Τη Δευτέρα 9/11 στις 5:30 τα ξημερώματα ένας ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο της κατειλημμένης Έπαυλης Κουβέλου. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην εξωτερική είσοδο της κατάληψης, με αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές στα γύρω σπίτια και καταστήματα, καθώς και φθορές στην εξωτερική πόρτα του κτιρίου, ενώ η ισχύς της έκρηξης και η απουσία οποιασδήποτε προειδοποίησης θα μπορούσε να έχει κοστίσει τη ζωή περαστικών.

Παρότι δεν υπήρξε κάποια ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, το θρασύδειλο αυτό χτύπημα παραπέμπει ξεκάθαρα σε ακροδεξιές και φασιστικές πρακτικές. Αντίστοιχα παραδείγματα έχουμε πολλά (από την την εμπρηστική επίθεση του 2011 και την επίθεση μελών της χρυσής αυγής στις 01/08/2014 στην ίδια κατάληψη, μέχρι τα τυφλά χτυπήματα με βόμβες σε γεμάτους κινηματογράφους το ’78 από τον αρχηγό της χρυσής αυγής Μιχαλολιάκο).

Η επίθεση αυτή στοχεύει στην τρομοκράτηση του κινήματος και στην περιθωριοποίηση των δομών του από την υπόλοιπη κοινωνία. Τέτοιες προσπάθειες όμως είναι εξ” αρχής καταδικασμένες να αποτύχουν. Η αλληλεγγύη μας θα είναι πάντα ισχυρότερη από τις βόμβες και θα συνεχίσει να  ορθώνει αναχώματα ενάντια στο φασισμό.

ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

από αναρχική συλλογικότητα καθ'οδόν 03/12/2015 11:11 μμ.


Συγκέντρωση-πορεία: Σάββατο 5/12/2015, 12:00, σταθμός ΗΣΑΠ Μαρούσι

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License