε μια ρατσιστική κοινωνία και ένα κράτος που θεωρούν τους μετανάστες και τα παιδιά τους ‘πρόβλημα’, η συναυλία αυτή διοργανώνεται για να δώσει φωνή σε μπάντες της δεύτερης γενιάς και αντιφασίστ(ρι)ες και να μιλήσει από antifa σκοπιά για το ‘πρόβλημα’ που συνιστούν για την επιβίωση των μεταναστών και τη δικιά μας το ίδιο το ελληνικό κράτος και οι κάθε λογής φασίστες του. Αυτά εδώ τα λόγια, όμως, είναι για μια επίθεση που δέχτηκε η συναυλία όχι από όλους τους παραπάνω που αναμενόμενα μας έχουν βάλει στο μάτι, αλλά από δέκα αναρχικούς που ήρθαν για να γράψουν συνθήματα, να πετάξουν τρικάκια, να απειλήσουν και να χτυπήσουν.

Ο λόγος της ‘παρέμβασης’ στα συνθήματα παρίστανε πως μιλούσε ‘για την παλαιστίνη’ και υποτίθεται ότι ήρθε ως απάντηση στη στάση μας απέναντι στον αντισιωνισμό/αντισημιτισμό. Εδώ και χρόνια έχουμε καταλάβει ότι κι αυτή είναι ενοχλητική. Ποιά είναι αυτή με δυο λόγια; Ότι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε εμείς την πολιτική τοποθέτηση μας στην ελλάδα, μεγαλώνοντας και ζώντας στην ελλάδα, τρώγοντας σκατά στην ελλάδα, δεν μας επιτρέπει να κάνουμε καμία κριτική σε κανένα κράτος πλην του ελληνικού.[1]Εχθρός μας, λέμε, είναι η ίδια μας η χώρα. Ο ελληνικός ρατσισμός, ο ελληνικός εθνικισμός, ο ελληνικός αντισημιτισμός, η ελληνική πατριαρχία, η ελληνική ομοφοβία και πάει λέγοντας. Tα παραπάνω απορρέουν, επιπλέον, και από το ότι είμαστε καχύποπτοι/-ες απέναντι σε κριτικές που βρίσκουν φασίστες στη γερμανία, το ισραήλ, το ισλάμ και γενικά οπουδήποτε αλλού εκτός από την ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν αυτές οι κριτικές έλεγαν το 2008 πως «οι φασίστες στην ελλάδα είναι πέντε-δέκα γραφικοί μαλάκες». Είμαστε καχύποπτες/-οι γιατί πίσω από ‘αριστερούς αντι-ιμπεριαλιστικούς λόγους’ – μας το δείχνει κι ο Σύριζα κάθε μέρα μα τον ξένιο δία! – καμουφλάρονται βολικά ακροδεξιές ατζέντες. Κι εμείς λέμε μονότονα: το ελληνικό κράτος δεν είναι ούτε φιλο-παλαιστινιακό, ούτε φιλο-ισραηλινό, αλλά πρώτα και πάντα φιλελληνικό! Αυτή είναι η πυξίδα μας.

Δεν είναι αυτό όλο. Οι ιδέες κουβαλιούνται στους πολιτικούς χώρους από συγκεκριμένα υποκείμενα. Ναι, η επίθεση που φάγαμε ήταν ένα πανηγύρι ματσίλας κι όλων των βαθιά εξουσιαστικών χαρακτηριστικών (π.χ. αναγωγή της πολιτικής αντιπαράθεσης σε προσωπική, χουλιγκάνικες ατάκες τύπου «με σένα θα τα πούμε αργότερα», πιάσιμο από το λαιμό, σφαλιάρες κ.τ.λ.). Ναι, μας χωρίζει αναμφισβήτητα τερατώδες πολιτικό χάσμα από τα υποκείμενα που την πραγματοποίησαν, πράγμα που δείχνει η ίδια η κλιμάκωση που επιλέγουν με προσωπικές απειλές και σωματική βία. Αυτή η αναβάθμιση επιβεβαιώνει για εμάς (πλην της ανικανότητας της πολιτικής τους αντιπαράθεσης) όσα λέγαμε χρόνια τώρα με προκηρύξεις, έντυπα και εκδηλώσεις, για το ποιοι γυρεύουν ηγεμονία στους πολιτικούς μας ‘χώρους’, κριτική που συνήθως αντιμετωπιζόταν ως ‘υπερβολική’… και ενοχλητική αν μη τι άλλο.

 

Antifa Negative

Αντιφασιστικό περιοδικό ενάντια στην ελληνική πραγματικότητα 0151

29/10/2015

 

 

 

[1] Και βέβαια οι απαρχές αυτής της στάσης δεν ανήκουν καν σε εμάς αλλά συζητιούνται εδώ και δεκαετίες αλλού: «Η πολιτική μας στάση απέναντι στην τακτική που εφαρμόζει το κράτος του Ισραήλ, την κατάληψη των παλαιστινιακών εδαφών, τις εκτοπίσεις των πληθυσμών και το ρόλο που παίζει το Ισραήλ στο ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, πρέπει να λαμβάνει υπόψη της το Ολοκαύτωμα και τις επιπτώσεις του. Και λέγοντας επιπτώσεις, εννοούμε αφενός τις συνθήκες ζωής των επιζώντων και των απογόνων τους (δεν υπάρχει εβραϊκή οικογένεια που να μην θρηνεί θύματα του ναζισμού ή όπως το σχηματοποιεί ο Τ. Άμερι «στο Ισραήλ κάθε άντρας/ γυναίκα είναι γιός/ κόρη ενός δολοφονημένου στα στρατόπεδα συγκέντρωσης»), αφετέρου το σημερινό γερμανικό κράτος ως συνεχιστή του ναζιστικού καθεστώτος με όλες τις ιστορικές συνέχειες και τις συλλογικές αποσιωπήσεις που αυτό εμπεριέχει.», ‘Mili’s Tanz auf dem Eis’ (1993), απολογιστική μπροσούρα των Rote Zora, μεταφρασμένη στο Κάθε καρδιά και ένας επαναστατικός πυρήνας: η ιστορία των Επαναστατικών Πυρήνων και της Rote Zora (1973-1995). Κείμενα/ χρονικό/ συνεντεύξεις/ απολογισμός, 2014, εκδ. Guillotine.

http://0151.espivblogs.net/2015/10/30/asoeelive/

 

Η θέση αυτών που έκαναν την παρέμβαση

δράση ενάντια στον σιωνισμό και τη βλακεία

1550442

από Κ  23/10/2015 8:05 μμ.,

Αλληλεγγύη Αντιφασισμός / Αντιεθνικισμός / Αντιρατσισμός Παλαιστίνη

πάντα με τους καταπιεσμένους

Στις 3 Σεπτέμβρη 2014, παλαιστινιακές και αλληλέγγυες οργανώσεις καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από το Ίδρυμα Κακογιάννη όπου πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις χρηματοδοτούμενες από την ισραηλινή πρεσβεία.

(βλ.: https://athens.indymedia.org/post/1530626/)

Ήταν μια πράξη αντίστασης στο επεκτατικό σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, που εδώ και δεκαετίες καταπατά την παλαιστινιακή γη, ασκώντας πρακτικές εξόντωσης του παλαιστινιακού πληθυσμού.

Κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν η δέουσα στιγμή για να εκφράσουν τη μεταφερόμενη εκ Γερμανίας antideutsch ανοησία τους. Ανεμίζοντας (για το άλλοθι) μια αντίφα σημαία, ξεδίπλωσαν πανό που μιλούσε για "αριστερό και δεξιό αντισημιτισμό" και κουνούσαν επιδεικτικά τη σημαία του ισραηλινού κράτους, την ίδια σημαία που φέρει ο στρατός που κρατά υπό βάρβαρη κατοχή τον παλαιστινιακό πληθυσμό, την ίδια σημαία που ανεμίζει στις πύλες των φυλακών που κρατούν έγκλειστους χιλιάδες αγωνιστές της παλαιστινιακής αντίστασης.

(βλ.: https://www.youtube.com/watch?v=mQRUEWZNHPw)

Πρόκειται για κάποιους ακαδημαϊκούς "αντίφα του σαλονιού", που προφανώς χαμπάρι δεν έχουν πάρει για το τι σημαίνει μαχητικός αντιφασισμός στους δρόμους αυτής της πόλης, για τις μάχες που δόθηκαν και δίνονται. Πρόκειται για αυτούς που υπογράφουν ως "antifa negative".

Αποφασίσαμε λοιπόν να επισκεφθούμε τη συναυλία που οργάνωναν την περασμένη Παρασκευή στην Ασοεε. Γεμίσαμε το χώρο της συναυλίας με συνθήματα "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ" "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ", ρίξαμε εκατοντάδες τρικάκια που έγραφαν

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ

ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Φεύγοντας έμπρακτα εξηγήσαμε στον "θεωρητικό" της "antifa negative" ότι τα πάντα τελικά μπορεί να έχουν ένα αντίτιμο, πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχουν μπάτσοι για να μπουν στη μέση και να σε προστατεύσουν
σύντροφοι και συντρόφισσες

 

 


ανεβασαν ανυπογραφο κειμενο;

ο αλλος λεει ζητησαν συγνωμη και κατι εγινε...οι αλλοι ειναι μπαταρισμενοι και θα ναι για 1 μηνα και ζητησανε λεει συγνωμη

να ρθω και εγω να σου κοπανησω 2 να σε στειλω στο Τζανειο για κανα 2 βδομαδο και μετα να αναβεασω ενα ανυπογραφο κειμενο ζητωντας συγνωμη

 

για αυτο η αναρχια εγινε παιδικη χαρα

γιατι καποιοι δημιουργησαν ομαδες μεσα σε αυτη για να κανουν συγκεκριμενα πραγματα οπως αυτο που εγινε χτες στρατολογωντας το κάθε καψούλι που κινειται στα Εξαρχεια

 

και να φανταστεις πως καποτε μιλουσαμε εναντια στον κοινωνικο κανιβαλισμο....


Σχόλιο του Γιώργου Μεριζιώτη

Για την πολιτική αλητεία να πω το ενοχλητικό προφανές, ότι τα έχω πει αυτά εδώ και καιρό; να γεμίσω το σαιτ από παρεμβάσεις μου στο Indymedia::Athens; γιατί μερικοί φοβούνται να μιλήσουν για αναρχοφασισμό; έχω αποχαιρετήσει εδώ και καιρό την χιμαιρική αναρχία , φυσικά μιλάω εγώ που έχω τραμπουκιστεί από τους ΚΚΕδες ουκ ολίγες φορές γιατί το πρόσχημα αυτών που χτύπησαν αγωνιστές και συντρόφους λεν ότι έκαναν λάθος και ήθελαν να τραμπουκίσουν κνίτες!

Ενω άλλοι από αυτούς λένε αυτά: Για την Γκαιμπελική προπαγάνδα της ΟΚΔΕ .  Το σαιτ αυτό δεν θέλει να βρομίσει με πολιτικές αλητείες και καταγγελίες, θέλει και προωθεί μια αναρχία προς το παρόν ανύπαρκτη στην Ελλάδα, άλλα είναι υποχρεωμένο να δημοσίευση τα τεκταινόμενα μπας και κάποιοι προβληματιστούν και προλάβουμε μια νέα Μαρφίν.

 

http://eleftheriakos.grαπό αλλά 16/11/2015 8:10 μμ.


εντάξει. δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην αντιτίθεται στο γεγονός, να μην το καταδικάζει και να μην λέει πως είναι λαθος, αλλά έχει γαμηθεί το θέμα. βγήκε ένα κείμενο που απολογείται και ζητά δημόσια συγγνώμη και παραδεχέται το λάθος. αντι να πέφτουν όλοι πάνω και να κράζουν ατέλειωτα, ας εκτιμήσουν γενικά το γεγονός οτί είναι τίμιο να βγαίνουν κάποιοι από αυτούς και να αναλαμβάνουν δημόσια την ευθύνη του λάθους τους ζήτωντας δημόσια συγγνώμη. 

Αλίμονο σε όλους τους αλάνθαστους που τα κάνανε όλα σωστά στην ζωή τους και έχουν την ικανότητα να κράζουν με τόση αυστηρότητα πια!

Ας είμαστε και λίγο πιο ταπεινοί όλοι οι αλάνθαστοι...

από @ 16/11/2015 9:27 μμ.


δεν ειναι μονο το ανυπογραφο κειμενο οπως λες,αυτοι που το εκαναν πηγαν μετα ξανα στο πολυτεχνειο παρολο τους μπατσους που ειχε περιμετρικα να ζητησουν απο κοντα συγγνωμη και να βοηθησουν οπως μπορουσαν.

Αυτα για αυτους που λενε οτι το συγγνωμη που ειπαν οι συντροφοι ηταν μονο απο το κειμενο.

από @ 16/11/2015 9:52 μμ.


Έστω για χάρη της κουβέντας ότι είχαν δίκιο να την πέσουν στους κνίτες. Όταν αποφασίζεις να κάνεις τέτοιο πέσιμο με τέτοια μέσα και το οργανώνεις τόσο πρόχειρα είσαι λάθος και επικίνδυνος από την αρχή και όχι γιατί κάτι στράβωσε στην πορεία. Σκέψου λίγο ότι χτυπώντας με λοστάρι κάποιον ή πετώντας πέτρα σε μη προφυλαγμένο κεφάλι μπορεί να του κάνεις μόνιμη ζημιά ή να τον σκοτώσεις. Όταν λοιπόν με την πράξη σου κινδυνεύει κάποιος να σκοτωθεί πρέπει να είσαι 100% σίγουρος για το τι πας να κάνεις και για το πως το έχεις οργανώσει αλλιώς είσαι 100% υπεύθυνος ο ίδιος για ό,τι συμβεί στην πορεία. Άλλο παράδειγμα που μπορεί να θυμάσαι, όταν πας να βάλεις φωτιά σε κτίριο που μπορεί να είναι κόσμος μέσα και δεν έχεις εξακριβώσει πρώτα ότι είναι άδειο, αν πεθάνουν 3 είσαι υπεύθυνος εσύ και όχι δεν μπορείς να πεις "ε και που να το ήξερα ότι δεν ήταν άδειο".

Οπότε η συγνώμες δεν χωράνε όταν παίζεις με τις ζωές των άλλων.

από @ 16/11/2015 10:25 μμ.


για τις συγνώμες.

πήγαν όλοι όσοι το έκαναν να ζητήσουν συγνώμη ή μόνο μερικοί; το κείμενο τους εκφράζει όλους ή μερικούς;

 

από χλόη 17/11/2015 12:13 πμ.


Οταν ορισμένοι χτυπούσαν εξαρχειώτες επειδή διαμαρτυρήθηκαν για το ξεκάρφωτο κάψιμο οχήματο της τροχαίας, όταν κατέβαιναν σε πορείες για "κλωτσιές" με αναρχικη υπογραφή και την πλήρωναν λεωφορεία και στάσεις, όταν εντόπιζαν τον ταξικό εχθρό στο τρόλευ της γραμμής, όταν έκλεβαν εκκλησίες στις πλάτες απεργών πείνας, όταν οργάνωναν πεσίματα όπου οι πιό άτυχοι την πλήρωναν με βασανισμούς και συλλήψεις, όλα ήταν καλά. Τώρα επιτίθενται και σε κινηματικά σχήματα, σε λίγο θα επικρατήσει "όλοι εναντίον όλων" και θα σβήσουμε σαν πυροτέχνημα.

Θυμίζω ότι και ο Ντουρούτι από φίλια πυρά σκοτώθηκε, πιθανότατα κι αυτόν να τον πέρασαν για "κνίτη".


εμένα μόνο ανατριχίλα μου προκαλεί τέτοια "αυτοκριτική". ενώ άμα κάναν το ίδιο στους κνίτες θα πανηγηρίζανε δηλαδή! οι δράκουλες των εξαρχείων σε κυριολεκτική έκδοση

από @εργάτης αναρχικός 17/11/2015 1:35 πμ.


Τι σχέση έχουν τώρα οι σιωνιστές κρατιστές νέγκατιβ με το συγκεκριμενο σκηνικο δεν μπορω να καταλάβω. Και που 'σαι, το πεσιμο στην ΑΣΟΕΕ δεν εγινε γιατι ηταν λαιβ για τους μετανάστες 2ης γενιάς, μην πάτε παλι να γεννήσετε ρατσισμό απο εκει που δεν υπαρχει, εγινε για τη φιλοσιωνιστική φιλοκρατική στάση σας απέναντι σε ενα κρατος δολοφόνο. Είναι γνωστά μην τα λέμε πάλι. Αλλά γάμησε το ειναι άσχετο με το θέμα μας. Το θέμα είναι ότι τα απολίτικα μαλακισμένα μπαχαλάκια πρέπει να πάρουν πόδι.

από κοραξ 17/11/2015 2:33 πμ.


για το διαδικαστικό της υπόθεσης, γνωρίζει κανείς ότι οι σύντροφοι που ανέβασαν το κείμενο συνέδραμαν στο άνοιγμα κεφαλιών και στα λοιπά καφριλίκια? Καθότι ορισμένοι a priori χρεώνουν στους ανθρώπους που ανελαβαν την ευθύνη, την κάφρικη βία που χρησιμοποιηθηκε. Αν δεν απασχολεί την κριτική σας αυτή η λεπτομέρια να το γνωρίζουμε για να συνυπογράψουμε και οι υπόλοιποι το κατηγορητήριο

από @ 17/11/2015 2:52 πμ.


αλλα ας υποθει, στο βιβλιο Το συντομο καλοκαιρι της Αναρχιας, βιογραφικο για τον Ντουρουτι η επικρατεστερη αποψη ειναι αυτη του ατυχηματος, μαλλον λογο μικροπολιτικης τακτικης, κυκλοφορησε τοτε οτι σκοτωθηκε απο φιλια πυρα.

Αυτο. Για το θεμα μας συμφωνω με τον απωπανω:

τα απολίτικα μαλακισμένα μπαχαλάκια πρέπει να πάρουν πόδι.

από Μπαχαλάκιας 17/11/2015 4:40 πμ.


Άμα ήταν φασίστες θα ήταν όλα καλά; Το πρόβλημα μερικών προφανώς και δεν στέκει μόνο στην (κατακριτέα) επίθεση αναρχικών. Το πρόβλημα μερικών είναι και η ίδια η επίθεση. Σχόλια από πάνω που κράζουν τους "αναρχομηδενιστές" για τα επεισόδια που έχουν κάνει. 

Μόνο τον Δεκέμβρη είναι σωστά τα επεισόδια; Άντε και στις 17/11 ; 

Πολλοί πασιφιστές μαζεύτηκαν. Τα μέλη του ΚΚΕ είναι "εχθροί" του αναρχικού κινήματος από τότε που αποφάσισαν να προστατέψουν την βουλή εδώ και μια πενταετία. Δεν έχουν κάνει κανέναν αγώνα και με κορύφωση το γεγονός με τους μετανάστες πρέπει σιγά-σιγά να αντιμετωπίζονται. 

Κατακριτέα η επικινδυνη επίθεση, πόσο μάλλον επειδή θύμα της ήταν μέλη αδελφικού χώρου, αλλά μην αρχίσουμε τα "να σταματήσουν τα μπάχαλα".

Η διαφορά του αναρχικού χώρου είναι η σύγκρουση. Συνθήματα και πανό έχουν όλες οι παρατάξεις. Αν θέλετε και ο αναρχικός χώρος να γίνει ειρηνικός απέναντι στον εθχρό του, λάθος ορισμό της αντίδρασης σας έχουν δώσει. 

από ΑντεΓεια 17/11/2015 7:44 πμ.


Σχόλιο του Γιώργου Μεριζιώτη Για την πολιτική αλητεία να πω το ενοχλητικό προφανές, ότι τα έχω πει αυτά εδώ και καιρό; να γεμίσω το σαιτ από παρεμβάσεις μου στο Indymedia::Athens; γιατί μερικοί φοβούνται να μιλήσουν για αναρχοφασισμό; έχω αποχαιρετήσει εδώ και καιρό την χιμαιρική αναρχία , φυσικά μιλάω εγώ που έχω τραμπουκιστεί από τους ΚΚΕδες ουκ ολίγες φορές γιατί το πρόσχημα αυτών που χτύπησαν αγωνιστές και συντρόφους λεν ότι έκαναν λάθος και ήθελαν να τραμπουκίσουν κνίτες! Ενω άλλοι από αυτούς λένε αυτά: Για την Γκαιμπελική προπαγάνδα της ΟΚΔΕ .  Το σαιτ αυτό δεν θέλει να βρομίσει με πολιτικές αλητείες και καταγγελίες, θέλει και προωθεί μια αναρχία προς το παρόν ανύπαρκτη στην Ελλάδα, άλλα είναι υποχρεωμένο να δημοσίευση τα τεκταινόμενα μπας και κάποιοι προβληματιστούν και προλάβουμε μια νέα Μαρφίν.

http://eleftheriakos.gr

Δεν έχω ούτε την διάθεση ούτε το κουράγιο πια να κάτσω να μεταφράσω κάτι τόσο σημαντικό γι αυτό που κάποιοι ακόμα αποκαλούν κίνημα, και δυστυχώς δεν βρήκα αρκετούς ικανούς και διαθέσιμους να αγωνιστούν για την δημιουργία ενός τέτοιου κινήματος.  Κουράστηκα.  Ίσως όπως είπε κάποιος σύντροφος έτσι όπως πάω θα καταλήξω σε κανένα ψυχιατρείο, ευτυχώς και τα κλείνουν.

Θα ήταν καλό για όποιους χρησιμοποιούν σκληρούς πολιτικούς χαρακτηρισμούς να προσπαθήσουν να εξηγήσουν πολιτικά την σχέση τους με την αναρχία και πως τοποθετούνται ως προς το γεγονός ότι ανενόχλητοι κάποιοι φορώντας την φανέλα της ομάδας "αναρχία"  κυκλοφορούν ανενόχλητοι και λειτουργούν όπως λειτουργούν.  Είναι θέμα ατζέντας δηλαδή, και ιεραρχίας της ατζέντας, πως μιλάμε για κίνημα και πως και από τι το περιφρουρούμε (μάλλον -είτε γιατί εγώ πια δεν ανέχομαι να είμαι τμήμα αυτού του "πράγματος").

Σας αφιερώνω κάτι λίγο στα Αγγλικά κι ελπίζω να μπορείτε να το διαβάσετε ή να σας το μεταφράσει κάποια/ος αν δεν γνωρίζετε ήδη το περιεχόμενο του.

 

http://roarmag.org/2011/02/i-shit-on-all-the-revolutionary-vanguards-of-this-planet/

,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 

Our weapons are not used to impose ideas or ways of life, rather to defend a way of thinking and a way of seeing the world and relating to it, something that, even though it can learn a lot from other thoughts and ways of life, also has a lot to teach. We are not those who you have to demand respect from. It’s already been seen how we are a failure of “revolutionary vanguards” and so our respect wouldn’ t be useful for anything. Your people are those you have to win respect from. And “respect” is one thing; another very distinct thing is “fear”. We know you are angry because we haven’t taken you seriously, but it is not your fault. We don’t take anyone seriously, not even ourselves. Because whoever takes themselves seriously has stopped with the thought that their truth should be the truth for everyone and forever. And, sooner or later, they dedicate their force not so that their truth will be born, grow, be fruitful and die (because no earthly truth is absolute and eternal) rather they use it to kill everything that doesn’t agree with this truth.

 

We don’t see why we would ask you what we should do or how we should do it. What are you going to teach us? To kill journalists who speak badly about the struggle? To justify the death of children for reason of the “cause”? We don’t need or want your support or solidarity. We already have the support and solidarity of many people in Mexico and the world. Our struggle has a code of honor, inherited from our guerilla ancestors and it contains, among other things: respect of civilian lives .................. And it never will be. By the way, in the tongue of the night warriors “To fight with honor” they say “PASC ‘OP TA SCOTOL LEQUILAL”. Ok, “Salud” and we don’t try to tell anyone what they should do, we only ask for an opportunity to the word. If you don’t want to give it one, too bad.

 

> From the mountains of Southeast Mexico, in the name of the girls, boys, men, women, and elders of the EZLN.

 

Subcomandante Insurgente Marcos, Headquarters of the Zapatista National Liberation Army Mexico, January 2003.

 

P.S. .........

 

P.S. “ACCIDENTAL”.- Something should have happened, in the past, in the dates that I began and ended this letter.

 

Another P.S. It should already be evident, but I want to remark: I shit on all the revolutionary vanguards of this planet.

 

 

 

από άλλος εργάτης αναρχικός 17/11/2015 8:33 πμ.


να πάρουν πόδι γενικά οι "απολίτικοι μαλάκες" κι όχι μόνο τα "απολίτικα μαλακισμένα μπαχαλάκια" αγαπητέ συνάδελφε. Απολίτικοι μαλάκες πασιφιστές, απολίτικοι μαλάκες κοκκινοφρουροι κομματόσκυλα, απολίτικοι μαλάκες διαδηλωτές, απολίτικοι μαλάκες συνελευσιακοί και απολίτικοι μπυροπότες των στεκιών και ΚΥΡΙΩΣ οι απολίτικοι ηθικολόγοι πολιτικάντες υποκριτές καραμαλάκες σαν μερικούς παραπάνω. Τότε πράγματι να μιλήσουμε. Μέχρι τότε όμως αυτού του είδους οι παραινέσεις κρίνονται ως εκ του πονηρού κι αριστερού ψάλτη και θυμίζουν το γηπεδικό no politica σε politica βερσιόν...

Επίσης άσχετο, αλλά ο Ντουρούτι ναι μεν την έφαγε από πίσω, αλλά από καθόλου φίλια πυρά...Τις εκδοχές τις λέει ο Παζ και παρακαλούνται οι σταλινικοί subterfugers με τη  μαυροκόκκινη ύπουλη προβιά, εδώ μέσα, να μας αδειάσουν τη γωνιά που θέλουν και να κατηγορήσουν τους αναρχικούς "ανεξέλεγκτους" ότι σκότωσαν το ντουρούτι.

Αποκλειστικά λοιπόν για όσουςε απ' αυτούς βρίσκονται εδώ μέσα και γράφουν τους χουλιγκανισμούς τους:

Έξω οι μετανοικοκυραίοι από τα εξάρχεια και από την αναρχία.

από @ 17/11/2015 8:37 πμ.


«Μόνο τον Δεκέμβρη είναι σωστά τα επεισόδια; Άντε και στις 17/11 ;»

Αν και το "μονο" ειναι απολυτο, παιζει παντα ρολο και ο συσχετισμος γεγονοτων και συνθηκων, η 6η Δεκεμβρη και η 17η Νοεμβρη ειναι για ευνοητους λογους συγκυριακα προσφορες για συγκρουση σε επιπεδο συμβολισμου και πολιτικου χαρακτηρα των διαδηλωσεων. Η Γενικη Απεργια, ας πουμε, δεν ειναι.

Τα μελη του ΚΚΕ ειναι, κατα την βαση που το θετεις, "εχθροι" του Κινηματος για πανω απο 30 χρονια, αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να τους την πεφτουμε οργανωμενα με κρανη και καδρονια στις πολιτικες τους δρασεις! Αν ειναι ετσι ο μονος λογος που τους χρεωνουμε το Χημειο ειναι οτι το κανανε αυτοι και οχι εμεις! Αν το ψαξεις λιγο, θα βρεις πολυ κοσμο στο αναρχικο κινημα που προερχεται απο τον χωρο της ΚΝΕ. Θα επρεπε να σε προβληματισει ως προς τις πρακτικες "αντιμετωπισης" που προτεινεις.

Μιλατε ωρες-ωρες λες και ενα αναρχικο "κινημα" ειναι εξ'ορισμου ενα απεραντο (εξαρχειακο) πεζουλι και μπλεκονται στα ποδια του κατι τυποι με συλλογικες διαδικασιες, πολιτικη στοχευση, ταξικη προσεγγιση, οργανωτικες δομες κτλ. Λες και το παγκοσμιο αναρχικο κινημα απ'τα γεννοφασκια του ηταν μπυρες, μπαχαλα και μια καλη εκδρομη (sic) και τωρα με την «αριστεροποιηση» "χαλασε".

Οσο για το ζητημα της "ειρηνευσης με τον εχθρο", αν ανηκα στο στρατοπεδο του εχθρου θα προτιμουσα να εχω τους αναρχικους περιθωριοποιημενους περιμετρικα της πλατειας εξαρχειων, με ακινδυνες λάιφστάηλ φασουλες, ταυτισμενους εξ'ορισμου με ανεξοδα μικρομπαχαλα και βανδαλισμους (εξαλλου εχω και τους κατασταλτικους μηχανισμους και τους αστικους θεσμους να τους αντιμετωπισω) παρα να τους εχω με συντονισμενες πολιτικες διαδικασιες και στιβαρη πολιτικη οργανωση να υποκινουν απεργιες και μαζικες κινητοποιησεις, να διεκδικουν και να πετυχαινουν κοινωνικες κατακτησεις και εργασιακες νικες, να ισχυροποιουνται οι δομες τους, να αποκτουν οι ιδεες τους ερρεισμα στα χαμηλα λαικα στρωματα κ.ο.κ.
Ειμαι ο τελευταιος που θα δαιμονοποιησει την συγκρουση και τις επιθετικες πρακτικες αλλα δε θα αναγω και το καγγελακι σε επαναστατικη βια (λαθος ορισμο σου εχουν δωσει).

Και στην τελικη, θες να κανεις μπαχαλα; Με γεια σου και χαρα σου! Δημιουργησε τα δικα σου καλεσματα, παρε την πολιτικη ευθυνη, περιφρουρησε το μπλοκ σου, κατσε να συγκρουστεις με τους μπατσους να σε παραδεχτω. Το "hit and run" με τις πλατες (και εις βαρος) των αλλων ειναι εκτος απο πολιτικος αυτισμος και ανεντιμο. Δεν νοειται "συγκρουσιακος" ανευ συγκρουσης.

ok

από @ 17/11/2015 10:03 πμ.


Η διαφορά του αναρχικού χώρου είναι η σύγκρουση. Συνθήματα και πανό έχουν όλες οι παρατάξεις.

και καπου εδω συνοψιζεται η παρακαμη της αναρχιας στην ελλαδα, και εξηγειται σε μια προταση γιατι οι περισσοτεροι αναρχικοι ιδιωτευουν. συγχαρητηρια σε αυτους που δημιουργησαν και εθρεψαν αυτες τις στρεβλωσεις ειτε γιατι τους βολεψε σε καποια συγκυρια ειτε γιατι να νιωθουν βασιλιαδες ως μονοφθαλμοι στους αοματους

από Σας βλέπει η ΕΥΠ και ΓΕΛΑΕΙ. 17/11/2015 12:47 μμ.


Ο κ.κ. Τσίπρας Αλέξης σήμερα κατέθεσε στεφάνι, μαζί με την υπόλοιπη κουστωδία κρατιστών. Τόλμησε κανείς να τους χαλάσει το πανηγυράκι; Οι αφιονισμένοι μάχιμοι που στέλνετε συντρόφους στο νοσοκομείο για πλάκα σήμερα που ήσαστε;

Μήπως με τους στοχευμένους ξυλοδαρμούς εξωκοινοβουλευτικών και αναρχικών συντρόφων το μόνο που καταφέρατε ήταν να αποτρέψετε τον κόσμο να συγκρουστεί (ή ακόμα και να παραβρεθεί στην εκδήλωση) με το πραγματικό αστικό καθεστώς και την υπόλοιπη κρατιστική συμμορία σήμερα;

Μήπως ο κόσμος σήμερα ήταν μουδιασμένος από την καφρίλα σας και περιορίστηκε σε ύβρεις και απειλές αντί να καταφέρει να διώξει κλωτσηδόν τους μαέστρους των αριστερών μνημονίων;

Στο σημείο που κάφροι έδερναν ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ την προηγούμενη, το κράτος ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ έκανε την επικοινωνιακή του μπίζνα ΣΗΜΕΡΑ.

Στα βαλκάνια δεν χρειάζεται να είσαι james bond για να κάνεις τον πράκτορα. Διάολε ούτε βασική γνώση αγγλικών ή Η/Υ. Λίγο πιο ηλίθιος μόνο και όλα κανονίζονται.


αρπα κόλα, προχειρότητα, πολιτική σκέψη μηδεν, σχεδιασμός ανύπαρκτος, αναίτια βαρβαρότητα και βία ...

πραγματικά καλύτερα να μην υπήρχατε, μόνο πρόβλημα είστε...

 

από ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ 17/11/2015 1:45 μμ.


Και δηλαδη τι ελεγε εν ολιγοις η ανακοινωση??? οτι δηλαδη, αν δεν "μπερδευοσασταν" κ το μποκ ηταν οντως κνιτικο, τοτε δηλαδη ολα μελι-γαλα?? οτι τοτε θα ηταν μια πολιτικα σωστη πραξη?? Σωστα πολιτικη πραξη ειναι να ανοιξει ο "αναρχικος" το κεφαλι του 18χρονου κνιτακου επειδη διαφωνει με τον δρομο παλης του?? ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΑΛΗΣ ΤΟΥ-ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Κ Η Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ.ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗΣ.

από για να παει αλλου η κουβεντα 17/11/2015 1:48 μμ.


κανεις δεν ειπε να μη γινονται συγκρουσεις η οτιδηποτε αλλο 

εδω εγινε ενα συγκεκριμενο περιστατικο με επιθεση σε κοσμο που ηταν ΚΑΙ αναρχικοι

το να πετας μεσα στην κουβεντα λινκ για ατιφα negative και να αοριστολογεις για συγκρουσεις , μαλλον για να αποπροσανατολισεις απο το θεμα το κανεις

 

το θεμα ειναι οτι εγινε χοντρη μαλακια απο καποιους και πως θα αντιμετωπιστει τοσο αυτο οσο και παρομοιες καταστασεις που μπορει να προκυψουν στο μελλον

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ 

από @... 17/11/2015 2:22 μμ.


αν δηλαδη ηταν κνιτες, θα δικαιολογουνταν αυτη η επιθεση?

από Α 17/11/2015 2:25 μμ.


  Πρώτον το λάθος αυτών που έγραψαν το κείμενο ζητώντας συγγνώμη.Και μιλάω για λάθος των συγκεκριμένων (και όχι συνολικά των συμμετεχόντων) γιατί το αναγνωρίζουν ως τέτοιο,γιατί αντιλαμβάνονται τη συνέπεια της πράξης τους. το λάθος δεν είναι 'επιχειρησιακό' αλλά πολιτικό.Όταν κινείσαι μαζί με διάσημους για την ηλιθιότητα και τον κάφρικο αντικοινωνισμό τους τα αποτελέσματα είναι τραγικά.Οπότε έχει μια σημασία η συγγνώμη αλλά μεγαλύτερη σημασία να αναγνωριστεί ότι με αντίστοιχους και εφόσον συνεχίζουν τις καφρίλες και δεν αλλάζουν, δεν έχεις τίποτα να μοιραστείς,παρά μόνο να αντιπαρατεθείς.

  Δεύτερο θέμα και σημαντικότερο που αφορά το ευρύτερο ζήτημα και όχι κάποιο λάθος .Εδώ και χρόνια υπάρχει μία 'τάση' που όπως κι αν προσδιορίζεται αυτό που κυρίως τη χαρακτηρίζει είναι πολιτική και διανοητική ανεπάρκεια από την οποία προκύπτει και ένα τεράστιο κόμπλεξ και εχθροπάθεια για όσους δεν της μοιάζουν.Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας δεν είναι πρώτη φορά που χτυπιούνται άνθρωποι που δεν ανήκουν στους μηχανισμούς του κράτους.Έχει γίνει και ξαναγίνει χάρις στην ανοχή κομματιού της μικροκοινωνίας του χώρου που κάνει τα στραβά μάτια ή και δικαιολογεί τις φασίζουσες συμπεριφορές των 'παιδιών'.Μία στάση που δεν διαφέρει από τους εξουσιαστικούς μικρόκοσμους της επαρχίας όπου ο εξουσιαστικός κανιβαλισμός θάβεται πίσω από τη φράση 'είναι δικοί μας'.Δεν είναι δικοί μας και δεν έχουμε ούτε κοινούς σκοπούς ούτε κοινές πρακτικές ούτε κοινά περιεχόμενα.Κι ακόμα κι αν ήταν δικοί μας θα έπρεπε να πάψουν να είναι εφόσον ασκούν εξουσιαστική και όχι απελευθερωτική βία

  Λέω για αυτούς που με χίλιους τρόπους έχουν ευτελίσει την έννοια και τα μέσα της σύγκρουσης της Αναρχίας και της Επανάστασης και έχουν επιτεθεί με σκοπό να επιβληθούν τελικά σε όλους μας.Έγινα αναρχικός για να μην μου επιβάλλονται για να αποφασίζω συλλογικά κι αυτό δεν θα μου το αφαιρέσει κανένας κάγκουρας που έχει πνιγεί από το μικροαστικό εγώ του και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο πέρα από τη φάση του και την παρέα του.Και δεν θα μου λείψουν ως αναρχικού ούτε τα σπασμένα φανάρια ούτε τα καμένα τρόλευ ούτε τα σπριντ σε χρόνους Μπολτ των δήθεν μαχητικών κάθε φορά που κάνει ντου μία διμοιρία.Και σίγουρα δεν θα μου λείψουν τα μονότονα αυτιστικά λογύδρια περί εξεγερσιακότητας κάθε φορά που 15 τρόμπες αποφασίζουν να ξεκαβλώσουν κάνοντας ότι μαλακία μπορεί να φανταστεί κανείς.

 Σε ότι αφορά τα περί πασιφισμού και βίας.Η βία είναι διάχυτη.Βία ασκούν και οι μπάτσοι και οι φασίστες και οπαδοί και συμμορίες και τρελαμένοι και κνίτες και αναρχικοί και,και,και,και..Σημασία έχει ο στόχος της βίας, ο σκοπός της.Οι στάσεις λεωφορείων,τα περίπτερα,περαστικοί που δεν ταιριάζουν σε συγκεκριμένο dress code και πόσο μάλλον αγωνιστές και σύντροφοι δεν είναι στόχοι των αναρχικών.Κι αυτοί που τους έχουν ως στόχο ειδικά τους τελευταίους είναι συνειδητά απέναντί μας.Γιατί παρόλο που κάποιοι όντως μπορεί να μην κατάλαβαν υπάρχουν και εκείνοι που σίγουρα κατάλαβαν και συνέχισαν.Που είδαν τις μαυροκόκκινες της Ροσινάντε και εξακολουθούσαν να χτυπούν ξέροντας πολύ καλά ποιους χτυπούσαν.Και δεν είναι κάτι που επιχείρησαν για πρώτη φορά.

  Η σχετικότητα της θέσης για τη βία  αποδεικνύεται περίτρανα από την στάση εκφραστών του Αυθόρμητου Ακατάβλητου και Ανερμάτιστου και όταν τους είχε αντιγυρίσει η βία που ασκούσαν.Εκεί ακούσαμε για 'κακούς σταλινοανάρχες' που δεν αφήνουν τα παιδιά να εκφραστούν.Όταν δηλαδή μπαίνει το ζήτημα της απάντησης στη βίαιη επιβολή εμφανίζεται ο χιπισμός από τους κατά τα άλλα μεγάλους επικριτές του, η ταύτιση δηλαδή της βίας ως μέσου με τον ολοκληρωτισμό.Επί της ουσίας αυτό που λένε είναι 'θα βαράμε όποιον θέλουμε αλλά αν μας χτυπήσετε μας καταστέλλετε'.Ε αρκετά με το παραμύθι,η ζωντάνια το αυθόρμητο η άμεση δράση ή για να το πούμε και λαϊκά αντί να βάζουμε πολιτικάντικους τίτλους,το ξυλίκι δεν είναι προνόμιο κάποιων.Κι αν είναι παιδιά να πάνε στο νηπιαγωγείο να κάνουν ζωγραφιές.Μιλάμε για έναν αγώνα που μετράει συλλήψεις,τραυματισμούς,μαχαιριές,σφοδρές συγκρούσεις και  κινήσεις που έπληξαν καίρια το γόητρο του κράτους.Όχι στάσεις λεωφορείων κεφάλια αριστερών και το σε πόσα δευτερόλεπτα μπορείς να κατέβεις την Πανεπιστημίου όταν σε τρέχουν τα ΜΑΤ για να καταλήξεις να επιτίθεσαι (κάτι που έχει αποσιωπηθεί και αφορά την πορεία της Πέμπτης) σε μπλοκ διαδηλωτών που κατά φοβερή σύμπτωση πολιτικά είναι τα ίδια με αυτά που δέχθηκαν επίθεση τα ξημερώματα του Σαββάτου...

 Και σε ότι αφορά και ένα δεύτερο σημείο της συζήτησης ότι το θέμα είναι οι  Κνίτες και οι  εχθροί μας που πρέπει να αντιμετωπίζονται βίαια.Τελικά τι μας έκανε περισσότερη ζημιά;Αυτό που έκαναν οι ΚΚΕδες στη Μυτιλήνη ή η προχθεσινή επίθεση;

από @αναρχικός προλελε 17/11/2015 2:52 μμ.


Το πέσιμο αυτό ειναι βλακώδες και κατακριτεο. 

Η απολογία επίσης δεν πρεπει να απευθηνεται μονο σε οσους φαγανε το ξυλο, αλλα σε ολο το κινημα. Αυτες οι "προχειρότητες" και τα "λαθη" δεν αρμοζουν σε αναρχικους.

Ποοσο μαλλον οταν η κίνηση σου δεν απευθηνεται σε μπατσους ή φασιστες, αλλα σε εναν μηχανισμο που θεωρειται απο πολλούς ως κομμάτι ενος καποιου αντι- κατι κινήματος, οπως είναι η ΚΝΕ και αρα πρεπει να εισαι διπλα και τριπλα προσεκτικος ουτως ώστε το μηνυμα σου να γινει απολυτως σαφες.

 

Παρ' ολα αυτα, για μενα η ντροπή δεν ανηκει μονο σε αυτους που κανανε το πεσιμο.

Και επειδη βγηκανε τωρα διαφορα φαντασματα και λενε οτι στους Κνιτες δεν αρμοζει ξυλο, θα πω τα εξης:

Σιγουρα, υπαρχει μια διαφορα στην ηγεσια και τη βαση, αυτο ομως δεν αφορα τους κηφυνες της ΚΝΕ και την τραμπουκικη συμπεριφορα τους οσα χρονια μεσα στα πανεπηστημια, ουτε τα οργανωμενα κομματοσκυλα που κανανε την ενεργεια στην Μυτηλινη. Σε αυτούς, που ειναι σε εντεταλμενη υπηρεσια απο την ηγεσια και πραττουν διχως καμια δικη τους κριση, αρμοζει οτι και σε οποιον μηχανισμο καταστολης: Ξυλο, ξεφτιλισμα και ρεζιλεμα. Αυτοι δεν ειναι, οπως εγραψε ο συντακτης του κειμενου "νεαροι κομμουνιστες". Ειναι τελειωμενα ουτε-καν-σταλινια και ξεφτυλιζουν τον ορο "κομμουνισμος".

Η διαφοροποιηση λοιπον που ισως να υπαρχει, δεν παει σε αυτούς, οπως είπα, αλλα σε κοσμο της βασης του ΚΚΕ, εργατες κλπ, που δυστυχως, αυτο ξερει τοσα χρονια, αυτο ριχνει στην καλπη και μαζι με αυτούς κατεβαινει στον δρομο και μπορει να εχει και μια κριτικη διαθεση ως προς το κομμα, αλλα βλεποντας και την σαπιλα αλλων "αριστερων" οπως ΣΥΡΙΖΑ και οσους τους στηριξαν τοσα χρονια, μη σας πω οτι κανουν και τον σταυρο τους που δεν μασισαν απο την σοσιαλ-φιλελε ρητορικη.

Και για να επανελθω σε αυτο που εγραψα παραπανω για την ντροπη, και ας μου απαντησει οποιος γνωριζει:

Υπαρχουν, ή υπήρξαν μεχρι πολυ προσφατα (δεν γνωριζω ακριβως) "αναρχοσυνδικαλιστες" οι οποίοι βρίσκονται στο μισθολογιο κομματικων οργανων του ΣΥΡΙΖΑ? Σε ραδιοφωνα ας πουμε? Σε εφημεριδες ίσως?

Αυτο δεν ειναι ντροπη? Τί εχουν να πουνε οι "αναρχοσυνδικαλιστες", που βγαζουν και λογο-μη χεσω- για τις πρακτικες και την ηθικη των αναρχικων?

Και πριν προλαβει κανενας εργατουλας και πει την μακακια ότι ειναι "εργαζομενοι" και ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το αφεντικο τους, ας θυμισω οτι το "καμια δουλεια δεν ειναι ντροπη" δεν ισχυει για την αναρχικη θεωρηση και πως το αλητες-ρουφιανοι-δημοσιογραφοι ισχυει συνολικα, για την ΦΥΣΗ της εργασιας αυτής καθαυτης, οπως και το Μπατσοι-γουρουνια(ή φασιστες)-δολοφονοι.

Ποσο μαλλον οταν προκειται για ενα ξεκαθαρα ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ μεσο το οποιο αναπαραγει την γραμμη. Και να θυμισω οτι το εν λογω κομμα ειναι αυτή την στιγμή κυβερνηση και εχει συνυπογραψει την φτωχεια, τις αυτοκτονιες, την εξαθλιωση, την καταστολη. Το ιδιο κομμα που πριν γινει κυβερνηση μας ελεγε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ και μεσα από τα δικά του ΜΜΕ, στα οποία εργαζόταν καποιοι..."αναρχοσυνδικαλιστες"!

Εν τελει, λοιπόν, αυτό το...κινημα βρωμαει από πολλές μεριές, όχι μονο από τους καθε ειδους ουγκανους ή μη που κανουν καφρίλες, είτε απολογουνται είτε όχι, αλλά και σε αυτούς τους χομπίστες ιδεολόγους του κοκκινου φουλαριού και της εσαρπας που τοσα χρονια ηταν πιτσι πιτσι με "αριστερουλιδες" και διανοουμενους.

Πρεπει καποια στιγμη να γινει σοβαρο ξεκαθαρισμα με πολιτικό-αξιακο υποβαθρο σε αυτόν τον χωρο. Δυστυχως, δεν χωραμε ολοι, πιξαμε στην βλακεια και το ψεμα.


ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ.

Αυτο εκανε και κανει παντα η εξουσια για να μπορει ανενοχλητα να περιθωριοποιει και να εκμηδενιζει καθε σοβαρη προσπαθεια του κινηματος για αντισταση και επιθεση ουσιας. Φανατιζει τις μαζες για να στρεφονται η μια εναντια στην αλλη και να ερχετε παντα στο τελος να δωσει την λυση "σωζωντας" τον κοσμο και επιβαλλοντας την αναγκη υπαρξη της.

Αυτο κανουν χρονια τωρα οι εξουσιες απο την Ρωμη μεχρι τις ΗΠΑ.

Και παντα χρησιμοποιουν την βια οπως η εκκλησια τον σατανα.Και παντα μα παντα θα βρουν "πελατες" που θα τσιμπησουν το δολωμα της αγανακτησης η του φοβου για να τους χρησιμοποιουν κατα βουληση.

Εχετε αναρωτηθει ποτε γιατι τα μπαχαλα γινονται μονο στο κεντρο; Γιατι δεν καιγεται ποτε μια μαρινα τιγκα στα γιοτ; Μηπως γιατι η βια του "κινηματος" μαλλον ελεγχετε χωρικα και χρονικα;

Προς τους συντροφους που λενε οτι η διαφορα της Αναρχιας ειναι η συγκρουση...

Εχουν καπου δικιο. Η Αναρχια ειναι ΚΑΙ Συγκρουση και αυτο σας το δηλωνει Αναρχικος Πασιφιστης. Θα μπορουσα να παραθεσω δεκαδες αναφορες απο μεγαθηρια της αναρχικης σκεψης για το αν ειναι η οχι βιαιος ο Αναρχισμος και ποτε οφειλει να ειναι βιαιη η Αναρχικη Πραξη, αλλα πραγματικα μια και σιχαινομαι και τα κυρηγματα θα ηθελα να σας προτρεψω να αρχισετε να ψαχνετε μονοι σας περι του θεματος. Τσαμπα βιβλια και κειμενα υπαρχουν παντου στο διαδικτυο.

Αγωνιστικους χαιρετισμους σε πολλους απο τους παραπανω συντροφους που υπερασπιζονται την αληθεια της Αναρχιας μεσα στην παρανοια του σημερα. Οταν χρειαστει πραγματικα θα συναντηθουμε ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ στους δρομους της φωτιας.

από Μπαχαλαλάκης 17/11/2015 4:44 μμ.


Οι πιο ντόμπρες και σωστές ανακοινώσεις ήταν της Ροσινάντε και της ΑΚΑ. Και αυτό είναι προς τιμήν τους. Ίσως γιατί (και) στις πλάτες τους πέφτει το να τελειώνει η σκουριά αυτή που έχει πιάσει εδώ και τόσα χρόνια ο χώρος της αναρχίας. Γιατί αν όπως λέει ο απο πάνω, κάποιοι είναι διάσημοι για την ηλιθιότητα και την αντικοινωνική τους συμπεριφορά, διάσημος γίνεσαι όταν έχεις απο πίσω σου ήδη μια δράση. Δεν έπεσε απο το πουθενά αυτό το σκηνικό.

από tfe 17/11/2015 7:04 μμ.


Κάποια πράγματα επιπλέον για να μην τρελαθούμε και για να μην μας περνάνε κάποιοι για χαζούς. Οι επιτιθέμενοι ή τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς, ήξεραν πολύ καλά σε ποιούς της έπεφταν. Αυτό ισχύει γιατί οι σύντροφοι τους που λένε ότι έδωσαν το οκ για το ντου, τα "μάτια" τους δηλαδή, είχαν ρωτήσει κάποιους από αυτούς που ήταν συγκεντρωμένοι κοντά στη λοκομοτίβα για το ποιοί είναι οι συγκεντρωμένοι και πήραν την απάντηση ότι είναι εξωκοινοβουλετική αριστερά. Επίσης το μπλοκ που δέχτηκε το μεγαλύτερο μέρος της επίθεσης, αυτό που έμπαινε στο Πολυτεχνείο εκείνη τη στιγμή, φώναζε συνθήματα τα οποία όλοι άκουγαν και καταλάβαιναν ότι δεν επρόκειτο για κνίτες. Τα περί λάθους επίθεσης που κατευθυνόταν υποτίθεται εναντίον της κνε είναι μια δικαιολογία που δημιουργήθηκε εκ των υστέρων, όταν κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην επίθεση συνειδητοποίησαν πόσο μεγάλο ήταν το κράξιμο που έτρωγαν.


"...(κάτι που έχει αποσιωπηθεί και αφορά την πορεία της Πέμπτης)"

καταρχάς μήπως θα μπορούσες να μας ενημερώσεις σε τι ακριβώς αναφέρεσαι; γιατί ροσινάντε και μπλακ μπλοκ μαζί πορεύονταν από όσο είδαμε

έπειτα

η εχθροπάθεια εκπορεύεται από παντού κι όχι από κάποια συγκεκριμένη τάση κι έχει να κάνει με νοοτροπίες κι όχι με πολιτικές θεωρίες.  Αλήθεια γιατί π.χ να θεωρούνται δικοί μας άνθρωποι που ψήφισαν συριζα στις εκλογές ή οχι στο στημένο δημοψήφισμα του συριζα περισσότερο από ανθρώπους που σπάνε φανάρια κι επιπλα δρόμου;Αυτό το ερώτημα τίθεται και πολύ θα ήθελα μια δημόσια απάντηση ας πούμε από την ΑΚΑ η οποία και τότε είχε βγάλει δημόσια κείμενο (και τώρα με αφορμή τον ξυλοδαρμό των αριστερών και της ροσινάντε) που εξηγούσε ότι στο εσωτερικό της υπήρξαν άνθρωποι που στήριξαν το ΟΧΙ της κυβέρνησης; Ποιό είναι αυτό το όριο , όχι απαραίτητα βίαιο, που κάποιος παύει να είναι δικός μας;

Οπότε μέχρι να ενημερωθούμε ποιός ακριβώς και συγκεκριμένα είναι "δικός μας" και ποιά ακριβώς και συγκεκριμένα πράξη είναι απελευθερωτική, φράσεις σαν κι αυτή "Δεν είναι δικοί μας και δεν έχουμε ούτε κοινούς σκοπούς ούτε κοινές πρακτικές ούτε κοινά περιεχόμενα.Κι ακόμα κι αν ήταν δικοί μας θα έπρεπε να πάψουν να είναι εφόσον ασκούν εξουσιαστική και όχι απελευθερωτική βία" είναι απλά αφορισμοί κενού περιεχομένου και ταυτολογίες, καθώς μπορούν κάλλιστα να απευθυνθούν και στους ίδιους αφενός δεν εξηγούν τίποτα αφετέρου.

έπειτα

κάποιοι γίναμε αναρχικοί ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις σύντροφε αλλά και για ένα ακόμα λόγο. Για να μην κάνουμε τα στραβά μάτια και να μη δουλευόμαστε μεταξύ μας...Γι' αυτό κάποια φαινόμενα όπως κατοστάρια μπολτ κ.τ.λ τα έχουμε ζήσει πολύ πιο πριν,  από  "οργανωμένα και περιφρουρημένα" κατά τ' άλλα μπλοκ, όπως και τραμπάλες πάνω σε τζαμαρίες καταστημάτων, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις από το ποδοπάτημα των δήθεν "οργανωμένων" μαχητών και των συνοδοιπόρων μας που προσποιούνται τους υπεύθυνους μαχητές...Τα ανέξοδα εξεγερσιακά λογύδρια λοιπόν δε θα μας λείψουν σαφώς, όπως δε θα μας λείψουν και τα επαναστατικά ή ηθικοπλαστικά λογύδρια που είναι απλά η άλλη όψη των πρώτων και που συνήθως οι αντίστοιχοι τρόμπες φορείς τους ξεκαβλώνουν σε αμφιθέατρα, σε στέκια και στο ιντιμίντια για την αντίστοιχη φάση, παρέα και μικροαστικό ή μεγαλοαστικό εγώ τους.

τέλος

αρκετά και με το παραμύθι που θέλει η μαλακία ή ο ολοκληρωτισμός να είναι αποτέλεσμα του Αυθόρμητου και της άμεσης δράσης και να ταυτίζεται με αυτά.Όπως έχει αποδείξει η ιστορία μας ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Δεν υπήρξε ποτέ αυθόρμητος ολοκληρωτισμός και όλα τα δείγματα ολοκληρωτικής νοοτροπίας σε δικές μας συλλογικές διαδικασίες προήρθαν ιστορικά από "δυνάμεις" που όμνυαν σε κάποια θολή "οργάνωση" και σε έναν ακόμα πιο θολό "στρατηγικό σχεδιασμό"...Όπως και τα ξυλίκια. Ανέκαθεν και σταθερά. Κι αυτό το γνωρίζει όποιος έχει έστω στοιχειώδη επαφή με τις εν λόγω διαδικασίες οι οποίες τις περισσότερες φορές το μόνοπ που παρήγαγαν ήταν απογοήτευση κι αδράνεια.  

Οπότε σύντροφε, για το μόνο λόγο που δε θα έπρεπε να φάνε μάπες οι κνίτες ήταν το γεγονός ότι ούτε αυτοί έριξαν μάπες στη λέσβο. Τόσο απλά...

από Μπαχαλάκιας 17/11/2015 8:21 μμ.


Προς @

Για να γίνει η συζήτηση πάνω στο θέμα των συγκρούσεων, πρέπει να γίνει μία άλλη συζήτηση κατά πόσο είναι αποδεχτή η χρησιμοποίηση βίας στις πορείες. Εγώ ας πούμε που τάσσομαι υπέρ της σκέψης του Black Block, όταν γίνεται κάτι σημαντικό θέλω (με πρωτοβουλία του συγκεκριμένου χώρου όπως πολύ σωστά ανέφερες) να γίνεται σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής. Κάθε φορά που βλέπω τον εχθρό μου, θέλω να του επιτίθομαι, δεν θέλω να έχω φιλικές-ειρηνικές σχέσεις μαζί του. Η Βία (σαν αντιβία πάντα), είναι για μένα ο νόμος της φύσης (δράση-αντίδραση) του ισχυρού με τον "αδύναμο". 

Αφού λοιπόν ξεκαθάρισα ότι κάθε φορά που γίνεται κάτι σημαντικό, και όχι μόνο δύο ημερομινίες (εξίσου σημαντικές), θέλω να υπάρχει η σύγκρουση ας προχωρήσω στο ζήτημα του ΚΚΕ.

Προσωπικά τρέφω αντιπάθεια, (όχι μίσους) απέναντί τους. Δεν επισήμαινα πουθενά ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής τους θα ήταν η επίθεση αλλά όχι και αυτό που επισήμαινε ένας φίλος από πάνω με "συνθήματα να γίνουν δημοσίως ρεζίλι" Πρέπει σιγά-σιγά οι δράσεις τους να μην εμπλέκονται με το αναρχικό κίνημα και αφού επέλεξαν τις συγκεκριμένες πράξεις να υπάρχουν και οι ανάλογες επιπτώσεις. Δεν μπορώ δηλαδή, σαν αναρχικός να στέκομαι δίπλα σε μέλος του ΚΚΕ, όταν έχουν προηγηθεί τόσα πολλά. Ή να χωριστεί ο αναρχικός χώρος απ'τους αριστερούς και το ΚΚΕ ή να φύγει το ΚΚΕ μόνο του. Το δεύτερο δεν νομίζω να γίνει καθώς γουστάρουν να καπελώνουν πορείες προς δικό τους όφελος. 

Μακριά και αγαπημένοι λοιπόν, εως ότου αλλάξουν την δράση τους.

Τελειώνοντας την απάντησή μου, και αποφεύγοντας τον σχολιασμό για την "καλοπέραση", όσον αφορά την ειρηνοποίηση με τον εχθρό, εγώ αν ήμουν στο αντίπαλο μισό θα απέφευγα νύχτες του Δεκέμβρη.

Του Δεκέμβρη του 2008 που κάηκε η Αθήνα, του Δεκέμβρη πέρσι για τον Νίκο.

Τότε, που όπως τόνισε και ο Ρωμανός, "Η εξέγερση του 2008 συγκλόνισε μια κοινωνία που απολάμβανε ακόμα, στην πλειονότητά της, την καταναλωτική της ευδαιμονία και τον πολιτισμό του δυτικού lifestyle και που αγνοούσε τις δυσβάστακτες επιπτώσεις της επερχόμενης οικονομικής κρίσης. Προκάλεσε αμηχανία, μούδιασμα και αντιληψιακή παράλυση, καθώς η πλειοψηφία του κοινωνικού σώματος αδυνατούσε να αντιληφθεί από πού ξεφύτρωσαν τόσες χιλιάδες ταραχοποιοί, που δημιουργούσαν τέτοιας έντασης επεισόδια"

Αν δεν κάνω λάθος, η πλειοψηφία των αναρχικών στρέφονται προς τον ΑναρχοΚομμουνισμό και ΑναρχοΣυνδικαλισμό. Επομένως, ο χώρος έχει το ελεύθερο να κάνει τις δράσεις του που ανέφερες, αν αυτό θεωρεί πως μπορεί να λειτουργήσει ευεργητικά.

Εκτός και αν θέλεις να τονίσεις την αρνητικότητα των επεισοδίων από άτομα που δεν διαχωρίζονται απ'τις συγκεκριμένες συλλογικότητες και πως αυτό διώχνει τον κόσμο αντί να τον ενώνει, πράγμα στο οποίο έχω ήδη συμφωνήσει. 

Αυτά από μένα, απάντηση στον τύπο που απάντησε με τίτλο "ΟΚ" δεν θα δώσω καθώς δεν επιχειρηματολογεί και με εκνευρίζει αφάνταστα όποιος πετάει επιθέσεις "παρακμή,στρεβλώσεις" χωρίς να δίνει περιθώριο απάντησης.  

από χλόη 17/11/2015 8:39 μμ.


Δεν είμαι η μόνη πιστεύω που ελπίζει επιτέλους να σπάσει αυτό το σπυρί. Να δωθεί ένα τέλος στην "αντιποίηση αναρχίας" (εκ του "αντιποίηση αρχής") από όποιον νάναι, λέγοντας ότι νάναι και κυρίως κάνοντας ότι νάναι κι όλα αυτά στο όνομά μας. Η αντίληψη ότι είμαι αναρχική κι ότι θέλω κάνω είναι καθεστωτική. Οτι θέλει κάνει ο εξουσιαστής, όχι ο αναρχικός.
Οπου κι αν κοιτάξεις στην ιστορία της αναρχίας, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε αυτή η έννοια στην ιστορία (στην "Αντιγόνη"), η αναρχία σημαίνει την ανατροπή των κατεστημένων εξουσιών στο όνομα μιας αξίας, η οποία σε κάθε περίπτωση ξεπερνά το στενό "εγώ" του ατόμου. Αξίες όπως η ζωή, η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη (όπως κι αν τις ονοματίζει κανείς) αποτελούν σταθερά σημεία που εγκολπώνει η συνείδηση του ατόμου και ξεπερνά τα εξουσιαστικά δεσμά.

Η αναρχία θα πρέπει να έχει το πρόσωπο που έχουν οι αναρχικοί, όχι αυτό που θέλουν να της φορέσει η κυριαρχία με αρωγούς κάποιους όψιμους έφηβους (διευκρινίζω ότι δεν αναφέρομαι σε εφήβους ηλικιακά -πολλοί ηλικιακά έφηβοι του χώρου είναι εκπληκτικά ώριμοι- αλλά από την άποψη της εμμονής στην ανωριμότητα) που είτε συνειδητα είτε όχι παίζουν για πολλοστή φορά το ρόλο της (αυτο;)καταστολής.

Αρκεί να σπάσει επιτέλους το σπυρί, αρκεί να πάρει ο καθένας τα μέτρα του. Εστω και τώρα, παρά τη ζημιά που έχουμε υποστεί από την αδράνειά μας.

από @ψαριστεριστής 18/11/2015 12:57 πμ.


Για το αν θα ήταν αποδεκτό να τη πέφτανε στο κκ δεν ξέρω. Είστε σίγουροι/ες οτι το κκ αν του δοθεί η ευκαιρία δεν θα προσπαθήσει να καθαρίσει τον χώρο; Απο την οακκε μέχρι τους μηδενιστές. 'Εχει και το ανθρώπινο δυναμικό και τα κονέ στο κράτος. Τα μέχρι τώρα δείγματα από την ηγεσία και τον πυρήνα τους δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά.

Για το γεγονός τι ίδιο τι να πείς; 'Αντε πές οι αριστεριστές είναι τομάρια, οι αναρχοσυνδικάλες ρεφόρμες και σκατά σε όλους σας. Ξύλο σε κοπέλες; Γαμώτι στα Εξάρχεια κινείσαι, περνάς ώρες της ζωής σου. Απο τον αέρα και μόνο, κατι θα πρέπε να χες πάρει μυρωδιά. Διάβασε λίγο, σκέψου τι λές όταν φώναζεις "πουτάνα μπάτσε". Τόσο κάψιμο πια;

Το κείμενο συγνώμης τιμά αυτούς που το βγάλανε. Αντί να ζητάτε όμως να σας πλακώσουν για ανταπόδοση δεν θα ήταν καλύτερο να εξηγήσετε στους κάγκουρες που είχατε μαζί σας, με κανα διό φάπες αν χρειαστεί, τι εστί σεξισμός, ευρύτερο κίνημα, συνεργασία;

 

 

από @εργάτης αναρχοκομμουνιστής 18/11/2015 2:20 πμ.


Σύντροφοι όσοι ανέφεραν τα γεγονότα στο τέλος της πορείας της Πέμπτης να σας ενημερώσω ότι δεν τίθεται καν θέμα γιατι δεν ηταν πάνω στο πλαίσιο μπάχαλοι-αναρχικοι(κοινωνικοι)  ή μπάχαλοι-ροσιναντε για να ειμαι πιο ακριβης. Ξεκίνησε με κάτι τελείως προσωπικό, από μια προσωπική βλακεία κάποιου και κλιμακώθηκε από ανεγκέφαλους που δεν ηξεραν το λογο και απλά χώθηκαν. Εν τέλει μετά από συναντήσεις και τηλέφωνα το περιστατικό αναμεσα στους εμπλεκόμενους έληξε με συγγνωμες ενθεν κακεινθεν. Οποτε το διευκρινίζω ότι δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτό που έγινε στο Πολυτεχνείο. Γι' αυτό άλλωστε δεν δωθηκε και μεγαλύτερη έκταση στο θεμα, αν ηταν ξυλο απο μπάχαλους σε συντρόφους μας στην πορεία θα ειχε γινει χαμός.

από ΑντεΓεια 18/11/2015 5:34 πμ.


ότι για την αντιποίηση αν-αρχής όταν κάποιος βγήκε ως αναρχικός και μίλησε δημόσια ενάντια σε συγκεκριμένη χρήση βίας κατέληξε να φάει και ξύλο, με την δικαιολογία ότι μίλησε στα καθεστωτικά μέσα απ'τα οποία πολλοί έχουν μιλήσει και δεν έφαγαν ξύλο. Κι επαναλαμβάνω το πιο πάνω τσιτάτο "έχω χεσμένη κάθε επαναστατική πρωτοπορία σας διεθνώς" ... αν αυτό κάποιοι το αντιλαμβάνονται ότι στηρίζει αυτούς που χτύπησαν ή αυτούς που χτυπήθηκαν είναι δικό τους πρόβλημα.

από @ 18/11/2015 6:11 πμ.


Απο τη χλοη. Αφου εξισωσε ενα περιπολικο της τροχαιας με τα κεφαλια αριστερων ως αλλη σωτη τριανταφυλλου, τωρα θελει να σπασει "σπυρια". Φυσικα εννοει κεφαλια, αλλα δεν την αφηνει ο σεμνοτυφος πολιτικαντισμος και η προηγουμενη ρητορικη της απεναντι σε οσους εχθρευεται να το πει φανερα. Βεβαια αφου συμβει το επιθυμητο σπασιμο κεφαλιου, σορι, σπυριου ηθελα να πω, θα την αναζηταμε με τα κυαλια, οπως και καθε ιντερνετικο εξαρχειωτη μετανοικοκυραιο κριτη ωριμοτητας των αλλων και ιδιοκτητη της αναρχιας. Ή μηπως και της πλατειας;

Τελοσπαντων, αν ο δρομος που συνδεει ενα κωλαδικο με κεφαλια ανθρωπων ειναι ακατανοητος σε καποιους ανωριμους οπως η αφεντια μου, μου ειναι εντελως ξεκαθαρος αυτος που συνδει χλοη-σπυρι-κεφαλι και ο οποιος συνισταται στο οτι η υποκρισια τετοιων τυπων θα ισχυριστει οτι το παλουκι το κρατα γιατι θελει να σπασει ενα σπυρακι που εχεις πανω στο κεφαλι σου...συριζισμος το τελευταιο καταφυγιο του πολιτικαντισμου........

από ΓΜ εσυ; 18/11/2015 10:30 πμ.


Βεβαια η δημοσια τοποθετηση του συγκεκριμενου αναρχικου ηταν φαουλ πολιτικα για το λογο οτι εξισωνε και τσουβαλιαζε επιθεσεις ενθεν κακειθεν! Επισης δημοσια τοποθετηση με δημοσια τοποθετηση διαφερουν! Αλλο χρησιμοποιω τον χωρο/χρονο που μου δωθηκε στο αστικο μιντια για να κανω πολιτικη απευθυνση και αλλο καταγγελω επωνυμα τις προβληματικες του αναρχικου "χωρου" κατευθειαν στο ανδρο του εχθρου, δινοντας του "τροφη" για καθεστωτικες λασπολογιες κατα δικαιων και αδικων με βολικους τιτλους οπως "γνωστος αναρχικος ειπε…".

Κατα τα αλλα εχεις απολυτο δικιο σε δυο σημεια:

α) Εξισου παλαιος "αναρχικος", περισσοτερο γνωστος και "ενεργος" μεχρι και σημερα ειπε και χειροτερα σε καθεστωτικο μιντια το 2008 και δεν ανοιξε ρουθουνι (και καλως δεν ανοιξε και μακαρι να μην ανοιξει ποτε και για κανεναν που εκφερει απλως την αποψη του δημοσια οσο προβληματικη κι αν ειναι).

β) Οποιος κι αν ειναι, οπου κι αν τοποθετηθηκε, οσες παπατζες, κατα την προσωπικη μου αποψη, κι αν ειπε, δεν ειχε καθολου αδικο στο προκειμενο (στη συγκεκριμενη χρηση βιας) κι αυτοι που τον βαρεσαν απλα τον επιβεβαιωσαν!

από Βέβαια 18/11/2015 12:02 μμ.


Μαζί μετο περιπολικό της τροχαίας χτυπήθηκαν και αριστερός αλλά και αναρχικός σύντροφος, αλλά εσύ μάλλον διάβαζες Σώτη Τριανταφύλλου εκείνη την περίοδο.

από γατας 18/11/2015 12:53 μμ.


έχει ξεφύγει η συζήτηση. το θέμα για το ποιο άνοιξε αυτή η συζήτηση αφορούσε το περιστατικό που διαδραματίστηκε έξω από το πολυτεχνείο στις 15/11. Κολλήματα με περιπολικά της τροχαίας, με τους αντιφα negative-ασσοε, κ.α. μπορούν εύκολα να γραφτούν σε νέο thread. Αν είναι να αναφέρουμε ο καθένας από ένα περιστατικό στο όποιο "σύντροφοι" (όπως θέλετε πείτε το) χτύπησαν εσκεμμένα ή μη άοπλους ανθρώπους ή και αναρχικους...δεν θα τελειώσουμε ποτέ, δυστυχώς.

από ψαχτήρι 18/11/2015 1:36 μμ.


 

Ενας αρχαίος σοφός έλεγε “αλίμονο στην κοινωνία που είναι στα πράγματα δωδεκάχρονοι”

 φυσικά δεν εννοούσε ηλικιακά άλλα τα άτομα με μυαλό δωδεκάχρονου.

 

όλο τα ίδια και τα ίδια του μυαλού σας ροκανίδια

 

{...} «… Μια θεωρία της αναρχικής δράσης πρέπει να συμβαδίζει είτε μ” ένα ορθολογικό, είτε ένα ηθικό αίτημα, χωρίς αυτά τα δύο να έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Έτσι θα μπορέσουμε ν” αποφύγουμε το πολύ πι­θανό «παράδοξο των συνεπειών», ή, για να το πούμε αλλιώς, τα αθέλητα αποτελέσματα ηθελημένων ενεργειών. Κάτι τέτοιο είναι δυνατόν μέσα από την αναγκαία συμφωνία σκοπών και μέσων, με την έννοια ότι τα μεν πρέπει να εξαρτώνται από τα δε. Κατά συνέπεια, ο αγώνας για την ελευθερία και την ισότητα πρέπει να διεξάγεται με ελευθεριακά και εξισωτικά εργαλεία, γιατί διαφορετικά θα καταστούν μάταιοι, υλικά και ηθικά, οι ίδιοι οι σκοποί της δράσης, οδηγώντας σε αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό.

Αν λάβουμε υπόψη ότι η ιστο­ρία, μην έχοντας έμφυτους ηθικούς σκοπούς, υπακούει κυ­ρίως στη λογική της δύναμης, προκύπτει σαφώς η αναγκαιό­τητα μιας δυναμικής δράσης. Το πρόβλημα της χρήσης της δύναμης είναι, σε τελική ανάλυση, πρόβλημα της χρήσης της βίας. Η αναγκαιότητα της την καθιστά υποχρεωτική για την αναρχική δράση, ταυτοχρόνως όμως την εξαναγκάζει να μην υπερβαίνει τα όρια της «νόμιμης» άμυνας, αφού οφείλει να σέ­βεται τα μεθοδολογικά κριτήρια της συνάφειας μέσων και σκοπών. Ανοίγει έτσι μια σειρά αντιφατικών ζητημάτων, ευρι­σκομένων σε λανθάνουσα κατάσταση.

Πράγματι, αν η αναρ­χία σημαίνει αξιακά μη βία, μη κυριαρχία ανθρώπου σε άν­θρωπο, πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το μέσο της βίας, χω­ρίς ν” αρνούμαστε τη λογική της; Πού ξεκινά και πού τελειώ­νει η αναγκαιότητα της; Και ποιος έχει το δικαίωμα να τη χρησιμοποιεί; H   δύναμη και στη συγκε­κριμένη περίπτωση η βία, δεν μπορεί να ξεπερνά τα όρια της αρνητικής της λειτουργίας, τα οποία προκύπτουν απ' το ότι συνιστά ένα εργαλείο του αναρχισμού και σαφώς όχι ένα συντακτικό στοιχείο της αναρχίας.  Με αυτά τα δεδομένα, η επαναστατική βία πρέπει να γίνει κατανοητή μόνο ως μια σκληρή αναγκαιότητα, προκειμένου να αποφύγουμε, ακριβώς, το μέσο να γίνει σκοπός.

Η αναρχική δράση προβλέπει τη βία ως αναγκαιότητα για την απελευθέρωση από τη βία των κυβερνώντων και των αφεντικών, όχι όμως για την οικοδόμηση της αναρχίας. Για τον αναρχισμό η βία αποτελεί μέσο και δεν απορρίπτεται a priori αφού, αν η μη βία είναι μια συντακτική αξία της αναρχίας, αυτή, ωστόσο, δίνει προτεραιότητα σε μεγαλύτερες αξίες, όπως είναι η ελευθερία, η ισότητα και η ίδια η αξιοπρέπεια του ανθρώπου. Η αναγκαιότητα της βίας, ωστόσο, δικαιολογείται ως extrema ratio, σχεδόν σαν απρόθυμη αποδοχή της αδυναμίας να πράξουμε διαφορετικά.  Αναμφίβολα, η βία γίνεται μια ηθική επιταγή όταν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου πρέπει να δράσουμε ενεργά προκειμένου να εμποδίσουμε την περαιτέρω διατήρηση της καταπίεσης…» Νίκο Μπέρτι {...}


{...} Όπως λέει ο σύντροφος  Στιούαρτ Κρίστι (*) « Ένας αναρχικός δεν μπορεί να εγκληματεί ενάντια στην κοινωνία. Αυτό μπορεί να το ισχυρισθεί κανείς με δογματική βεβαιότητα διότι ένας άνθρωπος ένοχος για βιασμό, αντικοινωνικό φόνο, εκμετάλ­λευση, πάθος να κυβερνά, ή για άσκηση εξωτερικού καταναγκασμού πάνω σε άλλους ανθρώπους, αυτομάτως δεν μπορεί πλέον να είναι αναρχικός, όπως δεν μπορεί να είναι χορτοφάγος αυτός που τρώει χοιρινές μπριζόλες, ροστ-μπιφ ή κοκκινιστό αρνί. Το ζήτημα δεν είναι κατά πόσο ένα άτομο κατανοεί την τάδε ή την δείνα ιδεολογία, ή υποστηρίζει την τάδε ή την δείνα οργάνωση, αλλά κατά πόσο είναι αυτό που πρεσβεύει ότι είναι. Να προσθέσουμε ότι τα διαχωριστικά όρια μεταξύ εξουσιαστή και ελευθεριακού πουθενά δεν διακρίνονται καθαρότερα απ’ ό,τι στο έγκλημα.

Ένας αναρχικός συχνότατα στιγματίζεται σαν εγκληματίας από το κράτος, ή μπορεί να αναμειχθεί σε δραστηριότητες που αντιστρα­τεύονται τα συμφέροντα του κράτους. Η αναρχική φιλοσοφία είναι από την φύση της εχθρός του κράτους. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιθανό ένας αναρχικός να αναμειχθεί σε παράνομες δραστηριότητες, ποτέ όμως σε αντικοινωνικές» . {...}


{...} Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο ότι. Όταν αγωνίζεσαι- μάχεσαι με τα ίδια όπλα που χρησιμοποιεί ο εχθρός σου, δηλαδή όταν χρησιμοποιείς τις μεθόδους και τα μέσα που αυτός χρησιμοποιεί για τον δικό σου επιδιωκόμενο σκοπό, τότε μεταλλάσσεσαι σιγά σιγά τόσο στην μορφή όσο και στο περιεχόμενο και αρχίζεις να μοιάζεις με αυτόν. Τότε σιγά, σιγά ο αγώνα σου αυτοαναιρείται και απομακρύνεσαι από τον σκοπό για τον οποίο ξεκίνησες αυτόν τον αγώνα. Γ. Μ {...}


Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή αναρχικά μέσα και σκοποί;

από @/@ 18/11/2015 2:19 μμ.


που τσακωνόμαστε?

https://athens.indymedia.org/post/1551520/

από @ερώτηση 18/11/2015 3:10 μμ.


του Α* (1574403) που δεν έχει απαντηθεί:

"Αλήθεια γιατί π.χ να θεωρούνται δικοί μας άνθρωποι που ψήφισαν συριζα στις εκλογές ή οχι στο στημένο δημοψήφισμα του συριζα περισσότερο από ανθρώπους που σπάνε φανάρια κι επιπλα δρόμου;"

Να προσθέσω, για παράδειγμα, κι αυτούς που μιλούσαν για αυτονομημένους ΜΑΤάδες επί Πανούση...

Την ευθύνη αυτών που υπάκουσαν κεντρικές εντολές και σχεδιασμούς στη Μυτιλήνη, δεν μπορείς να τη μεταφέρεις σε αυτούς που ΘΑ υπάκουαν αντίστοιχες κεντρικές εντολές και σχεδιασμούς στην Αθήνα, μέχρι να το κάνουν (όπως το έχουν κάνει πολλές φορές). Οπότε, όχι τυχαία άτομα. Χάθηκαν τα ντουβάρια του κώματος;

από @ 18/11/2015 3:31 μμ.


 

Κυκλοφορούν πολλά βίντεο από τη μέρα που τα κνατ αποφάσισαν να περιφρουρήσουν τη βουλή. Καλώς και υπάρχουν γιατί είναι ντοκουμέντα της μέρας εκείνης , καταγράφουν όμως μόνο το τί συνεβη σε επίπεδο σύγκρουσης. Αυτά μαζί με κάποια κείμενα που γραφτηκαν τις επόμενες μέρες τα οποία βάζουν και το πολιτικό πλαίσιο για όσους και όσες επέλεξαν να συγκρουστούν μαζί τους, δίνουν μια εικόνα αρκετά ξεκάθαρη για τα τεκτενόμενα στις 20/10.

Κάτι που δε μεταφέρεται όμως παρά μόνο από αφηγήσεις συντρόφων και συντροφισσών είναι τα συναισθήματα εκτός βέβαια απο την οργή που είναι προφανέστατη. Δε θα ισχυριστώ πως εκφράζω την πλειοψηφία ,θα αναφερθώ στο πως το βίωσα εγώ, κοντινοι μου συντροφοι και όπως αντιλήφθηκα κάποιους/ες που μπήκαν στη διαδικασία να βρεθούν σε ένα αμφιθέατρο και να απολογήσουν τη μέρα εκείνη.

Από τη στιγμή λοιπόν που καταλάβαμε πως το παμε ήρθε για να μείνει, κι όχι απλά να κάνει την κλασική του περαντζάδα, ενδόμυχα ελπίζαμε πως καποια στιγμή θα τα μαζεύανε και θα τραβούσανε το δρόμο τους αφού η πίεση του πλήθους και αυξανόμενη οργή καταστούσε σαφές πως η παρουσία των αυτόκλητων περιφρουρητών της νομιμότητας ήταν ανεπιθύμητη. Οργή και απογοήτευση , όχι γιατί πολιτικά ήταν κάτι που δεν τους άρμοζε, αλλά γιατί όντως το επιχειρήσανε. Φαινότανε πραγματικά απίστευτο. Κανείς αρχικά δεν επεδίωκε σύγκρουση μαζί τους. Αλλού ήταν ο στόχος κι ήταν ξεκάθαρος. Η επιμονή και η αποφασιστικότητά τους να υποκαταστήσουν τα ματ σε μια κατάσταση που είχε αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι, οικειοποιούμενοι και τακτικές τους, είχε ως αποτέλεσμα να αντιμετωπιστούν ως τέτοιοι. Υπήρχαν διαφορές παρόλα αυτά. Η οργή και η τσατίλα που απέναντί σου είχες κουκουέδες αντί για μπάτσους ήταν μεγαλύτερη , δεν ήταν ανάλογο όμως και το επίπεδο βίας που επιχειρήθηκε. Θέλαμε να τους διώξουμε όχι να τους σαπίσουμε, αν και αυτό δεν ισχυεί ακριβώς για τα πρωτοπαλίκαρα των κνατ. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση η σύγκρουση που δίνεις όλη σου την ψυχή και το τέλος της μέρας βρήκε πολύ κόσμο προβληματισμένο, ξενερωμένο έως και στεναχωρημένο. Συναισθήματα που δεν αναιρούν όσα έγιναν και που αν χρειαστεί σε ένα βαθμό θα ξανασυμβούν.

Και κάπου εδώ θέλω να εξηγήσω και το λόγο της μικρής αφήγησης αν δεν είναι ήδη σαφής.

Βρίσκω πολύ προβληματικό κόσμος να επιλέγει τη σύγκρουση με τη βάση του κκε χωρίς ιδιαίτερο προβληματισμό και χωρίς ιδιαίτερη πολιτική στόχευση (καλά και όπως φάνηκε χωρίς καν οργάνωση).

Αν για κάποιους η 20/10 αποτελεί πηγή έμπνευσης ή δεδικασμένο' ναι μας δείξανε ποιοι είναι και ναι τους δείξαμε κι εμείς αλλά δεν ήτανε και πολύ ω ρ α ί α φάση..

 

@

από @ 18/11/2015 3:49 μμ.


Το ότι θα υπήρχαν και άτομα να υπερασπιστούν ξανά τη σαπίλα που αυτή η ενέργεια αποτελεί μονάχα μια έκφρασή της, ξεπερνά και την πιο απαισιόδοξη φαντασία... Ελπίζω τουλάχιστον(!) να είναι τα ίδια που σταθερά την επιδοκιμάζουν, την ενθαρρύνουν, την αναζωογονούν.Όσο για εκείνους/ες που τόσο αντρίκια εμ.. γενναία εμ.. γελοία ήθελα να πω, κατέθεσαν εαυτούς στην διάθεση αυτών που βλήθηκαν και διατηρώντας εν τέλει την ακεραιότητά τους -τι καλή καρδιά που έχουν τ' αλλά παιδιά!!- κατάφεραν αυτό το δε-μασάω-τα-λόγια-μου, ειλικρινές(πάτε να αποτρέψετε είσοδο με σιδερολοστούς, φρεάτια και σπάζοντας μπουκάλια σε κεφάλια; Δεν είπατε τίποτα γι' αυτά τα "πουτάνες.. θα σας γαμήσουμε.." δε θα σας αφορούν τέτοια πράματα εσάς ε;) κείμενο του "έχουμε στριμωχθεί άσχημα", έλεγα να επισημανθεί πως αν μιλάμε για αυτοκριτική, μη σας χαλάσω τη σούπα, αλλά θα πρέπει οπωσδήποτε να το πιάσουν πολύ πιο πριν απ' απ' το σημείο που το έκαναν. Απ' την άλλη βέβαια καταλαβαίνω, έχουμε τόσες αδυναμίες να φροντίσουμε... Όπως για παράδειγμα στη στρατιωτική μας οργάνωση, να βγαίνουμε στο δρόμο και να τρίζει ο τόπος -σκέψου και να καταφέρνατε εκείνο το βράδυ να πάρετε τα σκάλπ των κνικών! ΝΑ κάτι παράσημα μετά...- που δε γίνεται να καθόμαστε να τρώμε τ' άντερα μας για τόσες επιμέρους σαχλαμάρες ε;

Αναρχικός γεννιέσαι. Δε γίνεσαι. Ούτε βήμα πίσω!

(Ελπίζω τουλάχιστον στο τελευταίο, η ειρωνεία να γίνεται αντιληπτή).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

από χλόη 18/11/2015 5:16 μμ.


Αφενός, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το σπάσιμο του οχήματος της τροχαίας (και όχι περιπολικού) συνοδεύτηκε κι απο σπασίματα κεφαλιών ανθρώπων που ούτε αφεντικά ούτε εξουσιαστές ούτε μπάτσοι ήταν. Αφετέρου, το να σπάσει το συγκεκριμένο "σπυρί" του "κάνω ότι νάναι και το βαφτίζω αναρχία" είναι πολύ πιο δύσκολο από το να σπάσουν ορισμένα κεφάλια, όσο κι αν τους αξίζουν. Κάποιοι από εμάς που σήμερα παίρνουμε πολιτική θέση απέναντι σε τέτοιες λογικές, κάποτε ενσαρκώναμε το "σπυρί" (βλέπε Μεσολογγίου κλπ). Ξέρουμε πολύ καλά ότι η αυτοκριτική που κάναμε μπορεί να μας διαχωρίζει από τον άκρατο εγωισμό που ενσαρκώνεται στο "σπυρί", ωστόσο αυτό προυπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει μετά την αυτοκριτική μας. Το κράτος έχει όλα τα μέσα όχι μόνο να εμποδίζει την πορεία προς την ελευθερία αλλά και να τη διαστρεβλώνει ακόμα κι όταν πιστεύουμε ότι ακολουθούμε το συντομότερο δρόμο.  Οπότε όχι, δεν αποτελεί λύση το να σπάσουν σήμερα τα κεφάλια ορισμένων μουρλών ή με την αυτοκριτική που κάναμε οι μουρλοί του χτες. Γιατί το είδος αυτό είναι τόσο διαδεδομένο που οι αντικαταστάτες του εμφανίζονται πριν απέλθουν οι προηγούμενοι. "Λύσσα και συνείδηση" φωνάζαμε και φωνάζουμε, γνωρίζοντας παρόλα αυτά ότι η λύσσα δημιουργείται από μόνη της, η συνείδηση όμως κατακτάται.

Ο τρόπος να σπάσει το "σπυρί" είναι η περιφρούρηση της αναρχίας από όσες κι όσους την ενσαρκώνουν. Η περιφρούρηση δεν είναι μόνο το σχήμα κράνη-παλούκια περιμετρικά του μπλοκ στο δρόμο. Είναι και η τήρηση των συλλογικών αποφάσεων, των δομών, των διαδικασιών, του κοινωνικού-ταξικού χαρακτήρα της αναρχίας, του λόγου απεύθυνσης, των πάντων. Η τακτική "δεν τους ξέρω-δεν τους μιλάω-δεν τους δίνω αξία" που ακολουθήθηκε δεν είναι αρκετή. Το ότι ένας ηλίθιος που παριστάνει τον αναρχικό είναι φως-φαναρι για το χώρο, δε σημαίνει ότι αρκεί να γελάμε με τις ηλιθιότητές του. Το πιθανότερο είναι αυτές να χρεωθούν σε ολόκληρο το χώρο και κάποιοι να γελάνε με μας. Κι έχουμε χύσει πολύ αίμα σύντροφοι σ'αυτούς τους δρόμους για να το αγνοήσουμε και να γίνουμε πολιτικοί κλόουν

από εξαρχειώτικη λαιφο 18/11/2015 5:34 μμ.


και αυτά που ακούσαμε εμείς ότι σηκώθηκε χέρι να κατεβάσει κουκουλα τι είναι; Παραπληροφόρηση; Πήγε ποτέ κανένας να διαμαρτυρηθεί στους εν λόγω αριστερούς προτεστάντες και σεκιουριτάδες κωλάδικων να τους φορέσει κουκούλα με το ζόρι;

Όσο για το ποιός διαβάζει σώτη, δε θα μου προκαλούσε έκπληξη να αναδημοσιεύσει τα σχόλια σου η ακατανόμαστη στις κωλοφυλλάδες που γράφει. Συμφωνείτε απολύτως...


Εχει δίκιο η χλόη για την αδικαιολόγητη ανοχή από πλευράς μας σε φαινόμενα όπου οι επιτιθέμενοι σε καταλήψεις και στέκια δεν ήταν ούτε το κράτος ούτε τα κνατ αλλά κάποιοι "δικοί μας", όσο δικοί μας μπορούν να λέγονται κι αυτοί που ήθελαν να τιμωρήσουν τα κνατ.

Είχαμε την επίθεση στην κατάληψη υφανετ στη θεσσαλονίκη, γνωστή υπόθεση-ταμπού στο χώρο όπου όχι μόνο τα μέλη ενός -κατα δήλωσή του- αναρχικού στεκιού την πέφτουν συντεταγμένα σε κατάληψη. Οι εξελίξεις γνωστές, η απουσία του υπόλοιπου χώρου εκκωφαντική, όπως και η "ομερτά" που επιβλήθηκε από τα κινηματικά μέσα.

Είχαμε την επίθεση στο στέκι "Επι τα πρόσω" στην Πάτρα. Αυτή ως ένα βαθμό απαντήθηκε  από τους συντρόφους και ακολούθησαν κι άλλες ομάδες του χώρου.

Είχαμε επίθεση από "συντρόφους" στην κατάληψη προσφυγικών Αλεξάνδρας. Οχι μόνο δεν καταγγέλθηκε η επίθεση από τους πάντες αλλά αιτιολογήθηκε δήθεν πολιτικά από σχήμα του χώρου ότι "για την επίθεση φταίνε οι ίδιοι οι καταληψίες".

Είχαμε κι έχουμε καθημερινές απειλές (αστείες αλλά απειλές) σε βάρος του Βοξ, πέρα από την επίθεση λάσπης.

Είχαμε επίθεση με βαριοπούλα σε σύντροφο την ημέρα που κάηκε η Μαρφίν, στον Ιανό.

Είχαμε επίθεση από καταληψίες δήθεν αλληλέγγυους στους πολιτικούς κρατούμενους της Νομικής στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της σχολής.

Αν το στύψουμε ακόμα περισσότερο θα βγούν στην επιφάνεια παρόμοιες επιθέσεις στο στέκι της Α.Κ. Θεσσαλονίκης και πολλα άλλα.

Για να καταλάβω ο αδαής, υπερασπιζόμαστε τα στέκια, τις καταλήψεις και την ιδέα μας από όλους ή μόνο από τους κνίτες;

Ενα υγιές και βιώσιμο κίνημα δεν τα κουκουλώνει αυτά τα ζητήματα. Απαντάει, δίνει λύσεις κι αυτές με τη σειρά τους δημιοργούν προηγούμενα και δομές που δε θα επιτρέψουν να προκύψουν τα ίδια στο μέλλον. Οταν οι παρακαταθήκες μας είναι ξεφτιλίκια και κουκουλώματα, ανάλογο θα είναι και το παρόν μας.

από ένας από τους τραυματίες 18/11/2015 10:44 μμ.


Επέτρεψε μου μιας και ήμουν μπροστά και χτυπήθηκα κι εγώ να ξέρω ότι δεν έγινε αυτό που περιγράφεις. Κουτοπόνηρη δικαιολογία. Μας έστειλαν στο νοσοκομείο γιατί τάχα κάποιος κατέβασε κουκούλα; Πότε; Αφού με το που άνοιξε το στόμα του ο σύντροφος από το απέναντι πεζοδρόμιο αμέσως έπεσαν επάνω του να τον τσακίσουν...

από ανταρσιος 18/11/2015 11:49 μμ.


Η συζήτηση θα είχε κάποιο ενδιαφέρον αν δεν είχε ξεφύγει, αναδεικνύοντας τις ανεπάρκειες του κινήματος και των συνιστωσών του . Για να τα πάρουμε με τη σειρά:

α) Κάποιοι προχωράνε σε αυτοκριτική- όπως την καταλαβαίνουν- για μια πέρα για πέρα λανθασμένη, τραγική, επικίνδυνη ενέργεια, που αντικειμενικά στράφηκε ενάντια στο κίνημα , σε συντρόφους, συντρόφισσες. Η γνώμη μου είναι ότι η αυτοκριτική είναι ειλικρινής και θεωρώ σημαντικό το γεγονός να αναγνωρίζεται κάτι τέτοιο. Άλλωστε είναι απο τις λίγες φορές που κάποιοι ανοιχτά πέρνουν την ευθύνη και διαχωρίζονται με τον τρόπο που αυτοί αντιλαμβάνονται.

β) Σε ανάλογα γεγονότα, μικρότερης ή μεγαλύτερης εμβέλειας και σημασίας, που δεν υπήρξε οποιαδήποτε αυτοκριτική, έγινε πολύ μικρότερη συζήτηση, τόσο σε επίπεδο ανακοινώσεων αλλά και γενικότερα στο εσωτερικό του κινήματος. Τώρα σαν να πυροδότησε για κάποιο ανεξήγητο λόγο(;), το κείμενο αυτοκριτικής την αντιπαράθεση, η οποία γρήγορα ανοίχτηκε σε όλα τα επίπεδα (ας διαβάσει κάποιος άλλα θέματα στις συζητήσεις και θα καταλάβει ότι η πολεμική ανακυκλώνεται. Μέχρι και οι negative έκαναν την εμφάνιση τους...).

γ) Αν στο παρελθόν- κάποιες, ευτυχώς, λίγες φορές-οι ανακοινώσεις  οργανώσεων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, είχαν αναφορές για προβοκατορολογία κλπ, τώρα σε διάφορα κινηματικά ραντεβού, απο "συνιστώσες" του αναρχικού χώρου, εμφανίζεται μια προσπάθεια αποκλεισμού, και  εχθρικής αντιμετώπισης των "αριστερών" και σε ελάχιστες ευτυχώς περιπτώσεις - σε κείμενα- υπάρχει εξίσωση κομμουνισμού-ναζισμού. Αυτά μάλλον δημιουργούν άσχημο κλίμα, που στο τέλος μπορεί να φτάσει σε επικίνδυνα σημεία.

δ) Οι μεγάλες κινηματικές στιγμές που έχουμε ζήσει, όσο κι' αν κάποιοι, κάποιες αρνούνται να δούν πέρα απο την μύτη τους, ήταν εκείνες που υπήρχε μαζική συμμετοχή του συνόλου του κινήματος (φοιτητικές κινητοποιήσεις 2006-2007, Δεκέμβρης 2008, κινητοποιήσεις ενάντια στο μνημόνιο, αντιφασιστικές πορείες, κίνημα συμπαράστασης σε φυλακισμένους, διωκόμενους αγωνιστές). Ανεξάρτητα απο τις εκτιμήσεις για το ποιος έδινε τον τόνο, για τα ρεύματα που έπαιξαν καταλυτικό ή δευτερεύοντα ρόλο, για το ποιοί ήταν περισσότερο ή λιγότερο μαχητικοί (φαντάζομαι θα υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις), η πραγματικότητα είναι ξεκάθαρη. Τις μάχες τις δίνουμε μαζί και μόνο τότε μπορούμε να κερδίσουμε.

ε)Οι μαλακίες με τις επιθέσεις και τα πεσίματα είναι ευκαιρία να τελειώσουν τώρα μια και καλή. Και η αυτοκριτική που έγινε θεωρώ ότι ανοίγει μια τέτοια δυνατότητα. Το στοίχημα είναι να υπάρχει συνενοήση, συντονισμός και κοινή στάση απέναντι σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε χτυπά κομμάτια του κινήματος. Εκεί θα φανεί η αλληλεγγύη και η συλλογική αυτοπροστασία του κινήματος. Χρειάζονται συνελεύσεις και  ανοιχτές συζητήσεις και όχι να αντιμετώπιζονται άνθρωποι ως αποδιοπομπαίοι και να ρίχνονται στο πυρ το εξώτερο, ενώ την ίδια στιγμή  αναγνωρίζουν τα λάθη τους( γι΄αυτούς που έγραψαν το κείμενο που θεωρεί "δικαιολογημένη" την επίθεση στην ΟΚΔΕ κλπ, υπάρχουν πολύ λιγότερες αναφορές-πολεμική)

στ) Οι μάχες που έρχονται θα είναι πολύ σκληρές. Η επικοινωνία μεταξύ των δυνάμεων του κινήματος και η ενότητα -σε οποιοδήποτε βαθμό μπορεί να επιτευχθεί- έχει τεράστια σημασία.

 

από Όταν 19/11/2015 2:25 πμ.


Κάποιοι έσουρναν στην Σώτη κομμάτι απο αυτά που της πρέπουν, εσύ το πολύ να σήκωνες πάλι χέρι σε κάναν σύντροφο.

Αλλά άμα η πραγματικότητα σε διαψεύδει απο παντού, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

από εξαρχειώτικη λαιφο 19/11/2015 9:17 πμ.


Σοβαρά, έσουρες στη σώτη αυτά που της έπρεπε στο φλοραλ; Αίσχος και ντροπή σου...Απορώ πως δεν έχεις βγάλει κείμενο αυτοκριτικής και μεταμέλειας για το τραμπουκισμό αυτόν, ακόμα.

Βέβαια από την άλλη, μπορεί και να έπινες κανά τσίπουρο παραδίπλα και απλά είδες βαβούρα κι είπες να πεταχτείς να δείς τι γίνεται. Όχι ότι την έψαξες κιόλας προσωπικά για να της τα σούρεις.

Όμως τελικά, η σώτη νίκησε παρόλο που της τα έσουρες. Όπως είπα, σήμερα, συμφωνείτε απολύτως. Κι αυτό είναι η πανουργία της ιστορίας, η φάρσα και η τραγωδία.

Χέρια που υψώνονται σε συντρόφους, αλλά  όχι σε αυτούς που πρέπει, να ψάξεις στον κύκλο σου.

 

Σύντροφε τραυματία, αν είναι έτσι όπως τα λες, παρόλο που είμαι της άποψης ότι δεν έπρεπε καν να ασχοληθούν μαζί του και μαζί σου, εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι ως προς τι θέλησε να παρέμβει ο αριστερός σε μια δράση που δεν τον ενόχλησε κανείς και δεν τον ανάγκασε κανείς να συμμετέχει και "προσπάθησε να τη σταματήσει" σύμφωνα με την ανακοίνωση τότε του βοξ. Ως σεκιουριτάς κωλάδικου, ως ιδιοκτήτης των εξαρχείων, ως ένας πελάτης που απλά ήθελε να πίει ήρεμα τον καφέ του και του χαλάγαν την ηρεμία, ως ιδιοκτήτης ακινήτου ή ως επιβολή της πολιτικής του αντίληψης και γραμμής; Τι ακριβώς είπε ο αριστερός κι έπεσαν να τον τσακίσουν, τελικά;

Προχθές στην απεργία κυνηγήθηκε μια πεζή καταστολή, που ήταν δίπλα στη συγκέντρωση, πριν αρχίσει η διαδήλωση. Όπως καταλαβαίνεις δε θέλει πολύ να αρχίσει το ξυλίκι αν αρχίσουν τίποτα ουυυυυ και τίποτα κραυγές και τίποτα προβοκάτορες από τέτοιες αριστερές νοοτροπίες κάποιων. Από που αντλείται το δικαίωμα κάποιου να επιβάλλει στον άλλο το πως θα ενεργήσει; Πήγε ποτέ κανένας στην οργάνωση του αριστερού να τους επιβάλλει τι θα κάνουν; Πραγματικά, αυτό δεν το καταλαβαίνω.

χλόη, εσύ μπορεί να λες ότι άλλαξες από πρώην "εγωιστικό σπυρί"  όμως εγώ δε βλέπω κάτι τέτοιο σε αυτά που λες. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ακόμα ένα "εγωιστικό σπυρί" που απλά άλλαξε τη ρητορική του εγωισμού του. Την έκανε απλά πιο κοινωνικο-ταξική. Άρα μάλλον θα πρέπει να βαθύνεις την αυτοκριτική σου για να δείς ότι αυτό που δαιμονοποιείς (κακώς) ως "μεσολογγίου" το κουβαλάς ακόμα μέσα σου παρόλο που μετακινήθηκες χωροταξικά.

από πρώην 19/11/2015 10:46 πμ.


 

εξαιτίας ακριβώς τέτοιων στάσεων όπως η δική σου, που ξεχειλίζουν άλογη εξιδανίκευση της βίας και απαξίωση/κοροϊδία προς όποιον κάνει κριτική σε αυτή ( πχ "....Ως σεκιουριτάς κωλάδικου, ως ιδιοκτήτης των εξαρχείων, ως ένας πελάτης που απλά ήθελε να πίει ήρεμα τον καφέ του και του χαλάγαν την ηρεμία, ως ιδιοκτήτης ακινήτου....") είναι που οι περισσότεροι σύντροφοι γίνονται 'πρώην' μετά τα 30. Γιατί πόσο να αντέξεις την καγκουριά άμα στο χώρο μπήκες για άλλα πράγματα.

Και αυτό που μένει, πέρα από κάποιους επίμονους και αξιοθαύμαστους συντρόφους, είναι ένας στρατός από ανακυκλούμενους 19-25αρηδες που νομίζουν ότι ενεργούν με βάση κάποιες ιερές και απαράβατες αλήθειες της αναρχίας. Οπισθοδρόμηση.

 

υγ. "πεζή καταστολή" lol


"Από που αντλείται το δικαίωμα κάποιου να επιβάλλει στον άλλο το πως θα ενεργήσει; Πήγε ποτέ κανένας στην οργάνωση του αριστερού να τους επιβάλλει τι θα κάνουν; Πραγματικά, αυτό δεν το καταλαβαίνω."

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά στις 15/11 αυτό που περιγράφεις έγινε. Το γεγονός όμως ότι εσύ δικαιολογείς αυτό το σκηνικό είναι που ενδυναμώνει την Σώτη και τη κάθε Σώτη.

από Ντίνα Καρβουντίνα Γαβιξ 19/11/2015 11:18 πμ.


Θα είμαι ειλικρινής. Δε συμμερίζομαι κανένα όνειρο κοινωνική επανάστασης, κανένα επαναστατικό όνειρο γενικά. Στόχος μου η υψηλότερη Κορυφή και η βαθύτερη Άβυσσος. Ο Μηδενισμός ως καθαρή και απόλυτη τάση δε χρειάζεται καμμία απολύτως υπεράσπιση απέναντι στους ιδεολογικούς -ισμούς σας. Ο Μηδενισμός και η Αναρχία θα συντροφεύουν για πάντα τους μηδενιστές στο δρόμο της Φωτιάς και της Άρνησης.  Και το βλέμμα μου δεν είναι στραμμένο σε δανεικά όνειρα και μετεπαναστατικούς παραδείσους. Ονειρευτείτε εσείς σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές ουτοπίες, Εγώ θα συνεχίσω να πορεύομαι προς το απόλυτο Τίποτα, όχι περιτρυγιρισμένος από σκουπίδια και “νοικοκυραίους”, αλλά από την Οργή και τη Λύσσα της Καταστροφής.Κρατήστε το αλφάδι σας, δεν το διεκδίκησα ποτέ. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, η Αναρχία να φυλακιστεί σε μια τόσο αξιολύπητη φράση ; “Η Αναρχία είναι Τάξη”… Κρατήστε τη Δημοκρατία σας και τις οργανώσεις σας, το Μηδέν δε συνδιαλλέγεται με την Αδυναμία. Και τα μαυροκόκκινα σημαιάκια σας μαζί με τη θηλειά του εργατισμού.  Τα λάβαρα των μηδενιστών ήταν και θα είναι Μαύρα. Πλαισιωμένα από το χορό του Θανάτου και τον Αντίχριστο που γεννιέται από τη Φωτιά και το Αίμα.

από @ηξηξ 19/11/2015 12:12 μμ.


Μαλακα μου εχετε ξεφυγει μερικοι..Διαβασε η αλλη απο πανω λιγο Νιτσε και 5-6 αλλες μαλακιουλες και βρηκε το νοημα της ζωης της στο τιποτα λεει..

Συγγνωμη ρε που ονοιρευομαστε μια καλυτερη ζωη σενα καλυτερο κοσμο.Οχι για μας γιατι εμεις αυτα δεν θα τα δουμε ποτε.Συγγνωμη κιολλας που αποφασισαμε να τα απαιτησουμε δυναμικα και οχι να τα διεκδικουμε..Μπορει οι σοσιαλισμοι και οι κομμουνισμοι και αταξικες κοινωνιες ναναι ουτοπιες αλλα ο αγωνας γιαυτες τις ουτοπιες στο περασμα των αιωνων μας εχει μετατρεψει απο σκλαβους σε γαλερες με το βουρδουλα πανω απτο κεφαλι σε κατι αλλο.Τι αλλο??σε μισθωτους σκλαβους με μερικα δικαιωματα που και αυτα αμφισβιτουνται και παλευονται καθε μερα,δεν εχουμε αυταπατες.Ο αγωνας και το αιμα ομως αξιζει κεχει αποτελεσμα..κεχουμε ακομα πολυ δρομο..

το δικο σου το αποτελεσμα ποιο ειναι κυρια μηδενιστρια??Ηικανοποιηση του αρρωστου υπερεγω σου που ειναι ικανο να δικαιολογισει καθε ειδους κανιβαλισμο...να μας λειπει.

Το μηδεν δεν συνδιαλεγεται με την αδυναμια λεει..Τυχεροι ειστε ολοι εσεις που ιδεες μας και ο ανθρωπισμος μας ,δεν μας επιτρεπει να εφαρμοσουμε τον αμοραλισμο που σας διακατεχει επανω σας.

από lord sauron 19/11/2015 12:12 μμ.


Δεν θα σχολιάσω την ουσία όσων λες. Δεν θα τό ήθελες, θα γινόμουν πολύ πικρός και δεν θέλω ούτε εγώ να στο χαλάσω, αυταπατάσαι αν νομίζεις ότι αυτό τον δρόμο τον πρωτοπάτησες εσύ κι ελπίζω όταν θα τον φτάσεις στο τέρμα του να είσαι και εσύ μια συμβιβασμένη αναρχικιά κι όχι μια βλάμμενη νοικοκυρά "όλοι ίδιοι είναι-νεανικές φαντασιώσεις-ο κόσμος δεν κατάλαβε το μεγαλείο μας κλπ, κλπ".

Ενα θέλω να σε ρωτήσω: αφού τα απαξιώνεις όλα αυτά τα ουτοπικά κινηματικα, τις αναρχίες, τις οργανώσεις, και εσύ και οι φίλοι σου ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ; Σταματείστε να συμπεριφέρεστε σαν κερατωμένες μικροαστές που ό χώρος των ονείρων τους τελικά χόντρυνε και ρεύεται και δεν είναι ρομαντικός όπως τον φανταστηκαν. Αφοσιωθείτε στο τιτάνιο έργο καταστροφής που έχετε αναλάβει, πνίξτε τον άθλιο κόσμο στο αίμα τα ούρα και τον εμετό του και μην κοιτάτε πίσω, οι "κινηματικοί" μπουσουλάνε, εσείς καλπάζετε ΜΗΝ ΧΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Το λέω γιατί όλο ότι έχουμε χωρίσει ακούω κι όλο σπίτι σας βλέπω να πετάτε πιάτα. Γιαυτό λοιπόν πάρτε το κουβαδάκι σας πηγαίντε στην παραλία σας κάντε ότι νομίζετε και εμείς εδώ θάμαστε. Όπως τόσοι/ες πριν από εσάς κάποι/ες θα καταλάβουν με τον καιρό, κάποιοι/ες θα καούν οριστικά και καποιοι/ες θα πάνε σπίτια τους.

Ως τότε υπάρχει κάνας λόγος αφού μισιόμαστε τόσο να κάνουμε παρέα και να χαλάμε όλοι τις καρδιές μας; ε;

από φφφ 19/11/2015 1:29 μμ.


οι φοιτητες πολιτικης επιστημης που απαρτιζουν τα στεκια δεν μιλανε με τους μπυροβιους πλατειακους γιατι φοβουνται, οταν οι πλατειακοι κανουν ανερματιστα επεισοδια στα εξαρχεια για την κοινωνια του θεαματος του mega οι φοιτητες αναρωτιουνται γιατι το επαναστατικο υποκειμενο δεν κατεχει την θεωρια

το αυγο εκανε την κοτα ή η κοτα το αυγο ?

εαν θελετε ικανοποιητικη επαφη με το προλεταριατο πρεπει να παρακολουθειτε καθεστωτικα καναλια και κουτσομπολιστικα site, αυτα αποτελουν την λαικη κουλτουρα και αυτα μπολιαζουν το μυαλο του προλεταριου, "οποιος ελεγχει τα μεσα, ελεγχει το μυαλο" jim morisson


και με αυτο το αναρχοκομμουνισμος, να τελειωνουμε, για να ειμαστε αρεστοιτο θελουμε, μπορει να πρεπει να κατεχεις το μαρξισμο αλλα ο μαρξισμος ειναι ντετερμινισμος και θεια προβλεψη απο την "υπερκειμενη" εργατικη ταξη, δεν εχει σχεση με την αμεση συλλογικη συνδεση των υποκειμενων της αναρχιας

https://interarma.info/2015/06/01/ellada-kommounistikopoiisi-i-gerontiki-ania-tis-anarxias-spf/

από el quinto regimiento 19/11/2015 2:28 μμ.


το κάνω μόνο και μόνο για να μην στρώνεται έδαφος σπέκουλας από καλοθελητές. Κάποιος συγκεκριμένος εξυπνάκιας (ο γνωστός τρολο-ιστορικος στο  θρεντ "Επαναστατικές αλήθειες που επιβεβαιώνει η ζωή"), εδώ γράφει ως "άλλος αναρχικος εργάτης" στο 1574348 μιλάει για "κοκκινόμαυρες προβιές" , παρουσιάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τη Χλοη ως σταλινική-κοντρίτισα. Αυτές οι τακτικές κύριε τρολο-ιστορικέ, να βάζεις ταμπέλες σε άλλους, χωρίς να τους ξέρεις, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΔΩ, σου γυρίζουν μπούμεραγκ.

Κατα τα άλλα, προφανώς για μένα ειναι καταδικαστέα κάθε τραμπούκικη επίθεση σε βάρος κόσμου του κινήματος. Το ίδιο κι αυτή η επίθεση. Η επίλυση των διαφορών εντος κινήματος γινεται με διάλογο και πολεμική, ο εχθρος ειναι οι μπάτσοι, η καταστολή, και οσοι επιδιώκουν ενίοτε να αντικαταστήσουν τους πραιτοριανούς του κράτους (βλέπε ΚΝΑΤ ή και ΣυριζοΚΝΑΤ στο ΕΜΠ κατά τη κατάθεση στεφάνου πρωθυπουργού Τσίπρα στο ΕΜΠ), όταν το κάνουν. Κι από όσο θυμάμαι τα ΚΝΑΤ βάρεσαν στη Μυτιλήνη αυτή τη φορά, οχι στο ΕΜΠ.

Από την άλλη, ενέδρα στους κνίτες έξω από το ΕΜΠ ξημερώματα της πρώτης μέρας του εορτασμού της επετειου ειναι απ' τα άγραφα! Πως ρε παληκάρια θα αντιμετωπίζατε του κνιτες; Αυτοι εμφανίζονται στρατος, με 1000 και άτομα (παγκινητοποίηση σε όλη οτην Ελλάδα και παλουκια κράνη σε βανάκια σε καθέτους στην Πατησίων) τη συγκεκριμένη μέρα. Ειλικρινα, μονο κάποιοι εντελώς ΑΣΧΕΤΟΙ κι ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ θα μπορούσαν να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο. Εγω ειλικρινά δεν πιστεύω ότι η ενέδρα ήταν για τους κνίτες. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Αν κάποιοι "καλοπροαίρετοι" ακολούθησαν ένα τσούρμο λόγω παρέας, που τους έπεισαν οτι βγήκαν "παγανιά για κνίτες",  αυτο ειναι πρόβλημα δικό τους. Η παγανιά ομως αφορούσε άλλους, ίσως λόγω αντεγκλήσεων της πορεία της Πέμπτης, ισως, για άλλο λόγο. Καλό θα ήταν ομως να μην μας σερβίρουν φούμαρα. Η μπάλα της παγανιάς πήρε όσους βρέθηκαν μπροστά από το ΕΜΠ τη συγκεκριμένη στιγμή, στήνοντας τα τραπεζάκια τους.

επι τη ευκαιρία, φίλε αντάρσυε, δυστυχώς η προβοκατορολογία ήταν έντονη σε μεγάλο κομμάτι του φοιτητικού κινήματος, απο τη πλευρά των της πλειοψηφίας  των οργανωμένων δυνάμεων της εξωκ. αριστεράς το 2006-2007. Αυτο κάπως έσπασε στη πορεια του αγώνα και μέσα στο Δεκέμβρη.

Το πρόβλημα ειναι οτι η προβοκατορολογία στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ήταν δεξιά, καιροσκοπική κριτική στη βία της κριτικής, συνοδευόταν δε με δηλώσεις νομιμοφροσύνης στα κανάλια. Αυτο έδινε ιδεολογικό άλλοθι σε ομαδοποιήσεις κυρίως νέων στη πλατεία και στη Μεσσολογίου να συμπεριφέρονται αυταρχικά και τραμπούκικα σε εαακίτες (και οχι μονο) -ενέδρα και τραμπουκισμο σε μέλη της εξωκ. αριστεράς που δεν έκαναν απολύτως τίποτα, δεν σήκωσαν ποτέ χέρι, τους χτύπησαν μονο και μονο γιατι ειχαν διαφορετικές αποψεις μαζί τους!!!!-. Ετσι κάπως φτάσαμε και εδώ.

Το "εδω" ομως ειλικρινά, οσον αφορά τα εσωτερικά σας φιλοι/φιλες, συντροφοι/συντρόφισες, συναγωνιστές/συναγωνίστριες του αναρχικού χώρου, δεν ειναι δική μου υπόθεση. Οπότε μένω κι εγώ εδώ.

ευχαριστώ για την κατανόηση της παρέμβασής μου.


Οτι ο Σταλινισμος για τον Κομμουνισμο.

Ειναι μια αντι-διαλεκτικη αντιληψη της ζωης και του πολιτικου-κοινωνικου γιγνεσθαι.

Ναι η Αναρχια ειναι ταξη. Διοτι οι πιο δυνατες φωνες, οι πιο φλογερες ψυχες που την υπερασπιστηκαν, αντιλαμβανονταν βαθια, την διαλεκτικη της διασταση. 

Μονο Χαος, σημαινει μονο Ταξη. Δεν διαφερετε σε φανατισμο και σε σκοταδι, απο αυτους που εχουμε απεναντι. Το μισος οταν επικρατησει, σβηνει τη φωτια..


 

Σου είναι τόσο ξένη η έννοια της αυτοκριτικής που προφανώς και θα χρησιμοποιείς τον όρο υποτιμητικά.

Εδώ σχολιάζεις υπέρ μιας δράσης που έκαναν αυτοκριτική οι ίδιοι που την έπραξαν, τι να λέμε τώρα.

Αυτόι που έψαξαν, βρήκαν και πήγαν στην Σώτη, προφανώς και ήξεραν που πάνε και τι κάνουν.

Ωστόσο μπορείς να προσφέρεις την κριτική σου και σε αυτούς επειδή δεν την τσάκισαν στο ξύλο ενω υπερίσχυαν σε μούσκουλα, και αυτό βρωμάει ρεφορμισμό και αστίλα.

Θα λειφθεί σοβαρά υπ'όψιν φαντάζομαι, καθώς αν υποστηρίζεις πως αφού καλώς τσάκισαν τον αριστερό πιθανότατα καλώς τσάκισαν και τον σύντροφο που τους είπε φτάνει, φαίνεσαι πολιτικό υποκείμενο με αλάνθαστο κριτίριο.

από 19/11/2015 7:01 μμ.


Οταν το κοπαδι ανδρεικελων δεν μπορει να ελεγξει τις ιδιες του τις δομες τοτε στο προσκηνιο μπαινουν οι φανταστικοι εχθροι, μερος του μυθικου κοσμου στο οποιο κατοικοεδρευουν τα φαντασματα που οριζουν την μοιρα των υποτακτικων. Και επειδη οι εχθροι πρεπει να συγκεντρωνουν ολα τα χαρακτηριστικα της αντιπολιτευσης, ιδου το αντιπαλο στρατοπεδο, οι μηδενιστες.
Μην φοβαστε ''συντροφοι'' τοσο τον υποτιθεμενο μηδενιστικο κινδυνο.
Αντ αυτου επικεντρωθειτε στο πως θα αντιμετωπισετε τους εκτος των τειχων σας, που στους ορισμενους αλλοι βλεπουν επαναστατικα υποκειμενα γεματα αυθορμητισμο και ζωτικοτητα που με λιγη κατηχηση θα μετατραπουν σε πρωτοκλασατους συντροφους ενω αλλοι τους θεωρουν κινδυνο για την δημοσια εικονα της σοβαρης,πολιτικης αναρχιας.
Βρειτε τα πρωτα μεταξυ σας και μετα θα ειστε σε θεση να σταθειτε ενωμενοι απεναντι στον μηδενιστικο ολεθρο που ''απειλει'' τις δομες σας.
Προς το παρον αποφασιστε αν τα παραπανω ατομα ειναι συντροφοι που στελεχωνουν στεκια και ειναι αναποσπαστο μερος του ''μαχητικου αντιφασιμου'' ( γιατι πολλοι γνωριζουν πολυ καλα σε τι διαδικασιες χρησιμοποιουνται οι παπαρανω μαιντανοι ) , αντικοινωνικοι μπαχαλακηδες που θελουν μονο να καυλαντισουν, πιτσιρικαδες που με λιγη επαναστατικη ωριμανση θα γινουν η εμπροσθοφυλακη του κινηματος, πλιατσικολογοι και χουλιγκανοι, καρκινωμα που πρεπει να αντιμετωπιστει, αποφασιστε τελος παντων και μην ψαχνετε οργανωμενους δολοπλοκους στην μηδενιστικη ταση γιατι αν ειχατε την ελαχιστη γνωση θα επρεπε να ξερετε πρωτιστως πως ουδεμια σχεση εχει με  κοινωνικα πανηγυρια οπως αυτα του πολυτεχνειου. 

από @Α.Α 19/11/2015 8:18 μμ.


γηπεδο καραισκακη στην πλατεια εξαρχειων? πανε δηλαδη χουλιγκανακια του γαυρου και χτυπανε ατομα του χωρου και ουτε γατα ουτε ζημια? τελειωσατε . 

από @παλιός πλατειακός 19/11/2015 11:29 μμ.Ξεκολλάτε μην παίρνετε θάρρος επειδή αναφέρθηκε κάποιος σε εσας να θυματοποιήστε πάλι οτι και καλα ειστε ο στοχος κλπ. Στα αρχιδια μας σας εχουμε γραμμενους βασικά, μονο στο facebook ειστε ενα παρεάκι που ανεβάζει ποιήματα, interarma και λυσσασμένους λύκους. Το ξέρουμε οτι τα μαλακισμένα απολίτικα μπχαλακια που χρησιμοποιουν αντικοινωνική βία ειτε για το ξεκαύλωμα ειτε για το πλιατσικο δεν ειναι μηδενιστές. Πως θα μπορούσαν άλλωστε; Η αληθεια ειναι οτι για να ειναι καποιος μηδενιστης πρεπει να εχει διαβασει πραγματα, αυτοι μονο ουγκ ξερουν. Το θεμα ομως εδω ειναι οτι οποια ενεργεια και να κανουν αυτα τα μαλακισμενα, από κάψιμο τρολλευ μεχρι σπασιμο ΚΕΠ με κοσμο μεσα τα σιγονταρετε μονο και μονο για να την πειτε στον αναρχικο χωρο. Μην εκτιθεστε σας βλεπουμε στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης. Μια απο αυτους τους ιντερνετομηδενιστες no lifer ειναι και η αλλη που εγραψε για ολεθρους και τιποτα και κορυφες και ανισχυρους κλπ κλπ. Αυτη εχει καρβουνιάσει τελειως.

Υ.Γ. Τωρα οσον αφορα αυτην την ψευτοαπολογια, περαν του οτι ειναι γραμμενη το περισσοτερο απο 3 ατομα δεν αναφερει καθολου τα αιτια της βλακειας τους. Δεν αναφερουν καθολου καυστικα οτι ειχαν πισω τους 57 σκουπιδια πρεζωμενα(αν υποθεσουμε οτι ηταν 60 ολοι μαζι) που πηγαιναν κατω απλα για να δειρουν καποιον αοπλο φοιτητη ή φοιτητρια απλα για να ανεβασουν το γαμημενο εγω τους. Ας ηταν και αναρχικος, ας ηταν οτιδηποτε. Δεν αναφερουν κατι στην ψευτοαπολογια γι αυτους, γιατι μαλλον ειναι φιλοι τους και δε θελουν να τους θιξουν. Ας βαλουν τοτε την απολογια εκει που ξερουν. Τελευταιο αλλα πολύ σημαντικο αφησα το θεμα οτι και λαθος εν τελει να μην κανανε και να δερνανε αοπλους φοιτητες της ΚΝΕ τι; Δε ντρεπεστε ρε μαλακες που θα πατε να χτυπησετε εναν 18χρονο φοιτητη που ακομα και λαθος να κανει που βρισκεται εκει, παλευει για μια καλυτερη ζωη. Φυσικα και να κριθει και αυστηρα μαλιστα για διαφορες μαλακιες που θα εχει κανει, αλλα οι σιδεροβεργες και τα καπακια υπονομων δεν ανηκουν στο πολιτικο πεδιο και τη διαλεκτικη. Αντε καραγκιοζηδες που ηρθατε ως υπερασπιστες των συντροφων της Λεσβου που εκει ουτε ρουθουνι δεν ανηξε παρεπιμπτόντως, ασχετως αν πρεπει να φαει πολιτική πολεμική το ΚΚΕ γι αυτο πο εκανε. Ελεος πια να τελειωνουμε με δαυτους και να τελειωνουμε γενικα με τη σαπιλα των Εξαρχειων και με τη μαφια. Μας εχουν διωξει απο την πλατεια που μεγαλώσαμε, αλλα γυρνανε οι καιροι.

από χαοτικός μετα-αναρχικός 19/11/2015 11:52 μμ.


post image

Σοβαρά τώρα πιστεύετε ότι έχουμε να κάνουμε με άτομα που ακολουθώντας ένα όραμα συγκρούονται με τα εμπόδια που βρίσκουν στο διάβα τους; Πιστευετε ότι έχουμε μια πάλη ιδεών όπου ορισμένοι "μηδενιστές" πλακώνονται με τους ρεαλιστές του χώρου;

Στη χώρα του μικρού μου πόνυ μπορεί να συμβαίνουν όντως έτσι τα πράγματα, όμως στο κλεινόν εξάρχειο τα πράγματα εξηγούνται απλούστερα, αρκεί να πληροφορηθεί κανείς για τα γκομενιλίκια του καθενός, τις "ζώνες κυριαρχίας" και ποιές είναι υπο αμφισβήτηση, τις προσωπικές κόντρες/αντιπάθειες/συμπάθειες και γενικά ότι σηματοδοτεί το μικρό μας κομμωτήριο.

"Μηδενιστές εναντίον αριστεριστών" και "μεταμεληθέντες αναρχο-σταλινο-μπάχαλοι" και γενικά τέτοιες τάσεις ιδεολογικά καθορισμένες υπάρχουν μόνο στα μυθιστορήματα παραλίας.

Αν είναι να μιλήσουμε σοβαρά, σαν άνθρωποι χωρίς ταμπέλες που αν πάρουν τον τίτλο του αναρχικού θα τον πάρουν σαν τίτλο τιμής και όχι σαν λάφυρο, τότε να μιλήσουμε για το ουσιώδες ερώτημα:

Μπορεί η αναρχία να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις ή μήπως να πάρουμε το 100;

Εκεί βρίσκεται η πολιτική διάσταση του ζητήματος, όχι στην αναζήτηση της ιδεολογικής ταυτότητας (χαχαχαχαχα) ορισμένων.

Εικόνες:


Κατ'αρχήν να σε χαιρετίσω από μακρυά, γιατί ανάμεσα μας υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που νύχτα μέρα παλεύουν για κάποιο επαναστατικό όνειρο, ενώ εσύ δεν μπορείς να συμμεριστείς κάτι τέτοιο. Η υψηλότερη κορυφή χωρίς κεφαλαίο το "Κο" είναι το Έβερεστ, και η βαθύτερη άβυσσος είναι το διάστημα, κάπου εκεί ανάμεσα σε δυό μαύρες τρύπες ίσως είναι το γρηγορότερο μονοπάτι. Πάρε κι ένα τάπερ μαζί γιατί είναι "μακρύς πολύ μακρύς ο δρόμος" κοριτσάκι.

Γιατί να συμφωνήσω μαζί σου για την ιεραρχία των -σμών αφού διαφωνούμε σε τόσα άλλα; Γιατί τόσο ο ιμπεριαλισμός όσο και ο χριστιανισμός και ο ιμπρεσιονισμός μπορεί να είναι υπαρκτά αλλά πως και σαν τι τα αντιμετωπίζουμε δε νομίζω να συμφωνούσαμε. Όντως υπάρχουν όμως, μέχρι εσύ να τα καταστρέψεις. Με τον μηδεν-ισμό όμως θα ασχοληθώ, με ενδιαφέρει. Η επαφή των μηδενιστών σαν του λόγου σου με την πραγματικότητα βασίζεται στο Τίποτα και οδηγεί στο Τίποτα. Το τίποτα βέβαια δεν γράφεται με κεφαλαίο εκτός κι αν λένε κάποια/ον έτσι στη πλατεία, δεν μπορώ να γνωρίζω. Υπάρχει όμως σχέση μεταξύ ιδεών και πράξης, μεταξύ ατόμου και συνόλου, μεταξύ λόγου και εντυπώσεων.

Το άτομο δεν χρειάζεται τον λόγο για να δράσει ατομικά. Ο λόγος είναι το εργαλείο όπου οι ιδέες των ατόμων γίνονται αντιληπτές από κοινού ώστε μέσω αυτού να διαμορφωθούν συμφωνίες από τα άτομα που θα δράσουν με βάση αυτή την συμφωνία. Οι ιδέες του ατόμου μπορούν να ξεπερνούν τα φυσικά όρια της πραγματικότητας, τα πάντα είναι δυνατά στο μυαλό και στην φαντασία του ατόμου. Μέσω του λόγου όμως, το υπερφυσικό και μεταφυσικό του ατόμου αφαιρείται γιατί σπάνια μπορεί να γίνει τόσο αντιληπτό όσο και αποδεκτό με άλλους ανθρώπους. Αυτή είναι μια διαδικασία συνδιαμόρφωσης κοινού λόγου που ο ένας σέβεται τον άλλο. Ο εξουσιαστικός λόγος μπορεί να είναι και μεταφυσικός γιατί επιβάλλεται σαν αυτός που είναι, δεν χρειάζεται να συνδιαμορφωθεί και να ελαχιστοποιηθεί στην υλιστική του μορφή, στον πραγματικό λόγο. Αυτός είναι ο δημοκρατικός λόγος ενάντια σε έναν αυταρχικό, εξουσιαστικό λόγο, σαν αυτόν των αφεντικών, των ιερέων, των αρχηγών, αλλά και των ατομιστών μηδενιστών.

Εαν βέβαια πολλοί από εμάς κι εδώ κι εκεί έξω συμφωνήσουμε ότι εάν δεν αρχίσουν κάποιοι να σέβονται την διαφορετικότητα και την ουσιώδη πολυμορφία του κινήματος και συνεχίσουν να επιτίθενται (αποκλειστικά σχεδόν) στο εσωτερικό μας, θα σας πάρει ο διάολος και θα σας σηκώσει, Η συμφωνία αυτή δεν θα παραπέμπει στη μεταφυσική, θα ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε μεταξύ μας. Ο παρακρατικός και φασιστικός χαρακτήρας του Τίποτα όταν αρχίζει και αφήνει ουλές και ράμματα στα κεφάλια συντρόφων θα οδηγήσει σε ένα Τίποτα ισοπεδωμένο, ένα τίποτα χωρίς την τρίτη του διάσταση.

Ελπίζω να άγγιξα έτσι την ποιητική και μεταφυσική σου ευαισθησία.

από τι προσφέρουν 20/11/2015 12:47 πμ.


στην κουβέντα? Το ένα άτομο φοβάται -σε σημείο τέτοιο που απειλεί κιόλας- μην χάσει η αεκ την πρωτοκαθεδρία, σ'αυτό που ονομάζει εξάρχεια, αλλά μάλλον όσο και να ζορίζεται δεν θα καταλάβει ποτέ τι είναι τα εξάρχεια που επικαλείται και το άλλο νομίζει ότι εδιώχθη (μαζί και άλλοι?) από ένα μέρος που δεν είναι τσιφλίκι κανενός (ή παραπονιέται που δεν είναι πια τσιφλίκι του?) Ρητορική μίσους, προσπαθώντας να "νουθετήσουν" άτομα που προέβησαν σε πράξεις "μίσους" (κατά τα λεγόμενα αρκετών εδω μέσα), στοχοποιώντας άτομα, χώρους, αυτή είναι η αντίληψη σας της διαλεκτικής?

από 20/11/2015 2:12 πμ.


Δεν βρισκομαι εδω για να υπερασπιστω η να δικασω κανεναν. Ουτε βεβαια κοπτομαι να παρουσιασω το σκεπτικο μου και να συμμετασχω σε καποιον διαολογο.Τα αιτια της παρεμβασης μου ειναι πολυ απλα.
@παλιός πλατειακός Το οτι εσυ συγκεκριμενα γνωριζεις την προελευση των γνωστων καμενων που παρασιτουν στις διαδικασιες του αναρχικου χωρου γιατι μονο εκει μπορουν να παρασιτισουν δεν σημαινει οτι αυτο γινεται αποδεχτο απο ολους και οτι δεν στοχοποιειται η ανυπαρκτη μηδενιστικη ταση για ενεργειες ασχετων πολλες φορες σκοπιμα μαλιστα που μονο δυσφημηση για οποιαδηποτε ταση μπορουν να αποτελεσουν. 
Η ελλειψη βεβαια οργανωμενου αντιλογου και ο ετεροκαθορισμος απο το ''πως θα μπω στο ματι των κοινωνιστων'' ειναι παθογενεια της επ ονομαζομενης μηδενιστικης τασης ασχετως αν τετοιο πραγμα δεν υφισταται. Ο χωρος απλα καλυτερα να δει πως θα αντιμετωπισει τα παραπανω περιστατικα διχως να τα κατηγοριοποιει σε φανταστικους εχθρους, αποβαλοντας απο πανω του το βαρος της ευθυνης για την καλλιεργεια τους και την κατ εξακολουθηση τροφοδοτηση τους οταν οι συνθηκες δηθεν το απαιτουν.
Μπορει η ''μηδενιστικη ταση'' να αναλωνεται κατα βαση σε μεσα κοινωνικης δικτυωσης, σε φιλοσοφικες συζητησεις του καναπε και σε γραφικοτατες αμεσες δρασεις δυσαναλογες με το θεωριτικο υλικο που υπαρχει, δεν παρασιτει ομως στις δομες κανενος κοινωνικου κινηματος ουτε μοιραζει δεξια και αριστερα ευθυνες για την αδυναμια δρασης της και για τις παθογενειες της.

υ.γ Μια φιλικη συμβουλη. Καλο θα ηταν να αναζητησουν επιτελους ορισμενοι την βαθια φασιστικη και κοινωνικη της βια που εκφραζεται σε αναλογες περιπτωσεις και να σταματησουν να κανουν λογο για φουσκωμενα υπερεγω 17χρονων χουλιγκανων και για ατομικιστες μπαφακιδες που χρησιμοποιουν καποιας μορφης αντικοινωνικη βια ( αντικοινωνικη βια μαλλον σημαινει εξω απο τα κινηματικα πλαισια) ωστε να ικανοποιησουν την ανυπακρτη προσωπικοτητα τους.


όπως και να χει είναι εμφανές ότι τρολάρει και μάλιστα αναφέρει τον εαυτό "της" ως αρσενικό, οπότε τι ζόρι τραβάτε;

για να συνοψίζουμε, εμείς που δεν είμασταν παρόντες και δεν μιλάμε πλέον σε καμμένους χωρικούς για να μαθαίνουμε τα κουτσομπολιά από πρώτο χέρι, καταλαβαίνουμε το εξής:

το πέσιμο το κάνανε πλατειακοί πανκ μπάχαλοι κολλημένοι είτε με μπύρες, είτε με φούντες και μπύρες, είτε με κόκες και μπύρες, παρέα με χουλιγκάνους που το παίζουνε αναρχοαντάρτες για το ξεχού και κανέναν πρόβλημα δεν έχουνε με τα νταβατζιλίκια της αεκ σε μαγαζιά και τσιγαράδες κοκ, και παρέα επίσης με αναρχοχίππηδες που το παίζουνε και λίγο μηδένια γιατί είναι τρέντυ και ενώνονται όλοι οι ως άνω με ξυλάκι και κεράσματα ουσιών

το πέσιμο το κάνανε οι ως άνω αδιαφορώντας πλήρως και για τους πρόσφυγες εν γένη, και έχοντας σαν δικαιολογία τελευταίας στιγμής το σκηνικό με την κνε στη μυτιλήνη. το μόνο που θέλανε ήτανε να ελέγχουνε το πολυτεχνείο και να μην είναι κανένας άλλος μέσα, μπας και τους κόψει το μπάχαλο που ακολούθησε στην προκαθορισμένη ημερομηνία του παραδοσιακού μπαχάλου. 

και γενικότερα, συγνώμες ακούστηκαν και γράφτηκαν και το χειμώνα μετά τη νομική αλλά όταν η συγνώμη δεν συνοδεύεται από πράξεις αλλαγής, αλλά το σκηνικό επαναλαμβάνεται και μάλιστα με σιδερόβεργες, άτομα στο νοσοκομείο και όχλο που προσφέρει χουλιγκάνικη βία απλόχερα σε άοπλους και νομίζει ότι με ένα τέτοιο ξεκάρφωμα δε τρέχει μία, γιατί και πριν δεν έτρεξε μία και δε γαμιέται μωρέ, 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕ ΧΑΙΡΕΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠ' ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

αλλά είναι πραγματικά θλιβερό να ξέρεις ότι ενώ σε πολεμάνε κυβερνήσεις απανωτά και έχεις και φασίστες με μηνιάτικα οχταχίλιαρα στη βουλή, είσαι μόνος σου ήσουν μόνος σου και θα συνεχίσεις να παλεύεις μόνος σου και είναι πραγματικα αισχρό να ξέρεις ότι δεν υπάρχει ελπίδα να συνεννοηθείς με τα καργιόλια που υποτίθεται ότι θα πρεπε να θεωρείς συντρόφους σου και ότι ακόμα κι αν χρησιμοποιήσειες βία, αυτοί απλώς θα γίνουνε ακόμη πιο αισχροί

 

από @Α.Α 20/11/2015 3:48 πμ.


πιστευω η ξερεις κατι παραπανω η απλα κρατησες αυτο που ηθελες ωστε να ξεφυγει η κουβεντα.

από της εξαρχειώτικης λαιφο 20/11/2015 9:17 πμ.


δε μπορεί να ξεχωρίσει (πόσο μάλλον να μοιράσει) δυό γαϊδάρων άχυρα δλδ, δε μπορεί να δεί την από μέρους τους άλογη αλλά σκοπιμότατη εξιδανίκευση της τύφλας της και της δικής της βίας. Εν προκειμένω βλέπει "σχολιασμούς υπερ μιας δράσης που οι ίδιοι οι δράστες της έκανα αυτοκριτική" εκεί που δεν υπάρχει κανένας τέτοιος και μάλιστα κι εκτός θέματος αφού αναφέρονταν ο διάλογος σε άλλο σκηνικό.

Σχολιασμό κατά της υποκρισίας και του παραλογισμού των τσουβαλιστών αγανακτισμένων μανιχαϊστών με το ύφος μωρής παρθένας, ναι.

Κατάλαβες τώρα φίλε Σώστη, γτ είσαι εκτός θέματος και η δική σου λογική δυναμώνει εκτός από την κάθε σώτη και τον κάθε Καραϊβάζ;

Για τον κύριο/α των εξαρχείων (κατά το κύρις/α του κωλονακίου) -@-  με το μαγκίτικο λαιφσταϊλ του αστόπαιδου που νομίζει ότι επειδή διάβασε μπροσουράκι μπούκτσιν έπιασε τον παπά από τα αρχίδια, του/της επιστρέφω την κατηγορία περί αχρειότητας καταρχάς και κατά δεύτερο περιμένω ακόμα την "αυτοκριτική" από τους wannabe δασκάλους με το "αλάνθαστο πολιτικό κριτήριο" (siψ) των "μπαχαλάκηδων" για τη δική τους γούνα. Μέχρι τότε άραξε στα λαιφσταιλ στέκια που αράζεις και να πλένεις το στόμα σου με βιοκαθαριστικό ΒΙΟΜΕ μέχρι να μάθεις τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς, γτ αυτές οι κραυγές δήθεν αγανάκτησης περισσότερο μου μοιάζουν με κλανιές που όντως μυρίζουν ρεφορμισμό και αστίλα, στην καλύτερη.......

Τip. Για να κάνεις μαθήματα σκέψης στην κοινωνία πρέπει πρώτα ο ίδιος να μποείς να σκεφτείς.

 

από @12.11 20/11/2015 9:20 πμ.


μηπως,λεω μηπως,το ολο σκηνικο εχει σχεση με επισοδειο στην απεργειακη? στην πανεπιστημιου στο γυρνα,καποιοι τις επεξαν με καποια περιφρουρηση...λεω γω τωρα

από @ 20/11/2015 11:20 πμ.


Βλέπει στο μυαλό του "τιμητές της δήθεν κοινωνικότητας, "σκοπιμότατη εξιδανίκευση της τύφλας της και της δικής της βίας" και "υποκρισίας και του παραλογισμού των τσουβαλιστών αγανακτισμένων μανιχαϊστών με το ύφος μωρής παρθένας", όταν μιλάμε για κάποιους που  έδειραν περαστικό και σύντροφο.

Βλέπει ακόμα κριτική στους "μπαχαλάκηδες" και "wannabe δασκάλους", και περιμένει αυτοκριτικές για πράγματα που αυτός έχει στο κεφάλι του.

Λες και τα πράγματα δεν κρίνονται κατά περίσταση.

Απόλυτα συντροφική η στάση του, όπως και των άλλων που τσάκισαν κάποιον επειδή τους είπε να μην βαράνε άλλο κάποιον μεσήλικα πεσμένο κάτω, και αυτός ο κάποιος έτυχε να είναι σύντροφος.

Τουλάχιστον σε εκείνο το περιστατικό δεν δυνάμωσε η Σώτη και ο Καραιβάζ.

Και απορεί που κάποιοι θεώρησαν πως έχει πάρει θέση.

Tο tip που δείνει έχει ζωντανό παράδειγμα τα "παλικάρια" στα οποία αναφέρομαι.

Παρέδωσαν μαθήματα σκέψης στην κοινωνία εκείνο το βράδυ.

Για την αναρχία και το ΜΜΑ.

από Σωτηρης 20/11/2015 11:34 πμ.


Δεν ειμουν παρων στο συμβαν του πολυτεχνειου οποτε θα σας πω τι καταλαβα ,ετσι για να  μη μας περνανε για ντιπ μαλακες ολ αυτα τα απολιτικ χουλιγκανακια....Ακους εκει μηδενιστες.....Ειπα μετα απο πολυ καιρο να βρεθω νωρις στη πλατεια προς αναμνηση στιγμων ελκυστικων!17 νοεμβρη ,κοσμος,πολυτεχνειο κλπ...Αραζω παγκακι με τις μπυρες μου(που τοσο εχεται δαιμονοποιησει καποιοι εδω μεσα)και χαζευω διαφορα ουγκανακια με ματσο υφος και βλεματακια του τυπου ποιος ειν αυτος ο μπαρμπας τωρα,ρε μπας κι ειναι λητης....Χαζευω και δυο σκυλακια που παιζουν και σκαει καργα τοξικος πλατειακιας που χει χαμενη τη μπαλα εμφανεστατα.τον πιανει η μαλακια τον χαλια και κραζει τα σκυλακια.....Μεγα λαθος ,σηκωνεται ο ματσο ιδιοκτητης του κυνα και τον αρχιζει στα μπουνιδια,τρεχει να σωθει ο φουκαρας αλλα που τετοια τυχη....παραπανω τον τσακωνει ετερος μηδενιστης και του ξηγιεται κι αυτος κατι μπουνιες....Τι μηδενιστες και ατομιστες και σκατα στα μουτρα τους...Χουλιγκανια του κερατα,μονο κακο κανουν αυτοι οι τυποι ,ας γινει κατι γρηγορα με δαυτους γιατι  το κακο δεν θ αργησει να γινει παλι και δικαιως θα παρει η μπαλα κοσμο του αγωνα αντι για τα μαλακιστηρια. Μηδενιστες λεει........χαχαχαχαχαχα.Ανα χαθειτε απιθανοι......

από εξαρχειώτικη λαιφο 20/11/2015 4:47 μμ.


α.ξέχασα να πω ότι βλέπω και ψέμμα, όπως ο χαρακτηρισμός "περαστικός". Αν ήσουν όντως πονηρούλης θα αντιλαμβανόσουν ότι και μόνο αυτά τα βαφτίσια του αριστερού αποτελούν έμμεση παραδοχή του δόλιου πολιτικού σκοπού σου. Το γεγονός ότι τις άρπαξε άδικα ο αναρχικός σύντροφος δεν καθιστά και τον αριστερό αθώο.

β. Καθόλου για πράγματα που έχω στο κεφάλι μου, αλλά για γράμματα που διαβάζω στα κείμενα σου/σας

γ. Αν θες να κρίνεις κατά περίσταση τότε η κριτική σου δε θα είναι ηθικολογικού τύπου, απόλυτη και επί της αρχής. Στοιχειώδης λογική. Αλλιώς αυτό το κατά περίσταση, είναι ο φερετζές του οπορτουνιστή και να το προσέξεις γτ οδηγεί στον πολιτικαντισμό του εγωιστή και του υποκριτή. Περιμένουμε βέβαια να μάθουμε τι ακριβώς ελέχθη σε εκίνο το σκηνικό, για να κρίνουμε  κατά περίσταση. Θα μας πείς;

δ. μόνο αυτό αναγνωρίζω ως 100% κατακριτέο στο συγκεκριμένο σκηνικό.

ε. Αν δυνάμωσε λέει...μέχρι και το σαητ της ελ.ας αναδημοσίευσε.

στ. Δεν απορώ ότι κάποιοι θεωρούν ότι έχω πάρει θέση. Έχω πάρει. Μόνο που δεν είναι αυτή που επινοούν οι κατά συνθήκη κυνηγοί ιδεολογικών φαντασμάτων, (εύχομαι όχι και συντρόφων).

ζ. Τα παληκάρια στα οποία αναφέρεσαι κυκλοφορούν σε όλους τους χώρους.

η.Όσο παρέδωσαν εκείνοι παραδίδεις κι εσύ. Τουλάχιστον, άν σε πιστέψουμε σχετικά με το ποιόν τους, εκείνοι δε διεκδίκησαν ότι επιθυμούν να πράξουν κάτι τέτοιο...Άρα είναι ακίνδυνοι και όχι υποκριτές.

θ. Για την αναρχία, την ΟΠΛΑ και το ΜΜΑ

 

 

από @αναρχικός προλελε 20/11/2015 6:32 μμ.


Ρε παιδια, τι κουβεντα ειναι τωρα αυτη. Τι μηδενιστες και μακακιες.

Αν οντως εγινε οπως περιγραφεται το σκηνικο, ειναι εργο ανευθηνων αναρχικων, που προσπαθουν να πεισουν οτι ειναι υπευθηνοι με "απολογιες" τραγελαφους, ακολουθουμενοι απο αντικοινωνικα ματσο χουλιγκανο-απολιτικ στρατιωτακια.

Τι σχεση εχει ο μηδενισμος και ο κομμουνισμος και τα ρευματα της αναρχιας και της αριστερας?

Μην τρελενομαστε, εγω ως αναρχικος εχω δεχτει τους χειροτερους τραμπουκισμους όχι απο μηδενιστες ή κατι παρεμφερες, αλλά από...κοινωνιστες, αμεσοδημοκρατες και αντιεξουσιαστες.

Ετσι κι αλλιως, ο μηδενισμος ως πολιτικο ρευμα εχει οποιαδηποτε σχεση με την αναρχια και την επανασταση μονο οταν αναφερεται στον ρωσσικο μηδενισμο των ναροντνικων. Των μαχητων της Ναροντναγια Βολια και της Ζεμλια ι Βολια, του Σ. Νετσαγεφ και των συντροφων του. ΟΙ οποιοι βεβαια δεν θελαν απλα να νιωσουν το υπερεγω τους να εξυψωνεται στα ουρανια και στις πιο ψηλες κορυφες και τις βαθυτερες αβυσσους, αλλά μιλουσαν στο ονομα του καταπιεσμενου ρωσσικου λαου και των κατωτερων κοινωνικων στρωματων, δηλωναν μαλιστα κομμουνιστες.

Το Ευρωπαικο ρευμα του φιλοσοφικου μηδενισμου δεν εχει να κανει σε τιποτα με την αναρχια η οποιαδηποτε επαναστατικη θεωρηση. Ολοι αυτοι που θελουν να εξερευνισουν μεταφυσικα οραματα και ηδονιστικες καταστασεις αυτο-πραγματωσης, εχουν ενα σωρο πνευματιστικα κινηματα να προσκοληθουν, δεν χρειαζονται την αναρχια, αφου δεν επιθημουν την ανατροπη του παρωντος αλλα την επιβεβαιωση του εαυτου τους ως επαναστατη

Μην μπερδευουμε το Χαος, το Μηδεν, τον Ατομικισμο μεταξυ τους, γιατι εφαπτονται μονο οταν το υποκειμενο το επιθημει και το επιχειρει και οχι αυτοματα.

Ακριβως με τον ιδιο τροπο που ο Αναρχοκομμουνισμος δεν εφαπτεται με τον μπολσεβικισμο, για να πιασω και τη αντιστροφη κριτικη.

 

Παρ' ολα αυτα, κι επειδη βλεπω οτι το τρεχον ρευμα της αναρχιας ευνοει την κριτικη στο περιθωριο και με λογικο αλμα στους μηδενιστες κλπ, για να επαναλαβω ην ερωτηση που δεν μου απαντησε κανενας γνωστης (και ειμαι σιγουρος οτι στην Αθηνα ξερουν πολλοι):

Υπαρχουν, ή υπήρξαν μεχρι πολυ προσφατα (δεν γνωριζω ακριβως) "αναρχοσυνδικαλιστες" οι οποίοι βρίσκονται στο μισθολογιο κομματικων οργανων του ΣΥΡΙΖΑ? Σε ραδιοφωνα ας πουμε? Σε εφημεριδες ίσως?

Αυτο δεν ειναι ντροπη? Τί εχουν να πουνε οι "αναρχοσυνδικαλιστες", που βγαζουν και λογο-μη χεσω- για τις πρακτικες και την ηθικη των αναρχικων?


Για μενα αυτη η συνθηκη ειναι η αλλη οψη του νομισματος, σε σχεση με τον ουγκανισμο τετοιων ενεργειων.

από Αναρχικός 20/11/2015 7:55 μμ.


Αναρχικών-Κομμουνιστών ενάντια στην Ε.Ε. είναι εξαιρετικό και φωτίζει όλες τις όψεις του προβλήματος.Οι κουβέντες με τους εκφραστές του είναι περιττές από τη στιγμή που δεν έχουμε διαφορές απόψεων αλλά χτυπημένους αγωνιστές.Η βία που ασκούν τα γνωστα καραγκιοζακια δεν θα απαντηθεί με διάλογο μαζί τους ούτε με τους καγκουρομπαμπάδες τους

από χούλιγκαν 20/11/2015 8:30 μμ.


Χρησιμοποιείτε με αδόκιμο τρόπο τη λέξη "υπερεγώ". Ο όρος "υπερεγώ" προέρχεται από τη φροϋδική θεωρία και σημαίνει (περίπου) τις εσωτερικευμένες κοινωνικές απαγορεύσεις που εκδηλώνονται ως ηθική συνείδηση και ενοχές. 

από Αναρχικος 20/11/2015 10:11 μμ.


Πραγματικα η ολη κουβεντα εχει ξεφυγει κατα πολυ απο τα γεγονοτα στις 15/11 σε βαθμο που θα νομιζε κανεις οτι εως τωρα ολοι ζουσαν αγαπημενοι και μονιασμενοι στο στρουμφοχωριο αλλα μια συμμορια απολιτικων , μπαχαλων , ηλιθιων , ακτοδεξιων στοιχειων χαλασαν τη σουπα απ το πουθενα. Ρε μαγκες που τα πουλατε αυτα; οσοι ειναι για χρονια στο κινημα  αν μιλησουν ειλικρινα θα παραδεχτουν οτι ολοι εχουν δειρει ολους. 

Κνιτες εχουν δειρει εαακιτες και αναρχικους αλλα και εαακιτες εχουν  δειρει αλλους αριστερους και αναρχικους ενω οι αναρχικοι εχουν δειρει κι αυτοι κνιτες και εαακιτες καθως και αλλους αναρχικους ενω εχουν εναν εμφυλιο στη θεσσαλονικη και ετοιμαζονται για δευτερο στην πατρα. Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις εχουν χτυπηθει σχετικοι και ασχετοι . Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις εχουν παει στο νοσοκομειο ατομα. Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις εχουν γινει σεξιστικα σχολια και εχουν χτυπηθει κοπελες. Η καγκουρια εν ολιγοις παει και ερχεται. Τωρα τουλαχιστον ακουστηκε και ενα συγνωμη και μαλλον επειδη εσπασε  ο κυκλος της καγκουριας δεκαετιων χωρις συγνωμη πεσαν ολοι απανω τους . Αν δεν ειχαν ζητησει συγνωμη παιζει να μην τους εκραζαν τοσο πολυ. γενικα ξεκολληστε καποιοι . 

Α και το οτι ιδεολογικοι συγγενοις της ΟΠΛΑ μιλανε για ενδοκινηματικους τραμπουκισμους με ξεπερναει . 

 

ΣΟ αν εχεις την ευγενη καλοσυνη ασε το σχολιο δε θιγεται κανενας προσωπικα ουτε ξεφευγει απ τις αρχες δημοσιευσης 

από @rk 21/11/2015 12:45 πμ.


"...Ο Ελληνικός αναρχισμός δεν κατάφερε να αποκτήσει λαϊκή βάση ώστε να αποκτήσει μια στοιχειώδη υποστήριξη.  Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο όταν η συμπεριφορά μεγάλου μέρους των αναρχικών στέκεται εχθρικά απέναντι στην κοινωνία, όπως δείχνει και η σχετική συνθηματολογία («είστε θεατές-καταναλωτές», «...θα βγείτε απ' τα κλουβιά σας», «πίσω σκουλήκια μικροαστοί»). Όταν ενισχύεται η περιθωριοποίηση με τον αφορισμό των πάντων (πλην της ομάδας που εκτοξεύει τον αφορισμό) ως ρεφορμιστών, αναπτύσσεται το τέρας του σεχταρισμού που γεννάει μικρά εγωϊστικά τερατάκια. Τα οποία, όμως, επειδή είναι και πολύ επαναστατάκια, δεν αρκούνται στον εξωαναρχικό ρεφορμισμό κι αρχίζουν να βλέπουν ρεφορμιστές και μέσα στον αναρχικό χώρο. Ύστερα πώς να μην αρχίσει η εσωτερική φαγωμάρα και ο αλληλοσπαραγμός που φτάνει δυστυχώς και μέχρι σε συρράξεις με άγριους ξυλοδαρμούς; " (συμφωνώ σε αυτό το κομμάτι και για αυτό το δημοσιεύω, ένα απόσπασμα από το  Ο ελληνικός αναρχικός χώρος στον απόηχο των Δεκεμβριανών)

 

 

από @εγωιστικό τερατάκι 21/11/2015 2:54 πμ.


Η μεγάλη πλάκα ξέρετε ποια είναι ε? Όλο το συμβάν είχε μέσα αναρχοσυνδικαλιστές, τρότσκια, ναρίτες, αναρχοκόκκινους, πλατειακά όρκ. Ξέρετε τι δεν είχε? Κνίτες και μηδενιστές/ εγωιστικά τερατάκια. Συνεχίστε, κάπου σε μια γωνία η πραγματικότητα αυτοκτονεί με αέριο γέλιου....

 

Υ.Γ. Κάποια στιγμή πρέπει να μας πείτε και ποιοι είναι ρε παιδί μου αυτοί οι μηδενιστές, γτ έχει καταντήσει η φάση σαν τον κομμουνιστικό κίνδυνο που επικαλούνταν οι χουντικοί.

Υ.Γ 2. Κάθε φορά που μιλάτε για ούγκανους μηδενιστές, παρακαλώ όσοι τη ζήσατε να θυμάστε και εκείνη την ωραία συνέλευση-ταβερνόξυλο (πάλι χωρίς μηδενιστές να πρωταγωνιστούν) που είχε γίνει στην κατειλλημένη Πρυτανεία, στην τελευταία απεργία πείνας. Όσοι δεν τη ζήσατε ρωτήστε. Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

από @ 21/11/2015 8:30 πμ.


Εσυ δεν εισαι μηδενιστης; 

Εχει υποθει εδω και λεγεται αδιακοπα στο εσωτερικο μας.

Απο την στιγμη που ο μηδενισμος οπλισε την τρελα του με σιδερολοστους και εστειλε συντροφους αναρχικους και αριστερους στο νοσοκομειο, οφειλει να γνωριζει 

ο,τι οι μερες της εξουσιαστικης του βιας, ειναι μετρημενες.

από @εγωιστικό τερατάκι 21/11/2015 11:59 πμ.


Εσύ τι κάνεις τώρα?

Είμαι μηδενιστής, ούγκανος πίθηκος δεν είμαι. Η υποκρισία ότι ξαφνικά ήρθαν οι μηδενιστές και φέρανε τη βία σε ένα χώρο, που εδώ και δεκαετίες είναι χωρισμένος σε φατριές και φέουδα με ουκ ολίγα περιστατικά ξύλου μεταξύ τους παραπάει δε νομίζεις? Μόνο το 2015 ξέρεις πόσοι καυγάδες παίξανε που δε βγαίνουν εκτός Εξαρχείων?

Από που και ως που όπλισε ο μηδενισμός που λες το πέσιμο? Το κείμενο το διάβασες? Συγγνώμη σύντροφοι λέει. Ξέρεις κανένα μηδενιστή με ΕΑΑΚίτες συντρόφους? Ξέρεις κανένα μηδενιστή που να ήταν στο πέσιμο? Εγώ που είμαι σε αυτή τη φάση από την αρχή της, δεν ξέρω κανέναν να πήγε, ούτε ξέρω κανέναν που να βαράει με σιδερολοστούς και φρεάτια όποιον να 'ναι.

Τώρα υπάρχει και η άλλη εκδοχή η αλά μπολσεβίκος. Ξέρω πως τα ορκ δεν είναι μηδενιστές, τους βαφτίζω μηδενιστές και όταν δώσουν αφορμή δέρνω και αυτούς και όποιον άλλο μηδενιστή βρω. Με ένα σμπάρο δύο τριγώνια. Ε?

Και μην μου λπεις ότι αυτοί λένε πως είναι, γιατί με αυτή τη λογική ότι δηλώσεις είσαι. Και στο χώρο στην Ελλάδα ξέρουμε τι σημαίνει αυτό, συνήθως το ακριβώς αντίθετο.

από @* 21/11/2015 12:04 μμ.


Οι αριστεροί δεν είναι σύντροφοι μας. Είναι απλά αριστεροί, ενίοτε και συναγωνιστές, ενίοτε και εχθροί. Τίποτα άλλο. Τώρα πάλι, αν νομίζουν τπτ αριστεροφιλελέ τυπάκια σαν κι εσένα ότι θα περάσει η δική τους παράνοια ως πολιτική στάση να ξέρουν ότι οι κι αυτήνης οι μέρες είναι εξίσου μετρημένες.

...

από @ 21/11/2015 2:15 μμ.


Επειδή διάφορες ανακρίβειες γράφονται και αναπαράγονται για τον ρώσικο μηδενισμό ακολουθεί μια μικρή περιγραφή του Νετσάγιεφ(από τους σημαντικότερους εκφραστές του ρώσικου μηδενισμού) από την Βέρα Ζαζούλιτς. Στην αυτοβιογραφία της γράφει για τον Νετσάγιεφ:

Αυτός ο αυτοδίδακτος γιος εργατών χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια προτού βγει στον αέρα και σίγουρα αυτή η πάλη τον σκλήρυνε και τον σημάδεψε. Όπως και να χει, ένα πράγμα είναι βέβαιο: o Νετσάγιεφ δεν ήταν προιον της δικής μας "διανόησης". Αυτός ήταν ξένος προς αυτήν. Η βάση της επαναστατικής του ενεργητικότητας δεν πήγαζε από απόψεις που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί από τη συχνή του παρουσία σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αλλά από έναν παροξυσμό μίσους που τον κυριαρχούσε ολοκληρωτικά. Ένα μίσος όχι ενάντια στην εξουσία, όχι ενάντια στουσ θεσμούς, όχι ενάντια στους εκμεταλλευτές του λαού, μα ενάντια σ ολόκληρη την κοινωνία, ενάντια σε πλούσιους και φτωχούς, σε συντηρητικούς, φιλελεύθερους και ριζοσπάστες. Κι αν δε δοκιμαζε μίσος ενάντια στους νέους που είχε παρασύρει μαζί του, τουλάχιστον δεν έτρεφε γι αυτούς ούτε συμπάθεια ούτε οίκτο. Τους περιφρονούσε. Περιφρονούσε τα βλαστάρια εκείνης της μισητής κοινωνίας, που συνδεόντουσαν με άπειρους δεσμούς μαζί της, όλους εκείνους τους επαναστάτες με παντόφλες, τους επαναστάτες με χαρτιά που έτειναν περισσότερο να αγαπούν παρά να μισούν. Μπορούσαν γι αυτόν να είναι "μέσα" ή όπλα, μα με κανένα τρόπο συνεργοί ή όμοιοί του.

 

 

 

από αναρχικος 21/11/2015 3 μμ.


Για οσους ξερουν τι βλεπουν  απο το 02:15 του βιντεο φαινεται πως συγκεκριμενο ατομο με μεγαλο κοκκινομαυρο παλουκι κυνηγαει διαδηλωτη με αναμενη μολοτοφ και προσπαθει να  τον χτυπησει . Συνεχιζει και μετα να τον κυνηγαει και αφου πλεον την εχει πεταξει. Προφανως θελει να του εξηγησει πως καταδικαζει τους τραμπουκισμους. Το εν λογω ατομο ανηκει σε γνωστη συλλογικοτητα που υπογραφει την κοινη ανακοινωση των οχτω. Quiz για δυνατους λυτες : ποιοι καταδικαζουν αυτα που επανειλημμενως εχουν κανει σε αλλους δηθεν ηθικολογωντας ασυστολα;   

Δε χρειαζεται να εξηγησουμε νομιζω ποσα πραγματα θα μπορουσαν να πανε στραβα οταν καποιος επιτιθεται σε καποιον που κραταει αναμενη μολοτοφ. Θα την ελεγε κανεις και δολοφονικη επιθεση. Εννια χρονια μετα ουτε ενα συγνωμη. Ουτε μια δημοσια αυτοκριτικη. Αν δεν τοποθετηθει δημοσια η συλλογικοτητα για το συμβαν θα την εκθεσουμε εμεις. 

Καποιοι  με λερωμενο παρελθον ας προσεχουν που βαζουν τις υπογραφες τους . 

 

 

https://m.youtube.com/watch?v=URtmBAVWqo0

@

από @ 21/11/2015 4:05 μμ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΑΚ

 

 

 

Στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές έγινε πολύς λόγος γύρω από τον ξυλοδαρμό του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΝ, Δ. Τζανακόπουλου, από την ΕΑΑΚ της Νομικής. Ο ξυλοδαρμός ήταν μία κλιμάκωση της βίας που είχε ασκηθεί προηγούμενα ενάντια στο μετωπικό σχήμα «Αριστερή Ενότητα» όπου συμμετείχε η νεολαία του ΣΥΝ. Ο ξυλοδαρμός του Τζανακόπουλου ήταν ομαδικός, έγινε έξω από το χώρο της σχολής, σε χώρο και σε χρόνο που δεν είχε καμία σχέση με πολιτική αντιπαράθεση.

 

 

Η βίαια επίθεση καταγγέλθηκε από τη νεολαία του ΣΥΝ και από την «Αριστερή Ενότητα» που απεύθυναν ανοιχτό κάλεσμα στην ΕΑΑΚ να τοποθετηθεί για το γεγονός. Η ΕΑΑΚ με ανακοίνωσή τους κατάγγειλε γενικά για «λασπολόγηση» την «Αριστερή Ενότητα» αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στο ίδιο το γεγονός, κάτι που από μόνο του αποτελεί σιωπηρή παραδοχή. Στο μεταξύ ένας φοιτητικός σχηματισμός που συμμετέχει στην ΕΑΑΚ από τα ΤΕΙ Αθήνας (Ματσέτα), έκφρασε τη διαφωνία του με την ανακοίνωση της και καταδίκασε τη νοθεία και τον ξυλοδαρμό.

Η ΟΑΚΚΕ θεώρησε δημοκρατικό καθήκον να καταγγείλει αυτή τη φασιστική βία που αποτελεί πια χαρακτηριστικό γνώρισμα των ΕΑΑΚ στο χώρο των πανεπιστημίων μετατρέποντας τα σε στρατό στην υπηρεσία του καθεστώτος. Είναι κυρίως η ΕΑΑΚ που χτίζει τους καθηγητές στα γραφεία τους, που επιβάλλεται με τη βία σε συνελεύσεις και διαλύει εκδηλώσεις, και επιτίθεται συστηματικά σε πολιτικούς της αντιπάλους.

Η ΟΑΚΚΕ έκδωσε γι αυτό το λόγο ανακοίνωση που δημοσιεύουμε παρακάτω χωρίς να παραγνωρίζει ότι ο ΣΥΝ και η νεολαία του είναι και αυτά τμήμα του σοσιαλφασιστικού μπλοκ. Μαζί με την ΕΑΑΚ έχουν βαδίσει στις ίδιες πορείες, έχουν δικαιολογήσει και καλύψει τη φασιστική τους βία, και έχουν τα ίδια αντιδραστικά συνθήματα. Ακόμα περισσότερο το στενό ηγετικό απαράτ του ΣΥΝ σαν πιο στρατηγικό κομμάτι του σοσιαλιμπεριαλισμού είναι πιο αντιδραστικό από οποιοδήποτε μικροαστικό σοσιαλφασιστικό τάγμα εφόδου. Αυτό ισχύει και για τους περισσότερους συνδικαλιστές του ΣΥΝ, ειδικά στον εργατικό χώρο. Όμως ο ΣΥΝ διαθέτει και μειοψηφικά τμήματα που ιδιαίτερα στη βάση του, έχουν δημοκρατικές διαθέσεις. Άλλωστε ο ΣΥΝ σαν κόμμα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η χρησιμοποίηση μιας δημοκρατικής βάσης για την άσκηση σοσιαλφασιστικής πολιτικής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το σχήμα του ΣΥΝ στη Νομική το οποίο από ότι φαίνεται στήριζε προσωπικά ο Τζανακόπουλος είχε ενοχλήσει τους σοσιαλφασίστες γι αυτό και η ΕΑΑΚ έκανε εκτεταμένη νοθεία εναντίον του και προπηλάκισε άγρια ορισμένα μέλη του με την προστασία του ψευτοΚΚΕ και της ΔΑΠ που θέλει να έχει καλές σχέσεις με το ψευτοΚΚΕ. Ο Τζανακόπουλος είχε ουσιαστικά καταγγείλει το ψευτοΚΚΕ για πραξικοπηματισμό από την πλευρά του ρεφορμισμού λέγοντας ότι «το κράτος γι’ αυτούς (σς για το ψευτοΚΚΕ) αποτελεί ένα μονολιθικό φρούριο κατεχόμενο από τις αστικές δυνάμεις, ένα απλό όργανο ταξικής κυριαρχίας που δεν μπορεί επ’ ουδενί να μετασχηματιστεί αλλά απλώς και μόνο να κυριευθεί εξ εφόδου». Στη νεολαία του ΣΥΝ φαίνεται να υπάρχει μία πλειοψηφική τάση που αντιτίθεται σε ένα επίπεδο στο σοσιαλφασισμό, όπως δείχνει μία ανακοίνωση της του 2005 της που καταγγέλλει τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα της αριστεράς που «στο όνομα ενός κακώς νοούμενου αντι-ιμπεριαλισμού, όχι μόνο δεν κατήγγειλε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, αλλά συνέχισε να υπερασπίζεται τους Σερβοβοσνίους ως θύματα του ιμπεριαλισμού».

 

 

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΣΥΝ άφησε εντελώς μόνο του τον Τζανακόπουλο και τη νεολαία του σε αυτή τη βίαια επίθεση. Την ώρα δηλαδή που το Δίκτυο, που ουσιαστικά καθοδηγεί τα φοιτητικά σχήματα του ΣΥΝ, έκανε διαδήλωση ενάντια στους τραμπουκισμούς της ΕΑΑΚ για να καταγγείλει τον ξυλοδαρμό του Τζανακόπουλου, ο ίδιος ο ΣΥΝ δεν έβγαλε απολύτως καμιά ανακοίνωση για τον ξυλοδαρμό του γραμματέα της νεολαίας του. Κι όμως ο Αλαβάνος δεν είχε ξεχάσει λίγο καιρό πριν να εξάρει ανοιχτά την ΕΑΑΚ για τη συμμετοχή της στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο πλαίσιο. 

Η ανακοίνωση της ΟΑΚΚΕ σχετικά με τους τραμπουκισμούς της ΕΑΑΚ έχει ως εξής:

<<Η OAKKE καταδικάζει τον ομαδικό ξυλοδαρμό του γραμματέα της νεολαίας ΣΥΝ Τζανακόπουλο από μέλη της ΕΑΑΚ που στην ουσία καλύφθηκε πολιτικά από το φορέα τους. Αυτός ο ξυλοδαρμός κορύφωσε τη βία που ασκήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τα ΕΑΑΚ σε βάρος του μετωπικού εκλογικού σχήματος «Αριστερή Ενότητα» της Νομικής σχολής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το πολιτικό μόρφωμα έχει καταγγελθεί για βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε φοιτητές. Αντίθετα τα θύματα της συγκεκριμένης επίθεσης όσο αρνητική και να είναι η γενική τους πολιτική γραμμή δεν έχουν κατηγορηθεί για τραμπουκισμούς σε βάρος φοιτητών. 

Η ΕΑΑΚ είναι βασικά ένας μηχανισμός βίας στην υπηρεσία της πιο αντιδραστικής μερίδας της άρχουσας τάξης, συγκεκριμένα του σοσιαλφασιστικού της πόλου ο οποίος έχει επικεφαλής του το ψευτοΚΚΕ και την κυρίαρχη ηγετική τάση του ΣΥΝ. Η ΕΑΑΚ κάνουν συνήθως αυτό που το ψευτοΚΚΕ «κωλύεται» να κάνει λόγω της στρατηγικής συμμαχίας του με την ηγεσία της ΝΔ, αλλά και εκείνο που δεν μπορεί να κάνει και η ηγεσία του ΣΥΝ, από τη μια μεριά λόγω της αντίστοιχης συμμαχίας της με την παπανδρεϊκή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και από τη άλλη εξ αιτίας των δημοκρατικών διαθέσεων μεγάλου μέρους της βάσης του ΣΥΝ. Αν η ΕΑΑΚ ανθίζει κυρίως μέσα στα Πανεπιστήμια είναι γιατί αυτός είναι ο μόνος κρατικός χώρος στον οποίο την πολιτική εξουσία έχει η συνδικαλιστική καθηγητική γραφειοκρατία του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ. Αλλά αυτή η εξουσία μπορεί να επιβληθεί μόνο με τη βία στους υπόλοιπους καθηγητές οπότε η «ανεξάρτητη» μικροαστική ΕΑΑΚ αποτελεί το ιδανικό εργαλείο άσκησης αυτής της βίας. 

Έτσι εξηγείται γιατί η ηγεσία του ΣΥΝ δεν κατήγγειλε με ανακοίνωσή της τον τραμπουκισμό κατά του στελέχους του, αφήνοντας μόνη της τη νεολαία του να το κάνει, ενώ πρόσφατα η ίδια ηγεσία δεν είχε παραλείψει να απονείμει αγωνιστικά εύσημα στην ΕΑΑΚ. 

Αυτοί που θεωρούν ότι η ΕΑΑΚ είναι επαναστατική όταν προπηλακίζει και ξεφτιλίζει καθηγητές ή όταν διαλύει πρυτανικά συμβούλια ή όταν δέρνει ΔΑΠίτες μέσα σε συνελεύσεις θα διαπιστώσουν στο μέλλον ότι αυτού του είδους η πολιτική είναι σοσιαλφασιστική και ότι το τερατάκι που πάχυνε από αυτήν όλο και περισσότερο θα θέλει να επιτίθεται σε φοιτητές και μάλιστα αριστερούς, με ή χωρίς εισαγωγικά. Ήδη αυτό εκφράζοντας τους ανομολόγητους πόθους των προστατών του, απαιτεί ανοικτά και με την απειλή βίας, να μην υπάρξει ποτέ τριτοβάθμιο φοιτητικό όργανο. Όσο πιο νωρίς σταματήσουνε οι φοιτητές αυτό το τραμπούκικο απόσπασμα τόσο το καλύτερο και για το όποιο φοιτητικό κίνημα και για τον όποιο πολιτικό δημοκρατισμό μέσα σε μια χώρα που τόσο πολύ μπερδεύει τον αριστερό αντικαπιταλισμό με τον φαιοκόκκινο. 

Αθήνα, 29-05-07>>.

από @αναρχικός προλελε 21/11/2015 9:48 μμ.


Η Ζαζουλιτσς βεβαια οταν τα εγραφε αυτα ηδη ειχε επιλεξει το στρατοπεδο των μπολσεβικων.

Εγω επιλεγω να κραταω το τι εγραφαν οι ιδιοι οι ανθρωποι και οχι τι εγραφαν οι αλλοι (ιδιαιτερα αυτοι που αλλαξαν στρατοπεδο) γι αυτους. Τι εγραφαν στα κειμενα τους, τα μανιφεστα τους, τις αναλυσεις τους. Εκει ψαξε και δες τις θεσεις του Νετσαγεφ και των συντροφων του.


Κατα τα αλλα, συμφωνα με τριτα προσωπα ο Μαρξ ηταν αντισημιτης, ο Μπακουνιν εθνικιστης, ο Τσε ηταν ρατσιστης και μαλλον βασανιζε ομοφυλλοφιλους, ο Βελουχιωτης σφαγεας αγροτων και χωρικων κ.ο.κ.

Ε, ο Νετσαγεφ δεν επρεπε να μεταλαχτει σε μισοτρελος δολοφονος?

από ανακοινωση οακκε του '07 22/11/2015 12:22 πμ.


για να "ξεπλυθει" αυτο που εγινε στις 15/11…

Το ενδοκινηματικο "ξυλο" που κατα καιρους εχει "πεσει" δεν δυναται σε καμια περιπτωση να ξεπλυνει ενα οργανωμενο πεσιμο με παρακρατικα χαρακτηριστικα απο 50-60 ατομα πληρως "εξοπλισμενα".

Ομοιο του δεν εχει ξαναυπαρξει στα χρονικα και αφηστε θεσσαλονικες, πατρες και πρυτανειες κατα μερους!

από @ταξία 22/11/2015 2:37 πμ.


Μήπως, λέω μήπως, τα ζητήματα που προκύπτουν ξεκινάνε από την ατομική πολιτική ταυτότητα; Βρισκόμαστε που να μη σώναμε στον τόπο που ότι δηλώνεις είσαι, και ξαφνικά πετάγεται κάποιος και δηλώνει αναρχικός. Μετά τρέχει απέναντι αρπάζει ένα λουκουμά από τον λουκουματζή, τον χλαπακιάζει μόνος του, και το ονοματίζει αναρχική δράση. Τη δεύτερη μέρα που επιχειρεί να το επαναλάβει τον βουτάει απ'το γιακά ο ξάδελφος του λουκουματζή και τον χώνει στο κελί. Την τρίτη μέρα 10 άγνωστοι, αναρχικά άτομα, δηλώνουν αλληλέγγυοι του αναρχικού αγωνιστή, και υπογράφουν αναρχικοί/ες από το απέναντι πεζοδρόμιο. Εδώ παρατηρούμε μία "φάση" όπου αγωνιστές του ταξικού και κοινωνικού κινήματος με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δράση, όχι σαν άτομα, αλλά σαν μέλη οργανώσεων, δέχονται επίθεση από το πουθενά (η την χώρα του πουθενά) από άτομα που δηλώνουν αναρχικοί και υπογράφουν το πρώτο συλλογικό τους κείμενο για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης. Την ίδια υπογραφή μην περιμένετε να την ξαναδείτε. Τι θα έλεγε άλλωστε, αναρχικοί/ες που σπάσαμε στο ξύλο κάποιες/ους στις 15/11 στο ΕΜΠ; Και κάποιοι εδώ μέσα βγαίνουν και υποστηρίζουν και την δράση αυτών που δεν θα υπάρξουν ποτέ ως τέτοιοι ξανά.

 

Δε ξέρω αν θα μπορούσα να χαρακτηριστώ ως αναρχικός, μέλος αναρχικής οργάνωσης είμαι, αλλά δεν μιλάω ως μέλος της οργάνωσης μου, μιλάω σαν άνθρωπος προς ανθρώπους που μπορεί και να ακούνε. Πιθανά από αυτούς που έκαναν την επίθεση να μην ξέρω κανένα, αλλά από αυτούς που χτυπήθηκαν υπολογίζω ότι ξέρω τουλάχιστον τους μισούς γιατί είναι χρόνια και χρόνια στον αγώνα. Παρ´όλα αυτά, κι ασχέτως αν πολιτικά διαφωνώ μαζί τους, αν βρισκόμουν εκεί δεν υπήρχε περίπτωση να μην τα βάλω κι εγώ με αυτούς που επιτέθηκαν. Τα κείμενα αλληλεγγύης είναι μόνο μια ένδειξη το πόσο μόνοι τους ΔΕΝ είναι αυτοί οι άνθρωποι. Τα υπόλοιπα θα βρούν "τον δρόμο τους".

 

από Αναρχικος 22/11/2015 2:54 πμ.


για ενδοκινηματικο ξυλο .  Η ιδια η  οακκε περιγραφει ως εξης τα ΕΑΑΚ : " Η ΟΑΚΚΕ θεώρησε δημοκρατικό καθήκον να καταγγείλει αυτή τη φασιστική βία που αποτελεί πια χαρακτηριστικό γνώρισμα των ΕΑΑΚ στο χώρο των πανεπιστημίων μετατρέποντας τα σε στρατό στην υπηρεσία του καθεστώτος. "  και συνεχιζουν : " Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το πολιτικό μόρφωμα έχει καταγγελθεί για βίαιες συμπεριφορές απέναντι σε φοιτητές. Αντίθετα τα θύματα της συγκεκριμένης επίθεσης όσο αρνητική και να είναι η γενική τους πολιτική γραμμή δεν έχουν κατηγορηθεί για τραμπουκισμούς σε βάρος φοιτητών. 

 

Η ΕΑΑΚ είναι βασικά ένας μηχανισμός βίας στην υπηρεσία της πιο αντιδραστικής μερίδας της άρχουσας τάξης, συγκεκριμένα του σοσιαλφασιστικού της πόλου ο οποίος έχει επικεφαλής του το ψευτοΚΚΕ και την κυρίαρχη ηγετική τάση του ΣΥΝ. Η ΕΑΑΚ κάνουν συνήθως αυτό που το ψευτοΚΚΕ «κωλύεται» να κάνει λόγω της στρατηγικής συμμαχίας του με την ηγεσία της ΝΔ, αλλά και εκείνο που δεν μπορεί να κάνει και η ηγεσία του ΣΥΝ, από τη μια μεριά λόγω της αντίστοιχης συμμαχίας της με την παπανδρεϊκή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και από τη άλλη εξ αιτίας των δημοκρατικών διαθέσεων μεγάλου μέρους της βάσης του ΣΥΝ. Αν η ΕΑΑΚ ανθίζει κυρίως μέσα στα Πανεπιστήμια είναι γιατί αυτός είναι ο μόνος κρατικός χώρος στον οποίο την πολιτική εξουσία έχει η συνδικαλιστική καθηγητική γραφειοκρατία του ψευτοΚΚΕ και του ΣΥΝ. Αλλά αυτή η εξουσία μπορεί να επιβληθεί μόνο με τη βία στους υπόλοιπους καθηγητές οπότε η «ανεξάρτητη» μικροαστική ΕΑΑΚ αποτελεί το ιδανικό εργαλείο άσκησης αυτής της βίας. " 

Τελειωνει δε η Οακκε με τα εξης : " . Όσο πιο νωρίς σταματήσουνε οι φοιτητές αυτό το τραμπούκικο απόσπασμα τόσο το καλύτερο και για το όποιο φοιτητικό κίνημα και για τον όποιο πολιτικό δημοκρατισμό μέσα σε μια χώρα που τόσο πολύ μπερδεύει τον αριστερό αντικαπιταλισμό με τον φαιοκόκκινο. " 

 

Και το ζητουμενο ειναι το εξης : θυμιζει κατι αυτη η ρητορικη ναι η οχι; υπερβαλει μηπως η Οακκε το 2007 η υπερβαλλουν καποιοι τωρα; Τι κατατασσεται στα ενδοκινηματικα ξυλα και τι σε τραμπουκισμους και φασιστικες συμπεριφορες και ποιοι κρινουν τι ειναι τι καθε φορα; Η μηπως αυτα αλλαζουν αναλογα τους συσχετισμετισμους , τις διπλωματικες σχεσεις και τις πολιτικες ισσοροπιων καθε φορα; Ποιοι τελικα πρεπει να αντιμετωπιστουν ως προς τι και με ποιο τροπο; 

Η καγκουρια στο κινημα ειναι διαχρονικη. Η διαφορα τωρα ειναι οτι μετα απο αυτην την απαραδεκτη επιπολαιη και ανοργανωτη επιθεση καποιοι ζητησαν συγνωμη και σταυρωθηκαν. 

από ΓΚ 22/11/2015 10:38 πμ.


Η κουκουβάγια, το πουλί της γνώσης και της σοφίας, πετά το σούρουπο.

Γ.Β.Φ.Χέγκελ

(Δυστυχώς μάτια μου, καταλαβαίνει κανείς όταν είναι αργά, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ)

Κατ' αρχήν θα πρέπει να ειπωθεί ότι ελάχιστος σεβασμός υπάρχει πίσω από ψευδώνυμα σε ένα δημόσιο διάλογο, τόσο προς τους ανθρώπους που επιμελούνται το δικαίωμά μας να μπορούμε να σχολιάζουμε (τους διαχειριστές του athens indymedia), όσο και προς τους συνομιλητές. Αυτό δείχνει ένα τεράστιο κενό ήθους. Η δική μου παρέμβαση σ' αυτό το διάλογο και για αυτό το γεγονός  που ξεσπά ως καταιγίδα εν αιθρία, είναι όχι τόσο να καταδικάσω αυτήν καθαυτήν την πράξη, που είναι και το πιο ακίνδυνο στις μέρες μας αλλά να περιποιηθώ δεόντως τις ευθύνες μιας γενιάς που βαθμιαία έθεσε τα θεμέλια του μηδενισμού και υπονόμευσε κάθε δυνατότητα κινήματος. Αλλά δυστυχώς αυτό εκριζώνει συνοχές 20ετίας και βάλε. Έλα όμως που αυτές οι "συνοχές" είναι που εξέθρεψαν το τέρας... Η περσινή εσωτερική σύγκρουση στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν μια ευκαιρία να αναφανούν κάποιες δυνατότητες κριτικής. Όσο περνάει ο καιρός όλο και θα πραγματοποιούνται γεγονότα τα οποία θα αποκτούν σοβαρότερες διαστάσεις αν και υπήρξαν γεγονότα (Μάιος 2010) τα οποία θα μπορούσαν να είναι ορόσημα για να μη συνεχίζουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Εκείνη την περίοδο ένα μικρό κείμενο, συνοπτικό έλεγε: Άκου συντροφάκι μου τα 6 μου λάθη. Έθετε 6 σημαντικά λάθη που διέπραξε μια γενιά ανθρώπων διδάσκοντας τα λάθη της στους επόμενους.

Σε όσους νομίζουν ότι "έχουμε πιάσει ταβάνι" ή "πάτο", δηλαδή ότι δεν πάει άλλο, σε αυτούς απευθύνομαι. Κι αυτό πολύ περιληπτικά σημαίνει ότι οφείλουμε στους εαυτούς μας, στα πρόσωπά μας, μια ενδοσκόπηση, ένα πισωγύρισμα, μια δημιουργική εσωστρέφεια (για να θυμηθούμε και γελάσουμε λίγο με τον Γιάνη που μας δίδασκε Βαρούφες όπως τη ...δημιουργική ασάφεια). Να δούμε τις καταβολές μας, να δούμε τις πράξεις μας, να δούμε τις αφορμές με τις οποίες ξεκινήσαμε, να δούμε ξανά τις τομές που ζήσαμε (προσωπικές και συλλογικές, ατομικές και κοινωνικές) και να ξαναβάλουμε μπροστά τη θεωρία, την πράξη, την αναζήτηση, την ιστορία. Εκεί μπορεί να βρούμε περισσότερα από 6 λάθη που εντόπισε ο "παλιός" και συντάκτης του κειμένου. Κι αυτό δεν είναι κάτι που αφορά κάθε εποχή αλλά αυτήν την περίοδο που διανύουμε σε αυτή τη χώρα, σε αυτές τις συνθήκες. Δυστυχώς ο χώρος της εξωστρέφειας (διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις κλπ) έχει καταντήσει ένας χώρος ευάλωτος και ταυτοχρόνως αυτοαναφορικός. Για να το πω πιο ευκρινώς φέρει τη σοβαρή αντίφαση της (εξωστρεφούς) εκδήλωσης της εσωστρέφειας του. Μιας εσωστρέφειας αλαζονικής, διότι ούτε περιεχόμενο έχει-ούτε ήθος: και δεν ξέρει και δεν μπορεί. Καλό θα ήταν όσοι και όσες αισθάνονται αυτές τις λίγες γραμμές ως ελαχίστως δικές τους να θέσουν εαυτόν σε διαδικασία τέτοια που να μπορέσουν κάποιες συλλογικότητες να μετατραπούν σε σχολές σκέψης-αναζήτησης-ήθους για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Σε αυτούς τους λίγους και σε αυτές τις λίγες απευθύνομαι: "Μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις". Κι αυτά δε λέγονται πληκτρολογώντας.

ΥΓ: Αν θα ήθελα να σχολιάσω ελαχίστως την αφορμή εκ Λέσβου για την οποία δραστηριοποιήθηκε αυτή η ομάδα τραμπούκων στο Πολυτεχνείο περιμένοντας τα μέλη της ΚΝΕ, θα μπορούσα να πω ότι η πρώτη βολή κριτικής έπρεπε να εκτοξευτεί σε μια απέλπιδη προσπάθεια μετατροπής του δυστυχισμένου πρόσφυγα σε "επαναστατικό υποκείμενο". Κάποιος θα πρέπει να θυμίσει σε αυτούς τους αντιεξουσιαστές της κατάληψης του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης ότι οι πρόσφυγες προσφεύγουν προς την Κεντρική Ευρώπη, ότι έχουν απόλυτες ανάγκες σε ριζικά ζητήματα επιβίωσης και ότι δεν ήρθαν για να επιβεβαιώσουν κανενός ντόπιου τις δοξασίες για την ανατροπή της κοινωνίας. Προς το παρόν ας τρέξουν για νερό, φαγητό, ανθρωπιά, φάρμακα, επικοινωνία, λειτουργικά ζητήματα, μετακίνηση κλπ. Αν επιθυμήσουν οι πρόσφυγες να πράξουν ταξικούς αγώνες με τους αντιεξουσιαστές της Μυτιλήνης θα το εκδηλώσουν οι ίδιοι, χωρίς διαμεσολαβητές.

από Αναρχικος 22/11/2015 11:48 πμ.


Λοιπον. Για να τελειωνουμε εν παση περιπτωση με τη πολιτικαντικη γελειοτητα καποιων. Αν κατι πρεπει να καταδικαστει ειναι η υποκρισια απο οπου κι αν προερχεται. 

Τα πραγματα δεν ειναι οπως θα ηθελαν καποιοι . 

Ξυλο , τσαμπουκαδες , καγκουριες , και ασχημιες συμβαινουν στο κινημα απο τοτε που υπαρχει.  Τοσο μεταξυ των αιρεσεων της αριστερας οσο και μεταξυ των κατακερματισμενων ομαδων του χωρου αλλα και μεταξυ των δυο . Δεν εμφανιστηκε χθες το φαινομενο. Ολοι δερνουν ολους γιατι η πολιτικη αντιπαραθεση με τη μορφη της βιας ειναι πειρασμος στον οποιο ολοι υποκυπτουν παρα τις διακυρηξεις τους για το αντιθετο. Ετσι ηταν , ετσι ειναι και ετσι θα ειναι. Οπως επισης ισχύει οτι καθε μα καθε μα καθε φορα τα θυματα " των τραμπουκων " καταγγελουν τους θυτες ως τραμπουκους με νωοτροπια συμμοριας μεχρι να γινουν οι ιδιοι ιυτες και να καταγγελθουν απο τα δικα τους θυματα ως τραμπουκοι και φασιστες. 

Ρωταω λοιπον ξανα :  τι θεωρειται ενδοκινηματικη βια γιατι εντελως τυχαια παντοτε σε ολες τις περιπτωσεις οι θυτες και οχι τα θυματα την εκλαμβανουν ως τετοια και τι θεωρειται φασιστικη συμπεριφορα που εντελως τυχαια παντοτε σε ολες τις περιπτωσεις τα θυματα και οχι οι θυτες την εκλαμβανουν ως τετοια; 

Που τελειωνει η ενδοκινηματικη βια και που αρχιζει η φασιστικη; 

Ποια η ειδοποιος διαφορα της μιας με την αλλη  εφοσον και στις δυο περιπτωσεις εχουμε τραυματισμους , νοσοκομεια , ξυλο σε κοπελες και ασχετους  ; ( τα σεξιστικα σχολια δε μπαινω καν στον κοπο να τα αναφερω. Σε καθε μα  καθε τσαμπουκα και ξυλο η ευγενεια απουσιαζει και ακουγονται τα αισχη  . Επισης η ματσιλα δεν ειναι χαρακτηριστικο του μηδενισμου αλλα  του Χωρου γενικα οπως ολοι γνωριζουμε πολυ καλα και ας σταματησουν καποιοι να υψωνουν τις σημαιες του Φεμινισμου και του  Αντισεξισμου  αλα καρτ και οποτε τους βολευει ενω κατα τα αλλα μια χαρα σουλτανοι και αναρχοπασαδες ειναι στα καφενεια και τις δικες τους συνελευσεις. Εξαλου η πιο γνωστη ατακα μεσα στο κινημα ειναι χαρακτηριστικο δειγμα ελληναραδικης νωοτροπιας απ την οποια ο χωρος δεν εχει απαλλαχθει. Ναι μιλαω για αυτο που ακουγεται σε καθε τσαμπουκα σχεδον : Ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε ;  ). Λοιπον τιποτα καινουργιο δεν εγινε στις 15/11 εκτος απο εναν ανεβασμενο πυχη βιας ισως αλλα τι θελετε τωρα να βγαλουν ολοι τις καγκουριες τους να τις μετρησουν ποιος την εχει μικροτερη;  το μονο καινουργιο που υπηρξε  ειναι μια εντιμη δημοσια αυτοκριτικη που σταυρωθηκε για λογους μικροπολιτικης. 

Αν θελει καποιος απανταει σοβαρα και ξεκιναει εποικοδομητικος διαλογος. Αν οχι μπορουν να συνεχισουν να υστεριαζουν και να πολιτικαντιζουν μεσα στην υποκρισια . 


Η αναφορά μου στο "μηδενισμό" δεν αφορά τη φιλοσοφική διάσταση του ιστορικού αυτού ρεύματος, για το οποίο χρειάζεται περισσότερη γνώση και ανάγνωση, αλλά τον ηθικό μηδενισμό-αμοραλισμό. Λίγο βέβαια απέχει και από τον κοινωνικό μηδενισμό που διέπει το σύνολο της κοινωνίας μας ως κοινός τόπος συνάντησης ανταγωνισμών και συγκρούσεων με προσχηματικές αναφορές. 

από el quinto regimiento 22/11/2015 6:01 μμ.


ποτέ δεν έπεφτε ξύλο π.χ. μεταξύ των μαοϊκών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ΕΚΚΕ, ΚΚΕ-μλ, ΜΛ-ΚΚΕ, ΣΑΚΕ, κ.α. Οσες σκληρες διαφωνίες και να ειχαν, δεν έριχναν ξυλο μεταξύ τους. Οι ρεβιζιονιστές του Περισσού έριχναν ξύλο  και οι Ρηγάδες, οχι μονο τα ΚΝΑΤ και των δυο έναντι όλων των άλλων, αλλα και οι φράξιες μεταξύ τους.

Αυτα τα φαινόμενα επίλυσης πολιτικών διαφορών με τραμπουκισμούς εμφανίστηκαν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά με τη συγκρότηση της Β Πανελλαδικής (αποχώρηση νεολαία του Ρήγα από το "Κ"ΚΚ-εσ) το 79-80, κόντρα στη φουλ δεξιά θέση της ηγεσίας Κύρκου. 

Το ίδιο συνέβαινε και με το επαναστατικο ΚΚΕ. Δεν κυνηγούσε να χτυπήσει τους αρχειομαρξιστές. Οι αρχειομαρξιστές έκαναν συνεχώς επιθέσεις-ενέδρες με φαλτσέτες. Τα γράφει περίφημα ο Παντελής Πουλιόπουλος. Ο κύριος υπεύθυνος αυτής της τακτικής ήταν ο ηγέτης των αρχειομαρξιστών Γιωτόπουλος. 

 Οι αρχειομαρξιστές εξοβελίστηκαν από το πολιτικό χάρτη της χώρας, όταν το ΚΚΕ άρχισε να πυροδοτεί το 34-36 παντού  απεργίες , κι οι αρχειομαρξιστές στέκονταν απεργοσπάστες και δεκανίκια του βενιζελισμού. Πάλι τα περιγράφει περίφημα ο Παντελής Πουλιόπουλος. Οι παπαριές που κατα καιρούς ακούγονται για την ΟΠΛΑ ειναι εντελώς ανιστόρητες. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι νεκροι της ΟΠΛΑ ειναι οντως εχθροι του λαού, άτομα που αν δούμε την ιστορία τους άρχισαν να κάνουν ανοίγματα το 35-36 στο μεταξισμο, στους φασίστες κτλ...και αργότερα αποτέλεσαν μέσα στη κατοχή το εθνικο κορμό των δοσιλόγων και φιλών του αστισμού.

Το ίδιο το ΚΚΕ τον Οκτώβρη 46 (με γ.γ. τον ίδιο το Ζαχαριάδη που ειχε ήδη επιστρέψει από Νταχάου) διοργάνωσε κοινές συζητήσεις-ντιμπέιτ με τους τροτσκιστές, με το μαζικότερό τους κομμάτι που ειχε ενοποιηθεί στο ΚΔΚΕ (κομμουνιστικο διεθνιστικό κομμα ελλάδος). ΤΟ ΚΚΕ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ:

<<Τον Οκτώβρη του 1946 διεξήχθησαν συζητήσεις, κατόπιν πρόσκλησης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ) με τους τροτσκιστές και τους αρχειομαρξιστές σε ανοιχτό χώρο, στον κινηματογράφο «Ίρις» και στο θέατρο «Αλίκη». ... Ομιλητές από το ΚΔΚΕ ήταν οι Λ. Καρλιάφτης, Χ. Αναστασιάδης και Α. Στίνας, ενώ από το ΚΚΕ ήταν οι Κ. Καραγιώργης, Λ. Αποστόλου και Λ. Τσάκος>>

https://athens.indymedia.org/post/705886/

από άλλος αναρχικός 22/11/2015 6:27 μμ.


"Ολοι δερνουν ολους γιατι η πολιτικη αντιπαραθεση με τη μορφη της βιας ειναι πειρασμος στον οποιο ολοι υποκυπτουν παρα τις διακυρηξεις τους για το αντιθετο. Ετσι ηταν , ετσι ειναι και ετσι θα ειναι. Οπως επισης ισχύει οτι καθε μα καθε μα καθε φορα τα θυματα " των τραμπουκων " καταγγελουν τους θυτες ως τραμπουκους με νωοτροπια συμμοριας μεχρι να γινουν οι ιδιοι ιυτες και να καταγγελθουν απο τα δικα τους θυματα ως τραμπουκοι και φασιστες."

 

Αφού "όλοι δέρνουν όλους" -και άρα όλοι ίδιοι είναι- γιατί μας παραμυθιάζετε με συγγνώμες, Κνίτες και άλλες αηδίες;

Από την αρχή δεν πίστεψα την ιστορία της "συγγνώμης, ξέρετε περιμέναμε τους Κνίτες για να τους ματοκυλίσουμε για να πάρουμε εκδίκηση για τη Λέσβο". Πιστεύω ότι κανείς δεν την πίστεψε. Η καλύτερη απόδειξη ότι η συγγνώμη ήταν προσχηματική και η επίθεση ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ως τέτοια, είναι αυτό το απόσπασμα.

Κάποιοι αν είχαν την παραμικρή αίσθηση για την ζημιά που έχουν κάνει, θα έπρεπε να είχαν ανακοινώσει δημόσια ότι αποχωρούν από τον "χώρο". Δεν υπάρχει λόγος ουτε να κουράζονται άλλο, ούτε να (μας) κουράζουν. Αν ο χώρος έχει γίνει μια ατελείωτη αρένα οφείλεται και στην δική τους προσπάθεια. Δεν υπάρχει καμία κακία σε αυτό, ούτε διάθεση μηδενισμού σε όσα θετικά έχουν προσφέρει κατα καιρούς.

 

Απλώς δεν πάει άλλο.

 

 

από in the butt 22/11/2015 7:11 μμ.


τι λες μωρε κουίντο που δεν τραμπούκιζαν οι μαοϊκοί...το τι ξυλίκι είχαν ρίξει οι υπερεπαναστάτες του ΕΚΚΕ σε αναρχικούς δεν μετριέται...

από Αναρχικος 22/11/2015 8:35 μμ.


Τιποτα δεν καταλαβες . Αν ειχες καταλαβει θα απαντουσες διαφορετικα και οχι να σταθεις απλα σε αυτο που ηθελες. 

Εγω προσωπικα δε θεωρω τα ΚΝΑΤ η τα ΕΑΑΚ συναγωνιστες η συντροφους. Ειδικα τα ΚΝΑΤ ειναι ενας κομματικος στρατος ανεγκεφαλων σταλινικων μπραβων που μαλλον θα  πρεπει να τσακιζονται ετσι κι αλλιως  ειδικα αφου εχουν κανει παπαριες οπως αυτη στη Μυτιληνη. Και μην εξισωνεις σκηνικα. Ξυλα μεταξυ αναρχικων εχουν παιχτει πολλα , παρα πολλα. Και χοντρα μαλιστα. Ανεφερε μια μονο μια φορα στην οποια αναρχικοι συνεργαστηκαν με ΜΑΤ για να δειρουν αλλους αναρχικους κσι να τους παραδωσουν στα ΜΑΤ . Γιατι εσυ η δεν καταλαβαινεις η κανεις πως δεν καταλαβαινεις οτι αλλο γενικως και αοριστως τραμπουκισμοι , καγκουριες και ξυλα και αλλο συνεργασια με ΜΑΤ που οδηγουν σε συλληψεις μετα ξυλου . 

Για να σε δω τωρα εξυπνακια .... 

 

 

από Αναρχικος 22/11/2015 9 μμ.


Ας πουμε εσυ λες οτι ας πουμε ειναι μαλακια αυτοι εδω να φανε ξυλο απο αναρχικους γιατι κατι τετοιο θα ηταν φασιστικο και αντικινηματικο . 

 

https://m.youtube.com/watch?v=KzB4KjQtCkY

Μαλιστα. Οποτε οι συντροφοι που ματοκυλισαν μετα τα γραφεια του ΚΚΕ στη Θεμιστοκλεους η εισεβαλαν στη Νομικη κοπανωντας κνιτες ηταν φασιστες που θα επρεπε να απομονωθουν ; τι ακριβως μας λες τωρα... 

Η μηπως οσοι χτυπηθηκαν για αντιποινα τοτε εξακριβωθηκε οτι συμμετειχαν σε οσα δειχνει στο βιντεο; 

από εκλιπαρω την λογικη σας 22/11/2015 9:51 μμ.


1ον: Έπρεπε να γίνει πέσιμο από όλες τις φορές  και τις χρονικές στιγμές το 2015 σε κνίτες για κάτι που έκαναν οι κνίτες το 1998, ή για οποιοδήποτε άλλο πέσιμο του παρελθόντος; Είναι αυτό επιχείρημα;

2ον: Θέλατε να πέσετε στο επίπεδο των ΚΝΑΤ ή σε κάποιο αντίστοιχο επίπεδο γκρουπουσκουλ-ειδούς κομματικού αριστερού ξυλικίου; Με την κίνηση ξεκαθαρίσματος το επιδιώκατε αυτό;

3ον: Μιας και η κουτσή Μαρία της αναρχίας γνωρίζει πώς ακριβώς λειτουργεί το ΚΚΕ ως μηχανισμός, γιατί δεν στήσατε ενέδρα σε κάποιον οδηγητή του ΚΚΕ και να τον αφήσετε αυτόν ανάπηρο αντί για κάθε φουκαρά φοιτητή κνιτη.

από άλλος αναρχικός 22/11/2015 10:18 μμ.


"Αναρχικέ" (ΓΚ?) σταμάτα σε παρακαλώ να πουλάς τρελίτσα.

Οι Κνίτες είναι ένα κατασκεύασμα, μια δικαιολογία που εμφανίστηκε σε μια ανακοίνωση για μια τραμπούκικη, παρακρατικού τύπου ενέδρα σε συντρόφους.

Ξέρεις τί σημαίνει ενέδρα; Και ποια είναι η διαφορά της από έναν τυχαίο καυγά;

Επαναλαμβάνω, αν το έχεις ήδη ξεχάσει, ότι αιφνιδιάστηκαν, τρομοκρατήθηκαν, χτυπήθηκαν άγρια και προπηλακίστηκαν χυδαία σύντροφοι και όχι Κνίτες.

Πόσα χρόνια έχεις να αρπαχτείς με Κνίτη;

Παραπάνω σου απέδειξα ότι αυτή η δικαιολογία όπως και η "συγγνώμη" είναι ψεύτικη και υποκριτική και ότι ο στόχος της ενέδρας ήταν εξ αρχής οι σύντροφοι.

Σταμάτα λοιπόν αυτό το βιολί με τα ξυλίκια που έχουν πέσει από τον εμφύλιο και την μεταπολίτευση.

Επαναλαμβάνω, δε, ότι η οικειοθελής απόσυρση με δημόσια αυτοκριτική είναι η ολιγότερο ντροπιαστική  οδός εξόδου από μια αδιέξοδη και προβληματική πορεία.

 

 

από @σκέψου 22/11/2015 11:06 μμ.


"Επαναλαμβάνω, δε, ότι η οικειοθελής απόσυρση με δημόσια αυτοκριτική είναι η ολιγότερο ντροπιαστική  οδός εξόδου από μια αδιέξοδη και προβληματική πορεία."

ΣΚΕΨΟΥ δηλαδή πόσο ντροπιαστική είναι η μη δημόσια αυτοκριτική όλων εκείνων των "αναρχικών" παρατρεχάμενων του ΣΥΡΙΖΑ και των κάθε λογής αριστεριστών που έτρεχαν σε εκλογές, δημοψηφίσματα, αντιγερμανικές πορείες (στη φάση της "διαπραγμάτευσης" ντε...), και τώρα σφυρίζουν αδιάφορα και προσπαθούν να βάλουν σε "τάξη" τους άλλους... αντί να δουν και να αναγνωρίσουν δημόσια τη δικιά τους αδιέξοδη πορεία.

από άλλος αναρχικός 22/11/2015 11:55 μμ.


Γιατί πρέπει να πετάς διαρκώς τη μπάλα στην κερκίδα;

Γι αυτό τους στησατε ενέδρα ξημερώματα της 15ης Νοέμβρη; επειδή ήταν παρατρεχάμενοι του σύριζα; Άλλο πάλι τούτο.

Κάνε εσύ αυτό που πρέπει και άσε τους άλλους να κάνουν ό,τι νομίζουν.

Είναι σοφία να καταλαβαίνουμε πότε πρέπει να προχωράμε ή να σταματάμε προσωρινά ή πότε να αποσυρόμαστε οριστικά.

Εν προκειμένω, the game is over.

Καμία κακία, καμία εχθρότητα.

 

 

 

 

από δε γαμιόμαστε λέω εγώ για χώρος; 23/11/2015 12:39 πμ.


ποιος ξεχνά τα αντίποινα που έγιναν το 98 με το πέσιμο τριών πρωτοπαλίκαρων μαφιοζοκαμμένων στα γραφεία του κκε που έστειλαν στο νοσοκομείο έναν 85άχρονο και άλλα δυο χούφταλα, μιας και βρήκαν τρεις μέσα στα γραφεία την ώρα που τους βόλεψε να πάνε για τα αντίποινα. και ποιος ξεχνά πόσα φράγκα έχουν πληρώσει τα ταμεία αλληλεγγύης σε συγκεκριμένο μαφιοζοάτομο απ' το παρεάκι αντεκδίκησης, που δεν έχει πάρει καν ευθύνη για τον λόγο που χει ρουφήξει τόσο χρήμα, μιας και θεωρείται μαγκιά και η ανευθυνότητα την τελευταία δεκαετία.

εκείνα τα χρόνια λοιπόν, θεωρούσαν οι αναρχικοί λούμπεν στοιχεία κάτι τέτοια αληταριά και μάλιστα θεωρούσαν λούμπεν στοιχείο οποιονδήποτε σνίφαρε σκόνες ή έμπλεκε με την παρανομία. μετά έγιναν τις μόδας οι κόκες και οι βιασμοί και άλλαξαν τα πρότυπα των χώρου.

πάντως όταν ανέχεσαι βιασμούς και ναρκωμανείς ως σημαντικά κινηματικά άτομα, θα ρθει η μέρα που θα εξαπλωθεί ο βιασμός και θα σπάνε κεφάλια συντρόφων και πάλι δε θα τρέχει και τίποτα μιας και τον χώρο τον ελέγχουνε οι κοκέμπορες και οι κουμπάροι που σπρώχνουνε όπλα και εκρηκτικά. 

 

από @ 23/11/2015 12:09 μμ.


είναι οτι αν δεν καθαρίσουμε την φωλιά μας, δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ πρόταγμα για την κοινωνία. Είναι στοιχειώδες, αν δεν οργανώσουμε τον χώρο, δεν θα οργανώσουμε ποτέ την κοινωνία. 

από @σκέψου 23/11/2015 12:15 μμ.


Δεν ξέρω σε ποιον απαντάς, κι εγώ δεν έστησα καμιά ενέδρα.

Αυτό που λέω, και μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, είναι ότι κάποιοι ζήτησαν συγνώμη δημόσια. Ακόμη κι αν δεχτώ πως ήταν προσχηματική, ως διέξοδος φυγής, κάποιοι άλλοι (οι παρατρεχάμενοι συριζαίων και λενινιστών), αντίθετα, δεν ένιωσαν την παραμικρή ανάγκη να ζητήσουν ούτε καν μια προσχηματική συγνώμη για τις επιλογές τους, του τελευταίου χρόνου ας πούμε, που έχουν κάνει σούπα το μυαλό πολύ περισσότερων ατόμων (με ευθύνη αυτών των ατόμων φυσικά). Και όχι μόνο δεν ζήτησαν συγνώμη, αλλά συνεχίζουν τους ανώδυνους (λενινιστικούς) ακτιβισμούς, αναβαθμισμένοι επιχειρησιακά σαν να μην τρέχει μία...

Απ' όλο αυτό το αλισβερίσι κορυφής, ελάχιστοι κράτησαν αποστάσεις δημόσια (με τη δικιά του οπτική ο καθένας), κι εκεί φάνηκε καθαρά ποιοι πράγματι ενδιαφέρονται για τους αποκάτω και ποιοι χρησιμοποιούν την “τάξη” για το μπαχάλεμα της σκέψης και την προβατοποίηση.

από re magga 23/11/2015 1:21 μμ.


βλεπεις να υπαρχει αναλογια στα ανοιγμενα κεφαλια και σε μια αυταπατη οπως η ψηφος? αυτα να τα πειτε σε κανεναν πλατειακο να συνεχισετε να εισαστε αρεστοι . εκτος αν κανετε μαθηματα ηθικης εδω μεσα . και ποια συγγνωμη ? ειναι ικανοι να πηγαν να ζητησουν στα "θυματα" συγγνωμη και το απογευμα να πιναν μπυρες με τους καγκουρες που ανοιξαν τα κεφαλια των "θυματων".

καλα οι αλλοι κανουν μαθηματα ιστοριας, μαθηματα ηθικης θα ληψουν απο δω μεσα . αντε ολοι στην πλατεια για καφε γτ δεν μας βλεπω καλα . και αν διαφωνησουμε ας πεσει και λιγο αδελφικο ξυλο.

από @ 23/11/2015 3:55 μμ.


Αφού τις έφαγε άδικα τελικά ό σύντροφος, πάλι καλά.

Περαστικός ήταν και ο αριστερός, περαστικός και ο σύντροφος, ως τέτοιοι ενεπλάκησαν χωρίς να δηλώσουν πολιτική ταυτότητα πρώτα.

Και αν του αριστερού την κατάλαβαν απο την θέση που πήρε και τον βάρεσαν, ο σύντροφος απλά τους είπε μην βαράτε άλλο, εκεί απλά οσμίστηκαν τον ρεφορμισμό;

Να συμφωνήσουμε λοιπόν ότι αν κάποιοι που πάνε να κάνουν μια τέτοια δράση δεν μπορούν να κάνουν πέρα δυο ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥΣ και να συνεχίσουν τον δρόμο τους χωρίς να τους τσακίσουν, και μάλιστα σε περιοχή που δεν θα κινδύνευαν καθόλου, κάτι προβληματικό υπάρχει ;

¨Η πάλι θα φαντάζεσαι υποκριτές και ψεύτες;

Για την ΟΠΛΑ τι να σου πω, πέτυχες διάνα...

από @Α.Α 23/11/2015 4 μμ.


να πανε αλλου...εχει ωραιοτατα στεεκια αμπελοκηπους μερια κ ιδεολογικα λιμανια ..μην βγαζουν μονοι τους το μισος σε συντροφους ...


Καλησπέρα. Βρήκα 2 σχόλια απευθυνόμενα μάλλον σε μένα αφού δε βρήκα άλλο πρόσωπο με το ίδιο ψευδώνυμο στο νήμα της διαβούλευσης. Το ένα (από άλλος αναρχικός  22/11/2015 10:18 μμ.,1574740) μου καταλόγιζε ότι πουλάω τρελίτσα και το άλλο (άλλος αναρχικός  22/11/2015 11:55 μμ.,1574745) ότι πετάω τη μπάλα στην κερκίδα. Πιθανόν το ψευδώνυμο "ΓΚ" να θυμίζει στον συνομιλητή μου κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο αλλά τα όσα αναφέρω στην παρέμβασή μου δεν αντιλαβάνομαι διόλου το τι σχέση έχουν με αυτά που καταλογίζει ή υπαινίσσεται. Συγγνώμη αν δεν έγινα σε όλους και σε όλες κατανοητός. Είναι αδύνατον να συμβεί από μια τέτοια διαδικασία που κυριαρχεί η μακρόθεν και δια πληκτρολογίου επικοινωνία. Ευχαριστώ ΓΚ

από εξαρχειώτικη λαιφο 24/11/2015 7:51 πμ.


ο ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ είναι αυτός που απλά περνάει από κάπου κι όχι που μπλέκεται σε πράγματα που δεν τον αφορούν. Γι' αυτόν υπάρχουν άλλες λέξεις.

Να συμφωνήσουμε. Μόνο που δεν ξέρω αν αναγνωρίζουμε το ίδιο πράγμα ως προβληματικό.

Όσο εύστοχος ήσουν εσύ για το ΜΜΑ

από Ούμπαλος. 25/11/2015 5:42 μμ.


http://unfollow.com.gr/web-only/6108-deltasteki.

Εντοπίστε πού διαφέρουν οι επιθέσεις (εκτός από τον αριθμό των συμμετεχόντων, την εξάρτυση και την ένταση της επίθεσης).

Συμπέρασμα: άμα θέλεις να τα σπάσεις, μπες στην αστυνομία να το κάνεις οργανωμένα, όχι να ζητάς και συγγνώμες δεν κατάλαβα μετά και να σου λένε και αποκλείεται ξέρεις τι έκανες οι άλλοι.

Οι επιτιθέμενοι είχαν χαρακτήρα διευθέτησης του μεταναστευτικού στη Λέσβο, με την υποτιθέμενη στοχοποίηση του ΚΚΕ; Προφανώς, είναι του ίδιου τύπου λογική επιβολής, αφού έχετε όλοι το ίδιο πρόβλημα, να κλείνετε ραντεβού να πλακώνεστε και ενημερώστε μας να μην ερχόμαστε.

Μπαχαλάκηδες και αστοί πρέπε να είναι η συζήτηση, όχι αριστεροί, λιγότερο αριστεροί, αναρχικοί και ό,τι άλλο βρεθεί στον διάβα. Εμφανώς υπάρχει κοινό σημείο στην τύφλα, τα σπάμε και φεύγουμε και όποιον πάρει ο χάρος.

...

από @ 27/11/2015 5:17 μμ.


Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι ο Α/Α χωρος εχει χωριστει στα 2 και η γνωμη μου ειναι οτι γιαυτο φταινε αυτοι που ''κραζουν'' τις οποιες συγκρουσεις γινονται και κοιτανε μονο ανουσια πραγματα αντι να προταξουν και αυτοι την συγκρουση με το κρατος.

 

από κομμουνιστής 27/11/2015 11:02 μμ.


Για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα, έτσι?

3 του Νοέμβρη, συνδικαλιστές όλων των σωματείων, συνταξιούχοι, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι, φοιτητές, επιστήμονες διαφόρων κλάδων, που πληροφορήθηκαν τη πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και θέλησαν να συμπαρασταθούν, έστησαν τα τραπέζια και τους πάγκους έξω από το κολυμβητήριο. Αγροτικά αυτοκίνητα πήγαιναν και έρχονταν, επί δύο ώρες, ξεφορτώνοντας συνέχεια πολύτιμα εφόδια για τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας.Μοιράστηκαν συνολικά πάνω από εκατό κούτες και τσάντες γεμάτες ρούχα, εκατοντάδες σάντουιτς, εκατοντάδες ποτήρια ζεστό τσάι, πάρα πολλά μπισκότα, ψωμιά, κονσέρβες κλπ., ενώ παραδόθηκαν και στο ΠΕΔΥ πάνες, γάζες και φάρμακα. Συγκινητική υπήρξε η συμβολή πολλών εμπόρων, που έδωσαν ζεστά ρούχα, φούρνων που διέθεσαν το ψωμί, αλλά και απλών ανώνυμων πολιτών που έφερναν καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο ό,τι μπορούσαν. Στην προσπάθεια συμπαραστάθηκε και ο Αγροτικός Σύλλογος Αγιάσου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση αλληλεγγύης, μοιράζοντας μήλα, κάστανα και ρούχα.Ταυτόχρονα, το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο μοίρασε ανακοίνωση στη γλώσσα των μεταναστών - προσφύγων, στην οποία κατήγγειλε τους ιμπεριαλιστές και τους ανταγωνισμούς τους σαν αίτιους για το μεγάλο ξεριζωμό που υφίστανται λαοί σε όλο τον κόσμο και τις τεράστιες προσφυγικές ροές που, ένεκα των επεμβάσεών τους, δημιουργούνται.

5 του Νοέμβρη, Με έκτακτη απόφασή του το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο κάλεσε όλους τους φορείς της Λέσβου και όλο το λαό σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη 5 Νοέμβρη, στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς, για να υποδεχθεί αγωνιστικά τον ερχομό του Μ. Σουλτς, προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Έλληνα πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

6 του Νοέμβρη, Με νέα του ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, κάλεσε σε συγκέντρωση την Παρασκευή 6 Νοέμβρη στις 6.00 το απόγευμα στο Λιμάνι (κολυμβητήριο), ενάντια στα εγκλήματα και τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ρωσίας.

  • Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στις επεμβάσεις και στον πόλεμο.

  • Όχι στα νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.

  • Όχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots) και τους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. Δημιουργία αξιοπρεπών, προσωρινών χώρων υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, με τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής, με ευθύνη των ελληνικών αρχών και με πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

  • Άμεση διευκόλυνση της απευθείας μετακίνησης των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.

  • Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου, της Σένγκεν, της Frontex».

Αν δεν το έχετε πάρει πρέφα σε αυτούς θέλατε να πραγματοποιήσετε δολοφονική επίθεση!

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License