Κάλεσμα στην πορεία στο Μαρούσι από κατάληψη Βίλα Ζωγράφου

Κάλεσμα στην πορεία στο Μαρούσι από την κατάληψη Βίλα Ζωγράφου και κείμενο αλληλεγγύης προς την κατάληψη Κουβέλου που μοιράζεται στην γειτονιά του Ζωγράφου.

  ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 5/12 ΣΤΙς 12:00, ΗΣΑΠ ΜΑΡΟΥΣΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ          Τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη 2015 στις 5:30 π.μ. έγινε βομβιστική επίθεση στην Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι. Ο εκρηκτικός μηχανισμός μεγάλης ισχύος τοποθετήθηκε μπροστά από την εξωτερική είσοδο της κατάληψης, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές στα γύρω σπίτια και καταστήματα και φθορές στην πόρτα του κτιρίου, ενώ η ισχύς της έκρηξης θα μπορούσε σίγουρα να έχει απειλήσει τη ζωή των όποιων περαστικών. Η θρασύδειλη αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός και έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά επιθέσεων σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις όπως ο εμπρησμός της Κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου το 2011 -που είχε ως αποτέλεσμα να καεί η στέγη του κτιρίου- , η αποτυχημένη επίθεση σε αυτήν από φασίστες τον Αύγουστο του 2014, η εισβολή στην Κατάληψη Ελαία στην Κέρκυρα στις 25 Οκτώβρη, η προσπάθεια εμπρησμού του Αυτοδιαχειριζόμενου Κατειλημμένου Εδάφους “Αγρός” στις 2 Νοέμβρη, κ.ά.
     Η συγκεκριμένη επίθεση έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, από τα οποία συμπεραίνουμε ότι σκοπός της δεν ήταν αποκλειστικά η υλική φθορά του κτιρίου,ούτε και η σωματική βλάβη των καταληψιών. Για την ακρίβεια η επίθεση αυτή επιχειρεί να σαμποτάρει την καθημερινή προσπάθεια της κατάληψης να χτίσει σχέσεις αλληλεγγύης και αγώνα με τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεζόμενους της περιοχής. Μια προσπάθεια που γίνεται μέσα από παρεμβάσεις αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού χαρακτήρα, αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, αντίστασης στις πολιτικές του κεφαλαίου. Μια τέτοια έκρηξη επιχειρεί να αποπολιτικοποιήσει τη σχέση της κατάληψης με τη γειτονιά. Από τη μία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου στον κόσμο που είναι φιλικά προσκείμενος στην κατάληψη, και από τη άλλη να ενεργοποιήσει το μικροαστικό αντανακλαστικό της προστασίας της ιδιοκτησίας (σπίτια και αμάξια που καταστρέφονται).     

Είναι γεγονός πως φασίστες, κράτος και παρακράτος δε διστάζουν να δείξουν τα δόντια τους με κάθε ευκαιρία, με δολοφονικές επιθέσεις, Λευκές Νύχτες, δημοτικές απειλές και δε συμμαζεύεται, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τον κόσμο του αγώνα και να καταστείλουν τις συνειδήσεις που γεννιούνται. Ως Κατάληψη Βίλα Ζωγράφου δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου, καθώς και σε κάθε αυτοδιαχειριζόμενο χώρο και κατάληψη που έχει αποτελέσει ή/και αποτελεί στόχο καταστολής λόγω της επιθετικής προς το υπάρχον ύπαρξης και δράσης της. Αναγνωρίζουμε τον φόβο φασιστών και κράτους πίσω από τις μανιασμένες απειλές και επιθέσεις τους, ως αποτέλεσμα της συνεχούς δράσης του κινήματος που έρχεται να απειλήσει τα σχέδια και τη σάπια πραγματικότητά τους. Όποιος τα βάζει με κομμάτια του κινήματος θα βρει απέναντι του όλον τον κόσμο του αγώνα.

ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License