post image

diy live για τα 6 χρόνια κατάληψης Ελαία

Σάρκα στο Ζώο, Βραδυφλεγείς: Ανάφλεξη, Mummrah
Σάββατο 28/11, 9μμ

 

Για να ξέρουμε πώς στήνονται τα πράγματα,

για να ξέρουμε πώς θα μπορέσουν να ξαναστηθούν.

            Οτιδήποτε διοργανώνει, προβάλλει, μοιράζεται η συνέλευση αναρχικών- αντιεξουσιαστών για την επαναπροώθηση της diy λογικής δεν προϋποθέτει κανενός είδους αντίτιμο. Γι’ αυτό οι διάφορες εκδηλώσεις, συναυλίες, προβολές και καφενεία δεν απαιτούν κάποιο χρηματικό αντάλλαγμα, δενείναι τσάμπαδεν είναι δωρεάν. Λειτουργούν με βάση την ελεύθερη οικονομική συνεισφορά. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας δίνει αυτό που μπορεί και αυτό που θέλει, όχι για να βγει κέρδος από τη συνεισφορά του, όχι επειδή κάποιος τον υποχρεώνει, αλλά γιατί αυτός είναι ο τρόπος να υπάρχουν πράγματα που στήνονται για την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση όλων μας, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς χρηματικό όφελος για κανέναν.

             Στόχος μας -μεταξύ άλλων- είναι να δημιουργήσουμε σχέσεις, πέρα από το υπαρκτό καπιταλιστικό πλαίσιο όπου όλα ορίζονται και όλα συμβαίνουν με γνώμονα το χρηματικό όφελος, καθώς η ανάγκη μας για έκφραση, για ψυχαγωγία και διασκέδαση δεν είναι ένα ακόμα εμπορικό προϊόν που πωλείται και αγοράζεται. Θέλουμε να δημιουργήσουμε σχέσεις αλληλεγγύης που θα λειτουργούν αμφίδρομα, συνειδητά, αμοιβαία, και θα βασίζονται στη συμμετοχή όλων στις εκδηλώσεις. Συμμετοχή που δεν θα πρέπει να περιορίζεται στην απλή φυσική παρουσία, αλλά να καταργεί τους διαχωριστικούς ρόλους διοργανωτή και καταναλωτή, “καλλιτέχνη” και “θεατή “, “λατζιέρη” και “κοινού”, “άσχετου” και “ειδικού”. 

             Συμμετοχή που θα πρέπει να εκφράζεται (και) με τη συνεισφορά στο κουτί οικονομικής ενίσχυσης. Το κουτί είναι η ζωτική και αναγκαία υποστήριξη για τη δημιουργία των εκδηλώσεων. Ο ηχητικός εξοπλισμός, η μεταφορά μηχανημάτων, τα ταξιδιωτικά των καλεσμένων για την εκδήλωση καθώς και το φαγητό τους, η αγορά των ποτών που διατίθενται στο μπαρ, το έντυπο υλικό προπαγάνδισης της εκδήλωσης, έχουν πραγματικό -και πάντα μεγάλο- οικονομικό κόστος, το οποίο η συνέλευση δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει (αφού ούτε ΜΚΟ είναι, ούτε υπάρχουν σπόνσορες πίσω της, ούτε χρηματοδοτείται από κάπου παρά μόνο από τα ίδια της τα μέλη και εσένα που συμμετέχεις). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ό,τι δεν χρηματοδοτείται από όλους μας είναι καταδικασμένο στο μαρασμό και την απραξία.

         Συμμετοχή που θα πρέπει να εκφράζεται επίσης και με το σεβασμό στο χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων, ώστε να μπορέσει να στεγαστεί ξανά στο μέλλον και με τους ίδιους όρους κάτι καινούριο. Άλλωστε αυτή η λογική, αυτός ο τρόπος, αυτοί οι όροι, δεν είναι ξέχωροι από τη συνολικότερη αντίληψή μας για την κοινωνική οργάνωση και τις ανθρώπινες σχέσεις, αλλά αντιθέτως αποτελούν τα αδιαχώριστα μέσα και συγχρόνως το πρόταγμά μας στον αγώνα για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση.

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License