Πάτρα: Αφίσα-πρόγραμμα δράσεων & κείμενο αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές

Αφίσα-πρόγραμμα δράσεων & κείμενο αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές

post image

Την 1/5/2015 πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο διαδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά, στην οποία βασικό πρόταγμα ήταν η εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, τα εγκαίνια της οποίας λάμβαναν χώρα εκείνες τις μέρες στην πόλη. Η έκθεση Expo είναι μια παγκόσμια έκθεση, η οποία διοργανώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάθε φορά σε διαφορετική πόλη με σκοπό να διαφημιστούν διάφορα βιομηχανικά προϊόντα καθώς και να πραγματοποιηθούν εμπορικές συμφωνίες. Με άλλα λόγια, η εν λόγω έκθεση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια παγκόσμια καπιταλιστική φιέστα, από την οποία οι μίζες σε μεγαλοεπιχειρηματίες και εργολάβους και τα οικονομικά σκάνδαλα δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Η πολυδάπανη διοργάνωσή της έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τα νέα μέτρα λιτότητας που ψηφίζονται από την κυβέρνηση της Ιταλίας εντείνοντας και ενισχύοντας την οικονομική δυσχέρεια και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των από τα κάτω.

Στις 2/5/2015,δηλαδή μία μέρα μετά τη διαδήλωση, στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών και συλλήψεων από τις ιταλικές αρχές, προσάγονται και 5 έλληνες φοιτητές με μόνο κριτήριο την έξοδο τους από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο. Κατά την κράτησή τους αναγκάζονται σε βίαιη λήψη γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων. Μετά από πολλές ώρες κράτησης τους και χωρίς παρουσία διερμηνέα, αφήνονται ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγείλουν κατηγορίες.

Την Πέμπτη 12/11/2015, σε μέρα γενικής απεργίας, πραγματοποιείται από την αστυνομία και με παρουσία εισαγγελέα, εισβολή στα σπίτια των 5 φοιτητών στην Αθήνα, με την ένδειξη ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις ιταλικές αρχές και ζητείται η σύλληψη και η έκδοσή τους στην Ιταλία(όπου δεν υπάρχει ανώτατο όριο προφυλάκισης σε αντίθεση με το ελληνικό δίκαιο), λόγω της συμμετοχής τους στη διαδήλωση. Σύμφωνα με το ένταλμα «εθεάθησαν» να συμμετέχουν σε επεισόδια .Παράλληλα την ίδια μέρα συλλαμβάνονται στο Μιλάνο 5 ιταλοί οι οποίοι βρίσκονται κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση και προφυλακίζονται.

Οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές είναι ενεργά πολιτικά υποκείμενα και συμμετέχουν σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες μέσα από συνελεύσεις γειτονιάς και φοιτητικά σχήματα. Η πρωτοφανής ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, στην περίπτωση αυτή, σηματοδοτεί και συμβάλλει στην αναβάθμιση της καταστολής των κινημάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην θωράκιση των κρατών απέναντι σε όσους αντιστέκονται στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, την βαρβαρότητα και την εξαθλίωση. Ο κόσμος του αγώνα και όσοι διεκδικούν τα αυτονόητα συμμετέχοντας σε πορείες δε θα μπορούσε παρά να βρίσκεται ξεκάθαρα στο πλευρό των 5 διωκόμενων αγωνιστών φοιτητών καθώς και δίπλα στους 5 προφυλακισμένους αγωνιστές  από τις ιταλικές αρχές, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του σε όσους μάχονται για την αξιοπρέπεια και αντιστέκονται στην υποτίμηση των ζωών μας από το κράτος και το κεφάλαιο σε κάθε γωνιά αυτού του κόσμου.

 

Να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγ. Παρασκευή

Παύση κάθε δίωξης

Αλληλεγγύη στους 5 Ιταλούς κατηγορούμενους/προφυλακισμένους για την ίδια υπόθεση

 

Τετάρτη 25/11, 20:30 ενημερωτική εκδήλωση στο Παράρτημα με επικοινωνία με τους διωκόμενους

Πέμπτη 26/11, 18:00 Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Παράρτημα

Σάββατο 28/11, 11:00 ΠΟΡΕΙΑ από το Παράρτημα ενάντια στην έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στην Ιταλία, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της διαδήλωσης NO EXPO

 

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές, Πάτρας

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License