Καλαί – Έφοδος μπάτσων σε ξενοδοχείο προσφύγων, ρίξη χημικών στον καταυλισμό «jungle» και πρόκληση φωτιάς

Καλαί – Έφοδος μπάτσων σε ξενοδοχείο προσφύγων, ρίξη χημικών στον καταυλισμό «jungle» και πρόκληση φωτιάς

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου έγινε προσπάθεια από μεγάλο αριθμό προσφύγων να επιβιβαστούν σε πλοίο που θα τους μετέφερε απο το Καλαί στην βρετανία, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν στον καταυλισμό που έχει στηθεί από τους ίδιους και στον οποίο έχει δοθεί το προσωνύμιο  «jungle». Οι μπάτσοι που εποπτέυουν την περιοχή τους επιτέθηκαν με δεκάδες δακρυγόνα και δεν δίστασαν να ρίξουν και στις σκηνές του καταυλισμού των προσφύγων δημιουργώντας πρόσκαιρη εστία φωτιάς. Οι μπάτσοι έριξαν περισσότερα από 40 δακρυγόνα και πολλές φορές εντελώς τυφλά και προς κάθε κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό του μίσους τους ήταν το γεγονός πως κάποια από αυτά βρεθηκάν σε μεγάλη απόσταση από το σημείο καταστολής. Αυτή η επίθεση αποτέλεσε και μια μορφή εκδίκησης για το τραυματισμό ένστολού σε συγκρούσεις με τους πρόσφυγες πριν από μέρες.

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη μέρα (24/11) αστυνομικές δυνάμεις είχαν εισβάλει στο ξενοδοχείο Pacific στο Καλαί στο οποίο φιλοξενούνται οικογένειες προσφύγων αλλά και αλληλέγγυοι/ες που βρίσκονται στο Καλαί για να βοηθήσουν. Οι «έλεγχοι» έγιναν χωρίς ένταλμα βεβαίως, καθώς το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβάλλει η γαλλική κυριαρχία δίνει την δυνατότητα σε αυτόνομες εφορμήσεις μπάτσων. Είναι φανερή πλέον η διάθεση του κράτους να κινηθεί επιχειρισιακά προς τον αποκλεισμό όσων δεν έχουν χαρτιά από κάθε κοινωνική ανάγκη και αγαθό όπως η φιλοξενία αλλά και στην ποινικοποιήση κάθε αλλήλεγγυας δράσης στους πρόσφυγες.

Ακολουθεί βίντεο με τη ρίξη χημικών από τους μπάτσους μέσα στον καταυλισμό «jungle» στο Καλαί

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iRpI6tc5j5A

http://baktirio.espivblogs.net

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License