ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

         

          Την ίδια στιγμή που η ΔΕΗ προχωρά σε διακανονισμούς και διευκολύνσεις προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ίδιας της εταιρίας, οι εντολές διακοπής λόγω χρεών έφτασαν τις 100.000 τον περασμένο μήνα. Στα πλαίσια διακανονισμού, η εταιρία υποχρεώνει τις οικογένειες να πληρώσουν ένα ποσοστό του χρέους τους, χωρίς να λαμβάνει υπόψη την οικονομική δυνατότητα της εκάστοτε οικογένειας. Αυτό έχει ως αποτελέσματα πολλές από αυτές να μην είναι σε θέση να δώσουν το απαραίτητο ποσό και να υφίστανται τις συνέπειες. Οι καταγγελίες για διακοπές ρεύματος και υδροδότησης είναι μαζικές και αφορούν ακόμα και οικογένειες που έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 15.000 διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

 

          Εδώ και τρεις εβδομάδες μία από αυτές τις οικογένειες, με δύο άνεργους γονείς και ένα ανήλικο παιδί, έχει βυθιστεί στο σκοτάδι, αδυνατώντας να ικανοποιήσει βασικές καθημερινές της ανάγκες και υποβαλλόμενη σε υποβαθμισμένη και υποτελή διαβίωση, καθώς η εταιρία αδυνατεί να δει την κατάσταση πέρα από τα στενά όρια των κανονισμών της. Έπειτα από διακανονισμό που έγινε τον περασμένο Αύγουστο, ζητά από την οικογένεια ποσό, το οποίο δε διαθέτει, και προβαίνει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, ωσότου αυτό καταβληθεί.

 

          Στα πλαίσια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που συνεχίζονται από τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ., βλέπουμε να προωθείται η ιδιοποίηση των κοινών αγαθών από λίγους με στόχο την κερδοφορία εις βάρος της κοινωνίας. Η πλειοψηφία των μελών της κοινωνίας, υφιστάμενη την κλιμακώμενη εξαθλίωση, αποκλείεται όλο και περισσότερο από αγαθά απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αγαθά που ανήκουν σε όλους, αλλά εκμεταλλεύονται λίγοι. Εμείς πιστεύουμε ότι το ρεύμα αποτελεί κοινό αγαθό και θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό για όλους. Απέναντι σε μια προσπάθεια περίφραξης, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης όλων των κοινών αγαθών (ρεύμα, νερό, γη, Μ.Μ.Μ., παιδεία, κ.α.), εμείς απαντάμε με αντιπαρατιθέμενους προς την κυριαρχία τρόπους διαχείρισης των αναγκών μας. Όπως το κάναμε πράξη τον περασμένο Απρίλιο με την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, έτσι και τώρα δε θα μείνουμε απλοί θεατές στην αποστέρηση όσων μας ανήκουν.

 

 

Για τους λόγους αυτούς, σήμερα 2/12 προβήκαμε σε επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης στο σπίτι της οικογένειας, συνεχίζοντας τον αγώνα για ελεύθερη πρόσβαση σε κοινά αγαθά, τόσο από ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, όσο και από όλη την κοινωνία.

 

 

 

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος

Σχολείο

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License