Η Βραζιλία καταθέτει μήνυση για την μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της

Στις 5 Νοεμβρίου η υποχώρηση φράγματος στο Minas Gerais, την κύρια εγκατάσταση των ορυχείων της Βραζιλίας, εξαπέλυσε 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λάσπης και αποβλήτων εξόρυξης που κατεδάφισαν ένα κοντινό χωριό, σκότωσαν τουλάχιστον 13 ανθρώπους και μόλυναν όλη την κοιλάδα, σκοτώνοντας τα ψάρια του ποταμού...

Η Βραζιλία καταθέτει μήνυση για την μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της

 

 

Η Βραζιλία κατέθεσε αγωγή για 20 δισεκατομμύρια ρεάλ Βραζιλίας ($ 5,2 δις) εναντίον δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης στον κόσμο) για να αποζημιωθεί για ό, τι λέει ήταν η χειρότερη περιβαλλοντική καταστροφή , που προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός φράγματος αποβλήτων.

 Στις 5 Νοεμβρίου η υποχώρηση φράγματος στο Minas Gerais, την κύρια εγκατάσταση  των ορυχείων της Βραζιλίας, εξαπέλυσε 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα λάσπης και αποβλήτων εξόρυξης που κατεδάφισαν ένα κοντινό χωριό, σκότωσαν τουλάχιστον 13 ανθρώπους και μόλυναν όλη την κοιλάδα,  σκοτώνοντας τα ψάρια του ποταμού. Οι λάσπες και τα απόβλητα έφτασαν μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό.Οι κυβερνήσεις της Βραζιλίας, και των δύο κρατών που έχουν πληγεί από την υποχώρηση του φράγματος, μήνυσαν τις εταιρείες σιδηρομεταλλεύματος Samarco και τους συν-ιδιοκτήτες της, τις μεγαλύτερες εταιρείες εξόρυξης  στον κόσμο,  BHP Billiton Ltd και  Vale SA.

Περισσότερα στο βίντεο  του Reuters (ελλ.υπότ.) κι ενός ακτιβιστή

https://youtu.be/_pZExStILd4

https://www.facebook.com/manuelzozoiaca/videos/933885863347698/

https://omniatv.com/

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License