σύλληψη και κράτηση μαθητή σε μαθητική διαμαρτυρία

σύλληψη αλλοδαπού μαθητή του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου από την Ασφάλεια, μεταφορά και κράτησή του στο τμήμα Αλλοδαπών, με αφορμή τη συμμετοχή του σε μαθητική διαμαρτυρία στο σχολείο του

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει τη σύλληψη αλλοδαπού μαθητή του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου από την Ασφάλεια,  και την μεταφορά και κράτησή του στο τμήμα Αλλοδαπών, με αφορμή τη συμμετοχή του σε μαθητική διαμαρτυρία στο σχολείο του.

Ο 14χρονος μαθητής βρίσκεται και φοιτά στα σχολεία της χώρας μας απ' την ηλικία των 6 ετών. Το γεγονός πως οι γονείς του δεν έχουν άδεια παραμονής είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνεται και να κρατείται στο Αλλοδαπών. Δεν γνωρίζει άλλον τόπο απ' την Ελλάδα. Είναι απάνθρωπο να απελαθεί.

 Ζητάμε να αφεθεί ελεύθερος ο μαθητής αμέσως. Η θέση του είναι στο σχολείο του και όχι στα κρατητήρια. https://www.alfavita.gr/arthron/v-elme-attikis-kataggelia-gia-syllipsi-kai-kratisi-mathiti-se-mathitiki-diamartyria

από @όχι άλλη κομματικοποίηση 21/11/2015 9:48 πμ.


Καλό είναι το alfavita.gr,  η ΕΛΜΕ αλλά και το indymedia πριν δημοσιεύουν οτιδήποτε να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους ώστε να μην εκτίθενται. Αν το έκαναν θα διαπίστωναν ότι ο εν λόγω μαθητής δεν βρέθηκε στο κρατητήριο με "αφορμή συμμετοχή του σε μαθητική διαμαρτυρία". Ο μαθητής συνελήφθη στο πλαίσιο αυτόφωρου κατόπιν καταγγελιών περιοίκων του σχολείου που διαπίστωσαν ότι την Κυριακή 15/11/2015 συμμετείχε σε βανδαλισμούς εις βάρος του σχολικού κτιρίου. Επιτέλους ας σταματήσουμε να ανακαλύπτουμε υποτιθέμενους πολιτικούς αγώνες σε κάθε παραβίαση του κοινού ποινικού δικαίου.

από @ανεκτικότητα 05/12/2015 11:41 μμ.


Τουλάχιστον κάποιος αντέδρασε.

Όταν αφορά ανήλικους ας υπάρχει μία μεγαλύτερη επιείκεια.  Έτσι κι αλλιώς οι κανόνες δεν μπαίνουν από αυτούς αλλά από την οποιαδήποτε επικρατούσα πολιτική. Χρειάζεται χρόνος για να κατανοήσουν ότι αυτό που κάποτε λέγονταν μαθητική διαμαρτυρία έγινε βανδαλισμός εις βάρος του σχολικού κτιρίου.

Ευτυχώς που η κοινωνία μας έχει περιθώρια για αυτοδιορθώσεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License