ΝΑ συλλάβει τον Φύσσα πήγε ο "ανεκπαίδευτος" μπάτσος Δεληγιάννης Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ

ΝΑ συλλάβει τον Φύσσα πήγε ο "ανεκπαίδευτος" μπάτσος Δεληγιάννης Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ

ΝΑ συλλάβει τον Φύσσα πήγε ο "ανεκπαίδευτος" μπάτσος Δεληγιάννης Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ-(https://youtu.be/E6I1K5YbSFk)

Με την κατάθεση ενός ακόμα αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, οδηγού μίας από τις μοτοσικλέτες της που κατέφθασαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας Φύσσα στο Κερατσίνι, συνεχίστηκε και χθες για 28η μέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Είκοσι με τριάντα άτομα άρχισαν να τρέχουν προς την Παναγή Τσαλδάρη. Βλέπω κάποιους, ήταν ο Παύλος Φύσσας με τον Ρουπακιά, παίζανε ξύλο, οι άλλοι γύρω ένα κουβάρι, βρίζουν προς τον Φύσσα, δεν προσπαθούν να τους ξεχωρίσουν, ήταν σώμα με σώμα. Ολα έγιναν σε δευτερόλεπτα. Εγινε attack… αν θέλανε να μας κάνουνε ένα ντου, θα μας είχαν διαλύσει…

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τη δική του εκδοχή στο περιστατικό της δολοφονίας του Φύσσα ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ Χρήστος Δεληγιάννης.

Πρόκειται για ακόμα μία κατάθεση αστυνομικού που καταδεικνύει την αδυναμία της αστυνομίας να επέμβει αποτρεπτικά στο περιστατικό, που οδήγησε στη δολοφονία του 34χρονου μουσικού.

Περίπου 12 παρά πέντε δεχθήκαμε σήμα. Πενήντα άτομα με ρόπαλα κατευθύνονται στην Τσαλδάρη, προς την καφετέρια ‘‘Κοράλλι’’. Φτάσαμε δυο μηχανές, η ομάδα της ΔΙΑΣ δεν σπάει ποτέ, πέντε λεπτά αργότερα. Ηταν άλλες δύο μηχανές εκεί, τέσσερα άτομα της ΔΙΑΣ Κερατσινίου, σύνολο γίναμε οκτώ. [...] Βλέπω 20-30 άτομα στην Παύλου Μελά, με μαύρα ρούχα, διέκρινα ρόπαλο στο χέρι ενός, υπήρχε σύγχυση.[...] Μάλλον είχε λήξει ο αγώνας. Φυσικά, δεν ήταν Ολυμπιακοί. Ακούω τον Τσολακίδη να λέει στον ασύρματο ότι άτομα της Χρυσής Αυγής είχαν μια παρεξήγηση με άτομα του γνωστού χώρου. [...] Τους πλησίασα, μίλησα μαζί τους, τους είπα να διαλυθούν. Ξαφνικά, άρχισαν να τρέχουν. Ο κύριος όγκος έφυγε, τρέχοντας και βρίζοντας: ‘‘ελάτε εδώ, ρε μαλάκες’’, δεν κατάλαβα σε ποιους απευθύνονταν. Δύο τους ακολουθήσαμε. Κατά μήκος της Τσαλδάρη, υπήρχε πολύς κόσμος, πανηγύρι. Θα μπορούσαν να ήταν και περαστικοί…

Και αυτή η κατάθεση προκάλεσε τις εύλογες απορίες, αλλά και παρατηρήσεις της προέδρου της έδρας Μαρίας Λεπενιώτη, ειδικά ως προς τους λόγους εκείνους που κατέστησαν αναποτελεσματική την Αστυνομία απέναντι στο δραματικό γεγονός.

● Πρόεδρος: Η παρουσία οκτώ ενστόλων δεν ήταν αρκετή να αποτρέψει αυτό το περιστατικό;

◆ Μάρτυρας: Κατά κύριο λόγο ομάδα ΔΕΛΤΑ και τα ΜΑΤ έχουν εκπαιδευτεί για τέτοια περιστατικά. Εμείς, όχι. Πάμε γιατί είμαστε πιο ευέλικτοι. Φανταστείτε να ερχόταν μία διμοιρία ΜΑΤ. Θα μπορούσε να είναι και ψέματα. Πήγα να χειροπεδήσω κάποιον από τους τρεις-τέσσερις που στέκονταν πίσω από τον Ρουπακιά, αλλά μου είπε κάποιος ψηλός: ‘‘Ασ’ τονα ρε…’’ Ετσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, δεν μπορούσαμε να κάνουμε και πολλά…

● Πρόεδρος: Αν ήταν ληστεία;

◆ Μάρτυρας: Είμαστε εκπαιδευμένοι για ληστείες, ξέραμε τι θα κάναμε.

● Πρόεδρος: Ησασταν όμως περισσότεροι από αυτούς που βλέπατε να χτυπιούνται. Ο στόχος σας είναι να αποτρέπετε καταστάσεις. Τουλάχιστον, ο κόσμος αυτό περιμένει, βλέποντάς σας. Οχι μόνο να δίνετε αναφορά.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ακόμα ότι επεχείρησε να συλλάβει τον Φύσσα. «Βρε παιδιά… όχι εμένα, αυτός ο πούστης, ο καριόλης με μαχαίρωσε», φώναξε εκείνος.

(Κείμενο: Μαρία Δήμα, Άντα Ψαρρά, ΕφΣυν, 15/11/2015)

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License