Τα ξημερώματα της ημέρας της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη, η ΕΛ.ΑΣ. εισβάλλει στα σπίτια 5 φοιτητών στην Αγία Παρασκευή, μετά την έκδοση  ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για τη συμμετοχή τους στην πρωτομαγιάτικη πορεία στο Μιλάνο, η οποία είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διεθνή έκθεση Expo 2015 που διεξαγόταν εκείνες τις μέρες στην πόλη.

Οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες στην Ελλάδα. Στο Μιλάνο συνελήφθησαν καθώς έβγαιναν από μία κατάληψη και στη συνέχεια αφέθηκαν χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Τώρα, μερικούς μήνες μετά, οι αστυνομικές αρχές του Μιλάνου τους «θυμούνται» και χτίζουν μία σκευωρία που συνδέει 5 έλληνες φοιτητές και 5 ιταλούς ως συμμετέχοντες και υποκινητές των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στην πρωτομαγιάτικη πορεία στο Μιλάνο.
Η πρωτοφανής ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που μέχρι τώρα ίσχυε μόνο για υποθέσεις  εγκληματικότητας, όπως σωματεμπορία και εμπόριο ναρκωτικών, σηματοδοτεί μία μεγάλη αναβάθμιση της καταστολής και του ελέγχου  των κινημάτων εντός της Ε.Ε., συνδέοντας νομικά την πολιτική δράση με το κοινό ποινικό έγκλημα. Οι 5 φοιτητές, ενώ έχουν λευκό ποινικό μητρώο, εκζητούνται από τις ιταλικές αρχές οι οποίες τους στοχοποιούν για τη διεθνιστική πολιτική τους δράση και τη συμμετοχή τους στη καμπάνια No-Expo.
Προς το παρόν, μετά από μαζική κινητοποίηση συλλογικοτήτων και συνελεύσεων, οι φοιτητές έχουν αφεθεί ελεύθεροι με υποχρεωτική παρουσία στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής 3 φορές την εβδομάδα.Σε περίπου μία εβδομάδα αναμένεται η σύγκλιση του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφασίσει αν τελικά θα εκδοθούν οι φοιτητές στην Ιταλία.
Απέναντι σε αυτή την επιθετική και εντελώς παράλογη δίωξη των φοιτητών δε μπορούμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυοι-ες και να απαιτήσουμε τη μη εκδοσή τους στις ιταλικές αρχές. Δεν θα αφήσουμε κανέναν ανυπεράσπιστο απέναντι στις διακρατικές σκευωρίες. Κάθε  χτύπημα σε έναν από εμάς, είναι χτύπημα σε όλους μας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

 

αναρχική συλλογικότητα καθ' οδόν

 

http://kathodon.espivblogs.net/?p=1144

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License