Τούτ' οι μπάτσοι που 'ρθαν τώρα (Διασκευή)-(η προέλευση της λέξης μπάτσος)

Τούτ' οι μπάτσοι που 'ρθαν τώρα (Διασκευή)-μάγκες πιάστε τα γιοφύρια/ μπάτσοι κλάστε μας τα αρχίδια(η προέλευση της λέξης μπάτσος)

https://www.youtube.com/watch?v=jKJu2UtO_Gg&feature=youtu.be

Η λέξη μπάτσος αναφέρεται, μάλλον, για πρώτη φορά σε τραγούδι στο ‘τούτοι οι μπάτσοι που ήρθαν τώρα’ σε ηχογραφημένο το 1928, Νέα Υόρκη από τον Γιαννάκη Ιωαννίδη και στο μπουζούκι τον Μανώλη Καραπιπέρη.

Η ιστορία της λέξης μπάτσος(πιο αναλυτικά)https://www.facebook.com/acabantifascistaction/posts/1515715942084267?pnref=story(περιέχει και μια πολύ καλή live εκτέλεση-διασκευή,όπως καταλαβαίνετε  δεν προλαβαίνω να γράψω διασκευές με ηλεκτρική κιθάρα ή άλλα όργανα έγχορδα και κινδυνεύω να παρεξηγηθώ γιατί ο ρόλος του μέσου είναι διαφορετικός,για κινηματικά θέματα που έχω πολλά σοβαρά που πρέπει να ολοκληρώσω)

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License